Gemiddelde gebruikersscore
De FRITZ!Powerline 1260E Set is een prima set. Het Wifi bereik wordt flink uitgebreid. Laat je alleen niet inpakken door de beloofde snelheden, de MIMO techniek die je hiervoor nodig hebt werkt alleen met geaarde stopcontacten.
Het is een mooi product met veel potentie en er staat een bedrijf achter dat niet enkel aandacht heeft voor het grote geld. Zo laten ze alles in Europa produceren.
Aan de andere kant, het moeten werken out of the box. En dat is nu niet het geval.
Zeer makkelijke setup maar helaas best wel "bulky" in het stopcontact. De powerline doet wel goed wat het moet doen, zowel voor mesh repeater, als bedraad. Helaas krijg ik niet een zeer hoge snelheid er doorheen.
De Fritz! Powerline 1260E is een apparaat wat precies doet wat je ervan verwacht. Enige nadeel wat ik ondervond was dat de set-up geen plug&play was en de handleiding hier erg in tekort schoot. Echter was AVM snel met duidelijke antwoorden dus dat is dan weer een plus.
Doet bij lange na niet wat het beloofd.
De snelheid wordt nooit gehaald, niet eens in de buurt.
Daarnaast is de snelheid niet constant.
Verschillende stopcontacten getest, niks helpt.
Prima wanneer je wat wilt surfen in de tuin. In mijn geval wilde ik een camera via een Midspan voorzien van spanning (PoE). Aanpluggen van de Midspan, of een ander apparaat, zorgde er direct voor dat de verbinding er uit klapte. Betreft een niet al te oude (10 jaar) stroomkabel naar een schuur. Te overbruggen afstand zo'n 15 meter. Powersurge adapters hielpen niet.
Kijk dus goed naar de inzet van de Powerline. Voor mij is deze set te instabiel en hij gaat weer terug.
De AVM FRITZ! Powerline 1260E stoort met andere powerline apparaten die aangesloten waren op het stroomnetwerk waardoor ik niet meer door kon gaan met het testen. Wij zijn bezig om de andere powerline te vervangen. Daarna kan ik de powerline beter testen en een meer uitgebreide review schrijven.