Doet bij lange na niet wat het beloofd.
De snelheid wordt nooit gehaald, niet eens in de buurt.
Daarnaast is de snelheid niet constant.
Verschillende stopcontacten getest, niks helpt.
Ik haal niet meer dan 25Mbit/s download en 21Mbit/s upload, en soms zakt het in naar 10Mbit/s in beide richtingen.
Bij de knowledge base kom je op dit artikel uit:
1. Gebruik FRITZ!Powerline-apparaten rechtstreeks in een wandstopcontact en niet met andere apparaten in een stekkerdoos, met een verlengsnoer of achter een overspanningsbeveiliging.
Serieus? Ik heb het geprobeerd, direct in het stopcontact was het resultaat net zo beroerd.
Hoe verwachten ze dat je het ding direct in het stopcontact steekt, terwijl het ding 2 stopcontacten volledig blokkeert en geen mogelijkheid heeft om er een stekker weer in te steken.
2. Schakel andere apparaten bij wijze van test uit of koppel deze tijdelijk los van het elektriciteitsnet om mogelijke interferentiebronnen op te sporen en vervolgens te minimaliseren.
Mogelijke interferentiebronnen zijn bijvoorbeeld schakelende voedingen, dimmers, halogeensystemen, energiespaarlampen, lopende elektromotoren (bijvoorbeeld van de koelkast, keukenmachine, wasdroger, wasmachine, stofzuiger of boormachine).
Hier noemen ze ongeveer ieder apparaat dat iedereen in huis heeft als mogelijke storingsbron.
Als het ding daar niet tegen kan, dan kan het toch nooit werken in een modern huis?
3. Test verschillende wandstopcontacten en verklein de afstand tussen de FRITZ!Powerline-apparaten.
Het is niet alsof de meeste huizen stopcontacten te over hebben om te proberen op de plek waar je het ding nodig hebt.
4. Vermijd powerlineverbindingen via verschillende stroomgroepen, zekeringskasten en aardlekschakelaars.
Zie vorige opmerking, dit heb je niet echt te kiezen... Zucht.
Ik krijg de indruk dat alle positieve reviews zijn geschreven met beide units in een stekkerdoos.
Kan me niet voorstellen dat iemand tevreden is met de snelheid die gehaald wordt bij een product waar zoveel beloofd wordt.
Alsof de dealer je beloofd dat je 1 op 18 haalt, maar de auto haalt maar 1 op 5 in de praktijk.