Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
21 oktober 2005 Rapporteer

de v9520 magic van asus met 128 mb geheugen kreeg ik in mijn bezit bij het aanschaffen van een nieuwe (prefab) pc. een asus een asus T2-p standard, gekocht bij de MyCom.

in eerste instantie waren er met de hele pc problemen, het beeld viel soms gewoon weg en de oorzaak is nooit achterhaald, we brachten de pc terug naar de winkel en daar hebben ze hem uitgetest en het werkte toen, en sinds dien ook altijd gewerkt.

in het begin kon ik met de kaart doom3 op zn allerlaagst niet eens normaal spelen, nu,speel ik met de nieuwste drivers:
-doom3 1024X768 en verder bijna alles op low
-BF2 kan ik spelen op 800X600 en sommige dingen medium rest op low
-close combat first to fight is goed te spelen op 1024X768 en alles op medium
-splinter cell 1024X768 en alles op low
-EE2 1024x768X32 en alles op medium tot 200 poppetjes en meer dan 150 poppetjes in beeld dan alles op low anders vertrraagd hij te erg.

een game kaart is het zeker niet, en ik ben nu ook op zoek naar een 6600 agp 256 mb, oid, maar voor een 2 jaar oude budget kaart kan hij verbazend goed meekomen.

in 3dmark03 haalde ik 952 punten met de standaard 250/330

daarna geOCt met asus smartdocter en met 265/352 1048 punten weten te halen.

Pluspunten

• goedkoop
  • RELATIEF snel

Minpunten

• bakt weinig in moderne games (kan operation flashpoint niet eens maximaal spelen)

3 van 5 sterren (Voldoende)
10 maart 2008 Rapporteer

De GeForce 5200FX is een betrouwbare videokaart op het gebied van de doorsnee computergebruiker. De kaart is niet echt bedoelt om de nieuwere spelletjes mee te spelen maar de kaart ondersteunt wel DirectX 9. Het is niet een van de beste kaarten op de markt maar geeft wel de prestaties waarvoor je betaalt. Deze kaart is dus uitstekend als je bijvoorbeeld een oude onboard graphics hebt zoals ik (Intel 82815 Graphics Controller met maar 32 MB VRAM) en niet te veel geld wilt uitgeven aan een nieuwe videokaart. De kaart is ook geschikt voor de meeste spelletjes van voor de moderne games zoals Age of Mythology of andere spelletjes die onder de 1 GHz en 256 MB RAM vragen. Ik zelf gebruik geen snelle computers omdat ik gewoon het geld er niet voor...

Pluspunten

• Ondersteunt DirectX 9
  • Vista Compatible
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Passief gekoeld
  • Behoorlijke up-to-date drivers

Minpunten

• Niet voor gamers geschikt
  • Niet voor hogere doeleindes geschikt

30 juni 2005 Rapporteer

Ik koos voor deze kaart omdat hij goedkoop was, en een goede vervanger was voor m'n GeForce3 Ti500. Deze moest vervangen worden omdat deze geen DirectX 9 ondersteunde, en ik dit nodig had om met MCE te kunnen werken. Over de prestaties ben ik wel tevreden. Zo nu en dan game ik eens (FarCry, GTA: VC, NFSU2, ect.) en dat trekt hij best. De kwaliteit is niet flitsend, maar dat maakt mij niet zoveel uit. Voor kantoorapplicaties en MCE werkt hij zeer goed Jammer vind ik dat ik er geen 2e VGA monitor op kan aansluiten. De vier pinnetjes op de DVI poort missen daarvoor, erg jammer. Verder vind ik de composite uitgang bagger, een S-Video signaal is veel beter, vreemd dat Asus koos voor een composite...De beeldkwaliteit is daarintegen gewoon heel...

Pluspunten

• Goedkoop
  • Passief gekoeld
  • DirectX 9
  • Stabiele drivers

Minpunten

• Geen 2e VGA beeldscherm omdat de DVI poort dat niet kan
  • Composite uitgang ipv S-Video

Heb jij ook een Asus GeForce FX5200X 128MB (AGP, DVI), V9520-X/TD/128?