Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
41 reviews

Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB

Prijs
Specificaties CPU (closed loop), 120mm (1 fan) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
15
Score: 4
17
Score: 3
7
Score: 2
1
Score: 1
1
Toon reviews van:
+3
Foritain 4 januari 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

Spotgoedkoop voor een RGB AIO, veel goedkoper dan de alternatieven, maar presteert goed en de fans zijn ook RGB; daar betaal je bij menig concurrent nog eens dik voor bij. Nadeel? Pomp is stil, maar ventilatoren zijn lastig te temmen, en de garantie is wat korter dan bij Asetek-alternatieven.

Pluspunten

  • Nette uitstraling van rad, pomp en slangen.
  • RGB in zowel pomp als in de fans, met optie om met je moederbord te syncen of de compacte controller te gebruiken: een goede implementatie
  • Installatie uiteraard prima, geen RAM / PCIe overlap
  • Koelprestaties prima in orde. Sub-top AIO.
  • met 65-70 euro spotgoedkoop voor een RGB AIO

Minpunten

  • Geluidsproductie so-so. Het is redelijk te temmen, maar het geluid is wat onrustiger en echt onhoorbaar krijg je het niet.
  • 2 jaar garantie tov 5 jaar in de bekende Asetek units.

Eindoordeel

Score: 4

+3
Jochemd13 18 mei 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB

Voor een bedrag van 55 euro is deze waterkoeler geen verkeerde keuze; aardige koelprestaties, fysiek netjes ogend en zeker niet te vergeten de RGB-verlichting in pomp en fans wat hem een budget aanrader maakt. Je moet alleen geen top koelprestatie of ultra stille werking verwachten.

Pluspunten

  • Met RGB-verlichting die je zowel via je moederbord als met de controller naar wens af kan stemmen is heel tof voor je totale systeem
  • De pomp is erg stil en het daarbij verlichte logo ziet er goed uit
  • Voor maar 55 euro krijg je een prima waterkoeler met instelbare verlichting
  • Bouwkwaliteit prima
  • Nogmaals, RGB

Minpunten

  • De geluidsproductie van de meegeleverde ventilator is heel erg hoog
  • Let overigens ook op dat voor AMD systemen je de originele backplate van je moederbord nog nodig hebt voor installatie

Eindoordeel

Score: 4

+3
pclinde 15 december 2017
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.pclinde schreef afgelopen jaar 59 reviews, waarvan 84% gesponsord.

Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB

De Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB laat de nog vrij jonge MasterLiquid 120 achter zich. Nu met RGB-verlichting, extra accessoires om je RGB setup te realiseren en vergelijkbare prestaties. Dit krijg je allemaal voor een nog net wat lagere prijs. Good Game!

Pluspunten

  • Genoeg potentie om modernere processors te verkoelen.
  • Nu met RGB-verlichting!
  • Mild overklokken met gangbare temperaturen.
  • Strakke uitstraling met de rechthoekige radiator en sleeved tubes.
  • Is eenvoudig te installeren op AM4.
  • Stille pomp.
  • Meegeleverde RGB accessoires (RGB-splitter en RGB-controller) voor het uitbreiden van je RGB build. Tevens is de controller handig als je geen RGB-headers hebt in je huidige systeem.
  • Schappelijke prijs.

Minpunten

  • Moet het afleggen tegen de competitie bij extremer overklokken.
  • Geluidsniveau tijdens het overklokken hoorbaar aanwezig.

Eindoordeel

Score: 4

+2
KatWeasl 30 september 2018 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

Prima All-in-one oplossing met RGB. Stille pomp, net afgewerkte slangen en prima radiator. De fans zijn lawaaiig (bladen) en hebben enige speling waardoor ze gaan resoneren. Niet geschikt voor overclocken.

Pluspunten

  • AIO met rgb op fans en pomp.
  • Stille pomp, ook op volle snelheid.
  • Slangen netjes gesleeved.
  • Fans met RGB en PWM regelbaar.
  • Relatief goedkoop.
  • RGB controller meegeleverd.
  • In potentie een geweldige all-in-one, zie uitgebreide review.

Minpunten

  • Fans zijn lawaaiig behalve op zeer laag toerental.
  • Fans hebben speling en resoneren daardoor.
  • Veel kabeltjes (power en RGB).
  • Controller is niet software regelbaar.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 5
Koelvermogen Score: 3
Geluidsproductie (max) Score: 1
Geluidsproductie (min) Score: 4
Installatiegemak Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Modbaarheid Score: 5

+1
Donib 24 juni 2019 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

Mooi setje voor weinig geld. Ik heb het in combinatie met de Phanteks P400s gebruikt. De radiator met fans paste eigenlijk heel krapjes en raakte de RAM modules. Under load hoorbaar. Uiteindelijk kwam er een luchtbel in de pomp en ontdekte ik een lekkage aan de pomp.

Pluspunten

  • Mooie budget AIO set
  • Leuk voor een case met een glazen zijpaneel

Minpunten

  • Hoorbaar under load
  • Resonatie
  • Pomp zoog lucht aan en ging niet weg
  • Lekkage koelstof

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 5
Koelvermogen Score: 3
Geluidsproductie (max) Score: 2
Geluidsproductie (min) Score: 4
Installatiegemak Score: 3
Compatibiliteit Score: 4
Modbaarheid Score: 4

+1
desiree.w 22 november 2018 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

Prima All-In-One waterkoeler voor de prijs. Koelt mijn CPU (R7 2700X) goed en blijft redelijk stil (resoneert wel een beetje, maar valt te dempen met muziek en andere audio. Installatie was oké, maar ging wel een beetje lastig. De RGB verlichting is prachtig, maar wel wat aan de felle kan.

Pluspunten

  • Uitstekende kwaliteit voor de prijs
  • Koelt goed
  • De pomp is stil
  • Slangen en bekabeling zijn netjes afgewerkt
  • Prachtige RGB verlichting
  • Neutrale kleur

Minpunten

  • Fans resoneren een beetje (ligt niet alleen aan de fans)
  • Installatie was een beetje aan de lastige kant
  • RGB verlichting wat aan de felle kant.
  • Molex aansluiting voor de RGB controller

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Koelvermogen Score: 5
Geluidsproductie (max) Score: 3
Geluidsproductie (min) Score: 4
Installatiegemak Score: 3
Compatibiliteit Score: 5

+1
MichaelBelgium 8 oktober 2018 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

Goedkoopste RGB waterkoeler op de markt. Goede kwaliteit en koeling maar de decibels zijn hoorbaar. Uitstraling is ook netjes en de RGB kan aan je een RGB header hangen op je mobo.

Pluspunten

  • RGB in het koelblok + fans
  • Koeling
  • Premium uitstraling
  • Super starter AIO
  • Onhoorbare pomp (behalve bij het 1ste keer opstarten)

Minpunten

  • Luide stock fans

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Koelvermogen Score: 4
Geluidsproductie (max) Score: 1
Geluidsproductie (min) Score: 3
Installatiegemak Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

+1
J3S5Efun 16 februari 2018 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB

goede waterkoeling die doet wat er van wordt gevraagd.

Pluspunten

  • mooi
  • koelt goed

Minpunten

  • moeilijk in te bouwen
  • kan luid zijn

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Koelvermogen Score: 5
Geluidsproductie (max) Score: 3
Geluidsproductie (min) Score: 4
Installatiegemak Score: 2
Compatibiliteit Score: 4

0
maubaan 2 april 2019 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB

Prima basic cooler. mooi, goedkoop, sterk.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Sterk
  • Ziet er top uit
  • Duidelijek handleiding
  • Veel onderdelen

Minpunten

  • Luid
  • ratel
  • vooraf moeilijk te behalen waar de kabels uit komen

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Koelvermogen Score: 4
Geluidsproductie (max) Score: 1
Geluidsproductie (min) Score: 2
Installatiegemak Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Modbaarheid Score: 3

0
remmelt95 17 maart 2019 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB

Uitstekend product voor een prachtige prijs, koelprestaties goed. Een aanrader! Ik vond de handleiding (ja ik had hem nodig) vrij onduidelijk. Welke schroefjes heb je waar nodig. Dit stond niet op de zakjes.

Pluspunten

  • Goede koelprestaties
  • Relatief makkelijk te installeren
  • Mooi design
  • Stevig gebouwd

Minpunten

  • Fan is luid
  • Handleiding vrij onduidelijk qua schroefjes

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Koelvermogen Score: 5
Geluidsproductie (max) Score: 2
Geluidsproductie (min) Score: 4
Installatiegemak Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Modbaarheid Score: 5

RealJurgen 21 september 2020 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB

Ik had deze watercooler gekocht voor 35,00 toen hij in de aanbieding was. HIj was altijd al wat aan de luidde kant. Na 1,5 jaar stopte de pomp met werken. Een vriend van me had hetzelfde probleem.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Koelt goed

Minpunten

  • Pomp stopt ermee na 1,5 jaar
  • Luid

Eindoordeel

Score: 3
BigtimeCat 13 juni 2020 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

Prima aio voor je geld. Jammergenoeg zijn de ventilatoren niet goed gebalanceerd en maken ontiegelijk veel herrie bij hoge toeren. RGB is wel lollig. Wel jammer van die vele extra kabeltjes voor de RGB.

Pluspunten

  • Veel voor je geld
  • Leuke kleurtjes
  • Koelt prima

Minpunten

  • Er luid op hoge toeren
  • Extra kabels voor lampjes
  • Flinke luchtkoeler kan beter presteren

Eindoordeel

Score: 3
rcthans 13 mei 2020 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

Al een aantal keer enorm onder de indruk van deze set, van x299 tot mijn ryzen 3700x hij doet wat hij moet doen. Prijs/prestatie = top!

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Werkt als een trein
  • Ziet er prachtig uit

Minpunten

  • Niet de beste

Eindoordeel

Score: 5
jaimykooijman 30 april 2020 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

Werkt super op een Ryzen 5 3600. Tijdens gamen komt deze niet boven de 50 graden. Hierbij zijn de fans amper te horen. Soms ontstaat er een kleine vibratie. Dit is alleen te vergeten. Pas op met plaatsen en de ram slots.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Makkelijke installatie
  • RGB en makkelijk te syncen
  • Installatie AM4
  • Koeling super!

Minpunten

  • Is niet helemaal stil
  • Relatief groot

Eindoordeel

Score: 4
Waltur_ 24 april 2020 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

Ruim een jaar gebruikt nu. Ik gebruik hem op een i5-8400 (ja overkill) en hij houdt hem mooi op temperatuur. Onder load wordt hij zelden warmer dan 52 graden. De kwaliteit van de fans en dan vooral de verlichting laat ruimte voor verbetering, maar daar is de prij ook naar.

Pluspunten

  • Koelt goed
  • Pomp is vrij stil

Minpunten

  • Kwaliteit verlichting

Eindoordeel

Score: 5
bob harley 18 maart 2020 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB

Redelijke koeler, die als je niet teveel wattage doorheen laat stromen, goed koelt. Fan daarin tegen is een drama. Tenzij je deze op een belachelijk laag toerental laat draaien zal die niet stil zijn.

Pluspunten

  • AIO voor een goede prijs
  • RGB
  • Controller voor RGB

Minpunten

  • Je hebt betere koelers
  • Fan is niet stil
  • Radiator voelt wel goedkoop aan

Eindoordeel

Score: 3
PlayZeJelmer 14 maart 2020 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

Goeie aio waterkoeler koelt goed en is erg stil werkt perfect, en met de rgb controller kun je ook nog es de fans een ander kleurtje geven. Houd mijn cpu op ongeveer 33 graden en bij gamen ongeveer 50 a 60 graden.

Pluspunten

  • Rgb verlichting
  • Goeie kwaliteit
  • Oogt netjes
  • Koelt goed
  • Erg stil
  • Makkelijk instaleren

Minpunten

  • Vrij groot, krap in kleine cases
  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Pianist1985 16 februari 2020 Product gekregen

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

Gekregen van kameraad, uitgerust met CoolerMaster 120mm case fans, draait nagenoeg stil en koelt m'n Ryzen 7 3700X @ 4.3ghz af tot 75 graden tijdens een stresstest..

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Ziet er goed uit
  • Presteert prima

Minpunten

  • Vervangen fans is wel aan te raden, draait dan stuk stiller

Eindoordeel

Score: 5
richard_432 17 januari 2020 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

Zwakke kwaliteit koelblok en erg dun koelblok,dus reservoir wordt snel warm en rgbgedeelte is zwak uitgelegd. Kunststof van fans zijn ook van vrij lage kwaliteit...ik heb nu een los koelblok besteld en ga weer voor los;De kant en klare van coolermaster vind ik geen aanrader voor over clockers.

Pluspunten

  • radiotor goede kwaliteit
  • rgb werkt naar behoren
  • redelijk stil

Minpunten

  • reservoir voor koelvloeistof
  • weinig koelvermogen door te dunne rad

Eindoordeel

Score: 2
acv159357n 6 december 2019 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

koelt zoals je verwacht van een low end 240mm, paar graden warmer dan mijn dark rock pro 4. led's in de pomp waren na een week stuk, tijdens gebruik van de controller

Pluspunten

  • koelt oke
  • goedkoop

Minpunten

  • snel stuk

Eindoordeel

Score: 3
patrickvangogh 28 november 2019 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

Qua prijs-kwaliteit ga je weinig beters vinden. Het is een stevige set, niet al te luid. Wel is het in elkaar zetten lastig, grotendeels doordat er oude soorten kabels gebruikt worden.

Pluspunten

  • Uitstekende prijs-kwaliteit
  • Robuust, stevig
  • Niet erg luid

Minpunten

  • Ouderwetse bekabeling
  • Moeilijk in elkaar te zetten

Eindoordeel

Score: 4
Omega Supreme 11 november 2019 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

De led controler heb ik niet gebruikt, aangezien ik de leds op mijn Gigabyte moederbord kon aansluiten. Aansturing via moederbord werkt vlekkeloos. Resonantie van de fans opgelost met 8 dunne rubber ringetjes. Mijn 2700x draait probleemloos 4.2GHz all core, leuk voor cinebench, maar in games is PBO sneller!

Pluspunten

  • Eenvoudig te installeren
  • Lage prijs
  • Voor de prijs goede koeling, OC mogelijk
  • Pomp is stil
  • Werkt met RGB aansturing diverse moederborden
  • Goede bouwkwaliteit

Minpunten

  • Resonantie (makkelijk op te lossen)
  • Fans zijn luider dan pomp (maar 1080Ti koeler is luider)
  • Korte garantie (met bijpassende prijs)
  • meegeleverde rgb controler niet software matig aan te sturen

Eindoordeel

Score: 5
rajackar 17 oktober 2019 Product gekregen

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

Gratis gekregen bij een MSI X570 MB. Het is een low-end AIO maar de koelprestaties zijn zeker in orde. Mijn 3700X ging naar een 4.350 all core overclock en dat was met de stock koeler ondenkbaar. De fans zijn luidruchtig maar met lage RPM is de koeling goed en stil.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Prima koeling voor de prijs
  • Met fans op lage RPM ook stil te krijgen.
  • RGB aan te sturen via veel Moederborden
  • Alle extra's meegeleverd om op verschillende sockets te monteren

Minpunten

  • fans als snel erg luidruchtig
  • fans maken ook op lage RPMs soms kort geluidjes

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Koelvermogen Score: 4
Geluidsproductie (max) Score: 1
Geluidsproductie (min) Score: 3
Installatiegemak Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
ReserveBelgYT 19 september 2019 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

Goede, goedkope AIO cooler die de top van AIO's nog aardig goed bij kan houden. Makkelijk aan te brengen, ondanks de backplate die af en toe kuren heeft. RGB is mooi, maar kan beter (bv ARGB). Overall gewoon een hele goede AIO met een mooie prijs-kwaliteit verhouding!

Pluspunten

  • Mooie prijs
  • Mooie RGB
  • Koelt goed

Minpunten

  • Geen ARGB
  • Backplate-handleiding klopt niet / onduidelijk

Eindoordeel

Score: 4
hrichard 20 augustus 2019 Product gekocht

Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB

Waardeloze ventilator meegeleverd, ding maakt belachelijk veel herrie. Ik zet er een andere op, want ik had hem al even liggen, maar ik zou het geld besparen en of een goede luchtkoeler kopen of een beter model.

Pluspunten

  • Installatie ging vrij gemakkelijk op am4

Minpunten

  • Verschrikkelijk geluid ventilator
  • Koelt matig

Eindoordeel

Score: 1
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True