Best een goed apparaat. Beperkt in de instelleingen als je de shield gewend bent. Apple tv gebruikt de source als voor de framerate wat opzig goed is.
na update problemen met Dolby vision, dubbel frames of via zwarte frame via receiver.
oplossen met SDR output selecteren
Pluspunten
gebruiks vriendelijk
apple store geeft aan dat de film op netflix beschikbaar is
Apple heeft een zeer goed filmaanbod maar helaas ontbrak altijd een 24P modus.
Maar, er is wat veranderd. TvOS 11.2 maakt het mogelijk dat films worden weergegeven in hun native framerate. Hierdoor is de vervelende pulldown judder die bij oudere Apple TV's en TvOS versies optrad verdwenen.
Pluspunten
24P! (eindelijk)
Zeer goed filmaanbod via iTunes
Compact
Minpunten
voor activeren iTunes prepaid card computer / ios device nodig
Weer zoveelste Apple product in het huishouden. Werkt super met alle apparatuur. Veelzijdig in gebruik. Appstore is aardig uitgekleed na introductie van Apple Arcade. Maar ook op gebied van films en muziek biedt dit apparaat voldoende mogelijkheden.
Gekocht voor zwift en daarvoor voldoet deze.
Apple tv is hollen en stilstaan. De ene avond is een serie kijken geweldig. De andere avond een ramp. De serie stokt, moet bufferen, geeft geen geluid meer of houdt er helemaal mee op. Erg matig.
Mijn eerste ATV 4K gekocht in april 2018.
Na 3 maanden begon de ellende, spontane resets. Vastzitten in opstart-loops. Onder garantie vervangen in augustus 2018. Vorige maand ineens geen beeld meer.
Gebracht bij Apple ter “reparatie”.
Krijg een vervang aanbod voor €190 🤬
En dat zonder afstandsbediening à €60.
De Apple TV 4K is een strak en degelijk apparaat. Het filmaanbod en huurprijs is redelijk (vergelijkbaar met wat Google Play) Het bedienen met de afstandsbediening is even wennen. Reactietijd is snel. Voor het invoeren van tekst kan je gebruik maken van een iPhone wat soepeler gaat.
Pluspunten
4K
compact
snel
filmaanbod
Minpunten
prijs
geen kodi
Standaard HDMI kabels vervangen voor High-speed HDMI
De AppleTV 4K is een fijne, maar beperkte media player. Het design is prima en het apparaat werkt vlot. Helaas zijn er voor mij vooralsnog geen apps die de aanschaf ervan rechtvaardigen. Steam Link was voor mij mogelijk zo'n app, maar deze is helaas door Apple geweigerd.
Aanschaf om alles van de diverse Apple-apparaten naar de woonkamer te kunnen streamen. En dat werkt geweldig, ook al kost het wat. Wil je écht het maximale er uithalen (4K + HDR op 60 Hz) dan ontkom je niet aan een ultra high-speed HDMI-kabel, maar dan heb je ook wat!
Pluspunten
Complete set-up box
Fantastische integratie met andere Apple apparatuur
Erg snelle Apple TV met een leuk maar beperkt aanbod van nuttige apps. Met de app Infuse kunnen Dolby en DTS-bestanden door de Apple TV afgespeeld worden zonder enige vertraging. Infuse heeft daarbij Plex-integratie. De 4K HDR beeldkwaliteit is uitstekend.
Pluspunten
4K HDR
Erg snel
Interface werkt prima
Remote werkt fijn
Remote heeft prima accuduur en is snel opgeladen
Minpunten
Geen Optical Audio (S/PDIF)
Beperkt aanbod van écht nuttige apps
Geen HDMI kabel bijgeleverd
AirPlay gaat standaard over Bluetooth en kan met een workaround geforceerd worden over WiFi. Bluetooth is niet stabiel genoeg.
Heerlijk multimedia apparaat met een hele fijne afstandsbediening.
Qua software en hardware is het wat je van Apple gewend bent, design is strak, TVOS werkt hetzelfde als IOS, heel erg prettig.
Ik gebruik hem zelf voor Netflix, Youtube maar vooral voor Plex.
Dit is een zeer goed en een kwaliteits product, zoals we gewend zijn van Apple. Werkt uitstekend samen met de iPhone. Zeer goede verbinding (streamen) zeer mooie 4K HDR beeldweergave.
32GB is naar mijn idee meer dan genoeg. Afstandsbediening is wel even wennen.