Luister jij al draadloos naar je audio?

Draadloze oordoppen en koptelefoons worden steeds populairder. Tegelijkertijd zijn er nog altijd veel gebruikers die zweren bij hun 3,5mm-jack. Luister jij al draadloos naar je audio?

Nee, mijn 3,5mm-jack is heilig
26,3%
Ja, ik gebruik vooral draadloze oordoppen
18,8%
Mijn (over-ear) koptelefoon is draadloos
18,5%
Ik rouleer tussen bedrade en draadloze audio
15,6%
Ik heb een bedrade (over-ear) koptelefoon
8,9%
Ik gebruik helemaal geen oordoppen; voor mij alleen speakers
7,5%
Ik luister geen audio
2,5%
Anders, namelijk
1,9%

Aantal stemmen: 13.604. Deelname gesloten op 23-12-2019 13:06. Stemmen is niet meer mogelijk.


Reacties (174)

Wijzig sortering
Heb een Sony WH H900N die perfect werkt op kantoor, op de bank, en zelfs in de auto. Ik bel er veel mee. En weet eigenlijk niet meer hoe mijn auto klinkt zonder NC. Natuurlijk let ik goed op het verkeer om mij heen, maar HENG HENG van een 4cilinder hoef ik niet zo nodig de hele tijd aan mijn hoofd.
Jij zit met die dikke doppen op in de auto? Nooit commentaar gehad van medeweggebruikers, of politie? Ik heb de 1000 bij mijn telefoon gekregen, maar durf het niet aan om die in de auto te gebruiken, hoor.
nee, geen issue. Totaal niet. Wellicht kun je starten door de koptelefoon in de enviroment mode te zetten, of eerst geen NC. Dat deed ik eerder ook.

En dan rij je een half uur 130km/h, en zet je NC aan ... en weg is het motor geluid, en de windruis.
Dit vind ik persoonlijk niet kunnen. Auditieve waarneming is een onderdeel van het verkeer is mijn ervaring. Als je hierdoor "meewerkt" aan een ongeluk zou dit wel eens voor nare gevolgen kunnen zorgen.

Als motorgeluid een probleem is kun je ook een andere auto kopen die beter geïsoleerd is vanuit de motorkap en/of minder hard rijden...
Kijk dat vind ik dus ook...

In bijna alle gevallen maakt me totaal niet uit wat anderen met hun zintuigen doen maar op de openbare weg gaat het niet alleen om jouw veiligheid, maar die van iedereen.

Wil je geen rijgeluiden, windruis, motorgeluid, allemaal goed en wel, investeer dan in betere geluidsisolatie van je wagen of maak voor de keuze van je volgende wagen proefritten om te weten dewelke de stilste is maar jezelf artificieel doof maken in het verkeer is niet alleen gevaarlijk voor jezelf maar ook voor anderen, eerlijk? ik vind het egoïstisch.

Je zou mij of m'n dochter of om het even wie maar eens moeten omver rijden omdat je niet alleen het gerinkel van ons flimzige fietsbelletje niet hoort maar ook ons geroep niet hoort doordat je je mooie dure NC hoofdtelefoon op hebt.
"Maar ik let op" hoor je dan, tja, er is ook zoiets als dode hoeken en gewoon standaard verstrooidheid, de slordigheid van de meeste weggebruikers hier bij ons is zo al erg genoeg dat daar niet nog moet bijkomen dat ze zichzelf bewust nog een handicap gaan geven.

Tuurlijk: "what-ifs", maar voor zover ik het weet dien je op de openbare weg àl je zintuigen te gebruiken in functie van verkeersveiligheid en gaat focus en concentratie voor op die mooie nieuwe plaat van weet-ik-veel-wie. Je kan wel vinden dat je goed oplet, dat vindt iedereen, de realiteit bewijst helaas anders.
Wil je geen rijgeluiden, windruis, motorgeluid, allemaal goed en wel, investeer dan in betere geluidsisolatie van je wagen of maak voor de keuze van je volgende wagen proefritten om te weten dewelke de stilste is maar jezelf artificieel doof maken in het verkeer is niet alleen gevaarlijk voor jezelf maar ook voor anderen, eerlijk? ik vind het egoïstisch.
Maar in dat geval: Wat is het verschil in een auto met extra isolatie en oordoppen dragen die hetzelfde bieden? En je zegt dus ook dat dove mensen eigenlijk geen auto mogen rijden?
Je zou mij of m'n dochter of om het even wie maar eens moeten omver rijden omdat je niet alleen het gerinkel van ons flimzige fietsbelletje
Hierbij heb je dan zelf ook niet bepaald voor veiligheid gekozen.

Overigens rijd ik zelf helemaal geen auto meer (woon in een grote stad waar dit gewoon niet nodig is). Als ik al een een auto huur, draag ik dan ook nooit oordoppen omdat ik ivm gebrek aan recente rij-ervaring extra moet opletten (en ik hou er sowieso niet van). Maar ik wou alleen de punten in je betoog even aantippen die ik niet helemaal sluitend vind ;)

Overigens kan ik niet wachten tot de zelf-rijdende auto's komen. Ik heb een pesthekel aan autorijden en de verantwoordelijkheid en tijdsverspilling die daar bij komt. Heb vroeger een baan gehad waarbij ik uren per dag in de auto zat naar klanten en ik vond het afschuwelijk :)
[...]
Maar in dat geval: Wat is het verschil in een auto met extra isolatie en oordoppen dragen die hetzelfde bieden? En je zegt dus ook dat dove mensen eigenlijk geen auto mogen rijden?
Neen, dat zeg ik niet. Lees wat er staat, niet wat je ervan maakt.
Ik zeg dat jezelf bewust een handicap geven die je normaliter niet hebt, in het verkeer, niet alleen niet slim is, het is ook potentieel gevaarlijk en dan niet alleen voor jezelf.

Doven daarentegen hebben zich hun handicap niet zelf aangedaan, door hun handicap zijn hun andere zintuigen aanzienlijk scherper. Ik ben ervan overtuigd dat de doorsnee dove, beter gefocust is in het verkeer dan de doorsnee niet-dove met hoofdtelefoon op volume xx.

Het verschil in een auto met extra isolatie t.o.v. oordoppen of hoofdtelefoons met NC technologie (want daar ging het over)?
Ik dacht dat dat toch overduidelijk is maar goed: in een wagen met goeie geluidsdemping zal je nog steeds het verkeer rondom jou horen, zoals claxons, een motor of bromfiets die langs wil, mensen die roepen, sirenes van spoed/hulpdiensten... Hoofdtelefoons met NC, iig. die over je oren: not so much... zeker afhankelijk van volume, om niet te zeggen 'niet' want het zijn net die geluiden die er door de NC uitgecancelled worden, waarvoor het werd ontworpen.
Tuurlijk: als je je muziek in de wagen snoeihard zet hoor je ook niks, maar daar ging het niet over.
[...]

Hierbij heb je dan zelf ook niet bepaald voor veiligheid gekozen.
?in welke zin?

Slaat het op de fietsbel?
Slaat het op het feit dat ik soms beslis om met m'n dochter een eindje te gaan fietsen en >> fietsen niet veilig dus >>> auto nemen in het vervolg?
Of bedoel je dat fietsers alleen maar worden aangereden als ze zelf onveilig bezig zijn?

Hoe bedoel je dat juist; "hierbij heb je dan zelf niet bepaald voor veiligheid gekozen"...
Ben benieuwd naar je argumentatie.

[Reactie gewijzigd door YourMom op 16 december 2019 16:35]

In de basis vind ik je reactie sympathiek, maar in de praktijk denk ik dat het toch anders werkt.
Veel mensen zullen muziek in de auto op een bepaald niveau zetten ten opzichte van het motor/omgevings geluid. Dat is de reden waarom sommige audiosysteem het volume iets dempen zodra je stil komt te staan.

Als je nu met oordoppen of een koptelefoon het niveau van omgevingsgeluid terug dringt dan hoeft het muziekvolume ook niet zo hard te staan. Het totaal volume is dan gewoon iets lager, wat denk ik beter is voor je oren en wat je waarschijnlijk ook minder vermoeid maakt op langere afstanden.

Persoonlijk zou ik het zelf niet snel in de stad doen, maar ik betwijfel hoeveel auditieve waarneming je nodig hebt op de snelweg.
Idd klopt hoor, het is zeker afhankelijk van hoe je met dit soort dingen om gaat, hoe luid je dat volume zet etc.

In dat opzicht kan ik er wel inkomen dat als je op een normaal volume speelt, met hoofdtelefoon, zelfs met NC, je toch nog omgevingsgeluid zal kunnen waarnemen (kan iemand dat overigens bevestigen?) Maar ik denk dat er toch een verschil is tussen die in-ear buds en diegenen die echt je oor omvatten, ik weet i.i.g. wanneer ik mijn ouwe Sehnheisers op m'n hoofd zet, die hebben niet eens NC, maar zelfs zonder muziek af te spelen, blijft een groot deel van het omgevingsgeluid al buiten.

Combineer dat mét muziek, mét NC in het verkeer... Neen, dan vind ik niet dat je goed bezig bent... Doe dat wanneer je passagier bent maar niet als je zelf bestuurt.
Is noise cancellation over een speakersysteem niet een optie? Het is een redelijk consistent geluid. Moet wel te doen zijn lijkt me.
Weet het niet, technisch gezien is het zeker mogelijk in een afgesloten ruimte zoals een wagen, weet eigenlijk totaal niet of dat al niet in auto's wordt toegepast, zou me verwonderen dat dat nog niet het geval is, misschien in duurdere modellen, gezien de relatieve simpelheid van de technologie... áls het nog niet toegepast wordt in wagens... is het misschien wel omwille van de veiligheid, totaal geen idee eigenlijk.

Nu is het anders dan een hoofdtelefoon natuurlijk. Bij hoofdtelefoons maakt het niet zoveel uit waard de geluidsbron van het storende geluid zich bevindt, het kan zich alleen maar buiten je oren bevinden en dat is voldoende om zo'n NC hoofdtelefoon goed te doen werken... bij luidsprekers komt er meteen veel meer bij kijken omdat geluidsbronnen die je wil filteren zich ook tussen luisteraar en luidspreker kunnen bevinden: waar bevindt geluidsbron zich t.o.v. het oor van de luisteraar én t.o.v. de NC-microfoon?
Tech werkt in de basis hetzelfde (frequentie en inverted 'ophef'-frequentie) maar het nadeel met een speakersysteem -enfin, "nadeel"- is dat het niet tegen of in je oren zit, je dus sowieso bepaalde geluiden niet zal kunnen uitfilteren (en dat wil je niet, je wil bvb. je brandalarm kunnen horen of je kind dat huilt omdat het met z'n vingertje vastzit tussen de hond z'n kaken,... ik zeg zo maar wat.)

Neem het voorbeeld van een wagen: de personen IN de wagen zal je wel nog kunnen blijven horen, maar het geluid erbuiten kan perfect uitgefilterd worden, dus mogelijk is het wel denk ik, vraag is: is het gewenst, of hoegenaamd veilig... en hoe goéd werkt zoiets? Rij -en windgeluid uitfilteren, fantastisch, maar als een ziekenwagen achter je staat te loeien, zal je het horen? Zijn ook voor mij open vragen... Vandaar dat ik het in het verkeer vooralsnog geen goed idee vind...

[Reactie gewijzigd door YourMom op 18 december 2019 15:34]

Mijn jackplugs zijn allemaal 6,3mm want dat gaat tenminste niet steeds kapot.

Voor mobiel heb ik draadloos ook wel geprobeerd, 4 uur laden, 1 uurtje luisteren en na minder dan een halfjaar gebruik wederom draadbreuk, nu tussen ontvanger en de speaker in het oortje, ofwel links doet het niet en rechts wel (en bij een ander exemplaar omgekeerd) en enige tijd later deed de andere kant het bij sommige modellen ook niet meer, ook al was er een bluetooth verbinding.

Ik ben er overigens van overtuigd dat als er niet draadbreuk tussen speaker en ontvanger was opgetreden, na een jaartje of zo de oplaadplugjes kapot zouden zijn gegaan.
Dan heb je een goedkope koptelefoon gebruikt, mijn Sony doet meerdere uren met een paar minuten. Vol opgeladen 30 uur continue luisteren
De korte speeltijd na opladen is niet zozeer het probleem, maar draadbreuk intern. Heel leuk is het als er links wel en rechts geen geluid uit komt. Dit betrof meerdere exemplaren.
Nooit last van gehad, al gebruik ik nooit echt goedkope koptelefoons, dat is het gewoon niet waard
Ik gebruik nu al één jaar een draadloze koptelefoon van Sony van €35 waarmee ik met 3 á 4 uurtjes opladen zeker wel 20 uur kan luisteren. Wat voor koptelefoon gebruik jij?
Vroeger had ik een Sennheiser, maar de draadloze rommel betreft spul van Action. De tweede, die voor m'n zoon was binnen 2 maanden kaduuk. Dat is echter bij hem bijna de levensduur van een setje bedrade earphones, ongeacht of die van Action zijn of €300 kosten. Dat laatste is dan omdat hij vergeet dat de kabel in de laptop/ipad zit en hij wegloopt. Dat verwacht je echter niet met een draadloze maar die gaan dus nog iets sneller kapot. Ach het milieu is er goed mee.
Ik heb wel veel verschil gemerkt in draadkwaliteit bij verschillende merken. Sommige zijn veel sneller stuk dan andere. Maar ik heb nu Xiaomi dopjes, en die vind ik prima. Die hebben helemaal geen draad ertussen. Je moet alleen niet uuuuuren achter elkaar luisteren zonder opladen. Maar het doosje zelf heeft ook een accu, dan gaan ze automatisch uit en laden ze weer op. Als je ze eruit haalt gaan ze direct aan. Als je maar eens in de paar uur de dopjes even uit doet gaat het wel goed. 10 uur achter elkaar luister ik toch niet.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 18 december 2019 14:52]

Sinds een jaar of 2 geleden aan wireless audio begonnen. Toen nog fancy gadgets van JBL en Jaybird gehad wat serieus geld kostte (maar op de fiets ook regelmatig geld heeft gescheeld; mijn Nexus 5 is 2x gebarsten vanwege kabels die achter een stuur bleven haken).

Tegenwoordig haal je op AliExpress voor minder dan twee tientjes een setje true wireless QCY oordopjes. Terug naar zo'n oude kabel wil ik écht niet meer.

Sinds kort heb ik nu een Sony WF-1000XM3 op m'n kop hangen, ook wireless gekoppeld aan zowel m'n telefoon als laptop. Ideaal.

Ik heb met m'n OnePlus 7 Pro eigenlijk nog nooit problemen gehad met het ontbreken van een 3.5mm jack. Het enige waar ik me nog aan irriteer is dat m'n Nintendo Switch geen bluetooth audio support...
Ik heb ook de OP 7 Pro en de WF-1000XM3, hoe zorg jij dat die krengen goed in je oren blijven zitten? Heb ze nu een week en ik word er af en toe schijtziek van. Drie kwart van de tijd heb ik vooral het gevoel dat ze er uit gaan vallen, maar gisteren in de trein was het ook echt zo. Ik kom af van de Shure SE215 met dikke beugels om je oren, dus dit voelt wel erg spannend.
Shit.. Ik bedoel de WH-1000xm3. De koptelefoon, dus :P

Met goede eartips zouden ze echt niet uit je oren moeten kunnen vallen trouwens. Als ze vallen heb je ze waarschijnlijk te groot en niet diep genoeg, of te klein.
Ik heb ook de sony dopjes, maar bij mij blijven ze prima zitten. Wel een paar verschillende "rubbertjes" geprobeerd, en blijven hangen op die schuimachtige, als je snap welke ik bedoel.
Ten eerste een goede tip gebruiken die past, liefst die je soort van kan kneden eventueel en indoen met je mond open...
true wireless QCY oordopjes.
Kosten geen drol idd. Gelukkig maar, want die heb ik precies twee ritjes op de fiets ingehad. Of nou ja, 1.5 ritje. Want op de terugweg viel één van de oordopjes uit en die heb ik nooit terug weten te vinden in het hoge gras. De vrijheid om zonder draad te kloten een dopje in te kunnen doen beviel me wel, maar dus niet hoe makkelijk hij eruit viel (en uiteraard de voor mij juiste maat gebruikt). Als ik geen 3.5mm jack meer heb koop ik wel eentje waar ze nog wel kabeltje achter je nek hebben. Maar tot die tijd gebruik ik gewoon lekker met kabeltje.
ja die van mij vliegen er ook vrij snel uit, mijn enige minpunt.
Ja dat is echt onbegrijpelijk dat Nintendo die stap niet nam en nog steeds niet doet op het meest recente model.
Nintendo loopt qua hardware eigenlijk altijd hopeloos achter met achter.
Waarom kan ik mijn Playstation 4 eigenlijk niet verbinden met m'n WH-1000XM3?
Omdat de PS4 een game console is en er een 3.5 jack op de controller zit voor directe audio zonder lag.

Lagfree audio geloofd Sony niet in middels BT, dat is ook de reden dat als je een wireless Sony Gaming headset koopt dat je er een dongle bij krijgt. Deze dongle zorgt voor een RF verbinding die enorm snel (lees: lagfree) is en zorgt voor een optimale beleving.
De optie geven was anders wel heel fijn geweest. Nu heb ik zo'n Boompro moeten kopen. Werkt ook weer prima op de Switch, dat dan weer wel.
Op een device zoals de Switch die draagbaar is en ook apps zoals Youtube support.
Natuurlijk is 3.5 audio jack top maar anno 2017 (toen hij uitkwam) had BT audio gewoon aanwezig moeten zijn zodat mensen een keuze hebben voor multimedia.

Een device als een PS4 is niet portable en gaat altijd gepaard met een scherm, meestal een hele flinke TV. Audio gaat dan via het scherm en dat kan je tegenwoordig prima via streamen via BT naar een BT speaker of headset en natuurlijk houd je bekabelde audio aansluiting.


Hier een stukje omtrent BT headsets met de PS4. Sommige werken schijnbaar wel maar de meesten dus niet:
-----------------------------------------
Helaas werken de meeste bluetooth headsets niet met de PlayStation 4. Draadloze headsets die wel met de console werken komen vaak met een extra usb ontvanger die je op de PlayStation aansluit.

Wil je het toch proberen met een bluetooth headset? Volg dan de onderstaande stappen.

Start je PS4 op en ga naar Instellingen en ga naar Apparaten.
Kies Bluetooth-apparaten, de PS4 zoekt nu automatisch naar Bluetooth apparaten in de buurt.
Volg de koppeling instructies (pairing) van je Bluetooth headset.
Selecteer de headset als het apparaat zichtbaar is in de lijst van Bluetooth apparaten.
In het menu pas je de geluidsinstellingen aan, dit doe je door de PS-knop ingedrukt te houden en ga naar Geluid/Apparaten.
-------------------------------------------------------
Voor mobiel gebruik ga ik nooit meer bedraad op pad. Draadloos is gewoon zoveel meer gemakkelijk en geeft meer bewegingsvrijheid. Daar heb ik dan ook gewoon een goede en dure noise cancelling headset (Sennheiser) en een goede in-ear bluetooth optie (BeyerDynamic). Als ik achter mijn werkplek zit heb ik wél een koptelefoon met draad (BeyerDynamic) of een mooie speakerset (Harman Kardon). Op buitenfeestjes of in de douche :+ heb ik een waterdichte en dikke JBL, ook draadloos.

Hoe vaak ik wel niet bedraad mijn jas aandeed en de draad achter een knoop of rits bleef haken en de oordopjes uit mijn oren rukte. Of als ik in de keuken sta en het draad achter een deurklink van een keukenkastje blijft haken. Zoveel irritaties.

Draadloos voor iemand die onderweg muziek luistert is naar mijn mening zóveel beter. Een accu die 24 tot 30 uur meegaat is zelfs voldoende voor de langste vluchten op de wereld. En weet je wat een draadloze koptelefoon óók kan? Mét draad!

<The audience gasps> :o

Aan de statistieken te zien in deze poll is meer dan 50% in het bezit van een draadloze koptelefoon. Dus misschien moet Tweakers.net nu eindelijk eens gaan vermelden: "NEGATIEF: Deze smartphone heeft een 3,5mm jack".
Wat kan er negatief zijn aan het bieden van extra functionaliteit in de vorm van 3.5mm jacks? Heb je er last van dat er een gat in je telefoon zit?
Een beetje een raar argument natuurlijk. Zo zou ik ook niet blij zijn met een floppy drive aan boord. Het is gewoon ouderwets en volgens de statistieken zijn er steeds meer mensen met bluetooth koptelefoons. Dus het wordt steeds minder relevant.

Wat betreft de last: Ja, het neemt mij teveel ruimte in en in mijn geval zal d'r alleen maar stof en troep in terecht komen. Met dat formaat heb ik liever meer hardware aan boord zoals een grotere batterij of een 5G ontvanger of meer opslag. De 3,5mm jack zal ik zelf gewoonweg niet gebruiken namelijk.
Je vergelijking met floppy disks gaat niet helemaal op. Floppy disks werden vervangen voor de technisch superieure CD. CD bood meer opslag, sneller schrijven/lezen, etc.

Momenteel is bedraad technisch nog beter door de andere manier van audio overdracht, en is draadloos puur een andere manier van audio afspelen waarbij bewegingsvrijheid een hogere prioriteit heeft.
De kwaliteit van de audio hangt meer af van de DAC die je gebruikt dan van of je draadloos of bedraad iets aansluit. Een goedkope telefoon zal niet een hele goede DAC aan boord hebben, maar zal waarschijnlijk wel beschikken over de laatste bluetooth chip en drivers. Als je dan een high-end koptelefoon hebt zal de ingebouwde DAC waarschijnlijk beter presteren dan de DAC + 3.5mm jack combi van de telefoon.

Dus als het gaat om kwaliteit ligt de maximaal haalbare kwaliteit van een jack al vast als hij uit de fabriek komt, maar draadloos kan je altijd nog iets beters aansluiten.
Dat lijkt mij niet aannemelijk.
De verslechtering door de Bluetooth transfer (lossy compressie) is veel duidelijker hoorbaar dan dat kleine beetje vervorming dat een goedkope DAC levert. Ook zijn er nog veel meer componenten die een bron zijn van vervorming, zoals bijvoorbeeld condensatoren in het analoge deel van het circuit. Smartphones hebben een onovertroffen grote oplage en kunnen dus veel goedkoper degelijke componenten inzetten.
Ik heb zelf een LG smartphone en de kwaliteit van de eindtrap is prima.
En weet je wat ik doe als de batterij van mijn hoofdtelefoon leeg is? Dan haal ik de kabel boven en verbind ik deze bedraad met mijn telefoon zodat ik verder kan luisteren.
Dat verhaal dat die niet gebruikte ruimte van de 3,5mm jack vervolgens gebruikt wordt voor een grotere batterij of iets anders is echt een fabel. Allang bewezen dat fabrikanten letterlijk niks doen met die ruimte en dit alleen maar een verkoop truc is van hun eigen draadloze oordopjes.
Ik heb 10x liever een 3.5mm jack dan 5G. 5G stoort op de frequentieband die gebruikt wordt om middels satelieten regen en bodemvocht te meten. Leuk die 5G meuk, maar ik heb liever een weersvoorspelling uit 2019 dan uit 1959.
Elk nadeel heb zijn voordeel he.

Bedenk je ook dat als er op een poll 50% van T.net zegt "oh ik heb bla bla gadget" dat je het dan hebt over een fractie van de totale markt populatie. 50% van T.net is waarschijnlijk nog geen 2.5% van de markt in NL.

Voor mij is het juist het tegenovergestelde. Een telefoon zonder 3.5mm jack, USB en SD-slot komt er bij mij niet in. En als ik echt mag kiezen dan gaat de voorkeur naar een toestel waarbij ik de accu kan wisselen.

Al dat gedwongen "legacy free" geneuzel zit ik helemaal niet op te wachten. Ik gebruik regelmatig mijn USB FDD om oude diskettes van mensen over te zetten naar een USB stick. Zelfde laken een pak met de DVD-RW, die moest de kast uit om plaats te maken voor waterkoeling, en steekt nu in een eSATA behuizing.
Aan de statistieken te zien in deze poll is meer dan 50% in het bezit van een draadloze koptelefoon. Dus misschien moet Tweakers.net nu eindelijk eens gaan vermelden: "NEGATIEF: Deze smartphone heeft een 3,5mm jack".
Even behalve dat het natuurlijk nergens op slaat om het als negatief punt te zien (ik noem Wifi ondersteuning toch ook geen minpunt als ik altijd 4G gebruik?), hoe kom je aan die statistieken? Misschien is tussen onze posts in het heel erg gewijzigd hoor, maar ik vermoed dat je alleen op meer dan 50% komt door degene die zowel bedraad als draadloos luisteren op te tellen bij degene voor wie een 3.5mm jack negatief zou zijn. Dat is natuurlijk nogal creatief met de feiten omgaan.
Mee eens.
Ik heb zelf ook heel veel draden gesloopt omdat ik weer ergens achter bleef haken.
Heb nu zelf een JBL Tune 500BT en ben er zeer over te spreken.
Batterijduur van 16 uur is lang genoeg en je loopt ook niet met zo'n groot ding op je kop ;)

Gamen doe ik trouwens nog altijd bedraad met een Corsair HS60.
Heb wat latency issues gehad en meerprijs is t voor mij niet waard.
Voor mij is bedraad gamen geen probleem, zolang de kabel maar minimaal 1.5 meter lang is. :P

[Reactie gewijzigd door LukasvH_1 op 19 december 2019 13:25]

's nachts gaat mijn telefoon op vliegtuigstand, maar wil ik wel (met sleeptimer) naar mijn audioboek luisteren. Dat gaat dus bedraad.
's nachts gaat mijn telefoon op vliegtuigstand, maar wil ik wel (met sleeptimer) naar mijn audioboek luisteren. Dat gaat dus bedraad.
In vliegtuigstand kun je bluetooth aanzetten hoor.
Ik draag gehoorapparaten, geen persoonlijke muziek meer voor mij. Dacht ik. Tot ze mij vertelden dat die dingen ook gewoon als bluetooth headset kunnen dienen. Alleen jammer dat de bassen niet doorkomen :)
laatst hoorde ik in een podcast dat zelfs een cochleair implantaat kan dienst doen als bluetooth "headset".
Die jongen speelt playstation en hoort de muziek en al de rest via dat implantaat en niemand anders die het hoort. Geluid zonder echt geluid.
Hoe gek is dat! :P
Ik luister bijna geen muziek. Ik heb geen Spotify en de radio in de auto staat uit.
De paar keer dat er wat aanstaat, gebruik ik de soundbar of PC speakers. Verder geen behoefte aan muziek, meestal klinkt het allemaal hetzelfde.
Er is meer dan muziek om naar te luisteren.
Op de fiets en in de auto luister ik heel graag naar podcasts. Ik ben Vlaming, maar in de eigen markt is het aanbod vrij beperkt. Jullie Nederlanders hebben wel heel veel interessante podcasts waar ik al heel veel uren plezier aan beleefd heb. Bijvoorbeeld die van de NPO.
3,5mm is heilig, maar ik ben bang voor de toekomst
Als je Android toestellen gebruikt blijft er keuze zat !
Zelfs dit jaar zijn er genoeg uit gekomen met gewoon een 3.5mm jack en dat zijn lang niet allemaal budget of midrange toestellen.

Daarbij kan je altijd nog terugvallen op een dongle, alhoewel het verre van ideaal is maar de mogelijkheid blijft bestaan.

Met Apple ben je de klos en zelfs op grote devices zoals een Ipad Pro waar ruimte GEEN issue is zie je dat hij verdwenen is zonder goede reden. Niet iets wat bij een Pro device past.
Immers de Macbook Pro heeft ook gewoon een audio jack.
Bij Apple kan je ook gewoon een dongle gebruiken hoor :+
Klopt, zit er trouwens niet bij, maar dat verklaart nog steeds niet waarom je die jack wel hebt op een MBP en niet op een 1000+ euro iPad pro die groot genoeg is ...
Op de nieuwste gewone iPads zit hij weer wel ...
Die verklaring is toch niet zo moeilijk? Ze verkopen liever Airpods dan setjes met draad.
Ja, dus dan breng je de meest recente MacBooks (en dat zijn er nogal wat) en iPads (non pro) uit MET een audio jack ????
Ja, maar dan zit je wel met een minder kwalitatief toestel als je niet voor Apple gaat. Dan maar een adaptertje :)
Minder ..... Hm

Heb je al dual BT streaming ?? (dus streamen naar 2 BT devices)
En hoeveel High Quality BT streaming protocollen heb je ??

Juist ja, en dan heb ik het alleen over BT audio ....
Met de IOS updates van de afgelopen 3 maanden hebben we de kwaliteit goed kunnen zien.
Hetzelfde geld voor het sterkste glas ter wereld dat toch gewoon krast zonder dan iemand ook maar iets geks doet, heel bijzonder.
Ik doe niks met bluetooth. Gewoon kabel. Beste geluidskwaliteit en valt wat lastiger kwijt te raken.
sterkste glas ... marketing heeft ook weer goed werk geleverd zie ik. Men kan perfect glas maken dat je niet zal kunnen bekrassen (en dus naar jouw normen sterker is). Maar dat gaat ten koste van de valbestendigheid. Glas op smartphones is een compromis.
Feit blijft dat Gorilla glas phones van 200 a 300 Euro beter krasvast zijn dan een iPhone van 1000+ euro.
Enne ook als die dure iPhoneverkeerd vallen gaan ze stuk en kost een reparatie rustig een 1/3 maandsalaris.
Dan maar een krasvast toestel en minder focus op het breken bij een val.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 11 december 2019 13:06]

Ik weet niet hoeveel zakgeld jij krijgt van je moeder maar ik ben geen 1/3 maandsalaris kwijt.
ontopic: Anders, bedraad via Lightning
Heb jij enig idee wat een achterkant reparatie kost van een 11 pro ?
Juist ja 641 euro bij Apple.

Doe dat bedrag maal 3 en je hebt het kale salaris wat de gewone arbeider in NL netto verdiend en dan overdrijf ik niet.
Ergens overdrijf je wel door er van uit te gaan dat gemiddelde gewone arbeider een van de duurste modellen iPhone heeft. Als mensen besluiten om zo'n groot deel van hun maandelijks inkomen willen uitgeven aan een telefoon dan hebben ze bij voorbaat al een ander probleem. Don't buy what you can't afford to lose...
Dan snap jij er helemaal niks van .. Kom jij weleens op buiten ?
Je ziet dan de nieuwste Iphones en andere 1000+ smartphones in handen van mensen die in de verre verte niet de wereld verdienen.
Zo gek is het ook niet want velen wisselen per 2 jaar per phone en dan is 600 euro per jaar best te dragen, al dan niet met een abo ...

Je kan dan oordelen over het feit dat hun niet dergelijke telefoons moeten kopen maar dat doet niks af aan het FEIT dat ik jou gaf dat het 1/3 van een netto maandsalaris kost hier in NL.
Dat jij wellicht meer verdiend, prima van harte, maar dat geld niet voor de massa in dit land.
Koptelefoon en oordoppen zijn bij mij altijd bedraad, en zullen ook zo blijven zolang het kan.

Ik heb wel een JBL Charge 3 speaker voor als ik in de garage aan het werken ben of als ik in de tuin zit.
Mijn Over-Ear koptelefoon is draadloos (bluetooth) maar mijn 3,5mm-jack is zeer zeker nog heilig!!!

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee