Een bandje om je pols

Welke wearable draag jij?

Geen
42,0%
Een ouderwets horloge
18,9%
Een smartwatch, maar niet van Apple
13,1%
Apple Watch
10,6%
Een fitnesstracker
8,3%
Ik heb wel een wearable, maar die ligt in een la te verstoffen
5,2%
Anders, nl...
2,1%

Aantal stemmen: 14.956. Deelname gesloten op 27-11-2019 13:18. Stemmen is niet meer mogelijk.


Reacties (102)

Wijzig sortering
"Een smartwatch, maar niet van Apple". Is dat niet een beetje stemmingmakerij? Er zijn behoorlijk wat degelijke smartwatches van andere merken dan Apple.

Zelf draag ik een Samsung Gear Sport, want die is rond en was destijds de enige die ook waterdicht is (naast de Apple Watch). Er ligt nog ergens een MiBand 2 te verstoffen.
Het voelt inderdaad vreemd om Apple als enige merk er tussen te zetten.
Eens. Maar anderzijds, zie het marktaandeel. En laten we eerlijk zijn... Apple is echt mijlenver voor op de concurrentie wat smartwatches betreft... En dat zeg ik als niet Apple-liefhebber met geen enkel Apple product in bezit en als iemand die de Apple watch qua uiterlijk écht foeilelijk vind.... (dat vierkante scherm: het was al retro (lees ouderwets) toen het uitkwam... en dat is het nog steeds! Voor een merk dat zo bezig is met design en gebruikersvriendelijkheid hebben ze dat echt zo totaal verkeerd begrepen met dat horloge!).

Ben zelf erg gelukkig met mijn Samsung Galaxy Watch Active. Was de eerste betaalbare volwaardige smartwatch die niet zo lomp is. Gezien mijn wat smalle polsen zijn al die andere modellen geen gezicht! Enige grote minpunt is toch de accu. Voor een volwaardige smart watch is het best ok kennelijk - maar heb af en toe het idee dat het ding voortdurend op de lader ligt... Twee dagen zou hij moeten halen, maar red hij in de praktijk toch echt niet.
maar waar ligt apple dan mijlenver voor?
Zelf ook een gebruiker van de galaxy gear s3 en ik zal niet ontkennen dat de software in het begin wat steekjes heeft laten vallen.

Maar als ik momenteel naar het horloge kijk, de software zit goed in elkaar. De 2 dagen haal ik persoonlijk wel, terwijl vele apple watch gebruikers dit ook niet halen.

Zal niet ontkennen dat ik meer gebruikers zie van de apple watch dan van een samsung watch, maar de verhouding komt steeds dichter bij elkaar.
Ja ik ben ook wel blij met de Galaxy Watch active. Wat ik als grote minpunten zie is dat de third party app support veel minder is dan bij Apple. Er is geen Whatapp app bijvoorbeeld.

Qua hardware vind ik hem niet achterlopen op Apple. De accu is inderdaad niet geweldig maar een dag haalt hij zeker wel, en de Watch Active 2 heeft in het 44mm model al een veel grotere accu.
Ja Samsung is toch wel een sterke tweede. Google heeft heel veel steken laten vallen met Android Wear, maar dat betekent niet dat de smartwatches buiten Apple helemaal dood zijn. De Apple Watch werkt immers alleen met iOS dus is voor de helft van de smartphones al geen optie.
Het voelt inderdaad vreemd om Apple als enige merk er tussen te zetten.
Na zo'n 14.000 stemmen:
Apple Watch 10,6%
Niet-Apple Smartwatch 13,1%

Lijkt me een redelijke segmentering. Wat zou een voor-de-hand-liggende nummer 2 zijn (oftewel, wat is 50% van die 13,1%?)

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 25 november 2019 13:47]

Dit heeft niets met aanname van kwaliteit te maken, maar een realistische kijk op het marktaandeel:
https://www.onemorething....google&utm_medium=organic
Precies!

Voelt indd erg naar stemming makerij, slechte zaak.

[Reactie gewijzigd door Audione0 op 7 november 2019 12:28]

"Een smartwatch, maar niet van Apple". Is dat niet een beetje stemmingmakerij? Er zijn behoorlijk wat degelijke smartwatches van andere merken dan Apple.
Je hebt een punt, maar... kijk eens naar de reacties! Van de respondenten heeft 23,1% een smart watch, 13,6% een niet genoemd merk, 9,5% een Apple Watch. Van de smart watch bezitters heeft dus 41% een Apple Watch, alle andere merken samen moeten 59% verdelen.

Wat ik in mijn omgeving zie, zijn Apple Watches en fitness trackers, en (in mindere mate) andere smart watches. En wat ik vooral van gadget minnende collega's hoor, is dat hun smart watch niet hun eerste (dus enige) smart watch is; hun eerste was "het toch (net) niet", waardoor er een tweede moest komen. Daar liggen dus vele slimme horloges stof te verzamelen.

De fitness tracker en Apple Watch bezitters zijn doorgaans tevreden over hun horloge, de Apple Watch bezitters die hiervoor een simpele fitness tracker hadden vinden wel nadelig dat de accu maar een dag meegaat. En dat zie ik ook als groot nadeel.

Ik ben nog steeds erg blij met mijn analoge horloge!
Blijkbaar niet helaas, we kunnen niet ontkennen dat die van Apple gewoon het meeste wordt verkocht en blijkbaar de benchmark is.

Ik persoonlijk wil helemaal geen horloge wat na een paar dagen leeg is dus ik heb een Citizen eco-drive die nooit een batterij vervanging nodig heeft en gebouwd als een tank.

[Reactie gewijzigd door leonbong op 8 november 2019 11:47]

Anders, nl:
Als echte nerd draag ik een brace rond mijn pols. (RSI)
Heb je daar echt profijt van? Toen ik voor het eerst RSI kreeg vond ik deze alleen maar meer pijn doen omdat ze alles samenknijpen en daarmee meer wrijving veroorzaken.

Maargoed RSI heeft verschillende oorzaken en het is goed om te horen dat je wat gevonden hebt dat helpt!
Enkel dat bandje niet.
Ik ben overgestapt naar een wacom tablet. De muis blijft een foltering, maar wacom met bandje is voor mij dik ok.
Ah interessant.. Ik heb het in het begin wel eens geprobeerd, maargoed dit was begin jaren '90 :) Toen was de techniek nog niet op het punt waar die nu is. Is wel iets om over na te denken als het weer opspeelt. Het komt en gaat zoals je waarschijnlijk ook wel hebt. Als het erger wordt dan let ik weer meer op mijn houding en hoeveelheid toetsenbordwerk (bijv. vaker bellen ipv chatten) en dan wordt het weer minder. Het blijft altijd wel een evenwicht dat moeite kost om in stand te houden.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 10 november 2019 17:13]

Het liefst een horloge met een automatisch uurwerk, ook een aantal vintage modelletjes.
Het liefst een horloge met een automatisch uurwerk, ook een aantal vintage modelletjes.
Idd, hou ik ook wel van... alleen spijtig dat dit zo'n dure hobby is.
Ik kijk nog uit naar een mooie volmechanische met vliegwieltje... M'n pa heeft een oude Seiko automatic, erfstuk die nog van zijn grootvader en nadien z'n vader was... beetje het verhaal van de horloge in Pulp Fiction -wie ooit de film gezien heeft weet meteen waarover ik het heb :D - maar dan zonder een aantal, ehm... intieme details die in de film het geval waren... :*)

Het is een prachtig ding en loopt nog steeds als een zonnetje, weliswaar niet meer met origineel bandje.

[Reactie gewijzigd door YourMom op 6 november 2019 15:35]

Het hoeft niet perse duur te zijn, ik heb laatst op marktplaats een vintage Citizen automaat gekocht voor 35euro incl verzenden, prachtig horloge en loopt nog netjes op tijd :)
Ben ik helemaal mee eens. Heb zelf een Seiko 5 Automatic voor dagelijks gebruik, maar ook een stokoude Lonville uit 1932. Heeft een servicebeurtje gehad, maar al met al nog geen 80 euro voor betaald. Voor zon- en feestdagen en krijg er vaak complimenten over. Vind het een stuk leuker dan een digitaal of smart horloge O+
Een Pavlok 2. Echt een schokkende wearable! :+
Die heb ik al ingebouwd. Ik heb geleerd om alles dat van metaal is met mijn sleutels aan te raken voordat ik het met mijn hand aanraak. Dan springt de vonk over van de sleutels naar het andere metaal en voel je het niet.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 6 november 2019 19:24]

Die heb ik al ingebouwd. Ik heb geleerd om alles dat van metaal is met mijn sleutels aan te raken voordat ik het met mijn hand aanraak. Dan springt de vonk over van de sleutels naar het andere metaal en voel je het niet.
Yep, ik ken het, soms raak ik metalen voorwerpen eerst met m'n voorarm aan -omdat dat minder schrikt bij een schokje- en vervolgens pas met hand of vinger... En op m'n werk neem ik als ik meerdere verdiepen moet gaan, steeds een plastic balpen mee omdat de metalen toetsen van de liften ook steeds hun statische lading op mijn vingertoppen overbrengen, het feit dat ik het wéét dat het zal gebeuren zorgt er alleen maar voor dat ik nog harder schrik. :D Dan maar plastic balpen meepakken...

Da's trouwens afhankelijk van je lichaamseigen statische lading, sommigen hebben het meer dan anderen, ik blijk het redelijk stevig te hebben want veel collega's hebben hier nog nooit last van gehad.

[Reactie gewijzigd door YourMom op 7 november 2019 13:00]

Ja, het harder schrikken ken ik ook erg goed. Sommige periodes heb ik er helemaal vaak last van, dan kamperen mijn handen al voordat ik iets van metaal aanraak. Ik krijg er zowat een fobie van.
Als je de "klap" wilt verminderen, raak dan een metalen voorwerp aan met een grotere oppervlakte dan slechts je vingertop (bijvoorbeeld met je handpalm). Dezelfde lading zal dan ontsnappen, maar het zal worden verdeeld over een grotere opervlakte dan je vingertop waardoor je het veel minder voelt.
Neem andere schoenen. Was voor mij de oplossing
Overigens ben ik altijd al fan geweest van smart watches. Had mijn eerste exemplaar rond 1995... Nee, dat is geen typfout! Deze kon zelfs nieuwsberichten en het weer e.d. ontvangen via een speciale dienst voor dat horloge. Dat werd ontvangen via een enorme antenne die in de band van het horloge verwerkt zat (en dat bleek meteen kwetsbaar punt - op een gegeven moment liet het rubber van de band los van de antenne).
Het ding was zijn tijd extreem ver vooruit maar door de zeer beperkte doelgroep is het toch wel aardig geflopt en uiteindelijk verdween de dienst die de berichten verzond (nieuws: Seiko stopt met MessageWatch service Was er voor die tijd al mee gestopt omdat het bandje steeds verder uit elkaar viel en het abonnement op de dienst best prijzig was... (mooie reactie trouwens: Anoniem: 10 in 'nieuws: Seiko stopt met MessageWatch service' ... Die dacht ook al een eindje vooruit.... ;) )

Mooi (lekker kritisch) nieuwsbericht uit die tijd: https://www.volkskrant.nl...ep-seiko-scoort~bc40ea20/

[Reactie gewijzigd door kazz1980 op 6 november 2019 20:28]

Leuk! Ik moest gelijk denken aan de rc1000 van seiko. Nog wat ouder, midden jaren tachtig denk ik, en kon je programeren met (versie die ik had) commodore 64. Wereldtijden, verschillende herinneringen, enaantekeningen.

[Reactie gewijzigd door Decalies op 7 november 2019 18:42]

(mooie reactie trouwens: Anoniem: 10 in 'nieuws: Seiko stopt met MessageWatch service' ... Die dacht ook al een eindje vooruit.... ;) )
@Anoniem: 6354 zat anders ook aardig in de buurt:
Het gaat behoorlijk snel allemaal en ik denk dat WAP over een jaar al dood is en dat we allemaal een de PDA's zitten inclusief mobiele telefoon + internet..... en weer een jaar later Bill G's Tablet PC...... en daarna????
Die tablet is alleen niet bij Bill vandaan gekomen, maar voor de rest... :o
Ik heb veel van de notificaties van mijn telefoon uitstaan, juist omdat ik niet de hele dag gestoord wil worden en zelf wil kiezen wanneer ik mijn mail en chats lees. Het is niet voor niets asynchrone communicatie. Waarom zou ik zo'n ding om mijn pols doen die mij de hele dag stoort?
Het ligt eraan wat de use case is. Zelf gebruik ik mijn telefoon ook zakelijk.

Dan is het ideaal, mijn telefoon staat op stil, waardoor mijn collega's geen last hebben van notificatie geluiden en ik krijg alsnog melding als er een bericht is.
Voor een shorttracker moet je sporten, dus die valt al af. Ook wil ik geen getril op mijn pols. Dus lekker en ouderwets tikkend horloge. Die geeft de datum en tijd aan, meer hoeft die niet te doen.

EDIT: autocorrect dingen aangepast.

[Reactie gewijzigd door sypie op 10 november 2019 16:08]

Ik vind de trilfunctie van mijn Galaxy Watch Active juist wel fijn. Het is minder irritant voor anderen en ik merk het toch als er notificaties zijn, ongeacht hoe luid de omgeving is.

Het is ook niet zo dat hij lang trilt, het is meer als tikjes op je pols. De watch active heeft helemaal geen speaker dus het is de enige manier om aandacht te krijgen :)
een nieuwerwets horloge. zonne-energie, DCF .....
Een Casio Pro trek van inmiddels 20 jaar oud.
Kan ook stappen tellen en heeft hoge, baro en temperatuur meter.
Een fantastische, rond de 30 euro kostende https://www.xiaomiproduct...nd-4-europese-versie.html met knap OLED kleurenscherm, met bijna alle functies van duurdere concurrenten, waterdicht én batterijduur van bijna een maand (24 dagen zijn haalbaar, ik heb er al 26 uit gehaald)!

Het is de 4'de generatie, ik ben al mee van Band 2 en was van in het begin fan.
Als je echt gedetailleerde fitness-info nodig hebt, of onboard GPS, of mogelijkheid om je horloge letterlijk als telefoon te gebruiken zal ik het niet aanraden maar als je interesses -zoals bij mij- wat in het midden liggen tussen smartwatchfuncties en de belangrijkste fitnessfuncties, kan ik je voor dat geld echt niks beters aanraden.

Honorable mention:
Ik heb nog een Citizen Eco-Drive Promaster Skyhawk Titanium https://www.citizenwatch.com/us/en/product/JY0010-50E.html liggen in m'n nachtkastje... die zo'n 10 jaar oud is ondertussen en nog steeds loopt op hetzelfde (zonlicht oplaadbare) batterijtje. Fantastische horloge maar ik moet -met een beetje schuldgevoel toch wel- toegeven dat je zo'n smartband met z'n leuke functies en discrete notifications en leuke watchfaces snel gewoon bent. O+

[Reactie gewijzigd door YourMom op 6 november 2019 15:26]

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee