Heb jij een hoesje om je telefoon?

Natuurlijk, zo'n waardevol apparaat moet je beschermen
71,5%
Nee, ik neem de gok dat hij niet stuk gaat
20,3%
Anders, nl...
3,5%
Nee, maar ik heb wel een skin erop geplakt
2,2%
Ik heb helemaal geen telefoon
1,5%
Nee, ik heb een feature/dumbphone
0,9%

Aantal stemmen: 4.622. Deelname gesloten op 24-06-2019 16:00. Stemmen is niet meer mogelijk.


Reacties (83)

Wijzig sortering
Voor mij is een smartphone een functioneel ding dat een aantal jaren moet meegaan. De kans op een lange levensduur wordt vergroot met een hoesje. Niet alleen als bescherming, maar ook om te voorkomen dat het ding uit mijn handen glibbert (glazen behuizing).

Verder doet het uiterlijk van een smartphone mij niet zoveel. 95 procent van de tijd kijk ik naar de voorkant, en dat is gewoon de glasplaat met daarachter de display. Uitgerekend dat feature is in vorm en functie voor de meeste smartphones identiek, notches en druppels daargelaten. Aan de gangbare form factor, de slate behuizing, is ook niet zo heel veel nieuws te verzinnen. Komt de klus voor het (her)ontwerp van een slate phone bij een design bureau binnen dan vermoed ik dat ontwerpers er voor weglopen. Hoogstens dat de naam en faam van een bekende klant hen hiervan weerhoudt. Toegegeven, hoesjes, met vergeeld siliconen, hebben ook niet de schoonheidsprijs, maar hebben nog wel een functie.

Dat het gebruik van hoesjes zo wijd verbreid is geeft mij de indicatie dat bij het ontwerp van smartphones niet voldoende vanuit gebruik wordt ontworpen. Zou een telefoonontwerp meer functioneel gedreven zijn, dan zou de noodzaak voor hoesjes kunnen vervallen. We hoeven hiervoor echt niet naar een bouwvakkerstelefoon te worden gedreven. Wel is de huidige mode om een zo beperkt mogelijke dikte na te streven een rem op dat functioneel ontwerp.
Persoonlijk vind ik het maar lelijk.

Koop je een mooie telefoon van een fors bedrag om vervolgens een lelijke hoes eromheen te doen. Voelt alsof je een splinternieuwe auto inpakt met een rubber bumper. Ze voelen ook niet lekker. Vooral die transparante siliconen hoesjes zijn bijzonder lelijk.

Dat gezegd hebbende, heb ik nog nooit mijn telefoon kapot laten vallen (één keer een sterretje in het glas), dus als hij eens echt te pletter valt kan ik misschien mijn mening bijstellen.
Als je ziet hoe snel je een sterretje in je telefoon krijgt, vind ik het onverantwoordelijk om een telefoon van 1000+ euro zonder hoesje te gebruiken. Een nieuw scherm (plus alle apparatuur die je er tegenwoordig bij moet hebben) is steeds vaker de helft van de nieuwwaarde van het apparaat. Voor 40 euro en een iets dikkere telefoon lijkt me dat een no-brainer. Er zijn genoeg mooie hoesjes.
Tsja en de mijne (iPhone 7) is al meer dan 5 keer op de tegels in de wc gevallen in 2,5 jaar tijd. Los van wat butsen op de rand is er niks stuk. Ik heb altijd zonder hoesje gedaan omdat ik het ook lelijk vind, neemt meer ruimte in in je broekzak en omdat het mij dwingt om goed op te blijven letten met het toestel (wat dus niet altijd lukt). En daarnaast vind ik ook dat het een gebruiksvoorwerp is, daar horen nou eenmaal sporen bij. En een krasje op je telefoon ergens zal niks afdoen aan de prestaties van het apparaat zelf.

[Reactie gewijzigd door PB-powell op 4 juni 2019 07:29]

Totdat die te pletter valt zoals mij afgelopen zaterdag is gebeurd. Mijn telefoon viel voor de zoveelste keer op de grond. En deze keer overleefde hij het niet. Hij was 2,5 jaar oud en ik had er geen hoesje meer omheen want ik had zoiets van "nou ja, hij is al beschadigd (dat was die al 1,5 jaar), als ie verder beschadigd is het jammer, maar ik wil gewoon niet meer het discomfort van een hoesje".

Ik heb de dag erna (het was koopzondag hier afgelopen zondag) direct een nieuwe gehaald en het bijgeleverde hoesje eromheen gedaan omdat zowel de voor- als de achterkant van glas is.

Het punt van mijn verhaal is dat het niet alleen gebruikssporen zijn maar hij kan ook gewoon van het ene op het andere moment compleet kapot gaan. Het scherm was kapot gegaan, ik kon er daardoor helemaal niets meer mee, geen bestanden eraf halen, niets meer. Nu werden alle foto's wel gebackupped, maar ik had bijvoorbeeld ook de Google Authenticator app geïnstalleerd met 8 codes ofzo en die zijn wel allemaal weg. Net als WhatsApp gesprekken, progress in spelletjes, etc.

Je realiseert je pas wat je allemaal mist als het al te laat is.
Anoniem: 1092407
@keranoz6 juni 2019 18:41
Dat gebeurt toch niet vanzelf? Mijn telefoon valt gemiddeld 1 keer per jaar. Iedereen gaat anders met zijn spullen om. Ik doe heus niet extra voorzichtig maar ik let wel een beetje op dus tot dusver doe ik het al zo'n 15 jaar zonder hoesje of zelfs maar een laagje plastic.
Voor is het zo dat ik ook de telefoon iets te glad vind in mijn handen, ik zal wel een kluns zijn, maar ik heb een mooi hoesje met gunmetal, ziet er netjes uit en er zit een kickstand op zodat als ik iets wil kijken (bijvoorbeeld tijdens de lunch) dat ik hem netjes neer kan zetten :)

Dus voor mij een beter gevoel in de hand, hij is wat beter tegen stoten beschermd en hij heeft iets extra functionaliteit :)
Het hoesje van mijn telefoon is een stuk mooier dan de telefoon zelf naar mijn mening (Pocophone F1 in een Mofi hoesje). Dat terzijde is de telefoon zelf nogal glad, om te voorkomen dat hij ergens vanaf of uit mijn hand glijdt vind ik een hoesje met wat meer grip wel zo prettig (en voelt het juist lekkerder dan zonder).
De hoes van mijn S8 is helemaal niet lelijk (mooi doorzichtig en vult de paars/grijze kleur van de telefoon goed aan), en maakt de achterkant een stuk minder glibberig. Bovendien zit de vingerafdrukscanner op een rare plek en door de hoes voel je op de tast heel goed waar die zit :)

Ik heb hem bovendien ook in een neopreen "sok" zitten voor de onvermijdelijke val. Dat helpt goed. Alleen tijdens echt gebruik is de voorkant niet beschermd helaas (op zo'n edge scherm is een goede screenprotector niet te doen).

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 4 juni 2019 02:53]

Zelfde hier, geen cash of 'hoesje' om zo'n mooie telefoon. Gewoon een beetje normaal mee omgaan.

Ik vind die dingen allemaal heel lelijk en ook zien ze er vaak goedkoop uit. Wat ik dus niet snap is dat mensen een telefoon van 1000Euro in een stuk plastic van 30Euro steken. Ik houd de mijne naturel.
Dat snap ik juist wel. Omdat mensen liever hebben dat die 30 euro kapot gaat dan de telefoon van 1000 euro.
Maar ik ben dan ook een type dat niet zoveel geeft om looks van een telefoon (en ook niet van keukenapparatuur, pc's, tv's, enz, enz).
Wat ik dan weer niet snap is dat mensen voor design veel te veel geld uitgeven.
Even een mooi voorbeeld. Laatst een koffiemachine gekocht uit het hoger segment. Die had je ipv plastic, ook in rvs. 700 euro extra voor een apparaat dat exact hetzelfde doet. Alleen er iets anders uit ziet. 8)7
Ik dacht er tot midden 2017 ook zo over... had tot dan nooit een hoesje over telefoon en ik liet ze ook (bijna) nooit vallen, mijn vorige toestel, een Galaxy S4 mini black edition was zo handzaam vanwege z'n relatief kleine formaat + z'n lederen achterkant dat die perfect in de hand lag en 'grippy' was, ik geloof dat ik dat ding niet één keer laten vallen heb in de 4 jaar dat ik hem gebruikte.

Maar midden '17 kocht ik me mijn huidig toestel, zo'n gladde "glazen achterkant" toestel, dat wegglijdt bij de minste helling of beweging bvb. het tafeltje in treinen, nachtkastje, uit m'n hand, van m'n schoot als ik even iets anders vastpak met beide handen, etc...
Het ding was nog geen week oud en het was al meer gevallen dan mijn vorig toestel in 4 jaar tijd. |:(

Ik vind die transparante rubber hoesjes ook lelijk (en ze worden gelig na verloop van tijd = nog lelijker) maar toch ontzettend handig.

[Reactie gewijzigd door YourMom op 4 juni 2019 16:47]

Ik vind het ook niet mooi en heb eigenlijk om die reden juist een onwijs goedkope telefoon gekocht zonder hoes. Ik vond dit zelf belangrijk worden toen ik echt zelfstandig werd, en het nut van dure telefoons als statussymbool minder belangrijk begon te vinden dan de functionaliteit ervan en andere dingen waar ik m'n geld aan kan uitgeven.

Het is dus allemaal onwijs subjectief. Ik ga waarschijnlijk als dure telefoons voor mij iets belangrijks betekenen er een kopen en er ook een hoesje omheen doen, maar wel een mooi hoesje :*)
Als ze praktische en betaalbare hoesjes voor auto's zouden maken, waarom niet? Of alleen hoesjes voor de bumpers. Scheelt veel krassen en butsen. Hoewel je een auto niet zo snel in je zak of in een tas zou stoppen, waar de kans op krassen groter is. En hoewel een kras op een auto minder snel opvalt dan een kras op je telefoon. :P
Ik heb een hoesje.. Al is het maar lelijk.. Waarom maken ze de 4 hoeken van een telefoon niet van schok-absorberend materiaal? Dat zou al een hoop schelen wanneer je je telefoon laat vallen.
Kijk eens naar de 'active' modellen van Samsung, die hebben precies wat je zoekt :)
die maken ze wel, maar dan spreken we niet over de fancy modemodelletjes die er goed moeten uitzien. Zeker als je ff wegkijkt van de grote merken zie je top-of-the-line toestellen met veel features voor een prijs die 1/2 tot 1/4 bedraagt van wat je voor de bekendere merken betaald.
Empirisch gezien sneuvelen smartphones bij mij niet op een manier die voorkomen kan worden met een hoesje, en zonder hoesje blijven ze ook wel heel genoeg (na 3 jaar heeft de huidige wat kleine krasjes en een klein deukje).
Eerder technisch falen bedoel je?
Dat kan, maar ook door hem op een steentje te laten vallen. Dan kan een screen protector helpen, maar ook niet altijd.
Zelf draag ik er een skin en screenprotector omheen en hoop dat er niks mee gebeurt. Heb liever dat ik er een extra moet kopen in een 10tal jaar, dan dat ik niet vol geniet van het design van een mooi, duur, ding.
Nope geen hoesje. Vroeger altijd al gedaan omdat ik in den beginnen toch iets duurdere smartphones kocht, maar omdat ik het nu nog enkel gebruik voor muziek, surfen en wat basis apps zit ik meer in het budget segment van smartphones (€200).
Met mijn vorig toestel (Nokia 630) eerste keer dan geen hoesje gebruikt en na 2 jaar zag die er nog prima uit. Nu met mijn Nokia 5 enkel 1 kleine kras onder de lens van de camera.

Uiteindelijk vind ik het zonde om een smartphone (die toch ook wat koopt voor de looks) te gaan camoufleren met een hoesje. Als hij dan toch beschadigd raakt zal ik er dan wel een hoesje over doen om de beschadiging te verbergen.
Natuurlijk, iedereen zijn situatie is persoonlijk. Een kennis doet meer buitenwerk en zou zijn smartphone na 1 dag niet heel kunnen houden zonder bescherming.

Ook zijn er volgens mij veel mensen die een dure smartphone kopen om hem iedere 2 jaar te verkopen om de laatste nieuwe te kopen. Een beschadigd model is natuurlijk fel minder waard.
Echter (in mijn geval) een smartphone van €200 is na 3 jaar amper iets waard, dus doe ik de moeite gewoon niet.
Een kennis doet meer buitenwerk en zou zijn smartphone na 1 dag niet heel kunnen houden zonder bescherming.
Kan bij beter een CAT model kopen. Of gewoon terug naar de oude Nokia. ;)
Ik heb eigenlijk nooit een hoesje om m'n telefoon heen, maar ooit is het scherm, terwijl hij in m'n broekzak zat, gebarsten. Geen idee hoe dat is gebeurd en de meeste mensen geloven het niet als ik het zeg :( Ik heb 'm al duizend keer laten vallen, zelfs een paar keer tijdens het fietsen op het fietspad, en daar houdt 'ie bijna geen krasje aan over.

Geen hoesje dus :P
Heb ik ooit ook gehad met een Samsung Omnia. Er moet maar iets met een punt onder de juiste hoek tegengeduwd worden en je hebt het zitten.
Ik haat hoesjes. Heb je zo'n mooi metalen toestel met wat glazen elementen... gooi je er stom plastic omheen.

Mijn S6, S7 Edge, S8 Plus en Oneplus 6 heb ik allen een jaar lang vrijwel alleen 'naakt' gebruikt :+
Allen zonder beschadigingen weer doorverkocht.

En toen, vorige week... liet ik mijn spliksplinternieuwe OnePlus 7 Pro vallen :X
https://gathering.tweaker...message/58977614#58977614

Over een paar dagen is 'ie weer gerepareerd, maar... ik twijfel nu wel wat te doen 8)7
Persoonlijk heb ik het hoesje alleen om de achterkant. Die is inderdaad van glas (S8) maar liever had ik daar gewoon plastic gehad. Nog liever een verwijderbare achterkant met verwisselbare accu zodat ik er gewoon een ander achterkantje op kon doen indien nodig. Bij de oude J3 (2016) hadden ze het zelfs zo gedaan dat je een klaphoesje had dat de hele achterkant verving waardoor het heel goed vast zat en het geheel heel dun was. Helaas was het verder nogal een fluttoestel :+ Maar ik vind het jammer dat dat soort dingen alleen nog op de low end toestellen zitten.

Ik vind het glas veel te glibberig als je bijvoorbeeld vette of natte handen hebt. Het ziet er wel mooi uit maar is gewoon niet praktisch.

Die hoek is trouwens precies iets waar een hoesje je had kunnen helpen ;)

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 4 juni 2019 02:59]

nee, geen hoesje hier, al jaren niet.
Wees toch gewoon eens voorzichtig met je spullen… Mijn smartphone zit ofwel in mijn broekzak of ligt ie op tafel of zo.

Mijn vrouw heeft een screenprotector op haar phone omdat ze die in haar handtas stopt. Dat geeft toch wat bescherming tegen krasjes mocht er nog wat anders hard bij geraken. Maar eigenlijk valt dat ook nog wel heel goed mee. De screenprotector zit er al 3 jaar op.
Deze optie miste ik inderdaad. Gewoon: "Nee, ik ga voorzichtig met mijn telefoon om"
Was een aantal jaren met bendgate ook echt met stomheid geslagen dat mensen het blijkbaar ook normaal vinden om een telefoon in hun kontzak te stoppen en er op te gaan zitten... 8)7
Mn Oneplus 6T kwam met een prima hoesje, dus die heeft er vanaf dag 1 op gezeten. M'n vriendin heeft haar 1 jaar oude telefoon zonder hoesje de vorige week op de tegels in de badkamer laten vallen, en nu zit er een dikke vette ster in. Geloof me, ik zal zolang die krengen breekbaar zijn, hem nooit meer zonder hoesje bij me dragen.
Het hoesje herberg ook mijn rijbewijs en pinpas. Kan er desnoods nog wat briefgeld in kwijt. Hierdoor heb ik al jarenlang geen portemonnee meer bij me. Ideaal.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee