Elektrofahrräder

Heb jij eigenlijk een e-bike?

Nee, ik blijf liever ouderwets trappen
56,7%
Nee, maar zou er best een willen
27,7%
Jazeker
8,7%
Anders, nl...
5,0%
Ja, en wel een speed pedelec
1,9%

Aantal stemmen: 10.212. Deelname gesloten op 30-05-2019 16:07. Stemmen is niet meer mogelijk.


Reacties (122)

Wijzig sortering
We zitten tegenwoordig al zoveel stil achter een computer. Als we ook nog eens fietsen uit ons leven wegautomatiseren dan blijven er weinig dagelijkse activiteiten over waarmee je nog calorieen verbrandt.

- 8 uur per dag slaap (geen beweging)
- Met je auto naar het werk (geen beweging)
- 8 uur stilzitten op een bureaustoel op je werk (geen beweging)
- Na je werk met de auto naar de supermarkt (geen beweging)
- Eten laten brengen via Thuisbezorgd (geen beweging)

Dus tenzij je dan bewust elke dag naar de gym gaat verbrand je nauwelijks calorieen.

Nee, ik ben er voor om de laatste activiteiten zoals lopen en fietsen nog gewoon traditioneel te houden en ze niet weg te automatiseren uit mijn leven doormiddel van ebikes, escooters/esteps, eskateboards, etc.

Dat laatste beetje calorieverbranding wil ik nog behouden.

Ik liep laatst langs een Big Gym en de enige manier om die gym binnen te komen was via een automatische roltrap. Vroeger maakten we daar als Nederlanders memes en grappen over en keken we vol ongeloof naar Amerika waar dit normaal geworden was.

De ironie heeft toegeslagen en nu hebben we dat dus ook in Nederland.

Zo worden we gezamenlijk alleen maar dikker. Ik snap ook niet waarom wij als relatief actief volk dit soort concepten overnemen. Dan maken we iets in Nederland kapot dat altijd goed is geweest.

Ikzelf blijf dus liever gewoon lopen en gewoon fietsen. Dat heeft mijn voorkeur.

[Reactie gewijzigd door Arcane Apex op 14 mei 2019 22:17]

Het enige mooie dat ik aan een elektrische fiets zie is dat het de fietsbare afstand vergroot voor bijvoorbeeld woon-werk verkeer. Ik vermoed alleen dat maar een klein deel van die elektrische fietsers daadwerkelijk een dergelijke afstand rijdt. Voor de resterende groep gaat op wat je schetst. Blijkbaar zijn mensen heel behendig in het zoeken van de weg van de minste weerstand, en zijn ze ook heel flexibel om bijbehorende normen wat te verschuiven als hen dat uitkomt.

Zelf grijp ik ook dankbaar ieder stukje beweging aan dat ik in mijn leven kan integreren. Voor mijzelf sprekende ervaar ik het als fijn om op een gewone fiets even lekker hard te fietsen. Even het systeem op druk brengen. Om dat bewegen als positief te ervaren moet het wel eerst een gewoonte zijn geworden. Daar zal de drempel wel liggen.

Die calorieën, en een verstoorde balans tussen inname en verbruik is een zichtbaar effect. Zeker ook van belang is dat weefsels (aders en slagaders, spieren en pezen, kraakbeen) in je lichaam gewend blijven aan belasting. Dat triggert je lichaam in het onderhoud van al die zaken. Mijn vrouw, die een lange periode op een cardiologie afdeling heeft gewerkt, heeft in een later gesprek cardiologen wel horen verzuchten dat de huidige opkomst van de elektrische fiets in de toekomst een toename van hart-en vaatziekten kan gaan veroorzaken.

Als brommerrijders en automobilisten een elektrische fiets pakken dan kan dat dit effect wat beperken, maar ja, dan komt weer die memetica om de hoek, grijpen die groepen naar een (elektrische) fiets, kan het idee in hun hoofd postvatten zonder dat het direct wordt gediskwalificeerd?

De overheid moet flink gaan uitpakken met snelfietspaden om de keuze voor een fiets meer voor de hand liggend te maken. Dan raken die elektrische fietsen pas echt gebruikt waarvoor ze eigenlijk bedoeld zijn.
Mijn vrouw, die een lange periode op een cardiologie afdeling heeft gewerkt, heeft in een later gesprek cardiologen wel horen verzuchten dat de huidige opkomst van de elektrische fiets in de toekomst een toename van hart-en vaatziekten kan gaan veroorzaken.
Andersom kan het minder oplettendheid door vermoeidheid en de daarbij gebruikelijke ongelukken het aantal doden mogelijk weer af laten nemen. Dit zegt dus eigenlijk niets.
De overheid moet flink gaan uitpakken met snelfietspaden om de keuze voor een fiets meer voor de hand liggend te maken.
Snelfietspaden zullen ook bruikbaar zijn voor de komende elektrische steps. Iemand die nu te lui is om een fiets te pakken zal dat straks ook niet gaan doen, elektrisch of anders.

Geen elektrische fiets is voor mij overigens een keuze om een simpele reden: het is de prijs niet waard. Dan heb ik liever een ouderwetse fiets. Het is enkel irritant als oma met ~25 km/u heuvel op een conventionele fiets inhaalt, maar ligt die irritatie nou aan oma of aan de fietser die zich hier wat van aantrekt? ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 15 mei 2019 17:22]

[quote]
Het enige mooie dat ik aan een elektrische fiets zie is dat het de fietsbare afstand vergroot voor bijvoorbeeld woon-werk verkeer.
[quote]

whut? er zijn zoveel meer voordelen...

[quote]
en zijn ze ook heel flexibel om bijbehorende normen wat te verschuiven als hen dat uitkomt.
[quote]
Ik ben van mening, want dit geld voor mezelf en men vrouw ook, dat de elektrische fiets stimuleert om te beweging ipv toch maar de wagen te gebruiken.

[quote]
Voor mijzelf sprekende ervaar ik het als fijn om op een gewone fiets even lekker hard te fietsen.
[quote]

Dit kan je ook met een elektrische fiets.

[quote]
Mijn vrouw, die een lange periode op een cardiologie afdeling heeft gewerkt, heeft in een later gesprek cardiologen wel horen verzuchten dat de huidige opkomst van de elektrische fiets in de toekomst een toename van hart-en vaatziekten kan gaan veroorzaken.
[quote]
Als ze over fastfood en frisdrank ging dan zag ik de logica er nog in..
maar hier gaat het over een fiets waarop je moet bewegen.
Een elektrische fiets automatiseerd niets. Dit is een duidelijk misverstand van iemand die het nog nooit heeft getest. Mijn hartritme stijgt ook op mijn speedelec, mijn conditie is er beduidend op vooruitgegaan en ik ben er absoluut niet dikker van geworden, in tegendeel...
Je hebt helemaal gelijk wat betreft dat je op een elektrische fiets ook beweegt. Het is echter wel goed om er bij te vermelden met welke situatie je het vergelijkt. Als je van de auto naar de elektrische fiets bent gegaan, gaat je conditie er op vooruit. Echter als je daarvoor precies dezelfde afstand met de gewone fiets deed, zal je conditie er niet beter op worden; dan automatiseer je dus.
Een elektrische fiets verbetert je gezondheid als het je uit de auto krijgt of mogelijk als je een langere afstand af gaat leggen. Maar nooit als je eerst op diezelfde afstand een "normale" fiets gebruikte.
- Na je werk met de auto naar de supermarkt (geen beweging)
En dan zelf een krat tillen? Nee joh, gewoon thuis laten bezorgen :+
Ik ben het wel met je eens, al ben ik waarschijnlijk zelf een van de uitzonderingen. Ik heb een e-bike juist ook gekocht om meer te bewegen. Enkele reis 19 km is voor mij te lang met een gewone fiets (qua tijd in combinatie met niet bezweet willen aankomen), nu is de reistijd van net wat meer dan drie kwartier acceptabel voor mij. Dus ik reis nu op ca. 2 dagen met de fiets en de andere (nog) met de auto, dat is wat handiger met kinderen wegbrengen.
Net alleen dat

- Lampen aandoen gewoon via de telefoon
- Kachel aan doen gewoon via de telefoon
- Checken of je wasmachine etc klaar is, waarom lopen nee telefoon en app.
Een electrische fiets is wel drempelverlagend.

Hier in Barcelona neem ik bijna altijd de metro naar mijn werk. Vooral in de zomer is het gewoon veel te heet, dan kom ik doordrenkt van het zweet aan, niet prettig als je een dag moet werken.

Op de terugweg moet ik een heel eind bergop en dat is ook niet prettig als ik een dag gewerkt heb. Ja het is vast wel gezond maar in de praktijk doe ik het nooit.

Een electrische fiets zou dit allemaal een stuk minder lastig maken waardoor ik het vaker zou doen. Momenteel heb ik zelfs helemaal geen fiets. Alleen de enorme prijs houdt me tegen. Ik gebruik wel eens de 'straatfietsen' hier trouwens, daar zijn nu ook electrische van.
Ik heb het overwogen maar ben uiteindelijk toch voor een reguliere fiets gegaan. Ik fiets vooral om mijn conditie op peil te houden en gezond te blijven en na een proefrit op zo'n ebike was al snel duidelijk dat je écht niets meer hoeft te doen op zo'n ding. Komt nog bij dat ze op de een of andere manier peperduur zijn en de accu's snel kapot gaan dus nee, doe mij maar een gewone fiets.

Ik begrijp dat mensen ze kopen en als het mensen de auto uitkrijgt is dat alleen maar mooi maar het is niks voor mij.
Ik fiets dagelijks 16 km heen en 16 km terug naar mijn werk en fiets de meeste e-bikes voorbij. Dus nee, nergens voor nodig. En nog levensgevaarlijk in handen (of eigenlijk "voeten") van de gemiddelde oudere die erop fietst ook, dus ik vind ze niet zo'n beste ontwikkeling.
16km? heen en weer? dat is pretty impressive _/-\o_
Dat fiets je in 45 minuten op een normale fiets als je een beetje doortrapt. Best te doen. Ik doe ook zo'n ritje, en is vaak sneller dan met de auto en al helemaal sneller dan het OV. Desalniettemin lijkt het me best aardig om dat eens elektrisch te doen, kan ik er misschien een half uurtje van maken. Echt veel scheelt het niet en de beweging kan ik goed gebruiken :)
Heb ik ook een jaar of 5 gedaan als student zijnde :) Sneller en betrouwbaarder dan de trein en goed voor je conditie. En op een brik natuurlijk. Jammer dat m'n huidige woon-werkafstand zich er niet voor leent.
Betrouwbaarder dan de trein valt heel erg mee, de meeste treinen rijden op tijd.
Het licht ook wel een beetje aan je traject, er zijn gewoon aantal trajecten waar helaas vaker mis gaat.

Ik ga voorbeeld traject Utrecht - Amersfoort nu al sinds 2013, en kan de storingen jaarlijks op 1 hand tellen.
Het komt echt niet meer dan 5 keer per jaar voor, dat is toch relatief vrij weinig :).
Mwah, ik ga over de HSL, daar heb je perioden dat je in 2 weken je hand al vol hebt aan vertragingen. Erg vervelend als je een heel circus moet optuigen omdat je je kinderen niet op tijd kunt ophalen. En ja, met keren, terugrijden en omrijden ben je zo 2 uur langer onderweg...

Nee, dan de fiets. Bij slecht weer kom je gewoon hooguit 5% later aan. Geen verrassingen :)
HSL was inderdaad niet heel denderend nee, maar alle Locs hebben nu toch een software update gehad.
Ik weet niet of je al verbetering heb gemerkt hierin, ben wel eens benieuwd ns zegt van wel ?.

Ik weet verder niet of de gene die naar buitenland gaan ook al een update hebben, maar de gene die in nederland moeten blijven rijden wel.
Tsja, het betert wel, maar blijft op-en-neer gaan. Voorheen ging het regelmatig mis met kop maken (locomotief van achter naar voor en aankoppelen). Eind augustus lag het 2 weken lang regelmatig stil terwijl het daarvoor prima reed (ze hebben daardoor ook noodonderhoud uitgevoerd, toen ging het weer een tijd goed). Daarna was er blijkbaar "ineens" het softwareprobleem, en nu dus weer opgelost. Daarnaast is de lijn zelf storingsgevoelig door overgaan van hoogspanning naar hogere spanning, en heeft geen wissels (dus bij gestrande trein moet alles heel het traject achteruit - dus vertraging is gelijk groot).

Het is elke keer wat anders, en er valt nog regelmatig iets uit. Hopenlijk brengen de nieuwe locomotieven in 2021 echte stabiliteit.

Ik reis ook weer vaker over Utrecht (gaat over traject Rotterdam-'s Hertogenbosch). Had ik ook afgeleerd na meerdere stroomstoringen en wisselproblemen, maar dat is de laatste jaren ook flink afgenomen :)

edit: Overigens verkies ik OV nog altijd met plezier boven autorijden. Dan ben ik standaard bijna 2x zo lang onderweg, met dezelfde grilligheid :)

[Reactie gewijzigd door Zwartoog op 22 mei 2019 12:45]

Fiets zelf regelmatig van Harderwijk naar Amersfoort voor werk. 27km heen en 27km terug (ongeveer), lekker op een fiets met derailleur (27 versnellingen). Heb geen e-bike nodig hoor, enige moment dat ik soms denk "lijkt me lekker" is bij het opstarten bij verkeerslichten, sommige e-bikes zijn in no-time weg... oké, meestal haal ik ze daarna weer in, maar toch ;)

[Reactie gewijzigd door Godjira op 13 mei 2019 15:59]

Fiets zelf regelmatig van Harderwijk naar Amersfoort voor werk. 27km heen en 27km terug (ongeveer), lekker op een fiets met derailleur (27 versnellingen). Heb geen e-bike nodig hoor, enige moment dat ik soms denk "lijkt me lekker" is bij het opstarten bij verkeerslichten, sommige e-bikes zijn in no-time weg... oké, meestal haal ik ze daarna weer in, maar toch ;)
Mooie afstand. 60-70 minuten onderweg?

Het snelle optrekken is soms wel eens heel vervelend. Zeker met straffe wind tegen - dan haal ik de e-bikes alleen in als ze weer eens vol op de rem staan voor een klein hobbeltje of iets dergelijks, maar daarna halen ze je snel weer in. Doordat het momentum meer "vanzelf" komt op een e-bike vertonen deze fietsers vaak heel ander rijgedrag en dat is wel eens irritant.
60-70 minuten klopt wel ja, afhankelijk van de tegenwind/wind mee :)
Snelste tijd die ik neergezet heb is 55 minuten :D Toegegeven, dat was met flinke wind mee (windkracht 4 in de rug), maar toch :)

En wat betreft de e-bikes... ja, ik erger me regelmatig aan fietsers op e-bikes... niet allemaal natuurlijk, maar vooral degenen die van die extreem snelle fietsen hebben.

[Reactie gewijzigd door Godjira op 13 mei 2019 16:38]

Het grote probleem is inderdaad dat er veel oudere zijn die eigenlijk niet goed meer 'zelf' kunnen fietsen, maar wel gewend zijn aan de lage snelheid die ze toen nog haalden (vaak 12-15km/h). Daarna gaan ze opeens zonder moeite twee keer zo hard, maar vervolgens hebben ze heel veel moeite het verkeer te overzien. Vragen om ongelukken zoiets. Ik ben er voorstander van om voor zo'n elektrische fiets die harder dan 20km/h kan een scooter-rijbewijs te verplichten.
Ik zit nog op een ouderwetse Sparta-Met. Lekker pruttelen met een 2 takt zonder al die dure en slijtende accu's. Het motortje klinkt bij de 40km/h ondertussen wel als een kettingzaag maar haalt dan alsnog 1:40, dus een gegarandeerde actieradius van 60km welke in 5 minuten weer is bijgevuld. Tot nu toe is hij redelijk onderhoudsvrij geweest en heeft hij mij in aanschaf 2 kratjes bier gekost. Verzekering is €4,80 per kwartaal dus dat is ook een lachertje.
Voor mij zouden ze 2 takt motoren mogen verbieden. Stinkt uren in de wind en iedereen die je passeert wordt er wakker van.
Scooters op de rijbaan net zo.
Walgelijk en het blijft in de auto tijdje staan ook nog.. :+
Grappig, ik heb dan juist weer baad bij de scooters op de rijbaan. Ze razen er altijd zo hard mogelijk langs op de fietspaden lijkt het wel. Maakt overigens ook niet uit hoe nauw het fietspad word.
Zo te horen geen enkel nadeel (geur is subjectief)
Ze maken ook ontzettend veel fijnstof doordat ze de smeerolie verbranden. Ze zijn heel erg slecht voor de luchtkwaliteit.
Grote "Vlokken" tweetaktolie in de lucht blijven tenminste hangen in je luchtwegen, dat hoest je op....
Bovendien rijden er tegenwoordig niet zo veel tweetaktbrommers/motoren/autos meer rond, omdat ze bijna niet meer geproduceerd (mogen) worden, het enige wat nog rondrijd valt onder de categorie oldtimer en die worden dus ook nauwelijks gebruikt voor woon-werkverkeer. Het valt allemaal wel mee
Je kan er Aspen-2 ingooien.
Is een stuk schoner. (wel 2x zo duur)

[Reactie gewijzigd door Madman_K op 13 mei 2019 15:21]

Zo lang het verbod er nog niet is (zal er vast wel aankomen, daar hoef jij je niet druk om te maken) geniet ik nog lekker van het oerdegelijke Sachs blokje. :) Het bijkomende voordeel is inderdaad dat de fietsers, zelfs degene die op hun telefoon zitten, je horen aankomen en dus daarop kunnen anticiperen.

[Reactie gewijzigd door auto660 op 9 mei 2019 22:49]

Het bijkomende voordeel is inderdaad dat de fietsers, zelfs degene die op hun telefoon zitten, je horen aankomen en dus daarop kunnen anticiperen.
Lekker asociale houding, de fietsers passen zich wel aan als jij je asociaal snel op het fietspad tussen de fietsers door laveert.
Maak je niet zo druk, dat haalt hij op een goede dag, wind mee, berg af. Er zit ook nog een gashendel op om het gas te doseren en 25~30 km/h is hard zat, het is wel lekker dat hij dit ook met tegenwind haalt. Bij deze snelheid is hij ook wat stiller omdat het motortje niet zo veel toeren maakt. Het voor de fietsers prettig om te weten dat er een gemotoriseerd voertuig aankomt zodat je daar rekening mee kan houden. Zo ervaar ik het in ieder geval als ik op een "gewone fiets" zit. Anticiperen moeten wij allemaal in het verkeer en ik zie niet in hoe dit asociaal is.
Als ik op een gewone fiets zit en ik word ingehaald door een voertuig met tweetaktmotor, houd ik mijn adem in.
dat hoeft niet joh, 10 minuten achter een draaiende bus staan is een stuk slechter!
10 minuten achter een draaiende bus staan is ongetwijfeld slechter dan snel ingehaald worden door een 2-takt motor, alleen wanneer ga je 10 minuten achter een bus staan?

Een 2-takt motor is per kilometer vervuilender dan die bus waar je het over hebt!
Inderdaad, dat doe ik ook.
In de binnensteden rijden de studentjes maximaal 20, maar op de stukken tussen de steden, waar Den Forensch nog heer en meester is, knalt iedereen vrolijk 25+ over het fietspad, hoor.
...studentjes...
Lekker neerbuigend!

Op een gewone fiets fiets men doorgaans 20 km/u, in de stad is 15 km/u meer gangbaar. Op een racefiets is 30 km/u best gangbaar, 25 km/u is voorbehouden aan hele fitte mensen of mensen die het niet erg vinden om bezweet op het werk aan te komen.
Ik kan nu wel gaan uitleggen hoe ik afrem als ik fietsers inhaal, goed vooruit kijk, mijn snelheid netjes aanpas en gewoon geniet van wat ik heb inclusief de verkeersetiquette maar ik heb het idee dat jou username hier wel toepasselijk is. Als ik alles moet gaan uitleggen dan wordt het een lang verhaal en ik heb het heel kort samengevat omdat het een korte reactie is op de poll, niet een evaluatie van mijn rijstijl.
Deze hele post is gebaseerd op aannames. Jij gaat er van uit dat hij asociaal rijdt, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Ik ben het overigens met @auto660 eens dat het produceren van geluid hebt bij het alert houden van degene die hij paseert, daar tegenwoordig niemand meer achter zich kijkt als hij/zij in gaat halen (doe je dat op de snelweg ook niet?!). Ikzelf fiets regelmatig op mijn sportievere fietsen op een redelijk tempo, netjes rekening houdend met het verkeer. Het probleem is dat veel fietsers totaal geen rekening houden met anderen; ze kijken niet op of om, zijn vaak met een telefoon o.i.d. bezig en als dat niet erg genoeg is hebben ze vaak ook nog doppen in of op hun oren, waardoor ze mijn fietsbel ook niet horen, maar wel lekker naar links gaan zonder om te kijken.

Geef mij maar een sociale weggebruiker die wat meer herrie maakt.

Edit: Typo's.

[Reactie gewijzigd door Adhati op 14 mei 2019 08:14]

Lekker pruttelen met een 2 takt zonder al die dure en slijtende accu's.
Maar wel met een zo grote vervuiling dat je die van vrachtwagens overtreft! Daarbij is 40 km/u op een fiets asociaal snel en levensgevaarlijk op een fietspad. Zo snel mogelijk wegdoen!
Ik heb zelf ook een Spartamet, ben het totaal niet met je eens. Die dingen staan er zelfs om bekend dat ze niet altijd willen starten. Die van mij heeft een tijdje naast het huis gestaan onder het afdakje en moest vervolgens gerepareerd worden, zat er ergens vocht in het een of het ander. Veelzeggend dat ik nu een goede fiets heb en die nog liever gebruik. Niet de enige keer dat ik hem niet aan de praat kreeg, vaak wel geluk gehad dat hij na een tijdje proberen toch aan ging.

Dat ding maakte trouwens veel te veel herrie, voelde me wel redelijk schuldig als ik 's avonds op dat ding door een woonwijk heen ging. Fietsen op zo'n ding is dan ook weer geen optie, want hij is loodzwaar zonder de motor.

[Reactie gewijzigd door Eclipse0527 op 14 mei 2019 19:48]

Nee, zou ook geen elektrische fiets willen. Zou wel een (legale) elektrische step willen en een elektrische motor (Zoals de Lightning LS-218)
Inderdaad, een e-step zou ik ook direct aanschaffen zodra betaalbaar én legaal mogelijk!
Betaalbaar zijn ze al,... als het streetlegal was. Nu mag je er niet mee op de openbare weg en dan is een paar honderd euro in ene duur voor een toy waar je niet veel mee kan ;)
Vandaar ook mijn opmerking betaalbaar én legaal... Nu moet je daarin kiezen. Er zijn wel enkele legale e-steps - maar die zijn onbetaalbaar. Er zijn diverse prima betaalbare steps, maar daar mag je de weg niet mee op!
Dus begin ik er niet aan.
Yep, hier hetzelfde, ik zit met smart te wachten tot ze legaal worden. Nu is het risico op 'gedoe' me gewoon te groot...
Ik mis de optie: Helemaal geen fiets

[Reactie gewijzigd door Sporedd op 9 mei 2019 18:24]

Daarom ben ik hier.
Anders: Geen fiets

Alleen een benenwagen en een bescheiden auto.
Of Amsterdam :+ Of zit je dan tussen 2 fietsen in?
Oke niet helemaal waar, maar hij staat zonder voorwiel in de schuur ;)
Belgie?
Ja, inderdaad.
Heb helemaal geen fiets. Ik haat fietsen. Ik ga liever te voet dan per fiets... :*)
Same here... Mijn oude fiets is van ellende uit mekaar geklapt. En heb geen nieuwe meer gekocht. Gebruik een fiets te weinig om het de investering waard te maken... (en nee: ik koop niet een fiets voor een tientje achter het station...).
Anders: ik heb er eentje gehad maar ben terug naar af. (of op, afhankelijk van hoe je het bekijkt. ;) )


Ik had een heel leuke e-vouwfiets, heeft me amper enkele weken na aflopen garantietermijn in de steek gelaten, reparatie zou te duur geweest zijn (duurder dan de prijs van een nieuwe -niet elektrische- vouwfiets) en moest bovendien naar fabriek in Duitsland gestuurd worden (dus extra transportkosten)...

Het ding staat nog steeds in panne op stal, ik laad de batterij af en toe op om ze min-of-meer levend te houden maar toch.... was spijtig want was een relatief dure aankoop. (relatief omdat alles toch duurder kan, maar ik vond 1500 euro voor een vouwfiets toch vrij duur)

Dus nu gewoon weer normale vouwfiets maar goed, is ook gewoon een leuk ding en is nét ietsjes handzamer omdat het toch zo'n 8kg minder zwaar is dan die elektrische vouwfiets, die ik ook gewoon de trappen van het station moest op sjouwen en in de trein heffen.

...maar op dagen met tegenwind in het gezicht en bergop (en nog erger: de combinatie van beiden) mis ik toch het gemak van gewoon met de voetjes draaien en je laten voeren door de motor... daar kon ik wel van genieten wanneer ik anderen zag duwen en zweten en amper vooruit komen. }>

Maar mijn beslissing staat wel vast: àls ik nog elektrisch ga is het een speed-pedelec. Dan kan ik mijn treinrit uit mijn dagelijks traject knippen wat alleen maar voordelen biedt gezien de dienstverlening van de Belgische spoorwegen van die aard is dat je mensen op het perron al ziet juichen wanneer de trein eens zonder vertraging aankomt.
Waarom niet nu de overstap maken naar de speed-pedelec?
Mijn huidige fiets is nog te nieuw i.m.o. Als die te vervangen is wordt het hoogst waarschijnlijk een SpeedPedelec, tegen die tijd heb ik me voldoende geïnformeerd.

En ik kan mijn vrouw het niet aandoen om nóg een fiets in onze garage te stallen die ik niet meer gebruik omdat ik op een ander stalen ros rij, maar niet kan weg doen omdat hij niet versleten is... Straks zet ze mij nog te koop. :D

[Reactie gewijzigd door YourMom op 10 mei 2019 16:19]

Met mijn stoere aluminium ros haal ik nog regelmatig accubarrels in, dus voorlopig is een mechanische doping nog nergens voor nodig. 8-)
Precies, niets mis met wat inspanning. Schijnt nog goed voor je te zijn ook.
Ik kan mij voorstellen dat het voor mensen met gezondheidsklachten een uitkomst is maar voorlopig is ook mijn huisarts heel tevreden over mijn dagelijkse 30 km. :+
Dan trap je een aardig stukkie weg _/-\o_
Ik heb m'n zinnen gezet op een Cowboy, maar ik zal 'm pas binnen een goed jaar nodig gaan hebben. Nog even afwachten dus.
Leuke fiets. Alleen hun website is wel een typsich geval van 'laten we het zo modern maken dat je er echt helemaal geen fuck meer aan hebt' ;) |:(

[Reactie gewijzigd door hooibergje op 10 mei 2019 10:11]

ik heb mijn auto ingeruild voor een ebike.
een van de beste keuzes ooit :P
aanschaf is wel hetzelfde als een simpele auto, maar de maandelijkse kosten zijn nihil en je komt heerllijk fit op je werk. + beter voor het milieu he:P. qua reistijd op 30KM per dag scheelt het ook niks.
Dit lijkt me echt heerlijk!! Maar ja - ik moet 85 km enkele reis.... gaat hem niet worden :P
En hoe lang doe je er dan ongeveer over ,uiteraard is afhankelijk van stoplichten etc ?.
Ik heb voor de grap ook wel eens gekeken, volgens google Maps zou mijn fiets route 31km /32km zijn & er 1 uur 42 min over doen.

Dat vind ik toch wel iets te lang en kan net zo goed de trein pakken(Wat dan stuk sneller is), deze rijd ook op groene stroom dus goed voor milieu :P.
Uiteraard is dat dan op gewone fiets berekend, en geen idee welk tempo zij aanhouden uiteraard voor de meting.
ongeveer een half uurthe heen half uurtje terug (dus 15KM/15KM)
Kijk half uurtje is leuk inderdaad fietsen zou ik ook doen, maar 1 uur en 40 min is mij toch iets te lang :).
Wie weet kan ik het eens proberen opeen elektrische fiets, zou wel eens leuk zijn om te weten.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee