Singleplayer of multiplayer

Speel jij liever singleplayer- of multiplayerspellen?

Singleplayer!
40,8%
Multiplayer!
16,7%
Hangt van het spel af
16,5%
Geen voorkeur, ik speel beide!
12,3%
Ik game niet
8,6%
Ik speel buiten :)
4,1%
Anders, namelijk...
1,0%

Aantal stemmen: 15.461. Deelname gesloten op 18-02-2019 15:11. Stemmen is niet meer mogelijk.


Reacties (100)

Wijzig sortering
Beide leuk, maar gekozen voor single player.
Als je volwassen bent en werkt ben je toch wat beperkter in tijd. Bij single player ben je van niemand afhankelijk en je hoeft je skills niet te meten aan anderen.
Online tegen vreemden (vaak kids/pubers met veel tijd) is lastig omdat ze gewoon veel beter zijn. Tegen bekenden speel ik wel graag online, maar dan ben je afhankelijk van anderen. En een moment vinden dat je samen online bent is lastig, dat moet je echt afspreken.
Dat is inderdaad balen. Overwatch en Rocket League kunnen prima, dat is maar een paar minuten per potje.

Streamen lijkt me leuk. Doe ik incidenteel ook maar daar heb ik eigenlijk te weinig tijd voor ja. Spijtig.

En inderdaad ik ben geen 18 meer - dit jaar 40 zelfs. En de reflexen worden minder scherp. Hoewel ik al 32 jaar game en genoeg geoefend heb..
Het verrast me ergens wel dat de meerderheid van de respondenten aangeeft liever SP te spelen... heel eerlijk; ik dacht dat ik bij een minderheid hoorde maar blijkbaar zijn veel gamers 'old-skool' gebleven...

Er zijn maar weinig MP-games die me tot noch toe konden boeien... World Of Warships is daar eentje van...

Over het algemeen laat ik me veel liever onderdompelen in een leuk verhaal van een -liefst niet te korte- SP Campaign...

Ik hou niet van dat competitieve aan de meeste MP games.

Ben een echte noob, ik zet voorzichtig mijn eerste stappen richting objective en *BAM* Headshot! Wie, van waar, hoe? geen idee maar fuck it you guys, dit was de miljoenste keer dat ik spawnde en amper anderhalve meter ver geraakte, I'm outta here m*therf$ckers! :(

En ja, ik weet dat veel games beter gebalanceerd zijn... boeit me ook niet zo, ik hou het liever bij SP... ook dat achievement gedoe en de beste te willen zijn: don't care.
Bij mij is het net omgekeerd. Ik was voorheen (1 a 2 jaar geleden) veel meer van het SP-gaming.
Maar sinds er een kleine spruit in mijn leven is bijgekomen zijn de game momenten schaars geworden.

Dan pak ik het liefst een paar potjes MP met wat vrienden. En dan ook nog het liefst IRL bij elkaar onder het genot van een pilsje en wat versnaperingen.

Maar helemaal met je eens betreffende het competitieve deel. De lol is er bij mij ook snel vanaf wanneer de die hards de 'noobs' aan het campen zijn. Wat is eerlijk gezegd daar eigenlijk de lol aan? Je bent totaal geen uitdaging. Why bother? Het wordt leuker als je iemand de kans geeft om wat beter te worden.
Ik vind het toch heel erg lastig dat je een MP spel niet op pauze kan zetten. Zeker met kinderen in de buurt kan dat wel heel erg handig zijn.
Hangt ook van de game of. Stellaris en vroeger Starcraft kun je ook in multiplayer pauzeren.

Ik heb "hangt van het spel af" gekozen. De meeste MMOs kunnen me weinig boeien. Zelf een Minecraft servertje draaien en met wat vrienden spelen vind ik dan wel leuker dan single player.
Dan had je van die eitjes die expres de pauze erop gooide om je te irriteren....
gewoon jezelf laten afschieten en blijven liggen ...
Het verrast me ergens wel dat de meerderheid van de respondenten aangeeft liever SP te spelen... heel eerlijk; ik dacht dat ik bij een minderheid hoorde maar blijkbaar zijn veel gamers 'old-skool' gebleven...
Volgens mij waren de eerste computer games (SpaceWars!, Pong) anders MP en geen SP ;)

Vanaf de C64 tijd heb je al een groot gedeelte MP. Sterker nog, ik denk dat de Old Skool games meer MP dan SP waren (wellicht nu nog steeds). Pas sinds het PC tijdperk zie je een groter aandeel SP.
Ja ok Zweistein, je hebt wellicht gelijk. }>

Maar je mag de term 'old-skool' iets losser hanteren... In die zin dat toen ik jong was, internet een niet zo vanzelfsprekende commodity was en toen ik voor het eerst een computer mét internet had, dat via een 56k-inbelmodempje liep en er van MP gaming sowieso geen sprake was via die -dure- en extreem trage inbelverbinding en ik dus m.a.w. ben opgegroeid met SP campaigns die je van een vriend kon downloaden op diskette enzo à la Commander Keen etc...

Het high-speed breedband-MP-gaming zoals wij het kennen is toch eerder iets van modernere tijden.

...en consolegaming ben ik pas aan begonnen in het Xbox(original) tijdperk dus daar spreek ik niet over.

[Reactie gewijzigd door YourMom op 29 januari 2019 11:22]

Tja, ik weet natuurlijk niet wanneer jij opgegroeid bent, maar (inbel) internet kwam voor mij pas nadat ik groot was, en een van de eerste dingen die ik online speelde was een MMO (the Realm), en mijn eerste console was een Atari 2600 (met voornamelijk MP spellen).
Old Skool, of je keuze voor het tijdsinterval, is dus subjectief ;)

Ik speel vrijwel uitsluitend MP spellen maar maar weinig shooters (tenzij coop zoals Borderlands), dus ook dat is waar je smaak ligt.

Ieder zijn meug. Daar zijn we het denk ik wel over eens, en hoe we het dan categoriseren is niet echt relevant :)
Idd, sowieso is old-skool is ook zo'n term dat je best subjectief kan invullen, je weet idd. niet wanneer ik opgegroeid ben en ik weet dat van jou ook niet, dus per definitie is onze ervaring en de mening die daarop gebaseerd is, subjectief...

Dus idd: technisch gezien slaat old-skool dan weer niet op SP... Maar ik denk dat iedereen hier wel door had wat ik met die term bedoelde. ;)

Anyhow:
Bedankt voor de info trouwens want dat wist ik helemaal niet (dat de eerste pc-games mp waren).
Klopt misschien, maar ik vind Pong toch echt iets anders dan de huidige MP games.

Ik speel spellen als ik het doe om snel even vermaak te hebben. Meestal tussendoor. Dus singleplayer is dan erg handig.
Steeds meer en meer heb ik liever dat een game singleplayer heeft of gefocussed is. Al die Destiny en The Division, laat staan alle pubg´s etc hoeft van mij niet zo.

Ik speel ook SC2 (co-op), Diablo 3, Dota 2, Overwatch e.d. maar er zijn zoveel voorbeelden van games (ook AAA titles) die na X jaren, soms zelfs (enkele) maanden gewoon online dood zijn. En met X indie games soms weken.
En voor 60-80+ euro, naast DLC!, gelijk een "volle" playerbase te hebben hoeft ook niet. Sowieso een gigantische backlog met genoeg SP games.
Natuurlijk bieden sommige multiplayer games wel een bepaalde ervaring die je niet altijd in singleplayer hebt maar dat bepaalt iedereen zelf.

[Reactie gewijzigd door The Chosen One op 29 januari 2019 15:41]

Neh, voor mij ook niet.

Een poos geleden heb ik Overwatch gespeeld en eerlijk: zeker met een paar vrienden is het wel leuk en goed voor enkele uren amusement maar het tempo en het complete gebrek aan immersie (sorry maar 0,0 verhaal) is voor mij voldoende om me daar wel even mee te kunnen amuseren, maar niet in die mate als bepaalde SP games die ik bezit.

Wat ik op de 360 wel weer leuk vond was lekker racen tegen elkaar in MP (want daar was ik beter in dan shooters :D ) maar da's ook alweer iets dat heel zwak is qua verhaal en ik merk dat ik daar toch naar aangetrokken ben, de lore etc...

Ik zit nu weer tot aan m'n nek ondergedompeld in het verhaal van The Long Dark, een game die je echt opslorpt... Dàt zoek ik in een game, het gevoel meegetrokken te worden.

Het is natuurlijk ook maar persoonlijk... smaken en kleuren, zoals je zegt: iedereen bepaalt voor zichzelf wat ie leuk vindt.

[Reactie gewijzigd door YourMom op 29 januari 2019 16:34]

Als er érgens veel lore in zit is het Overwatch wel... alleen moet je ‘t zelf proberen te vinden. Posters, computerschermen, animated shorts, comics... er zit behoorlijk veel verhaal in.

Alle levels, karakters en situaties binnen levels (die gecrashte trein in Route 66 bijv) hebben een historie en verhaal en aanleiding.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 4 februari 2019 12:18]

Ja, Overwatch heeft iets aan lore, maar dat slaat 0,0 op de potjes die je speelt. De karakters hebben achtergrond verhalen, maar waar lorewise er veel conflict is tussen de verschillende karakters, spelen ze wel doodleuk potjes samen.

Voor mij is lore meer dan wat background info. Daar hoort een beetje nieuwe ontwikkeling en verklaring voor het huidige ook bij.

[Reactie gewijzigd door detheavn op 13 februari 2019 11:26]

Hahaha zo herkenbaar :)
Ben een echte noob, ik zet voorzichtig mijn eerste stappen richting objective en *BAM* Headshot! Wie, van waar, hoe? geen idee maar fuck it you guys, dit was de miljoenste keer dat ik spawnde en amper anderhalve meter ver geraakte, I'm outta here m*therf$ckers! :(
Precies dit dus....
Ik vind het heerlijk om eerst rustig de boel te verkennen, beetje stealth wat tegenstanders uitschakelen. Beetje sightseeing....
Maar in een MP shooter ben ik inderdaad vaak binnen seconden alweer game over. Letterlijk dodelijk saai...
Daarom vind ik Overwatch wel heel cool. Goudeerlijk, wel lastig en de community is ook niet super toegankelijk maar na een uurtje of 100 doe je best aardig mee. Dat is me binnen hetzelfde tijdsbestek in Call of Duty nog niet gelukt.
Tja... Ik ben er in een half uurtje dan al helemaal klaar mee :P Dus 100 uur? Meer? Nee dank je...
Ik vind heerlijk in MP de "beetje stealth" tegenstanders terug te pakken, en verder heerlijk met een granadelauncher rond te noob-en(ik kan er mee figuurzagen) in Battelfield 2-3-4-5 etc... :+
Sta ook graag bij de deur (status quo positie) om er doorheen te gaan en vervolgens het team erdoor te drukken. :P (Nerds don't die... they respawn)

[Reactie gewijzigd door BUR op 11 februari 2019 14:51]

Tja... Ik spawn meestal ergens in het speelveld. Heb dan even nodig om te kijken waar ik in vredesnaam beland ben en ben dan weer game-over zonder enig benul te hebben wie er geschoten heeft en waar dat vandaan kwam.... Dat een keer of 5-6 achter elkaar, en dan sluit ik MP maar weer af en ga gewoon single player een goed verhaal doorspelen :P... Echt, ik kan het gewoon niet. Ben te traag denk ik...haha. Dat stealth vind ik ook leuk om te doen, maar zover kom ik bij MP gewoonweg niet! (anderen blijkbaar wél...).

[Reactie gewijzigd door kazz1980 op 13 februari 2019 09:43]

Ik denk dat vooral de doelgroep op Tweakers oerconservatief is, ik weet niet of deze doelgroep representatief is voor de populatie gamers.

Jouw online speelscenario herken ik vooral bij Counter-Strike, daarom vond ik dat nooit leuk, daar was een binair niveau van spelers leek het wel, óf je was zeer goed in het spel en was daarom degene die telkens de headshots uit het niets maakte, óf je was degene die het onderging.

Echter bij spellen als Call of Duty en Battlefield voelde ik mezelf toch wel meer van waarde in de game, en kon je vaak ook nut toevoegen zonder perfecte headshots af te leveren. Bij dat soort spellen stond ik ook vaak nog best gemiddeld.
Ze zijn idd. niet altijd zo slecht gebalanceerd, Battlefield heb ik ook nog wel wat uren plezier aan beleefd, ook al was ik nooit écht goed, ik kon wel wat frags maken.

...maar het is toch nooit echt mijn ding geweest qua immersie en lore etc...
Interessante poll, en voor mij vrij interessante uitkomst dat toch veel mensen nog singleplayer spelen.
Wat is de achterliggende reden? Toch allemaal vanwege bepaalde "old skool" spellen? :*) Het eerste wat bij mij opkomt is namelijk het gigantische gecheat online op elk multiplayer spel wat het een beetje geeft.
Al is het door texturehacks, overlays, wallhacks of gewoon gruwelijk vol aimbot door de muren. 8)7
Ik kan me nog goed herrineren - als de dag van gisteren dat dat gecheat nog niet was. Delta Force 4 Task Force Dagger, lekker raggen. Delta Force 5 Black Hawk Down, en daarna exp. Team Sabre... Heerlijk, de laatste echte spellen die nog Cheater vrij waren. Daarna, is er toch echt wat misgegaan. ;(
Er is geen goed platform om multiplayer - elke game breed - vrij te houden van zielige valsspelende gamers.
Ik denk dat multiplayer veel harder zou aanslaan als platformen zoals Steam, Origin, GoG en bv. Uplay e.d. massaal de handen in een slaan. BAN = key components van je rig banned. Videokaart, cpu s/n en moederbord gebanned. Ga maar een nieuwe rig kopen. Verkopen via V/A is ook meteen name en shame, zou perfect werken, en dan kost het tenminste ook wat. :Y)

Hier trouwens een favante, hardcore Call of Duty 1 - 2 - 4 - MW2 - MW3 - Black ops, etc en hedendaags BattleField 1 gamer, en het is verschikkelijk als er een kluns door de map loopt te wallhacken / aimbotten die het verpest voor 63 anderen. :( Dan inderdaad liever Singeplayer, daar kunnen ze je nog net niet lastig vallen. :'(
Interessante poll, en voor mij vrij interessante uitkomst dat toch veel mensen nog singleplayer spelen.
Wat is de achterliggende reden? Toch allemaal vanwege bepaalde "old skool" spellen? :*)
Voor mij is het gewoon dat ik toch liever alleen, zonder enige vorm van sociaal contact, mijn spellen kan spelen. Als ik sociaal contact wil hebben ga ik wel bij een vereniging of zo...
Fair! Ik geniet zelf ook wel eens van single player Factorio, evt Minecraft of een shootertje uitknallen. :)
Vermoed dat het ook iets met leeftijd is. Zelfde poll op een website bevolkt met tieners zal waarschijnlijk een ander beeld geven. Vroeger kon ik niet genoeg van MP krijgen, het had iets magisch en als je goed was ook iets van prestatie of iets dergelijks.
Nu ik ouder ben is de magie en de 'druk om te presteren voor wildvreemden' (bij gebrek aan betere uitleg) wat minder ;)

[Reactie gewijzigd door Estylicious op 30 januari 2019 15:43]

Ik zie dat thuis ook. Ik heb twee tieners die echt nooit een SP game spelen. Alles wat ze doen is online met vrienden.
Ik daarentegen speel alleen maar SP. Vaak ook omdat ik gewoon even relaxt een game wil spelen en wil kunnen pauzeren als ik even geen tijd heb (of zelfs de xbox op standby zetten en iets later verder gaan)

Enige game (of type game) wat ik wel echt een online meerwaarde vind hebben was Division. Die heb ik wel veel gespeeld en in the zone dus online, buiten de zone lekker op je eigen zijn. Dat was voor mij een goede combinatie
Die bans op je components zullen er voor zorgen dat alle 2e hands meuk die je koopt gewoon banned is. Marktplaats etc.
Werkt wel sociale controle op :p goedkopere hardware op gebande zooi :P :P :P
Interessante poll, en voor mij vrij interessante uitkomst dat toch veel mensen nog singleplayer spelen.
Wat is de achterliggende reden? Toch allemaal vanwege bepaalde "old skool" spellen?
In mijn geval werk ik meer dan 45 uur in de week dan is even online spelen er niet bij.
Die momenten pak je effe tijd om bij te komen op single player en in het weekend of andere dagen waar je meer tijd hebt heb ik wel zin in coop of multiplayer.
Single player voor mij, multiplayer geprobeerd maar als je serieus wil gaan spelen zijn er altijd wel 1 of meerdere trollen die het willen verpesten voor anderen. Daarbij komt ook nog als je niet regelmatig speelt, je steeds meer achterop raakt wat betreft ingame spullen en vaardigheden. Ik heb geen zin om veel tijd te besteden aan multiplayer en hou ik het wel bij single player, dan kan ik tenminste op mijn eigen voorwaarden spelen wat betreft tijdstip en tijdsduur en ben je niet afhankelijk van anderen of anderen afhankelijk van jou.....
Precies dit. Daarom vind ik coop games ook leuk, je speelt met iemand samen die het zelfde doel heeft als jou. Ik zou ook graag zien dat The Division 2 het mogelijk maakt om Dark zone te spelen zonder dat mensen constant het spel voor je komen verpesten.
Precies dat: ik kan niet op tegen de no-lifers die enkel dat ene spel spelen en heb een Gods gruwelijke hekel aan pubers die iedereen zitten te pesten, terwijl ik zelf gewoon mijn opdrachten wil uitvoeren.

99% Van de tjid speel ik singleplayer. Soms een beetje co-op.
Mensen die het verpesten voor andere zijn natuurlijk nooit leuk, al heb ik daar nog nooit echt een relatie met leeftijd bij gezien.

Maar je verhaal over no-lifers komt mij meer over alsof je niet tegen je verlies kan en daarom maar een excuus moet zoeken waarom een ander beter is. Of ging je altijd met die mensen in gesprek om het over hun hobby's te hebben?
Dat zie je dus helemaal verkeerd.
Ik kan zeer goed tegen mijn verlies. Het is de situatie waarbij je een multiplayer spel start, gelijk al afgeknald wordt en eigenlijk niet kunt spelen, omdat je iedere keer afgeknald wordt door mensen die dat spel iedere dag, de hele dag spelen. Het is gewoon niet mogelijk om dan zelf te leren hoe het spel gaat.

Ik ken veel pubers die precies zo zijn, als ik beschrijf. Daarom liever co-op of beter nog: single player.

[Reactie gewijzigd door musiman op 3 februari 2019 18:36]

Dat heet basecamping... gewoon aanloggen op andere server. nieuwe game starten en klaar! ;)
Wat je beschrijft is dat mensen in het spel beter zijn als dat jij bent. En dat het spel niet zo is ingericht dat ook de mindere goden plezier kunnen hebben. Maar dat is een fout van het spel, en dan maar iemand beledigen omdat hij beter is als dat jij bent is een zwaktebod.
Wat kan jij de boel verdraaien.

-1 voor jou.
Multiplayer vond ik altijd wel leuk. Maar mede door het feit dat ik wat ouder word, en het feit dat in huidige (multiplayer) games je veel tijd moet steken voor allerlei resultaten. Ben ik eigenlijk alleen nog maar aan het singleplayer gamen, (wat ik altijd al het leukste vond). Af en toe met vrienden nog eens een game afstoffen om via LAN te doen is nog wel super leuk (Left 4 Dead, GTA2, Far Cry 1).

Ik kan me verder meer dan prima vermaken met een goede story based game (BioShock, SW:KoToR), een heerlijke RPG (Witcher series, Elder Scrolls series), of een super Grand Strategy Game (Crusader Kings 2, Europa Universalis 4). Maar het meeste tijd gaat toch echt wel in Dwarf Fortress zitten.

En met dit soort games, waarom zou ik dan uberhaupt nog multiplayer games gaan spelen.

[Reactie gewijzigd door Makine_31 op 29 januari 2019 10:05]

En met dit soort games, waarom zou ik dan uberhaupt nog multiplayer games gaan spelen.
Wat generieker: Waarom MP?

omdat
 • AI nogaltijd dom en voorspelbaar is, en dat eindigt in exploitatief en repetitief spel
 • mensen moeilijkere tegenstanders zijn en spellen tegenwoordig te makkelijk zijn
 • je met mensen kan lachen
 • samen gezelliger (waarom samen naar de Bioskoop als je ook alleen kan?)
 • bragging rights, discussie over wat te doen, rollenspel, samenwerking
 • je weet dat een computer maar een dood voorgeprogrammeerde machine is (breaks suspense of disbelieve)
 • je met mensen kan lachen
vwb SP zie ik hier maar een weinig argumenten waar ik in kan komen, nl.:
 • tijdgebrek (kan pauseren)
 • geen kans hebben tegen (vnl jongere spelers)
Punt twee is een keuze; je hoeft geen shooter te spelen, en doe je dat wel dan kan je ook voor coop kiezen. Verder heeft de oudere garde een voordeel boven de jongere; ervaring. Speel eens een MP civ 6 bv.

Punt 1 is zeker waar, maar ook hier kan je kiezen. Speel met vrienden (en het juiste spel, bv Civ) en je kan in overleg pauseren. Of speel een kort spel zoals Heartstone.

[Reactie gewijzigd door Durandal op 29 januari 2019 18:22]

Oh, ik ben het op veel punten met je eens dat MP veel meer variatie heeft en veel uitdagender kan zijn. Mijn punt is vooral dat ik het niet meer interessant vind. Het blijven voornamelijk potjes waar je of wint, of verliest. En dit gebeurd dan in een tijdsbestek van een paar minuten tot een uurtje, (uitzondering zoals CIV met een campaign).

Ik zit uberhaupt niet zo vaak meer te 'gamen'. En steek meer tijd in om daadwerkelijk naar vrienden toe te gaan om gezellig wat te gaan doen, (koken, gitaarspelen, snowboarden, DnD, of 'n pot FIFA).

Ik heb het sowieso meer over mijn eigen mening, en voor mij is een avondje gamen vergelijkbaar met een avondje banken met een goed boek of een serie kijken op Netflix.

En om CIV terug te komen. Heb ik bijna helemaal dood gespeeld vroeger. Van 1 tot en met 5. Zelfs 6 nog een of twee keer met wat vrienden gespeeld. Maar truth be told, sinds ik EU4 speel, vind ik CIV gewoon minder diep. Misschien moet ik vrienden maar overhalen om EU4 dat te spelen...
Interessant. Misschien wel iets voor mij. Heb je EU4 al multiplayer gespeeld? Zo ja, bevalt dat?

[Reactie gewijzigd door Durandal op 30 januari 2019 22:48]

je met mensen kan lachen
samen gezelliger (waarom samen naar de Bioskoop als je ook alleen kan?)
Ik speel met enige regelmaat Warframe. Altijd óf in m'nm uppie, óf met een vaste groep vrienden. Afgelopen week een avondje open gespeeld, met andere spelers. Eerste potje zat er een of andere kansloze mislukkeling tussen die over open voicechat kutmuziek zat te broadcasten, tweede potje een dwaas die in een spy-missie opzettelijk alle alarms triggerde waardoor je de missie niet haalt. Dan ben ik er ook meteen weer klaar mee ook. Ik heb beperkte tijd om te spelen en als 'de multiplayer-ervaring' er uit bestaat dat dat soort volk je ervaring verkloot, hou die ervaring dan maar lekker zelf.

En dan schijnt de community van Warframe zelfs nog een van de betere te zijn...
Dude, het gaat hier om persoonlijk voorkeur. Niet om jou te overtuigen.

Maarre argumenten voor SP:
- (betere) storyline
- RPG's
- Geen last van griefers
- Geen asociaal schreeuwend volk
- Geen last van andere cheaters
- Geen connectie time outs
- Geen server onderhoud
- Geen noodzakelijke DLC om mee te kunnen blijven doen
- Eigen tijdsindeling (dus niet afhankelijk van andere spelers als je dat met een vaste groep doet)
- Geen bizarre super tier gear waar je dagen voor moet grinden
- Geen maandelijkse kosten (Consoles)

[Reactie gewijzigd door RoamingZombie op 29 januari 2019 19:58]

Misschien ook nog leuk om onderscheid te maken tussen multi-player coöp en multiplayer competitief?
Inderdaad, ik speel meestal geen multiplayer alleen Single player en coop.

Veel single player spellen zijn ook prima met twee personen te spelen (sommige ook niet zoals spellen die primair verhaal zijn en praktisch geen gameplay hebben, of horror games waar een tweede speler het effect halveert).
Ik speel het liefst multiplayer en hou ook enorm van coöp multiplayer.
Sommige spellen zijn singeplayer ook wel okay. Bijvoorbeeld Factorio of Spiderman.
Inderdaad.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! is dan ook nog steeds het spreekwoord.
Ik speel graag multiplayer, maar heb een vrouw en kinderen... :+
De momenten dat ik me er ongestoord kan aanzetten zijn héél zeldzaam en laat op de avond.
Vandaar dat ik meestal voor single player ga, dat kan op pauze.

Enkel voor Dominion maak ik nog geregeld een uitzondering.
Ik speel graag multiplayer, maar heb een vrouw en kinderen... :+
De momenten dat ik me er ongestoord kan aanzetten zijn héél zeldzaam en laat op de avond.
Vandaar dat ik meestal voor single player ga, dat kan op pauze.
Ja, dat ook nog idd. :+
Heb wel het geluk sowieso niet van MP te houden maar idd. SP is een pak praktischer met een -niet gamend- gezinnetje.
Naar mijn mening kan je dat niet zo zeggen. Hangt ongelofelijk erg van het spel af en ik speel dan ook zowel singleplayer als multiplayer.

Games zoals Rocket League en State of Decay 2 zijn spellen die ik vooral leuk vind om coop te doen, maar ik vind Cities Skylines in mn eentje net zo leuk
Hangt van het spel af, met een lichte voorkeur naar singleplayer...

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee