Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Samsung Galaxy Tab S2 Testpanel: maak kans op een Super Amoled-tablet

15-09-2015 • 09:00

80 Linkedin

Samsung en Tweakers zijn op zoek naar users die interesse hebben om de nieuwe Samsung Galaxy Tab S2 te testen. In totaal kunnen zes tweakers met de 9,7"-variant van Samsungs nieuwste tablet aan de slag. Na een testperiode van twee weken mag de user die de beste review heeft geschreven de tablet houden.

De Galaxy Tab S2-lijn is de opvolger van de vorig jaar geïntroduceerde Galaxy Tab S-serie. Deze nieuwe lijn bestaat wederom uit twee tablets: een 8"- en een 9,7"-model. Bij dit testpanel wil Samsung zes gebruikers de mogelijkheid geven om dat tweede model uitgebreid te testen.

Deze 9,7"-tablet is voorzien van een Super Amoled-scherm met een resolutie van 2048x1536 pixels, een Exynos 5433 octacore-soc, 3GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen, dat met een micro-sd-kaartje nog uitgebreid kan worden. Opvallend ten opzichte van de eerste generatie Tab S-tablets is de overgang van een 16:9- naar een 4:3-verhouding en het feit dat de tablets nog dunner en lichter zijn geworden. Meer informatie over de Tab S2 kun je vinden op deze pagina.

Meedoen

Samsung is benieuwd naar wat jij allemaal zou doen om de Galaxy Tab S2 9,7" zo uitgebreid en origineel mogelijk te testen. Om kans te maken op een testexemplaar kun je in dit forumtopic reageren en uitleggen hoe jij de Galaxy Tab S2 9,7" zou testen. De zes users met de leukste ideeën krijgen vervolgens een testexemplaar thuisgestuurd. Wie na twee weken de best gewaardeerde review schrijft, mag de tablet houden.

Voorwaarden:

 • Meedoen kan tot en met 20 september 2015, 23.59 uur via dit forumtopic.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • De winnaars krijgen uiterlijk 23 september 2015 bericht via e-mail. Niet-winnaars krijgen geen bericht.
 • De beste review wordt gekozen aan de hand van de reviewbeoordeling. Daarnaast kijken we ook naar het aantal views.
 • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Werknemers en crew van Samsung en Tweakers zijn uitgesloten van deelname.
 • Vragen over de actie kunnen in het feedbacktopic

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (80)

Wijzig sortering
Wat is dit nou? Heeft Tweakers te weinig capaciteit om zelf een goede review te schrijven? Voor alle Apple apparatuur, welke nog niet te koop zijn, staan meerdere pagina's aan reviews en meningen etc. Maar voor het vlaggenschip van Samsung moet een lid het vrijwillig opknappen?
Om die reden pas ik ook..

Overigens wel slim dat slechts één iemand de tablet daadwerkelijk mag houden, nu moeten 6 reviewers alles uit de kast halen waarvan er één de gelukkige wordt :O
Ik pas ook en ik ben het met je eens alle tweakers die uitgekozen worden voor deze actie doen ze hun best om een mooie review neer te zetten en dan krijgt er maar een de tablet.. zo'n groot bedrijf als Samsung kan best wel wat meer tablets weggeven, lekker goedkoop zo...

[Reactie gewijzigd door DM89 op 15 september 2015 11:33]

Plus dat je al moeite moet doen om een leuk origineel testconcept te verzinnen en op te stellen. Daarna uren bezig om te testen en vervolgens een kans van "maar 1 op 6" voor de moeite. Terwijl Samsung er wel weer een gratis review en gratis aandacht bij heeft.
Juist zo is het vind ik wel jammer, geef gewoon 6 tablets weg aan de reviewers..
Anoniem: 387522
@DM8915 september 2015 19:40
Of aan iedere tester die een redelijke review maakt. Zo houd je een stok achter de deur voor als iemand er echt geen een maakt. Met 'redelijk' hou je het lekker in het midden, aan de organisators om iemand uit te sluiten als er bewust een potje van gemaakt wordt.
Ik pass ook. Cheap reclame voor Samsung voor de laagste prijs. Heb wat beters te doen dan intuinen in de marketing van Samsung. Helemaal als je het blog hebt gelezen.
Leuk artikel.

Overigens snap ik niet waarom zo'n product weer terug moet. Zo'n bedrijf als Samsung die kan er toch wel een paar missen? Wel benieuwd naar de reviews natuurlijk!
Natuurlijk kan Samsung er een paar missen. Daar gaat het niet om.

Om zomaar een paar tablets weg te geven moet de bedenker achter deze actie (wss een marketing staigiare) toestemming vragen bij zijn begeleider die op zijn beurt met management moet praten. Vervolgens komen ze erachter dat hiervoor geen marketing budget is gealloceerd. Om dat voor elkaar te krijgen moet er eerst een meeting ingeplanned worden met verschillende verantwoordelijken. Misschien moet er zelfs een vinkje geplaatst worden door een regio manager, of een Sr. Vice President Marketing Europe. Who knows.

Bottom line, dit is, zoals vaak, gewoon een ''leuk idee'' van een gemiddelde medewerker bij Samsung. Door bureaucratie gaat er een hoop verloren. Maar dat maakt niet uit, want deze stunt lukt elke keer.

[Reactie gewijzigd door 385994 op 15 september 2015 13:20]

Begrijp ik wel, maar Tweakers is geen kleine website en alle pr die dus hier gebeurt werkt in hun voordeel! En dat zou dus ook de verkoop moeten boosten. Dus een tablet(best een dure uiteindelijk in de winkel) is een kleine opoffering. Maar goed, ik heb ook geen idee hoe of wat hun budget daar is en wie/wat geregeld heeft.

Al met al natuurlijk een leuke actie! Ik zelf zou de Tablet voor werk gebruiken.
Wat een schoftenstreek van Samsung, wat gewoon een keiharde commerciële machine is en dus prima valt te verwachten. Blijkbaar vindt Tweakers, wat toch juist altijd bezig is met de community, dit een normale gang van zaken nu ze wederom dit soort deals blijven sluiten met Samsung. Pas wanneer een vooraanstaande reviewer er een blog over schrijft en klaagt blijkt er na maanden sprake te zijn van een 'foutje'.
Ik heb dit zojuist gelezen en zie dat het echt niet meer waard is. :o

Ik pas hierom ook :P
Dit is natuurlijk gewoon promotie van Samsung. Publiciteit, reviews in de Pricewatch. En het kost ze vrijwel niks...
Het kost Samsung wel wat, maar Tweakers niet. Dit is gewoon een reclame deal. Samsung betaalt natuurlijk voor een dikke advertentie en in ruil daarvoor krijgen ze een mooie review van tweakersgebruikers.
Wat is dit nou? Heeft Tweakers te weinig capaciteit om zelf een goede review te schrijven?
Dit soort acties zijn er vaker en Tweakers brengt dan zelf ook altijd een review uit. Dus daar hoeven ze het niet voor te doen, kan natuurlijk zijn dat hier geen review van komt, ook dat kan een keer voorkomen :D

Dit is gewoon door Samsung betaalde marketing om het product aandacht te geven, daar prik je toch wel doorheen? Ik vind er zelf niks mis mee, alleen dat je een origineel idee moet hebben vind ik dan weer zn afgezaagde manier om iedereen wat te laten roepen in een topic om die kans op die tablet maar te hebben. Ik doe dan ook niet mee :)
Leuke actie maar vanwege de zin: "Na een testperiode van twee weken mag de user die de beste review heeft geschreven de tablet houden." sla ik over ;)
Succes en ik ben benieuwd naar de reviews.
Om die reden zullen de personen die wel gaan testen een bepaald slag zijn.
Indien ik zelf zou testen zou ik het globaal houden onder "normale" werkomstandigheden met een paar leuke toepassingen waarvoor ik hem zou kopen.
Mijn review zou dan grof geschat 10-20 uur in beslag nemen.
Ik weet echter nu al dat er die-hards zijn die nog dieper en verder op elk aspect van de tablet ingaan waardoor ik beter die uren kan gaan werken en zelf een tablet aanschaffen.

Indien de Tweakers redactie nu gewoon zegt dat iemand die aantoonbaar de moeite heeft genomen om een review te schrijven deze mag houden(bv met een idee van wat ze verwachten (2x 10 zinnen voldoet dus niet)) dan verandert dat de zaak, Ik weet nu al dat ik daarboven zal uitkomen maar nooit de hoogste waardering zal bereiken (reviewen is een vak)
Ik vind het super om producten te mogen testen, reviewen en uiteindelijk te behouden als dank voor de genomen moeite. Want die neem je echt.
Maar de manier zoals hier omschreven niet, dan steek je uren in een goede uitgebreide review en dan wordt je het net niet ;)
precies mijn probleem, ik ga daarom niet eens de moeite nemen om mee te doen. Een uitgebreide review schrijven als je weet dat je het tablet mag houden is geen probleem en zeker de moeite waard, een uitgebreide review schrijven voor een kans van 1 op 6 is tijdverspilling.
1 op 6 is anders een betere winkans dan voor de meeste andere loterijen et cetera. Granted het voelt wel wat extra zuur als je hard werkt en het op een paar views na net niet wordt ;).
Het is echter geen 1 op 6 kans, als er iemand met allerlij tooltjes met veel ervaring van reviews maken een review gaat maken, hoef ik niet eens te proberen. Die ander krijgt toch een beter resultaat.
De meeste tools, voor een perfecte review, zijn gewoon gratis uit Google Play te halen. Als iemand het scherm kan kalibreren, wil dat niet zeggen dat zijn/haar review beter is. De meeste bezoekers hechten denk ik meer waarde aan real-world, resultaten.

Iedereen maakt dus evenveel kans, maar degene die nu al beginnen te schrijven en andere +3 reviews bekijken, maken de meeste meeste kans.
Niet bepaald. Je moet namelijk eerst bij die 6 kanshebbers komen. Geen idee hoeveel tweakers hier aan mee willen doen, maar het zullen er meer dan 6 zijn.
Ok, jij je zin. Tot het moment dat je behoort tot de 6 vrijwilligers heb je inderdaad niet een kans van 1 op 6 maar een stuk kleinere. Daar staat dan ook tegenover dat je heel weinig moeite moet doen voor die eerste trekking.

Daarna komt een nieuwe 'trekking' en is bij een normale inzet (uitgebreide review met foto's en kopjes) de kans bij benadering 1 op 6.
Klopt, maar voor een staatslot hoef ik geen 50 uur te steken in een review. Ik zie het dan niet als winnen maar als vergoeding voor een dienst die je levert. Je bent tenslotte een product aan het promoten, een banner laten lopen voor een product op een website als tweakers is tenslotte ook niet gratis. Je kan een review schrijven uit interesse voor een product omdat je het zelf bezit, maar als je dit voor een product moet doen dat je niet bezit in opdracht van de fabrikant dan mag daar naar mijn mening een vergoeding tegenover staan. Een kans van 1 op 6 om het product te winnen is naar mijn mening onvoldoende vergoeding om de moeite te nemen.
Reviews zullen vooral zo worden geschreven om in het gevlei te komen bij Samsung. Ik ga die reviews dus zeker met een flinke zak zout nemen. Een product kritisch benaderen past niet in het straatje van de marketing afdeling van Samsung.
Ik vind een review die steeds updates blijft krijgen wel origineel.. Heel leuk al die reviews na 2 weken gebruik.. Ik ben wel benieuwd hoe zo'n tablet er na 4 jaar voor staat. Hetzelfde met telefoons. Dit zegt veel meer over de bouwkwaliteit, software, updatebeleid en hoe de fabrikant hier mee om gaat.

Helaas ga je daar na 2 weken niet de beste review mee winnen.

[Reactie gewijzigd door aicaramba op 15 september 2015 09:22]

Leuk om te denken hoe een fabrikant ergens mee om gaat met een op dat moment 4 jaar oud product maar dat zegt niet dat ze ook zo om gaan met nieuwe producten (als die weer 4 jaar oud worden), dus die kennis is ook maar deels representatief.

Behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst...
Helemaal mee eens.

Echter is het in het verleden wel gebleken dat samsung telefoons vaak vooral het eerste half jaar erg fijn werken en daarna aftakelen.. Dat het geen garantie geeft ben ik het absoluut mee eens, maar het zegt mij meer dan dat een telefoon de eerste weken oh zo snel is.

Het is geen garantie, maar wel een indicatie.

[Reactie gewijzigd door aicaramba op 15 september 2015 09:33]

Ik gebruik mijn telefoons doorgaans 2 jaar (allemaal Samsung) en de mijne takelen echt niet af na een half jaar. Ik vermoed dat dit ook te maken heeft met hoe je met het toestel omgaat.

Meestal kan ik ze na 2 jaar nog erg makkelijk verkopen tegen een leuke prijs omdat ze er nog gewoon uitzien als nieuw.
Hij bedoeld eerder qua performance (denk ik)
Ik zal eerlijk zeggen dat mijn stelling ook niet is gebaseerd op eigen ervaring.

Het is de algehele tendens die er is rond samsung smartphones en ik lees vaak zulke berichten op tweakers. In mijn directe omgeving ken ik 2 mensen die een galaxy S2 hebben gehad en hier zo'n 4 jaar lang heel tevreden over zijn geweest.

Juist kunnen reviews zoals die ik voor stel daar wat meer duidelijkheid over geven.
Dit neigt naar veredelde omkoop praktijken...
Ik dacht dat het schrijven van een review altijd op een soort van vrijwillige basis zou zijn. Onafhankelijk.
Nu moet je dus eerst een review schrijven om daarna eventueel in aanmerking te komen voor het product.
Het zou veel eerlijker zijn wanneer er op voorhand van die tablets werden weggegeven, en er daarna de reviews zouden komen.
Ik vraag me dus ook af hoe objectief die reviews eigenlijk gaan worden..
Daarom mogen alle gebruikers ook hun oordeel geven over die review. Een review die overduidelijk niet objectief is zal niet hoog scoren.
En niet overduidelijk niet objectief dan?

Hoe je het ook wendt of keert, dit werkt reviews in de hand zoals je ze niet wilt op Tweakers. Er zijn nu belangen die niet liggen bij een neutrale en eerlijke beoordeling.
Verder scoren positieve reviews altijd beter dan negatieve, want dat is de menselijke psyche.

Wat julie hadden moeten doen is achteraf, zonder vooraankondiging, een tablet uitdelen. Dan zou er geen sprake zijn geweest van beinvloeding.
Hoe het nu gedaan is is slechts een verkapte vorm van reclame, in een medium waar je neutraliteit verwacht.
Aan de andere kant zou je nu kunnen zeggen dat de reviews neutraler worden want de gebruiker heeft de tablet niet zelf uitgezocht, en belangrijker nog, niet zelf betaald. Als jij iets duurs koopt dan zul je niet snel concluderen dat het een miskoop was (tenzij je hem dan weer retour doet) maar je zal het toch vaak proberen goed te praten, want het is wel jouw geld.
Dus de origineelste Tweaker met daarna de meeste buddies zal de tablet wel winnen. Het zou interessanter zijn als de beste review door Samsung en Tweakers uitgezocht wordt ipv een reviewbeoordeling van de bezoeker.

Desalniettemin leuke actie natuurlijk voor degene die hier aan mee willen doen :)
De kracht van userreviews is juist dat ze door de community worden beoordeeld...
Ben het 100% met je eens omdat er dan geen verdere gevolgen aan vast kleven. Je kan bedenken dat als ik mezelf zou inschrijven en ik mag als 1 van de 6 een review maken dat ik al mijn buddies optrommel om maar vooral een goede review te geven voor mijn review zeg maar.

In dat opzicht zou ik het eerlijker of terechter vinden als de bepaling voor wie er dan met de tablet vandoor gaat niet in handen ligt van een community of een stel vrienden die het beste voor hebben met iemand.
Ik vind twee weken een tablet van 490 euro uittesten om hem te kunnen winnen al een aardige opgaven, maar als dan ook nog de kans naar 1:6 daalt, dan ga ik er zeker geen energie in steken . :+

[Reactie gewijzigd door DON PAPA op 15 september 2015 10:38]

Precies. Er vanuit gaande dat elk van de reviewers 10 uur in de voorbereiding + review zelf steekt (dat is laag geschat denk ik), kom je op 60 uur werk. Dat is dus een verwachtingswaarde van €8,16 per uur. Sorry, maar de tijd dat ik daar voor werkte ligt echt achter me...
Wat negatief weer allemaal.
Er wordt een leuke actie georganiseerd en je bent vrij om wel of niet mee te doen.

Ik wil wel een poging wagen. Mijn kans om te winnen zal gering zijn als de keuze bepaald wordt door medetweakers (de tweaker met de meeste vriendjes hier zal wel gaan winnen) maar toch lijkt het me leuk eens een nieuwe high-end tablet te kunnen testen.
En dit is niet negatief? "Mijn kans om te winnen zal gering zijn als de keuze bepaald wordt door medetweakers (de tweaker met de meeste vriendjes hier zal wel gaan winnen)" hahaha..
Maar je hebt wel een punt.
Ik zou het eerlijker vinden dat Tweakers de toestellen zelf zou verloten, (met de vraag een review te schrijven). En niet dat er een worst wordt voorgehouden.
twee weken testen?
Ik zit precies vanaf 24 sept in Suriname voor 4 weken...

Ik ga toch meedoen, dan gaan we maar bergen verzetten :P
Julianatop verplaatsen dus? :P
Zover het binnenland in ga ik niet :P
Ikzelf zou best eens een leuke review willen schrijven over een Samsung product. Heb al jaren Samsung in en om het huis (familie, vrienden etc). Ben zeer benieuwd naar deze nieuwe tablet van Samsung en dan vooral de nieuwe afmetingen in zowel grootte als schermverhouding. Zal de tablet gebruiken in combinatie met de Note 4 om beiden te syncen. Ben benieuwd naar het kijken van films op deze tab en hoe het mijn werk positief kan beïnvloeden. Kortom genoeg testmogelijkheden om een degelijke review te schrijven!
Wat een vreemde actie..
De beste review wordt gekozen aan de hand van de reviewbeoordeling. Daarnaast kijken we ook naar het aantal views.
Wat betekent dit? Als de review met de beste beoordeling van de review niet de beste beoordeling van het product is kunnen we nog even via views wat regelen? En over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd dus succes?

En 6 reviews, maar uiteindelijk maar 1 apparaat, zorgt wat mij betreft niet om het soort gebruikersreviews wat een potentiele koper echt wat aan heeft; de kans dat mensen een review maken puur om de beoordeling van de review ipv de beoordeling van het product is zo groot..

Ik laat hem voorbij gaan, terwijl ik zelf overdenk er een te halen, zonde.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee