Door Mark Timmer

Tweakers.LAN coming up

12-04-2001 • 20:59

90 Linkedin

*Algemene stuff

Zoals jullie al een paar weken geleden in de frontpage-poll hebben kunnen lezen was het idee er om een LAN-Party namens Tweakers te organiseren. Met name dankzij het enorm hoge aantal bezoekers dat wel wilde komen (1714 zeker, 1508 misschien) hebben we besloten het feest definitief door te laten gaan.

De details zijn allemaal nog behoorlijk vaag, maar het leek ons toch een goed idee jullie vast op de hoogte te brengen van in ieder geval het weekend waarin de party gehouden zal worden. Dit is het weekend van 13, 14 en 15 juli. De voorlopige planning is dat de bezoekers vrijdag rond 16:00 komen, en zondag uiterlijk rond 18:00 buiten de deur gezet worden.

Wat betreft een locatie kunnen we helaas nog niets zeggen, daar wordt hard aan gewerkt. Er loopt op dit moment een aanvraag waar we veel vertrouwen in hebben, maar voordat een definitieve goedkeuring gegeven is kunnen we hier nog geen informatie over verstrekken. Wat wel al als fact mag worden gezien is dat de party indoor gehouden zal worden.

De toegangskaartjes zullen zo rond de 50 gulden gaan kosten, waarmee je jezelf voor de volle drie dagen toegang verschaft tot de LAN-Party. Samen met jou zullen er volgens huidige plannen dan ongeveer 250 bezoekers zijn, crew niet meegerekend. Inclusief de Tweakers-crew en een aantal vrijwilligers die we voor bepaalde zaken gevraagd hebben en zullen vragen, komt het totaal aantal personen dus op zo'n 300 te liggen.

*Inhoud van de party

Tja, zoals je vast al wel verwacht had is hier op dit moment nog niet veel zinnigs over te zeggen. Uiteraard hebben we al een groot aantal ideeën, maar met het echt regelen van bepaalde zaken moet gewoon gewacht worden tot we de locatie definitief hebben. Toch zal ik proberen alvast een idee te geven over wat we in gedachten hebben.

Wel zeker is de sponsor van het netwerk: GameParty. Een aantal leuke servers zullen naar alle waarschijnlijkheid voor een stabiel en snel netwerk zorgen, iets waar wij natuurlijk alles voor in het werk zullen stellen. Over het netwerk zullen multiplayer-games zoals Quake, Unreal Tournament en Counter-Strike gedaan kunnen worden. De echte die-hards gaan misschien wel naar huis met een leuke prijs van een game-competitie.

Behalve het netwerk zal er ook nog wel wat meer te doen zijn. Er zal een big screen bioscoop ingericht worden, en verder zal er een soort 'LAN-Kroeg' zijn voor een goed gesprek onder het genot van wat leuke muziek. Om de dorst te lessen, zal onder andere de originele LAN-drank Jolt te koop zijn. Wat het eten betreft zaten we te denken aan een live-verbinding met een plaatselijke McDonalds/BurgerKing.

Verder is het idee er, om workshops te gaan houden over bepaalde computer-zaken. Te denken is bijvoorbeeld aan wat uitleg over Linux, of iets dergelijks. Ideeën moeten nog verder uitgewerkt worden, en requests van jullie kant zijn uiteraard welkom.

Kortom: de ultieme mogelijkheid om eens de echte personen te leren kennen achter de nicks die altijd boven reacties op Tweakers.net verschijnen.

We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen, onder andere via de speciale website die op dit moment voor ons evenement in de maak is. Op- of aanmerkingen over bovenstaande info kunnen gestuurd worden naar Ben Bos (Bulldog), Wouter Tinus of Mark Timmer.

Reacties (90)

Wijzig sortering
Hee dat kan niet, we kunnen niet gamen en feesten tegelijk bij de LoVe PaRaDe!!! B-) Hmmmzzz, moet ik toch een keuze maken.....

Denk toch dat het de love parade word.
Auteur+2Anoniem: 3689
@LeNNy14 april 2001 10:33
<a class=l href='http://www2.loveparade.net/portal/news/pop_1204_d.html' target=_blank>
Datum noch nicht bestätigt

Nachdem wir am vergangenen Dienstag mit unserem Streckenkompromiß einen weiteren Versuch unternommen haben, den 14. Juli gangbar zu machen, ist uns heute von der Berliner Versammlungsbehörde abermals für diesen Tag ein Verbot ausgesprochen worden.

Als Ausweichtermin steht jetzt also der 21. Juli zur Debatte, der uns heute aber noch nicht fest bestätigt wurde. Hierzu müsse die Versammlungsbehörde zunächst noch weitere Gespräche mit allen Verammlungsanmeldern führen. In einer eigenen Pressemitteilung von heute verspricht die Versammlungsbehörde: "Im Interesse aller Beteilgten werden diese Gespräche zügig zum Abschluß gebracht". Unser Interesse können wir diesbezüglich nur unterstreichen.
</a>

Wat ik opmaak uit Altavista's Engelse vertaling van deze voor mij onbegrijpelijke Duitse taal is dat de Love Parade inderdaad gepland was voor 14 Juli, maar dat de Berlijnse gemeente deze datum afgekeurd heeft. Nieuw voorstel is 21 juli, zodat je mooi naar allebei de feesten kan :). Excusez-moi als ik ongelijk heb.
Wat het eten betreft zaten we te denken aan een live-verbinding met een plaatselijke McDonalds/BurgerKing.
:P :P

"46 hamburgers, 150 big macs, 25 quaterpounders, 76 aardbeien en 89 bananen milkshakes, 70 cola's en 80 grote porties franse frites alstublieft"

doos van de mac: "kunt u dat even herhalen?" :)
Wilt U er majjenaaaiiiise bij? :D :D :D
Auteur+1Anoniem: 3689
@Wouter Tinus13 april 2001 08:34
Bij ons noemen ze het altijd gewoon frietsaus :).
Oh Ja, Ik wil het meenemen :P
+1Anoniem: 21008
13 april 2001 21:20
Als er volgens de polling 1714 zeker, 1508 misschien komen. Zijn dan 250 aanmeldingen niet een beetje te weinig??
tja ik zou ook zeggen weinig, maar ik denk dat ze gewoon een schatting maken van het aantal personen. uiteindelijk komt toch niet iedereen die ja gevote heeft komen.

ennuh het is hun eerste LAN party dus kijken wat er aankomt zetten. ik hoop dat ze het gewoon in utrecht doen in de jaarbeurs dan kan je het aantal mensen altijd makkelijk verdubbelen.

ik kom denk ik toch wel, mijn vakantie dit jaar is DROME en daarna deze lan waarschijnlijk en daartussen werken :P.
en een mooie nieuwe aankoop plegen.
Auteur+1Anoniem: 3689
@Anoniem: 2100814 april 2001 09:07
Een definitief aantal is nog niet vastgesteld, maar waarschijnlijk blijft het toch op 250 staan. Hooguit 300.

Ten eerste is dit zoals al genoemd wordt onze eerste LAN-Party, dus leek het ons beter het niet meteen heel erg groot aan te pakken.

Bovendien zijn we natuurlijk geen full-time lan-organisatoren. Meer bezoekers -> meer werk. En aangezien iedereen al niet zo dik in de tijd zit zou dit niet echt goed uitkomen.

Verder is het enorm moeilijk een locatie te vinden voor nog meer mensen, da's echt niet te doen.

En als laatste: hoe meer mensen, hoe slechter het overzicht voor ons te bewaren is. In verband met diefstal (waar we natuurlijk niet vanuit gaan) zal er constant gesurveilleerd worden en moeten uitgangen in de gaten gehouden worden. Ook dit is een stuk lastiger en complexer in geval van een groter aantal bezoekers.
+1Anoniem: 19055
12 april 2001 21:44
Tuurlijk internet :) voor 50 piek wil ik wel ff een backbone waar je u tegen zegt he ;)

Maar zeer goed idee dit vooral de workshops...
We hadden het hier in de poll reactie ook al over met overclocking en case-modding competities :)
Idee voor de workshop casemodding:
Iedereen levert zijn kast in bij de buurman, die 'm vervolgens mag modden ;)
Na een middag gezamenlijk knutselen aan andermans kast krijgt de eigenaar 'm weer terug }>
Doet me denken aan een TV-programma van RTL4... Martijn Krabbé toevallig aanwezig? :)
+1Anoniem: 17190
@jurri@n14 april 2001 22:44
das toch 'In Holland staat een ..... Kast' :?
Kan ik alvast een plaatsje naast een Thunderbird 1200 MHz reserveren dan? > :)
Net zoals in holland staat een huis (maar dan in holland stond een PC :P)
En mag je nu eindelijk ook weer eens normaal (zoang je t dan ook normaal houdt) versterkte muziek meebrengen? Die demoparties van vroeger (Warcraft 1, Doom 2 etc :)) hadden daar ook nooit problemen mee en dat was wel zo relaxed.
En mag je nu eindelijk ook weer eens normaal (zoang je t dan ook normaal houdt) versterkte muziek meebrengen?
Regel 2 draaitafels, CD spelers, een mengpaneel en natuurlijk een PA systeem, en dan breng ik mijn platen + koptelefoon mee, voor wat *kuch* begeleidende muziek *kuch* zo af en toe (Trance/Techno/Ambient gedoe).

Er zijn vast wel andere mensen die DJ kwaliteiten hebben en ook een paar uur mix-werk willen bijdragen.
Hee, laten we Limp Bizkit en Papa Roach ff gaan bellen of ze ff komen!
Engage!
ik nomineer iced earth, blind guardian en hammerfall
ook gedacht aan mensen die (een wat andere) smaak hebben? niet iedereen houd van dezelfde herrie. koptelefoon lijkt me toch het strakste plan :Y) .
kan er ook ergens een site komen om samen te reizen en zo.... met mijn bigtower en 17 inch in de trein of liften zie ik niet echt zitten :)

En de prijzen zullen vast nog wel stijgen, als ik de voorinschrijving mis bied ik alvast 200 :D
Auteur+1Anoniem: 3689
@ArthurMorgan15 april 2001 10:59
Veiling bij opbod is geen slecht idee voor de laatste kaartjes ;).
...en de opbrengst gaat dan uiteraard naar een goed doel...?
Goed ideej ... naar een nieuwe tweakers.net webserver ofzoow ;)
+1Anoniem: 1722
14 april 2001 12:29
Je zou ook kunnen overwegen een ander bedrijf wat redelijk wat ervaring heeft met lanparties het hele zooitje te laten organiseren...Collision bijvoorbeeld heeft al aardig wat ervaring met organisatie. Maar ja, waarschijnlijk zou dat toch teveel gaan kosten...
Auteur+1Anoniem: 3689
@Anoniem: 172214 april 2001 12:30
Dat zou inderdaad vast teveel gaan kosten, en bovendien vinden we het best leuk om het zelf te doen.
Is het niet een goed idee om op de website voor deze lan een forum te maken waar men kan kijken of er iemand bij hem/haar in de buurt ook gaat en of deze persoon vervoer heeft en zo ja een plek over dat men met elkaar kan carpoolen?

* 786562 KMK
Nog mensen uit utrecht? ;)
Website en forum zijn onderweg... heb nog even geduld :)
Huh huh, lijkt me best wel erg leuk, zo'n LAN-Party.

Maar sja. 1 little prob. Kheb geen eigen vervoer |:(
Auteur+1Anoniem: 3689
@Anoniem: 2188615 april 2001 14:06
Misschien dat er een Tweaker in de buurt woont met wie je mee kan rijden. Een inschrijf-optie voor carpoolen zal in de Tweakers.LAN-website ingebakken worden.

Waarschuwing: wij zijn niet verantwoordelijk voor de gevolgen van kinderlokkers ;).
+1Anoniem: 19823
20 april 2001 12:57
Als ik me niet vergis was de vorige ambience niet zo'n succes doordat een of andere malloot z'n monitor op een glasvezelkabel heeft gezet |:(

eni weej, ik ga al naar Lockdown, lekker dichtbij :7
dusse veel plezier daaro, enne pas op met glasvezelkabels :D
Vorige ambience werd geen succes gevonden door de meesten. Ik heb me net als anders fantastisch vermaakt. We hebben vooral gespeeld met lui op dezelfde switch. Lannen is altijd cool, en ik zal er volgend jaar zeker weer zijn met de m'n clan :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee