Door Wilbert de Vries

Philips en Tweakers geven acht Fidelio A9-wifi-speakersets weg

02-09-2013 • 17:00

261 Linkedin

In samenwerking met Philips kan Tweakers acht users blij maken met een setje Fidelio A9-luidsprekers. Deze draadloze hifi-boxen kunnen muziek streamen via het internet of vanaf een iOS- of Android-app op een smartphone of tablet.

Hoewel de Philips Fidelio A9 al even op de markt is, is dit volgens ons geen verkeerde prijs om te winnen. In totaal kunnen we acht tweakers blij maken met deze luidsprekers, die in de Pricewatch voor minimaal 479 euro per setje van eigenaar wisselen. De houten behuizingen bevatten in totaal acht ingebouwde luidsprekers, waarvan twee dome-tweeters en vier woofers van 3,5 inch. De Fidelio A9 ondersteunt gangbare audioformaten als mp3, wma, m4a en flac.

Voor dit testpanel zijn we op zoek naar acht tweakers die de Fidelio 9 gedurende twee weken thuis willen testen, waarbij onder meer zaken als de aansluitmogelijkheden op een tv en de radiofunctie getest kunnen worden. Na het testen wordt het apparaat, in ruil voor een eerlijke gebruikersreview, eigendom van de tester.

Aanmelden voor dit testpanel kan eenvoudig via de onderstaande poll. Deelname is zoals vaker alleen mogelijk als je een account bij Tweakers hebt en bent ingelogd. Werknemers van Tweakers en crew zijn uitgesloten van deelname. Aanmelden kan tot en met 9 september. De winnaars krijgen op 10 september persoonlijk bericht.

Update, 10 september: De winnaars zijn geselecteerd en geïnformeerd.

Testpanel Philips Fidelio A9

Poll


De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Aantal stemmen: 5.588. Deelname gesloten op 09-09-2013 23:59. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (261)

Wijzig sortering
Ben benieuwd of je uberhaupt word gekozen als je de optie "Ja, ik wil meedoen, maar heb geen ervaring met het testen van audio/speakers " hebt gekozen.. De praktijk zal het uitwijzen.
Overigens een mooie oplossing ipv elke keer je telefoon aan een kabeltje te moeten hangen en naar andere input over moeten schakelen..

[Reactie gewijzigd door j0ren op 2 september 2013 17:07]

De vraag is, wat valt onder "ervaring met testen van audio/speakers"? Ik heb meerdere setjes gehad en duidelijk kwalitatieve verschillen onderling opgemerkt, maar écht testen en daar notities van maken of reviews schrijven, nee. Maar tuurlijk, een nieuw setje test je even. Klinkt het goed? Goede lage/hoge tonen? Geen wegvallende frequenties? Etc.
Ik ben geen professioneel audiotester ofzo en heb ook niet elke week een ander setje in huis, maar ik hoor wel verschillen tussen verschillende speakers, zowel thuis als bij andere mensen. Heb ik dan ervaring met testen van audio/speakers?

[Reactie gewijzigd door Nicked op 2 september 2013 22:33]

Kort: Ja.

Als je wat ervaring hebt met het proberen van verschillende setjes, dan kan je toch testen? Als ze een expert nodig hebben hadden ze dat wel gemeld of in ieder geval wat eisen gesteld. Ze willen waarschijnlijk gewoon reviews van verschillende soorten mensen. Dus mensen zoals jou die naar speakers luisteren en ze echt proberen, en mensen die gewoon willen weten of het oké klinkt en zonder echt na te denken alles kunnen aansluiten en configureren.
Dat weet ik wel zeker. Ga uit van 50%. Ook een (no offence) 'leek' moet het kunnen testen, zeker gezien het feit dat een audiofiel of ervaren gebruiker dergelijke setjes sneller negatief zal beoordelen vanwege de geluidskwaliteit. Een leek daarentegen kan het geluid juist geweldig vinden voor zijn formaat en prijs. ;)

Overigens is ook het installeren natuurlijk een belangrijk punt. Gebruiksgemak is een voor veel mensen een doorslaggevende keuze. Wanneer iets niet makkelijk te installeren is of lastig in gebruik is, dan is dat voor de 'normale' consument iets om mee te nemen in een uiteindelijke keuze.

[Reactie gewijzigd door Beunhaas91 op 2 september 2013 17:13]

Ik ben geen ervaren tester, maar ik hou wel van goed geluid en gebruiksgemak.
om die reden redelijk recent van receiver geswitched (na 10 jaar 😁)
Mijn vrouw vind het gemak verbeterd en daar die je het dan toch voor, of niet dan...

Ook zou ik mezelf geen leek willen noemen. Iemand die logisch nadenkt over waar die mee bezig is, zal niet veel moeite hebben om een geluidsinstallatie aan te sluiten. Elk kabeltje gewoon van de ingang naar de uitgang en dat een aantal keer.

ik zou het echter wel leuk vinden om eens verschillen in gebruiksgemak te kunnen testen.
Leuke plan.. Eens kijken wat dit kan bieden t.o.v. Sonos, Bose etc :)
idd ik ben ook benieuwd naar de vergelijking met Sonos!
Ik gebruik zo nu en dan Sonos apparaten en ben erg te spreken over het gebruiksgemak.
Mijn vriendin gebruikt eigenlijk altijd de ipad om muziek mee te luisteren, maar dat is niet om aan te horen, dus een gebruiksvriendelijke oplossing als dit zou het zonder twijfel goed doen.
Ik zou graag een keer een setje onder de loep nemen, zeker omdat ik van de grote zuilen in mijn woonkamer af wil.
Ik gebruik tot op heden gewoon mijn computer voor muziek. Maar zit er over na te denken om een dedicated setje aan te schaffen. Ik weet alleen nog niet wat. Ik heb wel ervaring met Sonos, een vriendin van mij heeft 3 setjes in haar huis staan. Maar dat is best wel prijzig.

Hopelijk win ik er een! Dan kan ik daar eens goed mee stoeien. ..
Heb zelf een Sonos Play 5 en een Sonos Playbar en ben erg benieuwd of een setje als deze qua aansluitgemak Sonos kan evenaren. Prijstechnisch zou je hem denk ik goed met een Play 5 kunnen vergelijken. Het gebruiksgemak van het Sonos systeem bevalt mij erg goed en ben dus erg nieuwsgierig naar de reviews die hiervan gaan komen(in het geval ik zelf geen poging mag doen ;) )
Ik heb zelf de stand alone versie (de Fidelio A1) die je aan kunst sluiten op je versterker/ receiver. Dit Philips systeem loopt nog mijlenver achter op Sonos. De kwaliteit van het geluid is niet heel veel op aan te merken, maar de software interface is veel te traag en omslachtig. En ik vrees dat de hardware zodanig is dat een firmware update niet veel veranderd (de interface is een webpagina die gehost wordt op het kastje).
Apparatuur van Philips hebben over het algemeen een behoorlijk trage interface en hardware. Dat viel mij in eerste instantie op bij een DVD speler, 10 jaar geleden. Ook bij kennissen met DVD spelers van Philips moest je lang wachten tot de schijfjes geladen werden en de menu's te bedienen waren.

Een goede vriend van me kocht in 2008 een Philips LCD-TV. Niet alleen waren de menu's best omslachtig maar ook redelijk traag. Bij de nieuwe LED-TV die hij nu heeft zijn de menu's nóg omslachtiger en stroperiger. Begrijp me niet verkeerd; het zijn beide top toestellen die werkelijk prachtig beeld leveren (zeker die nieuwe LED-TV met 3D-functie), maar op softwaretechnisch gebied ligt Philips naar mijn mening behoorlijk achter. Het XMB-menu dat mijn Sony televisie had was toch een stuk simpeler en bovendien heel erg rap.

Overigens hebben veel Samsung TV's daar ook last van; vooral de smart-TV's. Er zit zo veel poespas in dat de hardware moeite mee heeft. Dat je tegenwoordig een TV met dual-core processor nodig hebt om de menu's fatsoenlijk te kunnen bedienen is eigenlijk van de zotte.
Vooral als je een apparaat hebt dat je alleen met een app kunt bedienen is dit heel teleurstellend. Als het apparaat 50euro meer had gekost en een goede interface krijgt die vlot en gemakkelijk in het gebruik was dan was de philips dit geld meer dan waard.

Helaas is Philips de laatste jaren een merk dat enorm achter loopt op andere merken, het wil niet tot de mensen daar door dringen dat het ze alleen maar meer marktaandeel gaat kosten, vooral omdat Philips in de regel toch ook duurder is dan Samsung/ LG.
Philips maakt al een hele tijd geen eigen televisies meer. Ze hebben vroeger een tijdje een joint-venture gehad met LG Electronics, maar tegenwoordig laten ze hun toestellen onder licentie door een of ander Chinees bedrijf assembleren.

De beeldkwaliteit vind ik nog steeds erg goed. Die 3D LED-TV die m'n kameraad kort geleden kocht is een instapmodel, maar geeft desondanks goede kijkhoeken (ook met 3D) en goed contrast. Er zit zelfs Ambilight in voor die prijs. Valt niks van te zeggen. Komen ook vaker software-updates voor uit; iets dat ik bij mijn Sony Bravia TV nooit heb zien gebeuren. Maar goed, don't fix that isn't broken :-)

Het enige dat mij op den duur zou gaan storen aan die Philips TV's zijn de trage menu's. Goed, je hoeft er normaal gesproken niet vaak te zijn; kwestie van instellen en met rust laten. Desondanks zou ik eerder voor Panasonic, Sharp of Sony kiezen.

Ik vind het wel jammer dat je bijna alleen van die SMART-TV's kunt kopen. Voor mij hoeft al die onzin niet; er hangt een mini-PC aan. Dus waarom zou je met zo'n inferieure en trage interface van de TV-fabrikant willen rotzooien ? Dan kun je volgens mij nog beter zo'n simpele Android-stick halen voor een paar tientjes. Dat biedt meer mogelijkheden en is bovendien een stuk vlotter.

Maar goed, ik dwaal te ver af :-)
Ik heb verschillende setjes geprobeerd in het verleden. Bose, Harman Kardon, KEF, Logitech en Creative.

Momenteel heb ik een setje "Creative Gigaworks T40 Series II" bij mijn mini-PC staan. Komt heel aardig geluid uit, maar regelaars (bass + volume) mogen nooit harder dan 50% omdat het geluid anders vervormt. Al met al zijn het de beste (lees : "minst slechte") speakers die ik aan mijn PC had hangen.

Met de overige sets die ik in het verleden heb getest was ik geheel ontevreden. Vooral het setje Bose-speakers van € 100 klonk als een setje Trust speakers van twee tientjes.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 2 september 2013 17:40]

hier staat de pc in de woonkamer, en ik heb er een gewoon setje op aangesloten voor he normale geluid, muziek films en andere media gaan via de receiver waar ik wel wat speakers (5.1) op heb hangen maar ik vind dat zo'n overkill om telkens al die dingen aan te moeten zetten voor wat deftig geluid te hebben...

vooral dat je rechtstreeks van je tablet kan streamen naar zo'n speakers lijkt me énorm interessant; je hoeft je receiver niet meer aan te zetten om dan via de pc muziek te luisteren, je laat je tablet gewoon direct naar de speakers streamen... dat spaart energie én moeite...

ja, ik zou ze enorm graag testen, ook al omdat de 5.1 set op mijn receiver ouder is dan de receiver zelf en ik nu niets meer heb om mee te vergelijken...
ik vind wel dat het goed klinkt, maar klinkt het ook echt goed? met vergelijkend materiaal zou ik mss ineens erachter kunnen komen dat die 5.1 aan vervanging toe is..
De speakers op m'n pc zijn IBM 2.1 speakers; die zijn goed maar gebruik ik niet voor media... het zijn pc-speakers voor iets
Eens kijken hoeveel accounts er nu weer worden aangemaakt, puur om mee te doen aan deze actie ;) ;)
Misschien dat er gewoon een regel moet worden ingevoerd dat je een minimum hoeveelheid "karma" moet hebben om deel te mogen nemen aan dit soort loterijen. Eerst zelf wat bijdragen aan de site (commentaar / reviews / forum / blog / V&A etc.) en dan pas mee mogen doen aan dit soort acties.

Daarbij zul je ook moeten controleren of gebruikers daadwerkelijk 18 jaar of ouder zijn. In feite is een loterij een soort van kansspel. En daar moet je als deelnemer (volgens mij-) leeftijdstechnisch volwassen voor zijn.

Het is maar een gedachte ...

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 2 september 2013 23:04]

Ik ben ook zeer benieuwd. Ik heb dan wel geen "echte" ervaring met het testen van speakers, maar ben als muzikant wel extreem kritisch en heb dan ook 1 jaar + gedaan over het aanschaffen van mijn half jaar oude zuilen.

Daarom kan ik wel zeggen dat ik er een erg goed oor voor heb.

Bovendien is mijn set van voor die tijd altijd Philips geweest, en ben ik ook benieuwd naar de progressie van het merk.
Ik vind alle boxen oke klinken, dus ik denk niet dat ik een redelijke userreview hierover kan schrijven. Succes aan de anderen!
Dat zegt een huisgenoot van mij ook. Die hoort geen verschil tussen een film over de boxen van de TV of een Sony home cinema set. Dat vind ik erg raar, ik hoor zelf namelijk weldegelijk een enorm verschil. Maargoed. Ben benieuwd hoe deze boxen zich verhouden tot de kwaliteit van een Sony of Bose home cinema set.
Ja, ik hoor wel een verschil. En van sommige boxen kan ik ook nog zeggen dat ze slecht klinken, maar de meeste boxen klinken voor mij goed (genoeg). Ik hoor wel verschil in een rechtstreeks vergelijk, maar welke nou beter klinkt is vaak moeilijk. Net als kiezen tussen een appeltaart en rijstenvlaai. beide zijn lekker.
Ben n echte audiofiel, dus kom maar op. Ben benieuwd of hier klasse D eindtrappen inzitten? En of de DAC die erin zit nog wat is plus natuurlijk de speakers zelf. Zo'n speaker zegt meestal bij de 1ste klanken al of t wat is. Ff wat mooie flacs er naar toe sturen en dan weet je t gelijk. Kan ik m ook ff met mn Sonos systeem vergelijken. Mn Sonos gaat wel via een echte losse DAC naar de passive preamp-Hypex eindtrappen-MonitorAudio's RS8 speakers.

[Reactie gewijzigd door bgttje op 2 september 2013 17:18]

Grote kans dat in dit soort bakjes klasse D hangt, is qua warmte/efficiëntie gewoon wel het fijnste wat je in zo'n set kan hebben.
Ik ben benieuwd hoe deze speakers zich verhouden tot een setje van Arcam/DynAudio en een Squeezebox Boom :-)
Ik kan me niet voorstellen dat die philips dingen beter klinken dan jouw combinatie. Dat zijn twee klinkende namen in hifi land. (ik bedoel natuurlijk Arcam en Dynaudio).

Zelf stuur ik mijn muziek van mijn pc met behulp van programmaatje airfoil naar mijn airport die dan weer met mijn 20 jaar oude Denon versterker verbonden is.

Ook ben ik erg benieuwd naar de software (mediamanager) die philips erbij levert. Zonder een goede gebruikservaring zal het niet werken.

[Reactie gewijzigd door Raindog op 2 september 2013 23:10]

Gaaf :) Lijkt me leuk om te testen en dat moet wel lukken tijdens het gamen, films kijken, video's monteren en weet ik wat nog meer! Moge degenen met het meeste geluk winnen!
ik wil wel graag mee doen, pc speakers hier zijn wat opgeblazen ... en met alle apparatuur in huis zoals tablet en iphones wil ik me hier wel eens in verdiepen en testen !

Benieuwd naar aansluitmogelijkheden en streaming mogelijkheden !
ben geen audiophile maar om zo een kans te laten liggen? gezien de opzet van de speaker ben ik echt heel benieuwd hoe deze klinken (heb zelf alleen een logitech Z-5500 als speakers thuis.....)
Gaaf ben wel nieuwsgierig hoe ze klinken t.o.v. mijn Philips Home Cinema set en mijn JBL Pro boxen
Ik wil gerust mee testen als onervaren gebruiker op het gebied van luidsprekers.
Heb zelf wel een leuke set luidsprekers staan maar ervaren ben ik niet.
Dus is mss wel handig om dan "een newbie" op dat vlak ook aan bod te laten komen.
Heb op dit moment zuilen van magnat staan die goed bevallen
Kheb ivm hetzelfde probleem als jij (geen ervaring op het gebied van speakers) op "Ja, maar ik heb geen ervaring" geklikt. Heeft dat nog enige invloed (verdeling over 'niveau' van gebruikers oid)?

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 23

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee