Iteratie #18 stond vrijwel volledig in het teken van Tweakers 7.0. Hoewel er weer enorme slagen gemaakt zijn, is deze .plan dus summier. Toch hopen we vandaag een tipje van de sluier te kunnen oplichten door jullie alvast een visual voor te leggen
Tweakers 7.0
In deze iteratie zijn maar liefst 179 issues opgelost. Componenten die we bijna of helemaal hebben afgerond, zijn Vraag & aanbod, site-wide-search, het forum en de whitepapers. Ook wordt verder ontwikkeld aan de Pricewatch en aan enkele andere zaken die in de komende iteraties intern worden opgeleverd. Op dit moment zijn steeds meer grote blokken in onze ontwikkelomgeving pixel perfect en dat is mooi om te zien. Zelf merken we dan ook dat we steeds vaker Tweakers.net op onze ontwikkelomgeving beginnen te lezen
PhpConference
Een leuke extra in deze iteratie was dat op 7 en 8 juni bijna alle developers naar de Dutch PHP Conference afgevaardigd waren. Deze conferentie wordt jaarlijks gehouden in de Rai in Amsterdam. Voor een aantal developers was het dan ook niet de eerste keer dat deze werd aangedaan. Naast enkele interessante lezingen van onder anderen Douglas Crockford en Rasmus Lerdorf zelf was het ook gewoon erg gezellig, iets wat met de drukte van Tweakers 7 zeer gewaardeerd werd.
Stages
Verder hebben we afscheid moeten nemen van onze afstudeerder Sander de Leeuw. Sander heeft in de afgelopen maanden bij Technology een audit uitgevoerd om workflow en processen te optimaliseren. Hieruit is een verbetering van onze aanpak ontstaan, zodat die beter aansluit bij onze Scrum-methodiek. Ook voor de redactie heeft Sander een interne workflow gecreëerd en beide zijn geïmplementeerd in Jira. Daarnaast is er een verbeterde interne service level agreement opgeleverd. Afgelopen vrijdag hebben we Sander uitgezwaaid en we wensen hem dan ook veel succes voor de toekomst!
Onze andere stagiair, Wouter de Wild, werkt sinds kort parttime bij ons als devver en ook zijn stage is nu officieel afgerond. Wouter heeft een opzet gemaakt voor A/B testing, iets wat we na Tweakers 7.0 verder willen uitrollen om makkelijk en gericht specifieke bètafunctionaliteit te kunnen implementeren.