Door Arjen van der Meijden

Lead Developer

Development-round-up - Iteratie #20

31-07-2012 • 14:02

46 Linkedin

Iteratie #20 is afgerond. Net als de vorige keren is ook dit keer vrijwel alle tijd aan Tweakers 7 besteed - sterker nog, van de bijna 160 tickets hadden er slechts 8 betrekking op andere onderwerpen.

Codestatistieken

We hebben ondertussen een enorme hoeveelheid code gewijzigd. In december 2011 noemden we al wat cijfertjes, en sindsdien hebben we uiteraard niet stilgezeten. Van onze php-, javascript- en css-code hebben we nu ruim 70.000 regels code vervangen door bijna 176.000 regels nieuwe of aangepaste code. In onze java-omgeving hebben we rond de 34.000 regels code vervangen door 86.000 nieuwe of gewijzigde regels. In totaal zijn er dus ongeveer 260.000 regels aangepast, vervangen of toegevoegd. Bij dat getal zijn commentaarregels, lege regels en automatisch gegenereerde code (zoals import-statements in Java) meegeteld. Verwijderde code die niet is vervangen en regels die meer dan eens gewijzigd zijn, tellen we overigens weer niet mee.

Tweakers 7.0

Hoewel we Tweakers 7.0 al maanden geleden voor het eerst noemden, zijn we nu eindelijk zo ver dat we wat teasers kunnen tonen. Een van de belangrijke wijzigingen van het project is de verbetering van de zoekmachine. Het wordt straks mogelijk om een geïntegreerd overzicht van de zoekresultaten te krijgen, wat ook werkt voor de resultaten die je tijdens het invoeren van je zoekterm krijgt.

Hierboven zie je het resultaat voor de zoekterm "Ubuntu". Onder Onderwerpen vind je straks nieuwe ingangen zoals merken en productcategorieën, en daar zullen nog meer mogelijkheden aan worden toegevoegd. Bij Artikelen zie je in dit geval reviews, een nieuwsartikel en een video, maar daar hadden ook Meuktracker-artikelen, Vraag&aanbod-advertenties en productreviews tussen kunnen staan.

Het belangrijkste wat hier nog in ontbreekt is het forum. Door de grootte van de forumzoekmachine hebben we besloten om eerst een versie zonder forum te introduceren, en het forum pas in een later stadium te integreren. De Tweakers 7-zoekmachine wordt dus in delen in gebruik genomen. Dat heeft als bijkomend voordeel dat we feedback over de werking en de sortering op relevantie kunnen verwerken voordat we er nog meer zoekresultaten mee gaan aanbieden. Overigens wordt de huidige forumzoekmachine vooralsnog gehandhaafd; het gaat hier puur om de 'site-wide search'.

We zoeken weer versterking

Het Technology Team van Tweakers.net is momenteel op volle sterkte, maar we hebben nog wel ruimte voor een nieuwe stagiair. Ons Productteam heeft echter meer versterking nodig. Zij zijn degenen die de grafische en functionele specificaties en ontwerpen opzetten, oftewel degenen die verzinnen hoe Tweakers.net hoort te werken en wat er beter kan of moet. Voor dit team wordt momenteel gezocht naar een Web analytics & conversie Expert en een Manager Product Tweakers.net & Computable.nl die het hele team aanstuurt.

Reacties (46)

Wijzig sortering
Ben ik de enige die me verbaast over de grote toename in het aantal regels code?

Mijn ervaring met programmeren is beperkt, maar wat ik wel vaak merk is dat als ik code herschrijf ik vaak met minder regels betere code schrijf. Dat ligt dan vaak aan 2 dingen: (i) de brakheid van de originele code (mede door aanpassing op aanpassing / uitbreiding op uitbreiding) en (ii) ontwikkelingen in de techniek (nieuwe frameworks waardoor bepaalde functies eenvoudiger kunnen; Tel je de code van de frameworks mee dan kom je vaak wel op meer regels uit).

Ik wil zeker niet zeggen dat meer codes slechter of beter is, en het kan ook een aanpassing in de schrijfwijze zijn (if statement op 1 of 3 regels, hoeveelheid commentaar); maar het verbaast me wel.
Ik heb nog even de "cloc"-tool over beide source-dirs gehaald. Daarin gaan we met php/javascript/css van 412k naar 483k regels code en dat met ongeveer 1000 extra files. Beide toenames zitten met name in php. 't Aantal blank lines en comments nemen respectievelijk met 19k en 25k toe.

Bij Java is het een toename van 29k naar 64k lines of code met 8k meer blank lines en ook 8k regels comments extra. En dat met in totaal met ruim 500 java-files extra.

Veel van de php-code is daarbij vervangen door object-georienteerde code, met onder andere kleinere classes en grote functies opgesplitst in kleinere methodes.
Dat levert meer flexibiliteit en beter leesbare code op, maar zorgt ook voor meer code en commentaar. Denk aan class-comments, extra scope-brackets, de class-declaratie, een namespace-regel, use-statements om die namespaces te gebruiken, een extra regel in elk nieuw bestand met <?php en al dat soort "kleine stukjes" overhead.

Maar er is ook domweg aardig wat nieuwe functionaliteit uitgewerkt, zeker in de Java-code.

Herschrijven van oude functionaliteit levert op zich wel meer hergebruik op, maar dan wel met meer gestructureerde en doorgaans ruimer uitgeschreven code.

[edit]
Even met grep -c gespeeld in de php-dir. Er zijn 1100 namespace-statements, 2k use-statements en 800 extra class-declaraties bijgekomen. Daarnaast nog 5k extra functions en 19k regels met alleen een curly brace extra. Kortom, dat is al bijna de helft van de toename van het aantal regels code :P

[Reactie gewijzigd door ACM op 2 augustus 2012 19:54]

Werken namespaces in PHP al behoorlijk? Ik heb er een tijd geleden mee gespeeld en toen werkte het nog voor geen ene meter. Ik hoop dat PHP/Symfony2 daar verbetering in weet te bregen?
Overigens wordt de huidige forumzoekmachine vooralsnog gehandhaafd
Hmmm... daar word ik wat minder enthousiast van, ik word altijd een beetje ongelukkig als ik daarmee iets probeer te vinden. Zelfs als je de titel van een topic nagenoeg perfect intikt komt 'ie niet altijd als resultaat eruit.

edit: stomme typo's d'r uit

[Reactie gewijzigd door vanaalten op 31 juli 2012 15:50]

Je moet het zo zien, bij de lancering van Tweakers 7.0 hebben we twee opties:
- Forumzoekmachine schrappen
- Forumzoekmachine zoals ie nu is laten bestaan

Ik gok dat je met mij eens bent dat de 2e optie dan de betere is? ;)

Na de release van Tweakers 7.0 gaan we gewoon door met wijzigingen die niet per se direct met de release mee moesten (we zijn tenslotte niet voor niets met Scrum begonnen). Waaronder dus een nieuwe forum-zoekmachine. En hoewel we dat al langer zeggen, is het ook daadwerkelijk de bedoeling om het vrij kort na 7.0 te doen.

Maar vergeet niet: de zoekmachine voor nieuws, .plans en reviews is nu nog veel slechter dan die van het forum. En die worden dus hiermee wel gelijk een stuk beter :)

[Reactie gewijzigd door ACM op 31 juli 2012 14:31]

Tja, als dat de enige twee opties zijn, dan hebben jullie de juiste keuze gemaakt... :)

De zoekmachine gebruik ik eigenlijk nooit voor nieuws en dergelijke, terwijl ik toch regelmatig tegen forum-zoekproblemen aanloop. Maar goed, deels luiheid van mijn kant: de Google-zoekmachine schijnt toch best behoorlijk in het forum te zoeken, moet ik enkel even uitzoeken hoe ik die precies kan gebruiken.
Dat is vrij eenvoudig:

stel, je wilt zoeken naar een videokaart:

Ga naar google, type daar:

site:gathering.tweakers.net videokaart

En tada, resultaat.
jammer dat google de site beter indexeerd dan t.net zelf :x
Je vergeet dat zoeken core-business is voor google. Het is niet zo simpel om een fatsoenlike zoekmachine te maken, en al helemaal niet zo simpel om iets te maken wat beter kan zoeken dan google. De mediagiganten van tegenwoordig (bing, yahoo) slagen daar bijvoorbeeld niet in.
Is het dan niet eenvoudiger om een zoek-module te integreren die Google gebruikt?
(te vergelijken met de zoek-modules voor, om maar iets te noemen, b.v. Joomla!)
Nee, want die kan niet zoeken in besloten fora als SG, HK of de crewfora.
Lezen is ook een kunst:
Door de grootte van de forumzoekmachine hebben we besloten om EERST een versie zonder forum te introduceren, en het forum pas in een LATER STADIUM te integreren.
Wat zeer wenselijk is (in mijn ervaring) is om feedback te geven via een reactie. Te vaak zie ik dat mensen een spelfout o.i.d. in een reaktie melden, en dat dat direct gevolgt wordt door downmodden, en een of meer reakties over die "feedback" link bovenaan.

Een aangezien dit regelmatig optreed is het duidelijk dat die feedback link gewoon niet altijd werkt, en dus stel ik (opnieuw en opnieuw) voor om dat in een keer op de meest simpele manier op te lossen: moderatie nivo "feedback" (met een eigen kleurtje).

Niet alleen voor spelfouten, maar ook voor de verkeerde uitleg, elke keer weer (copy paste, he) bij VirtualBox m.b.t. tot PUEL (dit betekend niet: beperkt tot prive-gebruik, Bart).

Het is zo simpel. Maar ik noem het toch nog maar een keer (nu maar hopen dat het eindelijk de laatste keer is).

[Reactie gewijzigd door J.J.J. Bokma op 31 juli 2012 15:02]

't Is alleen niet simpel om te maken, noch simpel voor de redactie om te volgen. Tenzij we er weer een speciale back-end voor maken die dat dan weer in een praktisch overzicht presenteert.

Bovendien gaan er ook gegarandeerd dingen verkeerd als feedback gemarkeerd worden, wat de redactie weer meer werk oplevert.

Afgezien daarvan vallen dit soort wijzigingen grotendeels buiten de scope van ons Tweakers 7.0-project.
Niks is simpel te programmeren, uiteraard. Maar een "simpele" oplossing is om reakties die zo gemodereerd zijn te "posten" naar feedback. Geen speciale "back-end" voor nodig, want die heb je al voor feedback.

En ja, er worden vast dingen verkeerd als feedback gemarkeerd, dat heb je nu toch ook. Met moderatie zou je dat op kunnen lossen door te wachten met geven van feedback tot minstens 3 personen het als dusdanig gemarkeerd hebben. Kortom, het wordt dus eenvoudiger.

Qua scope: het zal mij niks verbazen als dit soort (relatief) simpele wijzingen die daadwerkelijk een verbetering zijn er niet komen. Te veel ge-ja-maar, zoals nu. Een soort: het zit al jaren zo, en poeh hey, goedonderbouwde kritiek, nu zijn we dom, en dat kan niet. Ondanks dat het in de praktijk heel vaak voor verwarring zorgt, wat ook komt omdat een reaktie op het bericht ook een terugkoppeling is (feedback) natuurlijk.

Edit: aanrader om eens te lezen: Don't make me think! (Krug). Zou eigenlijk verplichte leesvoer moeten zijn, aldaar ;-).

[Reactie gewijzigd door J.J.J. Bokma op 31 juli 2012 16:02]

Dat boek ligt praktisch onder mijn kussen, maak je geen gerust.

Nu je Krug aanhaalt vind ik je feature suggest nogal vreemd. Het zorgt er juist voor dat mensen moeten gaan denken.

Mensen moeten iets gaan beoordelen. Als we iets moeten beoordelen, dan denken we in schalen. Het is goed of slecht, warm of koud. Het zijn altijd tegenstellingen. Zo denken we en dat zijn we gewend.

Als we een moderatie-optie 'feedback' toevoegen, dan zou een gebruiker _juist_ moeten gaan nadenken. Hij ziet een schaal van -1 t/m +3, en dan ergens ook nog feedback. Dat is niet logisch. De gebruiker zal niet snel doorhebben waar 'feedback' past als hij een post op inhoud moet beoordelen.

Tevens vind ik het ook niet logisch dat andere gebruikers iemand zijn reactie moeten gaan opmerken als feedback, terwijl de gebruiker dit zelf ook direct kan melden bij de desbetreffende auteur of in het forum.
Nogmaals, bijna elke keer dat een post een spel- of andere fout heeft wordt dit opgemerkt in de reakties. Moderators modereren dat nu als "ongewenst".

Je verhaal over schaal klinkt leuk, maar men ziet geen schaal van -1 t/m +3 maar dingen als "Informatief" en "Spotlight" (WTF?). En dat "feedback" past prima tussen "Off topic" en "On topic". Ik denk niet dat iemand die geen moeite heeft met op "Spotlight" te klikken, of "Off topic", of "Ongewenst" nu ineens in paniek raakt als daar in dat lijstje ineens "Feedback" komt te staan, of "Gezeur over spelfout".

En hoe mensen denken... dat is helemaal niet zo eenvoudig (het omgaan met schalen met negatieve waarden blijkt zelfs lastig te zijn ;-). Daarom worden dingen als usability en accessibility ook telkens getest, in de praktijk (of zouden moeten, het wordt vaak niet gedaan, men neemt maar aan). En daar komen vaak verbazingwekkende dingen uit. Zoals b.v. dat de optimale regellengte voor snelheid van lezen anders is dan gebruikers zelf aangeven.


En ja, gebruikers weten ook donders goed dat iets ongewenst is, of dom gezeik. En toch gebruik je daar moderatie voor. Het voordeel van moderatie is (zoals al aangegeven) dat je zo voorkomt dat mensen hun eigen berichtjes gaan aanmerken als "feedback". Maar goed, als dat de voorkeur heeft, maak dan een aanvinkboxje naast "UBB faq" en als dat aangevinkt is stuur je de post als feedback ;-).

Maar goed, zoals ik al aangaf, mensen kunnen erg slecht omgaan met dit soort kritiek, dus er komen vast 1001 meer bezwaren. En dus kunnen de gebruikers nog jaren aankijken tegen reakties die omlaag worden gemod omdat ze eigenlijk via feedback hadden moeten gaan.

En kijk, daar gaat dat boek van Kruger nu precies over. Misschien in plaats van praktisch onder je kussen te bewaren moet je het eens openslaan ;-).

Tenslotte: als je mijn reaktie ook maar enig serieus zou nemen, dan zou je dus simpelweg 2 tests maken: oude manier, nieuwe manier zoals ik voorstel en mensen er mee laten werken (live), door x% de nieuwe manier aan te bieden en eens na een paar maanden te kijken hoe en wat. En nee dat is niet "simpel" maar zeker in een redelijke tijd op te zetten.

edit: nog een voordeel van dit via comments is dat andere gebruikers kunnen zien dat iets gemeld is. Nu zijn er altijd mensen die daar overheen lezen, maar dat is een deel. Met die feedback link kan ik niet zien of het al gemeld is, en of ik dus en mijn tijd verspil en die van jullie.

[Reactie gewijzigd door J.J.J. Bokma op 31 juli 2012 17:02]

Nogmaals, bijna elke keer dat een post een spel- of andere fout heeft wordt dit opgemerkt in de reakties. Moderators modereren dat nu als "ongewenst".
Maar het is ook ongewenst. De reacties zijn bedoeld om inhoudelijk te reageren op het artikel zelf of extra informatie toe te voegen in een thread. Niet om aan te stippen dat er een t teveel staat of een komma verkeerd. Dergelijke zaken horen niet in de reacties thuis. Waarom? Omdat dergelijke zaken al tijdens de eindredactie er eigenlijk uitgehaald moesten zijn. Mocht het er toch doorglippen, dan kun jij je ei kwijt bij de redactie. Niet bij de reacties. Reacties is niet de plek voor feedback, zo simpel is het.
Maar goed, zoals ik al aangaf, mensen kunnen erg slecht omgaan met dit soort kritiek, dus er komen vast 1001 meer bezwaren. En dus kunnen de gebruikers nog jaren aankijken tegen reakties die omlaag worden gemod omdat ze eigenlijk via feedback hadden moeten gaan.
Dat is volkomen onzin. We hebben notabene een compleet forum waar iedere gebruiker zijn ei kwijt kan. Ik ken weinig websites waar je zo in contact kan staan met de mensen achter de schermen.
En kijk, daar gaat dat boek van Kruger nu precies over. Misschien in plaats van praktisch onder je kussen te bewaren moet je het eens openslaan ;-).
Nee, dat boek gaat niet over reputatiesystemen maar over usability. Dus het gaat niet daar over. Relevante zaken die Steve Krug in zijn boek bespreekt dat hier mee een raakvlak heeft zijn:

- Ervoor zorgen dat zelfs iemand met minimale ervaring er gebruik van kan maken
- De functie moet zelfverklarend zijn
- Het moet niet tijdrovend zijn of mijn tijd verdoen

Het toevoegen van een feedbackniveau in het moderatiesysteem staat haaks op de eerste twee. Het is niet zelfverklarend dat wanneer een gebruiker iemand kan beoordelen, hij ook de reactie tot 'feedback' kan beoordelen. Wat zegt dat? Is het goed? Is het slecht? Waar moet ik het plaatsen? Ik heb geen idee! Het enige waar het enigszins mee in lijn staat is het derde punt, en dat is op zichzelf niet voldoende. Immers is het even zeggen tegen de redactie niet tijdrovend. We maken het je zelfs makkelijk door een linkje te bieden direct naar het forum waar je direct tegen de redactie kan spreken. Dat forum wordt gewoon in de gaten gehouden. Een spelfout wordt daarom net zo snel gewijzigd als wanneer het in de reacties zou staan.
Tenslotte: als je mijn reaktie ook maar enig serieus zou nemen, dan zou je dus simpelweg 2 tests maken: oude manier, nieuwe manier zoals ik voorstel en mensen er mee laten werken (live), door x% de nieuwe manier aan te bieden en eens na een paar maanden te kijken hoe en wat. En nee dat is niet "simpel" maar zeker in een redelijke tijd op te zetten.
Rare opmerking. Ik reageer uitgebreid op je reactie en toch vind je dat ik je niet 'serieus' neem. Als ik je niet serieus had genomen, dan had ik niet gereageerd.
Overigens zou er natuurlijk wel een "los" feedback-systeem geintroduceerd kunnen worden. Waarbij je net voor of tijdens het plaatsen van een reactie gewezen wordt op de mogelijkheid om - in plaats van een reactie onder het artikel te zetten - de opmerking alleen maar onder de aandacht van de redactie te laten brengen.

Maar dat is dan een evolutie t.o.v. het forum gebruiken in de huidige situatie, dan t.o.v. het reactiesysteem.
Je verhaal over schaal klinkt leuk, maar men ziet geen schaal van -1 t/m +3 maar dingen als "Informatief" en "Spotlight" (WTF?). En dat "feedback" past prima tussen "Off topic" en "On topic".
Maar dan nóg moet je het in de code special-casen. Tenminste, ik denk niet dat het de bedoeling is dat alle reacties die even vaak "off-topic" als "on-topic" worden gemod gemiddeld uit moeten komen op "feedback", toch?
Sorry als het flauw klinkt, maar ik wil alleen even duidelijk maken dat het gewoon totaal niet op de huidige schaal past.
Met die feedback link kan ik niet zien of het al gemeld is, en of ik dus en mijn tijd verspil en die van jullie.
Ehm jawel, gewoon even heel snel je ogen over de laatste paar meldingen laten gaan en je ziet of "jouw" foutje er al tussen staat. Juist door het maar ergens in de reacties te gooien maak je het onvindbaar.
In de Geachte Redactie thread kan de redactie elke zoveel tijd een "we zijn weer bij" post maken; omdat het forum chronologisch gesorteerd is werkt dat. Als je de feedback in de reacties zet moet elke melding gemarkeerd worden, omdat hier op de boomstructuur wordt gesorteerd (en pas daarbinnen, op gelijke niveaus, chronologisch).


Op zich ben ik het wel met je eens dat de huidige situatie niet ideaal is, maar ik stel een andere oplossing voor. Aangezien spelfoutjes sowieso niet een reactie-op-een-reactie zijn, maar altijd een (strikt genomen, off-topic) reactie op het artikel zelf, is het misschien een idee om een kopietje van de "Feedback"-link (eventueel met een iets andere titel?) naast de "Reageer op hoofd-thread"-knop te plaatsen? Ik vermoed dat mensen die spelfouten willen melden dan een veel betere kans hebben om de link te vinden.
De oplossing voor het feedbackprobleem is wat minder eenvoudig dan je het voorstelt. Het markeren van feedbackposts oplossen via moderatie is geen goed idee. De moderatieschaal is bedacht om reacties te beoordelen die betrekking hebben op de inhoud van het artikel of de video waarop wordt gereageerd en niet de vorm. Er zou dus een onderscheid moeten komen tussen inhoudelijke reacties en feedbackreacties.

Natuurlijk zouden we daar knoppen voor kunnen inbouwen in het reactieformulier maar dat leidt nogal af voor de 98 procent van de gebruikers die reageren op de inhoud. Die gebruikers wil je niet vermoeien met overbodige opties. Ergens bovenaan de reacties een linkje plaatsen om een feedbackreactie te plaatsen zal maar ten delen helpen, veel gebruikers zullen feedback waarschijnlijk toch in een normale reactie plaatsen. Een opvallende call-to-action is ook niet wenselijk omdat maar een marginaal deel van de bezoekers feedback zal willen plaatsen en omdat we niet de suggestie willen wekken dat ieder artikel verbetering behoeft. In principe is het natuurlijk een probleem dat niet zou hebben bestaan als de eindredactie beter zijn werk had gedaan.

A/B-testen van verschillende oplossingen klinkt ook heel leuk maar dat moet allemaal wel ingebouwd worden. Het is niet zo dat we hier geen ideeën hebben over hoe we de site verder kunnen verbeteren. Een beter feedbacksysteem maken heeft geen hoge prioriteit als we belangrijkere zaken kunnen aanpakken.
Hoe zit het eigenlijk met scrum en werkende software opleveren na elke sprint? Voor een bezoeker/gebruiker van Tweakers lijkt het nog heel erg waterval omdat er nu al 7 sprints (9 maanden!) ontwikkeld wordt aan een nieuwe layout.

Is het juist niet belangrijk om met korte(re) sprints echte feedback van gebruikers te krijgen?

Graag niet opvatten als een aanval, ik twijfel er niet aan dat er erg hard gewerkt wordt achter de schermen, ik denk alleen dat je gebruik kunt maken van de input van gebruikers.
Het is niet enkel een layout-update. Dat doet het project zelf eigenlijk geen eer aan. Het is een stuk meer. Zie ACM's reactie.

Bij scrum is het overigens het idee om aan het einde van iedere sprint een potentially shippable product op te leveren. Dat betekent dus niet dat je het ook daadwerkelijk verscheept ;)
Dat.

Daarnaast gaat het er om dat dan de user stories van die sprint gerealiseerd hebt. Dat kan dus zijn dat als je from scratch begint je alleen 1 lullige homepage hebt met daarop 1 artikel. Dat zegt niet dat je die meteen aan je publiek wil tentoonstellen ;)
Inderdaad. In de eerste release van Tweakers 7 zal daarom ook nog lang niet alles zitten wat we ook uiteindelijk er in willen hebben. Iedere release die we tot nu toe intern hebben gedaan was in principe een potentially shippable product. Maar dat moet je niet verwarren met bijvoorbeeld een minimal viable product; een product dat minimaal verkoopbaar is. Dat heb je meestal pas na een aantal sprints. De eerste release van Tweakers 7 zien wij dus weer wel als minimal viable product
We doen nu beide. Wijzigingen aan "6.9" gaan na elke iteratie zoveel mogelijk in productie.

Maar het 7.0-project heeft nogal wat fundamentele wijzigingen die niet zomaar direct na een sprint live kunnen. Dat zorgt helaas voor een opeenstapeling van afhankelijkheden, waarmee we inderdaad in een waterval-achtige situatie terecht zijn gekomen naar buiten toe.
Intern werken we alsnog wel via sprints, maar de feedback-fase met echte gebruikers mist inderdaad.

Zodra we deze eerste mega-release, waar dus al die afhankelijkheden in samen komen, de deur uit hebben gaan we het project verder doorzetten met releases per sprint.
Hoewel we Tweakers 7.0 al maanden geleden voor het eerst noemden, zijn we nu eindelijk zo ver dat we wat teasers kunnen tonen.
Waarom dan maar 1 teaser laten zien? :+

Nee ziet er goed uit, kan me verder nog weinig van de nieuwe versie voorstellen, maar volgens mij word het een flinke verbetering!
Het aantal teasers zal langzamerhand steeds meer worden, maar aangezien al het management op vakantie is, moeten we een beetje voorzichtig zijn met wat we laten zien :+
"wanneer het management op vakantie is dansen de programmeurs op tafel" luidde het oude gezegde toch?

Uitgelezen kans om juist meer teasers te posten ;)
De teaser vooral het bovenste deel van het plaatje doet mij erg denken aan Windows 8 metro stijl :/ .

Toch zeer benieuwd wanneer hij live zal gaan. Toch niet misschien gelijk met de launch van Windows 8 of wel :P?
Metro? Not on my watch...
Tweakers 7: pontje style! ;)
Eerder Ubuntu :P Metro zelf is niet lelijk, alleen het gebruik van felle kleuren, full screen onduidelijk gebruiksbediening maken Metro tot een ramp :r

Ik vind dit een hele mooi screen 7.0, rustig duidelijk en toch stijlvol.
Werken jullie nu met symfony2 of is het een andere framework geworden?
Met symfony2 inderdaad. Hoewel we maar een relatief beperkt deel gebruiken o.a. ivm legacy-code dat we niet alleen om die reden wilden herschrijven.
Maken jullie gebruik van een standaard search back-end of schrijven jullie deze zelf?
Zijn jullie hier als developers eigenlijk fulltime mee bezig? Met hoeveel mensen werken jullie hieraan?
Momenteel zijn we ongeveer 10 FTE sterk. Er zijn uiteraard wel wat afleidingen van dingen die toch nog even tussendoor moeten, maar over het algemeen zitten we wel boven de 95% van onze tijd hierop.
Een kwart miljoen regels code, dat is heel wat. Op dit moment ben ik ook bezig met het ontwikkelen van Forum Software (dit puur ter educatie) en daar heb ik tot nu toe een paar avondjes in kunnen steken.

Ik merk nu dus wel hoeveel werk er in zo een site kan zitten, ik ben nu erg benieuwd naar Tweakers.net 7.0.

Succes met het verder ontwikkelen, devvers!

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee