Door Wilbert de Vries

Tweakers.net ontwikkelt ICT Salariskompas

27-04-2012 • 08:00

118 Linkedin

Tweakers.net gaat een ICT Salariskompas ontwikkelen. Deze nieuwe tool moet ict'ers inzicht bieden in wat andere ict'ers met een vergelijkbare functie verdienen en is ontstaan uit het populaire 'Wat verdient de ICT’er'-topic.

In dit topic posten tweakers al sinds jaar en dag informatie over hun baan, arbeidsvoorwaarden en salaris. Het topic is hiermee een welkome bron geworden voor menige ict'er die op zoek is naar een verantwoorde salariseis bij bijvoorbeeld een nieuwe werkgever. Omdat de populariteit van dit topic aantoont dat er behoefte is aan dergelijke informatie, die bovendien goed aansluit bij de redactionele formule, is besloten het ICT Salariskompas te ontwikkelen.

Met deze tool kun je als bezoeker van Tweakers.net straks eenvoudig jouw salaris vergelijken met het gemiddelde in jouw branche, al dan niet vergeleken met mensen met dezelfde expertises en/of certificaten. We hebben inhoudelijk al het nodige denkwerk gedaan om deze tool goed op te kunnen zetten en hebben ons hierbij deels laten leiden door de informatie die nu veelal op het forum wordt gedeeld.

De tool zal de gebruiker bijvoorbeeld enkele vragen stellen over zijn huidige functie, over de persoon zelf en over het bedrijf waar hij werkzaam is. Uiteraard gebeurt dit alles anoniem en wordt geen informatie over deelnemers op Tweakers.net getoond die zij niet publiekelijk willen delen.

Hulp nodig

Tweakers.net wil het ICT Salariskompas graag zo goed mogelijk ontwikkelen en vraagt nu dan ook om jullie hulp. Hoewel we al wel hebben bedacht hoe we de tool goed kunnen laten werken, staat of valt het succes natuurlijk met de relevantie van de vragen en vooral de antwoordopties. Zo vinden wij dat een ICT Salariskompas echt inzicht moet kunnen geven in iemands persoonlijke werksituatie, waarbij dus ook zaken als expertise en behaalde certificaten een rol spelen.

Wie beter dan de bezoekers van Tweakers.net kunnen ons inzicht geven in welke expertises en certificaten denkbaar zijn. We vragen jullie daarom ons te helpen met het verzamelen van functietitels, expertises en certificaten in de ict-sector en hebben een speciaal topic geopend waarin je meer informatie vindt over hoe je kunt helpen.

Reacties (118)

Wijzig sortering
Wat mij opvalt in een dergelijk topic is dat veel mensen alleen naar de primaire arbeidsvoorwaarden kijken. De secundaire en zelfs tertiaire arbeidsvoorwaarden spelen een net zo grote rol. Denk aan de hoeveelheid vakantiedagen, aanvullend pensioen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen e.d. Ook deze zaken vertegenwoordigen een zekere waarde wat niet altijd door eenieder zo wordt gezien. Het scheelt nogal of je 20 vakantiedagen hebt of 45.

De AWVN heeft overigens al een dergelijke tool, je moet hier echter wel voor betalen om deze te kunnen gebruiken. Daar kun je vergelijken op branche, regio zwaarte e.d.
Je kunt wel 45 dagen krijgen, maar als je nog geen eens 4000.- per maand kan verdienen, heb je geen geld om eens behoorlijk op vakantie te gaan (tenzij je een vrijgezel bent). Wat is de zin van een goede secundaire voorwaarden als je basis niet eens goed is? Nope, mijn gezin moet eten, met dagen kan ik ze geen te eten geven, sorry,


Maar het wereld is raar, voorbeeld (vacature):
Dus gemiddeld zal iemand worden aangenomen voor een salaris van 3700.-, voor een WO bachelor, klinkt behoorlijk laag in mijn oren (of ik ben verwend).

Dagen: 23 verlof + 12 ADV, totaal 35 dagen.
Salaris: 3171 ~ 4354


Functie:
Senior productspecialist

Niveau:
- WO bachelor

http://www.werkenbijdeove...Fvacatures%2FsearchResult

Ik ben benieuwd wat er uit komt.

[Reactie gewijzigd door sokolum01 op 1 mei 2012 02:44]

4000 is boven modaal, je zal eerder bedoelen 1400 en 45 vakantiedagen.

Met 4000 zou ik maandelijks op vakantie kunnen hoor :)
Helemaal top! In de huidige salaris kompassen vind ik een schrijnend gebrek aan toepassende functies voor ICT-ers.

Ik ben zelf game ontwikkelaar met nadruk op games die via het web worden verspreid - ben ik dan web developer, applicatie ontwikkelaar, multimedia ontwikkelaar...?

En zelfs dan nog - in de games worden voor ontwikkelaars al weer hele andere tarieven gehanteerd dan wanneer je in een andere sector met dezelfde programmeer skills aan boekhoud software zou sleutelen. Momenteel vallen die 2 echter wederom in dezelfde vage categorieen.

Ik hoop dat tweakers dus ook een indicatie kan geven in welke functie / industrie je met welke skills wat kunt verdienen. Allicht dat ik dan nog eens een carriere switch overweeg mocht het heel interessant uitvallen ;)
Het is ook vaak een kwestie van op hoeveel vlakken er een goede match is met de ervaring en deskundigheid. Als jij bijvoorbeeld met je jaren C++/game-console/game development op een moment gedwongen een baan neemt waar je ook in C++ grote backend systemen moet gaan bouwen op Linux, dan zijn die jaren die je gemaakt heb salaris technisch een stuk minder waard dan als je een nieuwe baan krijgt waar je weer in C++ games voor de console gaat schrijven.

Een lastige keuze carriere technisch trouwens, en potentieel een gevaarlijke val. Door lang in een niche te blijven zitten ga je op termijn heel veel verdienen in die niche, je wordt een super specialist en die verdienen gewoon razend veel geld zoalng er vraag is, maar wordt je ook heel kwetsbaar. Wil je na 20 jaar software-engineering als mega specialist 100K in een kleine mini niche verdienen met het risico dat je niche een keer helemaal instort en je dan opeens ergens op 35K helemaal opnieuw moet gaan beginnen? Of kies je er voor veel minder een specialist te zijn, na 20 jaar software-engineering op een loontje van 60K te zitten, maar wel de zekerheid te overal terecht te kunnen voor dat loontje?

Dat soort ingrijpende carriere keuzes kun je denk ik nouwlijks kwijt in een salaris compas. Mensen die ondergemiddeld verdienen hebben vaak gewoon voor een low-risk carriere gekozen en zijn daardoor breeder (maar minder effectief) inzetbaar dan mensen die boven gemiddeld verdienen.

Ik zit nu bijvoorbeeld 10 jaar in de zelfde niche en sta nu voor de keuze: naar het buitenland en direct 5K a 10K omhoog en doorgroeien in dit specialisme of tijdelijk 5K a 10K inleveren, lekker in de buurt van familie en vrienden blijven en een switch maken naar een andere niche en zo mijzelf verbreden zodat ik later niet in de problemen kom. Nu kan ik beide keuzes nog net maken binnen mijn financiele verplichtingen, maar als je niet oplet dan gaat zo'n moment ongemerkt voorbij en zit je zo ver op weg naar het supperspecialistschap dat je niet meer terug kan, met alle risico's vandien.
Toch zullen er ook variabelen mee genomen kunnen worden die een verwachting gaan uitspreken over hoeveel tijd we gewoon 'vanuit huis' kunnen gaan opereren. de ICT is bij uitstek de branch die zich daarvoor leent.

Tevens zijn het ook nog eens ICTers die dergelijke tools ontwikkelen. Dus jij kan nu lekker bij fam, en vrienden blijven om later alsnog een dergelijke opdracht uit te voeren maar dan Remote.

Maargoed, de tool is voor nu en daar moet je variabelen gaan afbakenen :).
Heel netjes, eigenlijk zouden jullie zo'n tool ook voor de retail en andere werkgebieden moeten maken :D

Is het trouwens zo dat het salaris gewoon op basis van een tabelletje wordt getoond na het beantwoorden van alle vragen of wordt er gebruik gemaakt van een door jullie aangelegde database waaruit dan een variabel bedrag komt op basis van de beantwoorde vragen en de antwoorden van de andere Tweakers?
De tool zelf is er nog niet. We gaan eerst alle variabelen verzamelen om dan vervolgens in een later stadium de database en schil te ontwikkelen. Uitgangspunt is dat iemand voor een functie een gemiddelde kan krijgen, maar een nauwkeuriger antwoord kan krijgen als hij aanvullende relevante informatie heeft aangegeven (ervaring,opleiding, expertise, certificaten, etc).

Dit is voor ons de eerste ronde. Hiermee kunnen we aan de slag om het systeem verder uit te denken en ontwikkelen. De volgende fase is het verzamelen van gegevens over mensen via een aanvullend onderzoekje om zo te onderzoeken wat mensen verdienen en met welke variabelen. Pas als we die gegevens hebben, kunnen we het systeem gaan vullen en testen. Het kan dus nog even duren, maar we werken er naar toe!
Vergeet niet de locatie van de beoogde baan mee te nemen.
Hier in het noorden liggen de salarissen een stuk lager dan in het westen, maar daar komt bij dat de vaste lasten (woning bijvoorbeeld) ook een stuk lager liggen.
Ik denk dat je zeker wat kunt overnemen van hoe de tweakers-cv kan worden ingevuld bij je profiel. Mogelijk zelfs de relevante velden overnemen bij ingelogde gebruikers wanneer ze deze tool gebruiken.
Combineer dat weer met de schuifjes van de pricewatch voor dingen zoals salaris en secundaire voorwaarden en ik denk dat je wat betreft het invoeren van data al een heel duidelijk concept hebt.

Trouwens een erg leuk idee. Ik ben over een kleine 2 maanden klaar met mijn opleiding ICT beheer dus kan deze tool wel goed gebruiken als ik dadelijk ga solliciteren of net een baan heb.
Is het dan ook mogelijk om en indicatie te gaan geven voor mensen die willen beginnen in de ict en daarvoor en opleiding plus werken gaan combineren?
Blijft toch de vraag hoe de gegevens verzameld worden waarmee jouw salaris vergeleken worden, en hoe de privacy van die gegevens is gewaarborgd.

Daarnaast, je zal vast moeten invullen welke expertise's je allemaal hebt, om zo een zinnige vergeleiking te kunnen maken, worden deze profielen mogelijk ook verkocht / gekoppeld aan adverteerders / mogelijke werkgevers?
Uit het stuk:
De tool zal gebruikers bijvoorbeeld enkele vragen stellen over hun huidige functie, over de persoon zelf en over het bedrijf waar hij werkzaam is. Uiteraard gebeurt dit alles anoniem en wordt geen informatie over deelnemers op Tweakers.net getoond die zij niet publiekelijk willen delen.
Het invullen is anoniem. We houden niet bij dat Pietje een universitair diploma heeft, programmeur is, goed java kan, wat certifcaten heeft en 40.000 euro per jaar verdient

Wat we bijhouden is dat een programmeur met een universitair diploma, een expertise heeft in java en een set certificaten heeft 40.000 euro per jaar verdient

Dit is natuurlijk een simpel en fictief voorbeeld :)
40.000 voor een accademisch geschoolde software engineer?
Zal zeker kloppen als die figuur geschiedenis heeft gestudeert ;-)

Maar zonder dollen, mischien handig om ook bij te houden 'wat' de accademische, MBO of HBO opleiding eigenlijk voor opleide, en waar de certificaten voor waren.

Ik verwacht namelijk dat een software engineer die informatica heeft gestudeert, een hele stapel Sun/Oracle certificaten heeft en ook nog eens zinds hij 10 jaar geleden van school kwam alleen maar in Java programeert, een stuk meer verdient dan een software engineer die 10 jaar geleden z'n studie biologie heeft afgerond, 5 jaar geleden er achter kwam dat hij IT leuk vond, een hele stapel Microsoft certificaten heeft gehaald en na twee jaar als windows beheerder in z'n vrije tijd Java heeft geleerd en nu Android apps schrijft in Java. Beiden voldoen aan de spec: Software-engineer/Java/stapel belangrijke certificaten/Accademische opleiding. Toch kun je ze absoluut niet met elkaar vergelijken.
En wat als die beste man dan vervolgens nog 100 keer zijn salaris invult? Of een salarisverhoging krijgt?
Ik vind dit vrij tricky. Straks ga ik bij mijn werkgever aankloppen voor meer salaris omdat ik goed mijn functie vervul, en dan wordt ik vervolgens gewezen op de tweakers salaris index.

Collega's in de zelfde functie verdienen lang niet altijd het zelfde, de verschillen zijn vaak zelfs behoorlijk groot. Het is het functioneren wat het salaris bepaald, niet de functie.
Met iedere sollicitatie moet je altijd jezelf verkopen.

Over het algemeen zit je als werknemer in een slechte informatiepositie. De werkgever weet in ieder geval wat hij zijn andere werknemers betaalt en heeft daardoor een aardig inzicht in wat een normale salariseis is.

Jij als (beginnende) sollicitant weet doorgaans helemaal niet wat marktconform is.

Het meest voorkomende scenario is dat een werkgever laag biedt en de sollicitant geen goed idee heeft wat hij waard is.

Je moet zo'n salariskompas dus zien als het gelijkmaken van het speelveld. Allebei de partijen hebben de beschikking over een neutrale bron van informatie. Beide partijen kunnen dan aan elkaar gaan uitleggen waarom ze hoger/lager bieden. Bijvoorbeeld op basis van ervaring/scholing. Of secundaire arbeidsvoorwaarden.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 27 april 2012 10:20]

Mij lijkt een salarisindex helemaal niet neutraal. Mij dunkt zelfs dat als iedereen zijn salaris "overdrijft" het gemiddelde salaris gaat stijgen.
Ik zie de eerste sollicitatie al voor me "Uw vergoeding is conform de Tweakers salariscompas"..

Kan voordeel hebben voor mensen die onder het gemiddelde verdienen, maar ook een nadeel zijn voor mensen die graag boven het gemiddelde willen verdienen.
Bovengemiddeld verdienen doe je door bovengemiddeld te presteren als het goed is, dus daar zou een tool als dit geen bedreiging voor moeten zijn :)
hehe leuke instelling maar jammer genoeg gaat dat niet altijd in... ken genoeg incompetente mensen (ook buiten de ict, kijk naar de verzekeraars en bankwereld) die middel tot hoge posities bekleden... vaak kom je ergens met je mondje ipv je prestaties ;)
Het is inderdaad een bekend gegeven dat hoe minder je bezighoudt met het primaire proces des te meer je kan verdienen. Denk bijvoorbeeld aan het onderwijs. Hoe minder je voor de klas staat, hoe meer je kan verdienen. Onlangs stond er nog een pakkend interview in de NRC Next (helaas geen bronverwijzing) waarin een leraar meer ging verdienen als hij leidinggevende taken ging doen.

En dit is niet alleen in de publieke sector (onderwijs, politite, zorg, etc.) maar ook in het bedrijfsleven. Ik werk samen met ontwikkelaars die hoogstaande technische applicaties ontwikkelen. Zij zitten ten alle tijden onder het salarisniveau van het management.

En over incompetente mensen gesproken deze cartoon is van toepassing in meerdere organisaties: http://xkcd.com/664/

BTW, Ik heb het prima naar mijn zin in mijn huidige functie en ben blij met mijn salaris
En dit is niet alleen in de publieke sector (onderwijs, politite, zorg, etc.) maar ook in het bedrijfsleven. Ik werk samen met ontwikkelaars die hoogstaande technische applicaties ontwikkelen. Zij zitten ten alle tijden onder het salarisniveau van het management.
Ik weet niet waar ik het heb gelezen, kan /. of Reddit zijn geweest waar ook een hoop Noord-Amerikaanse mensen zitten en daar is het naar ik me dacht te herinneren veel gebruikelijker dat een ontwikkelaar net zo goed of misschien zelfs beter dan zijn manager verdient. Die cultuur moet in Nederland sowieso anders, er wordt teveel opgekeken tegen managers. Ze zijn natuurlijk niet misbaar, maar of de salarissen daarom per se zoveel hoger moeten zijn dan bijv. ontwikkelaars weet ik niet.
Probleem is dit: Je hebt een manager of een meewerkend voorman. Het verschil zit hierin. Een manager plant vaak in Theorie en heeft veel minder overzicht en kan minder goed effeicient plannen omdat hij de praktijk situatie niet goed kent! En bij dat laatste gaat het vaak fout vooral bij bezuinigingen!

Voor de rest een leuke tool. Alleen voor de secundaire arbeidsvoorwaarden kan dit nog wel eens een heel gepuzzel worden. Voor mij is deze tool zeker niet handig! (ik werk niet in de ICT sector en heb ook nooit iets met ICT gestudeerd ;) )
Sterker nog, doorgaans kan je de stelregel aanhouden dat hoe meer iemand verdient hoe meer deze persoon meewerkt aan de instandhouding van onze corrupte egoistische maatschappij. Zo is de hierarchie opgebouwd. Op deze wijze wordt de financiele drijfveer gebruikt om het systeem in stand te houden.
Ja, ja. Misschien worden mensen die iets aan een organisatie toevoegen gewoon gewaardeerd en zijn er voor dat soort mensen gewoon altijd andere lucratieve opties. Je zal dan wel gek zijn om voor een "gemiddeld" salaris te gaan werken.

In dat soort gevallen sta je de headhunters (ja, die bestaan) te woord, luister je naar het aanbod en als de baan interessant lijkt ga je verder praten en komt vaak de beloning als een prettige verrassing. De drijfveer is dan vaak gewoon dat men een leuke uitdaging ziet en toe is aan wat anders. En laten we eerlijk zijn. Als je eenmaal boven de 100.000 Euro verdient is meer leuk maar veel minder relevant dan wanneer je daar ver onder zit. Je moet ook nog tijd hebben om het geld op te maken.
Sow! Wat een zure reactie is dit zeg?
Ik ben het niet echt met je eens moet ik zeggen, maar natuurlijk mag je je menig hebben.

Zat jij toevallig ook in zo'n tentje tussen de occupy lamstralen of zo? Daar vind ik je reactie namelijk wel goed bij passen...

OT: Heb inmiddels mijn bijdrage in het genoemde topic ook gegeven en juich dit initiatief volmondig toe! Hulde aan Tnet.
Ja natuurlijk is in een hoekje gaan zitten wachten tot het aan komt waaien ook niet de juiste oplossing, je moet het zelf ook wel weten te "verkopen" aan je leidinggevende. Maar als je veel van dat soort incompetente figuren rond hebt lopen (overal zijn er wel een paar) kan je ook gaan twijfelen aan de mensen die dat volk moeten beoordelen (en dan speelt de reactie van Moondust weer mee).

Op zoek naar de gulden middenweg maar weer :P
Niet geheel waar.

Er is een onderzoek geweest, een tijd geleden, heb helaas geen linkje meer, waar bleek dat mensen met ongeveer dezelfde werkervaring, certificaten en opleiding (dus bijna geheel gelijk) toch vaak nog een groot verschil hadden in salaris. Dit kwam doordat bij de salaris onderhandeling de ene agressiever bezig ging dan de ander. Opzich is dit geen probleem, het probleem was echter dat diegene die agressief onderhandelde vaak binnen het bedrijf minder presteerde, mindere teamplayers waren en ook niet sociaal op de werkvloer waren. Uit eindelijk is het bedrijf dus niet alleen beter uit met de "goedkopere" werknemer vanwege het geld maar ook vanwege socialisatie op de werkvloer en prestatie's. En de duurdere werkenemer zou dus wel bovengemiddeld verdienen, maar minder presteren
Kan je niet gewoon het topic "minen" en in een database pompen? Formaat van posten is daar vrij constant dus je zou een redelijke database kunnen maken met alleen al die info.
Hebben we overwogen, maar dan heb je nog niet alle informatie met betrekking tot functie, expertise en certificaten helder was onze conclusie. We vinden dat deel belangrijk genoeg om op deze manier apart te onderzoeken. Technisch is het vervolgens waarschijnlijk eenvoudiger een onderzoekje te doen om de uiteindelijke database te kunnen vullen, maar zover zijn we nog (lang?) niet.
En misschien wil niet iedereen het uiteindelijk delen in een dergelijke salariskompas?
Als je het deelt op een openbaar forum, lijkt me dat niet echt een argument?
Maar het is in dat topic een keer als proefballon opgelaten en een aantal was toen al aan het flippen en waren dus mordicus tegen.
Dan mag je er ook wel een schrijven aan toevoegen hoe je over een salarisverhoging kan onderhandelen mocht je erachter komen dat je wel wat meer zou mogen verdienen.
Een van de redenen waarom mensen minder verdienen is vaak omdat ze er niet om (durven) vragen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 14038 op 27 april 2012 08:17]

Dat is geen slecht idee voor de periode nadat we de eerste resultaten van het daadwerkelijke salarisonderzoek hebben gepubliceerd.
Overigens is het misschien ook interessant om een (korte) vergelijking te doen met de landen om ons heen of zelfs de EU want ik heb wel vaker gelezen dat de ICT lonen in onze buurlanden vaak toch wel wat hoger liggen.
Ik wil wel helpen maar ik ben een freelancer, en zit in meerdere disciplines van het ICT vak, en ik zit niet zo te wachten om mijn bedragen zomaar op te noemen. Ze zijn in ieder geval variabel afhankelijk van de klus en per uur of per opdracht.
In dit stadium vragen we niet naar de hoogte van een salaris. Als we er in een later stadium al naar vragen, dan is dat uiteraard anoniem.
Hoe zit het met al die andere gegevens die je invoert? Zijn die ook anoniem, danwel kan je aangeven die anoniem te houden?

Ik begrijp dat er commercieel voordeel te behalen is met al die info, en dat is ok want je kiest er voor als gebruiker en krijgt er ook iets voor terug, maar je moet wel je privacy zelf in de hand kunnen houden.

Goed idee verder.
FYI, in België bestaat al een soort tool voor dit te vergelijken:

http://www.vacature.com/salariskompas

Misschien een start punt ?
In Nederland ook genoeg, van Intermediair bijvoorbeeld. Dat is alleen net zoals deze verre van gespecificeerd op ICT.

Wat ik persoonlijk altijd mis bij dit soort kompassen is dat ze er altijd van uit gaan dat je een studie hebt afgerond.
Ik heb HBO gedaan, maar niet afgerond. Dat zou iets waard moeten zijn, maar de daadwerkelijke diploma die ik heb is MBO niveau 3. Niets waard, maar ik kan bijna bij elke functie gerust op "HBO denk/werk niveau" solliciteren.
Ik loop daar ook altijd tegen aan. Ik ben een verkoper in de it. Dus geen technische it-er, hoewel wel meer technisch dan anderen in sales, maar ook niet een pure verkoper. Ik hang tegen presales aan. Verkoper en IT heb ik nog nergens (goed) gecombineerd gezien. Dus ik ga mijn wensen vermelden :)
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee