Door Wilbert de Vries

Tweakers.net introduceert Android-applicatie

29-03-2011 • 10:37

311 Linkedin

Het heeft even geduurd, maar het is zover. Tweakers.net introduceert dinsdag zijn Android-applicatie. De applicatie bevat dezelfde functionaliteit als de eerder geïntroduceerde iPhone-app en is uiteraard gratis.

Met de gratis Android-app kunnen gebruikers nieuws en reviews lezen én erop reageren. Ook kunnen Pricewatch-prijzen worden vergeleken. De nieuwe Android-applicatie is te downloaden via de Android Market en is geschikt voor zowel geregistreerde als niet geregistreerde bezoekers. Geregistreerde gebruikers kunnen uiteraard hun accountgegevens van Tweakers.net invoeren, zodat ze niet beperkt zijn tot het lezen van de reacties, maar ook zelf kunnen reageren. Deze reacties tellen uiteraard mee voor je karma :)

Ook kunnen artikelen makkelijk worden gedeeld door middel van applicaties die op het toestel staan, zoals Twitter, Facebook, Hyves of oldskool e-mail. Hiervoor gebruiken we onze eigen twk.rs-linkverkorter.

Behalve voor nieuws en reviews kan de applicatie natuurlijk ook worden gebruikt om prijzen te vergelijken. De applicatie bevat overigens de locatiegegevens van Pricewatch-winkels. Daarmee kun je niet alleen eenvoudig opzoeken welke webwinkel het product het goedkoopst aanbiedt, maar ook welke retailers met een winkel of afhaalpunt in de directe omgeving dat product op voorraad hebben.

De Android-applicatie is de tweede mobiele applicatie van Tweakers.net en is mede mogelijk gemaakt door Sony Ericsson. In juni kwamen we met een iPhone-app, maar omdat zoveel tweakers een Android-smartphone hebben - bijna de helft van het mobiele sitebezoek is afkomstig van een Android - wilden we ook graag een versie voor Android hebben.

De Android-app heeft dezelfde functionaliteit als de iPhone-versie, maar natuurlijk denken we nu alweer hard na over nieuwe versies, waarin we de nodige verbeteringen en uitbreidingen willen stoppen. Stay tuned!

Screenshots Tweakers.net-Android-app Screenshots Tweakers.net-Android-app Screenshots Tweakers.net-Android-app Screenshots Tweakers.net-Android-app Screenshots Tweakers.net-Android-app Screenshots Tweakers.net-Android-app

Reacties (311)

Wijzig sortering
En toch blijf ik me afvragen: Welke voordelen heeft een 'native' app ten opzichte van een webversie met een gelijksoortige user interface? Afgezien van het hele market verhaal natuurlijk - maar het lijkt me vrij eenvoudig om een 'app' in de market / app store te zetten die eenvoudigweg een browser / pagina opent.

Niks op de Tweakers apps tegen natuurlijk, heb hem ook op de ipod en bevalt me wel.
Voordeel is dat je met een native app net iets meer kunt (notification bar meldingen bv.). Maar ben het met je eens dat een mooie HTML5 interface minstens net zo mooi kan zijn als native apps (en write once, run anywhere... waar hebben we dat meer gehoord).
Aan de andere kant, als ik deze app dan bekijk, notification bar meldingen is volgens mij het enige voordeel dat de app biedt. De reacties staan inderdaad niet mooi onder elkaar, je moet veel te veel klikken om alle reacties te kunnen zien en je ziet inderdaad geen scores. Wat ik daarnaast veel meer mis, je kunt ook niet moderaten en dat zou nou net iets kunnen zijn waar een app een enorme meerwaarde kan bieden. Die kleine mod knopjes zijn namelijk niet erg handig om te gebruiken op een smartphonescherm en de javascript werkt traag.
Wat we overhouden is een app die wel notifications geeft, maar voor de rest eigenlijk trager (op mijn desire z), onhandiger en veel minder compleet aan features is dan de site zelf. Ik wil niet ondankbaar klinken, het is leuk dat t.net het probeert, maar wat mij betreft slaan ze de plank finaal mis (maar dat vond ik van de iphone versie ook al).

edit: trouwens, de app roteert ook niet, nogal slordig voor een android app vind ik persoonlijk. Is leuk als je een reactie wil typen op je fysieke keyboard met het scherm 90 graden gedraaid :S

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 29 maart 2011 14:42]

Wat mij een voordeel lijkt is dat native apps de layout lokaal kunnen hebben, en niet steeds moeten downloaden. Wat sneller zou kunnen zijn op trage verbindingen, aangezien ze de enkel de pure data moeten verzenden.

Ook kunnen ze meer (zoals reeds gezegd).
Layout is natuurlijk slechts een kwestie van wat plaatjes en css (en eventueel wat javascript) wat prima in de browsercache past. Wat overblijft is alleen wat simpel dataverkeer wat nauwelijks meer hoeft te zijn dan de "pure" data.
Het leek me ook steeds logischer dat content websites als Tweakers gewoon een goede mobiele site zouden hebben, maar ervaring leert dat een native app altijd een grootte orde vlotter draait, toch op mijn HTC Hero. Het 'extra' geheugenverbruik dat je zou verwachten omdat er weeral een extra app in het geheugen geladen wordt weegt helemaal niet op tegen de snelheidswinst.
Ben het helemaal met je eens.
Gisteren las ik nog toevallig dit op WebWereld:
http://webwereld.nl/opinie/106162/webapps-roeien-native-apps-uit--opinie-.html
Helemaal mee eens, maak een goed leesbare mobiele website en je hebt in een klap alle mobiele platformen te pakken. En het scheelt ook weer installatieruimte, wat op veel telefoons krap is.
Volledig mee eens! No offence, maar als ik zie wat voor een scharminkel tweakers.mobi eigenlijk is vind ik dit niet echt kunnen voor een IT site. De mobiele versie van m.deredactie.be is vele male beter dan die van T.net (waar het eigenlijk gewoon een lijst is met links van het nieuws). Daarbij staat mijn smartphone straks vol als ik voor elk van mijn favoriete website hun app moet gaan downloaden. Ik vind het gewoon een verspilling van tijd, steek gewoon meer tijd in het proper maken van je echte mobiele website en je hebt meteen alle smartphone gebruikers die je tevreden stelt.
Gewoon een slanke versie aanbieden van je huidige site vind ik ook geen goed idee. Op de site van T.net zit ik nog steeds te scrollen van links naar rechts. Maak zoals bv het nieuwsblad een simpele mobiele versie en eentje voor smartphones.

Het toegangpunt tot het internet moet op de smartphone ook een browser worden en niet de zoveelste app! Zo blijf je toegankelijk voor iedereen ongeacht besturingssysteem.

Ik heb verder ook even deze app van T.net gedownload en ik zie de meerwaarde niet in de app. Je kan dit evengoed in een mooie mobiele website maken waardoor je veel minder werk hebt dan het voor elk OS beschikbaar te maken.
Vraagje(s):

• Krijgen de bannerfree abo houders ook een bannerfree app als ze inloggen?
• Komt er nog een makkelijkere manier om login te checken dan "wordt gecontroleerd als je een bericht post?" (heb inderdaad dus een post gemaakt ergens hoewel ik nog niet echt een idee had dat ik iets wou posten, heb in feite niks met Eve Online waar ik dus postte!)
• Komt er nog een GOT-mode?
• Kunnen we straks ook naast in notifications (<3 notifications) ook de rest van de artikelen filteren? (zou bijvoorbeeld wel een fruit filter willen, tegen euh... euh... nouja... euh... peer ofzo? Ja, euh... peer to peer!)

Kudo's voor de deelfunctie, trouwens, alle gangbare Android app's staan er in, kan rechtstreeks met tweetdeck, DroidIn, sms, HTC-Mail, GMail en zelfs dropbox en bluetooth een artikel delen! Dat is een van de functies die ik écht miste toen ik een tijd een iPad had.

[Reactie gewijzigd door Umbrah op 29 maart 2011 10:52]

En nog een vraagje: Komt er een mod-optie bij de reacties functie? Die mis ik heel erg, zonder dat blijf ik toch maar de website gebruiken...
En een aantal antwoorden:
- De bannerfree abbo houders krijgen wel een advertentie te zien bij een nieuwsbericht. De app ondersteunt nog niet (voldoende) een ingelogde user versus niet ingelogde user
- Zie boven, het hele inlog stuk en reactie plaatsen is iets waar we nog eens goed naar kijken bij een volgende release
- GOT/Forum staat zeker op de short list
- Filteren van content staat minder hoog op die short list

Het direct modden van reacties is op zich leuk maar mijn inziens leent een device als dit zich daar onvoldoende voor. Volgens mij maken we een betere krachtigere app als je een duidelijke selectie maakt wat hij wel en wat hij niet doet, gezien vanuit de (gangbare) use cases voor mobiel gebruik.
Nog een vraagje: Ik gebruik een HTC Wildfire. Op de homepage zie ik niet alles: de iconen van Pricewatch en Review zijn zichtbaar, de tekst eronder niet meer. (lage schermresolutie) Is het mogelijk een scrollbalk te introduceren op het homescreen?
Werkt snel maar (wat vriendelijke suggesties):
- De "home" rij met artikelen wordt herladen als je terug drukt (vanuit een artikel), heel vervelend als je snel wilt bladeren: er is in de tijd dat ik 1 artikel leest echt bijna nooit iets nieuws bij gekomen.
- Herlaad bij toestel uit standby (waarom? Hij moet gewoon doorgaan met wat ik aan het doen was, menu => herlaad zou mooi zijn of (optioneel) schudden om te herladen?)
- Die catgorieen zeggen me nog steeds weinig, al die kleuren maken het druk.
- De reactie knop (zwarte vierkant met + erin) is bijna niet te raken
- Nieuws met logo ervoor boven de rij artikelen doet niets maar het lijkt een knop om naar andere categorieen te gaan (pricewatch etc? Dropdown menutje maken?)
- Ik zie liever de hele reactie + alle reacties dan slechts een deel. Als dat veel laden is dan maar op meerdere paginas (-1 reacties mag je verstoppen)
- Een duidelijk streep tussen de dagen mag best, dan weet je wat je gisteren al gelezen hebt.
- Een teller met hoeveel nieuws sinds laatste visit zou handig zijn (widget?)
- Er staat een pijltje naast de artikel titels, dit lijkt ervoor gemaakt om erop te tikken maar de hele balk is een button, waarom dan dat pijltje ( > )
- Externe sites worden in de app getoont, vind ik niks, ik kan er geen bookmarks van maken, automatisch text resizen werkt niet
- Nacht modus met witte letters op zwart? Vind ik wel fijn iig.
- Barcode scanner voor tweakers app?
- Chrome to phone extensie? (Chrome to tweakers app?)
- Het icoontje is wel lelijk met dat zwarte verloopje erachter. Kijk hier eens: http://developer.android....idelines/icon_design.html
- Met inloggen verdwijnt de invul area onder het toetsenbord. Je kan wel ff het toetsenbord weg doen maar toch.
- Ik zie de moderatie scores nergens?

Status bar notifications zijn cool!

Maar dat is slechts mijn eerste indruk. Vind het best een fijne app vooral voor een 1.0.

[Reactie gewijzigd door teek2 op 29 maart 2011 15:04]

Ziet er mooi uit!

Niet om meteen af te schieten maar als de Pricewatch scanner ( meuk: Android Pricewatch Scanner ) ook nog geïmplementeerd kan worden is het helemaal een killer-app!
idd ik mis de barcode functionaliteit ook. Het geopperde priceSpot idee zou daar ook erg goed mee combineren ;)

Daarnaast zou auto landscape wel een erg fijne toevoeging zijn.

Ik zie het nu nog niet echt meteen aanslaan als app. De app voegt imho niet veel toe aan gewoon naar tweakers browsen. Voeg bovenstaande toe en je creeert echter veel meerwaarde!
Gewoon de juiste intents uit sturen en de twee apps werken mooi samen :).
Hmm het programma crasht keer op keer als ik op "Meer reacties" druk, waar kan ik bugs melden?
Eindelijk:), had gister toevallig nog gekeken of hij er al was. Toen stond er alleen nog een pricewatch applicatie. Zometeen gelijk downloaden:) ben er erg blij mee dat hij er is.

@DRaakje: Bedankt

Het is een erg goede app, grafisch heel mooi gedaan, hij werkt heel fijn en super snel op Desire.

[Reactie gewijzigd door michelv5 op 29 maart 2011 10:52]

Market linkje zodat je meteen kan instaleren:
https://market.android.com/details?id=com.icemobile.tweakers

[Reactie gewijzigd door DRaakje op 29 maart 2011 10:59]

Je kan natuurlijk ook gewoon de bovenstaande QR code scannen ;)
Ik bekijk de pagina via mijn android mobie mobiel, ik zie het niet zitten om allemaal trucs met spiegels uit te halen :-)
Van mijn kant, bedankt voor de link.

Verder lijkt het me ideaal om eens snel in de winkel een prijs te vergelijken. Zeker als de barcodescanner functie erin zit!
Daarvoor was er al de Hardware.info app...
Market linkje is handiger.. hoef je niks op je mobiel te doen ;) Gewoon inloggen en downloaden.

Verder ontopic: Super app trouwens. Alleen tsja.. de browser van android is zodanig goed dat de website al super goed werkte in de browser :)

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 30 maart 2011 07:32]

Bij het scannen, moet je telefoon pakken, app starten en dan ook nog van de monitor een picture nemen, naar de market en dan 2 keer knop drukken.

Via die link, 3 keer klikken met je muis en je bent klaar. Die QR codes zijn handig, maar ik ga eigenlijk altijd via de market, 10x sneller.
Ik heb Goggles gebruikt ging snel en simpel
Dat kan niet sneller zijn dan (Fox/)Chrome2Phone waarmee je dat linkje rechtstreeks naar je telefoon stuurt waardoor de market meteen naar de pagina gaat.

Of zoals hij zegt via je computer kan je gewoon apps op je telefoon installeren, je telefoon niet aan te hoeven raken als je niet op je telefoon bezig bent lijkt me het allersimpelst en is zoals gezegt maar 3 klikken die in 5 sec uit te voeren zijn :P

Maar barcodes scannen kan natuurlijk ook, geen bezwaar maar ga aub niet doen alsof dat het snelste of makkelijkste is.

Anyway, op me LG 2x krijg ik mooi geen berichten te zien, ergens een bugtracker oid?

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 29 maart 2011 13:30]

Ik krijg ze hier op de LG 2x prima te zien, lijkt me niet aan het toestel te liggen.
Custom Rom hier (Modaco R3), daar zou het aan kunnen liggen...
met de link moet je telefoon pakken, browser starten, tweakers openen, dit item openen link zoeken, link aanklikken...

Als je dit lees op je pc dan is QR imho een stuk sneller dan de manier die ik hierboven heb beschreven. (en voor QR hoef je geen foto te nemen, alleen barcode scanner voor je monitor houden en klikken op open en dan kom je direct in de market).

oh oeps ik wist niet dat je in browser zonder telefoon gewoon via je google account dingen kon installeren. Handig!! :D

[Reactie gewijzigd door Drexz op 29 maart 2011 15:33]

Anoniem: 294494
@Drexz29 maart 2011 16:19
App market starten, tweakers intypen, search aanklikken, applicatie installeren... Moeilijk 8)7
Het kan nog makkelijker
AppBrain linkje, knopje aanklikken en op je telefoon even synchroniseren:
http://www.appbrain.com/a...et/com.icemobile.tweakers
Via de market-website op installeren klikken werkt precies het zelfde, maar dan zonder die ‘rotzooi’ van appbrain te moeten installeren.
Voor appbrain hoef je niks te installeren ;) De QR code die je daarkrijgt brengt je direct naar de market op je telefoon. De QR code hier brengt me naar de market-website, doe ik het toch liever via appbrain ;) geen zorgen, ff "tweakers" opzoeken op je telefoon duurt ook maar een minuut max ;)

OT: Eindelijk een Android app, ik ga em meteen downloaden en testen :D
uhm QR code hier kan je openen met internet of market...

internet brengt je naar de google online market waar je eerst moet inloggen etc

open je hem via market kom je gewoon in de android market en effe op installeren en ok klikken...
Nog nooit gehoord van market.android.com dan?
Anoniem: 261379
@DRaakje30 maart 2011 03:30
Aan de applicatie bundle te zien is de app dus gemaakt door Icemobile http://www.icemobile.nl
Anoniem: 290425
@michelv529 maart 2011 13:38
Ik vond 't al zo vreemd dat er nog geen Android app was, aangezien zeer veel Tweakers 'n Android Phone hebben (misschien nog wel meer dan 'n aaiPhone)

Hij werkt goed op m'n Desire Z, maar hij crashte wel 1x toen ik 't menu opende.

Ik ben zeer tevreden met deze app! Ik hoop trouwens wel dat zeer snel 'n landscape functie geïmplementeerd wordt, zodat ik 'm ook op m'n Archos 101 tablet kan draaien.
Ik hoop op landscape voor mijn Milestone - als ik nu het toetsenbord wil gebruiken dan leest het toch ietwat lastig met typen ;)
Inderdaad, het ontbreken van een landscape mode is een groot gemis.
Voor mij de reden om deze App weer te verwijderen...
Precies het zelfde hier :) Ook ik hoop dat hij snel ook landscape ondersteunt voor mijn Archos 101.
Anoniem: 164313
@michelv529 maart 2011 18:02
Jep, loopt als een trein op de HTC desire. Ziet er erg mooi uit, hier wachtte ik al lang op. Alleen jammer dat de meuktracker er niet mee in zit, wat toch een van mijn favoriete tweakers onderdelen is
Straks eens even testen of hij ook goed werkt op een laag resolutiescherm :)
Werkt prima op een Hero bijvoorbeeld :)
dat is ook geen laag-resolutie scherm ;)
Ik heb het zojuist enkele minuten getest op Xperia Mini Pro. Het 240x320 schermpje is duidelijk niet ideaal maar het lukt wel.
Mooi om te zien dat deze interessante sites ook mobiele applicaties hebben.

Nu nog voor de BB, hoop dat ie er snel komt.
Verwacht ik eerlijk gezegd niet, sinds het devven (mijn inziens) op een BB een stuk onhandiger is als op een Android
En waarom zou dat zijn?

BB is java development (misschien kort door de bocht, but you get my point). Het is en blijft jammer dat er meer apps voor android, Ios etc... ontwikkeld worden dan voor BB, maar dit heeft dan weer te maken met het "zakelijkere" gebruik van een BB tov android en consoorten. (niets tegen android e.d. :) integendeel zelfs!).
Android apps draaien toch ook op de BB?
Nee, Android apps draaien waarschijnlijk op het nieuwe OS QNX van de Blackberry Playbook. Er is verder nog geen app voor het huidige Blackberry OS 5.x/6.x.
Niet helemaal, nieuws: 'Android-app draait op BlackBerry's'

ik zou graag zien dat er ook een emulator of iets dergelijks komt voor de smartphones van RIM ik ben tevreden gebruiker van een bold 9700 en een 9780 en sommige dingen (eenvoudige) apps mis ik wel een beetje.
Weet iemand of er door Tweakers wordt nagedacht (misschien zelfs wel gewerkt) aan een echte Blackberry app? Want emulators zijn leuk hoor, daar niet van, maar ze vreten vaak wel te veel geheugen (en kostbare opslagruimte).
de gemiddelde gebruiker van een blackberry (in Nederland) is qua doelgroep niet zo erg interessant voor tweakers.net.... (en vice-versa: tweakers.net is niet zo interessant voor de gemiddelde doelgroep...)
Er zijn toch wel een hoop zakenmensen in de ICT werkzaam die toch wel t.net willen lezen toch? T.net is meer dan alleen particulier hobbyisme.
Dat ben ik inderdaad deels met je eens dat er meer dan genoeg van die 'huppelmeisjes' zijn die een Blackberry bezitten (helaas). Echter als je kijkt naar de cijfers die vernoemd worden in onderstaand rapport, dan zie je dat er zelfs meer BB dan Ipod/Android-users zijn.
Zoals al eerder gezegd zal een aanzienlijk deel daarvan GoT niet zo interesseren, echter ik ben er van overtuigd dat daar een groot genoeg deel van overblijft die dat wel zijn.

Telecompaper over Internet & Telefonie gebruik
Omdat? een bb geen hoog tweakgehalte heeft? en niet alles kan geen super processor enzo? Voor sommige handelingen gebuik ik liever een tablet / notebook. En apps net als bijvoorbeeld iets van tweakers ofzo zou gemakkelijk moeten kunnen draaien op een blackberry.
Het os wat RIM nu voor de tablets heeft gekocht/ontwikkeld, moet het os voor de telefoons gaan vervangen. Het is dus niet waarschijnlijk dat ze de emulator nu nog voor het "oude" os gaan maken.
De App ziet er netjes en verzorgd uit. Eens kijken hoe die gaat bevallen :)
Artikelen lezen gaat lekker maar reacties lezen is een ramp. Je ziet niet alle reactie, en de reacties die je ziet zie je maar gedeeltelijk. Dit maakt het voor mij onbruikbaar. Zal tweakers dan maar gewoon via de browser blijven lezen.
Je kan dan gewoon op de reactie drukken en dan zie je het hele gebeuren. Wat ik zelf jammer vind is dat de volgorde andersom staat en je niet kan zien wat voor score de reacties hebben.
Vind ik ook jammer. Volgorde van reacties zou omgekeerd moeten zijn en als het ook even kan enigszins threaded.

Artikelweergave zelf is wel OK. Pricewatch werkt ook lekker.

Het is een keeper, maar het zou helemaal tof zijn als er instellingen bijkwamen om de reactieweergave dus aan te passen :)
Nergens last van ik zie gewoon complete reacties staan, als ik op reacties klik
Vooral die paars/roze pornokleuren maken het mooi af!
Ik zag hem voorbij komen op twitter! hij is onderweg! :-D leuke, en handige app :)
hebben we tenminste altijd wat te lezen bij ons.

Edit: hij werkt opzich goed, alleen de tumbnails buggen een beetje...
als je terug omhoog scrolt, dan gaat ie ze opnieuw downloaden lijkt het ?

zoveel geheugen nemen die tumbs toch niet in?

[Reactie gewijzigd door Xantios op 29 maart 2011 10:44]

Ik heb toevallig een sneak-peek gehad en het is idd een mooie app, precies hetzelfde qua layout als die van de iPhone, wat uiteraard goed is voor de algehele look op alle platforms.

Echter wat mij meteen opviel was het enorm trage scrollen. Ik hoorde dat dit een beetje een algemeen probleem op Android zou kunnen zijn, maar het was mij te storend voor dagelijks gebruik.
Helaas kan ik zeggen dat je hier wel aan went. Ik draai nog HTC firmware op mijn oude Hero.

Eens tijd om op custom firmware te gaan orienteren.

/OT Hulde voor T.net
Dit was een app waar ik al lange tijd op zat te wachten.

Overigens, is er ook integratie met de pricewatch scanner app en deze?
Hier heb ik totaal geen last van traag scrollen op een Desire HD
De Desire HD is dan ook veel sneller dan de Iphone. Zeker als je er een custom rom op flashed dan kan je hem klokken naar 1.5 of 1.8 Ghz.
De Desire HD is dan ook veel sneller dan de Iphone.
Reviews spreken dit nochtans tegen.
Nee hoor, het is net wat je onder snelheid vind vallen, uit de praktijk-testen van tweakers is de iPhone lang niet meer de snelste, maar wat scroll-snelheid betreft tja dat gaat gewoon lekker smooth op de iPhone, dat valt niet te ontkennen, en op verschillende Androids gaat dat wat hakkelig, maarja ik ga liever 'hakkelig en snel' dan 'smooth en langzamer' :)
reviews: LG Optimus 2X Speed: dualcore ftw

Puur op snelheid is de Desisre HD wel degelijk sneller, ga je voor smoothnes ben je misschien beter af met een iPhone :)

Anyway, op de LG 2X scroll ik smooth en ben ik de snelste (nee niet volgens die test waar ik heen link, maar ik heb dan ook geen standaard rom) :D

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 29 maart 2011 14:49]

Ik heb met regelmaat een iphone 4 in handen, maar die is niet zo snel als mijn HD2 met een custom android rom.
Niets hakkelig, niets traag, ik hoef nergens op te wachten, en het laden van een site gaat slechts een fractie langzamer dan op mijn pc.

Ik vind de app een uitstekende toevoeging aan mijn telefoon. Vooral de koppeling tussen pricewatch en google maps is super!
Het lezen van het nieuws zal ik toch wel eerder in de browser doen omdat ik dan ook gewoon de filmpjes die er bij staan kan kijken enzo.
Maar voor de pricewatch is het een top app!
De iOS interface is gewoon sneller hoor. Dat komt doordat het GPU-geaccelereerd is, en de Android interface niet. Dus je kan beter zeggen "hakkelig en langzaam" bij Android tov "smooth en snel" bij iOS. :)

En een hakkelige interface kan, als je logisch nadenkt, natuurlijk nooit sneller zijn dan een smooth interface.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 157093 op 29 maart 2011 16:08]

Je begrijpt blijkbaar niet wat ik zeg, waarom enkel over de interface praten, alsof dat de meetgraad is voor de snelheid van een toestel, sterker nog met snelheid heeft smootheid niks te maken (indirect wel)...

Ik zeg dus Android is op vele gebieden SNELLER, en inderdaad het scrollen is op sommige toestellen niet zo vloeiend, waar dat bij iOS wel zo is, ECHTER zeg ik om mijn device is dat allemaal sneller dan welk device dan ook (ook de interface en de browser) :)

Enne hardware-versnelling niet in te halen door software-versnelling, laat me niet lachen, ik hoop dat Apple dat slome scrollen wat ik met iOS 3 had eindelijk er uit heeft gehaald, ja het was super-smooth maar moest wel 20 swypes over het scherm doen 9zonder overdrijven) om een pagina als deze van boven tot onder te scrollen. Me android gaat met 2 swypes (zonder overdrijven) door deze hele pagina heen zonder moeite (en dan heb ik het over de normale website waar 100+ reacties per pagina mogelijk zijn ipv 20). Zal is kijken of ik het filmpje wat ik heb gemaakt om eerdere fanboys mee te confronteren er bij kan pakken als ik het nog heb, om te huilen zo langzaam ging het scrollen op de/me iPod met iOS3 maar he het had wel hardwareversnelling, joepie :)

Dit is echt niet om irritant te zijn maar hardware hoeft helemaal niet sneller te zijn dan sofware. Daarbij die irritante bounch aan het einde van lijsten is allemaal extra tijd-verspilling, leuk dat het smooth gaat maar als het me meer tijd kost is het me dat gewoon niet waard :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 29 maart 2011 17:03]

Een vriend van me heeft een iPhone 4, ik heb een Desire HD. Toen hij laatst met mijn telefoon aan het "spelen" was zei hij letterlijk: 'wow, dat ding is echt f*cking snel!'

Ik trek dezelfde conclusie, DHD is een stuk(je) sneller nog dan de iPhone 4.
Vergeleken met iOS gaat het scrollen op Android devices (die ik vast gehad heb) altijd op een beetje houterige manier. Het lijkt wel niet helemaal vloeiend te gaan (terwijl dat misschien wel zo is)
Misschien is dat gewoon gewenning, maar het is één vd redenen waar ik me aan erger bij Android phones (en ook de reden dat ik een iPhone heb) :)

Ontopic: overigens bezoek ik op m'n iPhone vaker T.net via Safari dan via de app. Vooral met het lezen van en het reageren op reacties werkt de browser makkelijker voor mij :)

[Reactie gewijzigd door JanvdVeer op 29 maart 2011 11:23]

Misschien was het iets van die telefoon toevalig, maar het was iets erger dan houterig, soms reageerde de app een seconde of 1-2 niet tijdens het scrollen. Kan zijn dat de implementatie op code-niveau wat minder standaard is voor Android apps, geen idee, maar dan kan ik mij voorstellen dat er voor een niet zo heel efficiente manier is gekozen.
Ik ken het, de HTC desire bijv. is niet zo snappy als de iPhone. Maar toen mijn huisgenoot mijn Nexus one in handen kreeg was hij aangenaam verrast! Hij vond hem het beste scrollen, ook beter dan de desire gek genoeg..
Hij scrolt hier ook gewoon al een speer op mijn Desire.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 18

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee