Door Femme Taken

Architect

Tweakers.net-overhaul: inventarisatieronde

25-08-2010 • 14:57

61 Linkedin

In de afgelopen jaren hebben we grote stappen gezet om de vele informatie op Tweakers.net beter te integreren. Er worden tegenwoordig consequent koppelingen gemaakt tussen producten, redactionele artikelen en forumtopics. Inhoudelijk heeft Tweakers.net na de lancering van NG, drie jaar geleden, ingrijpende veranderingen ondergaan. Technologie maakt een steeds belangrijker onderdeel uit van ons leven, waardoor de aandacht van onze bezoekers uitgaat naar veel meer onderwerpen dan enkel de pc. Er is een nieuwe klasse van mobiele internetdevices ontstaan die totaal andere eisen stelt aan navigatie en presentatie van content dan een desktop of laptop.

We staan op dit moment opnieuw op het punt om een grote overhaul van de site te doen. We hebben zelf heldere ideeën over wat we willen gaan doen, maar om tunnelvisie te voorkomen en zeker te weten dat we op het goede pad zitten, willen we de mening van de bezoekers peilen. De overhaul zal aan de gebruikerskant gericht zijn op het verbeteren van de taxonomie, de navigatie en de presentatie van de content. We gaan in principe alleen bestaande functionaliteit verbouwen, dus als jij nu eindelijk die datingsectie voor vrouwelijke tweakers wilt zien, is dit niet het goede moment om je wens te uiten.

Taxonomie

Taxonomie is de classificatie van onze content met behulp van onder andere categorieën, tags, merken en productseries. We willen op dit gebied veel vooruitgang boeken. Veel onderdelen van de site hebben een eigen, veelal overlappende indeling. Categorieën van de redactionele artikelen kunnen bijvoorbeeld dezelfde naam hebben als die in de Pricewatch, zonder dat er een relatie tussen beide bestaat. Ook zijn er tags die betrekking hebben op merken, productseries en producten zonder dat er daadwerkelijke koppelingen met die merken, productseries en producten bestaan. We willen hier eenheid in aanbrengen, zodat er een heldere opzet van de site ontstaat die eenvoud uitstraalt en tegelijkertijd flexibel is.

Productomgeving en gerelateerde content

We zijn benieuwd of je tevreden bent over de wijze waarop artikelen, producten en forumtopics zijn ingedeeld. Weet jij de weg te vinden op de site als je op zoek bent naar informatie over een bepaald onderwerp of een product? Ben je te spreken over de wijze waarop je gerelateerde content bij een product kunt raadplegen? Werkt de site efficiënt of heb je het gevoel van hot naar her gestuurd te worden? Maak je überhaupt gebruik van gerelateerde content? Zou het prettiger werken als gerelateerde informatie zoals forumtopics in de productomgeving wordt weergegeven, zodat je bijvoorbeeld bij een product direct reviews en forumtopics kunt bekijken, in een topic kunt reageren of een nieuw topic kunt openen?

Navigatie

Onze navigatie is momenteel gericht op de functionaliteit die we bieden. Bij populaire bestemmingen is dat terecht, maar andere bestemmingen in de navigatie zijn minder populair en de bijbehorende functionaliteit wordt juist meer op onderwerp benaderd. Nieuws en reviews in het tabblad 'Archieven' zijn hiervan voorbeelden. We zouden de huidige navigatie kunnen beperken tot de belangrijkste bestemmingen - zoals Pricewatch, Vraag & Aanbod en het forum - en daarnaast de onderwerpen beter toegankelijk kunnen maken, maar wel anders dan met de huidige rubriekspagina's, waarvan gebleken is dat ze niet in een behoefte voorzien.

Frontpage

De wijze waarop we updates presenteren op de frontpage is in de basis al ruim een decennium ongewijzigd. De frontpage is ingedeeld in blokken met de laatste updates of populaire items van een bepaald type, zoals nieuwsberichten, reviews, .plans en producten. We merken dat deze werkwijze niet erg flexibel is en we vragen ons dan ook af of je tevreden bent met deze indeling - of dat bijvoorbeeld een gemengde sortering op chronologie en relevantie zou kunnen voldoen, zodat je makkelijker kunt zien wat nieuw is en zodat de beschikbare ruimte efficiënter gebruikt kan worden.

Tracking

Ook zijn we geïnteresseerd in de behoefte aan manieren om de website beter af te stemmen op je persoonlijke interesses. Het is dus duidelijk dat niemand zit te wachten op de huidige rubriekspagina's, maar we kunnen ons wel voorstellen dat je belangstelling hebt om bepaalde onderwerpen of producten te volgen. Veel content wordt immers al getagd of aan producten gekoppeld.

Een kenmerkend onderdeel van Tweakers.net is de tracker. De inhoud hiervan is echter tamelijk generiek en we merken dat lang niet alle bezoekers er gebruik van maken. We zijn benieuwd of jij iets doet met de tracker. Mogen we 'm lozen of heb je juist behoefte aan een geavanceerde, meer persoonlijke vorm van tracking à la Twitter of Facebook? Je kan daarbij denken aan de mogelijkheid om tags en producten, desgewenst gespecificeerd naar contentsoort, te volgen in of juist uit te sluiten van jouw persoonlijke frontpage of tracker.

Kortom: we zouden graag jouw review zien van onze taxonomie, onze navigatie en onze presentatie. Hoe gebruik je de site en wat is jouw visie over hoe het beter kan? We hebben nu de kans om de dingen ingrijpend aan te pakken. Denk jij graag buiten het doosje, dan is dit het moment om je ideeën kenbaar te maken. Maar ook als er succesvolle ideeën zijn van andere sites of diensten die je op Tweakers.net geïmplementeerd zou willen zien worden, zijn we daarin geïnteresseerd. We zijn benieuwd!

Meer reacties vind je in dit topic in het Lieve Devvers-forum.

Lees meer

Reacties (61)

Wijzig sortering
Laat ik voorop stellen: de functionaliteit die t.net nu biedt overtreft die van vele (zeer grote) websites. Wat dat betreft ben ik erg blij met t.net, het is voor mij met recht een voorbeeld voor andere nieuwssites. Wellicht is het mogelijk om de huidige engine en (gedeeltes van) de lay-out over te hevelen naar autoweek en andere VNU-dochters, aangezien die nog wel wat progressie kunnen boeken. ;) Daarom zou ik graag willen beginnen met functionaliteit die ik heel graag ook na de overhaul wil zien, voornamelijk op het gebied van navigatie & presentatie:
 • onderscheid tussen verschillen browsers en resoluties en daar 'grades' op bouwen. Wellicht valt dit nog uit te bereiden om zo ook video in het juiste formaat aan te bieden, maar ik begreep dat dit al onderweg is.
 • verschillende threats in reacties, waardoor duidelijk is wie waarop reageert.
 • deze lijst is niet compleet. ;) Echter, op dit moment valt dit mij op.
Wel heb ik een aantal punten die naar mijn mening beter kunnen:
 • De navigatie die bovenin is aangebracht is met name voor computers zonder touchscreen geschikt. Op mijn iPad is het echter lastiger (niet onmogelijk) om zo te navigeren en zijn 'uitklapmenu's' niet natuurlijk, zeker omdat de knop zelf ook een link is. Wellicht is het mogelijk om hier iets mee te doen, zodat ik ook op touchscreens aan de slag kan.
 • De tracker gebruik ik op dit moment niet, omdat ik geen dingen kan uitsluiten. Persoonlijk vind ik de meeste dingen leuk, behalve game-gerelateerde items. Op het moment dat ik dat onderdeel kan uitsluiten, ontstaat voor mij de ideale tracker. Wellicht is een 'uitsluitfunctie' een optie? Mij maak je er in ieder geval blij mee. Een 'twitter-achtig' systeem sluit naar mijn idee het onbekende uit, dat zou jammer zijn.
 • Met bovenstaande functie een persoonlijke RSS-feed maken zou het nog mooier maken. Liefst zonder reclame, aangezien dat -naar mijn mening- nogal achterhaald is. Ik begrijp wel als jullie dat aanhouden. :)
 • Voor een site met 1024 pixels breedte denk ik dat er wel e.e.a. efficiënter ingedeeld kan worden. Dat doen ik met name op nieuwsitems, waar (pakweg) 300 pixels aan de rechterkant gevuld worden met dingen die door mij vrijwel nooit gebruikt worden. Wellicht is het mogelijk om hier (net zoals aan de linkerkant bij lagere resoluties) een soort in-uitklap mechanisme te maken. Ik besef dat dit in tegenspraak is met mijn eerste punt, maar ik hoop dat jullie daar wat op weten te verzinnen. ;)
Als laatste een reactie op jullie overige ideeën:
 • 'Taxonomie' (kende het woord nog niet) lijkt mij erg gaaf. Daar zit wat mij betreft wel een voorwaarde aan: op het moment dat er een product wordt genoemd in een tekst hoef ik niet meteen een link van het woord naar de pricewatch willen hebben. Aan de rechterkant van de tekst is voor mij daarin voldoende, evenals een kopje 'gerelateerde berichten' aan de zijkant.
 • Dat jullie de navigatie op onderwerp willen indelen zijn voor mij interessant. Echter, ook het overzicht op functionaliteit is (met name bij het forum, het nieuws en de pricewatch) voor mij erg handig. Wellicht is het mogelijk om hier een soort 'proef' mee te maken. Ik zie namelijk wel kansen hiervoor. Op dit moment zijn er hele websites gebouwd rondom een onderwerp (bijvoorbeeld Apple). Als jullie hier 10 websites tegelijk kunnen draaien op eens redactie, wordt het bereik veel groter.
 • De frontpage is voor mij op dit moment prima. Wellicht is het een voordeel dat ik deze zelf kan indelen. Wat ik wel heb gemerkt is dat ik de standaard frontpage 'te lang' vindt. Ik vind het zelf fijn om in een oogopslag alle relevante informatie te zien en heb daardoor flink gesnoeid in mijn custom frontpage. Wellicht is dat mogelijk door de functionaliteit van 'reviews & features' (met de plaatjes) voor meer onderdelen te gebruiken. Het ziet er namelijk fantastisch uit en zorgt voor een aantrekkelijke lay-out. :)
De disclaimer hierbij is dat het mijn mening is die niet model staat voor alle gebruikers. ;)

[Reactie gewijzigd door Krisp op 25 augustus 2010 16:10]

eigenlijk ben ik het heel erg eensch met bovenstaande reactie,
het toont in mijn ogen bijzondere mogelijkheden om t.net nog verder te personaliseren.

het toepassen van filters, zou naar mijn idee een veel grotere rol moeten kunnen spelen binnen tweakers.net. waar nu iedereen al viel over de 'tweakblogs' waar helaas nog steeds weinig mee is gebeurd. geld dat eigenlijk voor de hele tweakers.net site.

om voorbeelden te noemen heb ik persoonlijk veel intresses in nieuwe mobiele technieken, men volg ik de ontwikkelingen van Android, Meago, en Symbian op de voet, maar wil ik om persoonlijke voorkeuren, NIETS van bijv Apple of Microsoft (omdat deze producten totaal andere visies uitdragen). het weg kunnen filteren van forum topics, over deze procuten zou in mijn ogen zelfs kunnen zorgen voor minder trolls. en laat bovendien 'ruimte' over in je beeld om meer (oudere) voor jouw relevantie topics te tonen.

verder zou ik het een goed idee vinden als je artikelen, revieuws en producten in de pricewatch gemakkelijker kunt 'bookmarken' het wenslijstjes / inventaris systeem vind ik persoonlijk niet erg gebruiksvriendelijk, en dat maakt dat ik ze zelden gebruik, meer van zulke features 'in bijv gadget vorm' op toegankelijke locaties zou voor mij een pré zijn.
Wellicht is het mogelijk om de huidige engine en (gedeeltes van) de lay-out over te hevelen naar autoweek en andere VNU-dochters, aangezien die nog wel wat progressie kunnen boeken. ;)
offtopic:
Enigzins offtopic, maar Autoweek is al jaren niet meer dan VNU.


Op zich zou het niet eens een gek idee kunnen zijn om eens te kijken of het mogelijk is om de t.net software, of in elk geval delen er van, in te zetten bij andere sites van VNU Media. Zo kun je bij Computable wel reageren, maar weer niet op de manier zoals bij t.net - threaded dus. Aan de andere kant kun je daar weer wel anoniem reageren en dat kan bij t.net weer niet, de software zou hier dus weer aangepast op moeten worden...

Maar goed het is aan VNU Media om te beslissen of ze zoiets willen...

[Reactie gewijzigd door Little Penguin op 25 augustus 2010 21:04]

Bovendien kan het dan mogelijk worden accounts te koppelen en cross-VNU te gebruiken [en nemen jullie marketinginkomsten toe ;) ] , waardoor het makkelijker wordt om op andere forums te reageren.
Alleen geen een-account-pp-per-VNU doen, want soms wil je op een ander soort forum een ander pseudoniem gebruiken.

Of misschien zelfs OpenID?
onderscheid tussen verschillen browsers en resoluties en daar 'grades' op bouwen. Wellicht valt dit nog uit te bereiden om zo ook video in het juiste formaat aan te bieden, maar ik begreep dat dit al onderweg is.
Ik meen ooit een artikel (.Plan?) gezien te hebben op tweakers.net waarin zo'n systeem uit de doeken werd gedaan (met uitzondering van video dan). Ik kan het alleen niet meer terugvinden (heb al meermaals gezocht) :?
Dit bestaat inderdaad ook al, op mobiele apparaten met een lagere resolutie krijg je een aangepaste layout te zien. Zie ook: http://tweakers.net/devicedetect

[Reactie gewijzigd door Lex_brugman op 25 augustus 2010 16:43]

Persoonlijk gebruik ik T.net vooral als nieuwssite en klik ik via de balk links door naar sites als CRN en Computable, daar mijn interesse meer verschuift richting Mobile, Electronics en Core berichten.
Een iets minder sterke indeling op basis van categorie zou ik een prima idee vinden omdat bepaalde berichten toch minder in 1 categorie vallen. Nieuws over een IBM Power cpu is aan de ene kant wel Core, maar ook Pro, omdat 'ie vooral in Pro producten gebruikt zal gaan worden en een 'gewone' tweaker die videokaarten en AMD cpu's overklokt waarschijnlijk nooit zo'n ding van dichtbij zal gaan zien.
Ik vind het artikel echter wel interessant vanuit het Pro oogpunt, terwijl veel andere zaken in Core me totaal niet boeien omdat ik het zelf bouwen van pc's een beetje achter me heb gelaten en ik nooit aan gaming en serieuze overclocking of casemodding heb gedaan.

Misschien is het een idee om een artikel op doel te categoriseren met bijbehorend een relevantie. Bijvoorbeeld een review van de nieuwste gaming laptop. Die is licht gerelateerd aan games omdat 'ie daar voor bedoeld is, terwijl hij ook behoorlijk onder Core valt en dus onder core een hogere relevantie zou moeten krijgen.
Misschien is dit ook te bereiken door middel van tags en deze tags dan weer te koppelen aan één of meerdere categorieën. Op deze manier zou een artikel automatisch een relevantie toegewezen kunnen krijgen voor een bepaalde categorie, waardoor filtering op persoonlijke voorkeur beter mogelijk wordt.

De Meuktracker gebruik ik nooit, de polls vind ik wel grappig en de .plans lees ik meestal ook wel.

Koppeling met de pricewatch, mwah, mwah...
Ik gebruik de pricewatch vooral als ik iets wil kopen of verkopen, om een goede prijs te bepalen, ik ben niet zo geïnteresseerd in de prijs van random artikelen als ik de frontpage bezoek, want ik ga die producten er toch niet door kopen.
Misschien is het een idee om een artikel op doel te categoriseren met bijbehorend een relevantie. Bijvoorbeeld een review van de nieuwste gaming laptop. Die is licht gerelateerd aan games omdat 'ie daar voor bedoeld is, terwijl hij ook behoorlijk onder Core valt en dus onder core een hogere relevantie zou moeten krijgen.
In feite doen we dat al; een artikel kan in meerdere categorieën vallen, en de volgorde waarin dat door de redactie is opgegeven bepaalt in feite de relevantie - hoewel we met de relevantie weinig meer doen dan het bijbehorende channel highlighten in het menu :P Het artikel is dan echter wel gewoon in meerdere channels te vinden.
Misschien is dit ook te bereiken door middel van tags en deze tags dan weer te koppelen aan één of meerdere categorieën. Op deze manier zou een artikel automatisch een relevantie toegewezen kunnen krijgen voor een bepaalde categorie, waardoor filtering op persoonlijke voorkeur beter mogelijk wordt.
Tags zijn juist bedoelt om de 'starheid' van categorieën te overstijgen; het is dus niet bedoelt als een verdere verdieping van de categorieën maar staat daar los van.
Misschien dat een herindeling van de channels kan helpen.
Je hebt berichten over pure professionele spul (b.v. cisco routers) die de gewone consument nooit te zien mee te maken krijgt. Veel berichten die over consumenten producten gaan, voor gamers (en eventueel mobiel). En Core, valt daar niet alles onder :?

Ik denk dat de meeste bezoekers onder consumenten en/of gamers vallen, maar daarbij misschien wel enkele artikelen vanuit andere channels willen zien. Bezoekers zouden dan extra tags/categorieën kunnen toevoegen die ze ook van de andere channels willen zien.

[Reactie gewijzigd door SPee op 26 augustus 2010 16:21]

Bij de nieuwsberichten vind ik het hele idee van 'channels' overbodig. Waar hebben we het over? 30 headlines per dag? Kijk, zijn het er 100+, dan kan ik mij voorstellen dat je niet alles wilt lezen, maar 30 headlines per dag: dan wil ik gewoon alles lezen. Wie weet wat voor interessants erbij zit zonder dat dat direct in mijn 'interessegebied' valt?

Vanuit dat oogpunt zou ik dergelijke features dan ook eerder in willen stellen voor reviews, meuk, V&A/PW, etc. Daar zit een veel 'actievere' informatiestroom die te groot is om helemaal bij te houden.

Overigens zou ik voor een opt-out mechanisme willen pleiten: ik zie alles tenzij ik uit zet wat ik niet wil zien. Andersom ga ik het namelijk nooit gebruiken.
Bij de tags zou een soort 'like/dislike' button moeten komen. Bij Dislike wordt het onderwerp niet meer, of minder prominent, weergegeven. Bij Like wordt het onderwerp prominenter weergegeven.
Belangrijkste wat mij betreft is het kunnen inklappen van reacties (threads) bij artikelen, vaak onstaat er een hele discussie en zou het wel prettig zijn als je sommige 'takken' dicht kunt klappen. Ook is er nu een maximale 'diepte' (van reactie op reactie), die mag wat mij betreft wel wat verder. Mensen blijven toch reageren, maar nu zie je dan niet meer wie op wie reageert.

Wat ik ook wel een verbetering zou vinden, al weet ik nog niet hoe dit tot uiting zou moeten komen, is als je per channel (pro, games, etc) een soort 'niveau/volume' kunt instellen waarmee je de mix van artikelen uit de verschillende channels kunt tweaken. Ik vind bv games ook wel interessant, maar zoals nu met de GamesCon lijkt het haast wel of ik op powerunlimited.nl ben. Wat mij betreft mag het games gehalte wel wat minder (maar niet helemaal weg).

Edit: misschien ook nog een leuke toevoeging qua reacties, sorteer ze op score. Threads met een hoge score ('must read') zouden naar boven geschoven moeten worden zodat je ze meteen kunt lezen nadat je het artikel hebt gelezen.

[Reactie gewijzigd door demonite op 26 augustus 2010 08:58]

Een inspirerend voorbeeld in dit opzicht vind ik http://reddit.com. Redelijk recent hebben ze daar een nieuw algoritme in mekaar gesleuteld voor het sorteren van reacties, en daar meteen een leuke blogpost aan gewijd: http://blog.reddit.com/20...mment-sorting-system.html
Mijn opmerkingen:
 • Taxonomie idee is goed, ik spring zelf al vaak heen en weer tussen verschillende content. Wel zorgen dat dit niet ontaard in 'alles is aan alles gelnked'.
 • Navigatie kan zeker beter. Frontpage en Archief samenvoegen, Forum en Community en My TNet kunnen wel bij elkaar en Jobs vind ik een vreemde eend in de bijt. Minder is meer. Daarnaast mis ik een mooie grote sitemap onderaan.
 • Meer navigatie; op de home page krijg je direct al een dubbele navigatie. Ik zie 2x core staan. Ga ik over core heen, zie ik weer meer opties die ik elders ook zie. Bomen en bos. Dat kan gewoon duidelijker denk ik. Wederom : Minder=Meer.
 • Ik zit al jaren op breedbeed dus die kan breder. Vooral op de frontpage voelt de rechterkant wat 'in de weg' zitten. Zou verder handig zijn als je een grotere preview kon krijgen van het artikel. Wil je meer lezen, dan open je de hele pagina.
 • 1,5 dag is wat weinig, dit zo instelbaar moeten zijn. Opzet prima. Ik lees wel de game dingen en minder de 'zoveelste intel proc is uit', dus filtertje tegen karma is prima oplossing.
 • de tracker gebruik ik volgens mij niet dus als die blijft of weggaat maakt me niet zoveel uit
 • ik mis een 'zoek in alles' optie. Stel, ik zoek de laatste post over nvidia, dan krijg ik de meuktracker (toch een tracker?) items niet te zien. Dan moet ik eerst naar meuktracker en daar opnieuw gaan zoeken. Transparantie dus over je content.

[Reactie gewijzigd door Marcelloz op 25 augustus 2010 17:05]

De frontpage is ingedeeld in blokken met de laatste updates of populaire items van een bepaald type, zoals nieuwsberichten, reviews, .plans en producten. We merken dat deze werkwijze niet erg flexibel is en we vragen ons dan ook af of je tevreden bent met deze indeling - of dat bijvoorbeeld een gemengde sortering op chronologie en relevantie zou kunnen voldoen
Misschien dat de mogelijkheid om categorieën te combineren best handig kan zijn, maar klakkeloos alles bij elkaar gooien lijkt me een slecht idee. In mijn instellingen staan de .plans bovenaan, zodat ik altijd zie als er iets nieuws is. Als dit echter gemixt wordt met andere categorieën (die veelal sneller verversen / meer verloop hebben) dan zit het er dik in dat de nieuwe .plan al lang naar beneden is verdwenen (en dus uit het lijstje is gevallen) voordat ik het zie.
Iets soortgelijks geldt voor de tweakblogs: die heb ik nu aan staan en kijk af en toe of er iets bij zit wat interessant klinkt. Maar als dat betekent dat andere items weggedrukt kunnen worden gaat ie waarschijnlijk uit, wat toch wel zonde zou zijn. Dus: graag de mogelijkheid / keuze aan de gebruiker laten wat er al dan niet gegroepeerd wordt.

Het is voor lang niet alle categorieën zinnig, maar voor bijvoorbeeld de .plans zou het handig zijn om geen aantal items te kiezen, maar (al dan niet automatisch) de nieuwe te laten zien. Ikzelf heb trouwens geen echte voorkeur voor "wegklikken zodra gelezen" of "de code houdt automatisch bij welke pagina's ik bekeken heb" (het eerste is waarschijnlijk makkelijker uit te breiden naar andere categorieën).

Zoals ook al door andere mensen genoemd: als het mogelijk is om automatisch te filteren op dingen die ik persoonlijk niet interessant vind (geen productreviews van Apple-producten om maar eens iets te noemen :p ) dan zou dat goed zijn voor het gebruiksgemak en het aantal voor mij relevante / interessante links flink kunnen verhogen. En hoe meer interessante links, hoe meer ervan gebruik gemaakt zal worden!

ps. Is het misschien een idee om deze inventarisatie ook bekend te maken via de "gele balk"? Het lijkt me dat juist nieuwe gebruikers (die eventuele problemen / beperkingen nog niet zozeer gewend zijn dat ze het niet eens meer zien) ook interessante opmerkingen kunnen hebben, maar dat juist zij .plans (en al helemaal Lieve Devvers) niet zullen lezen. Of valt dat onder "teveel gebruiken" van die truc?
Laat alsjeblieft de tracker bestaan! Ik zou het erg zonde vinden als ik de updates van een favoriet programma niet meer kan vinden. Bijvoorbeeld als je een programma eventjes niet hebt kunnen gebruiken omdat er iets niet goed was, wat na een update is opgelost, zoiets kan je dan weer makkelijk terugvinden in de Pricewatch.

Verder vind ik het een heel goed idee om de RSS feeds wat uitgebreider te maken, met meer keuze in verschillende vormen. Ik gebruik zelf ook de RSS feed veel, maar ben er niet helemaal tevreden mee.
Inderdaad. De tracker moet blijven O+

Ik denk dat er altijd een groep mensen blijft die niet weten dat bepaalde zaken instelbaar zijn. (de icoontjes onderaan de tracker) Ik heb de tracker naar m'n eigen smaak aangepast en vind het reuze handig om overal dezelfde "snelkoppelingen" bij de hand te hebben.

Ook op het forum kom je wel eens de uitroep "ik wist niet dat die feature bestond" tegen. Of het nu gaat over DM, het TS-icoontje/kleurtje of de "dit topic is zoveel keer gelezen-tooltip". Er zijn veel dingen al beschikbaar, maar een hoop mensen weten het niet. En natuurlijk het verschil tussen My Tnet -> voorkeuren, en My React --> voorkeuren.

Ik heb geen idee hoe je dat zou kunnen verbeteren, maar het is wel iets om over na te denken bij het ontwerp.

Kunnen jullie trouwens bekijken welke aanpassingen er in de karmastore gekocht worden en welke (lay-out)aanpassingen daarmee het meeste gedaan worden? Als zo goed als iedereen dezelfde aanpassing maakt, is het standaaard ontwerp blijkbaar niet goed.
Een mooie mogelijkheid zou zijn om de tracker te kunnen personaliseren.
En dan niet beperken tot "alleen software die-en-die", maar ook "ik heb product x, dus alles daarvan (incl. softwareupdates)".
Dus dat je eigen producten/inventaris/wensenlijst wordt gekoppeld met de tracker (en/of andere onderdelen, zodat die meer prominenter zichtbaar voor je zijn).
Idee van de persoonlijke RSS-feed lijkt me wel wat. Heb interesse in alles behalve games. Die posts zou ik er dan ook graag kunnen uitfilteren.
Hier ben ik het wel mee eens, ik navigeer, op pricewatch na, uitsluitend via RSS (mixed).
Qua pricewatch ben ik helemaal tevreden sinds de filters, alleen zou ik wel een fullsize afbeelding willen zien zonder eerst naar "Specs & Afbeeldingen" te moeten navigeren, misschien een klein icoontje in het hoekje van het plaatje.
Hier sluit ik mij zeer zeker bij aan. Het hebben van een afbeelding (verkleind misschien) zal in ieder geval mij, en waarschijnlijk een hoop andere gebruikers zeer zeker intereseren.
Twee puntjes:
- De manier van indelen van de frontpage in blokken is misschien traditioneel maar wel erg duidelijk en overzichtelijk, wanneer hier één brei van gemaakt gaat worden van nieuws, .plans, reviews etc.. door elkaar wordt ik daar niet blij van.
- De .plans staan helemaal onderaan de pagina, waar dus een flink voor gescrolled moet worden. Als je wilt dat elke bezoeker deze belangrijke zaken leest, mogen deze best direct onder de Reviews & features blok gepositioneerd worden.
We kunnen de .plans wel onder de reviews plaatsen maar dan worden de meukupdates verder omlaag gedrukt terwijl die vaker een update krijgen. Dat is het hele probleem met de huidige starre indeling. Het lijkt me zinvol om alternatieven uit te proberen. We kunnen altijd nog de bestaande indeling als optie aanbieden.
Waarom niet aan de rechterkant de laatst geupdate sectie een schop naar boven geven. Zodat als er iets nieuws in 1 van de 3(?) is verschenen dit altijd bovenaan te zien is.
Wat is eigenlijk het geschatte timeframe waarbinnen deze overhaul zijn beslag moet krijgen?
Dat is nog niet bekend omdat we nog bezig zijn om vast te stellen wat we gaan bouwen (daarvoor dit onder andere dit topic).
Los van de inhoud ben ben ik er sterk voorstander van om alle beschikbare pixels te gebruiken, geen vaste kolom van 1000px meer, gebruik alles wat er is!
Meer en meer monitoren worden breedbeeld (zelf zit ik hier nu naar ca. 50% grijs vlak te kijken, waarom??) en dan heb je een boel loze ruimte bij een site van 1000px breed. Zorg voor een layout, eventueel instelbaar, die de maximale breedte van het beschikbare scherm kan opvullen.

[Reactie gewijzigd door hommer op 26 augustus 2010 08:05]

(zelf zit ik hier nu naar ca. 50% grijs vlak te kijken, waarom??)
Omdat je op een verkeerde manier van je monitor gebruik maakt net als die gozer die al eerder zei dat alles richting HD resolutie moet : Fout, fout, fout !!!

Alle schermen die grofweg boven de 1280x1024 zitten zijn juist bedoeld om meerdere vensters naast elkaar te draaien en niet om alles maar te maximaliseren : Zo verlies je alsnog ruimte aan zoals je zelf al zegt "loze" dingen.

Probeer eens van dat "Maximaliseren" knopje af te blijven ;)
Niet maximaliseren is verschrikkelijk irritant: het sluiten knopje zit dan niet meer op 'Gooi muis naar de rechter bovenhoek en klik'-positie. En het leidt af/is onrustig.
Jij zegt: meerdere vensters naast elkaar. Wat in essentie betekent: meerdere functionaliteiten naast elkaar. Als ik nu toch door de PW kan browsen terwijl ik een review van het product 'ernaast' lees, ben ik een blij man hoor! Niet de hele tijd switchen tussen vensters e.d., maar gewoon 2 pagina's binnen dezelfde site naast elkaar open hebben. Of dat, wanneer je naar een productpagina gaat, de foto's gewoon direct al groot ernaast staan. Scheelt weer een keer klikken. :)

Er is geen 'juist' of 'onjuist' gebruik van een monitor overigens. Ik heb nooit regels van een fabrikant gezien die zeiden: gij zult niet maximaliseren. ;)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee