Door Tweakers Partners

Maak vijf maal kans op een tweejarig Surfshark VPN-abonnement

31-03-2025 • 08:00

82

Een vpn, oftewel virtual private network, wordt vaak gezien als handige toepassing voor online veiligheid en privacy. Hoewel een vpn je internetgebruik inderdaad anoniemer maakt, beschermt het je niet tegen virussen en andere malware. Surfshark erkent dit en speelt er met verschillende oplossingen op in, met name gericht op techsavy gebruikers. Wil je zelf ervaren hoe dit werkt? Tweakers Partners geeft samen met Surfshark vijf maal een tweejarig abonnement weg. Vul snel de poll onderaan dit artikel in.

Meer lezen over Surfshark?

Ontdek hoe een betrouwbaar vpn jouw online privacy beschermt en toegang biedt tot wereldwijde content. Bezoek Surfshark voor meer informatie, en vind de perfecte vpn-oplossing die bij je past. Veilig browsen begint hier.

Voor de meeste tweakers zal het gesneden koek zijn maar we leggen het toch nog maar even kort uit: een vpn versleutelt je internetverbinding en leidt hem om via een externe server. Hierdoor wordt je IP-adres verborgen en lijkt het alsof je vanaf een andere locatie verbinding maakt met het internet. Dit heeft verschillende voordelen. Websites en adverteerders kunnen je minder goed volgen, je kunt veiliger browsen op openbare netwerken, en je hebt toegang tot geblokkeerde content.

Misverstanden en nuttige toepassingen

Hoewel een vpn een waardevol hulpmiddel is voor online privacy, bestaan er misverstanden over wat het wel en niet kan. Zo biedt het bijvoorbeeld geen bescherming tegen virussen en malware. Als je per ongeluk een geïnfecteerd bestand downloadt of op een phishinglink klikt, zal een vpn je er niet tegen behoeden. Een goed antivirusprogramma en een kritische blik blijven daarom essentieel.

Daarnaast betekent het gebruik van een vpn niet dat je volledig anoniem bent op het internet. Hoewel je IP-adres wordt verborgen, kunnen websites en online diensten nog steeds andere technieken inzetten om je te identificeren, zoals cookies en browser fingerprinting. Ook beschermt een vpn je niet tegen hackers als je apparaat al is geïnfecteerd met malware of spyware. Als dat het geval is, kunnen je gegevens nog steeds worden gestolen.

Waar zou je een vpn dan wel voor gebruiken? Er zijn verschillende situaties waarin een vpn toegevoegde waarde kan bieden. Wanneer je bijvoorbeeld gebruikmaakt van een openbaar wifinetwerk in een hotel, in een café of op een luchthaven, helpt een vpn om je gegevens te versleutelen en te beschermen tegen kwaadwillenden die mogelijk op hetzelfde netwerk actief zijn. Als je je privacy wilt versterken en wilt voorkomen dat je internetprovider of adverteerders je surfgedrag volgen, kan een vpn ook een extra beschermingslaag bieden.

Daarnaast biedt een vpn uitkomst als je toegang wilt krijgen tot content die in jouw regio is geblokkeerd. Zo kun je bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix-series bekijken die in Nederland niet beschikbaar zijn. Tot slot wordt een vpn veel gebruikt door bedrijven om hun medewerkers veilig op afstand te laten inloggen op het bedrijfsnetwerk, zodat vertrouwelijke gegevens goed beschermd blijven.

Internetcensuur en prijsdiscriminatie

Surfshark wil met zijn product een stap verder gaan. Hoewel het deblokkeren van streamingcontent een bekende toepassing van vpn’s is, is voor veel gebruikers het verkrijgen van onbeperkte toegang tot informatie in regio’s met internetcensuur urgenter. Surfsharks NoBorders-modus is hier specifiek voor ontworpen en stelt je in staat om digitale vrijheid te behouden wanneer je reist naar - of verblijft in - landen met internetbeperkingen. Surfshark beheert meer dan 3200 servers in 100 landen, inclusief gespecialiseerde servers voor p2p-deling, zodat je betrouwbare toegang hebt, ongeacht je locatie. Voor situaties waarin nog meer privacy is vereist, biedt de Dynamic MultiHop-functie de mogelijkheid om je verkeer via twee verschillende vpn-servers tegelijk te routeren, waarbij je zelf de serverlocaties kunt kiezen.

Prijsdiscriminatie-algoritmes verslaan

Prijsdiscriminatie, oftewel het tonen van verschillende prijzen aan gebruikers op basis van locatie, browsegeschiedenis en apparaattype, is steeds geavanceerder geworden. Technisch onderlegde gebruikers hebben ontdekt dat een vpn aanzienlijke prijsverschillen kan onthullen bij bijvoorbeeld vliegtickets en abonnementsdiensten.

Surfsharks dedicated IP-optie biedt een statisch IP-adres waarmee je consistente prijzen behoudt en tegelijkertijd de frustrerende Captcha-prompts vermijdt die vaak verschijnen bij gedeelde vpn-IP’s. Dit is een praktische oplossing die privacy combineert met gebruiksgemak.

Je gegevens beschermen op openbare netwerken

Zelfs beveiligingsbewuste gebruikers moeten af en toe verbinding maken met openbare wifi-netwerken. Surfsharks automatische kill switch zorgt ervoor dat je verbinding onmiddellijk wordt verbroken als de vpn-bescherming uitvalt, zodat gegevensblootstelling op kritieke momenten wordt voorkomen.

No logs

Waar Surfshark zich naar eigen zeggen in 2025 in onderscheidt, is het bredere perspectief op privacybescherming. Het bedrijf erkent dat vpn-diensten op zichzelf niet voldoende zijn voor alomvattende digitale beveiliging. Voor doorgewinterde gebruikers is een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een vpn het logbeleid. Het doorsturen van je internetverkeer via een andere server is immers alleen zinvol als die server je gegevens niet verzamelt.

Surfshark pakt dit probleem direct aan met een no-logs-beleid, dat onafhankelijk is geverifieerd door Deloitte. Surfshark, gevestigd in Nederland, maakt gebruik van een zogenaamde ram only-serverinfrastructuur, waarbij alle gegevens automatisch worden gewist bij een herstart. Dit biedt een technische garantie die verder gaat dan louter beleidsbeloftes.

Surfshark One: geïntegreerde privacybescherming

Omdat privacybedreigingen zich in meerdere vormen voordoen, biedt Surfshark via het Surfshark One-pakket een uitgebreide suite aan. Dit pakket bestaat uit:

  • CleanWeb: blokkeert advertenties, trackers, malware en phishing-pogingen op netwerkniveau
  • Surfshark Antivirus: biedt realtime bescherming tegen virussen en malware
  • Surfshark Alert: waarschuwt gebruikers als hun e-mailadressen in gelekte databases voorkomen, monitort creditcards en controleert de kwetsbaarheid van wachtwoorden
  • Surfshark Search: voert privé zoekopdrachten uit zonder advertenties, logs of trackers

Voor extra bescherming genereert Alternative ID een nieuwe online identiteit met een apart e-mailadres om dataverzameling door gegevensmakelaars te minimaliseren, terwijl Alternative Number je telefoonnummer beschermt tegen spam en robocalls.

Geavanceerde mogelijkheden

Voor gevorderde gebruikers biedt Surfshark protocollen zoals WireGuard, OpenVPN en IKEv2, met robuuste AES-256-GCM- en ChaCha20-versleuteling. Die laatste variant is speciaal geoptimaliseerd voor WireGuard. De 2048-bit RSA-encryptiesleutel biedt op industriestandaardniveau bescherming voor sleuteluitwisseling.

Surfshark claimt vpn-technologie naar een hoger plan te tillen met Nexus-technologie, die functies introduceert zoals IP Rotator, waarmee periodiek je IP-adres wordt veranderd zonder de verbinding te verbreken. Dit moet voor aanzienlijk meer privacy zorgen door tracking op basis van sessiepatronen te voorkomen.

Deze ontwikkeling markeert een verschuiving, van het behandelen van vpn-verbindingen als eenvoudige punt-tot-punt-tunnels naar dynamische netwerken die zich kunnen aanpassen aan evoluerende privacybedreigingen.

Praktische toepassing voor techgebruikers

Een effectieve beveiligingsstrategie bestaat uit meerdere lagen, en een vpn is daar slechts één onderdeel van. Surfshark VPN werkt het best in combinatie met andere beveiligingsmaatregelen, zoals een wachtwoordmanager, een goed geconfigureerde browser en regelmatige systeemupdates. Door deze tools samen te gebruiken, verklein je de kans op datalekken en andere online bedreigingen aanzienlijk.

Daarnaast is het verstandig om slim om te gaan met split tunneling. Met Surfsharks Bypasser-functie kun je specifieke apps buiten de vpn-tunnel laten werken. Dit is vooral handig voor bankapplicaties die vpn-verkeer als verdacht kunnen beschouwen en daardoor mogelijk niet goed functioneren. Zo behoud je zowel veiligheid als gebruiksgemak.

Het kiezen van het juiste vpn-protocol is ook belangrijk, afhankelijk van wat je nodig hebt. WireGuard is de beste keuze als je prioriteit geeft aan snelheid, terwijl OpenVPN een bewezen robuuste beveiligingsoptie is. Wil je je vpn-gebruik volledig maskeren, bijvoorbeeld in landen waar vpn’s worden geblokkeerd, dan is de Camouflage-modus een uitstekende oplossing.

Een ander voordeel van Surfshark, zo stelt het bedrijf, is de onbeperkte apparaatondersteuning per abonnement. In tegenstelling tot bij veel concurrenten, kun je met één Surfshark-account meerdere apparaten beveiligen, waaronder Android-, macOS-, Windows- en iOS-apparaten, maar ook Linux, Android TV en browserextensies. Dit maakt het een handige keuze voor gebruikers die privacy op al hun apparaten willen garanderen zonder daar extra voor te moeten betalen.

Bewuste privacykeuzes

Zoals gezegd is een vpn geen universele oplossing voor alle privacyzorgen, maar het blijft wel een hulpmiddel voor specifieke privacy-uitdagingen, aldus Surfshark. Met de aanpak van het bedrijf - een combinatie van vpn-functionaliteit, aanvullende privacytools en transparant beleid - wil het zichzelf onderscheiden. Daarbij focust Surfshark zich zeer bewust op technisch onderlegde gebruikers die zowel de mogelijkheden als beperkingen van vpn-technologie begrijpen. Door te focussen op geverifieerde beleidsmaatregelen, technische innovatie en geïntegreerde privacybescherming, wil Surfshark een oplossing bieden die de complexiteit van moderne privacy-uitdagingen serieus neemt en daarbij tegemoetkomt aan de verwachtingen van zijn gebruikers.

Zo maak je kans op een tweejarig abonnement van Surfshark

Heb jij na het lezen van bovenstaand artikel wel oren naar een tweejarig abonnement van Surfshark? Het enige dat je hoeft te doen om kans te maken, is het invullen van onderstaande poll. In totaal maken vijf communityleden kans op een prijs. Komt jouw naam niet uit de hoge hoed? Alle deelnemers die niet hebben gewonnen, krijgen een e-mail van Tweakers met een aanbod voor 86 procent korting en 3 maanden extra. Uiteraard is het volledig aan jouzelf om te bepalen of je daar gebruik van wilt maken.

Surfshark-winactie

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Algemene voorwaarden

  • Je Tweakers-account moet voor 27 maart 2025 actief zijn.
  • Meedoen kan tot en met 2 april 2025 23:59 uur, alleen via de poll.
  • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
  • Voor deze winactie zullen alleen inwoners van Nederland en België worden geselecteerd. Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers
  • Winnaars krijgen uiterlijk 7 april 2025 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
  • Niet-winnaars ontvangen maximaal één mail vanuit Tweakers met een kortingsaanbieding voor Surfshark.
  • Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
  • Medewerkers van DPG Media en Surfshark zijn uitgesloten van deelname.
  • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden zullen worden uitgesloten van deelname.
  • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij Surfshark en Tweakers Partners. Tweakers Partners is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Bekijk hier het overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Reacties (82)

82
82
32
5
0
34
Wijzig sortering
Samen met NordVPN is Surfshark eigendom van een data mining bedrijf Tesonet.
De TrustDNS van Surfshark verzamelt ook data voor advertenties en marketing doeleinden:
https://embed.kumu.io/9ce...y-relationships/surfshark

[Reactie gewijzigd door Matthijs8 op 31 maart 2025 10:39]

Of ze eigendom zijn van Tesonet is volgens mij niet helemaal duidelijk. Tesonet lijkt een investeerder te zijn in bedrijven om opschaling mogelijk te maken. Ze investeren in NordVPN en SurfShark en in een datamining bedrijf: https://www.techradar.com...es-to-nordvpn-and-tesonet

Het is te kort door de bocht dat door deze constructie SurfShark en NordVPN data zouden verzamelen voor andere doeleinden.

[Reactie gewijzigd door BytePhantomX op 1 april 2025 09:33]

Hier een overzicht met veel verschillende vpns en hun functionaliteit.
https://docs.google.com/s...vMd6u2jqEk/htmlview?pli=1
Leuk om eens door te nemen :*)
Door wie is die lijst gemaakt? Want NordVPN is ansich wel een goede VPN, het bedrijf erachter en hun manier van handlen is dat alles behalve (zie hun eerdere "hack" en hun aanpak daarop). Toch krijgen ze een hogere score als bv. Mullvad, die op elk vlak enorm goed scoort (vooral Privacy en proven no log). De lijst is informatief, maar de scores moet je met een korrel zout nemen :)
Als je jouw Surfshark subscriptie abonnement wilt stoppen of jouw account wilt laten verwijderen moet je contact opnemen met support.
als je gebruikt maakt van torrents zul je ook portforwarding missen. ProtonVPN en AirVPN hebben dit wel
Nee hoor, via de instellingen van het account kun je het abonnement stoppen.
ah, dit zouden ze dan recentelijk hebben toegevoegd. ik kan me niet herinneren deze optie te zien. Redditors vonden hetzelfde https://www.reddit.com/r/...ow_to_cancel_autorenewal/

Het account verwijderen had ik ook een email voor moeten sturen. hun guide brengt je in een loop (?)
https://support.surfshark...lete-my-Surfshark-account
Submit a request --> https://support.surfshark.com/hc/en-us/requests/new --> account issues --> i'd like to delete my account --> How to delete my Surfshark account
Mijn account > betalingen > Abonnementsgegevens > Abonnement beheren > maak keuze > indienen en doorgaan > verlenging van abonnement annuleren.
Verlenging/abbo annuleren is natuurlijk niet hetzelfde als je account (en data) daadwerkelijk verwijderen.

Als voorbeeld:
Heb aantal jaar geleden, na het F1 seizoen, mijn Viaplay abbo gestopt. Een jaar later wilde ik toch weer F1 kijken dus maar weer abonnement aangevraagd. Kreeg gewoon mijn oude account terug inclusief alle 'favorieten' en historie. Terwijl ik na het opzeggen van het abbo nooit meer had ingelogd.
Klopt, daarom reageerde ik alleen op het eerste deel van zijn bericht. Het annuleren van het abonnement.
Deze lijst zegt echt helemaal niks en is biased als wat. Onlangs NordVPN voor een maand uitgeprobeerd. Ik wil mijn eigen dns server kunnen gebruiken, wat aangeboden wordt. Echter bij mij werkt het niet. Het antwoord van de supportafdeling is dat ze het niet ondersteunen.

Als je te koop loopt met features en vervolgens niet ondersteund, dan heb je er helemaal niks aan.

Bij een andere provider werkt dit trouwens zonder problemen.
Ik had met NordVPN dat het halve internet niet beschikbaar was.
Hoe groot is het hele internet dan?
Ik zie VPNArea er nog tussen staan, die bestaan al (bijna?) een jaar niet meer. De lijst is niet echt up-to-date, zo lijkt het.
Bijna perfecte lijst! Had gehoopt dat ze zouden vermelden hoe het werkt i.c.m. streaming diensten (ip blokkades een ding?)
Bedankt voor de lijst. Mooie vergelijkingen
Leuke lijst, het zoi m.i. wel iets toevoegen als er ook bijstaat vanuit welk land de dienst wordt aangeboden.
Staat toch bij Jurisdiction als je naar beneden scrolt in de lijst
Ah niet gezien, er staan meerdere tabellen in de sheet en had de kolommen bekeken en het daar niet gevonden en had het er niet onder verwacht.

Dan nog mag het IMHo _in_ de tabel :D
Bedankt voor het delen.
Dank! Had eerst nog niet door dat na het overzicht, meer informatie staat. Zoals wélke protocollen ze ondersteunen (WireGuard!)
Nou is dit natuurlijk een advertorial en dat is gewoon duidelijk, zou het fijn zijn als Tweakers ook de zin en onzin bespreekt voor publieke VPNs voor consumenten.

Het echte nut is op z'n best natuurlijk discutablel.
Het anoniem surfen kan een ding zijn, maar, zoals al in het artikel benoemd wordt, zijn er talloze andere manieren om gefingerprint te worden, dus in dit geval gaat het niet verder dan alleen maar je IP-adres verbergen.

Het versleutelen van data voor publieke Wifi heeft in de praktijk ook maar beperkt nut. Iedere app in de Apple App Store na 2016 gebruikt alleen nog maar versleutelde verbindingen. (en iedere app na 2018 in de Google Play Store uit m'n hoofd). Die data is dus al niet meer in te zien door de Wifi-provider en je ISP.
Hooguit het DNS-verkeer (wat al best een ding kan zijn), maar daar is DoH/DoT/enz. voor.

Anti-virus e.d. heeft maar zeer beperkt nut aangezien alles al versleuteld is. De virussen e.d. dus ook. Ofwel. De VPN-boer 'kan' helemaal niets inzien wat onderweg is, want het is versleuteld tussen je browser/app en de webserver/dienst. Het zou dan hooguit iets kunnen zijn dat op je device zelf draait, maar dat stukje heeft dan weer niets met de VPN-dienst zelf te maken.

Dingen roepen als AES-256-GCM- en ChaCha20-versleuteling, is niet gelogen. Maar je browser doet dat ook al. Het zijn de standaard-protocollen die al jaren door alles en iedereen gebruikt worden. (van de HEMA tot de NSA).

Waar publieke VPN's voor consumenten als deze dienst vrijwel alleen maar voor gebruikt worden is je geolocatie te spoofen voor goedkopere abonnenten en georestricties bij Netflix enzo. (en eventueel het moeilijker traceren van torrents). Nou zeg ik niet dat dit niets waard is, maar het focussen op 'het is zoveel veiliger' is volstrekt een drogredenering.

[Reactie gewijzigd door lenwar op 31 maart 2025 09:26]

Ik ging even kijken op de website van Surfshark maar haakte ook al snel af toen ik een grote banner zag met (blijkbaar) uitspraken van een 'tech reviewer' dat hij "dankzij Surfshark weer veilig het internet op kan".

Kom op zeg dat is bijna het zelfde niveau als roepen dat je huis veilig is voor boeven omdat je je straatnaam bordje en huisnummer hebt afgeplakt :X
Het blijf maar terugkomen, dat je een VPN nodig hebt om veilig gebruik te maken van openbare wifi. Het liefst ook nog met het argument dat een hacker misschien wel bij je bankrekening kan komen.

Intussen:
- Is op de meeste gast netwerken client isolatie van toepassing, dus je kan helemaal niet bij het verkeer van je 'buurman' komen.
- Is al het verkeer tegenwoordig verstleuteld.
- Wordt er door de meeste website gebruik gemaakt van HSTS
etc.

En dan krijg je vaak de reactie: ja maar met mijn wifi pineapple kan ik een rogue portaal opzetten etc... Prima, er zal vast nog wat kunnen, maar er is geen enkele, enigzins recente, casus waarin dit gebeurd is en het ook maar enigszins bewezen impact heeft gehad.
Voor een aanvaller is het super onpraktisch, je moet namelijk fysiek op een locatie zijn en dan hopen dat iemand toevalig iets doet waar jij dan misbruik van kan maken. Omdat je fysiek op locatie bent, ben je zelf ook nog eens kwetsbaar om gepakt te worden. Een gerichte aanval is al helemaal lastig, want van zeer veel factoren afhankelijk. Terwijl een goede phishing meestal wel slaagt (https://www.troyhunt.com/...y-mailchimp-mailing-list/).

Om een beetje moe van te worden. Ja een VPN is handig om je locatie te verplaatsen naar een ander land of om illegale dingen te doen. Meer niet.

[Reactie gewijzigd door BytePhantomX op 31 maart 2025 10:20]

PrivateInternetAccess heeft (als je via hun site de APK download) de optie om PIA Mace aan te zetten.
"MACE is a system developed by Private Internet Access to help protect our customer's privacy and security. Private Internet Access MACE returns IP addresses of unwanted domain names as an address that's not routable on the public internet. " https://helpdesk.privatei.../kb/articles/what-is-mace

Wat dus als ad blocker werkt voor alle apps op je telefoon.
Dat is prima, maar daar heb je geen publieke VPN-dienst voor nodig die het internet op gaat. Adblock Pro voor iOS/Android bijvoorbeeld, doet dit lokaal op je telefoon (technisch door een lokale VPN).

Wat mijn primaire probleem is, is dat VPN-diensten suggereren dat je zonder een VPN onveilig bent of met zo'n VPN 'veel veiliger' bent. En dan bij voorkeur wat technische interessante termen er tegen aan gooien, die weinig tot niets voorstellen, zoals die ciphers in dit artikel.
Je browser doet dit al met dezelfde ciphers. Net zoals het leger, banken en de website van de slager om de hoek.

En begrijp me niet verkeerd hè? Er zijn prima redenen te bedenken om zo'n publieke VPN te gebruiken als particulier, maar veiligheid is maar een heel beperkte factor hierin.
Dit soort diensten neigen heel erg naar scareware.
Helemaal eens. Ik heb een tijdje terug met een dikke aanbieding alsnog wel een abonnementje gekocht voor een lange tijd, maar dat is puur omdat ik graag geolocatie wil kunnen spoofen. Alle andere voordelen van een VPN vind ik, zeker in Nederland, discutabel.
Ja inderdaad. Vooral bij VPN op telefoons, VPN aan maar vervolgens wel allerlei apps van Meta geïnstalleerd hebben met toegang tot alle jou data :+ . Of een Windows PC met alle telemetrie aan en Chrome als browser :+ .

Een VPN is een hulpmiddel, niet een of ander programma wat je aanzet en jou vervolgens magisch ineens allemaal veiligheid en privacy geeft. Met gezond verstand en het minder gebruiken van allerlei social media bereik je veel meer. Of door gewoon eens door het settings menu heen te bladeren van apps, besturingssystemen etc. En alle telemetrie uitzetten.
Zo te zien is die korting van 86% nu al van toepassing op hun website.

Wat ik niet snap is waarom niet gewoon standaard 80% korting geven aangezien dit soort acties er vaak om de havenklap zijn?

Zo nare tactiek altijd als bedrijven met hoge kortingen gooien om makkelijk te vissen of zo fomo te creëren.
Waarom betaal je in de Nederlandse supermarkt de hoofdprijs als de producten vaak 2 halen 1 betalen zijn?
Omdat eenzelfde soort tactiek is om fomo te creëren en het aanzetten tot impuls aankopen.
Dit doen bedrijven om mensen over te halen niet te wachten met kopen.
Nu denk je immers: "o er is nu korting, ik moet snel zijn". En in de haast maken mensen over het algemeen minder verstandige beslissingen omdat het lastiger is om kritisch na te denken.
Tja dat is gewoon marketing. Zeker bij een product dat gezien kan worden als een doorlopend abonnement. Je geeft standaard in het begin een grote korting, en zorgt dat mensen het proberen en vervolgens niet door hebben dat de korting verloopt en je een stuk meer betaald voor de verdere looptijd. Dit zie je trouwens overal terug, kranten, sportscholen, videoplatformen, etc. etc. etc.
Bovendien is de korting tijdelijk. Als mensen vergeten / te lui zijn om hun abonnement te verlengen betalen ze daarna de volle pond.
Ik zal je nog wat mooiers verklappen. Ik heb denk ik de afgelopen 4 jaar NordVPN en Surfshark gehad met 100% cashback via Pepper. :)
Met een NL adres betaal je netjes de BTW. Dus dan betaal je 15 euro voor 2 jaar en 3 maanden ofzo. :P

Mocht je buiten NL wonen en er toevallig geen BTW hebben, betaal je 0 euro voor dat abonnement.
Korte antwoord: Het is een simpele manier van prijsdiscriminatie. Langere antwoord: een klein lesje bedrijfseconomie ;)

Een software(-as-a-service)bedrijf wil graag iedereen een zo hoog mogelijke prijs rekenen natuurlijk, maar wil vooral ook zoveel mogelijk klanten hebben. De marge op hun product is enorm hoog en variabele kosten heel laag. Ze weten dat iedere consument een ander budget heeft en voor de volle mep haken veel te veel mensen af. Sommigen hebben inkomen zat, boeit het niks en/of laten het abonnement doorlopen na een actieperiode en betalen dus wel 'retail price'. Die mensen gaan niet op zoek naar kortingscodes e.d., en voor die 'luxe' betaal je. Voor wie dat niet wil zijn er de actieprijzen, kortingen, vouchers, noem maar op. Alles om mensen over de streep te trekken.
Echter gaan ze niet standaard 80% geven want dan geven ze dat dus ook aan de mensen die ook akkoord gaan met de volle mep.
Net zo goed als wanneer je internet verlengt je korting krijgt...

ofwel, over 2 jaar betaal je de volle mep tenzij je op tijd opzegt en weer aanmeldt.
Deze actie is er niet eens om de haverklap. deze is er altijd. Elke willekeurige youtuber heeft wel een "code" voor 86 procent korting +3 maanden. Die actie stopt nooit. Soms is hij op de site even weg als de teller op 0 staat. Maar de volgende dag hebben ze weer een nieuwe actie. Maar alsnog kun je dan zo'n sponsor code gebruiken.
Ik heb me aangemeld, in hoop dat ik win, zodat ik een ander kan beschermen tegen dit soort marketingbullshit. :r
Oh, das een goede, hopen om te winnen en er dan geen gebruik van maken. Dat ik daar zelg nog niet aan gedacht had :D
Ziet er interessant uit, nu kijken of het ook redelijk snel is en latency in orde is.
Heb nu PIA. en die is begrenst op +-300mbit met een gemiddelde latency van 20ms .
Ik heb met PIA wel tegen 1Gbit gedownload anders. Wellicht de server die je gebruikt hebt?
Ik heb al een VPN. Ik gebruik het niet vaak, maar het kan handig zijn en soms veel geld schelen. Gisteren is bijvoorbeeld Duolingo weer verlengd. Voor het komende jaar heb ik slechts 13 euro betaald. Duidelijk niet de prijs zonder VPN. ;)
Ik doe ook mee, ben benieuwd hoe surfshark zich gedraagt tov de concurrenten
Wireguard roadwarrior installeren en dan heb je alles zelf onder controle.
Is het zo simpel? Dan heb je de technologie, maar niet de infrastructuur, toch? Je hebt geen wereldwijde poel van "exit servers" door wat software te downloaden? Ja, je kunt een VPS nemen ergers, maar dan is je anonimiteit niet veel veranderd: van je vrij statische Ziggo IP naar je statische Hetzner IP, even herleidbaar. Niet waar?
Dat maakt niks uit. Bij een vpn dienst is alles ook encrypted behalve het moment wanneer je er verbinding mee maakt. Dat vergeten veel mensen. En laat dat nou net het meest cruciale moment zijn die je wilt verbergen als je iets van plan was wat niet gezien mag worden.

Met een eigen vpn dienst hebben ze wel een ip die de vps heeft aangeschaft (welke je natuurlijk ook kan hebben veranderd bij aanschaf), maar is het geen 100% bewijs dat jij degene was die de vpn gebruikte. Dat staat in de logs die jij beheerd en laat die nou net verkeerd zijn geconfigureerd en/of elke dag richting dev/null zijn gedropt om de spaarzame hdd ruimte te behouden.

Wil je anonimiteit dan zul je je erin moeten verdiepen. En dan kom je er ook snel achter dat je geen vpn moet aanschaffen van een commerciele dienst. En als het dan echt moet, omdat je je er niet in wilt verdiepen dan is Mulvad de beste oplossing hiervoor. En niet de diensten die maar met kortingen en schreeuwende ads je willen verleiden naar hun toe te gaan.
En zonder VPN dienst is ook zowat alles encrypted, want zowat iedereen gebruikt https tegenwoordig. Een commerciele VPN is geen magische oplossing om jezelf te verbergen. Je verschuift het probleem gewoon van je ISP, die aan strenge wetgeving moet voldoen, naar een bedrijf wat overleeft op durfkapitaal met het doel een ROI te krijgen in de toekomst en op zoek gaat naar de goedkoopste oplossingen om de schuldput zo klein mogelijk te houden.
Da's leuk voor een VPN naar je thuis maar dat is niet het doel van een VPN provider zoals Surfshark.
En wat is het doel van Surfshark volgens jou? En hoezo is mijn optie alleen leuk voor een vpn thuis? Heb je uberhaupt wel door wat het doel is van een vpn?

En ik dacht op T.net te zitten. Een site bedoelt voor technologie ipv het makkelijke werk.
Het doel van een VPN dienst als Surfshark is dat je het in de hele wereld gebruiken kan omdat er bijna altijd wel een vpn server in de buurt is. Ik kan uit ervaring spreken dat als je aan de andere kant van de wereld zit een vpn opzetten naar Nederland (je eigen server) niet de beste prestaties biedt.

Daarnaast kun je er ook regio blocking mee omzeilen, en hebben sommige VPN providers ook technieken om vpn blokkades te omzeilen waar standaard oplossingen als wireguard of Openvpn niet werken.
Het "doel" van Surfshark is tweeledig:

Enerzijds beloven ze je "privacy" door je internetverkeer naar ergens anders toe te sturen. Anderzijds beloven ze je om vervelende geo-ip blocks te omzeilen. En ja, dat kan ook via Wireguard want ze ondersteunen dat protocol gewoon.

Wat jij voorstelt is een DIY VPN oplossing. Zoals ik zei: Heel leuk om naar je thuis te verbinden zodat je 4G provider niet langer kan meekijken maar je provider thuis wel. Of ga je over de hele wereld vershillende VPSen huren? En ik dacht op T.net te zitten. (Wat een dwaze opmerking ook)

[Reactie gewijzigd door iqcgubon op 31 maart 2025 10:16]

Dat is toch alleen voor Linux?
ik heb net NordVPN opgezegt dus kom maar op......
Weet niet of je een specifieke reden had voor het opzeggen, maar Surfshark is onderdeel van Nord.
thanks, dat wist ik niet maar NordVPN is mij te duur.
Proton vpn is gratis
Ja, gebruik dit nu, via wire guard. Maar de gratis versie is afgelopen jaar volledig uitgekleed. Split tunneling, gone
Vpn accelerator gone,
Lan verbindingen gone
Vooral de eerste en laatste cruciaal. Via wireguard deels opgelost maar niet kunnen auto switchen op load of makkelijk naar ander land is (VS) nogal vervelend.
Je mag nu ook alleen maar klikken op andere server niks van een keuze verder en profiele. Zijn ook weg.
Niet dat ik het niet snap maar wel dat de gratis versie voor mij op zijn einde loopt


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn