Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 239 reacties

Tweakers.net heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. Niet alleen is de redactie flink uitgebreid, ook wordt er over steeds meer onderwerpen geschreven. We hebben daarom besloten de channels verder uit te breiden en de layout van de site hier op aan te passen. Een kleine sneakpreview.

Hoewel het pas een jaar geleden is dat Tweakers.net de huidige layout introduceerde, wordt momenteel door Tino, Robert en Arjen de laatste hand gelegd aan NGv2. De nieuwe versie, die eveneens door Femme is ontworpen, borduurt voort op de eerste versie en zal - waarschijnlijk - voor veel bezoekers een minder grote verandering inhouden dan die van vorig jaar.

Bij de launch van NGv1 werden ook de channels (Core, Pro en Life) geÔntroduceerd. Het afgelopen jaar is de redactie echter fors uitgebreid en wordt er meer content over meer onderwerpen geproduceerd. Met de huidige channelindeling liepen we dus tegen beperkingen aan. In NGv2 hopen we die op te lossen door het Life-channel op te splitsen in Games, Mobile en Electronics. Core en Pro blijven uiteraard gewoon bestaan en zullen zeker niet minder belangrijk worden of minder aandacht krijgen.

Om de artikelen van Tweakers.net nog makkelijker toegankelijk te maken, heeft Femme in de nieuwe layout de positie van de tracker iets naar beneden verplaatst om ruimte te maken voor een verticaal menu met daarin de kanalenkiezer. De tracker zelf bevat de oude vertrouwde functionaliteit, maar 'smelt' qua kleur meer samen met de omgeving.

Via het nieuwe channelmenu kunnen bezoekers direct doorklikken naar de indexpagina van hun favoriete channel. Op deze pagina's staan naast de laatste nieuwsberichten ook de laatste reviews. Net zoals in de huidige site hebben ook in de nieuwe layout alle channels een eigen kleur gekregen. Daar waar in de huidige layout de header van de pagina nog meekleurt, is dit bij NGv2 niet het geval. In plaats daarvan wordt er onder het menu een subtiel gekleurd lijntje getoond. Ook de titels van berichten kleuren mee, net zoals nu al gebeurt in de huidige layout. Behalve op de channelindexen wordt het nieuws natuurlijk ook gewoon op de Frontpage gepubliceerd.

Om alle content nog beter te kunnen tonen, is bovendien de layout 136 pixels breder gemaakt, waardoor de hele site nu 1140 pixels breed is. De extra ruimte is vooral gebruikt om iets meer 'functioneel wit' in de site te kunnen gebruiken en om de rechterbalk breder te kunnen maken. Deze extra breedte wordt vooral benut door de reviews, die meer aandacht krijgen. Bovendien rouleren er in het carrousel in de nieuwe layout zes in plaats van drie reviews. De verbreding van de rechterbalk maakt het ook mogelijk om het blokje met populaire Pricewatch-producten te voorzien van afbeeldingen.

De nieuwe layout zal op maandag 7 juli worden ingevoerd. Tweakers.net heeft er alle vertrouwen in dat we hiermee opnieuw een stap in de juiste richting zetten. Femme zal volgende week bij de introductie van de gewijzigde layout uitvoerig(er) ingaan op de veranderingen en achterliggende gedachten bij bepaalde keuzes.

Layout Frontpage Layout ChannelindexLayout Pricewatch-blokje Layout Productreviews-blokje Layout Kanalenkiezer nieuwe channels

Door Wilbert de Vries


Wilbert was tussen 2007 en augustus 2015 hoofdredacteur van Tweakers. In die tijd heeft hij de redactie en het merk Tweakers enorm zien groeien, zowel in bezoekers en bereik als pageviews en onderwerpen waar Tweakers over schrijft.

Volg Wilbert op TwitterVolg Wilbert op Google+
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (239)

1 2 3 ... 12
Ziet er goed uit. Alleen vind ik die grote kanalen kies knoppen iets te aanwezig.
Zijn er eigenlijk statistieken van hoeveel mensen alleen maar een enkel kanaal lezen?
Want gebruikt het meerendeel gewoon de alles lezen optie. Of sla ik de plank nu volledig mis?

Edit:
Ik ben overigens erg blij dat de site breder wordt. Hulde daarvoor.

[Reactie gewijzigd door 4ourty2 op 30 juni 2008 18:22]

Ik hoop inderdaad dat iemand van de redactie iets kan roepen over het gebruik van de verschillende kanalen.
In de meeste reacties lees ik dat men gewoon alles leest en geen gebruik maakt van de kanalen, dus ik heb het idee dat de redactie de kanalen overwaardeert.
De reden die nu wordt gegeven om meer de nadruk te leggen op de kanalen, is dat de redactie is uitgebreid en er meer nieuwscontent is. Maar ik vermoed dat de meesten niks willen missen en snel alle headlines scannen en zelf weten wat hen interesseert en niet in de hokjes van de "kanalen" denken.

Kortom: zijn er statistieken om te onderbouwen waarom er meer nadruk wordt gelegd op de kanalen?
De huidige channelindexen worden verhoudingsgewijs weinig gebruikt. Dat is voor ons redactioneel gezien echter geen reden om de nieuwe rubrieken niet in te voeren. Artikelen horen immers in een hokje en door die hokjes (de rubrieken dus) duidelijk weer te geven ziet iedereen in een oogopslag waar Tweakers.net voor staat. Bovendien zorgt het er ook voor dat we de rubriekstructuur elders op de site kunnen gaan gebruiken. Zo kunnen we het forum bijvoorbeeld nauwer verweven met de layout van de site en relevante forumonderwerpen koppelen aan bepaalde berichten.

Het gaat er dus niet om dat we verwachten dat mensen de indexpagina's gaan bekijken of de frontpage niet meer bezoeken, maar om het grote geheel. Overigens verwacht ik wel dat de rubriekspagina's in de toekomst toegevoegde waarde kunnen gaan bieden. Zo kan er in de Games-rubriek een videoplayer worden toegevoegd met trailers van games of zouden we in de Games-rubriek ook screenshots kunnen tonen van spellen. Dat zijn geen zaken die ik direct op de Frontpage zou zetten, maar die voor een deel van de bezoekers wel degelijk interessant zijn.
Dit vraag ik mijzelf ook erg af. Hoeveel mensen lezen nou uberhaupt alleen Core, Pro of Life? Ikzelf lees gewoon alles en zit dus altijd op de hoofdpagina.

Maar misschien dat Femme hierover iets kan vertellen?
Is het niet slimmer om de nieuwe layout "fluid" te maken? Oftewel: resolutie aanpasbaar.
Niet iedereen stelt een gecentreerde site op prijs en ziet liever de content breed over hun scherm.

Verder; "smelten" de trackers niet iets teveel weg? Persoonlijk vind ik ze nu beter dan in "v2". De verbeterde carrousel of billboard ziet er wel beter uit. Al vind ik eerlijk gezegd die "knoppen" er onder weer wat minder.

Sommige dingen zijn inderdaad vooruit gegaan, anderen niet zo. Maar ja, het is de truc om een balans te vinden :)
Een fluid layout maakt het lastig om controle te houden over de presentatie. Bovendien komen oneindig brede kolommen de leesbaarheid van teksten niet ten goede. Het contrast in de tracker gaat nog iets getweakt worden.
Ik vindt dat fluid geen goed idee.
Zoals Femme al in dat nieuwsbericht zegt: Bijna iedereen zijn resolutie is echt wel hoger als 1024 x 768.
Die van mij is 1650 x 1050, dus ik vindt het eerlijk gezegt alleen maar fijn..

Ik vindt het jammer van die knoppen linksboven in,
ik gebruik die eigenlijk nooit, die categorieŽn, en lees gewoon al het nieuws,
als je een beetje een "tweaker" bent vindt je al het nieuws wel leuk om even te lezen. :) .

Ik snap het alleen niet hoe het rechtsbovenin gaat werken,
Een plaatje met wat tekst eroverheen is mooier als nu, alleen die knoppen eronder, kan je daarmee switchen tussen de plaatjes van de artikelen, of waarvoor zijn die? :)
Persoonlijk zou ik een 'personalized' RSS feed waarderen zodat mijn tweakotine ook wordt bijgewerkt met de artikelen welke ik alleen vai thunderbird lees. Nu open ik vrijwel alleen de artikelen in de browser als ik een reactie plaats.

Met personalized bedoel ik dat het userid opgenomen kan worden in de url zodat de website weet wanneer een tweaker een artikel via rss leest. Aangeziek thunderbird mijn firefox cookie niet meestuurd lees ik de arikelen nu 'anoniem'.

[Reactie gewijzigd door Niemand_Anders op 30 juni 2008 17:09]

Voor zover ik weet moet je sowieso een artikel in je browser openen als je 'm helemaal wilt lezen aangezien onze RSS geen volledige artikelen bevat :?
Mwa, ik heb het niet zo op die categorieŽn. Het zijn geen categorieŽn die inhaken op wat er gelezen wordt, m.i. Je kunt beter categorieŽn hebben als "internet", "microsoft", "opensource", "gadgets", "economie" en "games" ofzo. Dan is het direct duidelijk wat die categorieŽn omvatten. "core" en "life" zeggen echt helemaal niets.

Verder misschien ook es tijd om de pricewatch onder handen te nemen? De beginpagina is echt klote qua indeling. De categoriŽn rechts :? Doe es normaal en zet het belangrijkste (de categorieŽn) links en hetgeen dat bijna nooit boeit aan de andere kant. Het zal mij wat interesseren dat een of andere enterprise-printer opeen §10000 goedkoper is. Top 5 is nog wel leuk, maar niet over ALLE categorieŽn. Daarnaast is de breedte van de boomstructuur van de categorieŽn onvoldoende. SubsubcategorieŽn zijn zelden volledig leesbaar.

Ik met mijn categorieŽn ook :)
Ik hopo dat er wat mee gedaan wordt. Het is niet kwaad bedoeld, maar als tips voor verbeterpunten ;)
Mijn inziens maakt het geen hol uit of de categorieŽn nu in de linker of rechterkolom staan. Qua vormgeving is het mooier om de categorieŽn rechts te plaatsen en de tekst in het midden. De leesbaarheid van de categorienamen wordt beter in de nieuwe layout omdat er meer ruimte voor content beschikbaar is.

De layout van de Pricewatch zal tezijnertijd onder handen genomen worden. Dit zal dan wat verder gaan dan de categorielijst verplaatsen.

[Reactie gewijzigd door Femme op 30 juni 2008 18:05]

Het gaat er in een functionele site helemaal niet om wat mooier is, maar wat functie heeft. In het begin van de nieuwe PW zat ik te vloeken "wtf waar zijn de categorieŽn gebleven?!" en meer van dat, want ik kon ze gewoon niet vinden. Pas na verder kijken zag ik dat ze rechts staan. Ik heb echt geen zin om na te gaan denken terwijl het juist t.net is die mijn pageviews graag wil hebben. Ik wil hersenloos kunnen doorklikken zonder moeilijk te gaan zoeken waar iets nu weer verstopt zit.

En welke content wil je dan nog in de PW plaatsen? Die top-lijstjes zijn echt compleet onboeiend, en een leuk verhaaltje ergens over lees je ook alleen de eerste keer. Je komt in de PW om een product op te zoeken, dus de primaire navigatie daarvoor moet ruim en prominent in beeld staan.

Anders misschien es een usability-test uitvoeren. Tien tegen een dat er een kern van waarheid in mijn betoog zit ;)

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 2 juli 2008 01:34]

Mwah... vind het eigenlijk wel meevallen met het 'nieuwe' ontwerp.

voor iemand zoals mij heb ik liever in een keer het overzicht van alles, zonder die keuze bovenin (ik vind dat menu erg groot o_0).

Tevens vind ik het zonde dat dan mijn items lager komen te staan, zo zie je minder in een keer, en forceer je scrollen. (wat ik nu precies! niet hoeft).

Het logo is ookal niet compleet, maar een soort vervormt idee ervan, ook een minpuntje in mijn optiek.

Meer bladzijden in de review sectie vind ik wel erg prettig. Tevens de kleurkeuze om nieuwe berichten te zien, valt ook beter op.

Al met al denk ik dat het nog wel aangepast kan worden om nog een beter resultaat te toveren...

( p.s. ga mij nou niet lopen aftrollen als je het wel leuk vind, daar is deze reply ook niet voor bedoeld, ben gewoon mss een van de weinige mensen die wel hun "negatieve" zin hierin plaatst. )
Als de breedte 1140 pixels wordt, gaan mensen met een scherm van 1024 pixels breed (Eee etc.) daar dan geen last van krijgen? Eigenlijk is de site nog wat breder omdat de verticale scrollbar ook nog ruimte inneemt.
1024 pixels breed wordt gewoon ondersteund alleen krijg je dan een minder brede tracker en krappere marges.

Uit statistieken die we in februari verzameld hebben, bleek dat dat 70 procent zijn window al op 1150 of breder heeft geschaald en 91 procent heeft een monitor met een horizontale resolutie van 1164 pixels of hoger.
Je zou met javascript mensen met een kleiner scherm een smalle versie kunnen aanbieden en dit opslaan in een cookie.
Maar ik weet niet precies hoe jullie cms en pagina's zijn opgebouwt en of dat heel makkelijk te doen is. Maar ik ben wel een voorstander van een lekkere brede layout. Heb ik tenminste wat aan mijn resolutie :).
Aan de andere kant, het ontwerp kan nog wel een stukkie smaller, tussen de nieuwsberichten en de linkerkolom zit wat ruimte, aan de rechterkant zit wat loze ruimte (want heel mooi vind ik die grote ruimte links en rechts van de header niet).

Het logo is ook beter geworden vind ik, ziet er net weer wat strakker uit.

Het enige waar jullie nog wat slims voor moeten bedenken is die lightbox voor de plaatjes, dat zoomen en dan scrollen werkt nog niet ideaal. Ik zou gewoon voor ouderwetse pop-ups gaan....

En channels... tja... veel gezeik van mensen over dat bepaald nieuws niet op tweakers hoort heeft jullie daartoe gezet, maar ik denk dat een groot deel van jullie bezoekers er toch geen gebruik van maakt.

[Reactie gewijzigd door poepkop op 30 juni 2008 18:55]

Blij om dat te horen! Draai zelf 1920, maar bijna nooit apps fullscreen. Plus idd de opkomende eee's en concurrenten :). Verder vind ik het er allemaal prima uitzien.
Maar hoeveel van deze mensen draaien fullscreen? Ik heb breedte genoeg op mijn scherm, maar houd mijn browser het liefst zo compact mogelijk zodat ik kan "multitasken"(wat vaak inhoudt andere processen ed. in de gaten houden).
Ach, op mn eeepc 701 met 800x480 resolutie is toch alles al te breed. Gewoon lekker scrollen :P Op schermen met 1024 breedte zul je nu ook een beetje moeten scrollen. Denk niet dat je het daarom moet laten. De tweaker-doelgroep zal de site vnl. op grote, high end (breedbeeld)schermen bekijken, dus denk niet dat in de praktijk veel mensen hier last van hebben.

Wat me wel handig zou lijken is een soort alternatieve lite-layout. Speciaal voor zulke kleine notebooks en pda's e.d. en de mensen met een 1024px scherm of 1280-scherm met een vista-sidebar oid. Dat hoeft niet veel werk te zijn als je alleen een aangepaste stylesheet maakt met 800px breedte.
Er is nu wel een tweakers.mobi, maar die is weer tť spartaans ;)

[Reactie gewijzigd door Palomar op 30 juni 2008 17:14]

Op je EEE 701 kun je ook Opera gebruiken, en op 80% zoom zetten, werkt heerlijk :o
In Firefox 3 zoomen afbeeldingen etc. ook netjes mee, dus Opera hoeft daarvoor dan al niet meer :P
http://tweakers.mobi/ ;) is nog reclamevrij ook :Y)

[Reactie gewijzigd door t-x-m op 1 juli 2008 09:27]

Tja, of de persoon verantwoordelijk voor het webdesign maakt het zichtbare deel van de pagina gewoon niet breder dan 960 pixels (is nu wel zo'n beetje een geaccepteerde standaard) en dan moet je dus nooit horizontaal scrollen. Voor de gebruiksvriendelijkheid is horizontaal scrollen nl. niet erg bevorderlijk.

[Reactie gewijzigd door Crazz op 1 juli 2008 10:10]

Hopelijk is het nieuwe Channelkiezer-blokje uit- en inklapbaar. Ik ben iemand die nooit de Channels gebruikt en gewoon selectief (alles of niets ;)) de artikelen lees. Zou jammer zijn als die (overigens duidelijk nuttige) Channelkiezer ongebruikt veel ruimte vreet.

Dus is het inderdaad een eerst-naar-beneden-klappend menuutje?
Het is een vast element in de linkerbalk, net zoals de tracker. Het is dus niet iets dat bezoekers kunnen in- of uitklappen. Hier is mede voor gekozen omdat het ook in een oogopslag duidelijk maakt waar Tweakers.net voor staat en over gaat.
Is het niet mogelijk om in je profiel aan te geven of je het wel of niet wil hebben (of aan kunt geven welk channel je wil hebben) Ik ben net zoals IceEyz, iemand die altijd alles wil zien en zelf wel uitmaakt wat ik wel en niet wil lezen. Zo'n balk is dan idd verspilde ruimte.
We gaan de channels niet aan de gebruikers opdringen en ze verplichten om er gebruik van te maken. De belangrijkste content (nieuws, reviews e.d.) wordt altijd op de frontpage gepresenteerd. Wel bestaat er de mogelijkheid dat er in de toekomst exclusieve items op de channelindexen komt te staan als we geen ruimte hebben om dit allemaal op de frontpage te presenteren. Het zal dan gaan om andere content dan nieuwsberichten en reviews.

De channels zullen tevens gebruikt gaan worden om de herkenbaarheid van gecategoriseerde content te verbeteren. De forumindex op GoT bestaat nu bijvoorbeeld uit een lange lijst van forums die visueel nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. In de toekomst gaan we deze lijst groeperen op channel zodat forums makkelijker zijn terug te vinden in de lijst.
We gaan de channels niet aan de gebruikers opdringen en ze verplichten om er gebruik van te maken.
dat is eigenlijk al gebeurt bij v1, hoevaak ik wel niet van een artikel doorklik naar de pricewatch of meuktracker en dan ineens dingen niet meer kan vinden omdat ze niet in de channel thuis horen waar ik ineens in beland ben omdat ik een artikel uit een channel lees.

het liefste zou ik alles willen benaderen uit de main channel en zo alle rubrieken tot mijn beschikking hebben, en vooral met een search. in de verkeerde channel kan ik bv. bepaalde meuk niet in een search terug vinden.

ondertussen ben ik er wel redelijk aan gewend, maar handig is anders. Vooral omdat als ik terug wil naar het hoofdkanaal, zodat ik alles weer kan zoeken, ik op de FP terecht kom (button, rechtsboven) en niet bv. in de meuk of pricewatch kan blijven hangen met al ingevulde zoektermen.

ik hoop dan ook dat er met deze v2 en nieuwe channelbar/buttons er de mogelijkheid bestaat om channel te switchen zonder naar de FP te moeten. Dit zou voor mij vast een hoop storing wegnemen.

Ideaal zou ik altijd in main blijven ongeacht welk channel een bericht is ingedeelt, ik lees ze allemaal en als ik meuk zoek wil ik er niet over hoeven nadenken waarom hij die tool niet terug geeft met m'n query.
dat is eigenlijk al gebeurt bij v1, hoevaak ik wel niet van een artikel doorklik naar de pricewatch of meuktracker en dan ineens dingen niet meer kan vinden omdat ze niet in de channel thuis horen waar ik ineens in beland ben omdat ik een artikel uit een channel lees.
Hier zul je in ieder geval geen last meer van hebben. De items in het menu verwijzen altijd naar dezelfde locatie ongeacht waar je bent.
Maar dat betekend dus wel dat het onnodige ruimte inneemt voor een (boel??) aantal mensen. Misschien worden de channels dan niet aan de gebruikers opgedrongen, wel het channel keuze menu. Neem aan dat het een hele kleine moeite is om zoiets toch in je profiel aan te kunnen geven?
Je moet het ook niet meer zien als 'channels' maar meer als rubrieken (of hoofd-categorieŽn). Het 'channel'-concept is in de nieuwe layout dan ook alleen maar verder teruggebracht en de meeste acties zijn dan ook rubriek-onafhankelijk. De rubrieken-kiezer is denken wij echter wel handig voor diegenen die toch graag een gefilterde view van het content-aanbod willen zien.
Neem aan dat het een hele kleine moeite is om zoiets toch in je profiel aan te kunnen geven?
Assumptions... En zelfs al zou het een kleine moeite zijn dan nog is het voorbarig om aan te nemen dat het ook 'noodzakelijk' is - je kan nu wel op basis van een paar screenshots aannames maken maar dat zegt meestal niets over de praktijkervaring...
Maar dat betekend dus wel dat het onnodige ruimte inneemt voor een (boel??) aantal mensen. Misschien worden de channels dan niet aan de gebruikers opgedrongen, wel het channel keuze menu
De indeling in rubrieken willen we sowieso hebben en dan is het ook wel aardig om die rubrieken een beetje handig toegankelijk te maken. Verder vinden we nog heel veel andere nuttige zaken doen met de rubrieken. De rubrieksindexen bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om content weer te geven die we niet belangrijk genoeg of te specifiek vinden om op de frontpage aan te keilen, bijvoorbeeld screenshots van games. Tweakers.net biedt tegenwoordig teveel content om allemaal op ťťn frontpage aan te slingeren.
De indeling in rubrieken willen we sowieso hebben en dan is het ook wel aardig om die rubrieken een beetje handig toegankelijk te maken. Verder vinden we nog heel veel andere nuttige zaken doen met de rubrieken. De rubrieksindexen bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om content weer te geven die we niet belangrijk genoeg of te specifiek vinden om op de frontpage aan te keilen, bijvoorbeeld screenshots van games. Tweakers.net biedt tegenwoordig teveel content om allemaal op ťťn frontpage aan te slingeren.
Ok, je geeft nu (al in een aantal posts) aan dat sommige content alleen in bepaalde channels komt omdat ze niet op de frontpage passen (om wat voor reden dan ook).
Je gaat alleen voorbij aan het punt van MazeWing, namelijk dat die kanalenkiezer voor een (vermoedelijk significant) aantal mensen onplezierig is. Hij staat in de weg, en ze zijn toch niet van plan 'm te gaan gebruiken.

Ik ben het ook eens met joint_me dat die trackers niet erg goed meer aansluiten bij de rest van de pagina. Naar mijn idee is het contrast te groot, dat leest niet lekker. Dat is natuurlijk vrij eenvoudig op te lossen door de trackers een wat lichtere achtergrond te geven.

[Reactie gewijzigd door CherandarGuard op 3 juli 2008 17:19]

Jij gaat daarentegen voorbij aan het punt van femme en crisp dat je pas een goede indruk krijgt of het echt onplezierig is als je er daadwerkelijk gebruik van kan maken. Met andere woorden dus pas als de layout daadwerkelijk geactiveerd wordt.

Ik ken tweakers als een site die goed luistert naar zijn bezoekers, maar dan wel gebaseerd op daadwerkelijke onderzoeken en feiten en niet op basis van aannames die op basis van twee screenshots gemaakt worden.
Jij gaat daarentegen voorbij aan het punt van femme en crisp dat je pas een goede indruk krijgt of het echt onplezierig is als je er daadwerkelijk gebruik van kan maken. Met andere woorden dus pas als de layout daadwerkelijk geactiveerd wordt.
Maar er zijn ook genoeg tweakers die gewoon alles willen lezen? Voor hun is de channelkiezer overbodig. Sinds v1 zijn de channels er gekomen. Ik heb geprobeerd om er gebruik van te maken. Maar is mij totaal niet bevallen. Gewoon om het feit dat als ik op "Pro" wat lees, het gevoel heb dat ik wat mis wat er op "Core" te lezen is en visa versa.

Het is voor mij dus gewoon overbodig, ik zal ook niet van te voren zeggen dat de channelkiezer mij zal storen. Maar zoals ik het zie op de screenshot komt het wel storend op mij over.
Ik deel deze mening, ik lees alleen zaken via de headlines op het forum om het een beetje makkelijk te houden.
maar voor de mensen die ALLES willen lezen, is het nu wel lastig. Die mensen hebben altijd het channelkies balkje, dat alleen maar ruimte in neemt.
*Eens met RoeAntSe & MazeWing

En iemand die een account heeft en weet hoe die daar instellingen in aan moet passen weet hopelijk toch wel "waar Tweakers.net voor staat en over gaat" ?

Een optionele channelkiezer zou imo veel beter zijn, want er zijn zat mensen die gewoon alles willen lezen en die totaal geen waarde hechten aan dat hele channel idee.
Neem een abonnement en hide ze door middel van custom CSS?
of een firefox add-on en gewoon heel het vakje weghalen. :)
Als jij de add-on bedoelt die ik denk die je bedoelt daarvoor wilt gebruiken, dan nee want die is verboden voor tweakers.net
Volgens mij is de add-on niet verboden, echter het blokkeren van bepaalde delen van de site door de add-on wel. Maar het blokkeren van content die geen advertentie is, lijkt me niet verboden.. :D
Als ik de screenshots bekijk, zie ik een prachtig pijltje naar beneden onder het Tweakers Logo. Als die nou clickable is waarna het menu naar beneden schuift, zou voor veel mensen fijn zijn.

Dat 'ie standaard uitgeklapt is ok, maar inklapbaar (en ingeklapt houdbaar :)) zou ook erg fijn zijn.
Inderdaad die channelkiezer is iets waar ik ook niet op zit te wachten. tevens vindt ik de linker sidebar zowieso een verkeerde kleurstelling hebben de huidige is een stuk beter imo.

Daarentegen is de rechterkant wel verbeterd. Al met al is het een update die ik persoonlijk zo zo vind.
Ziet er goed uit luitjes _/-\o_
Ben erg benieuwd naar het eindresultaat :)
Ik vind het een stap te ver, ik krijg er een vies ik-wil-web-2.0-zijn gevoel erbij.

Mijn punten van "ik vind":
# de ronde hoeken "te" rond, de huidige hoeken zijn perfect.
# de top navigatie lijkt er ingeplakt, er is geen samenhang met de achtergrond.
# de trackers meer lijken op google-ads, ze horen niet meer bij de site. Daarnaast lijkt het wel of ze niet bij de site horen. De verticale lijn (links) is niet doorgetrokken.
# de pijl onder het tweakers-logo geeft mij ook een raar gevoel, kan het alleen even niet pinpointen (onder de baas zijn tijd).

Ik snap dat een design af en toe een update nodig heeft, maar denk dat dit een het begrip update voorbij geschoten is. Wat mij vooral stoort zijn die trackers!
helemaal mee eens. Het is echt een kijk-wij-kunnen-ook-een-web2.0-site-maken-cool-he! design.

Zorg eerst maar eens dat website en forum aansluiten qua design, voor weer een nieuw design door te voeren. De huidige bevalt namelijk prima :)
Tja, er is altijd weerstand tegen verandering. Ook ik moest wennen aan de nieuwe layout, maar na er een tijdje mee gewerkt te hebben (en de kinderziektes opgelost) ben ik erg over te spreken.

Verder vind ik het juist goed dat een tech-website zelf ook de "laatste" technologie gebruikt & uitstraalt. Hoe zou T.net anno 2008 nou overkomen met de orginele layout zeg ?

Juist omdat veel van dergelijke websites wel vast zitten aan een redelijke fixed (en dus vaak "achterhaalde") layout; denk b.v. aan oudere forum-software, etc. En 136 pixels aan extra breedte (totaal is zelf 1140 !) is niet niets, zelfs al is het deels "functioneel wit". Hoeveel high-volume nieuws-sites zijn er nou zo breed, ipv. nog steeds < 1000 ?

Nee hoor, ik zie T.net als een gadget/widget en die moeten nou eenmaal trendy zijn, nietwaar ... anders verliezen ze marktaandeel :)
Die extra breedte ben ik weer niet blij mee.

Heb in totaal 1440 pixels tot m'n beschikking (zowel thuis als werk), maar in beide gevallen heb ik links m'n bookmarks en rechts m'n IM staan ... Tweakers past nu perfect. :)

Maar, verandering is goed (als er over nagedacht is). Dus ik wacht het eerst wel weer even af.
Als Tweakers nu past dan blijft het in de nieuwe versie ook passen; de layout past zich aan aan de beschikbare breedte met een minimum van 1024 pixels :)
Eens, met de reactie van joint_me.

Vind in het huidige design de schuine strepen in de header erg netjes, met de kleine glow rond de navigatie ziet dat er stoer uit. In het nieuwe design is het echter allemaal wat kaliger en minder samenhangend..

De pijl onder het logo heb ik ook mijn vraagtekens bij.

Vond de laatste vormgeving echt een enorme mooie stap vooruit (dat daarvoor was zeker niet slecht, maar dit was een fijne afwisseling). Wat er nu aan zit te komen vind ik eerlijk gezegd echter een stap *achteruit*.


Misschien wen ik er wel aan als het een maandje actief staat! ;)
Ik denk dat het inderdaad even wennen is, was met nieuwe lay-out ook zo! :)
Ik vind het het zelf goed uitzien! :)
Lekker fris, niet echt nieuw, maar ook niet zoals het was! :)
Super! :D Goed gedaan! ^^
Niet om te mierenneuken, ik ken de statistieken niet zo goed, maar hoeveel mensen zouden er nog zijn die een schermresolutie van 1024 pixels in de breedte hebben en de site nu met een scrollbalk moeten bekijken?
Op 1024 pixels zul je de site zonder horizontale scrollbar kunnen bekijken. Het zal er wel wat minder fraai uitzien van de smalle tracker (die je ook helemaal zou kunnen uitzetten).

In februari lag het aandeel van gebruikers met een schermresolutie lager dan 1152 breed op 9 procent.
Ben ik nieuwsgierig wat jullie motivatie is geweest om toch voor deze breedte te gaan, opzich is het niet nodig en blijkbaar vallen er toch een aantal mensen over. Tuurlijk hebben alle tweakers grote schermen, maar ik voorzie ook dat kleine laptopjes populair gaan worden onder de tweakers...

[Reactie gewijzigd door poepkop op 30 juni 2008 18:59]

De motivatie is dat wij veel content op de pagina's presenteren en een breedte van meer dan 1024 pixels daar goed voor kunnen gebruiken. Tegelijkertijd zijn er erg veel gebruikers die hun window op meer dan 1024 breed hebben geschaald. Het is dan jammer om de content met krappe marges en smalle kolommen in een layout te moeten proppen die geschikt is voor 1024, terwijl het merendeel van de gebruikers een flink stuk achtergrond in beeld heeft dat niet op een zinvolle wijze wordt benut.

De tracker afschaffen om meer ruimte te creeŽn voor de content zou nogal jammer zijn. We hebben er nu voor gekozen om wat ruimte in de tracker op te offeren bij de minderheid van de users die op 1024 browsen. De meerderheid (>2/3 van de gebruikers) zal de site in optimale vorm bekijken.
Misschien iets voor de toekomst dan wellicht, mochten de umpc's aanslaan, om een kleinere versie van de FP te maken voor kleine resoluties :) (vergelijkbaar met een mobiele versie denk ik maar dan nog net wat groter)
De huidige frontpage (en de nieuwe dus ook) heeft al een handheld stylesheet ;)
ik en mijn broer al in ieder geval. Mijn moeder had een Łberspeciaal scherm destijds gekocht dat op 1600 px was.

Kan ik trouwens de suggestie doen om iets meer bevel te geven aan de header? Ik kan dit binnen 5 minuten fixen voor alle versies die er zijn van de headers. Alsnog kunnen jullie kiezen van ze niet te gebruiken. E-mail is gratis :)

(ik vraag mij eigenlijk af, zou de redactie de replies lezen?)
|| (ik vraag mij eigenlijk af, zou de redactie de replies lezen?)

Maar natuurlijk. Alle vragen die hier naar boven komen geborreld, zullen worden verzamelend en waar mogelijk direct of bij de launch in een aanvullende .plan worden beantwoord.

[Reactie gewijzigd door Wilbert de Vries op 30 juni 2008 17:39]

Ik!

Op mijn tabletPC als die in portrait staat (12" en 1400x1050). Ik heb speciaal die hoge resolutie-versie gekocht om de meeste websites die een horizontale resolutie van 1024 pixels verwachten zonder scrollen te kunnen bekijken.
Het merendeel van de tablets heeft trouwens een veel lagere resolutie (768, 800, 900 pixels) in portraitmode.
Maar ik ben dan weer iemand uit een kleine niche waarschijnlijk...

Overigens vind ik het er voor de rest op de screenshots niet slecht uitzien.
Ziet er mooi uit. Maar een vraagje ik neem aan dat op de hoofdpagina gewoon alle nieuws te zien blijft van in dit geval de 5 toekomstige catogorieen? Dus van Pro, Core, Games, Mobile en Electronics?

En ander vraagje bij de vorige layout werd al gesproken van wanneer het forum dan een beurt zou krijgen en zelf had ik verwacht dat dit al zou zijn gedaan echter is dit dus niet het geval? Kun je daar misschien iets over vertellen Femme?

ps. Erg leuk nu met het logoheader dat er weer iets technisch in zit verwerkt :)

[Reactie gewijzigd door Chip. op 30 juni 2008 19:26]

Het nieuws van alle channels blijft gewoon op de Frontpage verschijnen. Nu we de channels hebben uitgebreid en de kleurstelling hebben bepaald, gaan we serieus aan de slag met het forum. Verwacht geen wonderen binnen een of twee maanden, maar het staat hoog op het verlanglijstje.
Ok harstikke bedankt voor je uitleg.
1 2 3 ... 12

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True