Door Femme Taken

Architect

Betatest compact Productreviews-formulier

11-02-2008 • 17:33

48 Linkedin

Sinds vandaag is er een nieuw, vereenvoudigd formulier ingevoerd voor het toevoegen van Productreviews. Met behulp van het formulier, dat als 'popup' binnen de pagina verschijnt, kun je snel een beoordeling van een product toevoegen. Na het versturen van het formulier krijg je de mogelijkheid om de productreview uit te breiden tot een volwaardige review met een onderbouwing, plus- en minpunten en eventueel afbeeldingen, productkoppelingen en dergelijke.

Compact productreviewformulierDe Productreviews zijn sinds hun introductie in april 2005 redelijk succesvol geweest. Hoewel de kwaliteit van de reviews over het algemeen goed is, ontbreekt het nog aan de nodige kwantiteit. Bij het merendeel van de producten in de Pricewatch zijn er geen reviews aanwezig en dat maakt het moeilijker voor geïnteresseerden om een aankoopbeslissing te maken op basis van ervaringen van anderen.

Het vereenvoudigde reviewformulier is de eerste stap in ons streven om het schrijven van productreviews aantrekkelijker te maken. Binnenkort zal tevens de mogelijkheid toegevoegd worden om productreviews op kwaliteit te beoordelen met behulp van een sterrensysteem. Op de productoverzichtpagina's zullen de beste reviews als eerste getoond worden en de reviews zonder onderbouwing als laatste. De huidige anti-chronologische sortering zal als alternatief beschikbaar blijven. De waardering van de review zal meegewogen worden in de gemiddelde score van het product. Productreviews zonder onderbouwing zullen minder invloed hebben op het gemiddelde dan zeer complete vijfsterrenreviews. Hetzelfde zal gelden voor karmapunten die verdiend kunnen worden met het schrijven van reviews; de waardering zal gebaseerd worden op de omvang en de kwaliteit van de review.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat het compacte reviewformulier direct toegangelijk zal worden op allerlei productgerelateerde pagina's, zoals (redactionele) reviews en forumtopics. Productreviews zonder onderbouwing worden niet weergegeven in de tracker en in het overzicht van nieuwste productreviews op de Productreviews-indexpagina. De formulieren en de flow van het compacte naar het uitgebreide reviewformulier zullen in de komende weken nog finegetuned worden op basis van de reacties die we op deze betatest ontvangen.

Reacties (48)

Wijzig sortering
Wel, ik vind het nog redelijk onhandig, vroeger waren er van die uitgebreidde mooie reviews dat uitgebouwd werden en de uitzonderingen, die werden meestal bekritiseert die later dan ook nog vaak door hun zelf verwijdert. Da's wat nu niet gaat gebeuren, aangezien het maar een quick-review is, het is een groot voordeel voor de karma-hunters nu, nu moeten ze maar eventjes een snelle review maken en punten behalen, ook vind ik dat die reviews apart moeten staan en niet in de grote tracker moeten verschijnen indien ze niet onderbouwd zijn. Ik zie ze daar verschijnen en er is geen verdere uitleg bij.
Daarom heb ik een tijdje geleden ook dit topic op GoT geopend: Eerste paar surveys van een lid moeten gekeurd worden
Omdat er bijzonder veel ondermaatse reviews zijn. Maar naar veluid is de GoT Pricewatch DenkTank nog steeds bezig dus :)

Het is geloof ik niet de bedoeling dat die dingen in de tracker verschijnen, het is meer bedoeld als een middel om toch beoordelingen binnen te halen van luie users. Uiteraard zouden onderbouwde (en hoger beoordeelde) beoordelingen zwaarder moeten meetellen in het gemiddelde.

[Reactie gewijzigd door Sebazzz op 11 februari 2008 19:24]

Uiteraard zouden onderbouwde (en hoger beoordeelde) beoordelingen zwaarder moeten meetellen in het gemiddelde.
Dat gebeurd dan ook :) Ik meende dat je ooit wel iets met een extra toffe beoordeling aan kon vragen, dan kreeg je een ster bij je review. Dat leek wel te werken? Ik ben vergeten hoe dat precies in zijn werk ging though.

[Reactie gewijzigd door Zsub op 11 februari 2008 22:08]

In het verleden was er het onderscheid tussen gewone surveys en user reviews, die deze status kregen na een beoordeling door de fp admins.

Binnenkort willen we hiervoor een alternatief invoeren waarmee users een review kunnen waarderen op een schaal van één tot vijf sterren. De beste reviews krijgen de meest prominente positie, de zwaarste weging en hoogste karmabeloning.
Da's wat nu niet gaat gebeuren, aangezien het maar een quick-review is, het is een groot voordeel voor de karma-hunters nu, nu moeten ze maar eventjes een snelle review maken en punten behalen
Het produceren van kwalitatief hoogwaardige productreviews levert véél meer karma op dan een simpele beoordeling van het product. Je kunt dus kiezen tussen de hele avond beoordelingen bakken of de hele avond besteden aan het produceren van één grote review wat uiteindelijk ongeveer evenveel karma zal opleveren.
ook vind ik dat die reviews apart moeten staan en niet in de grote tracker moeten verschijnen indien ze niet onderbouwd zijn. Ik zie ze daar verschijnen en er is geen verdere uitleg bij.
Dit was vanmiddag nog niet het geval maar inmiddels wel.

[Reactie gewijzigd door Femme op 11 februari 2008 23:22]

Ik zou prima reviews in elkaar kunnen steken, maar mij ontbreekt de tijd daarvoor gewoon, en dat is denk ik het probleem met de kwantiteit waar tweakers.net tegen aan loopt. Hulde voor de verdere ontwikkeling van het review gebeuren, maar ik denk niet dat het een groot verschil zal gaan maken.
Bovendien zijn er al dramatisch veel reviews elders te vinden dus denk ik dat het merendeel van de users denkt, och, laat maar, het is toch wel bekent; Aangezien een beetje user een onderzoek doet naar het product waar hij/zij in geinteresseert is, en is het niet hier te vinden, dan is het wel elders te vinden.
Valt toch wel tegen voor een hoop producten hoor. Vooral zaken als printers, scanners en webcams komen er vaak slecht vanaf. Of er zijn helemaal geen reviews anders dan 'zeker kopen!' of 'valt tegen', of er is maar tegen 1 ander product vergeleken wat alsnog weinig zegt.
Naar mijn idee een goede zaak als mensen met zo'n apparaat even snel een paar cijfers kunnen geven, dan kun je tenminste het verschil zien tussen gemiddeld een 5 en gemiddeld een 9.
Naar mijn idee mogen uitgebreide reviews met hoge waardering veel meer karma opleveren dan je redelijkerwijs met korte reviews ooit zou kunnen halen. Een goede review kost je gegarandeerd 3 uur, terwijl je heel veel korte reviews in korte tijd achter elkaar kunt doen door maar snel te klikken (20 core2 duo processoren in 10 minuten als voorbeeld). Komt daar nog een systeem als ModBot voor (fanboy die alle Nvidia of juist AMD dingen omhoog/omlaag probeert te krijgen), of een maximum van X per uur tegen karma-farming?
Op dit moment is er in ieder geval al een duidelijk toename van het aantal nieuwe productreviews. Het aantal gebruikers dat gebruikmaakt van de nieuwe mogelijkheid om een simpele review te bakken is nog niet zo groot maar de users die eraan mee doen bouwen vaak wel meteen reviews van meerdere producten. Hopelijk blijft dit aanhouden zodra meer mensen het simpele formulier ontdekken.

Verder willen we in de toekomst ook links naar reviews van andere sites in de productreviews opnemen (waarbij de users zelf deze links mogen toevoegen).
Ik vind het toch een moeilijk punt met die kwantiteit. Ik help al mee aan die productreviews vanaf het moment dat het op tweakers geintroduceerd werd. In het begin waren er nog maar een paar reviews per dag, waardoor mijn werkje een stuk langer in de tracker op de frontpage te vinden was.

Ik schrijf graag hele uitgebreide reviews met foto's en alles erbij. Daar gaat dan al gauw meer dan 1 uur in zitten als ik het echt goed wil doen met foto's en details en alles behandelen enz..

Tegenwoordig is de kwantiteit voor productreviews zo groot en de hoeveelheid per dag zo immens dat er voor mij geen eer meer aan te behalen is. Mijn laatste reviews, over de Cooler Master Geminii en de Asus P5E waren al heel snel uit de tracker verdwenen waardoor ik echt maar heel weinig views heb gehad op die items. En dat terwijl de kwaliteit zeker net zo goed is als de oudere. Dit werkt voor mij heel demotiverend. Er is naar mijn mening zoveel vervuiling en oppervlakkigheid in de productreviews dat ik er zelf steeds minder naar kijk.

[Reactie gewijzigd door frankknopers op 11 februari 2008 17:55]

Als onze plannen zijn ingevoerd zullen de beste reviews de meeste views krijgen vanwege hun prominentere positie, zullen de beste reviews het zwaarst wegen in de gemiddelde score van het product en wordt je voor het schrijven van een topreview beloond met bergen extra karma :) .

In de toekomst kunnen we ook nog overwegen om de beste productreviews van de afgelopen dagen op de frontpage weer te geven om zo nog meer views te genereren. Kwaliatief hoogwaardige reviews zullen in de toekomst alleen maar meer views krijgen.

Verder vind ik de kwaliteit van onze productreviews over het algemeen erg goed, zeker vergeleken met de user-reviews op andere sites. Vooral de uitschieters naar boven zijn zeer groot. Je komt hier werken tegen die gewoon bijna nergens anders in vergelijkbare kwaliteit door gebruikers van een site worden geplaatst.
Dat is een goed punt! Hier ergerde ik me ook een beetje aan, omdat ik mijn reviews(al 2 tot nu toe) liever niet afraffel maar er dus wel een avondje werk in steek. Een score systeem lijkt me daarom een uitkomst.
Ga je wel een voordeel krijgen: als immers jouw review goed is wordt die hoog beoordeeld zodat hij hoger komt te staan en dus meer views genereerd.
ook ik reageer nog even in 2e/ 3e instantie: kwaliteit een maatstaf!
Hoe gek is men dat kwantiteit ook van belang is!!
Kwaliteit moet de maatstaf zijn: Een review hoort pas een review te zijn als er ook content/onderbouwing in de review staat en niet alleen een ingevulde pop-up tabel!
Tweakers.net: verlaag je niet tot dit nivo!
Erg goed dat T.net blijft te verbeteren (of dat in ieder geval probeert). :) Sinds ik mij heb aangemeld bij T.net heb ik langzamerhand ontdekt hoe groot T.net en GoT is. De mogelijkheid om zelf reviews schrijven beviel mij ook wel. Ik had en heb wel behoefte aan om ergens mij ervaringen met anderen te delen.

Dat er nu ook meer aandacht wordt gegeven aan kwalitatieve reviews, maar tegelijk wordt geprobeerd om meer kwantiteit te realiseren is veelbelovend. Ik had (en heb eigenlijk nog steeds) weinig moeite om een lange review te schrijven. Lang, betekend niet direct dat de review ook goed is. Zo zijn een paar review van mij gewoon bijna te lang om nog echt motiverend te zijn om te lezen. Dat vind ik zelf ook. Ik vind het soms moeilijk mijn mening weer te geven in woorden. Maar om veel te schrijven of te typen wordt het daar niet beter op. Ik blijf echter proberen. :)
Edit: Met andere woorden ik heb meer moeite om een compact maar compleet indruk te geven over een product. Ook edit ik mijn review (maar ook reacties, neem deze maar als voorbeeld :P) soms wel erg vaak. Maar typefoutjes en kromme zinnen kan ik echt niet laten staan. Om meer duidelijkheid te scheppen over wat ik precies update, heb ik bij de laatste paar reviews nu een Changelog aan het eind van de review.
/edit

Het aantal views maak mij eigenlijk niet eens veel uit. Ik heb liever mensen die het lezen en er echt iets aan hebben dan veel views. Komt erbij dat volgens mij alleen de views worden geteld van ingelogde gebruikers. Er zijn vast een aantal mensen die geen T.net account hebben maar toch regelmatig komen kijken. Ook mensen die naar een review zoeken en op jouw review uitkomen wordt niet meegerekend (even aan nemen dat degene geen T.net account hebben). Op een gegeven moment komen de views toch wel.

De complimenten bij mijn reviews doen me plezier. Zeker als ik er een tijd in gestopt hebt, maar ook het typen doe ik met plezier. Een teken van waardering. T.net helpt je met het typen ook daarbij. Met de beoordelingsbalkjes en de beschrijvende tekst daarbij en voor elke categorie zijn er aangepaste beoordelingsbalkjes.

Had nog wel een vraagje. Ik zag laatst dat je nu met een druk op een knop je review kan verwijderen (ook een nieuwe feature?). Ik vraag me ten eerste af of er een soort van melding komt dat je je review aan het verwijderen bent (voor het geval ik er per ongeluk op druk. Ik wil het nu ook niet testen, maar dat begrijp je wel neem ik aan :P). En daarnaast wilde ik vragen / voorstellen of je individueel die "verwijder knoppen" kan verbergen. Ik ben echt bang dat ik een keer mijn review verwijder. Ik type altijd mijn reviews in een Word bestand en sla die dan altijd op, maar of je die knoppen kan verbergen leek me wel een mogelijk, toch?

Edit 2: (ik blijf maar editen hoor... :P) Ik zie nu dat ik reviews van iedereen (lees: bij een paar willikeurige personen getest) kan verwijderen is dit ook de bedoeling of is dit een bug / foutje?

[Reactie gewijzigd door Regeneration op 12 februari 2008 22:11]

Het aantal views maak mij eigenlijk niet eens veel uit. Ik heb liever mensen die het lezen en er echt iets aan hebben dan veel views. Komt erbij dat volgens mij alleen de views worden geteld van ingelogde gebruikers.
De pageviewteller telt alle views op de reviewpagina, dus ook van bezoekers die niet zijn ingelogd. De views in de verkorte weergave op de productoverzichtspagina tellen niet mee. Het is wel gewoon een simpele teller die iemand eenvoudig om de tuin zou kunnen leiden door pagina's te blijven reloaden.
Had nog wel een vraagje. Ik zag laatst dat je nu met een druk op een knop je review kan verwijderen (ook een nieuwe feature?). Ik vraag me ten eerste af of er een soort van melding komt dat je je review aan het verwijderen bent.
Je wordt om een bevestiging gevraagd nadat je op de link hebt geklikt dus zomaar verwijderen kan niet.
Edit 2: (ik blijf maar editen hoor... :P) Ik zie nu dat ik reviews van iedereen (lees: bij een paar willikeurige personen getest) kan verwijderen is dit ook de bedoeling of is dit een bug / foutje?
Dit was inderdaad een foutje. Het verwijderen van een review van een ander was niet mogelijk maar er werd wel onbedoeld een verwijdericoontje en link naar de verwijderpagina getoond.
Helemaal niets wordt dit. Nu ga je mensen krijgen die overal 1 ster voor gaan geven omdat product X toevallig kapot is gegaan, de garantie was verlopen en het regent ook nog eens buiten. Juist omdat je een review erbij moet schrijven gaan mensen meer nadenken over hun eigen argumentatie, en als je die leest kan je daar ook een waarde-oordeel over geven. Straks kan je maar iets inrammen. Ze tellen wel minder mee dan een echte review, maar alsnog vind ik hier net als in het onderwijs 'kwaliteit over kwantiteit' gelden, ook als dat betekent dat er over sommige producten geen review is.
Maar als je 3 beoordelingen hebt, waarvan 1 volledige review, die positief is, en 2 korte die negatief zijn, dan kun je op basis van de argumenten waarschijnlijk wel kijken of die positieve review klopt.

Daarnaast denk ik niet dat mensen massaal overal maar een negatieve beoordeling aan gaan hangen, bezoekers van t.net zijn doorgaans vrij kritisch en plaatsen ook op deze manier hun beoordelingen, zowel positief als negatief.
Verder zullen mensen die alleen maar negatieve reviews geven niet echt serieus genomen worden door de mensen die de reviews lezen (althans, als mensen alleen maar negatief zijn over vanalles dan neem ik ze niet meer serieus).
Tot nu toe is niet gebleken dat er in reviews zonder onderbouwing buitensporig negatieve beoordelingen worden gegeven. Ik zie eigenlijk weinig verschil ten opzichte van uitgebreide reviews.
Hoi,

Waar ik tegenaan liep bij het maken van een review is de fotocapaciteit van een review. Ik had ik weet niet hoeveel foto's klaarstaan van de binnen en buitenkant maar ik kon er maar 4 invoeren voor de slideshow. Ik zou graag hebben dat je in de text makkelijk foto's kan invoegen en dat die foto's eventueel aangevuld onderin klikbaar zijn als slideshow.

Verder zou een scoresysteem motiverend werken op reviewers en lezers, gewoon een blakje onderin de review met "ik vind deze review nuttig +1/-1" als er dan meerdere reviews van 1 product zijn kan een lezer direct de hoogst gewaardeerde review pakken

om te voorkomen dat oudere reviews automatisch hoger scoren zou de eindscore afhankelijk moeten zijn van het aantal lezers, zeg een review waar 100 lezers in totaal 3 keer +1 geven zou lager moeten staan dan een review waar 10 lezers in totaal 1 keer +1 hebben gegeven

Ook een automatische doorlinking naar een eventueel forum topic zou standaard rechts naast het topic zichtbaar moeten zijn (of de 5 meest recente gerelateerde topics)
Je kan foto's in je review invoegen door in de review [afbeelding1], [afbeelding2] etc te typen. Dan krijg je direct het plaatje wat je hebt geüpload tussen de tekst te staan. Overigens kan je ook nog plaatjes naar een andere site uploaden en d.m.v. links en tags deze toevoegen in de tekst. Hoe dat precies werkt weet ik ook niet, zoveel heb ik er nog niet mee geëxperimenteerd. :)
Het aantal afbeeldingen dat je bij een productreview kunt uploaden kunnen we eventueel verhogen.

Naast het uploaden van afbeeldingen bij je productreview kun je ook afbeeldingen in de tekst weergeven door middel van img-tags. De faq moet op dit punt nog uitgebreid worden.
Een goede ontwikkeling denk ik, ik ga het zeker eens testen op het moment dat ik straks weer een nieuw stukje hardware heb.
Als het echter over de kwantiteit gaat, is het dan niet mogelijk om reviews van een product uit dezelfde serie weer te geven in de PW. Daarmee bedoel ik, stel dat ik een hdd wil kopen, of ik nu een Seagate 7200.11 500GB koop, of een 750GBer, of een 1000GBer, de kwaliteit zal waarschijnlijk hetzelfde zijn van die dingen. Als er voor de 500GBer geen review geschreven is, maar voor de 750GBer wel, dan is het wellicht handig om dat toch op een manier te linken, zodat een gebruiker toch een beeld kan vormen.
Ik begrijp dat het lastig kan zijn (wanneer is iets nog wel overeenkomstig en wanneer niet), maar het kan misschien handig zijn om gerelateerde reviews weer te geven indien er reviews ontbreken.

En nog een puntje, er zijn verschillende notifiers (bijv reactie op profielpage, op je ads) maar niet voor productreviews, kan die er misschien bijkomen, op die manier kun je sneller vragen beantwoorden en zijn de reviews een stuk interessanter, doordat je beter informatie kunt uitwisselen.
De productseries worden gedefinieerd in de productdatabase dus in principe is het mogelijk om een gemiddelde te bereken van alle beoordelingen in een productserie. Dit lijkt me zeker een interessante feature om eens naar te kijken.

Het uitbreiden van de notifier is ook een goede suggestie.
Wat dan misschien nog wel wenselijk is is dat de scores per specifiek product zichtbaar blijven. Er zijn namelijk genoeg gevallen waarbij producten uit eenzelfde serie totaal anders presteren en we willen natuurlijk wel dat het op een zo goed mogelijk manier de ervaringen vertegenwoordigt.

Maar goed, dit zal waarschijnlijk niet meer dan een simpel filtertje zijn, gezien de reviews toch aan een t.net ID gekoppeld worden neem ik aan.

Het zou in ieder geval zeer leuk zijn als jullie hier wat mee kunnen doen :)
In de scorekaart op de productreviewpagina van het product zouden we de gemiddelde beoordeling van de productserie naast het gemiddelde van het betreffende product kunnen weergeven. In de productlijsten in de Pricewatch kunnen we voor producten zonder beoordeling het gemiddelde van de productserie nemen en dit dan op een zodanige wijze kunnen weergeven dat herkenbaar is wanneer het gemiddelde van de productserie wordt gebruikt en wanneer het gemiddelde van het product zelf.
Precies op die manier zou ik zoiets helemaal geweldig vinden. En dan heb je in 1 klap ook een stuk meer producten die linken naar een review (al dan niet van een broertje of zusje :+) en met wat geluk triggert dat nog meer mensen om een review te schrijven :)
Ik denk opzich een goed idee. Ik wil best graag een review van een product doen, maar heb lang niet altijd de tijd, en vaak ook niet zin om een heel verhaal op te houden.

Daarnaast wanneer ik producten bekijk in de lijst, wanneer ik op zoek ben naar iets, bekijk ik ook graag reviews, zowel met als zonder lang verhaal :) Zie het als een Kies Keurig achtig iets... 1 review met een 10 is niet echt interessant, maar wanneer een hele groep mensen gemiddeld een 8 geeft (ook zonder commentaar) is een product ineens heel wat interessanter.

Misschien een idee om een klein samenvattings veld toe te voegen, waarin je in 3 of 4 regels de belangrijkste plus en min punten kan opnoemen ?
Misschien een idee om een klein samenvattings veld toe te voegen, waarin je in 3 of 4 regels de belangrijkste plus en min punten kan opnoemen ?
Dit kan via het grote formulier waar je naar verwezen wordt na het submitten van het compacte formulier (en dat ook bereikbaar is Productreviews Beheer). Ik wil wel kijken of we de negatieve en positieve eigenschappen op een mooie manier in het compacte formulier kunnen toevoegen. Voorwaarde is wel dat het compacte formulier een compact formulier blijft, anders mist het zijn doel.
Als jullie toch bezig zijn met tweaken van de product reviews, heb ik nog een ideetje...

Bij het invoerveld van een review heb je ook een link naar een faq staan, met tips over het schrijven van een review. Echter wanneer je al wat geschreven/ingevoerd hebt, is dat allemaal weg na het klikken op de faq link :(

Misschien een popupje oid van maken ??
Volgens mij werkt het nog niet helemaal lekker...
als ik het compacte formulier invul, en dan op de knop "deze link volgen." druk om er een volledige review van te maken, dan ben ik al mijn antwoorden (op de 1e na) weer kwijt.

Overigens draai ik firefox op een XP systeem.

Maar verder een goed idee! dit maakt de drempel om een volledige review te schrijven een stuk lager! (tot nu toe had ik nog maar één volledige review geschreven, omdat het inderdaad een flinke klus is om een compleet verhaal te maken)
Volgens mij werkt het nog niet helemaal lekker...
als ik het compacte formulier invul, en dan op de knop "deze link volgen." druk om er een volledige review van te maken, dan ben ik al mijn antwoorden (op de 1e na) weer kwijt.
Het idee achter die link is dat je meteen naar het volledige review formulier gaat. Zonder eerst de compact versie in te vullen. We zitten nog te spelen met de gedachte om die link boven het compacte formulier te plaatsen in de pop-up zodat dit nog beter naar voren komt.

Als je het compacte formulier al ingevuld hebt, kun je het beste gewoon op 'versturen' klikken. Dan wordt je review gelijk in de de database gezet en kun je op de volgende pagina gelijk verder met het uitbreiden van je review.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee