Door Eric van Ballegoie

Reviewcoördinator

Tweakers zoekt een redacteur tv en audio om het reviewteam te versterken

24-04-2023 • 07:00

70 Linkedin

Heb jij een voorliefde voor video- en audioproducten? Kun je haarfijn uitleggen wat het verschil tussen qd-oled en oled is? Heb je daarnaast een kritisch oor, vind je het leuk om technieken als noisecancellation uit te pluizen en kun je al je bevindingen ook nog eens snel en accuraat opschrijven? Dan komen we graag met je in contact, want we zijn op zoek naar een fulltime redacteur voor het reviewteam van Tweakers.

Wat ga je doen?

Als reviewredacteur met een focus op video- en audioproducten heb je de taak om televisies hoofdtelefoons en soundbars te recenseren, deze markten op de voet te volgen en trends te duiden. Samen met ons testlab keer je de nieuwste producten binnenstebuiten en kom je er alles over te weten. Zo houd jij onze lezers op de hoogte en geef je het beste advies. Dit doe je in de vorm van previews, reviews, achtergronden, round-ups en Best Buy Guides.

We zoeken iemand met een voorliefde voor beeld en geluid, met een scherp oor en een oplettend oog. Je reviewt televisies, de nieuwste headsets, oordoppen, connected speakers en soundbars. Je verdiept je ook graag in de manier waarop deze apparaten werken. Je kent de voor- en nadelen van miniled, woled en QD-oled, en staat te popelen om de kleurnauwkeurigheid van nieuwe televisies door te meten en een oordeel te vellen over de beeldverwerking van verschillende fabrikanten. Je duikt graag in de technologie van moderne audioapparatuur, gidst onze bezoekers door het woud aan mogelijkheden en technische standaarden, en je werkt samen met ons testlab om audioproducten door te meten op het gebied van frequentiekarakteristiek, vervorming en noisereduction.

Wie zijn wij?

Tweakers is het grootste technieuwsplatform van Nederland met een bereik van meer dan 75 miljoen pageviews per maand. De sfeer op onze redactie is los, maar ook gedreven, en je komt in een team te werken waarin iedereen een grote passie voor technologie heeft. Tussen het werk door is er genoeg ruimte om te ontspannen met onze RetroPie-arcadekast of om even te spelen met de nieuwste snufjes die hier binnenkomen. Tweakers is onderdeel van DPG Media, uitgever van onder andere kranten als de Volkskrant en AD, titels als NU.nl en specialistische titels als Ouders van Nu en VTwonen.

Wat maakt jou de ideale kandidaat?

De ideale kandidaat is iemand die:

 • een passie heeft voor technologie in brede zin;
 • in het bijzonder geïnteresseerd is in alles wat met technische ontwikkelingen op het gebied van audio- en videoapparatuur te maken heeft;
 • de markt voor televisies met interesse volgt, weet welke ontwikkelingen er spelen en zich wil verdiepen in aspecten als kleurruimte, kleurfouten, kijkhoeken, hdr-weergave en imageprocessing, en deze aspecten gaat duiden voor onze bezoekers;
 • audioproducten subjectief kan beoordelen én daarnaast graag objectief verifieerbare testdata verzamelt en die duidt voor onze bezoekers;
 • affiniteit heeft met de doelgroep van Tweakers;
 • snel kan schrijven, maar dan wel foutloos en accuraat.

Journalistieke ervaring is een sterk voordeel, maar niet noodzakelijk.

Als het grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. We roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen, en dat past dan weer goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent, en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een contract voor voltijd aan (36 uur), op basis van de Cao voor het Uitgeverijbedrijf. Je wordt ingeschaald in schaal J (salarisbandbreedte € 3203 - € 4625). Naast 8 procent vakantiegeld krijg je 4 procent aan keuzebudget. Een deel van dat budget kun je gebruiken om bijvoorbeeld vakantiedagen bij te kopen of een fiets met korting aan te schaffen. DPG Media heeft ook een winstdelingsregeling. Afhankelijk van hoever je van het Tweakers-kantoor woont, kun je aanspraak maken op een parkeerplaats. Autoreizigers ontvangen een kilometervergoeding en als je met het openbaar vervoer reist, krijg je een Business Card. Je krijgt daarnaast een thuiswerkvergoeding en een laptop (unmanaged, dus je mag lekker Arch draaien) en een telefoon van ons. DPG Media heeft een aantrekkelijk cursusprogramma waarin je je journalistieke skills kunt verbreden of je op andere manieren kunt ontwikkelen.

Concreet:

 • fulltime functie (36 uur)
 • 8 procent vakantiegeld;
 • 4 procent keuzebudget;
 • een jaarlijkse winstdelingsregeling;
 • een thuiswerkvergoeding;
 • een (unmanaged) laptop en telefoon;
 • flexibel thuiswerkbeleid;
 • veel interne cursusmogelijkheden.

Solliciteren, en dan?

Hebben we je interesse gewekt en denk jij dat je de perfecte toevoeging voor ons nieuwsteam bent? Solliciteer dan door je motivatie, cv en portfolio vóór 15 mei 2023 te sturen via dit formulier. Een of meer schrijfopdrachten zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure. Eerst nog wat meer weten? Stuur dan een mailtje naar Eric van Ballegoie (eric@tweakers.net).

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan negentig sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en onlineservices zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim negentig procent van de Nederlanders en acht op de tien Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. Door workshops en trainingen aan te bieden geven we je alle ruimte om aan je toekomst te werken. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Reacties (70)

70
67
14
0
0
10
Wijzig sortering
unmanaged, dus je mag lekker Arch draaien
Haha, heel nice :)

Succes met het invullen van de vacature!
Alle gekheid op een stokje,

ik vond dit toch wel het opmerkelijkste stukje uit de tekst.
Ik kan me voorstellen dat je in zo'n functie relatief weinig moet connecten naar corporate resources met je laptop, of dat er nog iets van een virtual desktop achter zit of zo, maar je wilt toch wel IETS doen op je corporate devices?

Misschien dat iemand van tweakers dit wat kan toelichten, al is het maar op hoofdlijnen? Ik ben wel benieuwd :)
Bij mijn werkgever heb ik de keuze uit een bedrijfslaptop of het meenemen van een eigen laptop tegen een maandelijkse vergoeding.

Ongeacht die keuze mag ik zelf kiezen wat ik op de laptop installeer en de installatie is sowieso unmamaged. Ik draai met veel plezier Ubuntu. Ik ben wel verplicht o.a. een bios-wachtwoord in te stellen en full disk encryption te gebruiken.

Ik vind het echt heerlijk.

Voor Teams gebruik ik de PWA, voor Slack de linux app (Electron denk ik), voor Outlook de webversie. Office heb ik gelukkig niet nodig maar anders ook de webversie.
En hoe maken zij zich er zeker van dat jij dat BIOS wachtwoord en full disk encryption in hebt gesteld of ingesteld laat? Wordt zoiest gemonitord?
Nee, dat gaat op vertrouwen.
Vertrouwen is goed, maar kan je ook vertellen of je bedrijf ISO27001 gecertificeerd is?
Keert de verzekering uit als een van de BYOD systemen de zero day in je organisatie is?

Ja een goede werksfeer voor IT professionals wordt bepaald door wat vrijheid. Maar ik snap donders goed dat mijn werkgever bepaalde monitoring software draait op de systemen door persoon gebruikt wordt.

Ik wil echt geen kritiek leveren op je werkgever, maar BYOD is slechts goed en veilig toe te passen op minder dan 1% van de bevolking.
En zelfs dan heb ik mijn twijfels of het verstandig is.

Want eerlijk is eerlijk, iedereen maakt wel eens een foutje. (Daar helpt mij vrouw me elke dag aan herinneren 8)7 )
Ik ril hier alleen maar van als CISO :) te veel mensen die bewust en onbewust troep installeren, ook IT’ers.
Ik kan me voorstellen dat je in zo'n functie relatief weinig moet connecten naar corporate resources met je laptop, of dat er nog iets van een virtual desktop achter zit of zo, maar je wilt toch wel IETS doen op je corporate devices?
Er zijn bedrijven waarbij eigen IT (veilig) beheren onderdeel is van de functie. Al verprutst de werknemer dat, verprutst die zijn baan. Maakt technisch onderlegde medewerkers blij en maakt het bedrijf blij (minder management).

Voor 'chaotische' technische functies is onbeheerd ook soms handiger. Je wilt niet voor elk wissewasje naar een service desk omdat je zelf niets mag op je notebook. Uiteraard moet je dan ook je beperkingen kennen, zoals dat je apparatuur gezien moeten worden als BYOD voor als je een verbinding maakt met het bedrijf. Dus bijvoorbeeld een thinclient-sessie o.i.d. om toegang te krijgen tot kantoormiddelen die niet direct op BYOD mogen draaien (mail, etc.).

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 24 april 2023 08:22]

Redacteur audio en video -> cool! -> soundbars en koptelefoons -> minder cool.

Ik zal wel een enorme niche zijn, maar ik mis reviews van wat serieuzere (nee, ik bedoel niet per se hele dure) audio wel een beertje op tweakers.
Doel je dan op losse versterker en losse speakers? Dat willen de meesten niet. Te veel gedoe. Ik trouwens wel. Ik heb een Argon Audio 5.1 setje thuis. Prima setje voor een prima prijs.

Maar die worden voldoende gereviewd door andere websites. Misschien interessants poll voor op tweakers:
Heb je een soundbar, koptelefoon, stereo boxen of surround boxen?
Dat soort dingen ja.

En nee, ik heb geen soundbar.. Wel iets van 20 losse sets luidsprekers en wat versterkers. Geen echt gekke dingen overigens, maar wel wat pareltjes zoals een setje Technics SB-M300m2, PMC LB1, Kef Cadenza, LS3/5a, Impulse 54 met modificaties van Keith Marshall, een setje zelfgebouwde Rogers Monitoren. Het meeste koop ik op marktjes enzo als ik er toevallig tegenaan loop voor weinig Misschien ben ik wat dat betreft op tweakers een uitzondering, maar ik denk eerlijk gezegd niet dat ik de enige ben ;-)

En vind dat er op veel audiofiele sites nogal te veel hallucinerende middelen geslikt worden. 8)7
Je bedoelt van die pseudo-audiofiele sites die op Jomanda-achtige wijze ingestraalde kabels verkopen voor €2000,- per meter?

Daar hebben we een heel topic over op GoT (bij tijd en wijle erg vermakelijk)
Ja, dat noem ik te veel hallucinerende middelen gebruiken. Daarom zou ik het best leuk vinden als tweakers wat meer audio ging testen ;)
Je bent zeker niet de enige, maar je zit, denk ik, in de groep "de luide minderheid", waarbij de groep mensen met deze interesse relatief klein is, doch het meest uitgesproken omdat ze er meer mee bezig zijn.

Ik begrijp je heel goed, maar ik snap ook dat een redactie als Tweakers een afweging moet maken tussen inspanning/budget en haar doelgroepen. En dan kom je al snel op consumer grade audio uit; dingen zoals sound bars en bluetooth speakers.
Ik denk dat dat waar is, de meerderheid van de mensen wil liever Sonos speakers of een soundbar - esthetiek boven geluid ^^ (Haha - lang leve m'n partner die het nog goed vind ook dat ik wel "grote" stereo in de woonkamer mag zetten!)

Neemt niet weg dat ik het leuk zou vinden als er een Nederlandse site zou zijn waar ze een beetje nuchter audio reviewen en waar ze niet denken het verschil te horen tussen audiokabels van een paar euro en van 500/meter, terwijl je het verschil niet kan meten ;-)

[Reactie gewijzigd door Eef1992 op 4 mei 2023 17:54]

Interessante poll, lijkt mij. Jammer dat de gemiddelde tweaker genoegen neemt met die gare soundbarretjes :)
Is dat overigens dit setje dat je hebt?


https://www.hifiklubben.n...ound-5-1/?q=argon%20audio

Probs 1000 x beter dan de gemiddelde Soundbar voor vergelijkbaar geld..

Ik heb zelf als surround systeem op m'n werkkamer een Denon X4200H, 2x Marantz MA700 met voor 2 Rogers Monitoren en 2 Rel Stentor III's, en achter 2 Fausto's. In de Rogers en de Fausto's zitten dezelfde types KEF tweeters dus dat gaat qua sound goed. Ik gebruik het systeem voor 99% voor muziek, dus die enkele keer dat er een film gekeken wordt, wordt het center kanaal verdeeld over de voorste luidsprekers.

In de woonkamer staan overigens de Impulse 54's en een Marantz SR6015, want daarvan is de WAF een stuk hoger ^^
"snel kan schrijven, maar dan wel foutloos en accuraat." - dat heeft meer te maken met een wil om je eigen werk 2-3 keer na te lezen. Ik erger me echt kapot aan andere sites waar er zelfs met regelmaat dikke fouten in de titel staan, dat is echt het proces van iets uitknijpen en er niet meer naar omkijken :/

Het is ook zo respectloos, de titel is het eerste wat mensen zien op een overzichtspagina. Als dat vol tikfouten staat dan is dat echt een afbreuk van je site.
Vroeger had je daar een eindredactie voor. Die lazen de tekst woord voor woord en gaven toestemming voor publicatie. Nu is snelheid belangrijker dan juistheid. Maar we maken allemaal fouten, dus enige tolerantie en begrip is ook gewoon nodig. Zolang men fouten maar vlot corrigeert is er niks aan de hand. Bij Tweakers gaat dat best goed: er zit een feedbackknop naast de titel waar je fouten kunt melden in het forum en die worden doorgaans snel opgepakt.
Tegenwoordig kun je het ook gewoon door ChatGPT halen :)
Of door ChatGPT laten schrijven :+
Geen garantie op foutloze tekst.
Ik erger me echt kapot aan andere sites
Daar hoort tweakers ook bij, staat ook vol met fouten die een gewone spellingscontrole er zo uit haalt.

[Reactie gewijzigd door moonlander op 24 april 2023 10:49]

Dat bedoel ik, haastige spoed is zelden goed. Maar ik solliciteer ook niet op de functie hé ;)
Anoniem: 221563
@gimbal24 april 2023 12:45
Tweakers nieuwsberichten zijn niets beter. Ik geloof niet dat ze die nog een keer doorlezen voordat de die publiceren. Te vaak domme spelfouten of gewoon feitelijke onjuistheden. Ik moet steeds vaker de bron lezen om te kijken wat het nieuws echt is.
Het rare is dat je rond eigen teksten snel een conformatie bias hebt. Gemaakte fouten, soms zelfs heel grote, zie je gewoon niet. Snelheid is belangrijk, maar dat betekent dus dat je een tekst niet zomaar even kan wegleggen om het (een dag) later te lezen.

[Reactie gewijzigd door Kenju op 4 mei 2023 01:39]

Overigens opvallend dat op de https://tweakers.net/info/vacatures/ pagina deze vacature dan weer niet vermeld staat.
Ik snap dat TV/Audio ook belangrijk zijn, maar ik mis ook gewoon tech reviews zoals over moederborden, CPU's, etc. Als die er zijn, dan heb ik deze meestal al gelezen op een andere site/YouTube.

Waarom jullie helemaal niets doen met YouTube beats me.
Alle video reviews worden toch op YT gehost…?
We doen de laatste tijd juist meer dan ooit met YouTube! Ons kanaal: https://www.youtube.com/@tweakers
“Marktconform” gok ik. Dus laat DPG als eerste een bedrag noemen.
Staat "gewoon" in de CAO dus is helemaal niets spannends aan.
Klopt, maar dan moet je natuurlijk wel weten welke schaal ze je gaan indelen. Anders wordt het wel een wilde gok wat het gaat worden.
Als je echt bent geïnteresseerd en je bent journalist dan weet je ongeveer wel waar je aan moet denken. En anders kun je het toch altijd even vragen (en ik ben echt wel voor transparantie, maar is blijkbaar nog voor veel werkgevers eng om transparant te zijn).
Er werd aangegeven dat je geen journalistieke ervaring hoeft te hebben.
Maar ondertussen staat de salarisschaal er bij.
Staat er nu in

> Je wordt ingeschaald in schaal J (salarisbandbreedte €3203 - € 4625). Naast 8 procent vakantiegeld krijg je 4 procent aan keuzebudget.
Ja. Dat is wettelijk verplicht als je in loondienst bent.
Sterker nog er wordt verwezen naar een CAO, dus dan is de kans al helemaal groot dat dat stukje wel geregeld is.
Heb je het wel gelezen? salarisbandbreedte €3203 - € 4625).
stond er eerst niet in
Zorgelijk dat Tweakers nog steeds niet aan de richtlijnen houdt om een bandbreedte van minimum- en maximumsalaris te benoemen in de vacaturetekst. Verwijzen naar een cao is niet voldoende.

Bij zo'n werkgever zou ik in ieder geval niet willen werken. Arbeidsvoorwaarden zijn vaak niet gunstig wanneer een werkgever zich schaamt om het salaris te vermelden.
Dacht ik ook aan na het lezen van de tekst. Helaas zijn er nog veel werkgevers die dit weigeren te plaatsen in vacatures.
Het is een richtlijn, geen verplichting, hoe stom ook.
Viel me zelfs op dat er dit keer niet eens meer bij staat welke schaal je gaat vallen. Dat was bij de vorige vacature voor redacteur nog wel. Nu wordt verwezen naar de CAO en weet je nog niets.

edit: ze hebben het aangepast zie ik.

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 24 april 2023 09:00]

Info over de schaal en salarisbandbreedte toegevoegd.
Bij zo'n werkgever zou ik in ieder geval niet willen werken. Arbeidsvoorwaarden zijn vaak niet gunstig wanneer een werkgever zich schaamt om het salaris te vermelden.
Het zou ook een mooie voorselectie zijn. Sollicitanten met veel te hoge verwachtingen reageren dan niet. Die tijd kan gebruikt worden om een artikel te schrijven :-)
Dit bericht had nou prima als een 'short' bericht gekund. ;)
Zonder salarisindicatie zou ik, zeker in deze tijd van krapte op de markt, in ieder geval nooit solliciteren.

Wie gaat daar zijn tijd aan verdoen? Om er vervolgens achter te komen dat het salaris niks voorstelt.
Want bellen/mailen kost je zoveel tijd vandaag de dag?
Een salarisindicatie toevoegen kost zoveel tijd vandaag de dag?

[edit]
Niet dus, want inmiddels toegevoegd. :)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 24 april 2023 08:20]

Waarom bellen als het ook in de vacature kan?
En waarom zou Tweakers tijd willen verprutsen aan bellers die als beginner een auto v/d zaak en 5x modaal verwachten?
Tegenwoordig mag je van (toekomstige) werkgevers verwachten dat ze de basis in ieder geval benoemen. Anderson wordt het ook op prijs gesteld anders beland je snel in de afvalbak.

Gelukkig heeft Tweakers het rechtgezet. Als ik het goed begrijp zou je dan nog voor basale dingen moet bellen zoals: wat is het salarisschaal en hoe streng is de HBO eis bij een afgeronde MBO Systeembeheer opleiding voor een Servicedesk functie? Als je daarvoor moet bellen, dan is de tekst simpelweg niet duidelijk genoeg en neem ik niet meer de moeite om te solliciteren.

Laatst probeerde ik een interne recruiter 3x te bellen op diverse dagen en kreeg ik helaas niemand te pakken. Geen probleem als je altijd thuis werkt of zonder werk zit, maar als je een aparte ruimte buiten je bunker (ziekenhuis) moet zoeken, is dat geen pretje ;)
Don't make me think :)
Het salaris is redelijk basisinformatie, een sollicitant wil ook graag weten hoeveel hij zou kunnen verdienen als hij solliciteert. Als het bedrijf minder biedt dan wat ik nu verdien, ben ik bijvoorbeeld minder geneigd om te solliciteren, omdat het voor mij simpelweg geen zin heeft om er financieel erop achter uit te gaan (in deze economische tijden zeker niet). Natuurlijk kan ik dan ook het bedrijf contacteren, om het na te vragen, maar kan het dus verspilde moeite/energie zijn, die ook makkelijk voorkomen kan worden. ;)

Gelukkig heeft Tweakers uiteindelijk het artikel/de vacature aangepast en het erbij gezet, zoals ze vorige keer ook gedaan hebben. :)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 24 april 2023 16:16]

Is Sim weg die altijd de tv reviews deed? al zolang niet meer gezien helaas die was altijd rete goed met zijn reviews en meningen.
Dit vroeg ik me ook af na het lezen van dit bericht. Hij maakt(e) altijd mooie reviews, zowel geschreven als op beeld.
https://tweakers.net/info/over-tweakers/wie/

Hij staat er niet meer tussen, stilletjes de deur uitgewerkt door de hardwareinfo boys?
Iets beter kijken hoor! Sim is gewoon part of the team (zie Reviewteam). :)
Verrek gewoon niet gezien, thnx.
-bericht verplaatst naar /dev/null-

[Reactie gewijzigd door SuaveKadaver op 3 mei 2023 10:07]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee