Door Tweakers Partners

Gezocht: oledkenners die de nieuwe Samsung OLED S95B-televisie willen testen

27-10-2022 • 08:00

121 Linkedin

De laatste jaren zette Samsung op televisiegebied zijn QLED-modellen veelvuldig in het zonnetje. Met de S95B introduceert het elektronicabedrijf sinds heel lange tijd weer een high-end oledtelevisie. Met dit model pakt Samsung het net even anders aan.

Wil je zelf ervaren hoe? Tweakers Partners en Samsung organiseren een testpanel waarin twee modellen van de Samsung S95B QD OLED in stelling worden gebracht; een 55-inch- en een 65-inchmodel. Hiervoor zijn we op zoek naar acht tweakers die de televisies willen testen. Nieuwsgierig? Meld je dan snel aan via de poll onderaan dit artikel.

Kleurvolume

Volgens Samsung trakteert dit beeldscherm gebruikers op verbeterde helderheid en kleuren, en een betere kijkhoek ten opzichte van de reguliere woled-televisies in de markt. Dat wordt bereikt door quantumdot-technologie te combineren met oled. Zo belooft de Samsung QD OLED S95B indrukwekkende contrasten, meer kleur, een hoge helderheid en een ruime kijkhoek. De Samsung QD OLED S95B belooft indrukwekkende contrasten, meer kleur, een hoge helderheid en een ruime kijkhoek.

Reguliere woledpanelen gebruiken witte oleds waar normale kleurfilters voor zijn geplaatst om rode, groene en blauwe subpixels te maken. QD-oleds, die worden gemaakt door Samsung Display, gebruiken echter blauwe oleds met quantumdots om een deel van dat blauwe licht om te zetten in rood en groen. In combinatie met ongefilterde witte pixels worden zo de helderheid en kijkhoek verhoogd. Het belangrijkste geclaimde voordeel van QD-oled boven woled is het kleurvolume.

Bij woledpanelen neemt de kleurverzadiging in potentie af naarmate de helderheid toeneemt, omdat dit schermtype wit licht bijmengt om een hoge helderheid mogelijk te maken. Door het bijmengen van wit licht neemt de verzadiging af, wat resulteert in minder gesatureerde kleuren bij felle highlights, vooral in hdr-weergave. Dit is een beperking die alleen geldt voor woled. Andere schermtechnieken, zoals rgb-oled dat wordt toegepast in smartphones, tablets en lcd-schermen, hebben hier net als QD-oled geen last van.

Gamen op de Samsung S95B

Samsung zet zwaar in op gaming en met deze TV kom je daarbij goed beslagen ten ijs. Deze televisie ondersteunt 4k tot 120Hz via HDMI 2.1. Omdat alle vier de poorten deze functie ondersteunen, kun je er tegelijkertijd een PlayStation, pc en Xbox op aansluiten. Daarnaast ondersteunt het scherm variable refresh rate (vrr), FreeSync Premium en auto low latency. Er is ondersteuning voor een refreshrate tot 144Hz-uhd met vrr, en de S95B ondersteunt verder 4:4:4-chromasubsampling.

Daarnaast heeft deze televisie een zogenaamd 'Gaming Dashboard', een menu met functies om de gamemodus meer op je eigen smaak af te stellen. Er zijn verschillende presets aanwezig en je kunt desgewenst de schermverhouding aanpassen van 16:9 naar 21:9 of 32:9, voor ultrawidegaming.
Ook cloudgaming is mogelijk op de televisie, want de Xbox Cloud Gaming-app van Microsoft wordt ondersteund. Hiermee kun je Xbox-games naar de tv streamen.

Doe mee met het Tweakers Testpanel en maak kans om de Samsung S95B OLED te reviewen

Tweakers Partners en Samsung geven communityleden de mogelijkheid een review te schrijven over de Samsung QD OLED S95B. In totaal worden acht tweakers geselecteerd; vier testers per model. De televisies worden opgestuurd en mogen vervolgens twee weken onder handen worden genomen. Als bedankje voor de tijd en inzet krijgen alle deelnemers een Coolblue-tegoedbon ter waarde van 100 euro.

Laat jij deze actie aan je voorbijgaan, maar ben je wel benieuwd naar de prestaties en mogelijkheden van deze eerste high-end oledtelevisie van Samsung, deel dan in de comments onderaan dit artikel wat jij graag zou willen teruglezen in een test.

Wil jij een van de twee Samsung S95B televisies twee weken reviewen?

Poll


De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Algemene voorwaarden actie

 • Je Tweakers-account moet voor 25 oktober 2022 actief zijn.
 • Meedoen kan tot en met 30 oktober 2022, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • Voor het testpanel zullen alleen inwoners van Nederland en België geselecteerd worden.
 • De winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • De winnaars krijgen uiterlijk 3 november 2022 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • De winnaars zijn bereid en beschikbaar om in de twee weken na ontvangst het product te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers en Samsung zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij Samsung en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (121)

Wijzig sortering
Ok testers: Ik wil graag weten:

Algemeen
Zitten er irritante ledjes/lampjes/logos op de voorkant?
Staat hij stevig?
Kan hij makkelijk op een TV-beugel, en kun je dan nog bij alle aansluitingen?
Energiegebruik bij zwart en wit beeld.
Hoe snel gaat hij aan als hij HELEMAAL uit is geweest? (Ik schakel tegenwoordig alles uit ipv StandBy).
Afstandsbediening: Wordt vaak slecht gereviewed. Welke knoppen. Hoe voelt deze aan? Batterijklepje stevig? Standaard Netflixknop(geen oordeel nodig, just the facts :) )?

Smart-TV-apps
Wat hebben we allemaal? Kunnen we alles in 4k?
Adblocker mogelijk?
Krijg je allemaal reclame van de TV-fabrikant gepusht? Kun je dat uitzetten?
Kan ik spullen afspelen van mijn telefoon/USBstick? Google-cast?


Geluid:
Hoe klinkt de tv?
Gekoppelde Bluetooth speakers/koptelefoon: kun je het geluid goed synchen met de speaker? Hoe beheer je het volume van die koptelefoon?
Welke audio outs heeft de TV nog meer en gaan die mee met de volumeknop op de afstandbediening?

TV Beeld
Kun je eenvoudig kleurprofielen selecteren?
Hoe snel schakelt hij van kanaal naar kanaal bij Ziggo-kabel-tv bijv?
Kun je Picture in Picture? Eventueel splitscreen?
Hoe is het zwarte beeld? Zou bij OLED prachtig moeten zijn, maargoed...


Ik zal updaten als ik meer verzin :)

[Reactie gewijzigd door Stranger__NL op 27 oktober 2022 14:19]

Reageer
Ik heb deze TV.

Algemeen
Zitten er irritante ledjes/lampjes/logos op de voorkant? Nee
Staat hij stevig? Ik heb hem op een wall mount, dus geen idee.
Kan hij makkelijk op een TV-beugel, en kun je dan nog bij alle aansluitingen? Ja en nee. Bij mij staat hij op een paal in het TV meubel, daardoor kan ik er nog bij. Als hij strak tegen de muur hangt is het wat lastiger.
Energiegebruik bij zwart en wit beeld. Sorry, heb ik geen info over.
Hoe snel gaat hij aan als hij HELEMAAL uit is geweest? (Ik schakel tegenwoordig alles uit ipv StandBy). Dat duurt wel eventjes. Ik kan het voor je meten.
Afstandsbediening: Wordt vaak slecht gereviewed. Welke knoppen. Hoe voelt deze aan? Batterijklepje stevig? Standaard Netflixknop(geen oordeel nodig, just the facts :) )? Fijne afstandsbediening. Er zit een zonnecel op dus geen batterijklepje. Er zitten Netflix, Disney+, Amazon Prime knoppen op. Verder kun je deze gebruik om je Sonos & Nvidia Shield aan te sturen.

Smart-TV-apps
Wat hebben we allemaal? Kunnen we alles in 4k? Ik kijk alles via Nvidia Shield PRO. Dus hier heb ik niet echt een mening over.
Adblocker mogelijk? Ik kijk alles via Nvidia Shield PRO. Dus hier heb ik niet echt een mening over.
Krijg je allemaal reclame van de TV-fabrikant gepusht? Kun je dat uitzetten? Ik kijk alles via Nvidia Shield PRO. Dus hier heb ik niet echt een mening over.
Kan ik spullen afspelen van mijn telefoon/USBstick? Google-cast? Ja, ook ondersteuning voor Airplay.

Geluid:
Hoe klinkt de tv? Ik speel alles af via Sonos
Gekoppelde Bluetooth speakers/koptelefoon: kun je het geluid goed synchen met de speaker? Hoe beheer je het volume van die koptelefoon? Ik speel alles af via Sonos
Welke audio outs heeft de TV nog meer en gaan die mee met de volumeknop op de afstandbediening? HDMI ARC & Optisch (Gaan beide mee met de afstandbediening.

TV Beeld
Kun je eenvoudig kleurprofielen selecteren? Ja. die van mij staat op cinematic
Hoe snel schakelt hij van kanaal naar kanaal bij Ziggo-kabel-tv bijv? Ik gebruik de Ziggo app op de Shield Pro. Gaat instant.
Kun je Picture in Picture? Eventueel splitscreen? Kan, meerdere inputs kun je naast elkaar laten zien.
Hoe is het zwarte beeld? Zou bij OLED prachtig moeten zijn, maargoed... Het beeld is werkelijk prachtig. Zelfs bij zonlicht in de kamer zijn donkere scenes nog heel goed te zien.HDR is ook HDR. De lichtval in de juiste content is werkelijk uit een andere dimensie. Deze TV is qua beeld echt prachtig. Het enige nadeel is dat hij zo dun is dat het onhandig wordt.
Reageer
Ik was even offline, maar alsnog THANKS!!!!!
Reageer
Twee weken proberen in ruil voor 100 euro vind ik wel wat matig. Mensen moeten hun eigen tv dus aan de kant zetten voor die periode, alles instellen op de Samsung tv en vervolgens na twee weken alles weer terugdraaien. Goedkoop reclame maken voor Samsung maar ik snap niet zo goed waarom tweakers hier in mee gaat. Tenzij tweakers natuurlijk een hoop meer krijgt dan de magere 100 euro.

Er komen wel vaker van dit soort acties voorbij en elke keer laat een ietwat vieze smaak bij mij achter als ik de voorwaarden lees. Ik vind eigenlijk dat tweakers hier eens bij zichzelf te rade mag gaan om te kijken of het morele kompas wel goed is gekalibreerd. Misschien zelfs eens nadenken over een code of conduct voor dit soort zaken richten fabrikanten om simpelweg nee te zeggen.
Reageer
Eens, maar je hóéft niet mee te doen natuurlijk. En gelukkig staat er in de voorwaarden niet dat je een positieve review moet schrijven. Realistisch reviewen is voldoende. Bovendien doet Tweakers het heel netjes dat bij elke review staat of het product gekocht of gekregen is.

[ontopic] Ik zou in de reviews benieuwd zijn naar het daadwerkelijke energieverbruik van pak'm beet een uurtje tv-kijken, een 4k hdr-film, een potje gamen op max settings. Daar doen deze tv's het nog niet zo goed dacht ik.

[Reactie gewijzigd door Gosse_W op 27 oktober 2022 08:26]

Reageer
Let wel dat het energieverbruik verschilt per film en game. OLED gebruikt meer energie bij heldere scènes en minder in donkere. Ook past de tv zich aan aan het omgevingslicht. In de gemiddelde woonkamer kan je dit dus niet zuiver testen. Er is een beschreven gestandaardiseerde test nodig met zo weinig mogelijk variabelen om iets nuttigs te kunnen zeggen over het stroomverbruik.
Reageer
Dat "aanpassen" kan je uitzetten.
Reageer
Maar dan heb je nog steeds donkere en lichte beelden die een enorm verschil in verbruik laten zien.
Reageer
Eens, maar je hoeft de actie niet te posten als deze niet in balans is. Alle kanttekeningen daargelaten.
Reageer
Want die paar negatieve comments zijn representatief voor het 'Tweakers volk'? Misschien zijn er juist een hele hoop mensen blij met dit soort acties
Reageer
Het kan heel goed zijn dat er mensen blij mee zijn, er wordt nog steeds over hun rug zeer goedkoop reclame gemaakt voor Samsung.

Voor de duidelijkheid:

Samsung betaalt dus maar 800 euro. De TVs zelf zijn waarschijnlijk review units die hierna nog weer verder het review circuit in gaan.
Ik neem aan dat tweakers nog een bedrag krijgt, wat dit bedrag is weet ik niet maar ik neem aan dat het niet zo hoog zal zijn als een echte reclame campagne terwijl het effect een stuk beter is.

Bovendien hebben ze dan nog het lef om het op een dergelijke manier te verwoorden:
Tweakers Partners en Samsung geven communityleden de mogelijkheid een review te schrijven.
Nee, sorry maar het is andersom. De communityleden die de review schrijven leveren een dienst aan Samsung en tweakers.
Reageer
Het kan heel goed zijn dat er mensen blij mee zijn, er wordt nog steeds over hun rug zeer goedkoop reclame gemaakt voor Samsung.
En er is niemand die hen verplicht van dat te doen. Dus wat is nu in hemelsnaam het probleem? Het is niet alsof die TV morgen bij jouw in de woonkamer staat en jij verplicht bent een review achter te gaan laten gewoon omdat je een lid bent van deze website.
Reageer
Zijn probleem is gok ik, dat het vervuiling van het nieuwsoverzicht is en de betrouwbaarheid/onafhankelijkheidsgevoel van Tweakers negatief beinvloed. Tenminste dat vind ik. En het irriteert mij ook. Elke keer als er zo een actie is, waar veel werk/ voor weinig vergoeding tegen overstaat, lees ik ook veel negatieve reacties. Dat is niet voor niks denk ik dan.
Reageer
.. dat het vervuiling van het nieuwsoverzicht is.. : eens, waarom komt dit niet gewoon alleen bij 'Acties en events' te staan.
Reageer
Even los van of het goed of niet is dat tweakers dit doet...
Als je veel negatieve reacties ziet, zegt dat iets over de internetgebruikers die graag reageren hierop. Het zegt nog niets over of de meerderheid voorstander of tegenstander is.

Anders zouden we verkiezingen ook wel kunnen baseren op de reacties van mensen op internet onder een nu.nl artikel over de verkiezingen.

Dat gezegd hebbende, aangezien er duidelijk bij staat dat het gaat om een promotie vind ik het zelf totaal niet storend.

Dat ze maar 100 euro geven voor een review is voor mij te weinig om er zoveel tijd in te steken. Maar zolang er mensen zijn die het wel leuk vinden om te doen (en het bedrag ook hoog genoeg vinden), is er toch geen enkel probleem. Anderen mogen doen wat voor hen goed voelt.

Zodra er geen reviewers meer zijn die dit doen, dan kunnen we zeggen dat het bedrag te laag is voor een review.
Reageer
Precies de spijker op de kop! Wij zijn geen internetgebruikers maar Tweakers. Meestal mensen wat meer verstand van techniek. Daarom vragen zij Tweakers dit te schrijven.

Inderdaad zou mijn oom dit fantastisch vinden om te testen voor 100 euro. Maar dan moet ik hem wel komen helpen installeren en hem vertellen hoe het werkt en waar hij op moet letten..

:)
Reageer
Het probleem is, wat mij betreft, dat een bedrijf met een waarde van 282 miljard dollar op zoek gaat naar iemand die lekker goedkoop marketing werk voor ze gaat doen zodat ze die paar 100 euro kunnen besparen. Ja, er is misschien best iemand die er ja tegen zegt. Maar dat betekent niet dat ik een positiever beeld van Samsung door krijg doordat ze effectief zeggen "Hey community! Wie van jullie kunnen we lekker goedkoop voor het karretje spannen? Reageer snel, geweldige kans dit, we denken dat we wel iemand kunnen vinden die zo gek is!". Het is naar om te lezen elke keer dat het gebeurt en geeft mij een behoorlijk slechte indruk van Samsung, wat mij nou niet hun bedoeling lijkt.

[Reactie gewijzigd door jaxxil op 27 oktober 2022 10:17]

Reageer
Samsung zou niet veel geld willen uitgeven voor een reclame campagne. Ze hebben maar 500.000 units gebouwd ipv de gebruikelijke 2 miljoen.

En in de VS zou de S95B niet eens in de winkel op de vloer, maar in de opslag, staan bij een bestbuy omdat dat teveel geld zou kosten.

Althans dat beweert Stop the Fomo op youtube https://youtu.be/cNxg65zHhWE

[Reactie gewijzigd door Dauthi op 27 oktober 2022 09:27]

Reageer
Ik begrijp wat je bedoelt. Maar dit is is gewoon hoe ons kapitalistisch systeem werkt. Er wordt over ieders rug veel geld verdient. Het bedrijf waarvoor jij werkt (al dan niet rechtstereks) verdient waarschijnlijk ook miljoenen over jouw rug en betaald daarvan een fractie uit aan lonen. De rest gaat naar aandeelhouders of wordt versluist in constructies.

Dat je als bedrijf met naam snel mensen kan motiveren om voor een prikje een product te gaan reviewen is gewoon hoe mensen werken, we associeren ons immers graag met sucesvolle zaken dat is eenvoudiger dan zelf zo succesvol te worden. Dat het bedrijf daarop inspeelt is gewoon hoe het werkt. Waarom meer betalen als het ook voor minder kan (zolang het legaal is). De persoon die dit soort dingen bedenkt in het bedrijf krijgt ws een mooie kerstbonus :)

Dat er daarbij een moreel kompas is, is volledig juist. Maar dat is bij het kapitalisme sowieso grijze zone. Feit is, je wordt niet verplicht om het te doen en er echt verlies aan lijden als je hierop ingaat is ook niet echt het geval. Iedereen zijn voordeel: het bedrijf heeft goedkope reclame, de reviewer in kwestie is volledig op de hoogte van de voorwaarde: zal dit graag doen wetende dat het een product is van een gekend bedrijf en dus een bepaalde impact zal genereren, en/of 100euro veel vinden en/of het leuk vinden dat zijn of haar naam visibiliteit krijgt (en in zekere zin meelift op het success van dat bedrijf).
Reageer
"Sorry, maar dit is nu eenmaal hoe het werkt" is een heel slecht excuus om er mee door te gaan. Tweakers als bedrijf kan er ook voor kiezen het anders aan te pakken. Zoals ik ook al heb aangegeven zijn er diverse tech outlets die zaken anders aanpakken en een duidelijker beleid hebben aangaande dit soort zaken.
de reviewer in kwestie is volledig op de hoogte van de voorwaarde
Ik begin nu in herhaling te vallen, maar dit betwist ik dus. Creesch in 'Gezocht: oledkenners die de nieuwe Samsung OLED S95B-televisie willen testen'
Reageer
Als dat van die voorwaarden klopt (is er een link naar de echte voorwaarden?) dan geef ik je over dat aspect wel volledig gelijk want dan is het beginsel "kan mij als reviewer ook geen verlies opleveren" flink geschonden. Een beetje zoals een half uurtje een wagen test rijden met een eigen risico van 10k waar je op voorhand niet van werd ingelicht.

Dat moet zeker worden aangepakt. Want dat is vermoedelijk ook de corporate standard regel waar niemand verder moeite heeft voor gedaan om dat te toetsen aan de werkelijkheid van deze actie. En bij zoiets gaan hopen op coulance is zwaar naief, want corporate wise zal men in veel gevallen niet terugdeinzen om deze strikt toe te passen als het mis gaat.

Dusja, indien dit klopt zou ik zeggen voorwaarden aanpassen ter bescherming van de reviewer (die dit al zo goed als kostenloos doet) OF zeer duidelijk vermelden in het artikel, puntenlijst onderaan "- Jij bent als reviewer verantwoordelijk voor alle schade, tijdens transport, of bij het gebruik ter hoogte van de nieuwaarde van het product zijnde x€". Als dat geregeld is zie ik er dan verder weer weinig mis mee.

[Reactie gewijzigd door miitjohn op 27 oktober 2022 12:40]

Reageer
Voor mij geld hetzelfde, het wordt gepresenteerd als een "win-actie" maar in feite ben je gewoon onderbetaald een review aan het schrijven.
Ter illustratie:
Montage/demontage huidige TV -> nieuwe TV en weer terug: 1,5 uur
Instellen TV, spelen met settings, functies verkennen: 1,5 uur
Verschillende stukken film kijken (actie/sport/natuur): 2 uur
Paar games spelen: 2 uur
Verschillende bronnen testen (streaming vanaf online en netwerk, HDMI) 1 uur
Review: 3 uur
Totaal ben je zomaar 12 uur = 3-4 avonden met die tv aan het spelen om een uitgebreide review te kunnen schrijven. Als je daar dan 100 euro voor krijgt is dat €8,33 per uur.
Zeg dat je je er makkelijk vanaf maakt en je test half zo veel en schrijft in 1,5 uur, zit je nog steeds op een uur of 7. Dan werk je voor €14,29 per uur. Dit is al een stuk acceptabeler,

Kortom: het is voor mij geen winactie. Als je het als hobby ziet om met TV's te spelen/testen kan het wel een leuke actie zijn.
Reageer
Kom op zeg, 3/2 uur bezig om even je TV om te zetten? :+ Want die hoeft toch niet op dezelfde plek te staan? Zet em even in een andere kamer of beter; naast elkaar.

Ik vind de andere schattingen ook niet echt kloppen. Bronnen testen zou je toch langer moeten doen. En instellingen denk ik ook. Het zal er wel op neer komen dat het niet zó achter elkaar gaat maar dat je deze punten interlaced }>

Het klopt wel dat het niet loont maar daarvoor doen ze het ook niet. Je moet juist wel enthousiast zijn om dit te doen toch? Maar dat schrijf je ook aan het einde.
Reageer
Ook dat kan je omdraaien.
Reageer
Eens, maar je hóéft niet mee te doen natuurlijk.
Nee het hoeft niet, maar dat is ook niet mijn punt. Ik vind simpelweg niet dat tweakers mee moet gaan met fabrikanten in dit soort zaken. Het is namelijk voor fabrikanten heel goedkoop reviews kopen.
En gelukkig staat er in de voorwaarden niet dat je een positieve review moet schrijven. Realistisch reviewen is voldoende.
Het is zeldzaam dat ik in de pricewatch gesponsorde reviews tegenkom die echt realistisch zijn. Mensen vinden het toch moeilijk om een product wat ze hebben gekregen negatief te beoordelen. Bij veel van deze reviews krijgen de producten dan wel de volle punten en moet je echt de tekst in duiken om toch wat minder positieve zaken tegen te komen.
Bovendien doet Tweakers het heel netjes dat bij elke review staat of het product gekocht of gekregen is.
Ja, als je naar de product pagina gaat en de individuele reviews bekijkt. Als je nog aan het filteren bent op producten kan je niet aangeven dat je voor score alleen het gemiddelde wil zien voor niet gesponsorde reviews bijvoorbeeld.
Reageer
Dus jij verwacht dat een review met weinig negatieve punten automatisch een slechte review is en niet eerlijk geschreven is?

Of is het misschien omdat dit mensen zijn met geen ervaring met het schrijven van reviews? Want dat kan ook wel eens meespelen. Stel je voor, je hebt vandaag een 10 jaar oude TV in huis en mag dan ineens een splinternieuwe OLED gaan reviewen. Natuurlijk gaat dat een positieve ervaring zijn in vergelijking met je referentiekader, zijnde die 10 jaar oude TV.
Reageer
Dus jij verwacht dat een review met weinig negatieve punten automatisch een slechte review is en niet eerlijk geschreven is?
Nee, niet wat ik schrijf :) Wat ik wel schrijf is dat het mij opvalt dat het merendeel van de gesponsorde reviews positiever zijn dan reguliere reviews qua scores. Dit terwijl ik in de reviews zelf dan vaak punten tegenkom waarvan ik zeker weet dat als mensen het product gekocht hadden deze de score wel hadden beïnvloed.
Reageer
Ja, als je naar de product pagina gaat en de individuele reviews bekijkt. Als je nog aan het filteren bent op producten kan je niet aangeven dat je voor score alleen het gemiddelde wil zien voor niet gesponsorde reviews bijvoorbeeld.
In reviews duiken is altijd nodig want vaak is de score op basis van wat mij niet boeit.
Bv minpunten vanwege het uiterlijk of gewicht.
Of de reviewer v/e laptop is geen lange accuduur extremist zoals ik dat wel ben.
Verre van perfect, maar toch heel bruikbaar.
Reageer
Het "je hoeft niet mee te doen"-argument is natuurlijk een dooddoener. Dit type opmerking heeft nog nooit iets zinnigs toegevoegd aan een gesprek. Wat Creesch feitelijk terecht zegt is dat Samsung/Tweakers een extreem goedkope maar waardevolle tekst met invloed koopt voor €82,65 (BTW mag je gewoon van de €100 afhalen).

Daar kan je mij net een uur voor aan het werk zetten. Of een schoonmaker 20-jarige nog geen 6 uur voor laten schoonmaken. Dus ik begrijp wel waar hij vandaan komt. Het levert niet eens relevante ervaring op. Alleen minimaal een 4-sterren review. Als je valide grieven hebt met het product dat wordt er ook aangestuurd op het verminderen van de negatieve impact.
Reageer
Dit begint wel erg herhaaldelijk te worden deze reacties. Elke actie zijn er wel weer een paar die klagen over de karige beloning. Laat mensen dat toch eens zelf beslissen. Je wordt door niemand gedwongen.
Reageer
Mensen staan er vaak niet bij stil hoeveel verantwoordelijkheid ze hiermee op hun hals halen en hoeveel effort het is. Zie ook deze reactie MMaster23 in 'Gezocht: oledkenners die de nieuwe Samsung OLED S95B-televisie willen testen'. Je bent verantwoordelijk voor transport, eventuele schade, diefstal en je bent daarvoor niet verzekerd. 100 euro is al niet veel gezien wat Samsung er voor terug krijgt maar met alle verantwoordelijkheid die er bij komt is het dus eigenlijk niks.
Feitelijk doe je vrijwilligers werk voor een reclame campagne van een bedrijf met een miljarden omzet.

Tuurlijk, er zijn altijd mensen te vinden die het dan alsnog willen doen. Dat betekent niet dat het een eerlijke verhouding is of moreel goed te verantwoorden.

Ik vind oprecht dat tweakers hier een rol in hoort te spelen waar ze met bovenstaande in het achterhoofd strengere eisen stellen aan fabrikanten bij dit soort acties. Je ziet dat andere tech outlets dit ook regelmatig doen en echt geen moeite hebben met het aantrekken van sponsoren of het krijgen van review products. Dus het is wel degelijk mogelijk.
Reageer
Mensen staan er vaak niet bij stil hoeveel verantwoordelijkheid ze hiermee op hun hals halen en hoeveel effort het is. Zie ook deze reactie MMaster23 in 'Gezocht: oledkenners die de nieuwe Samsung OLED S95B-televisie willen testen'. Je bent verantwoordelijk voor transport, eventuele schade, diefstal en je bent daarvoor niet verzekerd. 100 euro is al niet veel gezien wat Samsung er voor terug krijgt maar met alle verantwoordelijkheid die er bij komt is het dus eigenlijk niks.
Feitelijk doe je vrijwilligers werk voor een reclame campagne van een bedrijf met een miljarden omzet.

Tuurlijk, er zijn altijd mensen te vinden die het dan alsnog willen doen. Dat betekent niet dat het een eerlijke verhouding is of moreel goed te verantwoorden.

Ik vind oprecht dat tweakers hier een rol in hoort te spelen waar ze met bovenstaande in het achterhoofd strengere eisen stellen aan fabrikanten bij dit soort acties. Je ziet dat andere tech outlets dit ook regelmatig doen en echt geen moeite hebben met het aantrekken van sponsoren of het krijgen van review products. Dus het is wel degelijk mogelijk.
Daar was ik niet van op de hoogte en dat is ook echt absurd. Ik denk dat deze constructie juridisch niet helemaal zuiver in elkaar zit. Waar je het precies op zou moeten gooien durf ik niet helemaal te zeggen, maar als ik dit zo lees dan is er wel duidelijk een soort wanverhouding tussen de consumenten die hieraan meedoen en Samsung/Tweakers.

Dat je verantwoordelijk bent voor schade en transport staat overigens niet in de algemene voorwaarden, daar ben je dus (op grond van de algemene voorwaarden) in ieder geval niet aan gebonden.

Ik zou zo direct overigens niet weten wat voor overeenkomst dit zou moeten zijn, het wordt verkocht als een actie, maar dat is het niet echt. Een overeenkomst van opdracht wellicht?
Reageer
Eens. Als aanvulling; er zijn genoeg mensen die een review schrijven op Tweakers over een product wat zij zelf hebben gekocht. Hier krijgen ze via Tweakers niets voor, dit doen ze zelf omdat ze het leuk vinden en hun ervaring (ga ik vanuit) willen delen met de community, maar die mensen hoor ik niet klagen.

Hier biedt Tweakers een product aan wat iemand anders zelf misschien niet direct zou kopen, of (nog) niet kan kopen, om te hobbyen (iedereen ervaart dit op zijn/haar manier) en zet daar ook nog een kleine beloning tegenover, maar dan is er ineens een hoop commentaar?

Ieder vindt wat hij/zij vindt, dus vindt het vooral niet leuk, maar:
Lees de acties niet als je er niet aan toe wilt voegen en lees vooral de reviews niet als je vindt dat deze reviews niet objectief genoeg zijn, maar laat de mensen die het wel leuk vinden (die altijd een minder luide stem hebben immers; negatief commentaar wordt altijd veel sneller gegeven, dit soort acties lekker oppakken.

[Reactie gewijzigd door Minisculus op 27 oktober 2022 12:53]

Reageer
Ik schrijf graag korte reviews voor producten die ik bezit om mijn medetweakers te informeren over voor en nadelen. Net als dat ik graag gebruik maak van de reviews door anderen bij het maken van product keuzes.
Het verschil zit hem hierbij dat ik mijn hardware sowieso al stresstest en tweak voor optimaal gebruiksplezier in de jaren daarna. Het schrijven van een review op basis van die ervaring is dan niet zo veel moeite meer.

Als ik (significant veel) financieel risico loop bij schade tijdens het reviewproces, meerdere avonden kwijt ben aan dit proces en vervolgens geen langdurig gebruik plezier heb van het stresstesten en instellingen tweaken, dan is alle balans zoek.

Als voorbeeld: Ik ben een groot media gebruiker, bezit behoorlijk wat 4K HDR materiaal, heb een redelijk game systeem, heb een goede geluids installatie, overweeg QD-OLED voor een toekomstige tv en heb veel gelezen en gezien over de voor en nadelen van deze technologie. De interesse en kennis om een hoogwaardig review te doen is er. Ik zou het waarschijnlijk zelfs leuk vinden om te doen. Maar ik zie nu vooral twee weken werk om iets te testen en tweaken om een kwalitatieve review achter te kunnen laten. Vervolgens als alles eindelijk volledig getest en ingesteld is mag ik het terug sturen. Ik kan niet genieten van het resultaat van al dat werk. En ben ik vervolgens ook nog financieel verantwoordelijk voor een tv waar ik momenteel geen budget klaar voor heb staan.

Voor een schamele 100,- eur??

Ik laat ergens volgend jaar of het jaar daarna wel een QD-OLED review achter op tweakers wanneer ik er een koop en hier vervolgens jaren plezier van blijf hebben.
Reageer
Allereerst hulde voor het schrijven van reviews, ik zie dat je daar inderdaad actief in bent.

Dat gezegd hebbende: meedoen aan deze actie is een keuze, geen verplichting. Vindt je de beloning voor je inzet, wat die ook mag zijn, niet in balans dan doe je er simpelweg niet aan mee. Niemand verplicht je mee te doen aan de actie en die review te schrijven en daarmee de genoemde risico's te lopen. Bovendien geef je zelf aan dat je jezelf al veel inleest, dus pak je gewoon een review van een ander platform (of andere gebruiker!) mee om je beoordeling mee te doen.
Bijkomend; als je de risico's niet wilt dragen kun je op basis daarvan ook gewoon beslissen niet mee te doen aan de actie. Niemand zal jou daardoor een minder persoon vinden.

Kortom; deze actie lekker aan je voorbij laten gaan en niet de discussie opzoeken of een beloning wel hoog genoeg is ja/nee, voor al die producten die je zelf al koopt betaal jij ook zelf en krijg je ook niets terug. (Behalve eeuwige roem voor het schrijven van de reviews ;) ) Die keuze mag iedereen zelf maken.

[Reactie gewijzigd door Minisculus op 27 oktober 2022 14:08]

Reageer
Denk dat ze niet zo snel durven weigeren wanneer een fabrikant dit soort acties aanbied. Ze willen immers niet dat de fabrikanten Tweakers voorbij lopen.
Reageer
Denk dat ze niet zo snel durven weigeren wanneer een fabrikant dit soort acties aanbied.
Dat zou kunnen, maar dat zou niet de reden mogen zijn dat een grote website zoals tweakers dit soort acties toelaat. Sterker nog, het is het soort denken waardoor je uiteindelijk eindigt met een situatie waar niemand blij mee wordt. Ook zie ik genoeg media outlets die wel "streng" zijn naar fabrikanten wat betreft sponsor acties en die geen probleem lijken te hebben met aanbod op dit gebied.
Reageer
Inderdaad. Het zou veel beter zijn als Samsung de reviewers de TV gewoon zou laten houden. We mogen niet vergeten dat Samsung dan uiteraard niet de verkoopprijs maar de inkoopprijs/kosten voor productie weggeeft, hetgeen vermoedelijk de helft of nog minder is.

100 euro voor twee weken testen ÉN een uitgebreide review in de Pricewatch schrijven. Dat is nog eens goedkoop reviews kopen voor Samsung.
Reageer
Ik denk dat tweakers de echte liefhebbers of gepassioneerde techneuten wil aanspreken. Zou je de tv cadeau geven zouden er veel meer kandidaten zijn en zou het eigenlijk een veredelde win actie worden. Persoonlijk doe ik nu niet mee, ik zou ook niet echt een goede reviewer zijn. Ik game niet op de tv, kijk nooit 4K kwaliteit en kan eigenlijk alleen goed vergelijken met mijn 15 jaar oude plasma.
Moest ik de tv mogen houden zou ik wel mee doen. Ik zou dan wel een review schrijven, maar die zou waarschijnlijk niet van het verwachte niveau zijn (maar dat maakt niet uit want zover ik weet zijn er geen strikte voorwaarden aan de review)

[Reactie gewijzigd door Invictus66 op 27 oktober 2022 10:04]

Reageer
Als het een vieze smaak nalaat, negeer dan dit soort artikelen, klik ze niet open. Je weet van te vore dat het een slechte nasmaak achterlaat.Er zijn mensen die er wel hun tijd willen insteken en dat zorgt er dan weer voor dat er enkele gebruikersreviews zijn, willekeurgi gekozen mensen die hun mening willen en kunnen geven over een product dat ze eens hebben mogen uittesten. Dat we eens kunnen zien hoe hun ervaring was met het toestel. Dat is positief voor potentiele kopers, dat is positief voor Tweakers en dat kan positief of negatief zijn voor Samsung.
Reageer
Het is niet zo zwart wit, er zijn ook genoeg van dit soort acties waar de verhoudingen een stuk minder scheef zijn. Ik zal dan nog steeds mijn vraagtekens zet bij de kritische blik van de resulterende reviews , maar er is dan iig geen sprake van dat bedrijf met een omzet van miljarden wegkomt met een feitelijk gratis reclame maken (800 euro is namelijk niks) door middel van welwillende communityleden.
Reageer
Het gaat om maar 8 toestellen, qua kosten echt het geld niet voor de reclame die het oplevert. Wat mij betreft hadden ze de TV na een mooie review cadeau mogen doen.
Reageer
Mee eens altijd scherp blijven bij dit soort acties. Maar als je als reviewer de televisie cadeau zou krijgen en of een zeer hoge tegoedbon zou krijgen. Dan trek ik weer sterke twijfels bij de onafhankelijkheid en oprechtheid van de reviews. Maar mee eens voor best wel wat werk binnen 2 weken tijd zoveel mogelijk testen en een zo uitgebreid mogelijke review schrijven. Zou een iets hogere tegoedbon van laten we zeggen 250 euro beter bij passen.
Reageer
Waarom zou je je eigen tv aan de kant moeten zetten? Ik bedoel, je kunt hem ervoor zetten, op een andere plek of zelfs een andere kamer.
Zullen we daarom de eindeloze opmerkingen weglaten dat het te onhandig is en je er te weinig voor krijgt? Andere vinden het blijkbaar prima en dat het voor jou te weinig is is dan pech.
Reageer
Ik denk dat Tweakers zich zeer bewust moet zijn met het feit, gezien de reacties, dat er best wel een negatieve sfeer rond dit soort acties ontstaat.

Zoals Jays2cents in een video over het ontvangen van hardware voor reviews ook al aangaf, er wordt een tegendienst verwacht. Die tegendienst is een onderbouwde en kritische review van de hardware. Zo'n review heeft waarde voor het bedrijf, als een bekende en gerespecteerde persoon die maakt. Tweakers als geheel heeft ook deze waarde, en ik denk dat zowel bedrijven als Tweakers goed moeten gaan nadenken over wat deze reviews hun waard zijn.

Ik denk dat er hier genoeg personen rondlopen die zeker een review kunnen schrijven waarmee je
een goede keuze kunt maken of het product ook iets voor jouw is.
Reageer
Er was laatst een actie van LG (?) waar je helemaal niets kreeg voor je inzet. Dan vind ik 100 euro van Samsung al heel wat :)

Anyways, ik heb geen kaas gegeten van TVs reviewen, dus ik laat deze voorbij gaan.
Reageer
Helemaal mee eens. Er zijn tijden geweest, weet zelf niet of dit bij Tweakers was, dat wanneer je een review deed van een apparaat, of het nou een dvd-speler of tv was, dat je als bedankje het desbetreffende apparaat mag houden. Van mijn part is er 1 review die kan winnen en diegene mag het apparaat houden in plaats van allemaal, maar dit soort cadeaubonnen vind ik ook gewoonweg zonde van m'n tijd als ik me ervoor zou aanmelden.

Ik heb reviews gezien waar menig techsite nog een puntje aan kan zuigen, met meer detail dan ooit en zo iemand krijgt dan 100 euro? Laat me niet lachen. Zeker in deze tijden, waar marketing (zie Youtube creators) een bodemloze put lijkt, is dit een schijntje voor de fabrikant.
Reageer
Wil jij mij vertellen dat tweakers.net ook geld moet vragen van samsung als ze een review plaatsen? Nee aub zelfs die 100 euro is al te veel!!
Reageer
Wil jij mij vertellen dat tweakers.net ook geld moet vragen van samsung als ze een review plaatsen?
Het verschil is dat tweakers als bedrijf nog steeds geld verdient aan die review door de advertenties op de website en mensen met een abonnement. Community leden doen het feitelijk gratis. In ruil hiervoor krijgt Samsung praktisch gratis reclame en profiteert tweakers ook nog eens van het aanwezig zijn van de reviews op producten.

En dan hebben we het nog niet gehad over de vraag wat tweakers van Samsung krijgt voor deze actie. Want daar wordt in bovenstaande post met geen woord over gerept. Ik kan me echter niet voorstellen dat tweakers hier helemaal geen vergoeding voor krijgt van Samsung.

Kortom, er sprake van scheve verhoudingen. Bovendien gok ik dus dat tweakers indirect dus wel degelijk geld vraagt van Samsung voor het plaatsen van reviews in de vorm van deze user reviews.
Reageer
Nou het is geen geheim tweakers krijgt geld maar het is niet dat ze samsung beter positie kunnen geven sinds iemand anders de review doen.
En gratis reclame dat kan maar het zijn review dus als iemand die tv een slecht cijfer geeft is het nog "gratis" reclame die ze willen?
Een bekende probleem van betaald review is dat je als het ware mensen omkoopt of verwacht dat je betere score krijgt.
Kijk maar hoe tweakers en Apple samen ging.
Apple kreeg een - in een review en Apple trekt de samenwerk in waardoor tweakers die toestellen zelf moeten inkopen.
Reageer
Deze feedback komt er altijd, maar tweakers doet er weinig mee.
Reageer
Dit soort acties zijn ook niet aan bij besteed, maar ik kan met het best goed voorstellen dat er mensen zijn die graag zo'n model wat langer in huis willen hebben en het leuk vinden om het te testen. Dat je daarvoor dan ook nog een vergoeding voor krijgt is toch leuk meegenomen? Tweakers geeft duidelijk aan hoe deze actie tot stand is gekomen, dus ik neem er zeker geen aanstoot aan.

Ook bij de review die mensen schrijven staat netjes dat ze het product tijdelijk hebben gekregen van de fabrikant, dus ook aan die kant is het heel transparant. Ik vind het erg prettig dat Tweakers die zo transparant houdt en dat maakt het voor mij juist dat ik geloof dat Tweakers niet bevooroordeeld aan het testen is in hun reguliere testen.
Reageer
En wat als je wilt 120hz wilt proberen? Of je vrouw wilt overhalen om toch jullie spaargeld te spenderen aan een qd oled 120hz scherm ipv de karige 4k tv die je nu hebt?

Ja deze aanbieding is niet voor iedereen. Maar voor sommige kan het een prima actie zijn.
Reageer
Precies dit. Ik zou best willen zien hoe het ding vergelijkt met m’n Philips 806, maar het is stiekem een hele hoop werk (onderschat ook de review zelf niet) en voor 100 euro is het me het werk niet waard.

Then again, het zal voor een aantal mensen vast wel genoeg zijn om geïnteresseerd te zijn en dat is alles wat je hoeft te bieden, net genoeg om net genoeg mensen te vinden.

[Reactie gewijzigd door A64_Luuk op 27 oktober 2022 08:27]

Reageer
Als mensen het leuk vinden om te doen en Samsung heeft er ook voordeel bij, dan is dat toch prima? Win-win heet dat en ook in de reviews die hieruit voortkomen staat netjes dat ze het product tijdelijk te leen hebben gehad voor review. Alles wordt heel transparant gebracht en dat is juist te prijzen in deze tijd waar vrijwel elke YouTube video zwaar gesponsord is.
Reageer
dan is dat toch prima?
Daar ben ik het dus niet mee eens, mensen staan er vaak niet bij stil hoeveel verantwoordelijkheid ze hiermee op hun hals halen en hoeveel effort het is. Zie ook de reactie van @MMaster23 hier MMaster23 in 'Gezocht: oledkenners die de nieuwe Samsung OLED S95B-televisie willen testen'. Je bent verantwoordelijk voor transport, eventuele schade, diefstal en je bent daarvoor niet verzekerd. 100 euro is al niet veel gezien wat Samsung er voor terug krijgt maar met alle verantwoordelijkheid die er bij komt is het dus eigenlijk niks.
Feitelijk doe je vrijwilligers werk voor een reclame campagne van een bedrijf met een miljarden omzet.

Tuurlijk, er zijn altijd mensen te vinden die het dan alsnog willen doen. Dat betekent niet dat het een eerlijke verhouding is of moreel goed te verantwoorden.

Ik vind oprecht dat tweakers hier een rol in hoort te spelen waar ze met bovenstaande in het achterhoofd strengere eisen stellen aan fabrikanten bij dit soort acties. Je ziet dat andere tech outlets dit ook regelmatig doen en echt geen moeite hebben met het aantrekken van sponsoren of het krijgen van review products. Dus het is wel degelijk mogelijk.

In het kort, ik denk oprecht dat de "win" voor de communityleden die deze tv straks gaan reviewen veel te klein is in verhouding tot de win die Samsung er uit haalt.
Reageer
De testers krijgen geen €100, maar shoptegoed bij Coolblue
Reageer
"Gezocht OLED kenners" ... die voor 100 euro 2 weken een hoop moeite willen doen. In het verleden heb ik soortgelijk gedaan voor LG oled (zie mijn C8 videoreview). Er was toen zelfs helemaal geen vergoeding. Echter, de tech was toen relatief nieuw en ik was wel benieuwd. (Los van dit hele verhaal heb ik veel gezeur gehad met de LG G2, om een coil-whine-vrij model te bemachtigen.. deze hangt nu eindelijk aan de muur en deze gaat er de komende periode niet meer van af komen.)

Let wel dat je te maken hebt met transport heen, uitpakken, alles controleren, installeren, testen, goed testen, alles weer resetten, poetsen, inpakken, weer wachten op transport etc... En dit alles onder een contractje waar je aansprakelijk bent voor de spullen. Ik had destijds mijn inboedelverzekering gebeld en omdat dit onder testen valt en niet onder persoonlijk bezit, viel dit ding ook nog eens niet onder mijn verzekeringen. Een klein ongelukje tijdens installeren of diefstal terwijl hij twee weken in je huis staat werd in mijn geval doodleuk niet gedekt. Dit voor een apparaat met een retail waarde van 1500 ~ 3000 euro.

Ik sla, helaas, over :)
Reageer
Mee eens, de hoeveelheid tijd wat het kost, naast het risico dat ik mijn eigenspullen of die van samsung beschadig maakt het voor mij alles behalve interessant om dit te willen testen.

100 euro "winnen" staat voor de meeste gelijk aan ergens tussen de 4 en 8 uur werken (freelancers nog minder), de risico's en tijd die daar tegen over staan, voelt het niet zozeer als winnen, maar eerder verliezen.

[Reactie gewijzigd door REDSD op 27 oktober 2022 12:17]

Reageer
Het is ook geen 100 euro, maar een tegoedbon. Je zal dus ook nog iets nodig moeten hebben van coolblue. Wat overigens verder wel een prima winkel is en vaak bij de goedkopere in de pricewatch behoort, maar toch.
Reageer
Bedankt voor deze reactie, ik ga me ook terug trekken nu ik dit gelezen heb....
Reageer
Ik heb hem. Ik moet zeggen prachtig beeld maar zo dun dat het onhandig is. Hij is zelfs heel lichtelijk krom. Wees heel voorzichtig als je hem uit de doos haalt en op tilt!
Reageer
Waarom genoegen nemen met een krom scherm? Of komt het door de manier waarop het uit de doos gehaald is? Lees ook reviews dat er een knik in te zien is.

Ik ben aan het overwegen om dit scherm aan te schaffen, maar zodra ik opmerk dat het scherm 'lichtelijk krom' is, gaat ie retour. Gaat op den duur waarschijnlijk alleen maar irriteren.

[Reactie gewijzigd door Claude Reine op 29 oktober 2022 09:26]

Reageer
Ik ben eerlijk. Hij was niet krom toen hij in de doos zat. Ik heb het expliciet gecontroleerd. Ik heb hem dus zelf een beetje verbogen. Het is heeeeeeel lichtelijk en je moet echt van de zijkant goed kijken wil je het zien. Dus het maakt mij niet veel uit.

Uiteindelijk heb ik eerst mijn wall mount er op geschroeft en hem daar aan opgetild.
Reageer
Samsung tóch maar over op OLED nadat zij QLED en ik weet niet wat verkopen als de GO-TO-TV? Meer kleur heeft Samsung zeker, zij houden van het fletsen. Veel rood veel blauw dan zeggen dat ze "betere kleurweergave" hebben. Dit doen ze al jaaaaaaren, zelfs mij Samsung SWBW22 LCD monitor heeft er last van.

Ik ben benieuwd wat deze TV gaat doen, en hoeveel aanpassingen er nodig zijn om de kleurechtheid op orde te krijgen....
Reageer
De panelen die Samsung gebruikt zijn geen WRGB panelen zoals die van LG, waardoor de kleurechtheid hoger kan worden dan bij een LG, mits goed afgesteld. Om de tv te kalibreren kan zelfs een app en de camera op je telefoon gebruiken zodat deze een auto-kalibratie doet welke heel dicht in de buurt komt dan wanneer je het met professionele kalibratie apparatuur zou doen.
Reageer
Maar was het niet zo dat die leds sneller inbranden/kapot gaan?
Reageer
De rode LED’s zijn extra groot waardoor deze daar minder snel last hebben van hebben. Ik heb er laatst nog een closeup shot van gezien, maar ik kan het zo gauw niet vinden op mn telefoon. De YouTuber HDTVtest heeft hele goede video’s over dit topic en is zeker het kijken waard als je meer diepgang wilt m.b.t. het verschil tussen WRGB en QD-OLED.
Reageer
Thx, jammer alleen vanaf 2022 toestellen, laat mijne nou net 3 jaar ouder zijn..
Reageer
Je zou juist mensen moeten vragen die geen ervaring met oled hebben, maar misschien denk ik nu te logisch.
Reageer
Ze moeten natuurlijk wel het verschil zien dan, anders heb je nog steeds geen waardevolle informatie.

Edit:
Nja.. als ze geen verschil zien is dat misschien ookal intersessante informatie..

[Reactie gewijzigd door Byron010 op 27 oktober 2022 10:02]

Reageer
Geen Android TV, te weinig flexibiliteit in mijn ogen.

Daarnaast zou een reviewer wellicht zo blij met het toestel zijn om die te willen houden, waarom niet een een keuze van leuke korting (40-50%) ipv/of 100 euro? Maken ze een mooiere sier mee denk ik zo 😁
Reageer
Geen Android TV, te weinig flexibiliteit in mijn ogen.
Hoezo? Het feit dat dit op tv's van meerdere merken draait, en dus het meest interessante platform is om apps voor te maken zou mij doen vermoeden dat android tv net het meest flexibel is vanwege het app aanbod?
Reageer
Maar heeft deze TV het ook?
Reageer
Android TV is een drama. Als je voorbij de standaard Smart TV apps gaat die Samsung ook wel heeft, vind je vooral apps in de Play Store die toch niet werken met een afstandsbediening.
Reageer
Ik heb een Samsung 8 serie van wat jaren geleden. Heel weinig apps die erop geinstalleerd kunnen worden. Had zelfs wat moeten sideloaden. Zeker na een paar jaar heb je niks meer aan het 'smart' gedeelte. Android TV is een verademing tov wat Samsung heeft. Heb een paar Chromecasts met Google TV en een paar devices met native Android TV, heb eigenlijk nooit problemen en alles is prima te bedienen.

Voor mij geen Tizen, WebOS of Saphi. Liefst zou ik een 'domme' tv willen hebben en daar zelf een stickje in stoppen.
Reageer
Lijkt mij leuk, ik heb er al zitten denken om het 55 inc model te kopen, nu kan ik hem rustig even twee weken proberen.
Reageer
Wat ik graag zou willen zien is lastig te testen in deze korte periode maar heeft betrekking op het aantal dode pixels over de levensduur van de tv.
Reageer
Ben ook benieuwd naar het aantal advertenties dat Samsung er doorheen gaat drukken na een paar maanden gebruik. Daar kan je wel van af komen, maar dat is niet iets wat de gemiddelde Henk en Ingrid even doen op een vrije middag.

https://www.theregister.com/2021/11/05/samsung_tv_ads/

en

https://gist.github.com/p...19ccd52f62d66cdd4bcef1e52
Reageer
Actie om de matige reviewscore op te poetsen en de schijnbaar aanwezige issues te verdoezelen? (Deze exemplaren zullen vast handpicked zijn)
Reageer


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee