Door Tweakers Partners

Pc-gamers opgelet: 8 tweakers mogen aan de slag met LG UltraGear-monitoren

22-09-2022 • 12:00

158 Linkedin

LG begint het gamedomein meer en meer te claimen. De panelen van dit merk zijn in bijna iedere oled-tv met diverse gamingfunctionaliteiten te vinden, en op monitorgebied profileert het bedrijf zich al vijf jaar met de UltraGear-reeks. Onlangs heeft LG twee nieuwe gamingmonitoren geïntroduceerd: de 48 inch grote UltraGear UHD 4K OLED, en de 32 inch grote UltraGear UHD 4K met VESA DisplayHDR 1000.

Om de release van deze twee schermen luister bij te zetten, organiseert Tweakers Partners samen met LG een testpanel. Daarvoor zijn we op zoek naar acht pc-gamers uit de community. Vier testers mogen aan de slag met de 32-inchmonitor, de andere vier met het 48-inchmodel. Maakt jouw gamerhart een sprongetje bij de gedachte dat je met een van deze twee schermen aan de slag mag? Meld je dan nu aan, middels de poll onderaan dit artikel.

Competitief gamen op 32 inch

De LG UltraGear 32GQ950 is een 32 inch grote 4k-ips-gamingmonitor met een responstijd van 1ms en een verversingssnelheid van 144Hz. Hij is voorzien van FreeSync, HDMI 2.1, DisplayHDR 1000 en dekt een breed 98% DCI-P3-kleurengamma. Het Nano IPS-scherm met ATW-polarizer (Advanced True Wide) belooft de contrastverhouding en kleuren te verbeteren ten opzichte van voorgaande modellen, om zo een realistische gamingervaring te bieden. ATW zou een betere hoek-contrastverhouding (maximaal 11 maal) en kleurdekking (maximaal 52 maal) moeten bieden dan een beeldscherm waarop ATW niet in een bredere hoek is toegepast.

De snelheid van 144Hz - met overklokmogelijkheden tot 160Hz - moet garant staan voor vloeiendere beelden, zodat serieuze gamers net weer sneller kunnen reageren op tegenstanders of een veranderende omgeving. Sowieso ondersteunt dit scherm VESA AdaptiveSync Display, G-SYNC van Nvidia en FreeSync Premium Pro van AMD. Aan de achterkant van het scherm vinden spelers een strak ontwerp met nieuwe Hexagon-verlichting. De verstelbare voet moet comfortabel gamen mogelijk maken.

Kleurrijke oledbeelden op 48 inch

Voor wie gaat voor de ultieme beeldkwaliteit en iets minder waarde hecht aan competitief gamen, brengt LG zijn forse 48-inchmodel in stelling, de UltraGear 48GQ900-B. Ook dit scherm belooft vloeiende beelden te tonen, dankzij de verversingssnelheid van 120Hz - met overklokmogelijkheden tot 138Hz - en een reactietijd van 1ms. LG claimt dat het met dit 4k-oledschem, dat 95% dekking binnen DCI-P3 biedt en HDR10 ondersteunt, haarscherpe en heldere graphics realiseert. Net als zijn 32 inch grote broertje ondersteunt de LG UltraGear 48GQ900-B FreeSync en G-SYNC. Zo worden eventuele haperingen en vertragingen tijdens het gamen voorkomen, ook wanneer hdr is ingeschakeld. Deze monitor kun je uiteraard prima aansluiten op een gaming-pc, maar je koppelt hem dankzij de HDMI 2.1-poorten net zo makkelijk aan een Xbox Series X of PlayStation 5. De monitor wordt geleverd met een UltraGear-afstandsbediening waarmee je het scherm eenvoudig moet kunnen bedienen. Hierdoor kun je snel van gamemodus wisselen of het geluid aanpassen.

Zo doe je mee met het Tweakers-testpanel

Ben jij op zoek naar een nieuwe gamingmonitor of volg je LG al een tijdje, en lijkt het je leuk om een review te schrijven over de LG UltraGear 32GQ950-B of LG UltraGear 48GQ900-B? Vul hieronder de poll in en geef aan dat je een van deze twee gamingmonitoren wilt testen.

Wil jij één van de nieuwe LG Ultragear monitors testen?

Poll


De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Uit alle reacties op de poll selecteert Tweakers willekeurig acht gegadigden. De tweakers die voor het testen zijn geselecteerd, mogen een van de twee schermen twee weken in huis houden om er uitgebreid mee aan de slag te gaan.

Algemene voorwaarden actie

 • Je Tweakers-account moet voor 20 september 2022 actief zijn.
 • Meedoen kan tot en met 29 september 2022, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • De gekozen deelnemers krijgen uiterlijk 3 oktober 2022 bericht via e-mail. Niet gekozen deelnemers ontvangen geen bericht.
 • De deelnemers worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Deelnemers zijn bereid en beschikbaar om in de twee weken na ontvangst het product te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers en LG zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij LG en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (158)

Wijzig sortering
Wat voor vergoeding staat ertegenover? Anders is het natuurlijk wel hele goedkope marketing hè :)
Reageer
Eerst die van Google, nu deze. Als je als Tweaker hier aan mee doet word je nog minder beloont dan een stagiair, maar wel even het werk van de reviewers doen.

Vroeger nog wel mee gedaan met erg toffe acties. Soms kon je op zn minst nog wat winnen, al verliep dat ook niet helemaal vlekkeloos, maar ach dat was nog iets. Toffe events en zelf dagen op pad geweest. Was allemaal erg goed georganiseerd en leuk en je hield er iets aan over. Nu mag je voor 2 weken je scherm van je bureau halen en tijdelijk een ander neerzetten en krijg je er niks voor.

Maar zolang ze genoeg mensen vinden hoeven ze niks weg te geven, komen er weer meer community reviews en is het mooie marketing voor het merk. Win-win voor Tweakers en het merk. Dus snap wel dat ze het zo doen, maar jammer is het wel..

Wel ideaal als je nog twijfelt of het scherm iets voor je is, dan is het wel weer handig natuurlijk.
Reageer
Wel ideaal als je nog twijfelt of het scherm iets voor je is, dan is het wel weer handig natuurlijk.
Precies waarom ik wél interesse heb. Zo'n 48" joekel lijkt me theoretisch prachtig, maar in de praktijk ben ik toch wel benieuwd of dat nou echt fijn is.
Reageer
Ja dan kan ik met goed voorstellen dat het ideaal is. Eigenlijk zou ik dan ook liever niet een poll zien maar dat de Tweakers een reden opgeven waarom ze willen testen.

Als jij bijvoorbeeld een review schrijft waarbij je ook je doel omschrijft kan dat voor anderen ook heel nuttig zijn. Je bent vast niet de enige voor wie in 48 inch heel tof lijkt :)
Reageer
Geloof me zit al zeker een jaar op een LG CX van 48inch te werken en in de praktijk heerlijk werken. Granted: je zal anders gaan werken met vensters, maar als je dat eenmaal gewend bent wil je echt niet terug naar iets kleiners. Ben dan ool benieuwd of ik geselecteerd wordt dan kan ik een dual-48-inch screen opstelling reviewen ;)
Reageer
Het gaat mij meer om gamen. Zal af en toe op gewerkt worden maar 99% van de tijd zit ik gewoon op kantoor.

Ik heb de knoop voorheen nooit doorgehakt vanwege het gebrek aan een displayport aansluiting op de LG TVs.

Dat zou hiermee opgelost zijn. Daarnaast ga ik er van uit dat deze zich ook op andere vlakken meer als monitor gedraagt. Snel opkomen uit standby als voorbeeld.

Vind trouwens dat jij gedisqualificeerd moet worden gezien je er al 1 hebt :+
Reageer
Op zo'n grootte is gamen atuurlijk enorm immersief. Het hangt er wel een beetje af wat je speelt though. FPS games, race games ed. lenen zich met controller hier uitstekend voor.

Games zoals WoW vereisen wat addons en tweakwerk om te voorkomen dat je constant naar hoeken moet turen voor nfo zoals een minimap. Zeker als je een healer ben is het echt ff goochelen. Dit telt overigens voor alle games waar het belangrijk is om in 1 oogopslag info uit alle hoeken van het scherm te kunnen zien. Dit is niet perse een issue, want na enige tijd pas je je vanzelf aan. Toch vermoed ik dat je met competief gamen (wat ik dus niet doe) wel degelijk in het nadeel zal zijn. Bij RTS wordt het geheel bijvoorbeeld snel minder overzichtelijk hangende aan hoever je kan uitzoomen. Simpelweg omdat je met je hoofd moet bewegen.

Dat gezegd hebbende: niemand verplicht je full screen te gamen. Juist de afmeting van het scherm leent zich uistekend om ook windowed te gamen. Dankzij OLED is zwart echt zwart dus als je wilt kan gewoon doen alsof je scherm kleiner is ;)

Zo nu je dit allemaal weet hoef je het scherm ook niet meer te proberen. :+
Reageer
Ik speel voornamelijk racesims, RPGs en FPS, en het competetieve is er wel vanaf inmiddels m.u.v. racen :).
Reageer
Hoe ver zit je dan van dat 48" scherm af? Standaard bureau of meer standaard tv afstand?
Ik zou verwachten namelijk dat je hem gebruikt op tv afstand, dus +/- 3 meter, maar dan beweeg je minder met je hoofd dan dat jouw post doet vermoeden?
Reageer
Ik zit er 1 meter van af. Gamen gaat prima, AC of bv RDR2. Voor shooters is het idd ff schakelen. Voor werk is het helemaal fantastisch. 3 schermen open en gaan.
Uren lang achter een dergelijk scherm gaat prima en je hebt absoluut geen last van de grootte van het scherm. Integendeel zelfs, beter voor mn rug en ogen :)
Reageer
60cm ongeveer

https://tweakers.net/foto...1hE3CgA9fiT0SDo8T2F7b.jpg

Let niet op de troep.. aquarium krijgt een grote beurt ;)

[Reactie gewijzigd door liberque op 23 september 2022 19:46]

Reageer
wel hele goedkope marketing hè
Dat betwijfel ik, want dit zal zijn gedaan met het verkoop team van Tweakers.net en die zullen betaald zijn door LG. Datzelfde Tweakers.net marketing team zal bij LG hebben aangegeven dat er wel 8 tweakers gek genoeg zullen zijn om voor niets die LG monitoren te testen...

Dat jij en ik dat niet zullen doen, maar slechts 8 tweakers van de 4 miljoen bezoekers? 1 op de half miljoen bezoekers... Sure, dat vinden ze wel.

Bron:
https://tweakers.net/info/advertising/
https://dpgtechnology.nl/...riefkaart-21-22_NL-EN.pdf
Reageer
Er zijn vast 8 Tweakers te vinden die weinig geld hebben om zoiets te kopen, maar zeeën van tijd. Op zich een leuke tijdens bijvoorbeeld zomervakantie. Maar ja...
Reageer
Lijkt erop dat je er helemaal niets voor krijgt.
Reageer
Je mag even met een cool stuk nieuwe hardware spelen. Vet, toch? 8-)
Reageer
Deelnemers zijn bereid en beschikbaar om in de twee weken na ontvangst het product te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
Dus ik zou er naast mijn werk (onregelmatig, dus dit wordt in de ochtend of in de nacht doorbuffelen) uitgebreid aan moeten testen en er staat feitelijk niets tegenover? Het is niet alsof je hier gewoon lekker een veertien dag op kun gamen en dan zegt "mjah, was best leuk" en klarie...

Nee, indien er goed resultaat gevraagd wordt, dan verwacht je investering van tijd en moeite. Dat mag. Verwachtingen gaan dan echter beide kanten op, en als het begint te ruiken naar werk... Je begrijpt waar ik naartoe wil.

Overigens schrijf ik me al sinds ik me kan herinneren op de "potentiële winacties" in en heb ik er sinds mijn verblijf hier (sinds, 1999 of zo, 2000, toen overigens op een ander account, lang verhaal) twintig jaar geleden eenmalig eens bij gezeten, dus de kans dat ik iets mis, is statistisch gezien al zeer minimaal, haha!
Reageer
Ik interpreteer de vraag hier niet als:

'kun je in je drukke schema tijd vrij maken nog een extra klus te doen?'

maar als

'heb je tijd zat en lijkt het je leuk om een klus te doen?'

Als je het zo druk hebt dat je elke minuut omrekent naar geld, of als je financieel in zo'n lastig parket zit dat je geen ruimte hebt om iets te doen zonder vergoeding, dan vermoed ik dat reviewen gewoon niet voor je is weggeleged. Verder even goede vrienden.
Reageer
No worries, geen aanstoot genomen!

Mijn interpretatie is dat het alleen vrijblijvend dient te zijn als er ook vrijblijvendheid tegenover staat. Da's niet het geval, daar er een uitgebreide review dient te worden geleverd.

Ik heb geen behoefte aan het geld of zeg maar de omgerekende waarde en ik ben privé zat aan het klojanussen met van alles (recent volledig overgestapt naar desktop linux, na 14 jaar linux server-ervaring, dus zat te leren en te falen, haha), maar dit komt over als "weinig respect voor de ingeleverde/bestede tijd en moeite en inbreng van (elders/anderszins al opgedane) kennis en kunde waar niets tegenover staat".

En hier overigens ook naar jou no offense meant. : )
Reageer
Dat zijn we gewon Linux bros who agree to disagree 8-)
Succes met de Linux desktop: Tip: Ubuntu is de laatste tijd weer hard aan het kloten. Ik ga binnenkort weer overstappen naar Debian.

P.S. Klojanussen houd ik er in :)
Reageer
Je kan hem ook gewoon bestellen en terugsturen binnen 30 dagen zodra hij uit is ?
Reageer
Bestellen en terugsturen gewoon om te lenen vind ik altijd lullig.

Het is wel zo netjes om alleen iets te bestellen als je het ook serieus wilt hebben.
Reageer
Het is ook wel zo netjes om iemand die je vraagt iets uitgebreid te testen en een uitgebreide review te schrijven, waar toch wel de nodige uren in gaat zitten, dat niet gratis te laten doen maar er een beloning tegenover te zetten. Dat hoeft echt geen beeldscherm te zijn, maar bijvoorbeeld een cadeaubon zou niet misstaan.
Reageer
Als je in dit geval een monitor besteld en het bevalt, hou je hem gewoon natuurlijk!

Ik test het meeste spul via coolblue, en probeer altijd een tweedekans product te bestellen!
Reageer
Tja, dat is wel een heel naïeve opvatting.
Reageer
drugs dealers doen het zelfde laten je gratis ruiken aan het product zodat je het later dus zelf gaat kopen.

wel een mooie goedkope manier voor lg om wat extra reclame te maken zo.

er zijn nl altijd wel mensen die hier aan mee gaan doen.

de werknemers van tweakers werken toch ook niet gratis?

[Reactie gewijzigd door porky-nl op 22 september 2022 16:52]

Reageer
Inderdaad, erg karig. Je steekt veel tijd en werk in een review. Dat daar geen 48" oled scherm voor tegenover hoeft te staan is naar mijn mening logisch, maar helemaal niets is het andere uiterste.
Reageer
Karig is wel de tendens bij dit soort acties op Tweakers tegenwoordig maar dit geval is wel extreem.
Reageer
Wat levert een uitgebreide review van een medetweaker op in de recensies van een artikel?
Wat levert een in-depth Tweakersfilmpje/review als nieuwartikel op?

Ik denk dat het de verkoop dusdanig stimuleert, dat hier makkelijk voor deze 8 tweakers een ‘schermpje’ vanaf kan.
Reageer
Vast wel, maar het artikel op tweakers is niet gratis, het doel van de marketing afdeling van lg is om het doel te behalen en er zo min mogelijk voor te betalen. Als er 8 tweakers bereid zijn het scherm te testen in ruil voor niets, dan is het doel behaald. Hoe karig het ook is. Zou het beter zijn als lg er op zijn minst iets tegenover zet zoals een kadobon oid, absoluut, maar deze schermen zijn niet goedkoop dus dat zou een flinke hap uit het beschikbare budget betekenen wat ze ook weer in zouden kunnen zetten voor banners en andere exposure. Dus dat is een afweging. Ik zou zelf 1 scherm beschikbaar hebben gesteld voor de beste review en de rest een kadobon van 100 euro als incentive, maargoed, ik werk niet bij lg.
Reageer
De beloning bestaat uit het mogen schrijven en publiceren van een goede review. Daar krijg je dan, als je een goede review hebt geschreven, karma voor. En da's ook een soort beloning... denk ik. Neemt niet weg dat ik zo'n monitor best gratis wil reviewen. Vind het altijd wel leuk om reviews te maken, maar neem daar normaalgesproken niet de tijd voor. Op deze manier is het een mooie stok achter de deur om het toch te doen.
In het verleden was het bij Tweakers inderdaad beter geregeld: dan mocht je het product soms houden. Al denk ik dat bij de prijzen van deze monitors men zich wel even achter de oren krabt. Ik zie dat die 32 inch monitor pas voor ruim 1050 euro door de bezorger achter je voordeur wordt geschoven.
Reageer
Ligt het aan mij of mist er een prikkel? Alleen testen en dan weer inleveren lijkt mij alleen interessant voor mensen die twijfelen voor de aankoop van zo'n scherm.
Reageer
Bij de vorige LG monitortest had ik de review gewonnen.

Er stond een aardige beamer als prijs op.
Ik moest echt zeuren om die beamer ook daadwerkelijk te krijgen, en het duurde vier maanden.

Dan heb ik liever geen moeilijkdoenerij, en gewoon een leuke review schrijven van een mooi stuk nieuwe hardware.
Reageer
Er stond een aardige beamer als prijs op.
Ik moest echt zeuren om die beamer ook daadwerkelijk te krijgen, en het duurde vier maanden.
Triest dat je er dan nog zo achteraan moet ook.
Reageer
Dan kun je net zo goed zo'n ding online kopen en gebruik maken van de wet koop op afstand als het niet bevalt inderdaad.
Reageer
Gewoon naar Coolblue en binnen 30 dagen weer terugbrengen kan zonder opgaaf van reden.
Reageer
Ik zie veel reacties van "is dit een vrijwilligers actie" etc. Maar zover ik weet is dat zowat altijd het geval geweest op Tweakers toch?

Een jaar of 5 geleden heb ik ook een review geschreven voor een laptop, welke ik via het testpaneel ontvangen had. Hiervoor heb ik helemaal niks ontvangen, alleen een dankje. Toen deed ik het gewoon uit interresse en omdat het mij leuk leek.

Maar heel erg kijk ik hier dus niet vanop, heeft iemand andere ervaringen?

[Reactie gewijzigd door LangeTreeDorpie op 22 september 2022 14:25]

Reageer
De testpanels waar ik aan mee deed hadden vaak wel iets van een bedankje in de vorm van een cadeaubon, een ander product, of soms mocht je het ding ook gewoon houden.

Een fatsoenlijke review gaat veel tijd in zitten, een bedankje mag er dan ook wel vanaf. LG is immers gewoon een commercieel bedrijf, en dit is gewoon reclame voor hun.
Reageer
Vaak is het ook een win actie met als tegenprestatie een review schrijven. Zoals laatst die steel series headphones. Het is blijkbaar niet altijd feest.
Reageer
Daarom heeft de DPG groep, Foritain in dienst genomen ;) Die maakt de mooiste reviews.
Het kan zijn voordelen hebben, maar deze keer niet, de vraag voor een vergoeding is naar mijn weten geen verkeerde vraag.
Reageer
we mogen ze niet houden na testen lijkt het erop?
Reageer
Normaal staat dat in de voorwaarden. maar ik zie dat nu niet. Dus niet duidelijk.
Reageer
dat is ook de reden waarom ik de reactie poste inderdaad want ik mis de prikkel

zeker een lompe 48 inch monittor ga ik niet uit de doos halen gebruiken en weer inpakken
Reageer
Met ook het risico op schade. Geen idee wat er dan gebeurt..
Reageer
Bij de meeste van dit soort acties (niet alleen bij T.net, maar ook niet uitgezonderd T.net) zit hier een onvermijdelijke overeenkomst aan vast dat je het desbetreffende toestel in onbeschadigde toestand terug moet leveren, en dat de kosten indien dat niet het geval is aan jou toevallen. Met andere woorden: indien defect of beschadigd zul je moeten vergoeden. Als je daar niet voor tekent, kom je, bij nader inzien, niet in aanmerking voor deelname.

Maar dat staat hier niet expliciet vermeld, dus graag verduidelijking vanuit T.net!
Reageer
Uit alle reacties op de poll selecteert Tweakers willekeurig acht gegadigden. De tweakers die voor het testen zijn geselecteerd, mogen een van de twee schermen twee weken in huis houden om er uitgebreid mee aan de slag te gaan.
Misschien start ik nu een Nederlandse variant van JerryRigEverything
Reageer
-Will it Blend?
-ifixit repairscore
-Brandveiligheid testen
-buigtest
-sunburn testen
-progressieve valtest
-krasbestendigheid paneel


Ik zie wel wat mogelijkheden om gratis goeie content te creëeren. Lees nergens dat monitor in goede staat terug moet...
Reageer
Ik vermoed dat je wel iets moet tekeken als je hebt "gewonnen" waarin dit vermeld staat.
Reageer
ook dat zeker als ik in Frankrijk woon en de rit heen en terug extra lang duurt
Reageer
Ja stel je toch eens voor zeg.
Reageer
Als het er niet staat dan is het toch duidelijk dat je ze niet mag houden na afloop. Iets met resultaten in het verleden...
Reageer
. De tweakers die voor het testen zijn geselecteerd, mogen een van de twee schermen twee weken in huis houden om er uitgebreid mee aan de slag te gaan.
2 weken in huis, dan retour dus.
Reageer
dan pas ik ervoor is mij te onhandig
Reageer
Dus je test het scherm 2 weken en daarna gaat hij retour zonder incentive. Je moet er wel even een uitgebreide review voor tikken waar (tientallen) uren in gaat zitten.

Schaamteloze actie van LG.. niet eens een dikke cadeaubon, toffe gadget of de monitor houden. Voor sommigen misschien een leuke mogelijkheid om een 48" OLED te testen, maar het blijft een erg goedkope vorm van marketing.

Je kan dus net zo goed een van deze monitoren zelf bestellen, even thuis testen en via wet koop op afstand retourneren. Dan kan je ook het scherm testen maar hoef je geen verplichte review te tikken. Je loopt verder vrijwel evenveel risico wanneer de monitor schade oploopt (Overigens keur ik deze optie volledig af hoor, is puur ter beeldvorming).

@Cergorach Ik denk dat je m'n laatste zin hebt gemist gezien je reactie hieronder?

[Reactie gewijzigd door stin00 op 22 september 2022 12:43]

Reageer
Je beticht LG van schaamteloos zijn, maar zelf bestel je wat met in je achterhoofd dat je het binnen de retour periode gaat terugsturen en dat vind je niet schaamteloos?
Reageer
Hij zegt niet dat hij dat gaat doen, maar theoretisch is wat LG doet hetzelfde. Wie zegt dat LG dit beeldscherm niet gewoon retour wederom gaat verkopen. Maar het punt van zijn reactie is dat er gewoon een prikkel ontbreekt om dit te gaan testen en dat je dit ook op een andere manier kan doen zonder dat je er nog eens uren in moet steken.

Ik heb me wel aangemeld, maar ik verwacht wel dat ik het beeldscherm mag houden. Anders ga ik er geen avonden werk in steken om beeldscherm te vervangen en even tijdelijk op te ruimen, nieuwe te installeren. Dozen ergens te moeten bewaren wat weer ruimte in beslag neemt en dan nog uren doen om goede review te schrijven en dan doodleuk de monitor weer terugsturen terwijl het voor LG dikke reclame is 8)7
Reageer
Niet dat ik het chique vind dat er geen (klein) bedankje is, maar het is absoluut niet hetzelfde. LG stelt de monitoren kosteloos ter beschikking, terwijl je bij bestellen, een tijd gebruiken en dan weer terugsturen méér doet dan je recht op hebt, want die periode is bij de WKOA bedoeld om het product uit te proberen zoals je ook in de winkel zou doen.

Als je bovendien verwacht het beeldscherm te mogen houden, dan houd je jezelf voor de gek, want nergens wordt die verwachting gewekt.

[Reactie gewijzigd door Evest op 22 september 2022 14:38]

Reageer
Ik zou zelf niet verwachten dat je zo'n scherm mag houden dan.

Maar in feite verwacht LG dat iedereen effe gratis een review maakt voor hun, want het scherm mag na 2 weken terug en je krijgt er niks voor terug.

En dan moet men geen gouden bergen verwachten of zo, die schermen zijn niet goedkoop, maar een kadobon of zo was wel zo netjes geweest, immers iemand gaat hier wel tijd aan besteden.

Nou zou ik dit zelf om andere redenen niet doen, maar dat terzijde.
Reageer
Ben het hier wel mee eens, wilde me aanmelden maar om dan mijn monitoren uit de beugels te halen, dit apparaat aan te sluiten, het risico dat iets kapot gaat en dan 2 weken later weer versturen.

Nee dan haak ik af.

Maar kan we voorstellen dat iemand anders hier meer voor voelt, puur uit enthousiasme.
Reageer
Is standaard policy bij testen van LG producten :)
Reageer
Zou ik niet vanuit gaan, dit staat er:
De tweakers die voor het testen zijn geselecteerd, mogen een van de twee schermen twee weken in huis houden om er uitgebreid mee aan de slag te gaan.
Dat impliceert dat je hem na 2 weken gewoon weer moet inleveren.

Op zich gezien de prijzen van dit soort schermen ook weer niet zo raar dat je ze niet gratis krijgt, maar iets als een cadeaubon ofzo zou toch wel erg fijn zijn voor de moeite.
Reageer
Je krijgt hem 2 weken in huis staat er duidelijk.
Reageer
Lijkt me leuk om het te testen, maar wat gebeurd er naar die 2 weken? Dat staat niet in het artikel.
Reageer
Er staat wel dat je de schermen 2 weken thuis mag houden.. ik doe dan de aanname dat ze teruggestuurd moeten worden. Maar daarnaast is er geen verdere beloning oid? Dat zou erg raar zijn.
Reageer
inderdaad geen notie over enige compensatie.

En voor één keer dat ik hoopte dat het een curved model zou zijn.
Eens kijken of ik het na 2 weken gewoon ben zou ik wel willen proberen.
Maar om dan zelf een curved te kopen en na 2 weken te merken dat ik er nog steeds niet aan kan wennen, zou zonde zijn.
Reageer
Niet eens een cadeaubon als vergoeding? Niet dat ik een gegeven paard in de bek wil kijken, maar dat is wel ongebruikelijk hier op Tweakers, toch?
Reageer
Dat zie je meestal wel inderdaad.

Nu zou je kunnen beargumenteren dat het gebruik van zo'n fancy monitor de beloning is, maar ik zie het juist als straf; straks wil je niet meer terug en moet je zo'n ding zelf betalen :p
Reageer
Zo te zien missen veel Tweakers een prikkel of een één of andere vergoeding voor het werk wat ze er in zouden steken.

Ik bekijk het vanuit een ander standpunt, de Tweakers die nu wel een review schrijven hebben een legitieme motivatie om een review te schrijven. ;)
Reageer
En dat word niet gemodereerd? Lijkt me stug, Tnet krijgt immers wel betaald door LG, en plaatst het resultaat binnen eigen beheer.

Hoe dan ook is er een commerciele insteek, dan wel niet door de personen die de reviews schrijven, dan wel door waar het geplaatst word.
Reageer
Kun je uitleggen wat je bedoelt, want ik begrijp je niet.

Het klopt idd dat het een commerciële insteek heeft. Dat staat er ook onder:
Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij LG en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].
Reageer
Lg betaald tweakers. Tweakers is het platform waar de reviews op gehost gaan worden. Lijkt me duidelijk wat ik bedoel?
Reageer
Als Tweakers dat gaat modereren ben ik weg hier.
Reageer
En dat is het probleem, daar kom je heel moeilijk achter.
Reageer
leuke actie, maar het niet mogen houden van de schermen, of iets anders er voor terug krijgen houd mij toch een beetje tegen. begrijp dat ik niet een scherm van duizend euro mag houden, maar een goodie bag zou al leuk zijn, iets voor de tijd, energie en moeite is wel wenselijk. Tevens denk ik dat mijn RTX 2070 Super niet echt geschikt is om een 4K scherm aan te sturen mbt gamen :)
Reageer
Nu zou ik bijna mee gaan doen om een review te schrijven hoeveel ik genoten heb door niks anders dan pacman en space invaders gespeeld te hebben xD.
Door met ten minste 3 verloopstukjes een "Pentium 1" aan de sluiten.

Uiteraard een goede review ervan te maken door uitgebreide vergelijkingen te maken met de 480P CRT monitor die erop aangesloten zat.
Reageer
Zou er nou sprake zijn van cherrypicking bij de testexemplaren? Panelen kunnen nogal verschillen. Of denk ik dan te achterdochtig? Kan natuurlijk prima zijn dat e-waarden en uniformiteit en backlight bleeding erg goed zijn bij deze paar exemplaren, maar geldt dan dan ook voor het gemiddelde model uit de webshop straks?
Reageer
Het zou goed mogelijk kunnen zijn, al vermoed ik niet dat dit het geval is.
(Dit zou eerder plaats vinden bij de grote reviewers zoals Linus, maar niet snel bij een willekeurige tweaker hier in ons kleine Nederland)

Wat wel goed mogelijk kan zijn, is dat het scherm wel handmatig even gecontroleerd en gekalibreerd is voordat deze jouw kant opgestuurd wordt. (zeker controleren is belangrijk, de review zou aardig kort worden als je een DOA krijgt)
Reageer
Deze actie was er gister ook al toch?
Mijn antwoord stond zelfs nog ingevuld op "Nee, geef maar aan een ander" ;)
Reageer
1 2 3 ... 6


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee