Door Tweakers Partners

C#, .NET 6 en ransomware: maak vijfmaal kans op een ticket voor Techorama

21-09-2022 • 12:00

17 Linkedin

Developers, datascientists en security-experts, opgelet: Techorama, hét event voor Microsoft-specialisten, is terug. Van 10 tot 12 oktober vindt het plaats in Utrecht, met als thema Las Vegas. Je kunt je die dagen dus helemaal onderdompelen in alle nieuwe mogelijkheden binnen de Microsoft-stack. Het goede nieuws is dat Tweakers Partners en Techorama vijf kaarten weggeven. Val je buiten de prijzen? Er zijn nog steeds kaarten beschikbaar.

Techorama is in België een grote naam, maar ook in Nederland timmert het event succesvol aan de weg. De tweede editie van Techorama Nederland werd in 2019 door maar liefst 1250 mensen bezocht. Binnenkort vindt het event wederom plaats en worden bezoekers getrakteerd op diverse keynotes, workshops en talks uit binnen- en buitenland. Drie bijzondere talks lichten we eruit:

Eigentijdse applicatieontwikkeling met .NET en Azure

James Montemagno, Principal Lead Program Manager voor .NET Community bij Microsoft, is een internationaal bekend spreker. Hij verzorgt de keynote ‘Modern Application Development with .NET and Azure’. ‘Modern Application Development with .NET and Azure’Tijdens deze sessie laat hij zien hoe je moderne Microservice-backends kunt bouwen, gehost op Linux in Azure Container Apps en interactieve client-applicaties in Blazor en Blazor Hybrid. Daarnaast behandelt hij de meest actuele verbeteringen aan C#, native-clientontwikkeling met .NET, de laatste geavanceerde developertools en nog veel meer. Zijn talk is eigenlijk verplichte kost.

James is .NET-ontwikkelaar sinds 2005 en onder andere werkzaam voor sectoren die zijn gericht op game-ontwikkeling, printersoftware en webdiensten. Voordat hij Principal Program Manager werd, was James ontwikkelaar voor mobiele platforms; hij maakt sinds 2011 apps met .NET. Hij is te vinden op Twitter onder @JamesMontemagno, blogt regelmatig over code op zijn persoonlijke blog en is co-host van de wekelijkse development-podcast Merge Conflict.

Onder de motorkap van C#'s "Roslyn"-compiler

Bart de Smet komt oorspronkelijk uit België. Hij verhuisde in 2007 naar het hoofdkwartier van Microsoft, nadat hij was afgestudeerd aan de Universiteit van Gent. Hij verzorgt op Techorama de workshop ‘Under the Hood of C#'s "Roslyn” compiler’, de dag-lange hands-on-versie van de ‘Adding a New Language Feature to C# in 60 Minutes’-talk.

Deelnemers zullen beginnen met het forken van het Roslyn-compilerproject op GitHub, lokaal de repository clonen, de compiler bouwen en vervolgens Visual Studio gebruiken om een nieuwe taalfunctie in de broncode van de compiler te implementeren. Tijdens deze reis leren deelnemers over de verschillende fasen van de compiler, inclusief lexing en parsing om een syntax tree te produceren, binding om een bound tree te produceren, het rapporteren van diagnostiek aan de gebruiker, en het omzetten van code naar een eenvoudigere vorm om uiteindelijk uitvoerbare code te realiseren.

Aan het einde van de workshop hebben deelnemers een custom build van de C#-compiler die een nieuwe, eenvoudige taalfunctie ondersteunt. Veel belangrijker is dat ze bekend zijn geraakt met de broncode van Roslyn, dat ze nu de ontwikkeling van de compiler op GitHub kunnen volgen door pull requests te bekijken, en misschien zelfs indruk maken door zelf een pull request bij te dragen aan Roslyn.

Na een paar jaar gewerkt te hebben aan WPF en .NET heeft Bart zich een tijdje toegelegd op Reactive Development, waarbij hij hielp bij het bouwen van Reactive Extensions (Rx) en grootschalige eventprocessing-systemen die verschillende cloudservices aandrijven. Nadat hij een korte periode actief was in AutoML, waar hij zich richtte op Python performance-tuning, richt Bart zich nu op het bouwen van de volgende generatie distributed systems, in het kantoor van de CTO.

Cybersecurity-aanvallen, malware en ransomware

Paula Januszkiewicz, oprichter en ceo van Cqure Inc, een aanbieder van gespecialiseerde diensten op het gebied van IT-infrastructuurbeveiliging, bedrijfsapplicaties, consultancy en advies, verzorgt op 11 oktober maar liefst twee talks. Ze heeft sowieso meer dan genoeg kennis, als IT Security Auditor en Penetration Tester, Cloud en Datacenter Management MVP en trainer (MCT), en Microsoft Security Trusted Advisor.

Van 11.30 tot en met 12.30 uur is het tijd voor ‘Attacks of the Industry: A View into the Future of Cybersecurity’. ‘Attacks of the Industry: A View into the Future of Cybersecurity’ Hierin stelt Paula vragen als ‘zijn platforms als Office 365, Azure en Amazon Web Services veilig?’, ‘Hoe kan dit worden gemeten?’ en ‘Is het de moeite waard om sommige diensten naar de cloud te verplaatsen en het risico van een inbreuk te beperken?’ Tijdens deze sessie leren toehoorders wat binnen infrastructuurbeveiliging de grootste fouten zijn die vanuit het perspectief van de aanvaller vrijwel altijd kunnen worden uitgebuit. Paula belooft dat je Techorama zal verlaten met suggesties en ideeën over hoe je het volgende niveau van beveiliging kunt bereiken.

Van 15.00 tot en met 16.00 uur zoomt ze tijdens haar lezing met de titel ‘Adventures in the Underland: Uncommon Hacker's Persistency Methods and Countermeasures’ in op de stiekeme werkwijze van hackers. De grootste uitdaging voor hen is dat kwaadaardige code ook na het herstarten beschikbaar moet zijn, dus moeten ze hem verstoppen op een plaats die door de overgrote meerderheid van de monitoringtools niet wordt ontdekt. Er zijn veel plekken in Windows waar je iets verborgen kunt houden en het is erg handig om op zijn minst bekend te raken met een aantal van deze plekken, vooral met de ongebruikelijke. Paula laat ze zien, aan de hand van scenario's die aan de praktijk zijn ontleend.

Maak kans op een ticket voor Techorama

Wij mogen vijf tweakers blij maken met een kaartje voor Techorama 2022. Wil je kans maken? Je hoeft alleen maar onderstaande poll in te vullen.

Wil jij kans maken op een ticket voor Techorama 2022?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Win je niet? Niet getreurd; via Tweakers krijgt iedereen een korting van 50 euro. Via de event-website zijn nog reguliere kaartjes te koop. Gebruik daarbij de code Techorama50 om van 50 euro korting op de toegangsprijs te profiteren.

Ben je developer, lead developer, securityspecialist, datascientist en/of werk je dagelijks met de Microsoft-stack? Dan wil je Techorama van 10 tot 12 oktober in Utrecht zeker niet missen. Meer informatie over het programma en het reserveren van kaarten vind je hier.

Bekijk de aftermovie van Techorama BE hier.

Algemene voorwaarden acties

 • Je Tweakers-account moet voor 20 september 2022 actief zijn.
 • Meedoen kan tot en met 27 september 2022, alleen via de poll. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • Winnaars krijgen uiterlijk 29 september 2022 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Medewerkers van Tweakers en Techorama zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net worden ingediend.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij de Techorama en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (17)

Wijzig sortering
hét event voor Microsoft-specialisten
Wat moet ik daar onder verstaan?
Want ik ben ontwikkelaar in vanalles en gebruik bijvoorbeeld C# en .NET op Linux OS.

In mijn ogen is een Microsoft specialist iemand die bij/voor Microsoft werkt, en niet iemand die C#/.NET gebruikt.
Reageer
Volgens mij bedoelen ze hiermee mensen die gebruik maken van tooling / services / languages die Microsoft aanbiedt. Denk hierbij aan C# developers (van WinForms tot .NET Core), Microsoft Azure Solution architects, en alles wat daar tussenin zit.
Reageer
Dan zou ik zowel Microsoft- als Google-specialist zijn, want ik maak apps in Angular (Google) met TypeScript (Microsoft).
Reageer
Ok, maar in hun ogen is het iemand die met MS technologieën werkt, zoals jij. Je bent MS specialist bij deze. 🙈
Reageer
Mensen die gebruiken maken van de Microsoft Stack (.NET, Azure, ...)
Reageer
Zie voorwaarden "Linux gebruikers zijn uitgesloten van deelname" :*) (Meer kans voor mij)
Reageer
Lijkt me heel interessant gezien mijn beroep. De mogelijkheden voor overnachting dan maar eens bekijken want dagelijks van Belgie afkomen is wat overkill zeker met die huidige brandstofprijzen.
Reageer
Techorama is Belgisch, dus wacht gewoon op de volgende Belgische editie (of eerder: wacht niet, want het is niet zo interessant als laat uitschijnen, het is vooral een networking event rond marketing en werving).
Reageer
Ben ik niet met je eens natuurlijk is er ook networking en werving voor de sponsoren want anders is het niet interessant om te sponsoren maar bij Techorama ligt de nadruk toch echt op kennis vergaren en kennisdeling. De talks enzo zijn gewoon rete interessant en de workshop staan ook alleen maar in teken van kennis.
Reageer
Thanks voor de info, zal me dan eerder uitshcirjven voor de actie en andere personen dan de kans geven om te winnen. Bedankt
Reageer
Ben naar Techorama Antwerpen geweest en het was echt weer gaaf. Het eerste congres na corona beperkingen en heel veel gave sprekers met echt weer nieuwe inzichten. Super gaaf om geweest te zijn, natuurlijk wil ik nog wel een keer.
Reageer
Schrikbarende prijzen. Tweakers Dev Summit kreeg ik er nog wel door bij de directie maar 1550 voor 2 dagen is absurd duur. Pass.
Reageer
Het is dan ook niet 1550 euro. Maar 875 voor 2 dagen conferentie. 1 Ticket is voor 2 dagen. Het comibnatie ticket is voor 3 dagen want inclusief de workshops.

[Reactie gewijzigd door Lonua op 21 september 2022 13:37]

Reageer
Wel correcte prijzen vermelden aub ;-)

Enkel workshop: 775 euro
Enkel 2-day conference: 875 euro
Combi -ticket: 1549 euro

Even vergelijken met andere conferentie van dezelfde grootorde:
NDC London 2023: 1450 £ voor 2-dagen conferentie en 725 £ voor één dag workshop (link: https://ndclondon.com/tickets). = toch wel aanzienlijk duurder.

Als je dan ziet wat je krijgt op Techorama, dan is dat een zeer correcte prijs.
Reageer
Klinkt goed, ik ga er graag naartoe.
Reageer
Bart de Smet en team had prima videos op channel9 over Rx, IEnumerable en alles er tussen.
Wieweet nogsteeds aanraders voor mensen die IEnumerable, IObservable en friends gebruiken op .Net
Reageer


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee