Door Tweakers Partners

Belsimpel: maak kans om de Galaxy Flip4 of Galaxy Fold4 te reviewen en te winnen

12-08-2022 • 12:45

113 Linkedin

Samsung hintte er de afgelopen weken al duidelijk op: de opvolgers van de vorige generatie Flip- en Fold-telefoons zaten in de pijplijn. De Samsung Galaxy Z Flip4 en Galaxy Fold4 werden tijdens het meest recente Galaxy Unpacked-event onthuld.

Tijdens de bekende Unpacked-livestream heeft Samsung beide nieuwe telefoons uitgebreid voor het voetlicht gebracht. De opvouwbare telefoons moeten het goede van hun voorgangers behouden en eerdere kritiekpunten verbeteren. Of dat daadwerkelijk gelukt is, kunnen de community-leden zelf ervaren. Samen met Belsimpel organiseert Tweakers Partners namelijk een testpanel rond de Galaxy Z Flip4 en Galaxy Z Fold4. Het mooie is dat de twee gelukkigen die ieder een van de nieuwe telefoons gaan testen, dat apparaat mogen houden. Meld je dus aan in de poll onderaan dit artikel.

Specificaties Galaxy Z Flip4

De Galaxy Z Flip lijkt vooral een smartphone voor jongere ‘creators’, maar het compacte, draagbare formaat spreekt ook consumenten aan. Dat is bij de Flip4 nog altijd zo, al is het nieuwe model wel een paar gram zwaarder geworden: in plaats van 183 weegt het nu 187 gram, en tegelijkertijd is het iets kleiner.

Het scherm en de camera’s zijn hetzelfde gebleven. De Z Flip4 is uitgerust met een 6,7 inch groot Dynamic Full HD+ amoledscherm met een 120Hz-verversingsfrequentie en een resolutie van 2640x 1080. Het tweede schermpje, aan de buitenkant, heeft een 1,9 inch grote diagonaal en een resolutie van 260x512 pixels. De link met het maken en delen van foto’s en korte filmpjes voert de boventoon. Door een samenwerking met Meta is de FlexCam van de Flip4 geoptimaliseerd voor de populairste socialmedia-platforms, zoals Instagram, WhatsApp en Facebook. Vanaf het coverscherm kunnen gebruikers direct selfies maken met Quick Shot. Samsung beweert dat foto's en video's scherper en stabieler zijn, dankzij de verbeterde camera met een sensor die 65 procent helderder beelden maakt en wordt aangestuurd door het mobiele platform Snapdragon 8+ Gen 1.

De Samsung Galaxy Z Flip4 is uitgerust met twee 12-megapixelcamera's: een 12-megapixelhoofdcamera gecombineerd met een 12-megapixelgroothoekcamera. Aan de voorkant van de nieuwe telefoon bevindt zich een 10-megapixelselfiecamera. De accu is verbeterd: van 3300mAh/15W naar 3700mAh/25W.

Specificaties Galaxy Z Fold4

De grote blikvanger van de voorgaande Fold-modellen was het grote scherm, en dat is ook nu het geval. De Samsung Galaxy Z Fold4 is uitgerust met een iets korter en iets breder scherm dan zijn voorganger, waardoor het scherm aan de buitenkant uitkomt op 23,1:9 in plaats van 24,5:9 en een resolutie heeft van 2262x882 pixels. Het scherm aan de binnenkant is eveneens iets breder; het komt 0,3cm breder uit en wordt daarmee iets minder vierkant. De diagonaal blijft afgerond 7,6 inch. De randen rondom beide schermen zijn een fractie dunner gemaakt.

Het grootste pluspunt is misschien wel de Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 onder de motorkap. De Fold4 heeft net zoveel werkgeheugen en opslagruimte als de Fold3, maar er komt ook een exemplaar beschikbaar met 1TB opslagruimte. Samsung belooft dat de nieuwe processor sneller en zuiniger is, en dat de accu hierdoor een stuk langer mee moet gaan.

De groothoeklenscamera van de Z Fold4 is flink verbeterd: hij biedt nu 50 megapixel, wat een flinke stap vooruit is ten opzichte van de 12 megapixel van de Fold3. Bovendien kun je tot 30x inzoomen met de Space Zoom-lens. De triple-camera aan de achterkant bestaat verder uit een 12-megapixel-ultragroothoekcamera en een 10-megapixeltelefooncamera met 3x optische zoom. De frontcamera heeft nog steeds 10 megapixel. Met de verschillende cameramodi, waaronder de grotere zoommap in capture view-mode, de dual-preview en rear cam selfie moet de Fold4 in alle camerabehoeftes kunnen voorzien.

Multitasken, duurzaam en steviger

Met alweer de vierde iteratie van zowel de Galaxy Z Flip als de Galaxy Z Fold is het lastig om nog voor revolutionaire veranderingen te zorgen, zo lijkt het. Op het eerste gezicht zie je nauwelijks verschil met de beide foldables van vorig jaar. Kijk je beter, dan valt op dat er toch wel weer het nodige is veranderd. Zo heeft Samsung de twee smartphones voorzien van Android 12L met OneUI 4.1. Deze software heeft een paar nieuwe functies, waarvan de opvallendste de taakbalk is. Deze balk is permanent in beeld en laat het besturingssysteem wat meer op een desktopsysteem lijken. Alle apps op deze balk blijven op de achtergrond openstaan, waardoor het wisselen tussen apps zeer snel gaat. Het is ook bij deze versie mogelijk om verschillende apps naast elkaar open te houden. Op de Z Flip4 zijn dat maximaal twee apps; op de Z Fold4 kun je maximaal drie apps tegelijk openhouden.

Het zijn in ieder geval de meest stevige en duurzame modellen tot dusver. Met de armour aluminium-frames, de scharnierafdekking en het exclusieve Corning Gorilla Glass Victus+ op het coverscreen en het achterglas zijn de Z Flip4 en Z Fold4 de sterkste opvouwbare toestellen die Samsung ooit maakte. De duurzaamheid van het hoofdscherm is bovendien verbeterd door een geoptimaliseerde, gelaagde structuur, waardoor schade door externe schokken volgens Samsung wordt beperkt. Zowel de Z Flip4 als de Z Fold4 is IPX8-waterbestendig, zodat je je minder zorgen zou hoeven maken als het regent.

Samsung heeft daarnaast ook het verpakkingsvolume voor de Galaxy Z Flip4 en Galaxy Z Fold4 met respectievelijk 52,8% en 58,2% gereduceerd ten opzichte van dat van de Galaxy Foldables van de eerste generatie. Daarnaast maakt het voor de doosjes gebruik van 100% gerecycled papier.

Doe mee met het Tweakers Testpanel en maak kans op de Samsung Galaxy Z Flip4 of Galaxy Z Fold4

Belsimpel geeft de Tweakers-community de mogelijkheid een review te schrijven over de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip4 en Galaxy Z Fold4. De gelukkigen die gekozen worden om een toestel te testen, mogen het na afloop houden als dank voor de tijd die ze hebben gestoken in het reviewen.

Wil jij kans maken op de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip4 of Galaxy Z Fold4 én je bevindingen opschrijven in een review? Meld je dan aan via onderstaande poll. Laat jij deze actie aan je voorbijgaan, maar ben je wel benieuwd naar de prestaties van dit nieuwe toestel? Deel dan in de comments onderaan dit artikel wat jij graag zou willen teruglezen in een review.

Wil jij de Samsung Galaxy Z Flip4 of de Galaxy Z Fold4 reviewen?

Poll


De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Geen zin om te wachten op de uitslag van de poll? De Samsung Galaxy Z Flip4 en Galaxy Z Fold4 zijn nu beschikbaar bij Belsimpel.

Algemene voorwaarden actie

 • Je Tweakers-account moet voor 12 augustus 2022 actief zijn.
 • Meedoen kan tot en met 19 augustus 2022, alleen via de poll. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • Winnaar krijgt uiterlijk 22 augustus 2022 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaar wordt at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Winnaar is bereid en beschikbaar om in de twee weken na ontvangst het product te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
 • Na de testperiode mag de winnaar de Samsung Galaxy Flip4 of de Samsung Galaxy Fold4 houden.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Medewerkers van Tweakers en Belsimpel zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net worden ingediend.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij Belsimpel en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (113)

Wijzig sortering
Leuk als de reviewer het toestel mag houden. Wat ik een waardevolle review vind is als de gebruiker na 3-6 maanden (nog) een review doet.

Dus niet alleen het unboxen en instellen maar hoe werkt het apparaat nu op de lange termijn.
Dat is geen verkeerde nee

"Na het toestel nu een redelijke periode te hebben gebruikt vallen mij de volgende zaken op over de langere termijn"
Zeker aangezien dan eventuele software updates meegenomen kunnen worden
Of zelfs 1 jaar na introductie.
Misschien stel ik te hoge eisen maar mijn note 10 is nu al continu traag, zelfs video's opnemen gaat niet meer met dropped frames. Accu snel leeg, vaak warm.

Galaxy watch 3 ook enorme teleurstelling.
Accu is altijd binnen 24 uur leeg, bij zwaar gebruik binnen 5 uur. Duurt veel te lang om te laden. Veel werkt niet, geen Nederlandse spraak commando's, betaalde apps voor simpele functies nee dankje...als ik het van tevoren wist

En dat heb ik met bijna alles tegenwoordig...
Zeker! Ik ben ook wel geintresseerd na het daily-driven van een MS Duo - dat heeft dan wel geen vouwbaar scherm, maar wel de hinges en de software om het mogelijk te maken, en de ervaring daarmee was zachtsgezegd karig te noemen (heb binnen een half jaar een ander toestel gehaald).
Mocht ik zo'n ding kunnen reviewen, zou ik erg kritisch zijn op juist het dagelijks gebruik.
Zeker gezien de samsung op haar televisies na een paar maanden ineens reclame invoert, en dat je als gebruiker moeilijk moet gaan doen met ene PiHole om daar van af te komen. Als ze zoiets ook flikken op hun mobieltjes, dan kan dan mooi duidelijk worden na een long term review.
Ik heb het nog niet gezien op mijn S21 van 1,5 jaar oud.
Dan zijn ze misschien tot inkeer gekomen.
ik geloof dat ze een tijdje geleden juist aangekondigd hadden reclame uit voorgeïnstalleerde apps te weren op hun smartphones.
Oh ja die reclame na 6 maanden pushen in je TV menu! Dat was ook een nare streek van Samsung vooral omdat het na je 14 dagen koop of afstand retourperiode, en soms zelfs na je fabrieks garantie periode gebeurt. https://www.flatpanelshd....on=showfull&id=1583755244
Als ik hem win zal ik de review maandelijks updaten met foto's van gebruikssporen. Want zoiets zou ik ook graag zien.

Niet dat ik dat verwacht want dit is een heel gewild artikel natuurlijk. Maar je weet nooit.
Op YouTube zie je dat toch best aardig wat. Voornamelijk bekende flagships, maar toch. Vooral als je 'm 2de hands haal ben je vooraf liever gewaarschuwd als er zaken zijn waar men op moet letten. Maar natuurlijk ook als je 'm nieuw gaat gebruiken.
Zeker, al vraag ik me af of dit voor toestellen zoals de Fold (kwetsbaar scherm) positief zal uitpakken... Het eerste effect is 'Wow, dit is gaaf!' (het effect dat de winkel wil bereiken). Het latere effect kan zijn 'ow dit zijn toch wel de onverwachte nadelen en foutjes' (het effect dat voor de winkel alleen maar nadelig uitvalt). Dit is denk ik ook de reden dat winkels je direct tijdens, of vrij kort op je aankoop om een review vragen en niet na een jaar.
Het unboxen is helemaal niet interessant meer. Je weet van te voren dat je de telefoon en misschien nog een kort USB-C kabeltje in het doosje aantreft. Daarnaast nog een stapel papier met de garantiebepalingen en beknopte gebruikshandleiding in vele talen. De enige verrassing zal een eventuele stylus zijn.

Overzetten van alle apps en instellingen gaat bij Samsung al erg soepel met de smart switch app. Als je oude telefoon ook een Samsung is, dan is dat al gestart voordat je er erg in hebt. Bij andere merken moet je de app eerst even op je oude telefoon installeren.

Hoe de Fold4 en de Flip4 in het dagelijkse gebruik bevallen is juist het meest interessant voor geïnteresseerden. Vooral de aanpassingen in de software om het grote scherm beter te kunnen gebruiken vind ik erg interessant. Ook de batterijduur en de werking van de stylus interesseren mij. Om maar gelijk een nadeel te noemen, er is geen opbergmogelijkheid voor de stylus. Er komen wel hoesjes waar je een stylushoudertje aan kunt plakken.
Ja dit zou verplicht moeten worden zodat mensen niet mee doen om er klein geld van te maken.
Dit is nou eens een interessante actie. Zou een basiseis voor partners moeten zijn dat de reviewer het apparaat mag houden.

Ik doe mee, ben nooit echt fan van Samsung geweest maar in dit geval toch wel benieuwd of het wat is.
Ja en nee, want in feite is het dan een betaalde review en om nu te zeggen dat je daar perse veel aan hebt...
ik hem zou winnen zou ik er wel eerlijk over zijn iig. En waarom niet?
Oh ik zeg ook niet dat mensen plots oneerlijk zullen zijn, maar net als een wetenschappelijk onderzoek gesponsord kan zijn door een firma (wat dus meestal niet gebeurt om dezelfde reden), kan ik als lezer van de review totaal niet weten of het idd eerlijk is of niet. Dus zal ik het zelf gewoon skippen.
In dit geval heeft de gebruiker geen voordeel bij een nepreview. Ze mogen het toestel hoe dan ook houden. Ook als ze hem helemaal af zouden kraken.

Het is heel anders dan bij onderzoek waarbij de betaler randvoorwaarden kan stellen. En bijvoorbeeld verdere betalingen in kan trekken als het resultaat niet bevalt.

Hier zijn de voorwaarden open en de trekking is willekeurig. Dus je loopt niet eens kans op problemen bij een volgende actie. Als ik hem win zal ik er volledig open over zijn. Ik verwacht dat ook van andere gebruikers. Is ook een beetje de plicht tegenover de community vind ik.

Het enige dat het wel een beetje kan beïnvloeden is dat de gebruiker zo blij is met het gratis toestel dat ze er extra blij mee zijn. Maar dat lijkt me niet zo'n groot effect.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 12 augustus 2022 15:06]

Ik kan mij best voorstellen dat ik heel tevreden ben met een gratis telefoon, maar dat niet zou zijn als ik er €1649 voor had betaald.

Aan de andere kant is een gratis telefoon een veel betere beloning voor je tijd en moeite dan de bol.com waardebon van €50 of de loting die er vroeger wel eens voorbij kwamen. Ik hoop dat dat komt omdat tweakers.net wat kritischer is geworden op deze acties.
Daar heb je wel een aantal goede punten idd, feit dat het open en willekeurig is maakt in dit geval de blijheid van de winnaar alleen nog als issue. I stand corrected. ;)
Top actie! En mijn ervaring is juist dat je voor jezelf juist heel goed kunt bedenken hoeveel je er voor over hebt als je het een tijdje gebruikt hebt :) Dat omdat je dus ook de mogelijkheid hebt hem op marktplaats te zetten. Het kost je dan geen geld maar levert je potentieel wel wat op dus heb je een zelfde maar omgekeerde soort afweging :D
In dat geval zou ik het alleen maar ophemelen. Nu te koop; splinternieuwe fold, zie mijn review! :)
Haha ik juist niet. Ik wil wel graag mijn 5 sterren verkoopstatus op tweakers behouden :)
Een review is per definitie niet 'eerlijk' als je het apparaat niet zelf gekocht hebt, of je 't nou mag houden of niet.

En sowieso is een review uit ervaring opgedaan voor een review al heel anders dan een review uit echte ervaring. Hetzelfde zie je bij andere producten en ook bij games en films, iemand die zoiets ervaart om er een review voor te schrijven kijkt toch op een hele andere manier dan iemand die gewoon geniet van een aankoop en daarna de keuze maakt om een review te schrijven.
Waarbij dat laatste overwegend positieve reviews oplevert en eigenlijk alleen het aantal daarvan nog iets zinnigs zegt. Een tegenvallend product, zal zelden een uitgebreide review krijgen, omdat men al snel geen zin heeft die tijd er in te steken.

Ik denk dat je de meest objectieve reviews krijgt wanneer de beloning ergens tussen die cadeaubon van €50,- en een telefoon van €1700,- in ligt. Hetgeen je reviewed zou sowieso niet de beloning moeten zijn, omdat men doorgaans al sneller positiever gezind zal zijn, als een soort goedmakertje. €50,- dekt dan weer niet de tijd die je met het product bezig bent, om er een mening over te vormen.
Eens, maar zoals eerder benoemd mag er best gevraagd worden om dan bijvoorbeeld de komende 3 maanden een (korte) update te schrijven.
Zeker nu dat veel mensen telefoons nieuw kopen die al 1-2-3 jaar op de markt zijn is het goed om te weten of ze dan nog steeds presteren. En al helemaal met de "fold", gezien dat het zwakste punt is van de telefoons.
Toffe actie. Ik ben ergggg benieuwd naar de Flip4. Vroeger vond ik een klaptelefoon heel fijn, geen idee of ik dat nu nog steeds zo zou ervaren!
Heb nog nooit een klaptelefoon gehad maar de Flip4 ziet er goed uit en hou wel van wat unieke producten! (Al weet ik natuurlijk dat het geen nieuw concept is)

De Fold lijkt mij niet zo fijn, eigenlijk 2 gestapelde telefoons in je zak? :/
de fold is niet veel dikker dan een gewone telefoon in een stevig hoesje, maar is ook een stukje smaller waardoor je weer niet het gevoel van een plank in je zak hebt.
daarnaast ligt de vorm erg goed in de hand, ik kan mijn fold 3 stevig vasthouden en nog steeds het hele scherm bereiken met mijn duim.
mijn vorige telefoon, de note 8, moest ik altijd op mijn vingers balanceren bij gebruik met 1 hand.
exact mijn gedachte.
toen was het ook alleen een telefoontje
ERG leuke actie, ik doe direct mee voor de Fold. Kan de Flip3 en een paar andere toestellen er naast leggen ter vergelijking. (ben ook wel aan een nieuwe toe)

Succes iedereen :)
Let’s go maw ik ben zeer benieuwd!
Tot nu toe heb ik een traditionele smartphone!
Verandering geeft stof tot nadenken en motivatie
Zou leuk zijn, lijkt me een heel mooi toestel
Mijn Nokia 7.2 loopt op zijn laatste benen. Een Flip 4 zou wel uitkomst bieden ;-)
Heel leuk! Zou dit mijn iPhone kunnen vervangen? Ben benieuwd!
Leuke actie, ik doe mee!
Hopelijk een keer geluk! Fingers crossed! :+
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee