Advertorial

Door Tweakers Partners

pCloud nu ook in het Nederlands - maak kans op een lifetime-abonnement

27-04-2022 • 08:00

45

Iedereen kent de namen van grote cloudaanbieders, maar het Zwitserse pCloud is wellicht wat minder bekend. Toch biedt deze Europese partij een aantal unieke features aan zijn klanten. In dit artikel geeft CEO Tunio Zafer tekst en uitleg.
Daarnaast organiseren Tweakers Partners en pCloud een winactie. Drie communityleden kunnen een levenslang pCloud-abonnement van 500GB winnen. Onderaan dit artikel lees je hier meer over.

pcloud 1

Wie aan cloudopslag denkt, komt al snel op namen als OneDrive, Google Drive en Dropbox. Toch loont het de moeite om ook andere aanbieders van externe opslagruimte te bestuderen. Het Zwitserse bedrijf pCloud, dat tevens kantoor in Bulgarije houdt en servers heeft in Luxemburg en Texas, is sinds 2013 operationeel. De eerste servers stonden in Amerika, maar sinds 2019 is het bedrijf ook actief op Europees grondgebied. Het heeft inmiddels 15 miljoen actieve actieve gebruikers en dat aantal groeit gestaag. CEO Tunio Zafer: “Het voordeel van het feit dat we eigen servers met eigen apparatuur bezitten en beheren in Luxemburg - we huren die dus niet - is dat Europese klanten er zeker van kunnen zijn dat hun data altijd in Europa blijft opgeslagen. Dat vinden veel bedrijven en consumenten een fijn idee.”

Dataveiligheid op Europese servers van pCloud

Veiligheid staat volgens Zafer uiteraard hoog in het vaandel: “Van alle data worden steevast minstens vijf kopieën op drie verschillende servers opgeslagen. De kans dat data verloren gaat is nagenoeg nihil.” De bestanden zijn tijdens en na de overdracht beveiligd met 256-bit AES-codering. Daarnaast gebruikt pCloud het TLS/SSL-protocol, dat wordt toegepast wanneer informatie van een apparaat naar de pCloud-servers wordt overgedragen. Daarnaast wordt tweefactorauthenticatie gebruikt, voor extra veiligheid. Bovendien kunnen klanten tegen een kleine extra betaling zero knowledge-encryptie toevoegen. “Voor alle duidelijkheid: het account wordt dan niet volledig voorzien van zero knowledge-encryptie”, stelt Zafer. “Er wordt een map toegevoegd en alles dat daarin wordt opgeslagen, is met zero knowledge-encryptie versleuteld.”

pCloud draait onder Windows, macOS en Linux, en ondersteunt ook apps voor Android en iOS. Het delen van groeps- of individuele bestanden en mappen gaat volgens pCloud snel omdat het bedrijf gebruikmaakt van block level syncing. Dat betekent dat alleen delen van de bestanden die zijn gewijzigd, hoeven te worden gesynchroniseerd, waardoor het proces vlotter moet verlopen. Er is geen beperking aan de grootte van de bestanden die je deelt, zolang ze maar binnen de opslaglimiet van het abonnementsplan vallen.

Er is een offline modus beschikbaar die de gedeelde bestanden voor je beschikbaar maakt op je computer. Wijzigingen kun je vervolgens automatisch synchroniseren zodra je weer verbinding hebt met internet. Vanaf de virtuele schijf van pCloud kun je rechtstreeks bestanden delen met vrienden, familie en collega’s. De mobiele app biedt de mogelijkheid om video's en foto's vanaf je telefoon naar pCloud te uploaden. Standaard worden alle foto's en video's geüpload, maar in de instellingen kun je hier uiteraard beperkingen aan opleggen.

pCloud biedt browser-extensies voor Firefox, Chrome en Opera. Eenmaal geïnstalleerd, kun je ze gebruiken om audio, video en foto's direct vanaf een webpagina op te slaan in een pCloud-account. Je kunt ook een selectie van een tekst opslaan, die daarbij automatisch wordt opgeslagen als tekstbestand.

Service van pCloud

Service is belangrijk, vindt Zafer. Zo ondersteunt pCloud de Nederlandse taal, naast Spaans, Portugees, Engels, Turks, Russisch, Bulgaars, Duits en Frans. Op termijn wordt dit aangevuld met Chinees. “We hebben geen telefonische helpdesk of livechat-functie, maar garanderen wel dat iedereen - voor zover mogelijk - binnen 12 tot 24 uur een reactie per mail krijgt. Dat is geen automatisch gegenereerde mail, maar een bericht dat is geschreven door een kundige medewerker van vlees en bloed”, aldus Zafer. “Of je nu een betaalde klant bent of een gratis account hebt, iedereen wordt door ons geholpen. Het enige onderscheid dat we maken, is dat bij grote drukte betalende klanten iets eerder een reactie krijgen dan niet-betalende klanten.”

Daarnaast neemt pCloud naar eigen zeggen iedere suggestie van gebruikers serieus. “Op dit moment worden foto’s die geüpload zijn allemaal in een fotomap verzameld. We hebben van meerdere klanten de vraag gekregen of het mogelijk is om verschillende mappen aan te maken voor bijvoorbeeld foto’s van WhatsApp, foto’s die met je smartphone zijn gemaakt, enzovoort. Daar wordt nu aan gewerkt.”

pcloud 2

Prijzen

pCloud heeft verschillende abonnementsvormen, waaronder een gratis variant waarbij je via een tutorial in de vorm van een game de beschikking krijgt over 10GB opslag. De enige vereiste is dat accounteigenaren eens in de zes maanden inloggen. Daarnaast zijn er betaalde abonnementen voor bedrijven, families en particulieren. Die laatste hebben de keuze uit vier levenslange abonnementen. Voor de meest gangbare varianten betalen gebruikers eenmalig 175 of 350 euro, voor respectievelijk 500GB of 2TB. Daar kunnen ze vervolgens levenslang gebruik van maken, Wil je liever jaarlijks betalen, dan kan dat ook; dit kost respectievelijk 49,99 of 99,99 euro. Daarnaast kunnen grootverbruikers desgewenst upgraden naar een abonnement met 4TB of 6TB opslagruimte.

Maak drie keer kans op een levenslang abonnement van pCloud

Wil je na het lezen van bovenstaand artikel kans maken op een pCloud-abonnement voor de rest van je leven? Dat kan! Tweakers Partners en pCloud hebben de handen ineengeslagen en samen een leuke winactie opgezet. Drie tweakers maken kans op een levenslang abonnement van 500GB. Levenslang betekent in dit geval een abonnement van 99 jaar. Wanneer de eigenaar van het account komt te overlijden en de familie aangeeft het abonnement stop te willen zetten, wordt het ook beëindigd. Hoe doe je mee aan deze winactie? Door simpelweg deel te nemen aan onderstaande poll:

Wil jij kans maken op een levenslang abonnement van pCloud?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Algemene voorwaarden actie

  • Je Tweakers-account moet voor 25 april 2022 actief zijn.
  • Meedoen kan tot en met 4 mei 2022, alleen via de poll. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
  • Winnaars krijgen uiterlijk 6 mei 2022 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
  • Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd..
  • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
  • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
  • Medewerkers van Tweakers en pCloud AG zijn uitgesloten van deelname.
  • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
  • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net worden ingediend.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij pCloud AG en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Reacties (45)

45
45
35
7
0
6
Wijzig sortering
Hoe zit het met de beveiliging?
Dat is een F-rating, komen we later op terug:
https://observatory.mozilla.org/analyze/www.pcloud.com

TLS 1.0 en TLS 1.1?
Natuurlijk ondersteunen we dat.

We hosten alles zelf, kijk maar:
DNS op Route53 van AWS
(goede keuze, daar niet van, maar niet in lijn met wat het artikel suggereert)


@Tunio Zafer kijk ook even hier:
DNS CAA
DNSSEC

[Reactie gewijzigd door djwice op 23 juli 2024 02:11]

Voor een cloudhost vind ik deze metrics niet de meest doorslaggevende. Ik heb veel liever een analyse van hun clients en hun eventuele versleuteling.

TLS 1.0 is nog Veilig Genoeg (TM) tegen de meeste hackers, helemaal als je native applicaties gebruikt. Aanvallen als BEAST zijn niet praktisch uitvoerbaar in die context. Een beetje jammer dat het nog op de homepage wordt gebruikt, dat wel, maar ik zou er niet van uit gaan dat dit direct samenhangt met de applicatie-infrastructuur.

TLS 1.1 is verouderd maar niet kwetsbaar. Men heeft liever TLS 1.2 of 1.3, en dat is logisch, maar het verschil tussen TLS 1.1 en 1.2 is vooral de set beschikbare versleutelingsmethoden. Deze host lijkt alleen maar veilige versleutelingsmethoden gekozen te hebben (geen MD5 of 3DES) dus 1.2 zou op zich weinig toevoegen.

DNSSEC hoef je buiten een paar specifieke Europese landen sowieso niet te verwachten. Een DNS CAA record is ook niet bepaald exclusief, iemand die bij hun infra (Route53 etc.) kan, kan ook CAA records toevoegen.

De website belooft end-to-end-versleuteling, dus als het systeem goed in elkaar zit (en ik zeg niet per se dat dat zo is) zou je je bestanden over HTTP moeten kunnen uitwisselen zonder dat aanvallers er iets me kunnen.

Problematischer is hun integratie, die een onversleuteld binair protocol toestaat om met hun systemen te communiceren. Ook is de metadata niet opgenomen in hun end-to-end-versleuteling. Sterker nog, van hun belofte van end-to-end-versleuteling zie ik weinig terug.

Ik zou dit platform zover vertrouwen als ik Transip STACK en andere onversleutelde cloudplatformen vertrouw. Een laag encryptie over de bestanden die erin gaan, dus! Iets als eCryptfs gebruiken om je bestanden transparant te versleutelen zou geen overbodige luxe zijn.
De API laag heeft dezelfde server configuratie voor TLS en DNS.

Bedankt voor de aanvullingen m.b.t. de metadata!

TransIP is inderdaad een goede keuze, die heeft zeer goede support en vaak zelfs de kleinste details helemaal op orde.

[Reactie gewijzigd door djwice op 23 juli 2024 02:11]

Een laag encryptie over de bestanden die erin gaan, dus! Iets als eCryptfs gebruiken om je bestanden transparant te versleutelen zou geen overbodige luxe zijn.
Ze bieden dan ook, tegen een flinke betaling, encryptie aan: https://www.pcloud.com/encrypted-cloud-storage.html
Anoniem: 715452 @djwice27 april 2022 09:02
TLS1.0 / 1.1 dat zal toch een fout zijn?
Wij zijn dat overal uitzetten inderdaad. TLS 1.2 mag alleen nog.
Net zoals het de afgelopen 4 jaar niet configureren van DNS CAA, DNSSEC, Content Security Policy, Referer Policy etc.

Ik vermoed dat de aandacht elders ligt: snel groeien zodat het binnenkort verkocht kan worden voor een goede prijs.

[Reactie gewijzigd door djwice op 23 juli 2024 02:11]

Ik vind de security-aspecten vooral nog marketingtermen en zie nog geen echte security voor je data. Dat je data versleuteld is tijdens transport en opgeslagen vind je letterlijk bij iedere zichzelf respecterende online opslagprovider of het nu gaat om DropBox, OneDrive, of anders. De encryptie bij dataopslag is 99 v.d. 100 keer gewoon een harde schijfencryptie. Wat betekent dat zodra het filesystem 'gemount' is iedere admin overal gewoon bij kan.

Dit is zeer zeker niet op een vergelijkbaar beveiligingsniveau als b.v. ProtonDrive of Tresorit maar veel meer op het niveau van icloud, OneDrive, Dropbox.

De prijzen daarentegen zijn wel hoger.
Een extra encryptielaag is tegen meerprijs mogelijk bij pCloud. Dat is zeker een meerwaarde t.o.v. de usual suspects als Dropbox en Onedrive. Ook de Linux ondersteuning is vele malen beter.

Daarnaast heeft het meer functionaliteit dan de bekende spelers.

[Reactie gewijzigd door zordaz op 23 juli 2024 02:11]

Anoniem: 696166 27 april 2022 10:39
Zeer tevreden lifetime klant hier.
Voor 350 euro kun je zelfs geen NAS met 2TB aanschaffen, die je na max. 10 jaar toch moet vervangen.
Enige probleem, encryptie (extra betalende optie) werkt niet optimaal: grote bestanden geven timeouts wat het eigenlijk onbruikbaar maakt. Verschillende malen gemeld, maar nooit oplossing voor gekregen.
Wat ik me altijd afvraag : lifetime van wie?
Als het bedrijf morgen de boeken sluit ... :X

[Reactie gewijzigd door OxWax op 23 juli 2024 02:11]

Dat was ook mijn eerste gedachte.
Wat mijn tweede gedachte was, was ponzi scheme. Want mensen betalen relatief grote bedragen upfront om relatief weinig storage af te nemen voor het 'leven' (van wie). Daarmee kan hardware worden aangeschaft en huidige kosten van het datacenter.

Hardware gaat stuk, moet vervangen worden.
Hardware moet een datacenter hebben, stroom, support, etc.
Op een gegeven moment is de klantenpool op en komt er geen geld meer binnen. Hoogstens klanten die meer 'lifetime' storage willen afnemen omdat wat ze jaren geleden hebben afgenomen niet voldoende is.

Dat voelt bij een eerste impressie aan als onhoudbaar op de lange termijn en een grotere gok dan ik zou willen maken.

Daarnaast wordt er gesproken over Europees, pCloud is een Zwitsers bedrijf. Zwitserland ligt in Europa, maar maakt geen deel uit van de EU, wat het er niet heel veel beter op maakt dan een ander bedrijf wat niet in de EU zit...

Daarnaast pricing:
€245 voor 2TB lifetime, kost normaal €980 en is alleen voor jezelf. Wil je die 2TB delen met de rest van je familie dan is de normale prijs €1400 for lifetime... En als je dus in de toekomst wil uitbreiden (als dat al kan), betaal je dan een aanbiedingen prijs of de volle mep omdat je al klant bent?
En e2e encryption zit er niet standaard op, daar moet extra voor worden afgerekend (€125/€480).
Anoniem: 696166 @Cergorach27 april 2022 13:13
Wat mijn tweede gedachte was, was ponzi scheme. Want mensen betalen relatief grote bedragen upfront om relatief weinig storage af te nemen voor het 'leven' (van wie).
Of gewoon een manier om hoge opstartkosten te financieren of voldoende klanten aan te trekken en die te verleiden met extra's (wat effectief gebeurt).
Daarnaast wordt er gesproken over Europees, pCloud is een Zwitsers bedrijf. Zwitserland ligt in Europa, maar maakt geen deel uit van de EU, wat het er niet heel veel beter op maakt dan een ander bedrijf wat niet in de EU zit...
Het is ook natuurlijk gewoon Europa, er wordt niets gezegd of geïnsinueerd wat niet klopt. Bovendien zijn ze weliswaar geen lid van de EU maar wel bevoorrechte partner en zijn ze verplicht om veel van de EU wetgeving te implementeren, oa. de GDPR. Nu zal je misschien opwerpen dat dat geen garanties geeft want al die samenwerkingsakkoorden kunnen opgezegd worden, maar dat is ook het geval met het EU lidmaatschap
Ik heb meer vertrouwen in de Zwitserse overheid dan in zowat alle andere overheden van de wereld als het op dataprivacy aankomt.
Proton is overigens ook Zwitsers.
Daarnaast pricing:
€245 voor 2TB lifetime, kost normaal €980 en is alleen voor jezelf. Wil je die 2TB delen met de rest van je familie dan is de normale prijs €1400 for lifetime...
Ik begrijp het niet helemaal: eerst zit je te klagen dat lifetime niet houdbaar is, want te goedkoop. Nu is het plots te duur? Wat is er mis mee met verschillende formules aan te bieden?
En als je dus in de toekomst wil uitbreiden (als dat al kan), betaal je dan een aanbiedingen prijs of de volle mep omdat je al klant bent?
Dat kan je nu eens letterlijk van alles zeggen, of het nu om cloudstorage lifetime, cloudstorage subscription gaat, of om een auto.
Overigens heb ik wel degelijk een aanbieding gekregen om mijn 2TB te verdubbelen, ik ben er niet op ingegaan want kom ruimschoots toe.
En e2e encryption zit er niet standaard op, daar moet extra voor worden afgerekend (€125/€480).
Ze bieden optioneel extra's aan, wat is daar mis mee?
Opnieuw: eerst te goedkoop, nu weer te duur?
Opnieuw: eerst te goedkoop, nu weer te duur?
Is dit de eerste keer dat je iemand meerdere perspectieven ziet hebben?

PoV #1: Dit model is imho niet zakelijk houdbaar, zoals jij en @brobro ook al toegeven. Het is een groeistrategie die dan mogelijk gaat verdwijnen en vervangen zal worden door alleen een subscription service (wat ze nu ook al aanbieden).

PoV #2: Vanuit een gebruikers perspectief is wat ze aanbieden in de aanbieding misschien interessant, maar zonder die mega kortingen is het erg prijzig en imho risicovol.

Ik ga het niet hier helemaal uitzoeken en uitschrijven, maar ga eens kijken naar de prijsstelling van bv. Dropbox van drie jaar geleden, storage vs prijs en huidige storage vs. prijs. Storage is verdubbeld voor dezelfde prijs (en 2TB is gehalveerd in prijs). Wil je over drie jaar weer je storage verdubbelen, wat betaal je dan (hoeveel extra koste die 2TB extra die ze aanboden)? Het voordeel van een maand/jaar abo is dat wanneer een bedrijf stopt met de dienst, dat je niet de volle mep al heb betaald...

pCloud hanteerd volgens archive.org al vier jaar dezelfde prijsstelling per 2TB... Ze bestaan al sinds 2013, ergens tussen april 2017 en april 2018 zijn ze de lifetime subscriptions gaan aanbieden. Over een paar jaar is de storage bij de andere aanbieders alweer verdubbeld tegen dezelfde prijs, bij pCloud betaal je nog steeds de prijzen uit 2018 (want dat doe je nu ook al). Ga dat eens door rekenen... Als jij een uniek geval bent en altijd 2TB aan storage gebruikt en niet meer of minder de rest van je leven... Dan is pCloud wellicht perfect voor je (zolang het blijft bestaan). Anders kan je over een paar jaar weer storage bijkopen en dan moet je maar eens gaan uitrekenen of dat op lange termijn echt voordeliger is als je naar de histroische prijsstellingen kijkt van pCloud en de concurrentie...
Anoniem: 696166 @Cergorach27 april 2022 14:29
[...]

Is dit de eerste keer dat je iemand meerdere perspectieven ziet hebben?
Geef je altijd van die passief-agresieve opmerkingen als iemand je op je eigen tegenstrijdigheden wijst?
Maar is dit dan betrouwbaarder dan je spullen op Azure in Noord Holland?
Oprecht geen idee en het hangt ervan af wat je onder betrouwbaar verstaat (dataveiligheid, privacy, uptime,...?), maar het is alleszins geen US bedrijf dat zich niet aan de US wetgeving moet houden.
Ik heb er ook bewust voor gekozen om niet afhankelijk te zijn van big tech.
Mijn persoonlijke ervaring is er goed - op de encryption module na, zie eerder bericht - en er is daadwerkelijk support die bereikbaar is.
De zonde West Europe in azure staat niet alleen in middenmeer in noord holland :P Die synct met dublin

[Reactie gewijzigd door HKLM_ op 23 juli 2024 02:11]

Dat "normaal" betaal je in praktijk nooit volgens mij.
Volgens mij staat er voortdurend een korting.
Een paar keer per jaar tijdelijk een iets hogere korting, dat wel
Het is gewoon een groeistrategie. Het lifetime abbo hoef je niet meer aan te bieden als je goede reputatie en klanten genoeg hebt.
bovendien zullen er in de toekomst allerlei features kunnen komen die mensen verleiden bij te betalen.
Als je drie/vier jaar gebruik maakt van de dienst dan heb je lifetime er doorgaans uit bij pCloud, alles daar bovenop moet je als bonus zien.
Om de maximale encryptie (end to end) te krijgen moet je extra betalen, hierdoor was ik gestopt met pCloud.
Kost 50 euro per jaar of 125 euro lifetime (aanbieding momenteel, anders 480)
Je zou Filen.io kunnen overwegen. Die hebben in alle abonnementen standaard encryptie aanstaan voor alle documenten. Je kunt een gratis probeer account aanmaken waarbij de enige beperking een 10GB opslag limiet is.

Ze hebben soms lifetime aanbiedingen. Om hun businessmodel in stand te houden bieden ze die niet altijd aan, maar loont om de site in de gaten te houden.
Anoniem: 407645 @Yinchie28 april 2022 05:20
Misschien omdraaien en client side encrypten en dan uploaden. Heb b.v. een keer Cryptomator getest en dat werkt aardig maar is niet perfect. Virtual disk aanmaken ter grote van je opslag en je hebt sync+encryptie. Misschien zijn er betere oplossingen voor, maar als Windows applicatie ken ik er weinig van. Een nadeel met Cryptomator is vooral dat bij elke sync je wel alles opnieuw synct.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 407645 op 23 juli 2024 02:11]

Lifetime!? 99 jaar!? Hmmm... Je krijgt vast niet zwart op wit dat het 99 jaar is ongeacht het voortbestaan van het bedrijf.
Ja, dat heb je meestal bij faillissement. Wanneer je ergens gaat werken krijg je ook niet zwart op wit dat je je pensioen zult halen. 8)7
Beetje rare vergelijking op zich want de pensioenen zijn juist bij bedrijven vandaan gehaald om te garanderen dat je het pensioen ontvangt ongeacht het voortbestaan van je werkgever. Waar ik meer op doel is dat dit soort bedrijven vaak grote beloftes hebben maar je geen enkele garantie hebt. Voor hetzelfde geld trekken ze de stekker eruit als het te duur wordt of worden ze overgenomen door partij X en kun je fluiten naar je afgesproken 99 jaar.
Nee, geen rare vergelijking. Iemand kan vroegtijdig overlijden, waardoor het opgebouwde pensioen niet uitgekeerd wordt. Niemand die daarom weigert pensioenbijdrage te betalen, maar het is wel aanwezig (en voor de hand liggend) risico. Datzelfde geldt voor levenslange services die bedrijven aanbieden. Dat die stoppen wanneer het bedrijf "overlijd", is ook een risico dat je altijd hebt. Mijn punt is dat dit geen "addertje onder het gras" is, maar een normaal risico bij vrijwel alle dienstverlening. Wanneer Tweakers failliet gaat, neemt hardware.nl je premium abonnement niet over. Kun je ook wel gaan klagen dat zo'n jaarabonnement niet gegarandeerd kan worden...
Storage wordt steeds groter.
In 2010 was de max disk size 2TB, in 2019 was de max disk size al 16TB.
Men heeft steeds meer nodig (of wil steeds meer)
Een 500GB externe storage is nu leuk, maar vaak al te klein om al je foto’s en video’s op te slaan.

Een abonnement voor je leven, met bijvoorbeeld 1TB, klinkt leuk voor nu, maar over een jaar of 10 wil je gewoon 10x zoveel of meer en is die 1TB gewoon achterhaald.
Je betaald echter voor ongeveer 3.5 jaar, dus je moet op het moment van afsluiten nadenken of je over pakweg 3 jaar nog voldoende hebt aan die hoeveelheid data. Je kan verwachten dat je tegen die het dubbele nodig hebt van nu, waarschijnlijk meer.

Wel goede marketing om een abonnement voor het leven aan te bieden, terwijl je weet dat die capaciteit over een paar jaar veel minder kost..

[Reactie gewijzigd door badnews.nl op 23 juli 2024 02:11]

Je hebt helemaal gelijk maar ik denk dat ze in de loop der jaren de storage voor lifetime members wel uitbreiden. Net zoals providers dat om de zoveel tijd doen met de internet snelheid. Als ze een slim zijn en klantvriendelijk beleid hebben neem ik aan dat ze dat in de toekomst gaan doen. b.v. je hebt een 500GB Lifetime, krijg je na x jaar er 100GB bij, enz, enz
Waarom zou dat zo zijn ?
Apple heeft al 5GB, en nooit iets uitgebreid daarop
Google biedt 15GB
MS heeft de opslag zelfs omlaag gegooid, als je niet reageerde destijds, ging je terug naar 15GB

Opslag online heeft ten alle tijden iets van een gijzeling in zich, betalen om je data te krijgen.
Prima, er moeten natuurlijk kosten betaald worden.

Maar bedrijven die een lifetime aanbieden probeer ik te mijden, dat is vaak een opmaat naar OF een verkoop ( meer klanten ) of een faillissement.
Lifetime is het product, niet jouw levensloop
Dat is natuurlijk ook deels het business model. Doen ze idd slim. Zelf vind ik het ook een pre dat ze bij de betaalde dienst de mogelijkheid bieden om alles in Europa te hosten.
levenslang klinkt natuurlijk super goed, ook al is dat 99 jaar. De vraag is echter wat gaan ze doen om dat waar te maken? Ik kan me nog heel goed het product van Transip herinneren dat ook levenslang zou zijn en vervolgens in korte tijd opgeheven werd....
Stack bestaat nog steeds hoor, je moet er alleen voor betalen. Het is 5 jaar gratis geweest voor alle klanten. Dat lijkt me wat anders dan 3 winnaars gratis opslag geven.
Je kan ook “lifetime” kopen bij ze. De vraag is hoe lang lifetime is.

Ik heb een aantal lifetime software pakketten en vpns. Data niet - NAS thuis, kopie naar andere nas buiten de deur en een handmatige backup die ik maandelijks draai op een losse HDD. Tegenwoordig zelfs een stukje nog via het werk op t DC mogen zetten dus als ik nu nog iets kwijt raak dan is het echt doomsday, alle data naar DC wordt namelijk ook zelfs nog gescant op malware.

Ik ben na transip van free data wel teruggekomen want je moet dan ineens zelf dingen regelen, kan je het beter maar gelijk goed doen.
Ieder bedrijf die iets "levenslang" aanbieden, zie ik binnen 3 jaar verdwijnen. Het is simpelweg niet een houdbaar concept, denk aan pyramide spel. Ik neem het product en het bedrijf ook meteen niet meer serieus.

Oh en levenslang betekend zolang als de dienst leeft, niet jijzelf.
Anoniem: 58485 @MMaster2327 april 2022 13:12
Ik kan er ook niet helemaal bij met het type aanbieding.

Ouderwetse protocollen ook. Ik denk meestal wel 2x na aan wie of wat ik enige data van mij uit handen geef.
Ik snap niet goed wat er ouderwets aan de protocollen is? pCloud levert veel meer functionaliteit dan Dropbox, Onedrive of Google Drive.
ik heb Plex lifetime toch echt al wel wat langer dan 3 jaar...
Er is wel eens een optie verdwenen (weet niet meer wat) en toen had ik de optie om dat account op de zeggen en 50% terug betaald te krijgen.
En vpn's werken vaak ook langer dan 3 jaar (vaak wel met beperkte snelheid vb 4 mbit ofzo)

maar lifetime cloud opslag nee dat heb ik nog niet zien gebeuren (tenminste als je da gratis opslag bij Google, Dropbox, OneDrive,... niet meetelt)
Ik heb idd ook plex lifetime maar dat zie ik meer als een buy once software license. Tevens vind ik de value van plex pass steeds verder achteruit gaan en steken ze amper moeite in hun core features. Wel allemaal kloten met extra game opties, prehistorische cinema en geneuzel maar wel doodleuk Atmos kapot maken in recente Android builds. Ook al heb ik de licentie afgekocht, sta ik wel op het punt het weg te smijten. Het werkt net goed genoeg..

Plex pass had ik zelf ooit genomen om live tv functie te gebruiken met mijn dvbc tuner. Hele software stack daarvan werkt voor geen meter. Uiteindelijk alles maar weg gedaan en nlziet genomen.
Was geinspireerd door mede tweakers die goud zweren data op 3 plekken te storen. Thuis op de laptop, op een externe hdd en dan nog extern, niet zijnde thuis. Sinds kort heb ik hiervoor bij pCloud reeds een lifetime account aangeschaft. Ben wel content met de snelheid van de uploads, downloads en weergave. Gebruik de app alleen op de telefoon. Enige feedback die ik heb, waar ik direct tegen aanliep en wat ik ook hinderlijk vindt is dat er in de app nog geen HEIC format ondersteuning is.

Vindt het een gave actie en kan nog wel wat extra gbtjes gebruiken want ik tik de 300 gb al aan, ik doe mee.
Link traffic? Wat een ouderwets achterhaald idee.. Fair Use kan ik me nog voorstellen maar stel ik deel een groot bestand dan ben ik snel door mijn link traffic heen en mag ik bijbetalen..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.