Door Tweakers Partners

Show je racing-rig en win mooie prijzen, F1 2021 nu met flinke korting

27-11-2021 • 09:00

46 Linkedin

Terwijl het Formule 1-seizoen een zinderende ontknoping krijgt en naar een climax toewerkt, kunnen fans zich sinds deze zomer al virtueel onderdompelen in het racegeweld van F1 2021. Tweakers Partners, Electronic Arts en Codemasters zijn op zoek naar tweakers die vol trots hun race-opstelling thuis met de wereld willen delen. Vijf racegamers worden geselecteerd voor een uniek F1 2021-toernooi en maken kans op mooie prijzen.

Gaat het dit jaar dan eindelijk gebeuren voor Max Verstappen? De kampioensstrijd in de ultieme racesport was niet eerder zo spannend. Geen enkele race is saai, ieder nieuw Grand Prix-weekend gebeurt er wel wat en de rivaliteit tussen Verstappen en Hamilton was niet eerder zo intens. Met nog twee races te gaan en Hamilton die Verstappen in de nek hijgt, wordt het een nagelbijtende finale.

Raceliefhebbers in het zonnetje

Virtueel kan het ook spannend worden. Uiteenlopende racegames weten steeds beter de sensatie van de autosport in al zijn facetten tot leven te wekken. Wie het weleens heeft geprobeerd op een beurs of gamelocatie, weet dat je voor de volledige F1-ervaring een race-rig nodig hebt. Dat kan een los stuurtje zijn, al dan niet in combinatie met pedalen, of een volledige race-set-up met racestoel en kooiconstructie. Tweakers Partners en Electronic Arts zetten de echte raceliefhebbers in het zonnetje met een leuke actie. Dit is meer dan ooit de tijd om F1 2021 zelf te proberen, want de game is voor het eerst speelbaar op de next-gen consoles PlayStation 5 en Xbox Series S/X en is momenteel verkrijgbaar met een ruime korting.

Verhaalmodus in F1 2021

Een grote vernieuwing in F1 2021 is de verhaalmodus Braking Point. De aantrekkingskracht zit in het feit dat de game zich afspeelt binnen de wereld van de Formule 1 en alles wat er op en naast de baan gebeurt. De bijhorende presentatie en dramatiek zijn goed weergegeven. Braking Point begint in de laatste ronde van het Formule 2-seizoen van 2019, waarna je zowel in 2020 als 2021 bij een Formule 1-team gaat racen. De vijf opties zijn Alpha Tauri, Alfa Romeo, Haas, Williams en Racing Point/Aston Martin. Braking Point is wat meer gericht op nieuwkomers in F1-games, en op casual racers die de game vooral tussendoor spelen. Veel van de zeventien races in Braking Point lijken op de de races in het speltype Scenario; denk bijvoorbeeld aan het inhalen van je teamgenoot vóór een bepaalde ronde, of het voltooien van de race ondanks een probleem met de versnellingsbak van je auto. Sommige events zijn echter races zonder specifieke doelen. Naast Braking Point is de carrièremodus voor twee spelers de andere nieuwe spelmodus. Je kunt de carrièremodus samen met een vriend online spelen, maar de modus heeft alle facetten van een singleplayer-carrière. Daarnaast keert de splitscreen-multiplayer van F1 2020 terug. Het speltype Career is daarnaast ook voorzien van een aantal nieuwe functies. Een voorbeeld daarvan zijn de zogenaamde department events die willekeurig tussen de races door plaatsvinden. Als speler krijg je een ‘random’ gebeurtenis voorgeschoteld en kun je uit twee opties kiezen om ermee om te gaan, waarbij elke optie positieve en negatieve implicaties heeft. Het is een leuke toevoeging.

My Team

Ook My Team is een noemenswaardig onderdeel van F1 2021. Hierin kunnen spelers hun eigen teams samenstellen om het daarmee op te nemen tegen de beste concurrerende teams in de wereld van de Formule 1. De game biedt veel vrijheid om een team samen te stellen dat uniek is en volledig afwijkt van de andere. Je kunt niet alleen de naam van je team en het logo aanpassen, maar ook je eigen coureur creëren. Sponsors zijn in My Team erg belangrijk en je kunt daarbij kiezen uit vier merken: XXY, Monnaie Paris, Duotone en Moon. Alle sponsoren hebben hun eigen doelstellingen en ze bieden variërende bedragen op het gebied van tekenbonussen, doelbonussen en wekelijkse inkomsten. Verder is ook de keuze van je motor zeer bepalend. Ga je voor Renault, Honda, Mercedes of Ferrari? Zowel de sponsors als de motoren kunnen worden vervangen, maar alleen tussen seizoenen in. En daarmee ben je er nog niet. Je tweede coureur (al dan niet gekozen uit racelegendes), het beheren van de R&D-afdeling (focus op aerodynamica, chassis, aandrijflijn en duurzaamheid) en aandacht voor je personeel zijn allemaal zaken waar je tijd in moet investeren.

Doe mee met het Tweakers Testpanel en maak kans op F1 2021

Ben je door het verhaal hierboven helemaal in de racestemming gekomen? Dat komt goed uit, want Tweakers Partners en Electronic Arts geven de Tweakers-community de mogelijkheid een review te schrijven over de Formule 1 2021 game.

Hoe kom je daarvoor in aanmerking?
a) je race-opstelling te delen met de wereld door een aantal foto’s of een filmpje hier te posten
b) uit te leggen waarom je zo trots bent op je gaming-rig.

Uit alle inzendingen selecteren we vijf winnaars die een F1 2021-toernooi mogen racen en de game mogen testen. Wij brengen de winnaars met elkaar in contact zodat je gezamenlijk een toernooi kunt spelen, daarvoor kunnen jullie onderling natuurlijk ook je Tweakers username delen. Deze vijf gelukkigen mogen de game na afloop houden en krijgen een waardebon van 200 euro als dank voor hun tijd en inzet. Wil jij kans maken op het nieuwste deel in deze langlopende race-serie en je bevindingen opschrijven in een review? Meld je dan aan via onderstaande poll. Laat je deze actie aan je voorbijgaan, maar ben je wel benieuwd naar de ervaringen van de testers? Laat dan in de comments onderaan dit artikel weten wat jij graag zou willen teruglezen in een artikel over hun bevindingen.

Wil jij Formule 1 2021 testen?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Algemene voorwaarden acties

 • Je Tweakers-account moet vanaf 26 november 2021 actief zijn.
 • Meedoen kan tot en met 4 december 2021, alleen via de poll. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • Winnaar krijgt uiterlijk 6 december 2021 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaar wordt at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Winnaar is bereid en beschikbaar om in de twee weken na ontvangst het product te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
 • Na de testperiode mag de winnaar de F1 game 2021 houden.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Medewerkers van Tweakers en Electronic Arts zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net worden ingediend.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij Electronic Arts en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (46)

46
45
34
0
0
7
Wijzig sortering
Begrijp me niet verkeerd als groot Formule 1 fan maar deze game komt echt het beste tot zijn recht op een console, op de bank achter de TV en niet op een duizenden euro's kostende simrig. Dan rij je in mijn ogen liever: iRacing, Assetto Corsa Competizione, Automobilista 2 of de originele Assetto Corsa met F1 2021 mods.

https://www.racedepartmen...ustom-championship.41138/

[Reactie gewijzigd door mr.DJ95 op 27 november 2021 09:07]

Je kunt ook gewoon een Rig zelf bouwen, voor weinig, met een console. En daar kun je extra trots op zijn! Want die is van jezelf en heb alleen jij :)
Mijn rig is gemaakt uit een plaat mdf, wat vuren balken en een Opel stoel. Voor minder dan 25 euro klaar. En stevig als een huis.
Dat is al wat jaren geleden denk ik, een sloop stoel in embarmelijke toestand kost al 25+ euro en voor een aardig plaatje MDF en wat vurenhouten balken ben je ook zo 25+ kwijt. ;)
Maar als je die stoel al hebt staan ;) Ik heb in mijn simrig ook een stoel uit een oude CRX staan, die auto ligt al lang op de sloop, maar die stoel wordt nog regelmatig gebruikt ;)
Hoe meer je zelf bouwt hoe meer je hebt aan een PC met support voor bv SimHub om dingen als Wind, Tactile, Motion, Dashboards aan te sturen. Dit is met console toch vaak iets meer beperkt.
Oh dat ben ik ook helemaal met je eens! Maar het ging meer om het punt dat niet iedereen dit doet, dat sommige met eenvoudige rig helemaal tevreden zijn.
Ik ben ook begonnen met een Playseat en Logitech stuurtje, elke stap daarna is veel duurder dan dat die stap het leuker maakt in verhouding. Overigens word ik vaak zat compleet zoek gereden door aliens in zulke "budget" setjes.
Ik speel F1 2021 met veel plezier (met een groepje vrienden) op mijn sim rig, dus vul dat niet te snel voor anderen in.
Ik heb gewoon een alu rig met entry level base van Fanatec en een fatsoenlijk stuur en pedalen en kuipstoel. En ik race alleen op de Playstation. Complete setup was iets meer dan 2000€. Ik hou van racen, maar ik ben niet van plan ook nog eens minimaal hetzelfde bedrag voor een gamePC neer te tellen die andere games biedt. Wind, motion e.d. hoeven van mij niet en custom dashes via telemetrie wordt ook in een aantal games op de consoles ondersteund. Hell, sommige motionrigs werken zelfs op de playstation. En dat nog buiten de abo modellen in sommige games op PC en de auto's die je dan ook nog eens los erbij moet kopen. (bv. iRacing)

Ik vermaak mij prima op de Playstation. F1 is er, simcade in de vorm van GT Sport en straks GT7, ACC is er, Project Cars 2. Meer dan genoeg om je mee te vermaken. En ik ben vast niet de enige hier met een dergelijke setup die alleen op de Playstation of Xbox speelt.

Desondanks doe ik niet mee met deze actie. Ben niet zo van de reviews schrijven, hoewel de 200€ tegoedbon wel leuk is + de game. Alleen dan de vraag, waar kan je dat spenderen?
Dat ben ik niet met je eens :)

Ik heb zo'n rig en speel af en toe de codemaster F1 game en ik vind de beleving super tof.
Ok misschien zijn de physics van de games die je noemt beter, maar de physics van de laatste F1 series zijn helemaal niet zo slecht. De AI is heel goed en geen enkele game heeft het hele "pitstop verhaal" zo goed geïmplementeerd als de F1 series.

Daarnaast is het altijd leuk als je een pitstop maakt en je voelt de hele rig omhoog gaan en weer naar beneden vallen bij het weg rijden. F1 in een high-end rig is gewoon een compleet andere spelletje dan op een console op de bank achter de TV.

Het hoeft niet altijd 100% simulatie te zijn.....

[Reactie gewijzigd door Henkus op 27 november 2021 14:59]

Nou ik rij toch echt de F1 games veel liever op mijn “dure” rig dan met een controller. En natuurlijk speel ik daar ook echte sims op, maar soms heb ik gewoon zin het circus en de sfeer. Kan mij deze game hoe dan ook niet voorstellen zonder headtracking.

De AC mods heb ik ook, maar dan mis je het championship en de aankleding (ook met de F1 track mods).

Maar ja misschien ben ik de uitzondering. Ik mis juist de singleplayer content in racesims.
Hahhahaha dan heb jij nog nooit in een goede sim gezeten...als jij zegt dat je met een controller meer profijt,plezier en beter bent als in een sim, sla je de pla k volledig mis ! Ookal zit je in een 'goedkope' sim van 1200eu ga jij echt niet meer terug naar een controller!! En hoe hoger je gaat met prijs en kwaliteit van je sim, loadcell pedalen, direct drive base en een goed F1 stuur ben je 10x beter als iemand op een controller.
Haha, toevallig zit ik er nu in 1. Heb een leuke sim thuis staan, inclusief direct drive (Fanatec DD1) en pedalen met loadcell (Heusinkveld sprint).
Ik denk dat de mensen welke een hele racing rig thuis hebben staan ook wel wat euro’s over hebben om deze game te kopen. Aparte actie dit..
Nu krijg je ook een waardebon van 200 euro als ik het zo lees maar waar je dat geld aan kan besteden vind ik onduidelijk. Waarschijnlijk EA play tegoed als EA de sponsor is.
Eerlijk is eerlijk, beter dan de acties die eerder waren waar je een product enkel een paar weken mocht testen en daarna weer terug moest sturen.
De laatste actie waarbij je iets outright kon winnen, zonder reviews, testpanelen of bruikleen en exclusief de december prijzenparade, was de Back 2 reality actie van Augustus 2020, en daarvoor de Zomerprijzenparade van Juni 2020.

2021 is een extreem summier .actie jaar gebleken.
Dus omdat mensen geld hebben mag er geen actie voor opgezet worden?
Nee, maar mensen met een indrukwekkende rig kopen de game doorgaans toch wel als ze interesse hebben. Marketingtechnisch gezien is dit een vreemde actie. Als ze hadden gepartnerd met een fabrikant van racestuurtjes en tweakers hadden gevraagd om de meest beroerde racerigs te tonen en dat die een upgrade konden winnen dan was t veel logischer geweest.
Kopen deze f1 spel altijd omdat elk jaar een andere rijder bij een ander team gaat.
Ik had ergens ergens gehoord dat porsche ook in de f1 gaat maar dat kan ook een gerucht zijn.
Hier €80 G27 op €20 omgebouwd laptop tafeltje.

Gisteren alles afgebroken en op zolder gezwierd en nu komt deze actie :|
Ik denk dat er maar weinig mensen voor in aanmerking komen helaas.

Ik wil het best reviewen voor de pc. Maar mijn "rig" is gewoon een stuur aan mijn bureau geschroefd.

[Reactie gewijzigd door Septimamus op 27 november 2021 09:39]

Met een echt stuur heb je denk ik al meer dan de meesten.
Een incidentele race game die ik speel gaat gewoon met de cursors.
Ik denk dat je verrast zult zijn met hoeveel mensen een beetje een rig hebben gemaakt.
Of wat mr.DJ95 hierboven zegt die mensen met meer serieuze rigs spelen vaak liever de meer realistische sims.

Ik vind de actie wel leuk, maar ik heb geen tijd helaas om hier aan mee te doen. Daarnaast is mijn rig meer voor GTs en niet voor formule 1.

Off-topic hebben ze nu onderhand VR support voor deze game?
Nee. Ik heb hem gespeeld voordat ik de RSS mod voor AC ontdekte en samen met de veel betere physics van AC is het feit dat het niet in VR gespeeld worden de grootste reden om F1 2021 amper te spelen. De verhaallijn is oké om een keer door heen te lopen en het gemak van alles in 1 pakket te hebben (ook al zijn niet alle gewijzigde banen in het spel) zijn wat mij betreft de enige reden om voor F1 te kiezen ipv AC met mods.

Verder zit ik ook in hetzelfde schuitje. NLR DD wheelbase die met seat addon omgebouwd is tot GT rig. Laat deze actie dan ook aan me voorbij gaan.
Verhaallijn vond ik juist verschrikkelijk en onrealistisch. Je kunt mij niet wijsmaken dat een 40 jarige veteraan zich zo laat opjutten door een rookie. Hopelijk laten ze het er uit voor volgend jaar.
Misschien kan de actie wat verduidelijkt worden. Want worden de winnaars nou geselecteerd obv racing-gig inzending of ‘Winnaar wordt at random geselecteerd’.

[Reactie gewijzigd door CyberMania op 27 november 2021 10:09]

Ik lees het als 2 acties, 1 voor mensen met een game rug, die moeten via de link aanmelden?

De poll hierboven is voor iedereen die de game gratis wil hebben in ruil voor een review.

Overigens: krijg je de game dan op 6 december of pas later, na 6 december zou ik wel tijd hebben hiervoor maar als het veel later komt wordt het krap voor de kerstdagen.
Heb 2020 gespeeld, maar als je er niet een paar uur voor gaat zitten, heb je weinig lol.
Je moet eigenlijk een heel weekend spelen, vrije trainingen, qualify en de race.
Dan nog alle onzin van interviews, sponsoring etc, vermoei me daar niet mee, laat me gewoon scheuren.

En geloof dat ik talent mis om op de console de rest bij te houden. 🙈🤣
Dat is als je career doet, overigens kan je die zij activiteiten ook gewoon uitzetten. Voor jou is de gamemode Grand Prix meer iets, dat is gewoon puur racen.
Mijn racingrig is een Xbox series X controller..
Dus 4 maanden na de release komt er een actie gericht op race liefhebbers met een eigen rig? Ik denk dat áls je een rig hebt (of gewoon simpel alleen een stuurtje) én F1 tof genoeg vindt je die game al lang en breed in huis hebt gehaald.
zou je ook kans maken als je gewoon een leuke pc heb, en een xbox controller gebruik voor racen? of valt dat buiten de boot qua racing-rig?
Mag ik aan alle mensen die in het forum hun rig posten ook vragen dat zij oplijsten uit wat hun rig bestaat? Ik denk dan aan het merk + type stuur en pedalen, de wheel base, de rig zelf, de stoel, het scherm of de schermen,... ? Bedankt alvast!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee