Door Tino Zijdel

Senior developer

React 1.9.4 forumupgrade maandag 31/07

31-07-2006 • 12:36

65 Linkedin

Het is inmiddels bijna 2 jaar geleden dat ons forum een upgrade van de onderliggende forumsoftware heeft mogen ontvangen, buiten de tussentijdse cosmetische upgrade werd het dus wel hoog tijd voor een versie waarin oude bugs geplet zijn en nieuwe features het licht mogen zien. Deze versie is inmiddels af, getest en goedbevonden en luistert naar de naam 'React 1.9.4' welke ondertussen een bijna mythische klank heeft gekregen . Aanstaande maandag, 31 juli 2006, is het dan zover en zal de implementatie plaatsvinden. Vanaf 09:00 uur zal het forum in onderhoudsmode gaan en naar verwachting zullen de werkzaamheden duren tot het begin van de middag.

* Major upgrade

In tegenstelling tot wat de minor revisie in het versienummer doet vermoeden is er onder de motorkap aardig wat gesleuteld aan de code hetgeen ook tot uiting kwam in de vele bugs die er tijdens het testen naar voren kwamen (met name een bedankje aan elevator is hier op z'n plaats). Ook de integratie van Private Messaging (bij ons 'Direct Messaging' genoemd) had nog heel wat voeten in aarde. We zijn dan ook niet over één nacht ijs gegaan om deze versie klaar te stomen voor produktie maar zijn samen met software leverancier Parse aan de slag gegaan om van deze versie een stabiel produkt te maken, temeer daar deze versie voor ons ook belangrijk is om later dit jaar de even mythische usermerge uit te kunnen voeren.

* Direct Messaging

Zoals hierboven al genoemd is één van de meest opvallende nieuwe features de integratie van 'Direct Messaging'; hiermee is het mogelijk om 'privé' met mede-forumgebruikers te communiceren op een manier die een beetje het midden houdt tussen e-mail en een soort van privé-topics. Berichten kunnen worden ingedeeld in een zelf in te richten folderstructuur waarbinnen ook de pushmessages (een direct message van een moderator naar een gebruiker die bevestigd dient te worden) en bookmarks een plaats hebben gekregen.

React 1.9.4 - Direct Messaging (klein)
Direct Messaging

* Overige features

Naast de genoemde Direct Messaging feature zijn er onder andere de volgende zaken gewijzigd en verbeterd:

 • Admin layout

 • De admin heeft een vernieuwde layout gekregen die door middel van CSS gestyled kan worden. Aangezien React vele mogelijkheden kent om het forum naar wens aan te passen is het van groot belang dat de admin hier enigszins structuur in brengt, op dat vlak zijn dan ook vele zaken verbeterd.

 • RML upgrade

 • Ook de mogelijkheden van de markup-taal voor berichten zijn flink uitgebreid. Naast nieuwe 'tags' - welke uitgebreid beschreven worden in de vernieuwde 'UBB'-FAQ zijn er mogelijkheden toegevoegd om tags te 'escapen' en is het plaatsen van HTML in berichten niet langer meer standaard als je daartoe het recht hebt maar dient daarvoor ook een aparte tag gebruikt te worden. Verder worden links naar bepaalde sites (op dit moment tweakers.net en support.microsoft.com maar zal bij goed gevolg worden uitgebreid) automatisch voorzien van een nette omschrijving.

 • Layout zaken

 • Een aantal opvallende wijzigingen in de layout zijn onder andere de mogelijkheid om je eigen posts binnen een topic te 'highlighten', de mogelijkheid tot filteren van berichten op basis van usernaam en de afslanking van het zoekformulier. Daarnaast krijgt de voorkeuroptie om pulldownmenu's te gebruiken voor navigatie nu eindelijk ook weer een goede invulling. Ook worden er twee nieuwe topic-types geintroduceerd, te weten 'FAQs' - een nieuw soort sticky die bovenaan komt te staan in de fora en waarin de poster-gegevens niet weergegeven worden zodat er meer ruimte beschikbaar is voor de inhoud, en 'Stuckies' - stickies waar gebruikers in kunnen posten.

 • Versimpelde e-mail wijzigingsprocedure

 • Het wijzigen van je e-mail adres op het forum en de bevestiging daarvan is versimpeld en het per ongeluk kunnen wijzigen naar een niet-bestaand adres is daarmee niet meer mogelijk.

 • Onder de motorkap

 • Onder andere de verbeterde template syntax die nu ook complexere syntax ondersteund is een voorbeeld van een feature waar je als gebruiker niet zoveel van ziet maar die het leven van ons ontwikkelaars behoorlijk veraangenamen.

Daarnaast zijn er vele bugs gefixed waarvan de 'RSS-logout bug' wel de meest beruchte is en vele kleine zaken aangepast maar dat zou te veel zijn om op te noemen .

* Voortgang van de upgrade

  09:11 De backup is zojuist begonnen en zou ongeveer 74 minuten in beslag moeten nemen volgens Kees.
  10:30 De backup is gemaakt, nu gaan we de DB upgrade aanslingeren.
  11:09 As we speak worden de nieuwe rechtensets ingesteld.
  12:36 Het forum is weer back in business .

Reacties (65)

Wijzig sortering
De admin heeft een vernieuwde layout gekregen die door middel van CSS gestyled kan worden.
Een preview van deze admin interface vind je op:

http://home.parse.nl/~daan/react/react_admin_nl.png
Direct Messaging impliceert dat in tegenstelling tot Private Messages deze berichten niet prive zijn, en dus gecontroleerd kunnen worden door de crew? Ik neem dan aan dat er natuurlijk ook gewoon de GoT policy voor geld, en dat het uitwisselen van warez e.d. je alsnog op een OW of iets dergelijks kan komen te staan.
volgens mij is Direct Messaging hetzelfde als Private Messages en zit het verschil enkel in de naamgeving

dus ook "private" messages zullen door admins en dergelijke wel ergens terug te vinden zijn
Tuurlijk, maar "private" wekt wel de indruk dat het dan prive is. Iets wat door het woordje "private" door "direct" te vervangen niet wordt gewekt.
Dat is inderdaad de reden
Private Messaging, Direct Messaging, 't is allemaal leesbaar ofcourse door de crew, maar nothing GnuPG can't handle :Y)
Ik had altijd gedacht dat de merge tegelijkertijd zou plaatsvinden met de upgrade naar 1.9.4? Goed, dan moeten we daar nog maar even op wachten.
Waarom zouden we in godsnaam twee 'gevaarlijke' upgrades tegelijk willen uitvoeren, terwijl een afzonderlijk al genoeg planning en testing vereist? :)
Living on the edge hey... :P
Er is uit praktische overwegingen besloten dat niet tegelijkertijd te doen; de kans op bugs en problemen is natuurlijk vele malen groter als je 2 grote implementaties tegelijkertijd gaat doen en aangezien er geen noodzaak is om het tegelijkertijd te doen beginnen we met React 1.9.4
Dat geeft ons dan ook de kans om ons vanaf nu volledig te focussen op de merge zelf.
Ik had eerder verwacht dat die merge ergens in een vrieskast gegaan was, maar nu blijkt dat er toch nog concrete plannen zijn...
Worden/kunnen posts van topicstarter ook (worden) gehighlight?

De "oude" GoT layout krijgt zeker geen upgrade?
De oude paarse layout zal netjes blijven werken :P
De oude paarse layout zal netjes blijven werken
O-)
Worden/kunnen posts van topicstarter ook (worden) gehighlight?
Dr staat al zo'n rood 'openklapdriehoekje' bij een post van de TS, ipv de standaardzwarte, dus dat is iig iets..
En maandag ga ik precies op vakantie! :(
Mooi toch? Dat is alvast één probleem minder... }> ;)
Als random foutmelding-spotter is het natuurlijk een nachtmerrie om juist als het forum in onderhoud is, niet te kunnen GOT'en. ;)
- Versimpelde e-mail wijzigingsprocedure
Het wijzigen van je e-mail adres op het forum en de bevestiging daarvan is versimpeld en het per ongeluk kunnen wijzigen naar een niet-bestaand adres is daarmee niet meer mogelijk.
Had die functie er maar een week eerder in gezeten, dat had me afgelopen week een hoop ergernis (vooral aan mezelf |:() bespaard :/.
De upgrade was al een aantal dagen bekend :) Misschien had je even kunnen wachten met je mailadres veranderen.
Acheraf wel ja ;). Maar je gaat er niet van uit dat je je e-mailadres fout neerzet en dat pas doorhebt nadat je op 'Profiel aanpassen' hebt geklikt... :P
Weg met die ouwe rukzooi \o/
Het is duidelijk. Jij bent blij met de supersnelle ontwikkeling :+.

Good job iedereen van dev-team en Parse!
Nou, hopen dat alles goed gaat maandag! :)
Succes guys!
Anoniem: 103533
@endless27 juli 2006 16:48
alles komt ooit goed :+

succes aan de crew !
- Versimpelde e-mail wijzigingsprocedure
Het wijzigen van je e-mail adres op het forum en de bevestiging daarvan is versimpeld en het per ongeluk kunnen wijzigen naar een niet-bestaand adres is daarmee niet meer mogelijk.
Dat was toch altijd de enige manier voor gebruikers om zichzelf min of meer de toegang tot het forum te ontzeggen? Mensen die bijvoorbeeld niet meer willen kunnen inloggen? Hoe gaat dat nu? Of moeten deze mensen gewoon wat meer zelfdiscipline tonen? :P
Die moeten mijns inziens een mod bellen/mailen/icq-en/postduiven en vragen een ban te geven.
Kan ik eindelijk die grapjassen a.k.a. "Moderators met een super lange functie beschrijving" bookmarken \o/

User merge wacht ik ook al een tijdje op :)

Wordt een goed jaar voor de die-hard Tweakers member !!
Wordt een goed jaar voor de die-hard Tweakers member !!
Dat ligt er maar net aan.Voor je het weet heb je op de frontpage ineens een registratie-nummer wat met zo'n 16,6% toeneemt... of een op het forum die met zo'n 14,3 % afneemt :)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee