Door Femme Taken

Architect

Tweakers.net lanceert Jobs.tweakers.net

01-05-2006 • 13:52

76 Linkedin

IT werknemer aankondigingTweakers.net heeft vandaag zijn vacaturebank geopend op Jobs.tweakers.net. De vacaturebank is onderdeel van het ICT Carrière Platform waarin naast Tweakers.net onder andere de vooraanstaande websites Computable.nl, Automatiseringsgids.nl en Emerce.nl deelnemen. Dankzij Jobs.tweakers.net kunnen we je een muisklik van huis een database met op dit moment ruim 1.500 ICT-vacatures aanbieden. Met behulp van zoekmogelijkheden op trefwoord, datum, branche, opleiding en locatie vind je snel een geschikte vacature.

Jobs.tweakers.net is onderdeel van een overkoepelend carrièreplatform en maakt gebruik van een eigen userbase. Voor het plaatsen van bijvoorbeeld een CV zul je daarom even apart moeten registreren op Jobs.tweakers.net. Werkgevers kunnen voor meer informatie de contactgegevens raadplegen op de werkgeverspagina.

Reacties (76)

Wijzig sortering
Ik vind het selecteren van een plaat en straal erg onhandig gedaan. Beter is het imho om ook op provincie te kunnen filteren.

Je kunt ook totaal niet zien of de door jou opgegeven plaats wel herkend word. De output met bv Haren is hetzelfde wanneer je een fictieve stad opgeeft.

Verder vind ik het een heel nuttig initiatief. Aan de uitwerking moet imho nog wel het een en ander worden aangepast.

Waarom weer een aparte inlog? We streven toch al tijden naar een merge van frontpage en forum account? Waarom dit dan weer uitsluiten of nu werk creeeren voor straks?
Waarom weer een aparte inlog? We streven toch al tijden naar een merge van frontpage en forum account?
Zie reactie nummer 1: ik wil niet dat mijn baas weet dat ik hier op tweakers òòk naar ander werk aan het zoeken ben. Met een andere login is dat mogelijk.
Wat doe jij op t.net tijdens werk?
Gaat er niet om of het tijdens het werk gebeurd. Als jouw collega's weten wie jij op tnet bent, kunnen ze zo zien of jij naar ander werk zoekt, en daar kan de baas héle strategische zetten mee doen ten nadele van jezelf.
In USA mag je prive-internetten op het werk, dus dat zal hier ook niet zo'n probleem zijn. bron.
Ik zit hier toch echt vanaf mijn werk T.net te lezen hoor :)

Er is momenteel verder niet heel veel te doen.
Ik vind op straal selecteren veel handiger. Ik woon namelijk in Meppel, precies op de grens tussen drenthe en overijsel. Dan erg vervelend als je telkens in twee provincies moet zoeken.

//edit: ik zie nu dat je 'ook' zegt. Dat is natuurlijk altijd goed ;)
Toen ik de titel van dit bericht las vond ik het een prima idee. Een vacature sectie op Tweakers.net lijkt me best aardig, mits een beetje goed uitgewerkt. Maar helaas hield deze positieve gedachte abrupt op na een klikje op de link in het artikel. Wat is dit nou jongens?

Een bij elkaar geflanst geheel, van een veel lagere kwaliteit dan de rest van de T.net site. Ik moest eerst denken aan een bezoeker die de layout had geript en om een eigen vacature site had gebouwd. Zwaar teleurstellend, en dan heb ik het alleen nog maar over het uiterlijk. Functioneel is het ook behoorlijk ruk, met diverse bugs erin.

En wat mij dan helemaal verbaasd is dat je ook vacatures kan zoeken buiten de ICT sector. Waarom zou een bezoeker van Tweakers.net vacatures in de gezondheidszorg willen gaan zoeken? Daar zijn toch al meer dan genoeg andere sites voor?

Al met al vind ik de lancering van deze nieuwe dienst erg teleurstellend. Toen bekend werd dat Tweakers door VNU overgenomen is vreesden veel members (inclusief ikjzelf) al voor dit soort zaken: puur commerciële diensten, met een relatief lage kwaliteit. Ik vind het jammer dat Tweakers.net haar principes meteen al verloochend, en zich van alles laat aansmeren. Misschien hebben jullie hier wel geen keus in gehad hoor, dat weet ik niet. Maar zelfs dan vind ik dat er op z'n minst wat serieus protest had mogen plaatsvinden.

Ik hoop dat dit geen trend gaat worden, dat zou echt doodzonde zijn.
Jammer dat de echte jobs niet online is gekomen. Deze was veel beter dan dit gare Adicio-rommel.
Daar heb jij toch aan gewerkt?

Wat is daar dan mee gebeurt, daar ben in dan wel erg benieuwd naar...

Zoals het nu gepresenteerd wordt past het totaal niet in de t.net layout imo.
Klopt, ik had de functionaliteit en de DB-inrichting van de oorspronkelijke jobs gebouwd. Het staat nu dus gewoon in de koelkast, omdat een bestaande vacaturebank-engine kennelijk goedkoper en handiger is voor VNU.
Weg werk, weg erkenning, weg gemaakte tijd, toch wel jammer. En als het alternatief nu naadloos in de frontpage geintegreerd werd was het prima, maar dit is nauwelijks een alternatief te noemen. De t.net looks zijn hier en daar overgenomen en dat is het wel. Met een beetje meer tijd was hier zo veel meer van te maken volgens mij.
Het is een samenwerking met een aantal andere sites (ja, via VNU) en het lijkt me dat je die niet zomaar even je eigen software op kan dringen. Aan de andere kant is het natuurlijk ook moeilijk om een systeem van iemand anders naadloos in de T.net-layout te integreren.
Integreren is geen probleem, zolang het een knappe template bevat.. React anyone? ;)

Ik vond het alleen raar om te zien dat hier nu gekozen is voor een samenwerking met andere partijen, terwijl de eerste gedachte, voor zover ik me kan herinneren, was om dit zelfstandig te doen. (wat volgens mij ook de betere optie is).
Een samenwerking met andere partijen is daarentegen misschien wel de makkelijkere optie.
Er is vast nog wel e.e.a. te verbeteren (zowel aan de integratie als aan de software zelf) maar het was in dit geval inderdaad een kwestie van tijd. Jobs is iets wat T.net al heel lang wilde doen en door de samenwerking met VNU kon dit vrij snel gerealiseerd worden. Het is natuurlijk wel jammer dat de door T.net zelf ontwikkelde code nu onbenut blijft, maar daar is helaas weinig aan te doen.
Het is natuurlijk wel jammer dat de door T.net zelf ontwikkelde code nu onbenut blijft, maar daar is helaas weinig aan te doen.
Hoezo helaas weinig aan te doen? Ik dacht dat tweakers redelijk zelfstandig zou blijven. Waar is de it's done when it's done mentaliteit van de oude tweakers die voor kwaliteit gaan?
Nu wordt jullie blijkbaar een halfzachte plugin van een of andere VNU partij door de strot geduwd, waarschijnlijk besloten door 1 van de 6 managementlagen binnen VNU?
Als ik jullie was zou ik het snel offline halen, voordat de goede naam van Tweakers.net er aan ten onder gaat.

De eigen software ontdooien, en een mooie eigen database opbouwen, dat is wat de gemiddelde tweaker van jullie verwacht. Deze Adicio database hadden we elders ook wel kunnen vinden.

* SiliconError denkt: Als je iets doet, doe het dan goed.
Kunnen we een reactie van T.net verwachten of is dit gewoon as-is?
Het is inderdaad behoorlijk stil vanuit tweakers.
Kan me het persbericht nog goed herrineren waarin werd gezegd dat VNU de gebruikers/comm. respecteerd en dat men goed zal luisteren naar deze gebruikers....

Merk er eerlijk gezegd weinig van... Als T.net echt ballen heeft en VNU echt luisterd dan mogen wij een reactie verwachten en kan/mag/gaat T.net in dit verhaal zijn eigen koers varen in een netjes afgewerkt jacht en niet in een oude afthanse sloep van VNU }> |:(

Hopelijk komt er een nette jobs.tweakers.net die een meerwaarde geeft aan de vac.bank/netjes geintegreerd is met T.net (look&feel/users)/geen ads voor de abo's/ enz.. en gaat T.net lekker door met de reeds zelf ontwikkelde code :)
Als er niet gereageerd wordt wil dat niet zeggen dat er niet geluisterd wordt ;). Er is regelmatig overleg met VNU en commentaar dat hier en op het forum is gepost is over jobs.tweakers.net wordt daarbij zeker doorgesluisd. Wij zijn bovendien zelf ook niet blind natuurlijk en kunnen dus ook wel zien dat het systeem niet ideaal is, zeker omdat we zelf al betere software in ontwikkeling hadden.

Op eigen houtje verdergaan is echter geen optie: de zakelijke kant van een vacaturebank is veel te ingewikkeld/kostbaar om binnen één bedrijf (VNU) meerdere keren op te starten. Concurrentie binnen een organisatie is sowieso niet echt de bedoeling natuurlijk. Als echter blijkt dat het concept niet aanslaat dan zal dat genoeg motivatie zijn om te investeren in verbeteringen.
Je zou natuurlijk ook de "oude" code die gemaakt is binnen tweakers.net kunnen ombouwen naar een Freelance.Tweakers.net. Hier zouden dan de freelance opdrachten in geplaatst kunnen worden. Ik denk dat dit ook juist de vraag vanuit LA was. Banen kunnen ook op vele andere plaatsen gevonden worden.

Zo is er ook geen concurrentie binnen VNU (andere doelgroep), en heb je toch de eigen code in gebruik. Wees eerlijk, Jobs.T.net is gewoon een andere portal naar dezelfde banen. Ik geloof ook echt niet dat dit echt aanslaat
Ik vind 't een leuk idee, zo'n database van freelance opdrachten en ik kan me voorstellen dat het goed kan voorzien in een bepaalde behoefte van onze gebruikers. Ik betwijfel of het direct een groot succes zal zijn omdat ook het aanbod van de werkgeverskant aanwezig moet zijn, maar ik wil wel nadenken over de mogelijkheden en implementatie ervan.
0Anoniem: 103538
@Wouter Tinus11 mei 2006 18:24
<op verkeerde thread gereageerd>
Er is uitgebreid gereageerd op de reacties van de bezoekers. Een deel van de discussie vond plaats in Area61 en die is niet voor iedereen toegankelijk.

Afgelopen dinsdag is er een mt-meeting geweest waarin onder andere Jobs.tweakers.net is besproken. In deze meetings zijn aanwezig Daniël, Roelant (account manager), Jack (redacteur), David Plink (uitgever online media VNU BP), Eline Deijs (adjunct uitgever digitale media VNU BP) en mij. Er is gewezen op het feit dat het idee van een vacaturebank goed is ontvangen door de bezoekers maar dat de reacties op de uitvoering vernietigend zijn. Dit is noch in het belang van de bezoekers, noch in het belang van Tweakers.net of VNU.

Voor VNU is het erg belangrijk om met Adicio te werken. Het gaat niet alleen om het (nog nog lelijke) voorkantje maar ook om de backend en de verwerking van vacatures door de account managers en de adverteerders/klanten. Een verbeterde versie van Adicio zal nog even op zich laten wachten, maar er wordt aan gewerkt.

Eén van de verbeteringen die we in ieder geval tot die tijd willen aanbrengen is het bouwen van een eigen viewer en zoekmachine voor de vacatures. De vacatures zijn beschikbaar in xml-formaat zodat we ze in onze eigen database kunnen opslaan en er zelf een mooie geïntegreerde layout omheen kunnen bouwen. Voor de geavanceerde functionaliteit zullen we wel aangewezen blijven op Adicio.

Het idee om een database van freelance opdrachten te maken vind ik zelf wel leuk. Het is een niche die wordt bediend met het vacatureplatform van VNU. Er zal op Tweakers.net zeker wel aanbod zijn van werkzoekenden/freelancers. De vraag is of werkgevers ook hun weg naar Tweakers.net zullen vinden. Ik wil wel kijken naar de mogelijkheid om iets dergelijks toe te voegen aan Jobs.tweakers.net, maar kan niet garanderen dat zoiets dergelijks daadwerkelijk gebouwd zal worden. Het moet ook commercieel vatbaar zijn.
Hoe zit het met de 'anonimiteit'?

Met andere woorden: Ik registreer, maar ik wil niet dat mijn huidige baas weet dat ik naar werk aan het zoeken ben. Zijn die gegevens direct te achterhalen of treden jullie als 'tussenpersoon' op?

Verder wel een geestig initiatief.
Het is inderdaad mogelijk om contactgegevens van je CV's verborgen te houden.
+2Anoniem: 81359
1 mei 2006 15:40
Mijn mening over jobs.tweakers.net is dat het overbodig is. Er zijn al genoeg grote vacaturebanken online die prima 'werken'.
Het voordeel aan een tweakers jobmarkt zou zijn dat je misschien vooraf al iets meer idee kunt krijgen van de technische kant en sociale kant van iemand. Daarbij denk ik dat het gezien de userbase juist wel interessant is om hier jobs te adverteren. Dit zou imho dan wel op een andere manier moeten dan bv de site van de computable. Een integratie met andere grote vacaturebanken (waarvan de meeste werkzoekenden toch al lid zijn) heeft dan ook in mijn ogen niet veel zin.
Tweakers = Computable ?
Ik dnek eerder dat ze allebei van VNU zijn :).
Beetje opstartproblemen lijkt... Niet super uitgekristalliseerd momenteel. Beetje trage db. Wel zonda aangezien de echte tweakers altijd tip-top is... Joehoe VNU! :7
+2Anoniem: 166889
1 mei 2006 20:34
zouden de bedrijven ook zien dat de reactie van een tweakers komt?
Dit is exact dezelfde layout als op http://banen.computable.nl/js.php Erger nog het is exact dezelfde database ;) Maar jah t is dan ook van VNU natuurlijk.

Ik denk dat men gewoon die heeft overgenomen. De layout past ook meer bij computable.nl
yeps op het moment van schrijven hebben allebei de pagina's 1511 jobs om te doorzoeken...
Eerst had ik nog het idee dat het een afstudeeropdracht was van een vriendje binnen Tweakers.net tot ik Twin-X zijn reactie tegen kwam.... Daarbij viel me meteen op dat het JS was en dat er een mooi geel icoontje linksonderin me IE kwam }> .
Snap het niet echt want dan is er vorig jaar zoveel tijd en energie gestoken in het schonen van de codebase van Tweakers.net en dan dit...

Als Tweakers.net meer van zulke trucken uit gaat halen dan vermoet ik dat ze een niet al te rooskleurige toekomst tegemoet gaan.
1. de site is overbodig omdat er al een kloon is,
2. hij past niet in tweakers.net qua look&feel
3. de look is gewoon afschuwelijk
4. beetje jammer dat het uberhaupt gekloond is en er zo te zien bijna geen enkele moeite is gedaan om het enigsinds te laten lijken
5. zo kan ik en de rest denk nog wel even doorgaan :)
2. hij past niet in tweakers.net qua look&feel
3. de look is gewoon afschuwelijk
4. beetje jammer dat het uberhaupt gekloond is en er zo te zien bijna geen enkele moeite is gedaan om het enigsinds te laten lijken
Ja goed, met 3x hetzelfde argument anders verwoord kan ik inderdaad ook nog wel even doorgaan. Doordat het een stuk software is wat bijvoorbeeld zwaar op stukken code leunt kan het zijn dat het dan misschien weer goedkoper is om het ding zelf te schrijven dan het met wat kleinere tweaks te implementeren. :)
Het had natuurlijk ook een losse API kunnen hebben die je aan kunt spreken in je eigen vorm..

Ipv gewoon een bak html der op te kwakken...

Sorry dat ik het zeg... maar dit is imho een enorme deuk in het imago van T.NET en geeft duidelijk de nadelen van het VNU-verhaal weer...

Er is blijkbaar met de overname een behoorlijk stuk kwaliteitscontrole weggevallen..

Dit heeft 0,0 toegevoegde waarde op het reeds bestaande aanbod voor de gebruikers en dan blijft er maar 1 doel over en dat is pure commercie.

Ik had veel liever gezien dat het toegespitst was op T.NET en juist ook de projectmatige klussen, parttime banen, studenten banen, freelance, etc veel meer onder de aandacht bracht. Ipv een paar honderd oninteressante LogicaCMG commercials.
jobs.tweakers.net = tweakers.careercast.com [216.39.101.253]
banen.computable.nl = vnucompnl.careercast.com [216.39.101.253]

ik vind jobs.t.net ook niet echt een native T.net stijl...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee