Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Tweakers Partners

Belsimpel geeft je de kans om de Realme GT te reviewen en te winnen

15-06-2021 • 15:00

70 Linkedin

Realme is sinds 2019 in Nederland actief en het is een van de snelst groeiende merken. De Realme-toestellen zijn in Nederland exclusief via Belsimpel verkrijgbaar, zowel los als in combinatie met een abonnement. Onlangs is de Realme GT gelanceerd. Dat heugelijk feit onderstreept de webwinkel door een Tweakers-testpanel te organiseren, zodat je kans maakt om de Realme GT te reviewen en te winnen. Vul de poll onderaan het artikel in om kans te maken!

Realme is een Chinese smartphonefabrikant en heeft zijn hoofdkantoor in Shenzhen. Het bedrijf werd op 4 mei 2018 opgericht door Sky Li (Li Bingzhong), de voormalige vicepresident van Oppo. Feitelijk is Realme een dochtermerk van Oppo en het bedrijf groeit als kool. Naast smartphones produceert het onder andere draadloze oordopjes, fitnesstrackers, camera’s en smartwatches.

Specificaties van de Realme GT

De Realme GT is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 888 5G en een 6,43 inch groot Super Amoled-scherm. De smartphone ondersteunt 65W SuperDart-laden. Het drievoudige camerasysteem van Sony, het roestvrijstalen koelsysteem en het gewicht van 186 gram vallen in positieve zin op.

De Realme GT heeft een verversingssnelheid van 120Hz. Tegelijkertijd ondersteunt het toestel 120Hz/360Hz-touch sampling rate. De Realme GT heeft een automatische sampling rate-aanpassingsfunctie die het stroomverbruik en de prestaties in balans moet houden. In de gamemodus wordt een sampling rate van 360Hz bereikt, is de touch input gebruiksvriendelijker en de respons sneller. Dat is ideaal tijdens intense speelsessies. Het toestel dat in Nederland beschikbaar komt, is uitgevoerd in de kleur geel en heeft 12GB werkgeheugen en 256GB opslagcapaciteit. Dit is ook de versie die getest wordt door de tweaker die dit toestel mag reviewen.

De koelfuncties van deze smartphone verdienen bijzondere aandacht. De meeste VC-koelsystemen zijn gemaakt van zuiver koper, dat een hoge thermische geleidbaarheid biedt maar niet heel sterk is. In de GT introduceert Realme een nieuwe staal/koper-composietstructuur. Het koper zorgt voor een uitstekende thermische geleiding en is omhuld door een roestvrijstalen omhulsel dat er meer sterkte aan geeft. Het ontwerp is 42% sterker dan dat van traditionele koperen VC-koelsystemen en lost de structurele stabiliteitsproblemen op waarmee andere ontwerpen soms kampen. Dankzij de thermische geleiding van meerlaags 3d-grafiet en de volledige afdekking van de kerncomponenten biedt de GT een sterk verbeterde koelefficiëntie.

Foto’s en video-opnamen maken gaat vlot en eenvoudig, dankzij het drievoudige camerasysteem. De Realme GT is uitgerust met een Sony IMX 682-camera met 64 megapixel, een 8-megapixel-ultragroothoeklens en een 2-megapixelmacrolens. Mocht je ineens zonder stroom dreigen te zitten, dan kan de 4500mAh-batterij dankzij 65W SuperDart-laden binnen 35 minuten worden opgeladen tot 100%. De Realme GT is verkrijgbaar voor 599 euro. Goed om daarbij te vermelden, is dat je tot en met 21 juni een korting van 100 euro krijgt.

Doe mee met het Tweakers-testpanel en maak kans op de Realme GT!

Belsimpel geeft een lid van de Tweakers-community de mogelijkheid een review te schrijven over de nieuwe Realme GT. De gelukkige die wordt gekozen om het toestel te testen, mag de Realme GT bovendien na afloop houden! Wil jij kans maken op deze nieuwe smartphone én je bevindingen opschrijven in een review? Meld je dan aan via onderstaande poll. Laat je deze actie aan je voorbijgaan maar ben je wel benieuwd naar de prestaties van dit nieuwe toestel? Deel dan in de comments onderaan dit artikel wat jij graag zou willen teruglezen in de review.

Wil jij de Realme GT reviewen en winnen?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Algemene voorwaarden acties

  • Je Tweakers-account moet vanaf 14 juni 2021 actief zijn.
  • Meedoen kan tot en met 22 juni 2021, alleen via de poll. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
  • Winnaar krijgt uiterlijk 23 juni 2021 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
  • Winnaar wordt at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
  • Winnaar is bereid en beschikbaar om in de twee weken na ontvangst het product te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
  • Na de testperiode mag de winnaar de Realme GT houden.
  • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
  • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
  • Medewerkers van Tweakers en Belsimpel zijn uitgesloten van deelname.
  • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
  • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net worden ingediend.

Geen zin om te wachten op de uitslag van de poll? De Realme GT is nu verkrijgbaar bij Belsimpel, voor € 599,-. Tot en met 21 juni krijgen klanten een korting van € 100,-.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij Belsimpel en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (70)

Wijzig sortering
Ik lag denk ik onder een steen? Een van de snelst groeiende merken, maar ik heb nog nooit van Realme gehoord...
Een merk dat gisteren één telefoon verkocht en er vandaag honderd verkoopt, is het snelstgroeiende merk ter wereld, maar nog steeds hebben maar 101 mensen een product van ze :+
En gister nul en vandaag 1 is een oneindig grote groei ;)
Die grote groei is vooral in India, daar is Realme een heel groot merk.
Wel een beetje, ik ken Realme wel al een tijdje ;)
Ze zijn vooral in China en India groot heb ik het idee
ik zeg altijd maar zo: "ik leef onder een steen, maar wel met glasvezel".
Fwiw, ik heb sinds begin dit jaar een Realme 7 Pro.
Realme is er al een tijdje en volgens zijn ze de verkoop begonnen in Duitsland voor Noord Europa en ze hebben volgens mij nu >2 jaar ook een redelijke online website.

Ik heb op het werk het toestel al eens een realme getest een 50 serie en dat was op zich een mooi toestel en heeft het niet gehaald in ons assortiment en ik heb dat toen samen getest met een xiaomi die we later wel in het assortiment hebben genomen om te kijken hoe dat zou gaan, mede ook qua service. We bieden zelf nu twee xiaomi toestellen aan.

Heb vroeger in samenwerking met TNO als testpersoon enorm veel toestellen getest en was altijd leuk, hoe bedien je het toestel, hoe hou je het vast etc. en dat was allemaal in een soort lab/ruimte en tegenwoordig is het toestel meenemen met je duo-sim en proberen en woon zelf op een mooie locatie waar nog net bereik is beneden door goede isolatie die boven weer minder is.

De reden dat Realme het niet heeft gehaald was volgens mij dat het toestel naar Belgie moet , maar ze hebben wel een goede service op de eerste 2 maanden als het toestel niet goed is. Ik geloof dat het toestel dan ook omgeruild werd voor een nieuwe. Het is qua merk vergelijkbaar met Xiaomi (redmi). Ik beide gevallen bucks for money en Realme groeit en komt binnenkort ook met tablet en zelfs laptops.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 15 juni 2021 20:32]

Ik ken het merk niet, en ben dus wel benieuwd naar de softwareondersteuning die het bedrijf biedt. Ik zie wel een hele hoop specs in de advertentorial hier voorbij komen, maar ik mis de gegarandeerde tijdsspanne voor security-updates, het aantal Android-versies dat het toestel krijgt en wat de voordelen zijn van de schil die ze om Android heenbouwen.

Heel fijn zo'n snelle CPU, maar zonder software wordt het gewoon een snel botnet in plaats van een snelle smartphone.

De laatste flagship killer die ik overwogen heb was de Oneplus vanwege hun uitstekende ondersteuning voor Cyanogenmod/LineageOS; is er ook een dergelijke community voor dit merk?
De realme 2 pro heeft lineageos ondersteuning. Wie weet komt dit ook voor deze telefoon.
Praktisch elk toestel met een Snapdragon chip wat enigzins populair is heeft de mogelijkheid om LineageOS te draaien, als het niet via officiele support is dan een port van een ander toestel.
Het kan wel, maar op mijn huidige telefoon moet ik vage ROMs van fora downloaden of zelf de boel gaan porten en compilen. Dan sla ik over.
Heb je zo'n exotische telefoon dan?
Xiaomi Mi 9, de basisvariant heeft geen officiële support. De 9T volgens mij wel, maar dat is niet direct compatible.
Yep, staat niet op de site... Maar de instructies van getdroidtips.com zijn over het algemeen ook wel betrouwbaar, hoewel niet altijd up-to-date.
Het blijft een beetje hobbyen om eerlijk te zijn. Ik beschouw een telefoon net als een laptop of desktop als een stuk hardware waar een OS op draait. Helaas is de smartphonewereld nogal verziekt wat dat betreft. Als ik een laptop zou tegenkomen waarbij je hemel en aarde moet bewegen om er Linux op te installeren, dan laat ik h'm mooi links liggen. Echter moet je in smartphoneland maar slikken wat de leveranciers voor je bedenken.
Ik heb jaren zonder problemen Cyanogenmod en Lineage weeklies op mijn OnePlus One gedraaid, dat was allemaal uitstekend. Ik ben zeer te spreken van de LOS schil die lekker dicht bij stock Android zit met wat power features ernaast.

Voor de Mi 9 staan op XDA wel wat ROMs maar ik wil de garanties van het LOS zelf hebben voor ik overweeg om over te stappen voor dagelijks gebruik. Ik heb het apparaat recent geroot dus veel van de dingen waar ik normaal een ROM voor zou downloaden, zijn gelukkig opgelost. Toch vind ik MIUI gewoon net niet fijn, te veel tracking die ik terugzie in mijn pihole en de feel van het OS is veel te nep-iPhone.

Op laptops heb je overigens ook vaak genoeg problemen, hoe nieuwer de hardware hoe slechter het met Linux werkt. Koop nooit een laptop met Nvidia hardware als je een vloeiend Linuxsysteem wilt...

Elke keer als ik naar de status van postmarketOS kijk, zie ik veel verbeteringen. Wie weet is puur Linux over vijf jaar gewoon zo te installeren zodra iemand de kernel werkend heeft gekregen, dan zou ik dat zeker overwegen. 't zou een mooi excuus zijn om eindelijk WhatsApp te droppen, al zou ik mobiel bankieren wel missen...
Zelf heb ik een Realme x2 pro, die heeft geen officiële LineageOs ondersteuning. Ook de ondersteuning vanuit Realme is bar slecht moet ik zeggen. De update naar Android 11 zou in december komen, en is er nog steeds niet. Realme heeft zijn focus liggen op india, en europa interesseert ze geen hol.
De Beta zou in december komen en daarvoor moest je je aanmelden als ik me niet vergis.
Dan zet je er toch lekker een firmware van India op? Problem solved! :)
Geen gek idee hoor! Is ook in het Engels.
Dat klopt.
Ik ervaar hetzelfde met mijn Realme x2 pro. Rechtstreeks gekocht van Realme Europe. Er wordt veel beloofd voor de update van Android, maar helaas wordt niets waargemaakt. Kwalitatief een zeer goed toestel!!!
Dat zijn we wel flinke specs voor €500. Chapeau!

Ik hoor echter (verdacht) weinig over de software die erop zit. Ik snap dat het Android is, maar mijn ervaring met Chinese Android telefoons vertellen mij dat dit toch wel hit or miss kan zijn kwa extra bloat functionaliteit.

Maar goed, wellicht dat we dat ooit in een review teruglezen.
Op mijn Realme X2 Pro zit een versie van Android die redelijk clean is (maar nog wacht naar een update naar Android 11). Ik ben op het moment op zoek naar een opvolgen en twijfel tussen de Realme GT en de Poco F3. Als 1 van beide in het Android One programma had gezeten was het een instant buy geweest voor mij.
Ik had dezelfde twijfel als jou, maar de camera van de Realme schijnt niet al te best te zijn, en dan met name de lenzen.
De Poco is een supertoestel voor de prijs, maar ook hier schijnt de camera niet al te best te zijn, ik heb zelf de Poco F1 met Gcam en deze maakt goede foto's, mijn vrouw heeft de F2 Pro, maar deze maakt bedroevend slechte foto's, ook met Gcam!
mijn keuze zou dan de Poco F3 zijn en tja wil je echt goede foto's dan kom je toch in een andere prijsklasse. (tip; check dxomark.com)
De camera is juist de reden dat veel mensen afknappen op de Poco F3, daar lijken ze (bewust?) flink op bezuinigd te hebben deze ronde. Ik weet nog niet wat de opvolger van mijn F1 met gcam gaat worden, maar de F3 lijkt het in ieder geval niet te zijn.
Blijft jammer hoeveel mensen hier in de comments dxomark aanhalen. Er zijn zoveel redenen om heel snel te stoppen met dat als check te nemen.

Aangezien ik te lui ben om het uit te typen, hier een video die het mooi uit legt:
https://www.youtube.com/w...ab_channel=Mrwhosetheboss
Jammer dat de F3 mindere foto's maakt, m'n F1 schiet nog steeds prachtige plaatjes. Ook het ontbreken van een SD-slot t.o.v. de F1 is jammer. Op alle andere gebieden is het wel 'n veel beter toestel maar toch geen blinde aankoop meer voor mij zoals de F1 destijds. Al denk ik niet dat er veel alternatieven zijn qua prijs/kwaliteit, maar de camera is voor mij toch heel belangrijk.
Als ik me niet vergis voert Realme dezelfde softwareschil als Oppo toestellen. Kwa bloatware valt dat reuze mee. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik op de Samsung A52 (van het werkt notabene) meer bloatware heb staan vanuit Samsung dan wat ik op mijn Oppo Reno heb gezien.

Kwa schil als het idd met ColorOS overeenkomt, dan is dat redelijk oke.

[Reactie gewijzigd door Slaiter op 15 juni 2021 15:41]

Is ColorOS in de afgelopen jaren dan zo debloated? Ik heb enkele jaren geleden een Oppo gehad en dat was misschien de meest bloated Android-versie die ik ooit heb gebruikt, vandaar dat ik je post een beetje verbaasd zat te lezen.
Is zeker nog aanwezig.
Ik weet niet hoe het vroeger was en vergelijk dus op dit moment met de Samsung (niet alleen kwa aantal maar ook kwa verwijderbaar zonder kunst en vliegwerk.
Oh, ik verwacht dat de LineageOS ROM er spoedig is. Niets om je druk over te maken dus.
Helaas, vandaag heeft Belsimpel de cachback actie verwijderd en zeggen ze dat de €100 korting al verwerkt is in de prijs. Je betaalt nu dus €599 ipv €499 en baal nu enorm. Zat gister te twijfelen en door deze Tweakers actie gister de knoop niet doorgehakt. Zou 'm nu toch kopen (win toch niets) en de €100 korting is dus door mijn neus geboord. Erg slechte actie van Belsimpel.
Stiekem best wel benieuwd naar dit toestel. Zelf heb ik al een tijdje smartphones van Oppo en het bevalt tot nu toe erg goed.
Asl vrijwillig prisoner in het Apple continent/ecosysteem vind ik dit een uitgelezen kans om mij, door een op papier geweldig toestel, te laten overtuigen om uit mijn comfortzone te komen!
De fysieke sterkte van een koelsysteem is een issue in een telefoon? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Ik kan me ook niet heugen wanneer ik ooit last gehad zou hebben van een desintegrerend koelsysteem in mijn telefoon.

Dan weer wel van oververhitting. En op dat vlak zou ik, als leek, denken dat een koperen koeler waardevoller is dan een van (deels) staal. Misschien heb ik het heel erg mis, en is dit een punt waarop we allemaal moeten gaan selecteren in de toekomst.. maar vooralsnog klinkt het als onzin.
Ik merk dat ik telkens weer naar de 'bekende' merken als Samsung neig bij aanschaf van een nieuw toestel, gezien de specificaties van bijv. Realme ben ik daarmee eigenlijk een dief van mijn eigen portemonnee.. ik ben heel nieuwsgierig naar de gebruikservaring van een minder duur merk.
Ook wel goed dat dit merk dan de markt beetje extra open trekt. Nu moeten de grote dames en heren wel extra gaan innoveren of prijs aanpassing gaan doen.
Wel natuurlijk nog onder voorbehoud dat dit nieuwe merk zich eerst moet gaan bewijzen. Updates, service etc.
Voor de prijs heeft het toestel zeker goede specs.

[Reactie gewijzigd door Equazor_ op 15 juni 2021 15:32]

Zou hem graag reviewen, zou goed uitkomen ook want m'n huidige toestel heeft net een valpartij gemaakt en het scherm is dusdanig beschadigd dat een nieuwe wel welkom is :-)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True