Advertorial

Door Tweakers Partners

Achmea krijgt hagelschade in glastuinbouw sneller in beeld met machine learning

10-02-2021 • 12:00

41

Om sneller inzicht te krijgen in schade na een grote storm of fikse hagelbui zet financiële dienstverlener Achmea machine learning in. Met de IT-oplossing ‘Skye’ worden luchtfoto’s van schade aan tuinbouwkassen beoordeeld met een TensorFlow-model. Tijdens de Tweakers Digital Meet-up AI verzorgt Achmea een sessie over het project. Een van de uitdagingen was het vinden van een oplossing die schade-experts zelf kunnen toepassen en verbeteren.

Stormen en hagelbuien zorgen soms voor grote schade, zeker lokaal. Vooral in de glastuinbouwsector worden hagelbuien gevreesd. Zo zorgde een hagelbui in Noord-Brabant in de zomer van 2016 voor vele miljoenen euro's aan schade, verdeeld over 160 klanten van Achmea. De financiële dienstverlener is in Nederland marktleider in het verzekeren van glas- en gewasschade bij glastuinbouwondernemers. “Een van onze uitdagingen is om snel inzicht te krijgen in deze schades en daarmee onze schade-experts, taxateurs en noodhulpcoördinatoren beter in te zetten”, vertelt Martijn Feenstra Kuiper, productmanager bij Achmea. “Daarom zijn wij enkele jaren geleden begonnen met het gebruiken van luchtbeelden, gemaakt door helikopters, vliegtuigen en drones.”

De volgende stap was om deze beelden slimmer te gebruiken. “In plaats van het inventariseren van de schade bij de kassen, met de honderden ruiten die verspreid in elke kas stuk waren, waren we nu bezig met het beoordelen van grote hoeveelheden foto’s. Dat is nog steeds een erg langzaam proces. We vroegen ons af of technologie, in het bijzonder machine learning, ons daarbij kon helpen.” Uit deze vraag werd Skye geboren, een oplossing die Achmea helpt om schades sneller te beoordelen. Reinier Buskens, datascientist bij Achmea, bouwde Skye met nog een collega. “Het is een combinatie van een SQL-server, een databricks-omgeving waarin je Python-scripts kunt aftrappen, een storage-omgeving in Azure waarin je foto’s laat landen en kunt beheren, een data factory – ook in de cloud – en nog wat andere functionaliteiten eromheen”, aldus Reinier.

Nieuwe oplossingen in beeld

“Het leuke van Skye is de modulaire opbouw”, zegt Reinier. “Die zorgt ervoor dat we meerdere modellen kunnen trainen, implementeren en gebruiken.” Dat trainen is overigens nog wel een uitdaging, omdat grote hagelschades zoals in Noord-Brabant weinig voorkomen. “Dat gebeurt misschien eens in de vier of vijf jaar, zodat er maar beperkte data beschikbaar zijn om het model te trainen. Daarom kijken we nu naar hoe we Skye frequenter kunnen inzetten, zoals voor het meten van schade na lokale windhozen. Dit om ervoor te zorgen dat als er zich weer zo’n grote calamiteit voordoet, het systeem daar klaar voor is.” Ondertussen komen met Skye ook nieuwe use cases binnen bereik. “Daar denken we veel over na. Neem bijvoorbeeld hulp in het buitenland. Onze schade-experts zitten vooral in Nederland, maar veel Nederlandse tuinders zijn in andere landen actief. Stel dat iemand in Canada bij ons een verzekering afsluit, waarom zouden we deze klant dan geen drone cadeau doen? Als hij dan schade heeft, kunnen we aan de hand van de daarmee gemaakte beelden toch snel helpen.”

Een andere use case is het werken met satellietbeelden. “Een barst in een ruit van een kas ziet een satelliet nu nog niet. Maar een gat van twee meter bij één meter tachtig wel. En dat verbetert alleen maar. Met elke satelliet die de lucht in gaat, krijgen wij weer betere informatie. En wanneer wij door middel van luchtfoto’s ons model beter hebben getraind, kunnen we op termijn ook minder gedetailleerde beelden inzetten.” Het is overigens nog een hele opgave geweest om het model, dat gebouwd is met TensorFlow, te leren hoe het glasschade herkent. “We begonnen in 2018 met architecturen die zo complex waren dat het voor ons niet praktisch was. We konden al die beelden onmogelijk zelf labellen om het model te trainen. Dat deel wilden we juist aan de gebruikers in de business overlaten, om snel en wendbaar te zijn in onze modelontwikkeling.”

Simpele user interface

De oplossing voor dit vraagstuk vond Reinier toen hij een Google-captcha tegenkwam. “Ik dacht: waarom bouwen zelf niet zoiets? Het leek in elk geval een interessante oplossing voor het labelen van foto’s. En daarmee hebben we in korte tijd, in samenwerking met onze schade-experts, zoveel labels verkregen dat we een eerste model konden bouwen. We willen ook voor het detectiemodel, dat gebaseerd is op YOLO v3, toe naar een simpele user interface waarmee je makkelijk kunt labelen en trainen. Zodat het model ook echt van de schade-expert wordt en niet alleen een datascience-feestje is.”

Het model werkt nu zo dat foto’s door de leverancier worden klaargezet in een Amazon S3-opslagomgeving. “Op het moment dat de foto’s klaar worden gezet, worden ze via een data factory naar de Skye-omgeving gekopieerd. Skye gaat met de foto's aan de slag en presenteert de expert in de rapportagetool Power BI een rapport met daarop een overzicht van de schades en een prioriteitenlijst die aangeeft welke kassen als eerste aandacht nodig hebben. Niet onbelangrijk: het volledige proces van schade beoordelen, dat voorheen minstens vijf dagen duurde, kan nu worden teruggebracht tot 48 uur.”

Tweakers Digital Meet-up AI

Tijdens de Tweakers Digital Meet-up AI vertellen Reinier en Martijn over Skye. Wat gaan zij het over hebben? “Natuurlijk zullen we het hebben over de ontwikkeling van het model”, zegt Reinier. “Maar eerlijk gezegd zou ik inmiddels al veel dingen anders doen, omdat je inzichten en ook de beschikbare technologie veranderen. Maar ook belangrijk is om te benadrukken dat het om een model gaat waarmee de gebruikers zich vertrouwd voelen, waardoor ze meer geneigd zijn om het te gaan gebruiken.” Verder wil Martijn de samenwerking benadrukken die het project zover heeft gebracht. “De samenwerking tussen de business en IT is wel de sleutel tot succes, daardoor hebben we nu technologie op de werkvloer op basis van machine learning die we kunnen toepassen en doorontwikkelen. Vergeet ook niet dat dit geen project is waar een heel team voortdurend mee bezig is geweest. Het verzekeren van glastuinbouw is een nichemarkt en onze afdeling is voor Achmea-begrippen vrij klein. Skye is echt tussen de bedrijven door ontwikkeld, steeds met hooguit twee ontwikkelaars en één specialist voor de integratie van het model. Dat je dan al zoveel kunt bereiken in een complexe bedrijfsomgeving vind ik best bijzonder.”

Meer weten over Skye en hoe Achmea ML toepast? Bezoek deze sessie tijdens de Tweakers Digitale Meet-up AI op 11 februari. Voor meer informatie over het evenement, het programma en inschrijven, klik je hier.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar een advertorial en tot stand gekomen dankzij Achmea en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers-events zoals Meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Reacties (41)

41
41
23
1
0
7
Wijzig sortering
Waarom gebruiken ze eigenlijk zoveel glas en geen polycarbonaat? Dat kan veel beter tegen hagel en weegt ook nog eens een stuk minder.
Polycarbonaat heeft nogal wat nadelen: Het houdt meer licht (en dus juist de energie die je in je kas wil stoppen) tegen, zo'n 20 procent, het is minder weerbestendig en minder duurzaam (op den duur verdoft polycarbonaat, je krijgt sneller last van algvorming etc.)

Daarnaast kan polycarbonaat wel beter tegen hagel, maar alles wat een beetje hard is en erlangs waait (een tak bijvoorbeeld) trekt krassen.

[Reactie gewijzigd door pagani op 22 juli 2024 13:39]

Ah, helder. Ik dacht dat vooral plexiglas nogal krasserig is en dat het met polycarbonaat wel meevalt. Dat licht tegenhouden is in de zomer juist weer handig, scheelt weer alles wit kalken.
omdat het aanzienlijk duurder is, en hoevaak komt dit extreem weer nu voor?
Blijkbaar vaak genoeg dat Achmea er in investeert.
Ze investeren niet in preventieve technieken maar in reactieve technieken. Dat zegt dus dat preventie hier meer kosten met zich meebrengt dan herstel.
Achmea wil graag een transparante verzekeraar zijn......
Draaiboek voor dit, draaiboek voor dat, draaiboek voor zo.
Als er een bedrijf zijn regels vaak aanpast in hun voordeel, zijn het wel de verzekeringsmaatschappijen.
Sinds mijn maatje bij zo`n bedrijf gewerkt heeft (jaren) heb ik geen polis meer in huis en komt er pas een polis die echt iets doet ipv kastje naar de muur te sturen om er maar onderuit te komen om te moeten betalen.
Mag het wel over bedrijven heen vliegen en alles in kaart te brengen om daar weer de polis voor aan te passen?
Met dusdanig veel klanten, procedures en wetten waar ze zich aan moeten houden kan je natuurlijk niet alles lekker on the fly doen.
Vind het overigens wel knap, want als jij in NL een huist koopt ben je verplicht om overlijdensrisico-, inboedel- en opstalverzekeringen te hebben. Ga je dan maar geen huis kopen?

Los van het feit dat ik het in grote lijnen met je eens ben, zij verdienen geld door te proberen niet uit te moeten betalen, of zo min mogelijk.
Kan je al nagaan hoe men gelobby`d heeft dat ze een verzekering kunnen verplichten, terwijl de WA niet verplicht is, terwijl het wel de wettelijke aansprakelijkheid is ;) enkel maar om hun te bevoordelen en jou te benadelen.
Je vergeet voor het gemak wel dat er ook best wat problemen zijn ontstaan omdat mensen dus onverzekerd waren en huizen met tonnen schuld afbranden. Van een kale kip valt niet te plukken. Idem dito met WA en auto's. Kijk wat een probleem dit in Engeland geeft.

Je kan alles negatief bekijken en als machtsmisbruik, maar gezien de kosten en de potentiële waarde vind ik het zo gek niet. We hebben het hier niet over 1000 euro die je verzekerd, maar 100.000 tot het 10-100 voudige.
Waarom moet een juwelier, zijn bedrijf aanpassen naar de regels van de verzekering, anders wordt er niet uitbetaald of maar een deel, en waarom deze kassenboeren niet.
Ik zie hier al het volgende kosten plaatje komen, me neemt maar glas A ipb B want is beter hagel beschermd ;)
Natuurlijk weet ik ook dat dit niet om €1000 gaat maar om het veelvoudige, maar het principe blijft hetzelfde, je verzekert/dekt je in tegen ongevallen of ongemakken.
Zo moeilijk is het allemaal niet. Een verzekeraar is ook gewoon een commercieel bedrijf dat graag winst maakt. Risico's worden ingecalculeerd en soms wordt er van de klant verwacht dat deze bijdraagt aan het inperken van het risico. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een gecertificeerd autoalarm als voorwaarde voor het tegen diefstal kunnen verzekeren van een exclusieve auto. Zonder dit alarm zou de verzekeraar door het toegenomen risico het dubbele aan premie moeten rekenen waardoor het voor niemand interessant meer is.
Het is nog maar afwachten of je ooit wat gaat zien van die 100.000 op het moment je aanspraak doet op je verzekering. Verzekeraars zijn in wezen vervelende instellingen, die in principe de wet misbruiken. :)

[Reactie gewijzigd door Luxicon op 22 juli 2024 13:39]

Komt die 'verplichting' niet vanuit de hypotheekverstrekker?
Die ziet zijn onderpand niet graag in rook opgaan.

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 22 juli 2024 13:39]

De hypotheekverstrekker ben je zelf. Je bedoelt waarschijnlijk de hypotheeknemer (een bank bijvoorbeeld).

Ik was in de war met hypotheekgever (= eigenaar van het huis).

Hypotheekverstrekker == hypotheeknemer: https://adviesnederland.n...ekverstrekkers-betekenis/

Alleen formeel niet: https://www.wegwijs.nl/fi...iten/hypotheekverstrekker
Woord hypotheekverstrekker klopt niet

Zou je specifiek kijken naar de betekenis van het woord hypotheekverstrekker, dan klopt het niet. Formeel wordt met ‘hypotheek’ nog altijd bedoeld: jouw huis als onderpand van de hypothecaire lening.
* ookhoi maar weer aan de slag met zaken waar ie wel verstand van hoopt te hebben

[Reactie gewijzigd door ookhoi op 22 juli 2024 13:39]

Het huis is vaak het onderpand
Anoniem: 162126 @Zebby10 februari 2021 13:06
Verplicht? Misschien voor een hypotheek maar er zijn geen wettelijke verplichtingen voor de een inboedel en opstalverzekering hoor. Overlijdensrisicoverzekering ook niet trouwens.
Dus jij hebt geen ziektekostenverzekering? Volgens mij is dat in NL verplicht en in de rest van de wereld een hele grote aanrader om wél te hebben!

Of je moet voldoende geld achter de hand hebben om zelf de kosten voor een noodzakelijke behandeling op te hoesten. Dan heb je inderdaad geen verzekering nodig. Want een verzekering heb je voor zaken die niet zijn te voorspellen maar waarvan de kosten dermate hoog zijn dat je ze niet zelf kunt dragen.

Een annuleringsverzekering voor een vliegticket zal ik nooit afnemen: Omdat ik het ticket kan betalen toon ik al aan dat ik die kosten voor mijn rekening kan nemen. Een ziektekostenverzekering die ook in het buitenland de kosten dekt, die heb ik dan wel weer: Die kosten kunnen heel snel heel hoog oplopen wanneer er iets serieus aan de hand is.
Vraag je dan eens af, waarom verplicht ziekenfonds (door lobby`en en wanbetalers) en geen WA verplicht :F
Ik snap je en geef je ook gelijk, maar vraag je eens af hoe het kan en waarom.
Ik zal je een voorbeeld geven over het ziekenfonds.
In het gulden tijdperk, kon met totaal aanvullend verzekerd zijn voor fl400 p/mnd, nu kost je ziekenfonds minimaal al €300, zonder aanvullende verzekering. Welke smoes denk je dat men gebruikt? Juist; inflatie (en machinelearning) want alles wordt toch duurder.
Ik krijg het niet allemaal mee, maar volgens mij betaal je iets meer dan 100 euro per maand voor je ziektekostenverzekering in NL. Dan kun je nog een paar tientjes uitgeven aan de extra's, en dan houdt het op. (als ik de website van Interpolis mag geloven)

En 400 gulden zo'n 20 jaar geleden, dat is anno nu minstens 400 euro.

Niet lullig bedoelt, maar volgens mij is een ziektekostenverzekering in NL niet bijzonder duur. Ik betaal hier (Brazilië) aanmerkelijk meer! Al is het hier dan ook totaal anders ingericht waardoor je het niet goed kunt vergelijken.
Hoi @cariolive23 en @Nympho

Ik kan me goed voorstellen dat jullie denken dat een zorgverzekering hier iets meer dan honderd euro per maand kost, wat precies de bedoeling is van het ingewikkelde belasting beleid.

De werkelijkheid is toch wel even anders. De zorgpremie is niet de enige bijdrage die je levert voor het zorgstelsel wat we hebben. Kort samengevat draag je bij op 4 manieren:
- Inkomensafhankelijke bijdrage (7% van brutoloon)
- Zorgpremie (Basis + aanvullend, gem. 125 euro/maand)
- "Eigen Risico" (max 385/jaar) *
- "Eigen Bijdrage" (max 250/jaar) **

Jan Modaal verdiend volgens het CPB zo'n 35000 euro bruto per jaar, wat inclusief vakantiegeld en 13de maand is. Hij blijkt sinds vorig jaar een chronische aandoening te hebben. Gelukkig is hij nog wel in staat te werken voor 80% van zijn inkomen. Het jaar er voor verdiende hij namelijk afgerond 44000 bruto. Voortaan zal hij het met 9000 euro per jaar minder moeten doen. Hij krijgt door zijn chronische aandoening nu wel het voordeel dat hij vanaf nu jaarlijks het maximale bedrag voor de "eigen risico" en "eigen bijdrage" gespreid kan afbetalen over 10 maanden.

Door deze hele toestand is hij zich af gaan vragen hoeveel hij per jaar daadwerkelijk bijdraagt aan het zorgstelsel. Wat blijkt, hij betaald jaarlijks 2450 euro voor de inkomensafhankelijke bijdrage, 1500 euro aan zorgpremie, 385 euro aan "eigen risico", en 250 euro aan "eigen bijdrage". In totaal komt dat neer op 4585 euro per jaar. Maandelijks komt dat dus neer op 382 euro per maand, dat is wel heel wat meer dan wat de basispremie doet vermoeden (110 euro per maand). Hij beseft zich dat hij dus afgerond bijna 400 euro in de maand belast wordt voor het zorgstelsel, wat procentueel gezien neer komt op 13.1 procent van zijn jaarlijkse bruto inkomen. Zou de vergrijzing dan al in gang gezet zijn? Oh nee, die moet nog komen :D

-----------------------------------------------------
* Voor mensen met een chronische aandoening is dit uiteraard geen eigen risico maar gewoon een verkapte verhoging van de maand premie, en dat terwijl ze daarbovenop vaak door hun toestand juist minder kunnen verdienen dan wanneer ze gezond waren. Noem het dan gewoon een "Zieke Premie", dat past letterlijk en figuurlijk :D

** Wanneer je verplicht wordt om nog wat extra geld toe te leggen voor zorg, dan is dat een "Verplichte Bijdrage". Eigen bijdrage insinueert dat je graag uit je zelf wat wil bijdragen, wat uiteraard niet het geval is aangezien je al gedekt denkt te zijn door de zorgpremie die je betaald.
Vroeger zat er in std basis verzekering veel meer, is nu helemaal uitgekleed en als aanvullend neer gezet.
En de fl400 is nu reken maar x2 ;) en door de inflatie nog meer, dus de basis van €110 lijkt hetzelfde, maar je krijgt niet hetzelfde :)
Wat krijg je dan niet voor die 110 euro per maand? Wat overigens spot en spot goedkoop is.

Ga je eens verdiepen in de ziektekostenverzekeringen in andere landen, dan bekijk je de kosten in NL ineens met hele andere ogen.
Maak niet de fout om te denken dat je klaar bent met 110 euro in de maand. Dat geld alleen als je gezond bent.

Niet dat ik klaag, maar jij gaat veel te kort door de tegengestelde bocht.
Leg dan eens uit wat er ontbreekt. En ja, ik weet dat jullie ook een eigen risico kennen. Maar ook dat is maar iets van 350 euro (toch?) per jaar, zo'n 30 euro per maand.

En mocht je stellen dat de halfjaarlijkse controle bij de tandarts niet is verzekerd, daar heb je überhaupt geen verzekering voor nodig. Dit zijn vaste onderhoudskosten voor je gebit, die je goedkoper direct uit eigen zak kunt betalen dan dat dit via de administratie van jouw verzekeringsmaatschappij kan worden gedaan. Uiteraard zouden ze deze voorspelbare kosten ook gewoon optellen bij de kosten voor jouw polis. Dus mocht je 500 euro per jaar betalen voor dit onderhoud, moet een verzekeringsmaatschappij hiervoor een 550 euro per jaar bij jou (!) in rekening brengen bij jouw polis. Dan betaal ik mijn eigen onderhoud liever zelf :-)
Vergis je ook niet dat eigenlijk de premies hier , ver omlaag kunnen nog.
5% van de ziekenfonds gemachtigden, gebruiken bijna al het ziekenfonds geld op met hun behandelingen.
Spuitje elke maand à €21.000 en zoek maar verder naar dit soort zieken en kosten en wie deze dragen.
In mijn jeugd (jaren 70-80) zat fysiotherapie gewoon in het basis pakket, nu bij de een 6 behandelingen, bij de ander iets meer of het zit niet eens in het pakket.
Al de goeden moeten lijden onder de slechten (wanbetalers en dure langdurige zieken.
als je bij zo`n maatschappij werkt, krijg je elke week, draaiboeken te leren, om onder de zaken uit te komen, niet om de goeden te bevoordelen ;) zo ook dus met de "verplichte ziekenfonds" die eigenlijk hier door de duitsers is gebracht ivm de werknemers nu meer konden afdragen aan belastingen en betalingen, want dit was nm vrijwillig.
Al de goeden moeten lijden onder de slechten (wanbetalers en dure langdurige zieken.
Wanbetalers heb je een deurwaarder voor, dat mag geen (groot) probleem zijn. En langdurig zieken, dat is toch precies de gedachte van een verzekering? Diegene die geen aanspraak maakt op de verzekering, draagt bij aan de kosten van diegene die er wel gebruik van moet maken. Wanneer je dat niet wilt, moet je geen verzekeringen afsluiten en ook niet gaan piepen wanneer jij alles kwijt raakt omdat je de rekening niet kunt betalen. Wanneer je de "kosten" in NL bent gewend, kan een ziekhuisopname in het buitenland nog wel eens voor een verrassing zorgen...

Je sluit een verzekering af voor zaken waarvan je hoopt dat je de verzekering nooit nodig zal hebben.
Mee eens en in mijn ogen geen probleem ook, maar wel als mijn premies maar omhoog blijven gaan, voor minder. Zo lang ik gezond ben, heb ik het niet nodig, maar ben ook blij ermee, dat als ik geblesseerd raak of een ongeluk krijg.
Maar ik heb het niet over het buitenland, maar hier over een verzekeringsmaatschappij, die alles in kaart wil brengen, om zo nog leukere en duurdere polissen te verkopen.
Want de boeren wordt al aan alle kanten de nek gewrongen met regeltjes en weer nieuwe eisen om aan een nieuwe polis te kunnen voldoen, als je een bepaalde dekking wil.
Wie betaalt uw kosten bij een ongeval waarbij het uw schuld is?
Heb ik niet en kan ook niet. Nog nooit een ongeval veroorzaakt ;) dus jaren bespaard op die idioterie, lekker ervan op vakantie, de wereld bekijken.
Hoe moet ik lopend een ongeval veroorzaken?
Mijn excuses.
Ik wist niet dat u in een land woonde waar voetgangers geen ongevallen veroorzaakte
Mijn excuses.
Ik wist niet dat u in een land woonde waar voetgangers geen ongevallen veroorzaakte
Anders; ik ken mezelf en weet dat ik geen vreemde dingen doe, waardoor jij een deuk in je auto krijgt of je ramen eruit liggen, en dan nog, die wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, is niet verplicht ;) maar ben wel wettelijk aansprakelijk 8)7

edit; typo

[Reactie gewijzigd door GameNympho op 22 juli 2024 13:39]

ola, we hebben hier een Mr Perfect. En u woont helemaal alleen op een eiland. 8)7
(een 'ongeval' gebeurt onverwacht. Daar hoef je dus gn domme dingen voor te doen)

[Reactie gewijzigd door OxWax op 22 juli 2024 13:39]

Met de IT-oplossing ‘Skye’ worden luchtfoto’s van schade...
Bij Schiphol ook?
Hebben ze zeker een ontheffing op no-fly zones.
Satellietbeelden zijn dan idd de oplossing.

[Reactie gewijzigd door DJMaze op 22 juli 2024 13:39]

Dat leren en trainen is nodig, maar hoe voorkomt dit oneerlijke verschillen?

Het lijkt alsof er met dat leren er iedere keer een nieuwe schadeexpert ontstaat met eigen beperkte kennis en motivatie en je maar moet afwachten hoe gunstig die voor je mee helpt of tegen werkt om als verzekeraar geld te besparen of als verzekerden eerlijke compensatie te krijgen. Hoe voorkomt men dat iemand de pech heeft met een ongunstige generatie te maken te hebben of dat een ander dat had?
Punt is dat juist de mens extreem slecht is in objectieve visuele inspectie. We hebben het in een van onze fabrieken eens getest: Een honderdtal samples visueel laten inspecteren, de volgende dag weer een honderdtal samples visueel laten inspecteren. Hierbij keken we alleen naar de hoofdverdeling (goed/niet goed), en lieten we de subverdeling in niet goed (krassen, dutsjes, strepen etc.) buiten de vergelijking. Stiekem vertelden we er niet bij dat het dezelfde samples waren. Resultaat: Meer dan 20% verschil.
Dat een mens extreme afwijkingen kan hebben wil niet zeggen dat een door de mens bedachte oplossing dan beter is. Daarbij lijkt deze oplossing een onderdeel van een menselijk proces. Mijn vraag gaat er dus niet om wie uiteindelijk beter kan zijn maar hoe ze nu voorkomen dat het in de tijd dat ze het als oplossing menen te zien ongelijkheid en onredelijkheid voorkomen.
Dus de mensen die bij achmea verzekerd zijn, krijgen geheel automatisch een vergoeding voor de schade?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.