Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Tweakers Partners

De nieuwste LG-oledtelevisies reviewen? Meld je dan nu aan voor het testpanel!

12-12-2020 • 09:00

299 Linkedin

LG heeft de laatste jaren een dominante positie verkregen op het gebied van oledpanelen. De fabrikant levert schermen aan derden, maar maakt ook eigen oledtelevisies: veelal fraaie technische hoogstandjes die in de regel hoge ogen scoren. In samenwerking met LG organiseert Tweakers een testpanel. Daarvoor zijn we op zoek naar community-leden die de 2020-modellen LG OLED55CX6LA en LG OLED65CX6LA eens goed aan de tand willen voelen.

LG heeft de tijd mee. Alle streamingdiensten hebben de afgelopen maanden een groei in abonnees opgetekend en door het wegvallen van vakantieplannen is er financiële ruimte voor andere zaken, zoals de aanschaf van een nieuwe televisie. Bovendien zorgt de introductie van de nieuwe spelcomputers PlayStation 5 en Xbox Series S/X ervoor dat veel gamers met een goedgevulde beurs een tv-upgrade overwegen. Of de OLED55CX6LA en OLED65CX6LA aan alle kijkwensen voldoen, zal moeten blijken wanneer de leden van het testpanel zich veertien dagen lang uitleven op deze televisies van LG.

Levendige beelden vol detail

Beide modellen leveren Ultra HD-beelden in 4k, met ondersteuning voor hdr-gaming, Dolby Vision IQ, Filmmaker Mode, HLG en HDR 10 Pro. Dat levert in theorie een groot contrast, grote kijkhoeken, diepzwarte beelden en levendige, gedetailleerde kleuren op, aangestuurd door de a9 Gen3-processor. De vormgeving van beide schermen is minimalistisch, maar dat maakt de televisies zeker niet vederlicht. Er is een ondersteunende voet nodig om de schermen op hun plaats te houden; ze wegen respectievelijk 23 en 32,6 kilogram.

Voor gamers zijn deze schermen zeker interessant, dankzij de ingebouwde gamefunctie en een reactiesnelheid van 1ms. De vier HDMI 2.1-poorten laten 4k-beelden met 120fps tot leven komen. Dankzij G-Sync van Nvidia, FreeSync van AMD en vrr (variable refresh rate) oogt gameplay flitsend en soepel, zonder haperingen en stotteren omdat het beeld synchroniseert met de bron. Gebruikers die hun next-gen consolegames graag fraai in beeld willen zien, lijken met beide LG-modellen dus over prima papieren te beschikken.

Zo doe je mee met het Tweakers-testpanel

Ben jij thuis wel toe aan een (tijdelijke) upgrade van je televisie en lijkt het je leuk om een review te schrijven over de LG OLED55CX6LA of OLED65CX6LA? Vul hieronder de poll in en geef aan dat je een van de twee nieuwe schermen wil testen.

Geldt voor jou het credo ‘hoe groter, hoe beter’, dan kies je het 65-inchmodel. Ben je wat kleiner behuisd of begint je partner of huisgenoot al te zuchten als je überhaupt over een nieuwe televisie begint, dan biedt de 55-inchvariant wellicht uitkomst. Maar vergis je niet, ook dat is nog altijd een flink scherm.

Uit alle reacties op de poll selecteert Tweakers willekeurig vier winnaars voor beide modellen, in totaal gaat het dus om acht winnaars. Mocht jij tot de gelukkigen behoren, dan zorgt Tweakers Partners ervoor dat een van de twee modellen jouw kant op komt. Je dient een review van je bevindingen op Tweakers te plaatsen. Als bedankje voor het testen ontvangen alle deelnemers een LG PMC-610 powerbank van 6700mAh.

Wil jij de nieuwe LG OLED55CX6LA of de OLED65CX6LA reviewen?

Poll


De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Voorwaarden

  • Je Tweakers-account moet voor 11 december 2020 actief zijn.
  • Meedoen kan tot en met 19 december 2020, alleen via de poll.
  • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
  • De winnaar krijgt uiterlijk 21 december 2020 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
  • De winnaar wordt at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
  • De winnaar is bereid en beschikbaar om in de twee weken na ontvangst het product te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
  • Winnaars ontvangen als dank voor het testen een LG PMC-610 powerbank van 6700mAh en een bol.com-cadeaubon ter waarde van €75,-.
  • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
  • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
  • Medewerkers van Tweakers en LG zijn uitgesloten van deelname.
  • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
  • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.

*Edit: naar aanleiding van de vele reacties ten aanzien van het bedankje hebben we, mede namens LG, besloten om naast de powerbank een bol.com-cadeaubon ter waarde van €75,- toe te voegen als bedankje voor het testen en reviewen van deze mooie OLED televisies van LG.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij LG en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Reacties (299)

Wijzig sortering
Voor een nieuw bijzonder product zijn veel mensen nog wel te pochen om hem gewoon voor de wow factor uit te proberen. Dit is het zeker niet, een OLED TV van 1300/2000 euro.
Daarnaast staat er weer een zeer karig bedankje tegenover (edit: Dit betrof eerst een EOL powerbank van 7w voor nog niet eens €10). Het is ook nog maar de vraag wat er gebeurd als je de TV per ongeluk omstoot of die uit zich zelf valt. Vaak staan er in die contracten dat ze de schade kunnen verhalen. Dat geldt ook voor het te laat inleveren / laten ophalen.

Bij een Samsung actie (contract) stond er 2 jaar geleden dit:
Samsung stelt aan Gebruiker voor een periode van veertien 14 dagen (“Testperiode”) om niet in bruikleen de volgende Monitor met toebehoren ter beschikking, welke Gebruiker hierbij verklaart in goede staat te ontvangen: Merk: Samsung U28D590D
Indien Gebruiker niet onmiddellijk voldoet aan het bepaalde in het voorgaande lid en ook na verzoek van Tweakers.net of Samsung daartoe niet de Monitor teruggeeft aan Samsung, verbeurt Gebruiker een boete van EUR 100,- voor iedere dag dat Gebruiker, na schriftelijk door Tweakers.net of Samsung aangemaand te zijn, aan zijn verplichtingen niet voldoet, zulks onverminderd het recht van Tweakers.net en Samsung om naast de boete volledige schadevergoeding te eisen.
Tweakers.net en Samsung gezamenlijk zijn bevoegd om, indien omstandigheden daartoe aanleiding geven, deze gebruikers- overeenkomst éénzijdig te wijzigen.
Edit:
Netjes dat Tweakers snel nog een cadeaubon van €75 er tegen over heeft gezet. Maar de beloning hiervoor was alleen maar een powerbank van een tientje die EOL (en niet meer te koop was).
Zelfs die €75 vind ik magertjes voor alle tijd die je eraan moet besteden en de risico die je loopt, maar goed, als er al €75 als beloning daar tegenover had gestaan, dan had ik nooit zo een reactie geplaatst. Het ging er mij om dat de minnen echt ver boven de plusjes zaten. Het lijkt wel alsof je je bijna vereerd moet voelen dat je een gunst mag verlenen aan een bedrijf dat in 2018 $147 miljard omzet heeft gehaald

[Reactie gewijzigd door Holland1994 op 12 december 2020 19:47]

Zo, ik vond dit soort acties al heel goedkoop van die leveranciers, maar dit geeft er nog een nieuwe dimensie aan. Ik hoop van harte dat deelnemers de kleine lettertjes héél goed doorlezen. Treurig dit.
tweakers zelf verdient er wel genoeg aan die fabrikanten betalen hier dik voor lol.
weet ik toevallig via via :)

[Reactie gewijzigd door BruceLee op 13 december 2020 03:49]

Goede toevoeging! Das wel een risico!

Ik vind de vergoeding ook een belediging. Maar als ik twijfelde over deze specifieke tv had ik wel meegedaan.

Vraag me wel af wat men van een review verwacht. “Vier sterren, helderheid kan niet laag genoeg” is al akkoord? Of zit er een minimum aantal woorden aan?
Zover ik weet moet je aan een bepaalde opbouw voldoen bij het testen. Voor een TV zal je waarschijnlijk dus iets moeten zeggen over het beeld, geluid en bouwkwaliteit oid. Hoe karig die categorieën beschreven mogen worden durf ik niet te zeggen.

In de mail van mijn test een paar jaar gelden stond het volgende over de categorieën:
We willen graag dat je de router test op de volgende onderdelen:

- Algemene beoordeling
- Featureset
- Prestaties
- Draadloos bereik
- Betrouwbaarheid & Stabiliteit
- Beheerbaarheid
- Ondersteuning
- Prijs
En het volgende over de lengte van de review:
Je hebt dan tot en met x datum de tijd om je uitgebreide review hier te plaatsen, maar dit mag natuurlijk ook eerder.
Moet zeggen dat er toen nog een prima compensatie tegenover stond (al was dit niet mijn drijfveer). Nadeel was wel dat je als leek geen vergelijkbaar materiaal thuis hebt. De gekregen router was veel beter dan mijn drie routers waar ik de beschikking over had om mee te vergelijken. Dat moet je altijd in je achterhoofd houden en kan er voor zorgen dat je2 review hoger uit valt dan het eigenlijk zou moeten wanne je een vergelijkbaar product in huis had.

Disclaimer: bovenstaande quotes zijn uit 2016

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 12 december 2020 11:37]

Helemaal eens. Een powerbank. Moet niet gekker worden. Bedrijven beseffen niet dat ze met deze gierigheid juist hun reputatie verslechteren. Wil je een goede review maken dan zit er echt wel wat tijd in...
Correctie: wil je een goede review krijgen dan hoort daar imho helemaal geen beloning tegenover te staan.
Men zou beter een TV kunnen verloten oid. Nu is het meer van : ik geef jou een cadeautje, dan geef je mij een positieve review. Kansloos testbeleid dit. Deze reviews zijn verkapte advertorials zonder kritische noot.
Goed punt. Je verwoord het beter dan ik. Loting zou de beste oplossing zijn en dan met voorwaarde dat dit onafhankelijk van conclusie plaats gast vinden ( ook bij slechte score kans op prijs)
Als ze positieve reviews willen "kopen", zullen ze wel met meer moeten komen dan een powerbank 😂.
Dat denk ik niet
Als bedrijf profiteer je sowieso van de publiciteit, en je moet reviewers wel belonen voor de tijd die ze in de review stoppen
Dat kost namelijk echt flink wat uren
En het wordt bij de reviews altijd duidelijk gemaakt welke compensatie er tegenover staat
Bovendien is de compensatie niet afhankelijk van de conclusie van de review, maar van de degelijkheid
Als jij een goede inboedel / WA-verzekering hebt, is schade die ontstaat geen enkel probleem.

Bij een goede verzekering heb je dan hooguit €100 eigen risico en ook dat is vaak af te kopen d.m.v. een iets hogere premie.

Ik heb een all-risk inboedel / WA verzekering voor rond de 100 euri per jaar en geen eigen risico en die dekt ook schade aan spullen geleend ed van derden.

En anders gewoon niet mee doen of eisen zwart op wit dan schade altijd voor hun rekening is.

[Reactie gewijzigd door bussie66 op 12 december 2020 15:08]

Het zal me niets verbazen wanneer je inboedelverzekering helemaal niets vergoed. Ze kunnen het best wel eens zien als arbeid voor een bedrijf en redeneren dat het bedrijf zijn bedrijfsmiddelen zelf moet verzekeren.
Mijn verzekering dekt niet ineens 2000 euro meer aan inboedel voor electronica. Dit zijn geen kleinigheden en kan me voorstellen dat sommige verzekeringsmaatschappijen kritisch zijn hierop.
TV valt meestal onder een andere dekking die 10/15K dekt
Ter nuance, natuurlijk gelden er 'kleine lettertjes' daar komen we niet onderuit. Ik kan wel zeggen dat in de bijna 6 jaar dat ik nu voor ons mooie Tweakers werk we deze voorwaarden nog nooit nodig hebben gehad.
Kleine lettertjes klinkt wat understated voor wat @Holland1994 hierboven noemde. Zoals ik die van toen lees, moet je voor je het product uit de doos hebt al verklaren dat het in prima staat geleverd is en is er meteen een boeteclausule die de tester niet beschermt tegen overmacht. Stel je hebt de pech dat de TV geleverd wordt met een kras, mag je dan daarvoor opdraaien? Of veel erger: Stel je hebt de pech om op de IC te belanden met COVID-19 na levering van de TV. Natuurlijk niet wat wie dan ook wenst, maar het kan gebeuren. Dan kan je dus te maken krijgen met die boeteclausule?

Ik heb op zich wel interesse om de 65 inch te testen en heb dat dus aangevinkt, maar mocht ik geselecteerd worden, zal dat afhangen van de uiteindelijke kleine lettertjes. Ik snap dat er wat afspraken moeten zijn, maar wat mij betreft kan dat niet een eenzijdig pakket aan voorwaarden zijn waarbij de tester in alle mogelijke gevallen aan het kortste eind trekt.
Er bestaat ook nog zoiets als redelijkheid, de lettertjes lijken wellicht wat eenzijdig, maar helaas is dit gewoon nodig. Er kunnen ook mensen met minder goede bedoelingen tussen zitten. Hebben we nog nooit meegemaakt, maar goed het kan. Iemand die niets te verwijten valt zullen we dan ook niet hard aanpakken. Ik wil maar zeggen dat je met een gerust hart kunt gaan testen, maar dat is en blijft natuurlijk je eigen afweging en keuze.
Als je bepaalde lettertjes niet gaat gebruiken, dan moeten die er ook niet instaan. Punt.

Je kan zeggen wat je wil, als puntje bij paaltje komt, dan tellen enkel nog de lettertjes. Als reviewer kan je je dan echt niet beroepen op redelijkheid, wat trouwens enorm subjectief is...
Dat is niet wat ik zeg, ik zeg dat we ze tot nu toe nooit nodig hebben gehad en dat we ze niet zullen gebruiken bij een redelijke verklaring voor eventuele schade of te laat retourneren. De lettertjes zijn nu eenmaal nodig, anders zetten we de deur open voor kwaadwillenden. Want waarop zouden wij ons moeten beroepen als iemand gewoon weigert het product in te leveren, gewoon omdat het kan?
Je mag je absoluut indekken, maar voorzie die redelijkheid dan ook in het contract. Bijvoorbeeld dat force majeure ingeroepen kan worden door de reviewer. Als dat reeds zo is, prima!
Ik zal dat in ieder geval even checken, dank!
Wat een gedoe. En allemaal om een oled tv bakkie in huis te hebben voor een korte tijd. pff wat een verstand.

[Reactie gewijzigd door RAAF12 op 14 december 2020 02:52]

Bovenstaande houdt in dat je het apparaat in je bezit houdt ondanks dat je meermaals bent gevraagd om deze te retourneren. Ik vind het dan niet gek dat er een boete-clausule instaat voor de situatie dat je eenvoudigweg weigert het apparaat terug te geven. Dit is niet in te zetten wanneer je per ongeluk een dagje te laat bent.

Het weerhoudt mij in ieder geval niet om me voor het testen aan te melden. Ik ben sowieso in de markt voor een oled-televisie van 55 inch, nu kan ik gelijk uitgebreid bekijken of het wat voor ons is. Dat ik daar dan tegelijkertijd een stuk over schrijf maakt dat ik tevens bewuster beoordeel. Laat maat komen :)
toevallig de 65cx zondag geinstalleerd, heeft zoveel moeite gekost dat is die 75 euro echt niet waard. Daarnaast mag je hem weer opruimen e.d. succes ermee.
Niemand verplicht je ertoe deze review te doen. Ik denk dat mensen die zich hiervoor melden benieuwd waren naar deze TVs: mooi beeld, maar wel wat duurder. Wellicht zelfs plannen hebben er een te kopen: dan is de mogelijkheid zo'n ding twee weken uit te proberen niet selcht. Ik heb de 55GX maar als ik deze eerst 2 weken had kunnen proberen had ik de 65GX gekocht... met die dunnen rand t.o.v. mijn oude 42" panasonic plasma, lijkt de 55" nauwelijks groter en had eht 65" model best gepast.
Het reviewen kost je waarschijnlijk meer dan 10 euro aan stroom, kan je net zo goed direct het powerbankje kopen.
[edit: Bol.com cadeaubon is er bij gezet, zeiken helpt!]

[Reactie gewijzigd door MrRobot op 12 december 2020 12:09]

10 euro stroomverbruik lijkt me wat veel voor 2 weken.
Op zich wel, maar het hangt denk ik af van hoe je je review gaat samenstellen. Als je er naar gaat kijken als reguliere eindgebruiker, is het inderdaad wat veel, maar als je er naar gaat kijken als échte tweaker, dan zet je alles op maximaal en ga je er ook zware dingen mee doen, en dan is een hoger stroomverbruik zo gek nog niet.
47 kWh in 2 weken??
Van tweakers: "Zo uit de doos gebruikte ons 65"-testmodel gemiddeld ongeveer 206W"
Dus ja, in 9 dagen 24x7 aan zit je er al aan.
Als je hem bij Coolblue koopt idem. Mag je hem alleen 30 dagen testen en ben je niet verplicht uren in een review te besteden

[Reactie gewijzigd door dafallrapper op 13 december 2020 17:16]

Geen idee hoe laat, maar die cadeaubon is later pas aan de actie toegevoegd.
Als je goed hebt gelezen, dan zie je dat die er bij het online komen van dit artikel dus nog niet bij zat.
Zoals ik zei: "als je goed hebt gelezen". Het is er nota bene als 'Edit' aan toegevoegd... Daaruit kan je makkelijk afleiden dat het artikel achteraf is aangepast ;)
Je kan geen reacties op je eigen post modereren.
En weer... testen en als dank een powerbank. Ze maken het zich wel best makkelijk. Twee weken een OLED hebben staan om daarna terug te keren naar iets minders.. nee hoor.
Dat powerbankje kost zo even snel gezien 10 euro.. tja, voor al die moeite. :/
50-100 euro (eventueel als cadeaubon) vind ik best een normaal bedrag voor het testen, je moet er toch wat tijd en ruimte voor vrij maken.

[Reactie gewijzigd door foxgamer2019 op 12 december 2020 09:20]

Met het testen zul je best een aantal uur kwijt zijn en met het schrijven van een deftige review ook. Kom je op de 2 euro per uur beloning, ware het niet dat ik op powerbank vlak ook nog eens reeds voorzien ben. Dan moet producten reviewen en recensies schrijven je wel veel plezier opleveren... Ik heb dat jaren gedaan over films, maar die tijd is voorbij.

Jammer, had best de vergelijking met de C8 willen maken om te kijken waar die 3080 toe in staat is. Erg karig van LG voor hoeveel werk dit is.
Je kunt ook zeggen dat het goedkoop is voor het 2 weken huren van een OLED TV. O-)
Vergeet niet dat de TV ondertussen onder jouw verantwoordelijkheid valt. Typisch moet je bij dit soort acties een contract ondertekenen waarbij eventuele schade op jou verhaald wordt en je een boete krijgt bij te laat terugsturen. Als tegenover dat risico een miezerige powerbank staat dan is dat toch wel wat karig :)
Daarnaast zijn er volgens mij ook nog genoeg tweakers die het gewoon leuk vinden om te doen, al kregen ze er niks voor. En inderdaad, een betere indruk kun je niet krijgen, stel je hebt nog geen OLED en twijfelt heel erg, de twijfel zal na deze 2 weken vast en zeker weg zijn.
Dit testpanel is dus niet voor de mensen die gelijk de TV willen houden in ruil voor wat digitale tekst.
Er zit heel wat grijs tussen geen beloning en het product mogen houden. Een oude, zwakke powerbank van 10 EUR ligt heel wat dichter bij geen beloning dan bij het product mogen houden. Eem compromis is bijvoorbeeld de cadeaubon.
Haha, ja dat kan ook. Mocht je willen weten of een 55 inch of 65 inch in je woonkamer goed is, dan is het ook een uitgelezen kans, al kan dat zoals elders aangegeven bij veel webshops óók zonder dat je 5 uur of meer kwijt bent aan reviewen en schrijven. (Ik juich dat openen en terugsturen om 'effe te proberen' overigens niet toe)

Maar er zijn vast mensen die dat testen en review schrijven helemaal niet erg vinden, en het best willen doen zelfs zonder die wat lullige powerbank. Mijn wat lauwzure reactie doet daar niets aan af, maar ik besteed die uren liever anders ;)

[Reactie gewijzigd door john milton op 12 december 2020 10:24]

Dat is niet echt zo. Online kopen en terugsturen kan tot 30 dagen gratis
Gewoon terug pesten. Stel je wint. Schrijf je een review:

Mooi beeld.

Klaar.
Foei! Dan willen ze die powerbank ook niet aan je geven hoor :p
Ik snap je reactie niet helemaal, je wil graag weten waar de 3080 toe in staat is, nu is je kans om dat uit te testen, maar je wilt het niet omdat je vind dat de vergoeding te karig is? Dan wil je denk ik dus niet weten waar hij toe in staat is lijkt mij.
Al dat gezeur over de beloning, je test het op de manier die jou het beste aanstaat en als dank krijg je een cadeau/bedankje. Soms mag je het product houden, jippie, soms moet hij terug en krijg je er iets anders voor als dank.
Iedereen die testen ziet als een soort baan waar een redelijk uurloon tegenover staat moet solliciteren bij Tweakers,net, laat dit soort testen dan lekker over aan de hobbytesters zoals ik.
Dan snap je me volgens mij prima idd hoor, want dat is precies hoe ik erin stond toen ik mijn bericht schreef :)

Ik ben slechts een beetje nieuwsgierig naar het verschil tussen mijn C8 en de CX met die 3080, want daar komt volgend jaar een nieuwe monitor aan te hangen. Het is geen luiheid, ik heb niet overdreven letterlijk duizenden recensies over films geschreven de afgelopen 25 jaar, onbetaald, omdat ik het leuk vond. Dus als je tv's testen en erover schrijven leuk vind, is alles leuk meegenomen. Ik zeg niet dat reviewers die TV zouden moeten mogen houden, maar dit voelt voor mij persoonlijk gewoon erg knieperig voor een groot techbedrijf, gezien de hoeveelheid werk die er in zoiets gaat zitten. Puur persoonlijk.

MAAR: ik zie nu ook dat er in de kleine lettertjes een Cadeaubon wordt gegeven van BOL.com, en dat maakt het wat mij betreft alsnog behoorlijk in verhouding. Dus ik kan mijn woorden terugnemen _/-\o_
Er zit toch ook een cadeaubon bij?
Winnaars ontvangen als dank voor het testen een LG PMC-610 powerbank van 6700mAh en een bol.com-cadeaubon ter waarde van €75,-.
staat inderdaad wel bij de voorwaarden maar niet in de tekst voordat je de keuze maakt. goed gezien.

ah. lees net verder naar beneden dat dit later door Tweakers is aangepast na de vele commentaren.

[Reactie gewijzigd door Baddie09 op 12 december 2020 11:44]

Ik heb die de eerste keer dat ik keek niet zien staan. Misschien dat ze het ook wel heel karig vonden
mee eens of een LG audio systeem dat er onder past etc...

Ik heb een 55 C7, had echt wel interesse om of de 65 te zien of die beter staat in mijn huis of de WebOS 4.x want mijn 3.5 begint kuren te krijgen waar apps niet zo goed werken....

Maar voor een powerbank en /of 10eur ga ik niet die moeite doen van verhuis - uitpak - inpak - afspraken.

s6 voor de testers.
Ja, ik dacht eerst: oh ik win iets, maar in ruil ervoor promote ik via review het product? okay.. oh ik krijg een powerbank.. k no tnx. Dat is 2 weken testen en reviewen voor 50 euro, als jullie naar een youtube influencer zouden gaan voor een review krijg je een rekening van 7500 euro en hoger.
Die Powerbank was maar €10 bij Belsimpel. Nu is hij nergens meer te koop, dus gewoon oude voorraad.
Dus je moet een stevig contract tekenen (alle schade zal op je verhaald worden, niet te laat inleveren = boete) en ze verwachten dat je veel werk gaat leveren voor een end of life powerbankje dat nu wellicht 5€ waard is.
Ik zeg niet dat je perse de TV moet geven als beloning, maar kom op zeg. Zelfs een cadeaubon van 50€ vind ik karig voor de tijd die je erin stopt, maar dan kan ik mij er nog iets bij voorstellen. Dit is dramatisch.

Zie mijn reactie van 2 jaar geleden over dit soort contracten

[Reactie gewijzigd door Holland1994 op 12 december 2020 10:20]

Bedankt voor de heads up.
Hartelijk dank voor je keuze voor 'Nee, ik laat deze acties aan me voorbij gaan.', omdat je abonnee bent maak je meer kans om te winnen. Je kan je keuze hieronder aanpassen.
Daar was ik dan weer wel blij mee ;)
Bedankt voor de info, tis blijkbaar nog erger dan ik aannam
Promoten? Misschien word ik oud, maar volgens mij betekent "review" nog altijd dat jij JOUW indruk geeft. En jouw indruk kan ook negatief zijn...
Ik denk dat we allemaal weten dat ze dit niet doen omdat ze niet hun naam naar voren willen brengen.
Daar krijgen de grotere influencers echt wel geld voor hoor, beginnend bij 2,5k, maar dan heb je het ook wel over tonnen aan views
Nee betaalde sponsors is echt nihil. Grote influencers krijgen vaak early hands on omdat dat juist de views opbrengt plus dat hun kanaal groter wordt daardoor. oftewel, zij leveren content en krijgen views, en views betekend reclame inkomsten voor het kanaal.

Ik heb het van dichtbij gezien en het is echt niet zo dat influencers maar factuurtjes kunnen sturen en zo rijk worden. Het is net ruilhandel wat dat betreft en de adverteerder betaald.
Nou, ik zal het doorgeven aan ze zodra de facturen eruit gaan, dat ze dat niet zomaar kunnen doen.
Moest het dan nog een interessante powerbank zijn..
Ze hebben gewoon nog wat oude rommel liggen die ze niet verkocht krijgen..
(niet meer verkrijgbaar + via google zie je nog een deal ervan dat het aan 10 euro gestaan heeft + 6700 mAh... )

Je geeft dan beter een langere testperiode en geen "cadeau"..
Je kan bij veel online winkels het nog langer terugsturen (zonder review of zelf maar een reden op te geven) ..

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 12 december 2020 09:20]

Als jij 2 weken lang die tv aan hebt gehad mag de winkel daar gewoon een bedrag voor aftrekken na het retourneren. En het aantal uren dat de tv aanstond is in een service menu gewoon te zien.
Ja je mag de tv aanzetten en even proberen. Nee je kan hem niet 2 weken lang uittesten en dan retourneren voor de volledige 100% aankoopsprijs.
Dus niet bepaald een goede "tip".

[Reactie gewijzigd door Arjant2 op 12 december 2020 13:59]

Klopt, ik bedoelde het ook niet zo.
Daar moet je immers geen review binnen 2 weken voor afleveren. Wou het even als contrast zetten dat 2 weken voor dergelijk iets erg kort is.

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 12 december 2020 17:44]

Sterker nog op het moment dat je zegt gebruik te willen maken van Wet Koop op Afstand heb je nog 2 weken om het product terug te sturen.
Snap niet dat Tweakers hier überhaupt in zee mee gaan. Verwachtte al niet dat je de tv mag houden. Maar als beloning een PowerBank van een 10tje? Like wtf. LG kom op zeg, op zn minst dan een cadeau bon bij jullie zelf van 100 euro.
Inderdaad en het stomme is je krijgt alleen maar aversie van zo'n merk. Ik hoef nu geen lg meer in huis dat zijn die knieperds die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, nou dan zal het met de service ook wel droevig gesteld zijn. (Dit hoeft niet zo te zijn, maar dat gevoel bekruipt mij dan meteen.)

Conclusie: Enorme stomme set van tweakers en lg.
Of ze stoppen al het geld in kwaliteit van het product ipv duurbetaalde / promote reviews. Wanneer ze de tv weggeven krijg je gegarandeerd enkel zwaar positieve recentis. Kortom: jou conclusie is totaal niet terecht.

Ben het eens dat deze belong veels te karig is, en daarom doe ik ook niet mee. Maar om nou hiermee een heel merk mee af te schrijven.

[Reactie gewijzigd door lucatoni op 12 december 2020 13:03]

De vraag is welke beloning Tweakers zelf aan deze actie overhoudt. Kan goed dat LG er prima voor betaalt maar dat het zeg maar aan de strijkstok blijft hangen. Die cadeaubon die later is toegevoegd, komt die van Tweakers of van LG zelf?
Het had bijvoorbeeld best gemogen dat de reviewer dan een leuke korting zou krijgen op het model, hij hangt er immers toch al ;)

Ik zou het best willen, ik heb een simpele 1080p 60" met inmiddels een groene streep aan de rechterkant in het beeld, maar ik heb sowieso geen apparatuur om erop te kunnen aansluiten om het beste eruit te persen. Daar lijkt ook niet aan te zijn gedacht bij deze actie. Ik heb een ouwe X-box, een ouwe HD-DVD speler en een ouwe mediaspeler...
Ik deel die mening deels: ja, voor een powerbank ga ik niet twee weken lang reviewen, wat een rommel.

Maar als je de TV mag houden, dan zou ik echt 0 vertrouwen hebben in de onpartijdigheid van de reviewers: wat je er dan voor krijgt is gewoon te veel waard om onpartijdigheid te garanderen.
Uiteindelijk ben ik het met je eens. Het probleem is dat de beloning niet in verhouding staat tot de moeite die je moet doen. Volgens mij was er laatst een vergelijkbaar panel voor de test van een AOC scherm, waarbij een Azerty-cadeaubon van €100 werd aangeboden als blijk van waardering. Voelt toch al een stuk beter...
Ik heb alle apparatuur nodig om een tv te testen en te kalibreren maar dat ga ik niet doen voor een powerbank.
Je hebt de tv al- als je hem in je review af wil kraken of negatief wil uiten kan dit gewoon.
Dan moet je eerst nog zien te winnen ;) dat is mij nog nooit gelukt
Inderdaad, mij ook niet. Met die powerbank kan ik mijn 8t één keer opladen denk ik en dan moet je de powerbank opladen🤔🤔.
Toch waag ik weer een poging.
Met de kerst iets groters in huis dan een 24" is toch lekker.
Een powerbank is niet erg, maar ben het eens met de meeste hier maar eentje van een 10'tje.
Het ergste is dat het een powerbank met nog micro-usb oplader is...
een xiaomi oplader of dergelijke kost niet zoveel meer..
Ik had op zich nog best willen reviewen (ook voor nop), maar een dergelijke tv met de kerst dagen maakt mijn huis alleen maar interessant (er) voor inbraak 🤣
Helemaal eens. Ik heb zelf de 55 Oled 2018 model dus was zeker nieuwsgierig om de verschillen te testen.

Nu laat ik het aan mij voorbij gaan.
Je hoeft het niet te doen!, Nee is ook een antwoord :)
Maar ik kan mij goed voorstelen dat veel mensen iets hebben van: ja, hartstikke leuk!
En dat voor een bon van €75,- plus een powerbank voor Oma :Y)
Zelf heb ik overigens 'nee' op beantwoord, maar zekers een leuke deal !
Ik snap je klacht maar gelukkig hoef je niet mee te doen
Helemaal als je ziet wat soms de kwaliteit is van een Tweaker review, is toch weer wat anders dan een review op nu.nl
Niemand verplicht je om deel te nemen, waarom dan een probleem er van maken?
Het gedeelte van uitgekozen / " winnen " hieraan is best storend.
Tweakers verpakt dit namelijk als zijnde iets heel speciaals en exclusief, maar het is eigenlijk gewoon een verkapte vorm van werk waar een erg geringe beloning/vergoeding tegenover staat.
Je kunt je ook afvragen wat de motivatie is van een dergelijke " winnaar " van deze poll als de TV uiteindelijk weer terug moet.
"En weer... testen en als dank een powerbank. Ze maken het zich wel best makkelijk. Twee weken een OLED hebben staan om daarna terug te keren naar iets minders.. nee hoor."

Dan vul je Nee in en ga je verder met je leven.

[Reactie gewijzigd door ilfamo op 12 december 2020 09:44]

Normaal gesproken wil ik op dit onderwerp nog wel eens een verhaal afsteken dat je reviewen niet doet voor het 'bedankje', maar vanuit je passie voor technologie en het feit dat je met de mooiste nieuwe consumentenelektronica mag spelen.

Dit keer echter niet, ik vind dat jullie volkomen gelijk hebben dat deze powerbank niet in verhouding staat met de moeite die jullie moeten doen als testers. Dat hebben we verkeerd ingeschat. Onder het mom van 'beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald' passen we het bedankje aan en stellen we naast de powerbank een cadeaubon van Bol.com ter beschikking ter waarde van 75 euro. Ik hoop dat we daarmee, mede namens LG, een goede geste doen en we deze hele toffe tv goed kunnen testen, door en voor de community, want dat blijft de kern!

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niet meer achter de mening staan dat het bedankje niet de hoofdreden zou moeten zijn om mee te doen, maar goed de verhouding was hier inderdaad wel een beetje zoek, dat nemen wij ook mee voor de toekomst. Dank dus voor jullie feedback, jullie houden ons weer lekker scherp ;)

We hebben e.e.a. ook aangepast in de actievoorwaarden van deze actie.
Sportief dat jullie dit zo snel hebben opgepakt en hebben opgelost! Fijn dat er ingezien is dat de oorspronkelijke beloning niet in verhouding stond.
Hey Bart, inderdaad dat jullie het zo sportief oppakken, een reactie had ook kunnen zijn wat een gezeik terwijl de insteek is dat we iemand met passie dit 2 weken willen laten testen. Maar dat jullie op deze manier reageren spreekt voor je/jullie.

Ik denk overigens ook dat de meeste het wel met je eens is dat een bedankje niet de hoofdreden is, maar aan de andere kant van de medaille, dit gaat iemand ook minimaal 5 tot 10 uurtjes, en voor mij waarschijnlijk weer als ik daarna alle kabels weer moet wegwerken en wellicht muurbeugel van de muur moet halen of aan de nieuwe TV hangen. Waarschijnlijk 2 weken een mega doos in de woonkamer, wat de vrouw vaak niet esthetisch verantwoord vind dus moet ik die weer opbergen op zolder etc. etc.. Daarnaast kan dit potentieel LG ook gewoon extra verkopen/geld opleveren en scheelt deze vorm van reclame erg veel geld t.o.v. andere manieren. Ook zorgen goede reviews gewoon voor meer page views voor jullie, althans als ik een product wil kopen kijk ik vaak via google en kom ik regelmatig op deze site en nu kijk ik hier standaard. Het bedankje/moeite verhouding is nu al een stuk beter! :)
Fouten toegeven, en er van leren, is een kundige, volwassen eigenschap. Bedankt Bart.
Normaal gesproken wil ik op dit onderwerp ook wel eens een verhaaltje afsteken, en dat ga ik dan ook doen.

Ik denk dat tweakers er goed aan doet dit soort dingen gewoon via een andere manier kenbaar moet maken. De mens is namelijk een kudde dier en de meeste zullen elkaar daarin volgen. De "select few" die dat niet zijn, zijn ook je reviewers vermoed ik.
Het feit dat dit bericht frontpage news moet zijn vind ik zowiezo al vreemd. Dat je dan als producent wil besparen op je kosten is dat niet meer dan logisch.Dan wordt er aan de hele community gevraagd om een review te schrijven voor een e.o.l "el cheapo" powerbank die ze nog ergens achterin een stelling vonden en dan vind je het raar dat mensen zo reageren? Je vraagt iemand om minimaal 10 uur van zijn tijd te spenderen om iets kundigs te doen (omdat lg de tweakers redactie te duur vind wellicht?) en ja, dan zijn mensen beledigd inderdaad met een powerbank van een paar euro.

De mensen die dit uit de goedheid van hun hart willen doen(of de lol) hebben jullie al lang in beeld en mijn voorstel zou zijn: benader ze gewoon rechtstreeks of pak een gesloten draadje in het forum want deze situatie is "you get what you paid for".

De tegoedbon is dan weer een plusje maar denk dat het kwaad al(weer) is geschied.
Goed dat jullie openstaan voor deze feedback.
Wat het echter extra verwarrend maakt is dat de presentatie van deze actie lijkt op een winactie. Dus ik verwacht dat er iets tofs verloot wordt.

En wat valt er te winnen? Werk doen voor iemand anders en een powerbank van 10€. Dat is gewoon gek. Miss moeten de acties waarbij het reviewen het hoofdoel is niet onder .actie vallen maar onder iets als .testpanel. Want nu lijkt het erg veel op de verloting van het doen van vrijwilligerswerk voor het financiele voordeel van een commerciele club. En dat je daar dan blij mee moet zijn.

Het lijkt mij prima om reviewartikelen bij tweakers leden uit te zetten, maar doe niet alsof het oh zo'n toffe weggeefactie is.

[Reactie gewijzigd door SpiceWorm op 12 december 2020 18:33]

Het lijkt me leuk om te testen, maar ik ben bang dat ik de tv daarna niet meer kwijt wil. Het wordt dan wel een duur grapje.
Kunnen ze niet een aanbod doen om de tv te houden na de review voor een gunstig bedrag?
Ik snap dat ze willen dat de review geschreven wordt door iemand die het doet als hobby, en er daarom geen grote prijs aan hangen, maar een powerbank is wel erg karig.
Het is dan ook dubbele winst, een goeskope review vokr tweakers en een hele sterke reclame voor LG.

Erg erg jammer.

Als nu 1 van de reviews wordt beloond met het getste model zou het nog netjes zijn. Stemming vanuit de tweakers gemeenschap erbij en je hebt een leuke actie.
LG betaald Tweakers goed voor deze actie. Tweakers had deze karige voorwaarden niet hoeven te accepteren.
Hoe weet je dit? Volgens mij krijgen ze deze gewoon als review exemplaren toegestuurd. Of T.net hem daarna doorstuurt naar hun leden weet ik niet, misschien is het wel zo bedoeld van LG/partners, gezien het aantal beschikbare gestelde modellen.

De meeste YouTubers schijnen wel goed te verdienen aan dit soort reviews, daarvoor neem ik die altijd met een dikke laag zout en kijk ik meer naar de user reviews.

[Reactie gewijzigd door foxgamer2019 op 12 december 2020 11:20]

Dat weet ik van een uitgelekt document met een prijslijst voor advertenties, acties, en advertorials. Helaas kan ik deze zo gauw niet vinden. Begon IIRC bij 3000 EUR.

YouTube kun je in geheel niet serieus nemen. Het is vrijwel allemaal clickbait. Je kunt beter netjes betalen voor content. Dat kan ook op Tweakers.net.

[Reactie gewijzigd door Jerie op 12 december 2020 11:29]

Dat is natuurlijk onzin. Er zijn genoeg reviewers die het voor hun eigen plezier doen en hun liefde voor de techniek. Niet iedere gesponsorde video heeft ook een gesponsorde mening.

De reviews van Vincent Teoh van HDTVtest kan je bijvoorbeeld gewoon kijken. Net als de reviews van Foritain (reviewende tweaker) etc.
Je mag het onzin vinden, betekent niet dat dat ook zo is. Zonder liefde voor techniek houd je een technische baan niet langdurig vol. Het gaat bij YouTube altijd om pageviews want ads. Dat er ook hobbyboeren bijzitten geloof ik graag maar doet er verder niets aan af.
Dus als jij YT-video-reviews niet serieus neemt, dan heb jij gelijk en als ik stel dat er ook betrouwbare reviewers zijn "doet dat er niks aan af" en "betekent niet dat dat ook zo is". Lekkere manier van discussiëren 🤦‍♂️

Natuurlijk zitten veel mensen niet enkel voor hun eigen lol daar, maar hebben ze een businessmodel. Dat betekent echter niet per definitie dat ze de fabrikant naar de mond praten en enkel reclame maken.
Je moet wel heel erg een liefhebber zijn en tijd over hebben om dit voor zoiets knulligs als een powerbank en de eer te doen imho.
Heb aan de ene kant wel moeite met dit soort acties en aan de andere kant is het wel leuk voor de enthousiastelingen
Voor mij misschien handig om het 65" model 2 weken in de huiskamer te hebben staan om vrouwlief ervan te overtuigen dat we echt een 65" tv nodig hebben :+
Daar hoef ik verder ook geen powerbank voor dan ;)

(ik heb overigens gewoon gekozen voor "ik laat deze actie aan me voorbij gaan")
Ja, zat me ook een beetje af te vragen in hoeverre zoiets nog een 'actie' is. Je krijgt feitelijk een vergoeding voor een geleverde dienst.

Prima als iedereen transparant blijft, maar had 't interessanter gevonden (zowel de actie als de reviews achteraf) als het om een duurtest was gegaan. Na twee weken kun je weinig over kwaliteit en levensduur roepen.
Voor het testen van wat kleinere producten lijkt het een ok beloning. Met alle logistieke uitdagingen van een dergelijke tv voor de tester (ergens plaatsen en ophangen) en het product moeten terugsturen (logisch) is een 10 euro powerbank wel karig. Een leuke korting op een dergelijk scherm of een mooie headset voor bij een tv zou wat belonender zijn. Ik sla hem even over :)

Edit: bovenstaande reactie betrof de initiële beloning van de powerbank. Met deze cadeaubon is het natuurlijk een prima deal voor de geïnteresseerden voor een dergelijk scherm!

Aanvulling: Overigens ben ik niet van mening dat een klein bedankje een probleem is, maar het was gewoon niet erg des "tweakers"

[Reactie gewijzigd door cantate op 12 december 2020 14:36]

Wie het kleine niet eert, maar dit is het niet weert. :+

Ophangen zal waarschijnlijk niet hoeven, maar inderdaad je eigen TV verplaatsen, kabels omwisselen (die je netjes hebt gekabelmanaged), instellingen aanpassen.. nee, dan houd ik liever mijn eigen setup.

Achja, ik heb een keer voor een paar HDD's voor T.net gereviewed en als dank een T-shirt (verkeerde maat - XL) en een bedankt mail gekregen. Sindsdien kijk ik toch wat nauwkeuriger wat ik wil reviewen en wat je terugkrijgt voor je tijd. Helaas zijn sommige partners helemaal de weg kwijt, hier mag T.net toch ook gewoon nee op zeggen? Doen zij zelf ook reviews maken voor een lullige powerbank?

[Reactie gewijzigd door foxgamer2019 op 12 december 2020 09:18]

Ik ben verwacht dat tweakers.net hier gewoon een paar duizend euro voor vangt, deze .actie. Dat moet wel, de enige verklaring dat ze hier niet kritisch over zijn.
Gezien de "beloning" een klap in het gezicht van zelfs hen die het reviewen an sich, zonder tegenprestatie, tot kunst hebben verheven. De woorden "winnaars" en "gelukkigen" zijn mijns inziens dan ook totaal misplaatst. Het 'premium' gevoel ontbreekt ten gehele!
T.net is ook gewoon niet meer wat het geweest is. Ik vind het prima opzicht dat er abonnementen zijn, maar nu ook het introduceren van premium artikelen (die vroeger gewoon op HW.info stonden) of een column zijn (met ook flink wat terechte kritiek), is het alleen maar flink achteruit aan het gaan. Het grappige is dat ze bij deze ook bepaalde woorden gebruiken die wel door de EA marketingafdeling geschreven te lijken zijn, terwijl ik vaak nieuws of inside information prima vind op andere goede websites (die daar ook de reputatie voor hebben - zoals HW.info betere reviews had dan T.net).

Het enige dat T.net nog heeft is GoT, PW en V&A. Allemaal dankzij de community, al kun je afvragen of mensen hier nog actief blijven als je ze elke keer teleurstellend of in de kou laat staan.
Een kleine powerbank als dank :+ Het mag wat kosten! Ze zijn echt de weg kwijt.
kom op hé dit moet echt een hele slechte grap zijn..
2 weken lang een TV reviewen, hele logistiek en tijd / moeite om het op te zetten voor een 10 eu powerbankje.
Als bedankje een powerbank van 10,-. Dan is alleen de twee weken series binge-watchen het waard als je nog geen oled hebt. Ik had hem graag vergeleken met een C8 model.
Dat powerbankje mogen ze wmb houden inderdaad. Maar de TV wil ook best zonder beloning reviewen hoor, je bent tweaker of je bent het niet. Houden zou leuk zijn,en het mag dan wel bijna kerst zijn, maar cadeautjes van €2000 vind ik meestal niet onder de kerstboom.
Maar voor een review ben je wel een hele bult tijd kwijt wil je het een beetje goed doen. En wat ze hier nu eigenlijk zeggen is dat de tijd die je eraan besteed niet meer dan een tientje waard is.

Ik snap dat je zo'n TV niet zomaar kan houden, dat zou natuurlijk gekkenwerk zijn, maar dit voelt heel erg als proberen zo goedkoop mogelijk reclame te maken. En ik denk dat genoeg tweakers zich niet voor dat karretje laten spannen.
Tja, ik zal hem met liefde en tot mijn beste kunnen reviewen maar ik ben geen TV-expert of professionele reviewer. Dus wat het waard is... Het bedankje kunnen ze beter achterwege laten want ik heb hier 4 betere powerbanks.

Maar ik verwacht er niets meer aan over te houden dan een leuke ervaring en een betere argumentatie om wel of geen 65’’ OLED TV te kopen. Mag ieder voor zich bepalen, maar er hoeft toch niet zo over gezeurd te worden?
@MadEgg
Dit is gewoon een soortgelijke actie als iemand je een lijntje cocaine aanbiedt.
Je snuift het en je wil meer, en meer..
Dit gaat hetzelfde zijn je plaatst hem je kijkt er naar en wil meer, meer ... :+

Goed afdingen op het feit dat je deze TV de hemel in prijst in jouw review (daar hoef je niet voor te overdrijven, verwacht ik)
En daarna aangeven dat ze niet meer op en neer te hoeven rijden om hem op te halen. 8-)
Je mag hem niet houden

Eerder hoop gedoe laten bezorgen dan hoe is het terugsturen geregeld, als die kapot gaat wat dan etc. hoop gedoe voor iets wat je niet mag houden. geef er twee weg en laat die mensen twee maanden testen naar aanleiding van vragenlijsten etc.
Gedoe? Hij wordt thuisbezorgd en opgehaald. Ik moet uitpakken en weer inpakken, that’s it. Vind ik het waard hoor. Ik heb genoeg inkomen, ik zou dit niet voor het geld doen maar voor de lol van het reviewen.

En als hij goed is mag ik hem misschien tegen bijbetaling houden, scheelt weer ;)
Ok die info had ik niet :)
1 2 3 ... 15

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True