Door Tweakers Partners

Work & Play: maak kans om de Samsung Galaxy Note20 Ultra te reviewen

16-09-2020 • 12:00

77 Linkedin

De Galaxy Note-serie, ooit begonnen als phablet - een combinatie van smartphone en tablet - is inmiddels een ingeburgerd begrip in de smartphonemarkt. Met de introductie van de Galaxy Note20 Ultra richt Samsung zich op de combinatie van 'Work & Play'. Voor een Tweakers-testpanel zoeken we vijf deelnemers om dit high-end toestel te testen.

De Samsung Galaxy Note20 Ultra is een compleet toestel dat volgens de techgigant bedoeld is om overdag snel productief te zijn op het werk, en ’s avonds lekker mee te ontspannen en uitgebreid op te gamen. Samsung zet daarbij met name hoog in op gaming.

Play
Gamen op het fraaie scherm - een 6,7 inch groot amoled-scherm met een 3200x1440 qhd-resolutie en een verversingssnelheid tot 120Hz - is absoluut geen straf. Daarnaast zorgen 5g, een Wi-Fi optimizer en de snelle processor ervoor dat het downloaden en spelen van games altijd en overal door kan gaan.

De Samsung Galaxy Note20 beschikt bovendien over een speciale versie van Xbox Game Pass, een Netflix-achtige gameservice van Microsoft. Door de samenwerking tussen Microsoft en Samsung beschikt deze app over functies die niet aanwezig zijn in de Google Play Store. Denk hierbij aan het inwisselen van tokens en aan in-app-aankopen zoals skins of dlc-items. De app vinden gebruikers terug in de Galaxy Store.

Op de Galaxy Note20 Ultra kan worden gegamed met een speciale controller: de Power A MOGA XP5-X Plus. Deze is speciaal ontworpen om games via xCloud, de streamingdienst voor games van Microsoft, te spelen. Galaxy Note20 Ultra-bezitters kunnen zo triple A-titels als Gears 5, Forza Horizon 4 en (in 2021) Halo Infinite streamen en spelen op hun smartphone, zonder tussenkomst van een high-end spelcomputer.

Tijdens speelsessies hoef je je in ieder geval niet druk te maken over de batterijduur. De 4.500mAh-batterij gaat na een volledige lading een hele dag mee. En mocht hij toch leeg dreigen te raken, dan gaat opladen vliegensvlug met de meegeleverde snellader.

Work
Als zakelijk model staat de Note20 fier zijn mannetje, dankzij de krachtige Exynos 990-processor en tot en met 12GB werkgeheugen. Met de precieze S-pen maken gebruikers intuïtief aantekeningen, of ze hanteren hem in de camera-app als afstandsbediening of om een film te pauzeren. Ook fijn is dat de Galaxy Note20 en je pc naadloos samenwerken. Wat een gebruiker noteert in Samsung Notes wordt automatisch zichtbaar in OneNote op de pc. En met de draadloze DeX-connectie deel je makkelijk foto’s en video’s op een groot scherm.

Over foto’s en video’s gesproken, met het triple-camerasysteem - de primaire camera met 12 megapixels, een ultragroothoeklens en een telelens - schiet je messcherpe kiekjes. Daarnaast kun je spectaculaire pro-grade 8k-video's opnemen. Een vier keer hogere resolutie dan 4k-uhd betekent nog meer details en superscherpe opnames.

Meedoen met het Tweakers-testpanel
Ben jij altijd al een gebruiker van de Note-serie geweest, of erin geïnteresseerd, en lijkt het je leuk de Samsung Galaxy Note20 Ultra te testen? Vul dan hieronder de poll in en geef aan dat je deze smartphone graag onder handen wil nemen. Vijf winnaars mogen een uitgebreide review schrijven over de Samsung Galaxy Note20 Ultra. Na het publiceren van de review ontvangen de winnaars de Galaxy Buds+ en een PowerA MOGA XP5-X Plus bluetooth-controller.

Wil jij de Samsung Galaxy Note20 Ultra reviewen?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Het kan natuurlijk gebeuren dat je niet wordt uitgekozen om de Samsung Galaxy Note20 Ultra te testen of dat je deze actie aan je voorbij laat gaan. Wat zou jij dan toch graag teruglezen in de user-reviews van de Tweakers-communityleden? Wat zijn volgens jou vragen die absoluut in een test van de Galaxy Note20 Ultra moeten worden beantwoord? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel.

Algemene voorwaarden acties

 • Je Tweakers-account moet voor 15 september 2020 actief zijn.
 • Meedoen kan tot en met 23 september 2020, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • Winnaars krijgen uiterlijk 24 september 2020 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Winnaars zijn bereid en beschikbaar om in de twee weken na ontvangst de producten te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
 • Na de testperiode gaan de Samsung Galaxy Note20 Ultra-toestellen weer retour naar Tweakers.
 • Winnaars ontvangen de Galaxy Buds+ en een PowerA MOGA XP5-X Plus bluetooth-controller.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers & Samsung zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij Samsung en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers-events zoals Meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (77)

Wijzig sortering
Verwachten ze nou (uitgebreide) reviews van een smartphone, met als beloning een xbox controller met oordopjes?

Er zullen ongetwijfeld genoeg mensen reageren die zich aanbieden om er 2 weken mee te spelen, maar ik vraag me af of ze op deze manier in de juiste vijver vissen. Of het moet ze puur om de kwantiteit van de reviews gaan en niet zozeer kwaliteit.
Dus jij beweert dat als je het toestel mag houden de kwaliteit van de review beter is?

Dan beweer ik het tegenover gestelde. Voor een "kleine" vergoeding krijg je de mensen die het leuk vinden om het te doen en waarschijnlijk een stuk enthousiaster zijn dan de mensen die alleen maar een toestel willen winnen en het reviewen als een noodzakelijk kwaad zien om het toestel te mogen houden.
Makkelijk op te lossen: stel eisen aan de kwaliteit van een review.
Dat is wel heel gevaarlijk. Wanneer je hele specifieke eisen ga stellen, dan ga je de reviews te veel beïnvloeden.

Dit is al commercieel en je hebt al goede kans dat beoordelingen positiever zijn dan anders (bedoel je bent positiever over een gratis telefoon, dan 1 waar je 1000 euro voor hebt betaald), als je dan ook nog de kwaliteit gaat beoordelen, dan gaat het wel heel fout.
Dat zeg ik niet, you pay peanuts you get monkeys gaat natuurlijk wel voor een deel op. Maar ik doelde primair op dat ze een een audio accessoire en een game accessoire als beloning geven, dus krijg je sneller mensen die daar affiniteit mee hebben dan mensen die de diepte in gaan duiken met de telefoon. Dat zou al minder zijn als ze een (goedkopere) telefoon geven. Natuurlijk is het nog steeds geen garantie voor goede reviews, maar ze mikken op deze manier wel meer op de casual gebruiker dan iemand die dat ding op de pijnbank gooit.
Ik denk het wel. Als je de juiste vragen stelt.
De enige manier om iets goed te reviewen is eigenlijk heel simpel.

Je geeft iemand een telefoon. Vraagt wta de oude is. En na 1 maand vraag je welke iemand gebruikt.

Heb je een S10 of S20 en gebruik je nog steeds die note 20 dan heb je een hele goede indicatie.

Ik ben heel benieuwd. Maar als ik me erger na 2 dagen dan heb je snel dat je denkt ik pak mijn oude (S10) wel weer.
Ik zou het wel doen, want gratis spullen, maar als ik het zou moeten terugsturen zou ik niet zo gauw de telefoon volledig instellen. Teveel moeite voor iets dat ik toch niet houd. Ik zou dus niet het maximale uit de telefoon halen.
En bij een review (tenzij jij een reviewmachine bent die 10 per week uitpoept) hoort ook leuke feedback na enkele weken/maanden. Dan pas komt de ware kleuren naar voren. Wat doen ze eigenlijk met zo'n toestel die terug wordt gestuurd na een review? Gaat hij door naar de volgende reviewer?
Ja, dat ook. Je hebt eerst de honeymoon phase, wanneer er niets mis lijkt en je helemaal blij bent. Pas daarna begin je de quirks door de krijgen.
Het gaat ze natuurlijk niet alleen om de reviews. Het gaat ze om de reclame die ze nu en later maken met deze actie. Deze hele actie is eigenlijk één grote reclame. Goede reviews zijn mooi meegenomen, maar geen vereiste. Het doel is tenslotte al bereikt: een nieuwe telefoon onder de aandacht brengen.
Winnaars ontvangen de Galaxu Buds+
En je krijg ook nog een een chinese rip off versie van de Buds :+
Maar had graag een snapdragon versie willen testen om te zien of hij zo superieur is.
Precies dat. Ik wilde meedoen om 'm helemaal 'kapot' te reviewen, aangezien ik de prijs die gevraagd wordt nooit zou betalen (heb wel een nieuwe smartphone nodig) en het dus extra leuk zou maken om 'm dan te winnen/houden.

Die oortjes mogen ze houden. Ik houd niet zo van die in ear dingen en daarnaast zijn de Jabra 75t volgens Bright beter. Wat moet je verder met een PowerA MOGA XP5-X Plus bluetooth-controller, als het puur om smartphones gaat. Ze gaan er van uit dat de reviewer het toestel vast alsnog zelf koopt. Jammer deze product placing.
Zelf een iPhone gebruiker, (wel Note 1 t/m 4 gehad) dacht lijkt mij leuk om te doen, maar daarna Galaxy buds en die controller te krijgen heb ik natuurlijk niks aan. Bedrijf als Samsung kan makkelijk 5 van die dingen weggeven voor zoveel PR. Maargoed.

Ik pas dan dus maar. Succes aan de rest. :)
Dat geldt ook voor mij, je zou toch verwachten dat minimaal een persoon de telefoon dan mag houden.
Maar goed, success aan de rest :)
Vraag & Aanbod. Het kost ze waarschijnlijk geld om dit hier te plaatsen, en er zijn er tienduizenden die dit lezen. De kans dat daar iemand tussen zit die alleen al omdat het nieuw is het toestel wil reviewen, is meer dan 0. Dus het komt wel goed.

Ik zou hem best graag willen reviewen, maar ik heb weinig tijd komende maanden.
Het is niet alsof Samsung een arm merk is of start up. Sterker, ik ben van mening dat ze de prijs kunstmatig hoog houden van bepaalde courante modellen. Ik noem alvast de s10e, s10 en s10+ als voorbeeld.
Ik begrijp niet helemaal waarom u er niets aan denkt te hebben. Die galaxy buds werken gewoon op bluetooth, dus ik neem aan dat deze ook op apple werken. De controller werkt ook op PC en xbox. Dus die kan je ook daarmee gebruiken.
Dat u er niet op zit te wachten is een ander onderwerp.
En het is altijd te verkopen :)
Ben het deels met je eens want ik heb er ook niks aan en pas ook, maar het klinkt wel ondankbaar als je het in 1 zin noemt met een bedrijf wat nooit wat weg geeft :)
Is niet ondankbaar, in mijn geval ga ik ecosysteem veranderen voor hun. Wie weet koop ik de toekomstige Notes, Maarja, ga niet van iOS naar Android voor ‘eventjes’ en dan weer terug. Schieten we niks mee op. Aldus in mijn geval.
Je gaat helaas compleet voorbij aan het punt dat je 'klaagt' over een partij die wel wat weg geeft ipv over een partij die nooit wat weg geeft ;)
Huh, ik volg je niet, gaat het nu om een Apple vs. Samsung discussie hier? Of een andere partij niks weggeeft heb ik toch niks mee? En ze ‘geven’ helemaal niks weg. Ze betalen je met 2 items voor een review waar flink wat tijd in gaat zitten.

Beetje rare opmerkingen. Is gewoon een duidelijke oberservatie.
Je had voor Apple elk ander bedrijf kunnen noemen wat niks weg geeft in acties, je maakt er zelf een specifieke discussie van, de merken zijn niet relevant :)

Het is van mij net zo goed een observatie dat een gegeven paard in de bek gekeken wordt en een niet gegeven paard blijkbaar niet :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 16 september 2020 12:34]

Tsja, en sommige mensen vinden het leuk en hoeven er helemaal niks voor. En als je het niks vindt zal de reclame review ook niet positief zijn. Ik kan mij wel vinden in @watercoolertje. Samsung geeft iets alleen zou iedereen liever zien dat ze iets anders gaven (de telefoons zelf). Maar Apple (of Oppo, Xiaomi ed.) geven inderdaad nooit wat weg dus moet je dan klagen over Samsung? Prima actie verder.
Jij schiet er niets mee op, maar Samsung ook niet. Je geeft eigenlijk aan dat je geen onbevangen reviewer kan zijn. Ik denk trouwens dat dat ook niet kan als je het toestel gesponsord krijgt, maar daar is in dit geval geen sprake van.
Ik denk dat je objectiviteit redelijk ok is al als je het toestel ongeacht uitkomst al krijgt. Ben het er mee eens dat voor een dergelijk arbeidsintensief project met relatief gratis exposure, iets meer verwacht mag worden dan gratis earbuds.

Laat deze actie om zelfde reden dan ook voorbij gaan.
Ik denk het niet. Het is best moeilijk om de waarde ergens van in te schatten als je het gratis hebt gekregen. Je moet je dan inbeelden dat je er voor betaald hebt. Uit jouw reactie maak ik op dat jij denkt dat jij dat kan, ik denk dat de meeste mensen dat niet kunnen.

Ik laat deze "actie" overigens om dezelfde reden voorbij gaan, maar dat is een heel andere discussie.
Dat niet alleen, maar je zou verwachten dat ze die meteen meeleveren, zodat je dat in de review kan meenemen. Ik ben ook een iPhone gebruiker en zou best uitgebreid willen testen, echter als ze die zaken pas achteraf als dank je wel gaan leveren, heb je er niet zoveel aan. En ja het zou leuker zijn als je de telefoon zou mogen houden, want wat is nu 5 toestellen voor een dergelijk bedrijf?
Toch altijd weer fijn om te zien dat ik meer kans maak omdat ik abonnee ben, ik hoop dat ik mijn keuze om deze aan mij voorbij te laten gaan win want ik heb helemaal geen tijd om een uitgebreide review te schrijven, ook al vind ik het toestel wel heel interessant.
:+
inderdaad, je steekt er zoveel tijd in en dan moet je het weer terug geven en moet je dus je oude situatie weer oppakken alles.
Ik dacht even dat je hem erna cadeau kreeg... niet dus
Ja, zo was ik eens geselecteerd om een hele vette monitor (destijds) te reviewen. En ik dacht dat ik 'm daarna mocht houden, dus superblij. Totdat ik de voorwaarden eens goed ging lezen, en 'm weer terug mocht sturen. Oftewel; je gaat 2 weken op een veel betere monitor werken, je verdiepen in een review schrijven, je best doen, en dan mag je 'm daarna weer terugsturen, dus je oude monitor weer terugzetten, balen. Ik heb toen t.net alsnog een bericht gestuurd dat ze iemand anders 'blij' mogen maken. Voor niets gaat de zon op.
Donders van zo'n groot bedrijf als Samsung verwacht je toch wel iets meer als je als 'winnaar' wordt aangemerkt.
Work and play.

I don't work for no pay ;).
Ben op het moment een tevreden Note 8 eigenaar, ben benieuwd hoe de 20 ultra presteert. zou leuk zijn als ik hem mag testen!

Misschien wordt het dan wel mijn volgende toestel.
Ik heb de Note 9 en 10+ met heel veel plezier gebruikt, ik ben een groot fan. Maar dit jaar vind ik de Note 20 serie niet interessant genoeg. Vooral de batterijduur schijnt achteruit te zijn gegaan, zeker bij de Exynos variant. Ik laat de actie dus ook aan mij voorbij gaan.
Mijn nieuwe toestel dit jaar is de Fold 2 : )
Momenteel tevreden eigenaar van een Galaxy Note 10+

Zou de Galaxy Note20 wel willen reviewen, maar gezien de tijd en moeite die ik moet doen om een fatsoenlijke review te schrijven - ik heb tenslotte ook nog een full-time baan - zou het Samsung netjes staan om het toestel vervolgens cadeau te doen.

De telefoon is dan tenslotte al 2e hands (inclusief bijbehorende waardedaling), dus verkopen kunnen ze het dan toch niet meer. Om het een beetje in perspectief te plaatsen; als je bij AliExpress wordt uitgeloot voor de dagelijkse 'freebies' krijg je het product altijd cadeau in ruil voor een simpele review. Daar gaat beduidend minder tijd in zitten. Inmiddels heb ik toch ook al leuke producten gewonnen.

Kortom; in mijn optiek hoor je het betreffende product gewoon cadeau te krijgen na een fatsoenlijke review. Die oordoppen zijn aan mij niet besteed; er komt nooit zo'n fijn geluid uit als uit een fatsoenlijke koptelefoon.
Ik zou deze graag reviewen. Ik heb de eerste 4 Notes gehad, daarna een paar galaxy modellen.

Ik heb ze altijd met plezier gehad de verschillende amsung toestellen.

Ik maak gebruik van mail/browsen/games en wat apps voor financiën en werk en kan daardoor redelijk divers testen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee