Door Tweakers Partners

Review en win de Honor Watch GS Pro of de Honor Watch ES!

07-09-2020 • 08:00

104 Linkedin

Honor introduceert liefst twee nieuwe smartwatches tegelijk: de Honor Watch GS Pro en de Honor Watch ES. Zo wil het technologiemerk zowel de stoere outdoor avonturier als de modebewuste fitnessgebruiker bedienen.

Smartwatches en fitnesstrackers zijn hot en Honor laat zich dan ook niet onbetuigd. Het bedrijf is al een tijdje actief met zijn Band- en Magic Watch-lijn en introduceert nu twee gloednieuwe modellen. Er liggen maar liefst zes gloednieuwe horloges klaar om door jullie onder handen te worden genomen waarna jullie de gebruikerservaringen in een review kunnen opschrijven: drie exemplaren van de Honor Watch GS Pro en drie van de Honor Watch ES.

Voor de Pro
De Honor GS Pro is volgens Honor de ‘eerste smartwatch voor stadsavonturiers, gebouwd om de zwaarste omstandigheden te weerstaan’. ​​Opvallend feit is dat de watch tot wel 25 dagen accuduur levert, dankzij de Kirin A1-chipset. Het horloge is uitgevoerd met roestvrijstalen knoppen en gepersonaliseerde wijzerplaten voor buiten, met maximaal veertien MIL-STD-810G-certificeringen. Het is verder voorzien van een 1,39"-fullscreen-amoledtouchscreen, met 454x454 pixels bij 326ppi.

Voor de fitte fashionliefhebber
Met de Honor Watch ES wil Honor een modieuze fitnesssmartwatch afleveren. Het slanke design met 30mm-horlogekader en 10,7mm dikte zorgt voor een gewicht van slechts 21 gram (zonder horlogebandje). Het ES-model heeft een 1,64"-amoledkleurenscherm met 456x280 pixels en een accuduur van 10 dagen.

Meedoen met het Tweakers Testpanel
Ben jij gek van smartwatches en lijkt het je leuk om een review te schrijven over de Honor Watch GS Pro of de Honor Watch ES? Vul dan hieronder de poll in en geef aan welke van deze twee smartwatches je wilt testen. Drie winnaars mogen een uitgebreide review schrijven over de Honor Watch GS Pro en drie winnaars over de Honor Watch ES. Wie wordt geselecteerd om een Honor Watch te testen, mag hem na afloop houden!

Wil jij de Honor Watch GS Pro reviewen en winnen?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Wil jij de Honor Watch ES reviewen en winnen?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Preorder de nieuwe smartwatches
Geïnteresseerd in een van deze nieuwe smartwatches van Honor? De Honor GS Pro kun je hier alvast preorderen. Gaat je voorkeur uit naar het ES-model, dan klik je hier.

Algemene voorwaarden acties

 • Je Tweakers-account moet voor 6 september 2020 actief zijn.
 • Meedoen kan tot en met 14 september 2020, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • Winnaars krijgen uiterlijk 15 september 2020 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Winnaars ontvangen de Honor Watch GS Pro of de Honor Watch ES.
 • Winnaars zijn bereid en beschikbaar om in de twee weken na ontvangst het product te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers en Honor zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij Honor en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers-events zoals Meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (104)

Wijzig sortering
"Vul dan hieronder de poll in en geef aan welke van deze twee smartwatches je wilt testen."

Welke van deze twee, dan moet je toch een keuze maken uit de twee en niet allebei kunnen kiezen?
Een keuze van 3 was beter geweest. Pro, ES, geen van beide.
Maar je hebt nu toch 4 keuzes? Of hebben ze dat geëdit?
Het punt was dat je nu ook kan kiezen voor allebei de horloges. In principe niet eens een heel gek idee, omdat je er dan een vergelijkende studie van kan maken. Welke is beter?

En is het logisch dat je ze allebei wint? Klinkt op zich vreemd, maar waarom ook niet? Double the work, double the pleasure.
ah. Ik gok dat ze je per ding dezelfde kansen hebt (minus degene die al zijn verkozen) en dat je niet met 2 kan komen te zitten, maar dat je daarmee kan aangeven "maakt me eigenlijk niet zoveel uit. One'll do".

Het maakt mij namelijk niet zoveel uit welke van de twee het zou zijn aangezien ik het apparaat uiteindelijk aan mijn vader zou geven (want android) en ik vooral samen met hem de vergelijking zou willen maken met een Apple Watch (die ik zelf al enkele jaren heb). Dat is namelijk wel de standaard op het gebied van eenvoudig te gebruiken wearables, met goede integratie in het systeem.

Gaat mij dan vooral ook om de software en hoe de hardware dat ondersteund, hoe het apparaat er verder uitziet maakt me dan niet zoveel uit.
Dat klopt inderdaad! Als het je niet zo veel uitmaakt kan je ze allebei invullen, heb je een voorkeur voor een van de modellen dan kan je alleen die poll invullen.

Uiteindelijk kan je gekozen worden voor een van de modellen en niet voor beide! Succes mochten jullie meedoen :)
Batterij duur van 25 dagen, en dan binnen 14 dagen een review maken ?
Met GPS enabled heb je 'm in 40 uur of 100 uur (met power saving) leeg.
25 dagen kan alleen als je er niks mee doet, gok ik. Lijkt mij ook niet realistisch als je er in die tijd nog een review voor moet tikken :)
Ik heb de Honnor band 4. Die kan tot 30 dagen op een batterij mee. Ik heb de hartslagmeter continu aan staan en dagelijks een uurtje fietsen of wandelen. De batterij gaat dan ongeveer drie weken mee. Als ik de gps van de band 4 gebruik (normaal neem ik die van de telefoon) is de batterij met 4 à 5 uur leeg.

Helaas is het oplaad stukje na twee jaar spontaan gebroken.
"Tot wel 25 dagen". Oftewel, als je het intensiever gebruikt kan het zo maar zijn dat je binnen 14 dagen het horloge wel op de oplader moet doen.
En juist bij het schrijven van een review ga je hem intensief testen toch? Dus hoe representatief gaat die 25 dagen zijn? Ik denk zelf dat je hem tijdens zo’n review periode alsnog in twee/drie dagen volledig leegtrekt.
Niets houdt de reviewers tegen om de review na 1 maand te voorzien van een update. De eerste versie kan vrij breed zijn opgezet en met een update kan de review worden voorzien van de accu kenmerken.
Goed punt :-) misschien dat je de battery drain kunt meten? Mijn Garmin f245 heeft een app voor de batterij, dan zie je hoeveel het horloge gemiddeld per uur verbruikt.
Er zal vast wel een functie zijn waaraan je kan zien hoe vol de batterij nog zit. Als dat er niet is, heb je een eerste minpunt gescoord.
Leuk, ik ben de afgelopen maanden in de smartwatch-wereld gestapt. Twee "Chinese" modellen, de Honor Band 5 en Amazfit GTS, konden mij niet overtuigen. Sindsdien ben ik naar alle tevredenheid een Garmin gebruiker. Zou leuk zijn om nu direct 1 van deze 2 Honors te vergelijken. Garmin om de ene pols, Honor om de andere en gaan! Ben benieuwd :)
Als je wint wil ik ook wel weten wat je van touchscreen tegenover de knopbediening van de Garmin.
Als je een hartslagsensor hebt, kun je de prestatie van de hartslagmonitor van de honor mooi tegen een goede standaard aanzetten. Dan nog gps nauwkeurigheid. Je weet natuurlijk dat één rondje van 5km niet telt... de kracht zit in de herhaling. Succes en train ze.
Mijn review van de pricewatch: Garmin vivoactive 3 RVS (Zwart) is nog onderweg. :+
Op de VA3 zit ook een touch screen en dat is één van de minpunten. Het werkt, maar gewoon niet echt lekker op sommige momenten. Dat zal hier niet anders zijn verwacht.

Ik heb geen losse hartslagmeter en zou een wrist-based HR horloge ook niet als goede standaard willen gebruiken, maar ik heb wel een vinger die ik in mijn nek kan leggen én enig idee hoe hoog mijn hartslag zou moeten zijn bij bepaalde activiteiten. Daarbij gaat het mij niet om de exacte waarden, maar meer om het patroon en hoe snel dat patroon wordt ontdekt. Mijn Honor Band 5 deed dat prima, ben benieuwd hoe deze horloges het doen.

GPS nauwkeurigheid is waarom ik mijn Amazfit GTS heb geretourneerd, mijn Garmin VA3 doet dat stukken beter. Ook daar ben ik zeer benieuwd naar bij Honor want de Honor Band 5 die ik had, heeft geen GPS. :)
Precies deze dingen worden veel te weinig meegenomen in reviews! Leuk dat er GPS en hartslag sensor op zitten, maar (vrijwel) niemand die controleert of hetzelfde rondje ook wel echt even lang is volgens het horloge. 10% afwijking lijkt de norm, maar is voor mij onacceptabel. 1% afwijking is meer dan genoeg.
Ik baal juist van Garmin, de keren dat er signaal verlies op treed of de gps er flink naast zit is echt te hoog.
Ben me nu aan het oriënteren op andere merken. De ES zou ik dan ook graag willen reviewen.
Wat is het nut van een GPS ontvanger in de smartwatch? De smartwatch kan tot ook via bluetooth de GPS ontvanger van de smartphone gebruiken?
Zo hoeft men bijvoorbeeld geen telefoon bij te hebben tijdens activiteiten als hardlopen, zwemmen/zeilen/roeien, etc.
... Garmin om de ene pols, Honor om de andere en gaan! Ben benieuwd :)
Is dat niet een beetje vals spelen? Omdat je veel meer doet met je voorkeur arm? In de laatste tweakers podcast hadden ze het over om max 2 smartwatches om dezelfde pols te houden.
Om de accuratesse te testen moet je de resultaten dan nog afzetten tegen een derde, betere optie... Ik zie mezelf al rondrennen met 2 smartwatches en een borstband om :P
Weet iemand of er een variatie uit komt met een metalen of leren band? persoonlijk vind ik een plastic bandje zo kinderlijk.
Ben ik het op zich mee eens, maar als deze horloges ook moeten dienen als 'sporthorloge' dan is het wel een ander verhaal. Zweet op metaal en zeker op leer is niet zo'n lekkere combinatie.
Eens ik moet zeggen dat ook een plastic (rubberen) bandje niet top is, maar het is beter schoon te houden. Ik ga nu meestal voor nylon. Twee bandjes erbij en elke zover dagen even mee in de wasmachine.
Bij de Huawei GT2 heb ik ook de premium van zo'n 45 euro betaald om een bruine band erbij te krijgen met een zilvere body. Het is een slimme strategie want hij wordt dan zowel meer besproken en gekocht als dat hij een volwassener look kan hebben voor 1/3de van de prijs meer. Hiermee bedien je meteen een veel grotere groep consumenten.
Ik pas, denk niet dat ze optimaal zullen werken met iOS. Succes iedereen! :)
Ik ook, maar simpelweg omdat ik het niet vertrouw om al mijn biometrische data zomaar naar China te versturen....

Ik snap niet dat mensen zo enthousiast zijn om al hun privé gegevens zomaar over te geven. Honor heeft niet eens een privacy pagina en/of verklaring op hun website... Laat staan dat ze zullen voldoen aan de AVG, we praten hier immers over medische data die normaal moet voldoen aan de hoogste privacy eisen.
Weet je dat zeker dat er informatie naar Honor gaat? Dat zou ik inderdaad een nadeel vinden. Waarom zou een smartwatch met een backend van de leverancier moeten communiceren?
Ik weet het niet zeker, het is een aanname. Dit gezien alle smartwatch fabrikanten dit doen (Apple, Garmen, etc). Ik heb de site van Honor doorzocht en kan niets vinden anders dan spelfouten en een pagina dat je een formulier moet invullen als je vragen over privacy hebt (wat natuurlijk niet in overeenstemming is met de AVG). Daar staat staat wel dat je data 6 jaar bewaard wordt: We will process and retain your data for up to six (6) years from the last interaction.

Ik hoef dan niet meer te weten...
Misschien iets om mee te nemen bij de reviews: privacy / data naar leverancier.
Naast het privacy aspect is het ook een ongewenste afhankelijkheid. Als de server van de leverancier uit de lucht gaat werkt je horloge niet meer?
En als je geen Internet onderweg hebt?...
Ik moet mij er maar eens in verdiepen voordat ik een smartwatch aanschaf... ;)
Gezien de batterij het niet toelaat om continue een verbinding te hebben zullen basis zaken wel blijven werken zonder internet denk ik. Maar privacy is en blijft natuurlijk een ding. Misschien een idee voor tweakers om een privacy label aan producten toe te voegen zoals Apple dat gaat doen bij apps?
Verscheidene fitness watches geprobeerd. Nooit tevreden geweest. Met name hartslag meting was onnauwkeurig/traag. Ben dus benieuwd naar de ES.
Dat is inherent aan meten aan de pols. Maar als indicatie is het vaak prima. Zelf merk ik bijvoorbeeld dat kanoën slecht werkt in combinatie met registratie maar dat fietsen en hardlopen prima gaat. Het enige wat ik wel vervelend vindt is dat die algoritmen bij het missen van signaal of te grote verschillen in hartslag een geschatte waarde rapporteren en daardoor bij intervaltrainingen er goed naast kunnen zitten.
heb zelf een Samsung Galaxy Watch en ben heel benieuwd of dit een vervanger zou zijn die accurater met snelheid etc tijdens het hardlopen is, maar welke toch nog steeds een goede batterijduur en mooi scherm heeft..
Ik denk dat het horloge an sich niet veel beter of slechter is maar de telefoonintegratie met andere merken dan Samsung geeft veel ruimte voor verbetering en mogelijk doet de honor het daar goed.
Zo lang ze geen ondersteuning bieden voor sync naar Strava vallen deze horloges voor mij af...
Eens, staat al tijden als klacht op het Huawei forum. Zijn ze schijnbaar al tijden mee bezig maar er zit nog geen schot in ;-).

Ook kunnen activiteiten niet makkelijk als GPX worden geëxporteerd.
Leuk!
Liep net weer een paar dagen met mijn Android Watch Huawai 2. Bevalt opzichn nog prima, behalve dat de batterijduur een heel stuk minder is
Leuke aanbieding om eens echt wat leuks te winnen. Ik ben al een tijdje smartwatch loos die van mij is gestolen.
Ik doe dus mee deze keer :D .
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee