Door Tweakers Partners

Back 2 Reality - Dag 4

27-08-2020 • 07:00

112 Linkedin

Win een FRITZ!Repeater 3000!

Normaal zouden we dit artikel beginnen met ‘helaas, de zomervakantie is voorbij en het is tijd om terug te gaan naar bijvoorbeeld kantoor of (weer) te beginnen op school’. Back 2 Reality, wat is dat ook alweer? Hoe zag ons leven er pre-corona uit? Bijna de hele wereld is in de afgelopen maanden tot stilstand gekomen. Hopelijk kunnen we het nieuwe schooljaar met hernieuwde energie oppakken, fysiek dan wel digitaal. Back 2 Reality is bij ons in ieder geval altijd een feestje, want we mogen weer leuke prijzen weggeven, dankzij onze partners.

Wat moet je doen om kans te maken op een mooie prijs? We maken het heel gemakkelijk: als je onderstaande actie leuk vindt en dit product wil winnen, hoef je alleen maar in de poll eronder aan te geven dat je kans wil maken!

Vandaag kun je een FRITZ!Repeater 3000! winnen, mogelijk gemaakt door AVM.

 • Productinformatie vanuit AVM
 • Specs

Niks is zo frustrerend als traag of haperend internet – zeker in deze tijden van thuiswerk. Met de FRITZ!Repeaters breid je eenvoudig en snel je WiFi-netwerk thuis uit. Met zijn vier antennes in de 2,4 GHz- en 5 GHz-frequentiebanden behaalt de FRITZ!Repeater 3000 maximaal bereik en snelheden tot 3.000 Mbit/s. Daarnaast is hij met één druk op de knop te installeren, energiezuinig en vormt hij, in combinatie met bijvoorbeeld een FRITZ!Box 7590, onderdeel van een slim Mesh WiFi-netwerk.

pricewatch-button

Netwerkproduct Bridge, Range Extender
5GHz-ondersteuning Ja
Verbinding (wlan) 802.11a, 802.11ac (Wi-Fi 5), 802.11b, 802.11g, 802.11n (Wi-Fi 4)
Ethernet (RJ45) 2x Ethernet 1Gbps
Maximale totoale wifi snelheid 3Gbps
Maximale snelheid 2,4 GHz 400Mbps

Een mooie prijs dus van onze partner van vandaag, AVM. Wil je hem winnen? Vul dan snel onderstaande poll in om automatisch kans te maken.

Back 2 Reality - Dag 4

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Voorwaarden

 • Je Tweakers-account moet voor 26 augustus 2020 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot 28 augustus 2020 07:55 uur, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Je kunt één keer aan de poll van vandaag deelnemen.
 • Winnaar krijgt uiterlijk 28 augustus 2020 bericht via e-mail (niet-winnaars ontvangen geen bericht). Tweakers draagt zorg voor de afdracht van eventuele kansspelbelasting.
 • Winnaar wordt at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers en AVM zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij AVM en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (112)

Wijzig sortering
Ik hang al sinds maart aan de telefoon omdat mijn draadloos netwerk steeds wegvalt. Dit zou een verademing zijn.
Je zou kunnen proberen met een WiFi analyzer app te kijken of je een minder drukke channels (voor 2.4ghz en 5ghz) kan vinden en dan de router en/of access points expliciet instellen op deze channels. Dit hielp bij mij ook bij het wegvallen van de verbinding op wat grotere afstand.
Dat is leuk bedacht maar met al die routers op auto sense tegenwoordig heeft dat vaak niet veel nut, jij zet hem vast en de hele buurt moved weer rond om te counteren op jouw vaste setting.

Enige wat werkt is high gain antennes gebruiken zodat je signaal op de korte afstand een stuk hoger is dan het signaal van de buren ten kosten van de range die je haalt.

[Reactie gewijzigd door Scriptkid op 27 augustus 2020 08:20]

Ik zag in de analyzer dat iedereen op channel 1, 6 of 11 zat (voor 2.4ghz). In mijn router zag ik ook dat de standaard setting auto is, waarbij die precies een van deze channels kiest. Het lijkt er dus op dat iedereen hier van die auto setting gebruik maakt. Ik zag dat tussen 1 en 6 een rustig stukje zat dus heb hem ingesteld op channel 3. Dit verhielp bij mij direct het probleem van wegvallen van de verbinding in de slaapkamer. Als je echt op een te grote afstand bent dan gaat dat niet helpen natuurlijk, maar ik verwacht niet dat dit het probleem van roelke2 is.
1,6 en 11 gebruik alsjeblieft geen andere kanalen.
Ah ik lees inderdaad dat dit beter is. Dan hou ik het wel bij channel 11. Weer wat geleerd hehe.
ACI is echt grootste issue in bedrijven.
Meeste routers doen het nu goed gelukkig.
Heb ik inderdaad al geprobeerd. En deze staan op dit moment op rustigere kanalen. Ik heb een glasvezel aansluiting en daar bleken geen onderbrekingen te zijn. Ik heb ook al een volledig nieuw modem gehad dit verhielp het probleem al voor een deel echter blijf ik problemen ondervinden. Het modem staat enigzins centraal in de woonkamer en ik zit op mijn werkplek in de kamer zo ongeveer recht boven het modem. Ik denk dat er iets in mijn plafond kan zitten maar hier valt mijn kennis een beetje in het niet.
Als je draadloos netwerk wegvalt dan valt deze repeater ook weg. Een repeater zonder netwerk/verbinding kan niet heel veel :)
Als je de Repeater in Access point mode zet niet hoor..
Als je de Repeater in AP mode zet, dan is het geen repeater meer.... (Ofwel je maakt een tweede WiFi netwerk.

Je hoort mij overigens absoluut niet zeggen dat ik een Repeater de moeite waard vind, in mijn optiek ben je beter af met een oplossing die op een betere manier WiFi netwerken maakt (denk aan de Ubiquiti access points ofzo).
Gezien je reactie ga ik er even vanuit dat je nooit met AVM Fritz.xxxx gewerkt hebt?
Aangezien dat net zo volledig mesh Networking en integratie doet vanaf je Fritz.Box als ubiQuiti
Ik moet toegeven dat ik niet de combinatie Fritz Box met een Fritz Repeater heb gebruikt, als dit inderdaad op die manier werkt, dan heb ik niets gezegd.

Over het algemeen kopen mensen repeaters los van hun modem / router though en in die configuraties is het helaas waardeloos. Overigens zijn mesh networking oplossingen niet meer als repeaters in de zin van Wifi signaal oppikken en herhalen, ze proberen iets slimmer te zijn, maar helaas werkt dat in de meeste situaties toch niet helemaal zoals je hoopt of verwacht.

De beste methode is bedraad tot aan het punt waar het signaal de lucht in gestuurd wordt.
Niet per se waar. Een repeater kun je op een vaste plek neerzetten waar wel nog genoeg signaal is. Een repeater zit ook niet steeds in je handen of tegen je lichaam gedrukt wat allemaal niet bevorderlijk is voor de signaalontvangst.
Heb hier vaker gelezen dat repeaters niet goed zouden werken, maar zowel bij mijzelf als bij mijn moeder werkt het heel goed. Kwestie van dat ding correct positioneren.
Waar nog wel genoeg signaal is, is wat anders dan wegvallend internet.
Maar je hoeft hem niet neer te zetten waar je normaal met je telefoon zit (en het signaal weg valt), daarnaast zijn die antenne's ook wel wat beter dan wat er in een telefoon zit dunkt me :)

Stel je zit 20 meter van je modem met wifi, en daar valt het dus steeds weg, dan zet je deze op 10 meter en heb je vanaf dat punt weer 20 meter.
Mwa, hij doelt waarschijnlijk op het feit dat hij op een plek zit met slecht signaal, waardoor zijn apparaat soms wel, soms niet met het netwerk kan verbinden. Is het signaal te slecht, dan 'valt het netwerk weg'. Als je netwerk aan de bron steeds uitvalt, door een slechte modem oid, dat is inderdaad een ander verhaal. Ik ga er even vanuit dat dit niet is wat hij bedoelt.
Als je repeater een draadloos verbinding heeft met een punt die de hele tijd wegvalt dan valt het weg, daar is geen discussie over mogelijk lijkt mij.

Vandaar dat skai21 aangeeft dat je hem ook op access mode kan zetten, een kabel van je modem naar de repeater en klaar.

Mja goed als het puur om wegvallende wifi gaat sinds maart snap ik sowieso de tweaker niet waarom hij niet voor een paar euro een eigen wifi router koopt maar oke...
Zonder repeater heb ik slechte/wegvallende WiFi op mijn slaapkamer. Als ik in mijn washok ga staan heb ik wel stabiel bereik. Ik heb dus een repeater in het washok staan en die heeft daar dus goed bereik van de ap in de woonkamer. De slaapkamer heeft vervolgens goed bereik van de repeater in het washok.
Je kan deze repeater toch ook aan je LAN netwerk hangen?
"En als er toch al kabels gelegd zijn, kan de Repeater ook in de bedrijfsmodus LAN-brug via een aanwezige netwerkkabel of met een Powerline-adapter met de router worden verbonden."

https://nl.avm.de/producten/fritzwlan/fritzrepeater-3000/
Als het goed is wel, zoals we zojuist een paar keer aangegeven hebben :)
Hij heeft 2 netwerkpoorten, dus mij dunkt van wel ;)
nee hoor
ik heb er een staan in de mesh opstelling en deze wordt via de lan voorzien van internet
dus als wifi elders uitvalt blijft deze gewoon op.
:)
maar je kan hem uiteraard ook via de wifi aansluiten.
maar daar waar kabels de mogelijk zijn gebruik ik kabels
deze router heeft ook een extra kanaal om met de router te communiceren zodat de andere kanalen echt voor je apparaten blijven.
maar zelf nooit getest vanwege mijn kabel.
Als je al 5 maanden problemen hebt, waarom koop je dan niet een goed access point en positioneer deze goed in huis?
omdat ik het onzin vindt dat ik zelf apparatuur zou moeten aanschaffen terwijl ik genoeg geld betaal voor het internet abbonement.
Wilde gok hoor maar toevallig KPN en een experiabox V9?

[Reactie gewijzigd door skunkopaat op 27 augustus 2020 09:34]

al een keer gereset (of uit wachten en weer aan)? of je ww veranderd van je draadloze netwerken (zonder spatie).
een draadloos netwerk kan namelijk niet zomaar weg vallen, meest voorkomende problemen zijn de instellingen
Dat is wel een heel lange wachttijd. :)
Ik hang al sinds maart aan de telefoon
Dat is een lang gesprek :o :P
En behoorlijk wat kosten, want over wifi bellen zal waarschijnlijk niet lukken :P
Maar wel vervelend..
Ik heb net de TP-link M9 plus aangeschaft, dus deze laat ik ook gaan :)
Ik ook en dat werkt als een tierelier. Hopelijk is iemand anders hier blij mee
Ik heb ook al een aantal van die M9 plus repeaters hangen. In alle hoeken en gaten in het huis heb ik nu uitstekende dekking. De prijs van vandaag laat ik maar aan me voorbijgaan.
Ik heb al een Fritz!Repeater 1750E als access point maar de manier waarop die twee stopcontacten inneemt zou ik zonder kunnen. Zou leuk zijn om deze als vervanging te kunnen gebruiken, de nieuwe Fritz! ontwerpen zijn veel beter en praktischer!
Ik gebruik een tweewegstekker waardoor de 1750E net iets verder van de muur staat (beter voor zenden en ontvangen) en waardoor het onderste stopcontact beter bruikbaar is.
Ah, slim. Ik heb hem in een stekkerdoos, maar ik ga hier eens naar kijken!
Momenteel gebruik ik nu AVM FRITZ! WLAN Repeater 1750E man wat een waardeloos ding zeg! Ik haal max 10Mbit/s via 1000Mbit/s echt frusterend. Hopelijk werkt FRITZ!Repeater 3000 beter en dat ik min 100Mbit/s kan halen. So Bring it on! :)
Dat ligt niet aan die 1750E (tenzij die kapot is), maar eerder aan je connectende apparatuur. Op 5 GHz haal ik hier 433 Mbit/s tot 866 Mbit/s, afhankelijk van het toestel. Is je 1750E bedraad aangesloten en niet weggestopt achter de CV? Verder zijn er oudere telefoons die moeite hebben met de hogere 5 GHz kanalen. Je kunt proberen om het laagste 5GHz kanaal in te stellen, om te zie of het scheelt.

Mooie prijs verder.
Ik ben al enorm tevreden over mijn huidige netwerk/dekking. Deze laat ik dus aan mij voorbij gaan 😉
Leuke prijs weer. Ik doe mee.
Ik doe weer mee! Goed bezig, Tweakers. (y)
Heb al zeer goede dekking door mn Unifi AP's, deze laat ik dus gaan voor een ander zodat die ook goede wifi kan hebben.
Heb een Google nest wifi mesh van 2 routers dat perfect werkt, dus anderen mogen kans maken vandaag, wel een mooie actie weer!
Leuk voor iemand met een Fritzbox heeft. Zelf heb ik Unifi NanoHDs, dus deze laat ik voorbij gaan.
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee