Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Tweakers Partners

Lekker nassen: maak kans om een nas van QNAP te reviewen én te winnen

26-08-2020 • 12:00

125 Linkedin

QNAP, afkorting van Quality Network Appliance Provider, is een it-specialist die de nadruk legt op opslag, netwerken en slimme video-innovaties. Samen met QNAP zoeken we acht deelnemers voor een Tweakers-testpanel om vier typen nas-apparaten van het bedrijf te testen.

Of het nu over thuisopslag gaat, het creëren van een home-multimediacenter of het opslaan en delen van gegevens bij een bedrijf, QNAP is van alle markten thuis. Het bedrijf heeft voor iedere gebruiker een oplossing en ook op het gebied van nas-apparaten biedt het een breed scala aan hardware. Een Tweakers-testpanel is dan ook de ideale manier om gebruikers zelf de mogelijkheden van de nas-modellen van QNAP te laten ervaren.

Er zijn voor dit panel vier modellen geselecteerd. De TS-230 (1) en 2,5GbE NAS TS-431P3-2G (2) zijn bedoeld voor beginnende thuisgebruikers. De 10GbE NAS TS-431KX-2G (3) is al wat serieuzer, en de 2,5GbE NAS TS-453D-8G (4) biedt de meest talrijke mogelijkheden. Als lid van het testpanel dien je de nas te testen met eigen harde schijven. In de TS-230 passen twee harde schijven, in de andere modellen vier.

Meedoen met het Tweakers-testpanel

In totaal worden dus vier modellen getest, en ieder type wordt door twee tweakers onder handen genomen. Iedere nas kan worden getest met een van de vijf soorten software die de reviewer uit een vooropgestelde lijst kiest. Deze software is onder andere gericht op synchronisatie, toegankelijkheid, databescherming en productiviteit. Bij het vierde nas-model is de toepassing van Virtualization Station een verplicht onderdeel van de test,en daarnaast moet nog een aanvullend type software worden gekozen. Ten slotte is het belangrijk dat je thuis over de juiste testvoorwaarden beschikt. Wil je model 2 of 4 testen, dan moet je minimaal over 2,5GbE beschikken, voor model 3 geldt dat je minimaal toegang hebt tot 10GbE.

Lijkt het je leuk om een review te schrijven over een van deze vier nas-apparaten? Vul dan hieronder de poll in en geef aan welk model je wil testen. Uit alle inzenders selecteren we willekeurig acht winnaars. Mocht jij tot de gelukkigen behoren, dan sturen we je het QNAP-model naar keuze toe en dien je een review van je bevindingen te plaatsen op Tweakers. Iedereen mag na afloop zijn of haar nas van QNAP houden, behalve bij het vierde model. De 2,5GbE NAS TS-453D-8G moet worden teruggestuurd. De twee tweakers die dit model hebben getest, krijgen een andere nas opgestuurd als bedankje voor het testen en schrijven, te weten de TS-253D-4G.

Wil jij een nas testen en reviewen?

Poll




De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Stel dat je niet wordt uitgekozen om een nas te testen of dat je deze actie aan je voorbij laat gaan. Wat zou jij dan toch graag teruglezen in de user-reviews van de Tweakers-communityleden? En wat zijn volgens jou vragen die absoluut in een nas-test moeten worden beantwoord? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel.

Algemene voorwaarden

  • Je Tweakers-account moet voor 25-08-2020 geactiveerd zijn.
  • Meedoen kan tot en met 02-09-2020, alleen via de poll.
  • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
  • Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
  • De acht winnaars krijgen uiterlijk 04-09-2020 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
  • Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
  • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
  • Wil je model 2 of 4 testen, dan is het verplicht om minimaal over 2,5GbE te beschikken, voor model 3 geldt dat je minimaal toegang hebt tot 10GbE.
  • Nadat de reviews zijn gepubliceerd wordt een video-recap opgenomen met Mark Wijsman (Tweakers Partners). Hierin gebruiken we de reviews van de acht winnaars en worden quotes met de usernames van de betreffende tweakers gebruikt.
  • De acht winnaars zijn bereid en beschikbaar om het product in de twee weken na ontvangst te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
  • De acht winnaars zijn bereid de nas te testen met hun eigen harde schijven, hebben de juiste netwerkverbinding voor het testen, en testen de nas met de juiste software.
  • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
  • Medewerkers van Tweakers en QNAP zijn uitgesloten van deelname.
  • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
  • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand gekomen dankzij Qnap en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en events. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen].

Reacties (125)

Wijzig sortering
Mooie actie en het is goed dat Qnap onder de loep wordt genomen.

Echter is het jammer dat voor deze test nog wel de juiste schijven aangekocht/in bezit moeten zijn bij de deelnemers:
Als lid van het testpanel dien je de nas te testen met eigen harde schijven.
Dit kan er uiteraard voor zorgen dat de reviewer een stapeltje schijven pakt die ze toevallig hebben liggen, maar dit kan de snelheid van de performance / software slechter maken, waardoor QNAP zichzelf in de vingers snijdt.

Een NAS testen kost tijd, kan het netwerk ontwrichten als je het verkeerd doet, de software willen wij graag van dichtbij (op plaatjes) zien, waardoor er veel druk op de reviewers komt om er een Tweakerswaardig artikel van te maken.
Het is dus jammer dat de reviewers de schijven al in bezit moeten hebben en dat men hiervoor geen harde schijven voor beschikbaar heeft. Het is wel heel mooi dat iedereen wordt bedankt voor deelname met een QNAP NAS.

Edit: zin iets aangepast

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 26 augustus 2020 12:12]

Net of iedereen 2.5Gb netwerk thuis heeft :) me ubiquiti netwerk haalt 1Gbs en dat ga ik echt niet upgraden. Zou uit mijn oude Qnap waarschijnlijk de disks zo over kunnen zetten naar de nieuwe maar dan nog heb ik geen netwerk dat die snelheid haalt.
Inderdaad, dan blijft dus alleen de eerste nas over als optie om te testen, en die lijkt me niet interessant.
Ik vraag me af of de mensen die hier aangeven deze te willen testen wel hebben begrepen dat je minimaal een 2,5Gbit netwerk moet hebben, en voor optie 3 zelfs een 10Gbit netwerk met een SFP+ poort.
Voor thuisgebruik heeft niemand dat denk ik.
Ik denk dat de redactie hier de winnaars toch even moet vragen om bevestiging dat ze daadwerkelijk een dergelijk snel netwerk hebben liggen.
Och ik heb hier nog wel een Mikrotik RB4011 "liggen" die hiervoor wel ingezet zou kunnen worden.
Daarmee kun je meerdere clients verbinden via Gbit en alles via de SFP+ laten lopen.

Maar voor een beetje eerlijke test moet je toch wel 4 SSD's erin hebben zitten om dat vol te trekken en ook meerdere computers om alle 10 Gbit poortjes vol te trekken. (mits de switch chips erin ook wel bandbreedte genoeg hebben naar de router CPU)

Vraag me dus serieus af hoe goed zo'n test van 10Gbps kan zijn, uitgevoerd door de thuisgebruiker die in de rommelbak wat benodigde parts bij elkaar klikt.

Strikt genomen kan het spul in mijn "rommelbak" wel voldoen aan de eisen, maar of het een relevante test is...

> Voor thuisgebruik heeft niemand dat denk ik.

Ach een studievriend van me heeft op dit moment thuis zijn bureau vol staan met 100G spul, dus "niemand" zou ik niet zeggen :)
Typisch geval van ivm. Corona je onderzoek mee naar huis moeten nemen... wat een straf :)
Er staat nergens dat je, je hele netwerk van 2.5Gbe moet voorzien. Er staat dat je over 2.5Gbe moet beschikken. Je kan best 1PC direct op de NAS hangen op 2.5Gbe om een vergelijk te maken met 1Gbe. Zeker voor het model met twee schijven vraag ik me af wat de meer waarde is van 2.5Gbe tov 1Gbe. Dat is iets wat ik wel wil testen.

Laat de qnap maar komen. Daar wil ik wel een paar schijven voor aanschaffen, daar heb je geen grote schijven voor nodig.
Ik heb 10gb poorten op mijn UDM Pro en mijn POE switch. Laat maar komen dat 10gb model. Ook nog 2 6TB drives liggen. Kortom ik ben de ideale kandidaat.
Wat is de snelheid van je 6TB schijven?
Kunnen die 2.5Gbps/300MBps?
Gigabit vs MibiByte
Mijn N300's van 14TB kunnen dat ook niet.
Aan de ene kant ben ik het met je eens, aan de andere kant hoef je natuurlijk geen 2,5Gbps "netwerk" te hebben liggen hé, je hebt een 2,5Gbps poort nodig voor de NAS op je router/switch, als dan al je andere Wi-Fi/Netwerk producten via 1Gbps lopen is dat natuurlijk geen probleem, zolang de NAS dan maar in staat is om meerdere devices de data-toevoer te leveren die ze nodig hebben....

Als je alléén maar 1-op-1 van/naar je NAS stuurt weinig nuttig idd, als er 3+ devices tegelijkertijd je NAS aanspreken natuurlijk wel erg handig.....

Daarom staat mijn oeroude NAS gewoon 2x1Gbps Dual-Homed aangesloten.

Omdat ik een slechte/geen reviewer ben laat ik de actie overigens aan me voorbijgaan.

[Reactie gewijzigd door zion op 26 augustus 2020 17:39]

Nou vraag ik me wel af wat de bottleneck is voor het bedienen van meerdere devices. Ik heb een oude QNAP Turbo NAS TP-431 die over 1Gbps beschikt, maar die dataoverdracht is vaak tergend traag (onder de 100Mbps), ik denk vanwege te trage CPU.

[Reactie gewijzigd door Me_Giant op 28 augustus 2020 18:11]

ik heb een pricewatch: Seagate WSS NAS 4-bay 8TB
maar die doet met gemak 200MB/s, terwijl hij ook een flut celeron heeft.
(nogmaals) wel dual-homed, en zodra ik via meerdere devices hem aan het aanspreken ben dan stort de performance ook snel in....
Valt op zich wel mee, na het testen mag je de nas houden of krijg je er een andere nas voor in de plaats. Dat betekend dat als je hem wilt gaan gebruiken links of rechtsom er schijven voor nodig hebt.

Daarnaast ben ik zeker mee eens dat je verschillende benchmarks krijgt omdat er verschillende schijven geleverd worden, dit kan je echter ook als voordeel zien want je hebt 8 testen gedaan met zelfde nas met verschillende schijven.

[Reactie gewijzigd door xleeuwx op 26 augustus 2020 12:31]

Dat valt zeker niet mee.

Denk maar aan een rebuild simuleren en dan tussen die 4 schijven 1 wd red uit de verkeerde serie met SMR.

Kwalijke zaak dat men dan niet harde schijven meeleverd. al was het maar 4x 1tb bij wijze van. Voor alle reclame die ze hiermee scoren had dat er echt wel afgekund. En nu komt heel de test ook weer amateuristisch over tov een goed onderbouwde test zoals je ze wel vaker ziet bij de buren.

Ik zal wel -1 krijgen van tere zieltjes maar persoonlijk ben ik van mening : Lever het hele product met de juiste schijven zodat je accurate reviews krijgt. Anders kan je ze net zo goed weggeven met het verzoek of ze een blogje schrijven erover want grondige statistieken die je kan accepteren zitten er niet tussen.
ben ik het zeker mee eens, daarnaast worden de testen van de buren in het zelfde testlab gedaan want Tweakers en HW info delen een testlab. Verder hadden ze beter de nas met disk kunnen leveren en dan per gebruiker een andere setup als ze verschillende disk leveranciers wilde testen.

Echter heb persoonlijk wel nog 8x 4tb server disks liggen die hier prima in kunnen om wat benchmarks mee te kunnen doen maar snap dat niet iedereen dit zo even heeft liggen.
Dat valt zeker niet mee.

Denk maar aan een rebuild simuleren en dan tussen die 4 schijven 1 wd red uit de verkeerde serie met SMR.

Kwalijke zaak dat men dan niet harde schijven meeleverd. al was het maar 4x 1tb bij wijze van. Voor alle reclame die ze hiermee scoren had dat er echt wel afgekund. En nu komt heel de test ook weer amateuristisch over tov een goed onderbouwde test zoals je ze wel vaker ziet bij de buren.

Ik zal wel -1 krijgen van tere zieltjes maar persoonlijk ben ik van mening : Lever het hele product met de juiste schijven zodat je accurate reviews krijgt. Anders kan je ze net zo goed weggeven met het verzoek of ze een blogje schrijven erover want grondige statistieken die je kan accepteren zitten er niet tussen.
Ja dat maakt toch geen fluit uit?
Als je zo dom bent om die dingen te kopen, maar je meld het vervolgens in je review, dan weet toch iedereen waarom je zulke beroerde resultaten haalt?
En als je toch al nieuwe schijven moet kopen, dan koop je niet per ongeluk één WD Red SMR, en 3 WD Red Pro's.......
Het probleem is juist dat het tot voor kort onduidelijk was of men wel of niet SMR had zitten in WD Reds. Dus mensen dachten non SMR te kopen en kregen 1 SMR tussen hun 4 drives.

Als je beetje je research had gedaan had je dat geweten. Kijk maar op youtube.
Ik vind deze keuze ook vreemd. Als ik hier op Ja wil ik testen zou klikken dan kan ik maar heel wenig qua performance testen.

Ik heb misschien nog twee niet helemaal functionerende harde schijven liggen. (ik vertrouw ze in ieder geval niet).

Mijn netwerk is 1 gbit, dus het testen van de werkelijke NAS is erg lastig.

Ik snap dat je niet alles kan houden en bv de schijven uiteindleijk terug moet geven. Maar wil je een goede review kunnen geven heb je naast de NAS ook schijven en een router nodig.
Mooie actie en het is goed dat Qnap onder de loep wordt genomen.
Helemaal akkoord. Ze leveren zeker hele mooie hardware.
Echter is het jammer dat voor deze test nog wel de juiste schijven aangekocht/in bezit moeten zijn bij de deelnemers:
Het is wat apart, maar anderzijds kan ik er inkomen aangezien het wel een drempel creëert voor het testen en je wil hier toch wel een degelijk uitgevoerde review. Ik heb een tijdje geleden ook deel uitgemaakt van een testpanel en er kruipt eigenlijk toch wel wat werk in als je het goed wil doen. (En dat ging dan gewoon om een all-in-one PC. Voor een NAS wordt het snel wat complexer (meer variabelen extern aan eht device die meespelen)
...
Een NAS testen kost tijd, kan het netwerk ontwrichten als je het verkeerd doet, de software willen wij graag van dichtbij (op plaatjes) zien, waardoor er veel druk op de reviewers komt om er een Tweakerswaardig artikel van te maken.
Dit klopt helemaal. 2 weken is naar mijn gevoel dan ook heel kort voor een degelijke test.

Wat mij vooral wat verwondert is de keuze van de toestellen en de vereiste voor het 2,5Gbit/10Gbit netwerk. Bij de toepassingen waar je deze categorie voor selecteert zie ik dat niet direct als de grootste uitdaging. Commercieel snap ik wel dat ze dit in de verf willen zetten.

Zelf heb ik nu 3 jaar een TVS-882br (dus heel ander prijscategorie) en ben er zeer tevreden over en maak vrij actief gebruik van het virtualization station en de mogelijkheid om docker containers te draaien tot grote tevredenheid. Met een SSD cache erbij loopt dit zeer goed. Ik vrees dat ze zichzelf dan wat in de voet gaan schieten met het gekozen model qua performance en de beperkte hoeveelheid geheugen en de relatief trage processor. Wat wel jammer zou zijn.

Ik haal trouwens zonder veel proberen 4Gbit op dat device (4x 1Gbit link via link aggregation)
Ik heb mezelf ook weer uitgeschreven. Ik had wel al door dat je eigen HDD moest gebruiken en was eigenlijk toch al van plan om mijn RAID setup opnieuw te bouwen, dus dat kwam goed uit!

Maar ik had persoonlijk ook over de eis van het netwerk gekeken: ik zit gewoon op 1Gbps binnen.

Ik denk dat heel veel mensen een beetje half lezen bij dit soort acties en dat Tweakers redactie heel veel afwijzingen op de voorwaarde gaat krijgen als ze contact op nemen met de winnaar. (Als ze de voorwaarden controleren, geen idee of dat gebeurd).
Sterker nog , als je die 4 reviews langs elkaar legt wil je verschil zien,

dat wordt lastig als tweaker 1 er 5400 RPM in zet en tweaker 2 duwt er SSD in.
Een NAS testen kost tijd, kan het netwerk ontwrichten als je het verkeerd doet, de software willen wij graag van dichtbij (op plaatjes) zien, waardoor er veel druk op de reviewers komt om er een Tweakerswaardig artikel van te maken.

Dat niet alleen, het vereist ook zeer veel kennis in wat toch echt een niche markt is.
Je zult verstand moeten hebben van IOPS, doorvoersnelheid en latency. De meesten hier zullen gewoonweg geen ervaring hebben met storage systemen en al helemaal niet het geduld hebben om basic testen door te nemen zoals:
  • Throughput (Read+Write IOPS Aggregate)
  • Average Latency (Read+Write Latency Averaged Together)
  • Max Latency (Peak Read or Write Latency)
  • Latency Standard Deviation (Read+Write Standard Deviation Averaged Together)
Ik weet niet wat uit deze reviews gaat komen maar als je echt geïnteresseerd bent in een goede review van een storage systeem dan kun je beter naar gespecialiseerde sites (of youtube) gaan zoals https://www.storagereview.com/ of https://nascompares.com/
Deze zijn ook te zien op Youtube (naast anderen).
Dat is een beetje wat mijn keuze ook heeft beinvloed.

Ik heb hier twee spare 4TB reds liggen ('oude' dus geen SMR). Maar aangezien je de voor 1-3 de NAS mag houden heb ik er ook weer geen problemen om er twee schijven bij of 4 nieuwe te kopen. Optie 4 valt dan wel af, want dan zit je na afloop met 2 schijven die over zijn.

Mijn netwerk is simpel, alles is met 1Gb aangesloten, maar de swittch heeft een 10/5/2,5Gb poort. Ik zou dus de 2,5Gb prima kunnen testen door hem vanaf alle 4 mijn PC's te bestoken met verschillende requests. 10Gb trek ik natuurlijk nooit vol met deze setup.

Uiteindelijk blijft dan 1 of 2 over als serieuze opties; ik heb maar voor optie 1 gekozen.
Het is ook jammer dat de reviews in feite gesponsord worden door de leverancier, dat dus mogelijk een vertekend beeld kan geven voor de onwetende koper die gebruikers reviews leest.

Hoe eerlijk of objectief mensen proberen te zijn, mensen zijn erg gevoelig voor bias

Gelukkig wordt op tweakers aangegeven of een product zelf gekocht is of gekregen, maar hoeveel mensen daar rekening mee houden / snappen wat dat betekent, dat weet ik niet.

Ik snap dat dit een soort sponsor actie is van Tweakers om centjes te verdienen, maar ik weet niet of de bezoekers hier werkelijk mee worden bediend.
Als lid van het testpanel dien je de nas te testen met eigen harde schijven.
Voor de review maakt dat toch niets uit. Mooi ding, alleen je kan er niets op slaan.
Bijzonder dat het Bring Your Own Disks is in deze test. Alsof iemand zomaar een rijtje disks heeft liggen of deze uit zijn productiesysteem wil trekken.
Aangezien je de NAS mag houden zal je sowieso nieuwe schijven moeten kopen om het te kunnen gebruiken na de test, dus het is niet zo heel onlogisch.
Niet als ze geleverd zouden worden met schijven natuurlijk maar dat zal wel te duur zijn.
Natuurlijk. Maar in praktijk koop je ze normaal zonder schijven. Zal wel met kosten te maken hebben ja.
In de praktijk koop je ook niet iets om te testen natuurlijk :P.
Bijzonder dat het Bring Your Own Disks is in deze test. Alsof iemand zomaar een rijtje disks heeft liggen of deze uit zijn productiesysteem wil trekken.
Als je de schijven niet hebt en je wilt ze niet aanschaffen heb je ook de optie om deze aktie te negeren.
Ik vermoed dat dit heel bewust gedaan is.
Dit vergroot de drempel om mee te doen als je niet echt een NAS denkt nodig te hebben.
Als jij de schijven niet hebt en jij wilt toch testen dan wil ik wel de schijven voor je kopen als ik ze tezamen met de NAS achteraf mag houden ;)
Wat verstaan jullie onder een 2,5 Gbit of 10Gbit netwerk?

Ik kan de NAS voorzien van een 10Gbit aansluiting op mijn UDM Pro, echter is de rest van mijn netwerk maximaal Gigabit. Verbinding tussen mijn hoofdcomputer en NAS kan wel uitgerust worden met een 10Gbit lijn.
Andere optie is om de 2.5Gbit direct in mijn hoofdcomputer te stoppen via een 2.5Gbit netwerkkaart.

Lijkt me wel leuk om een QNAP te reviewen. Heb nog een swik SSD's liggen die er dan mooi inkunnen om te zien of de NAS wel echt zijn doorvoersnelheid haalt.

[Reactie gewijzigd door mr.DJ95 op 26 augustus 2020 12:17]

We bedoelen dat je een geschikte netwerkaansluiting in of bij je pc hebt en geschikte bekabeling in huis hebt om je computer / laptop op je nas aan te kunnen sluiten. Zo kun je hem namelijk op de juiste snelheid ervaren.
Moet je ook disken hebben die uiteindelijk die snelheid wel halen. Anders worden de disken weer de bottleneck.
Je hebt hier inderdaad schijven en snelle netwerkaansluitingen voor nodig. Als je de modellen met snelle netwerkaansluitingen gaat testen, dan kun je testen met raid of bijvoorbeeld ssd's om het uiterste uit die apparaten te kunnen halen.
Nice! Ik test graag een 2.5Gbit exemplaar. Qua performance zal dit het dichtste bij mijn behoeftes komen.
Ik denk dat je ook een 10GbE client moet hebben.
Gelukkig hoeft die upgrade naar 10Gbit ook niet meer de hele wereld te kosten.
pricewatch: Asus XG-C100C

Upgrade naar 2.5Gbit kan zelfs nog stukken goedkoper:
pricewatch: Club 3D USB 3.2 Gen1 Type A to RJ45 2.5Gbps Ethernet Adapter

Ben stiekem wel benieuwd wat voor disk config i.c.m. de NAS TS-431KX-2G de 10Gbit noodzakelijk maakt. Gaan we nu ook de all flash storage devices thuis krijgen?

Offtopic: Op werk hebben we een PURE storage staan, toch wel erg vet zo'n all flash doos. Als je ziet wat die doet voor snelheden en IOPS....
Dat is inderdaad een optie, maar dan moet je wel een SFP+ converter erbij aanschaffen. (ca €70 -> pricewatch: MikroTik S+RJ10 module)
Zoals al in de tekst staat aangegeven, schijven/SSDs moet je zelf aanleveren. Gelukkig heb ik nog wel een stapeltje 250GB SSDs die ik daarvoor kan gebruiken. En verder een leuke opstelling (inmiddels ook aangesloten) om die te kunnen testen.
10 GbE geen probleem! Ik ben al over :)

[Reactie gewijzigd door ocf81 op 26 augustus 2020 12:57]

Xtreme IO is ook zo'n device waar je je vingers bij aflikt echter niet voor thuis :) 100K iops met 2 vingers in de neus :+
Ik denk dat meer daar 'last' van hebben. Ik heb zelf ook een switch met een enkele 10Gb poort, dat zijn lange tijd de enige betaalbare switches met 10Gb functionaliteit geweest. (En is dat min of meer nog steeds, QNAP zelf heeft volgens mij wel een betaalbare switch met 3 10Gb en 81Gb poorten)
Ivm met 1Gb ethernet nog steeds behoorlijk prijzig, tel even 4x een transciever van 60-70 euro bij de prijs op om de switch te kunnen gebruiken!
Kan iemand mij de eis van 2,5 en 10GbE uitleggen? Word daar mee bedoeld dat je een 10 Gb/s lijn thuis hebt liggen? Binnen het huis kan ik me daar wel wat bij voorstellen (heb zelf 1 Gb/s), maar een dergelijke verbinding van buiten naar binnen lijkt me wel erg kostbaar en onnodig :?

Overigens zou voor mij de TS-230 volstaan, en lijkt me leuk om die eens te testen. Heb al vaker overwogen eens met een NAS te spelen :)

[Reactie gewijzigd door LankHoar op 26 augustus 2020 12:13]

Het gaat hier lijkt me om de verbinding tussen de computer en de nas. Niet het internet.
Doordat het om een NAS gaat, bedoel je denk ik een verbinding met je computer, switch/router en Network attached storage (NAS).

Daarnaast wordt een NAS gebruikt als centrale opslag, dan is het handig als de rest ook de hoogste snelheid kan ondersteunen. Naast de HDD's 2/4 is het ook noodzakelijk om te voldoen aan de 1, 2,5 of 10Gbit interne netwerk.
Het gaat hier lijkt me om de verbinding tussen de computer en de nas. Niet het internet.
Dan moet je wel hele grote schijven kopen om dat te backuppen ?!

[Reactie gewijzigd door tweazer op 26 augustus 2020 19:03]

Iedere nas kan worden getest met een van de vijf soorten software die de reviewer uit een vooropgestelde lijst kiest.
Welke lijst?
Die lijst krijg je met de briefing mocht je het product gaan testen.
Hier zal toch echt iperf en iozone als eerste opgestart worden. qpkg formaat wellicht ook ?
Hoi, ik zou wel heel graag de 10GbE testen. Mijn oudere QNAP TS-453PRO heb ik onlangs verkocht omdat de performantie niet meer voldeed voor mijn thuis situatie (PRO / VM Testenvironment / ..) en ben ik overgegaan naar interne storage op mijn ESXi HomeServer. Echter, voor bepaalde features zou ik toch terug externe SAN/NAS storage nodig hebben en dan komt die 10GbE wel van pas om zo wat iSCSI volumes te gebruiken.

Disken/SSD's heb ik nog voldoende :-) En een 10GbE NIC & Switch is ook aanwezig. Ik kan dus zowel het thuisgebruik als het (semi) pro gebruik testen & reviewen.

Alvast bedankt voor deze actie !
nie voor het een of ander maar je hebt toch ook gewoon ISCSI beschikbaar op de ESX host via VMware SAN. Zo doet elke MKB het meestal. 2 of 3 hosts met disks met Vsan
Thuis heb ik maar 1 host hoor ... maar bepaalde features die ik wel testen (test opstelling) vereisen een iSCSI SAN. Uiteraard kan ik dat wel lokaal simuleren, maar ik mis mijn NAS eigenlijk wel ... dus ja.

Mijn andere (test) hosts draai ik trouwens bij hetzner.de :-)
Cool, als groot Synology gebruiker (ik heb er 5 draaien) wil ik best een QNAP met 10Git testen.
Precies, zelf ook een al wat oudere Synology (DS213+) en erg benieuwd naar een setup met snellere network connectiviteit en meer schijven.
Ik heb de volgende draaien:
- 1x RS3617xs+ met 12x SSD (t.b.v. Hyper-V Cluster iSCSI storage)
- 1x RS3614xs met 12x SSD (t.b.v. Hyper-V Cluster iSCSI storage)
- 1x RS3614xs+RX1214 met 24x HD (t.b.v. media storage)
- 1x RS2416+ met 12x HD (t.b.v. Synology backup for Business)
- 2x RS815+ met 4x HD
- 1x RS815 met 8xHD (incl. uitbreidingsunit)

En beheer vele RS modellen bij klanten met soortgelijke configuraties.

QNAP heb ik nog niet gebruikt of getest. maar ben wel nieuwschierig. Zeker naar de iSCSI functies.
Nice, de 10GbE versie lijkt mij wel wat. Heb de kabels en switches ervoor liggen. Toffe actie!

Succes iedereen! :Y)
Ik heb alvast de mac met 10Gb, eens kijken waar de bottleneck zit :)
Had graag een 10GbE willen testen maar helaas is deze volgens de pricewatch een SFP+. Is de vraag dus of de SFP+ kabel erbij geleverd wordt of dat je deze zelf al moet hebben. Heb wel een 10Gb switch met 1 SFP+ poort maar gebruik deze niet en heb dus de kabel niet.
Had misschien voor meer mensen mooi geweest om te weten dat dit om een SFP+ gaat en niet RJ45.
Er zijn geen SFP+-kabels - SFP+ is een interface. Je stopt hier een module in de data omzet in een signaal geschikt voor het fysieke medum, zoals UTP of glasvezel. Aan de andere kant gebruik je dan doorgaans weer een SFP+-module om het signaal weer te omzet naar de verstuurde data - maar je zou natuurlijk ook een switch kunnen hebben met RJ-45 poorten die 10GBase-T ondersteunen.

Aangezien de te gebruiken SFP+-module moet passenb bij het fysieke medium waarmee je de overdracht wilt doen ga ik er niet vanuit dat er een SFP+-module meegeleverd wordt - dat zul je zelf moeten regelen.
Ik heb zelf een behoorlijk luxe positie met mijn netwerk:
1gb glasvezel via t-mobile
Firewall: Cisco Meraki MX250
Switch: Cisco Meraki MS390-48UX2
AP: 5x Cisco Meraki MR56

Echter moet ik daarbij wel zeggen dat de 2,5gb en de 10gb modellen moeilijk zijn om in de praktijk echt volledig te belasten. De meeste van ons zullen thuis gebruikers zijn die het echt wel leuk vinden om dat ding een keer tot de max te belasten.
Maar het grootste gedeelte van de tijd zal het apparaat de snelheid echt niet nodig gaan hebben.

Mijn Plex mediaserver staat extern in een datacentrum in Duitsland, deze zou ik kunnen verplaatsen naar mijn eigen woning met deze NAS. maar zelfs de 4K-HDR film met de hoogte bitrate gaat maar tot 163mbs

Het backuppen van data is handig, maar iets wat ik vooral juist weer extern wil doen (ik wil verlies van foto's etc... bij een brand voorkomen)

Deze hoge snelheden zijn dan eerder voor MKB toepassingen die hoge workloads op het netwerk neerleggen.
Mwoah, dat ligt eraan. Zet je games of andere opslag eens op ISCSI en het is heel gemakkelijk om het te maxen.

Ik zelf gebruikte een ZFS opslag voor HyperV VM via een Infiniband netwerk en 700MB/Sec is super gemakkelijk om te halen.
1 2 3 ... 8


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True