Advertorial

Door Tweakers Partners

Overzichtelijk, merkonafhankelijk beheer op afstand

04-08-2020 • 08:00

31 Linkedin

Het ondersteunen van de werkplek is allang niet meer zo simpel als het ooit was. Er gaat veel tijd aan verloren, en ondersteuning levert zowel de it als de eindgebruiker doorgaans veel irritatie, downtime en frustratie op. De gestroomlijnde en geautomatiseerde beheermogelijkheden van Dell Unified Workspace, gebouwd op VMware Workspace ONE, beloven volgens it-kennispartners IT creation en Dell Technologies de eenvoud weer terug te brengen.

In het ideale plaatje zorgt de it-afdeling ervoor dat de eindgebruiker zo productief mogelijk kan zijn. Maar in de praktijk valt dit tegen: het draaiende houden van de bestaande omgeving vergt een groot deel van de aandacht. En de tijd die resteert gaat deels op aan het reageren op tickets zoals wachtwoord-resets en het regelen van vpn-toegang voor gebruikers, of aan het begeleiden van werknemers in het veilig (thuis)werken.

Klassiek lifecycle-management is omslachtig
Het 'lifecycle-management' van werkplekken voor medewerkers in de organisatie is bovendien tijdrovend en omslachtig. Neem alleen al het regelen van een nieuwe laptop voor een gebruiker. “Het geschikt maken van het apparaat, zoals het plaatsen van een image met het besturingssysteem, kost een it-medewerker pakweg twee tot vier uur”, vertelt Jaap van Oostendorp van Dell. “Vervolgens komt het systeem bij de gebruiker, aan wie alles nog moet worden uitgelegd. Dat kost je weer anderhalf tot twee uur, dit keer de tijd van twee mensen. Laten we er in dit geval dan nog vanuit gaan dat je meteen alle data hebt gemigreerd en dat de juiste applicaties erop staan. Dan ben je dus al vijf uur verder, en dan zitten we pas aan het begin van de lifecycle. We hebben het nog niet eens over alle andere taken die komen kijken bij het beheren van een werkplek.”

Workspace One factory provisioning.

Niet zo vreemd dus dat ‘zero provisioning’, het versnellen van bovengenoemd proces, interessant is voor bedrijven waar al snel honderden of zelfs duizenden apparaten circuleren. Die komen voortaan out of the box, rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek, inclusief het volledige image van de klant via de door diezelfde klant aan Dell geleverde WorkspaceOne PPKG-file. Maar dit is nog niet alles. Traditioneel PC lifecycle-management is helemaal niet zo geschikt voor moderne organisaties waarin medewerkers mobiel werken op verschillende devices. Medewerkers zijn bovendien veeleisender dan vroeger. “De tijd dat iedereen dezelfde ‘plastic ogende zakelijke stoeptegel’ van de it-afdeling accepteerde is wel voorbij. Collega A vindt dat misschien nog wel prima, maar collega B werkt alleen goed op een Macbook, en collega C heeft een tablet nodig. En dan hebben we het nog niet eens over al die mobiele devices, wearables en in toenemende mate ook iot-devices binnen het it-landschap van bedrijven.”

Nieuwe oplossing is platform-agnostisch
Met Dell Unified Workspace heeft de it een nieuw middel om een betere eindgebruikerservaring te bieden, met minder gedoe en frustratie voor zowel de it zelf als voor de eindgebruiker. De oplossing voorziet in zero provisioning met Dell-devices, inclusief de connectiviteit van devices, rug's en vdi, maar is tegelijkertijd ook platform-agnostisch en merkonafhankelijk met ondersteuning voor onder meer iOS, Android, Google, MacOS en uiteraard Windows. De oplossing kan tevens als mdm voor telefoons en iPads worden ingezet.

Workspace One algemeen dashboard.

De basis van Dell Unified Workspace is VMware Workspace ONE. Dell-klanten beschikken via een console over de unified endpoint management-mogelijkheden van VMware's oplossing. Hiermee kunnen zij hun cloud-beleid handhaven en bepalen welke gebruiker welke applicaties kan downloaden. Ook voorziet hij in de geautomatiseerde patching van devices en monitoring op de gezondheid van apparatuur. Zero touch provisioning behoort zoals gezegd tot de mogelijkheden, waarbij er ook ondersteuning in de provisioning is voor Windows Autopilot voor klanten die nog geen Workspace One gebruiken, maar Autopilot/Intune.

List view van de verschillende devices en platformen.

Inzichten per gebruiker
Diagnostische tools maken een belangrijk deel uit van Unified Workspace. Verzamelde data over zaken als batterijverbruik, benutte opslagruimte en veelgebruikte applicaties leveren gepersonaliseerde inzichten op waarmee een organisatie voor elke medewerker een pakket met de juiste hardware en applicaties kan samenstellen. Vervolgens kan rechtstreeks een voorgeconfigureerd apparaat worden geleverd, waardoor de medewerker in kwestie direct productief is. Dell schat de bespaarde it-tijd op een volle week voor elke duizend ingezette apparaten.

Daarnaast bieden de nieuw gelanceerde mobiele devices Dell Optimizer, een extra softwarelaag die werkt op ai-gebaseerde technologie en leert van - en zich aanpast aan - de gebruiker, voor betere systeemprestaties. Dit leidt tot sneller startende en effectiever werkende applicaties. De PC Insights-toepassing in TechDirect geeft resource-informatie over de volledige fleet en ontlast hiermee de beheerafdeling terwijl hij de gebruikerservaring verbetert.

Devices: online of offline.

Dell SafeBIOS, dat standaard onderdeel is van Dell-devices, zorgt voor de security van endpoints via off-host verificatie. BIOS indicators of Attack detecteert veranderingen aan de bios-configuratie van een Dell-systeem, en dit wordt aangegeven in de managementconsole van de organisatie. SafeID beveiligt eindgebruiker-inloggegevens via een speciale ‘security-chip’, veilig verwijderd van eventuele malware die deze gegevens zoekt en steelt. Zowel SafeID als StafeBIOS komt on-the-box en additioneel biedt Audit & Remediation (in de VMware Carbon Black Cloud) de mogelijkheid aan security-teams om voor alle Dell Trusted Devices op schaal de SafeBIOS-verificatiestatus te rapporteren.

Detailoverzicht van een device met bios-verificatie.

Automatische monitoring houdt systemen bovendien veilig en gezond via SupportAssist, waardoor de volgende zaken proactief beschikbaar zijn: oplossingen voor OS-problemen, software-upgrades, driver-updates en -patches, de bestrijding van malware en virusgeïnfecteerde documenten, en veel meer. Dell noemt het continu valideren van security gedurende de uptime van het apparaat, waardoor de gebruiker niet zonder meer ingelogd blijft wanneer een laptop bijvoorbeeld wordt gestolen op een vliegveld. “En als een systeem zich anders gedraagt dan normaal, iets wat we kunnen weten door machinelearning, krijgt de beheerder een signaal en kan hij meteen een case aanmaken. Met onze support tooling kunnen we regelen dat de gebruiker zijn device gerepareerd krijgt, waar het zich ook bevindt. Dat kan in Amsterdam zijn, maar net zo goed in Amerika”, aldus Jaap van Oostendorp van Dell.

List view met applicaties.

De it-collega hoeft minder ad hoc werk te verrichten
In de fabriek volledige images inladen, en dit per gebruikersprofiel om bijvoorbeeld applicaties en bepaalde rechten te regelen. Dat is wat Dell Unified Workspace via VMware Workspace One biedt: het in staat stellen van it om volledig ingerichte werkplekken af te leveren bij de eindgebruikers, met minimale inspanningen. Dit werkt zowel platform-agnostisch (mogelijk voor iOS, Google, Android, MacOS en Windows) als merkonafhankelijk. Daarbij bieden de in Dell-devices standaard aanwezige security-lagen (SafeBIOS en SafeID) de nodige veiligheid voor zowel gebruiker als beheerder. De fleet van devices wordt gemanaged via een console met Dell Client Command Suite en VMware Workspace One.

Device-locatie.

Met de introductie van Dell Optimizer op de nieuwe Dell-systemen die de 10e generatie Intel Comet Lake-processoren bevatten zal het systeem leren van de gebruiker en hierdoor nog efficiënter werken door problemen vroegtijdig te constateren en op te lossen. Dit levert een nog beter gestroomlijnde pc-lifecycle op, en daardoor kan de it-afdeling zich steeds meer richten op taken die strategisch bijdragen aan de organisatie, in plaats van ad hoc werkzaamheden verrichten.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar een advertorial in samenwerking met IT creation. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen, daar zullen collega's aanwezig zijn om jouw vragen en/of opmerkingen te bespreken/beantwoorden.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (31)

Wijzig sortering
Als systeembeheerder trok de titel al snel mijn aandacht. Echter tijdens het lezen kwam ik er al snel achter dat je :
- Klant van Dell moest zijn
- bepaalde zaken alleen werken met Dell computers

En nergens in het stukje komen andere merken aan bod. Beetje vreemd aangezien in de titel "merkonafhankelijk" staat.

Ik snap dat er geld verdient moet worden, maar dit komt wel heel misleidend over. Zet op z'n minst duidelijk de naam van de sponsor in de titel ofzo. Of een logo met "mede mogelijk gemaakt door".

Buiten dat ontbreekt iedere verdere manier om hier meer informatie over te krijgen / klant te worden. Zelfs al zou ik dit willen gebruiken, dan moet ik eerst gaan googlen en hopen dat ik op de juiste site terecht kom.
Ik had precies hetzelfde, enorm in de war, hoopte eigelijk op een onafhankelijk (misschien zelf open source, ja ik mag dromen) implementatie.

Hoewel het in feite inderdaad "merkonafhankelijk" is, moet je dus een Dell gebruiker zijn (in hun ecosysteem zitten voor support en werkplekbeheer iig) en beheer kan alleen van certified (lees Dell) computers gedaan worden? Vind het maar een kromme verwoording.
Boel (overbodige statistieken en “persoonlijke info”), dicht zetten en beperken van mogelijkheden/functies; staat beetje haaks op “byod” en vrijheid voor gebruiker wat veelal productiviteit verhoogd. Vaak weet een user zelf wel (al dan niet via collega) wat hij/zij nodig heeft. De it weet dat vaak niet :+

Als ict adhoc rond vliegen door de toko om support te leveren gaat er echt iets vout in die procedures. Dat kan geen fabrikant oplossen ;)


Na wat jaren commercieel met Dell/hp gewerkt te hebben, ben wel positief te spreken over de on-site support van Dell voor hardware herstel (laptop) 👍
Punt is meer dat de aangeboden dienst eigenlijk een combinatie is van meerdere dingen. Je hebt de Dell-specifieke zaken zoals het af-fabriek imagen (Dell ImageAssist of bijv. HP Image & Application Services), bepaalde merk-gebonden snufjes (bijv. Dell SafeBIOS/SafeID, maar een HP zal zijn eigen dingen wel hebben) en VMware Workspace ONE voor een stuk centraal managen.

Waar ik werk gebruiken we het ook om laptops/PC's e.d. te managen (zowel HP als Dell) maar ook telefoons (iOS en Android van verschillende leveranciers). Dus sja het is een beetje een combi, als je de hele keten van Dell wil hebben dan kan dat incl. alle foefjes van de Dell Unified Workspace maar als je alleen losse PCs wil managen dan kan dat ook via VMware Workspace ONE. De core is daarmee "merkonafhankelijk" en wil je alle genoemde toeters en bellen dan is het wel merk-afhankelijk; het ene merk zal foefjes a/b/c hebben en een ander merk misschien wel a/d/e.

Zie ook staan dat dit haaks zou zijn op BYOD en vrijheid, maar dat is natuurlijk altijd een bepaald speelveld van krachten. Aan de ene kant de gebruiker die ultieme vrijheid wil en aan de andere kant de IT van de business die zeker wil weten dat bepaalde waarborgen gegarandeerd zijn ten aanzien van de assets (Virusscanner? MS Office? Updates?). De mate waarin iets "dichtgeschroefd" is zal afhangen van meer factoren dan alleen het gebruikersgemak en een eventuele productiviteitswinst. Of een gebruiker zelf of via een collega wel weet wat hij/zij nodig heeft is een vrij boute aanname. Dat mag misschien zo zijn bij IT of andere tech-savvy bedrijven, maar is zeker niet de consensus overal; sterker nog sommige gebruikers zijn bijzonder niet-techsavvy zullen we maar zeggen. Werk zelf in de wereldwijde transportwereld en daar is (op de IT afdeling na) zeker de laatste situatie het geval.
Op deze plek kun je meer info vinden over dit product.
We gebruiken het ook op onze telefoons om mail te lezen. Drama product. Ben overgestapt op Firefox icm webmail.

Zonder Dell integratie.

Scheelt een stukje bagger op mijn telefoon.
" SafeID beveiligt eindgebruiker-inloggegevens via een speciale ‘security-chip’, veilig verwijderd van eventuele malware die deze gegevens zoekt en steelt.".

Veilig verwijderd? Hebben ze vertaald naar zuid-afrikaans ofzo?

Ontopic:
Dit staat helemaal haaks op BYOD, en ook al begrijp ik dat sommige bedrijven nog in een fort-knox moeten en/of willen leven zou ik hier nooit op een vendor-tool instappen. Dan ben je zowel software als hardwarematig een vendor lock-in aan het creeëren. Risico zou mij daar te groot zijn, maar goed - ik maak deze beslissingen (gelukkig) niet.
Ja, met merk-onafhankelijk lijken ze eigenlijk platform-onafhankelijk te bedoelen, want het merk moet overduidelijk Dell zijn. En aangezien er geen Apple devices van Dell zijn, houdt dat ook al erg snel op.

De BYOD ondersteuning waar je nieuwsgierig voor op de titel klikt lijkt dus inderdaad erg ver te zoeken.
Als platform onafhankelijk bedoeld wordt, dan stonden GNU/Linux en BSD wel in de tekst.
VMware heeft daar blijkbaar moeite mee, maar bij elke Linux install moet ik wel eerst "apt/dnf/yum remove vmware*" doen.
Het is volgens de titel "merkonafhankelijk", dan is er toch geen vendor lock-in? :+

Advertorials zijn er voor managers, niet voor ons ;)
4 uur om een image te installeren. Doen ze dit handmatig bij Dell?
Platform-Agnostisch? :X
Als ik dit artikel zie in de topic-list verlang ik terug naar een onafhankelijker tweakers.

[Reactie gewijzigd door ronaz op 4 augustus 2020 11:55]

iOS, Android, Google, MacOS en uiteraard Windows.
Ik mis inderdaad een platform, welke nr 1 ontwikkellaarsplatform is en welke 70% van alle servers en cloud hosting bevat.
Ik weet wat het is voorstellen maar vind het een walgelijk stukje jargon, vandaar de cringe emote.

[Reactie gewijzigd door ronaz op 4 augustus 2020 11:54]

Blijf toch van mening dat deze advertorials een ander formaat en layout moeten krijgen en nog duidelijker in de tekst moeten aangeven dat het om een ad gaat ipv concreet bericht. Op mobile zie ik alleen klein rood streepje met adverorial eronder. Dit kan echt zoveel beter.

Edit: Dit is wat je in een gemiddelde RSS reader ziet: https://imgur.com/47CRUQT Op de publieke site staat er "Adv" voor de link maar in RSS dus niet.

[Reactie gewijzigd door MMaster23 op 4 augustus 2020 09:04]

Eens , maar je kunt het ook al aan de manier van schrijven merken. Het is heel biased en lovend gelijk in het eerste stuk. Bijna ongeloofwaardig en grappig soms.

Maar ik snap het wel, het betaalt goed.

[Reactie gewijzigd door Scripted op 4 augustus 2020 08:37]

Je klikt op een link waar 'Adv.' voor staat, wat verwacht je dan?
In mijn RSS reader staat dit: "Overzichtelijk, merkonafhankelijk beheer op afstand"
Je kan ook teveel zeuren natuurlijk. Het staat nogal duidelijk in het linkje voor je erop klikt:
https://tweakers.net/foto...ZeK6GOQRqOviXQxfkzywy.png

[Reactie gewijzigd door Hmmbob op 4 augustus 2020 08:56]

Zoals ik hierboven zeg: In mijn RSS reader staat dit: "Overzichtelijk, merkonafhankelijk beheer op afstand"
Wie verzint deze manier van schrijven? Zoveel mogelijk nieuwe woorden bedenken? Al die advertorials zijn zo wazig als wat.
tja Google ads/ seo werkt nouw eenmaal met unieke woorden. Dus hoe unieker hoe beter voor je CPS.
Dus hoger in Google? Maar met woorden die niemand snapt danwel gebruikt? Blij dat ik geen SEO hoef te doen.
Je bent vergeten de clown emoji in je tekst te plaatsen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee