Advertorial

Door Tweakers Partners

Oppo Find X2 Neo en Find X2 Lite: 5g, slank design en rijk aan camera’s

06-05-2020 • 08:00

32 Linkedin

Oppo laat zich steeds nadrukkelijker gelden. Na de introductie van de Find X2 Pro en Find X2 vorige maand introduceert het smartphonemerk alweer twee nieuwe 5g-smartphones in zijn Find X2 Series line-up: de Oppo Find X2 Neo en Find X2 Lite.

Voor iedere portemonnee een passende smartphone, uitgerust met de modernste technieken. Op basis van dat motto lijkt Oppo de markt te bestormen met een indrukwekkende line-up aan toestellen. Stuk voor stuk uitgerust met een flink aantal camera’s en klaar voor de nabije 5g-toekomst.

Scherm en design: dunste 5g-smartphone ter wereld
De Find X2 Neo heeft een scherm met een verversingssnelheid van 90Hz. De helderheid ervan neemt gemiddeld, onder normale omstandigheden toe tot 800 nit, en bij maximale helderheid zelfs tot 1100 nit. Zo kun je ook bij veel zonlicht gewoon doorgaan met mailen, browsen, Instagrammen of het kijken naar je favoriete serie. De maximale touch sampling rate van 180Hz zorgt er bovendien voor dat de smartphone in topvorm is om de nieuwste games soepel te kunnen spelen.

Qua design heeft Oppo een nieuw record verbroken. Om een zo dun mogelijk toestel te kunnen ontwikkelen, heeft Oppo een upgrade ontwikkeld voor de camera, het scherm en de vingerafdrukmodule. De schermverhouding van de Find X2 Neo is 92,1% dankzij het 6,5-inch oledscherm. Daarnaast beschikt deze smartphone over een nieuwe ultradunne en lichtgevoelige vingerafdrukmodule op het scherm, waardoor de dikte van deze module is verminderd van 2,95 mm naar 0,266 (!) mm. Dat maakt het mogelijk dat het toestel slechts 7,7 mm dik is en 171 gram weegt. Hiermee is de Find X2 Neo de dunste 5g-smartphone ter wereld is. Een hele prestatie.

Oppo en 5g
Veel gebruikers zijn bang dat door de komst en de toepassingen van 5g de accuduur van hun smartphone onder druk komt te staan. Oppo speelt hier slim op in. De Oppo Find X2 Neo maakt namelijk gebruik van Smart 5G; een op maat gemaakt intelligent 5g dispatch-systeem.

Smart 5G gebruikt algoritmen om het stroomverbruik van verschillende applicaties te regelen. Op basis van het daadwerkelijke gebruik van de smartphone wordt de netwerkstrategie aangepast, zonder de waargenomen netwerksnelheid van de gebruiker te beïnvloeden. Bandbreedte en vermogen worden op die manier geoptimaliseerd om de levensduur van de batterij te verlengen.

Overigens ondersteunen de Oppo Find X2 Neo en Oppo Find X2 Lite momenteel enkel NSA 5G. De 5g-frequentiebanden die worden gebruikt door lokale providers en operators worden momenteel (nog) niet ondersteund door de smartphones. Oppo zal de toestellen op zijn vroegst in augustus 2020 voorzien van een OS-update die de lokale 5g-frequentiebanden ondersteunt.

Cool en snel
Vanwege het feit dat 5g-toestellen hoge toeren draaien, heeft Oppo een innovatieve techniek toegepast. Om de krachtige netwerk- en hardwareprestaties probleemloos te kunnen ondersteunen, beschikt de Oppo Find X2 Neo over een innovatief multi-layer 3d-liquid-coolingsysteem dat voorkomt dat het toestel te warm wordt. Het scherm is bedekt met een laagje koperfolie en twee lagen grafiet die de warmte van het scherm en het moederbord gelijktijdig afvoeren.

De Oppo Find X2 Neo en Find X2 Lite beschikken beide over een 4025mAh-batterij en 30W VOOC flash charge 4.0. Zo kan snel én veilig worden opgeladen zodat de accu binnen een mum van tijd weer volledig vol is en er weer naar hartenlust kan worden gewerkt, gegamed of gestreamd.

Veelzijdige foto’s en filmpjes dankzij professionele camera’s
Het maken van foto’s en filmpjes blijft een van de belangrijkste toepassingen bij smartphone-gebruikers, en met beide toestellen kunnen fotografen prima uit de voeten.

Aan de achterkant vinden we een 48-megapixelhoofdcamera, een 13-megapixeltelelens, een 8-megapixel-ultragroothoekcamera en een 2-megapixelzwart-witcamera. Laten we de camera’s eens nader bekijken.

De hoofdcamera maakt gebruik van een 48-megapixel Sony IMX586-sensor met OIS. Een nieuw ISP-beeldalgoritme moet zorgen voor verbeterde beeldeffecten. De 13-megapixeltelelens heeft een lichtgevoelig gebied van 1/2,4 inch, een diafragma van f / 2.4 en een 5x hybride optische zoom. De 8-megapixel-ultragroothoekcamera ‘vangt’ met zijn 116°-groothoeklens met anti-vervorming ieder prachtig landschap probleemloos in de lens. Op basis van de bestaande portretstijlfilters zijn er retrostijlen toegevoegd om de Oppo-portretstijl verder te verfijnen met de 2-megapixelzwart-witcamera.

Bij de camera aan de voorkant is gekozen voor een punch-hole-camerasysteem met een 32-megapixelsensor; de grootste pixelcameramodule die momenteel op de markt is te vinden. Huidskleur en lichtomstandigheden worden bij het maken van een selfie slim herkend, waarna Portrait Beautify 2.0 helpt om de foto’s te optimaliseren.

De Find X2 Lite is iets meer bescheiden maar maakt eveneens gebruik van een quad-camerasysteem. Deze smartphone bezit een 48-megapixelhoofdcamera, een 8-megapixelgroothoek- en macrocamera, een 2-megapixel-portretstijlmonocamera en een 2-megapixel-retroselfiecamera.

Tips & trucs
Ook in het holst van de nacht maak je nu altijd scherpe en sfeervolle kiekjes. De Oppo Find X2 Neo heeft namelijk de AI HD-nachtscènemodus, waardoor het opnemen van nachtscènes veel gemakkelijker wordt en echte en heldere foto's worden weergegeven. De Ultra Dark-modus kan een enkele foto in raw-indeling volledig optimaliseren door middel van een innovatief nacht-algoritme onder extreem zwak licht (met een omgevingshelderheid lager dan 1 lux), om heldere en pure foto's in het donker te maken.

Daarnaast zijn ook portretfoto’s gemakkelijk en mooi te realiseren. Naast achtergrond-bokeh van foto's in portretmodus biedt de Oppo Find X2 Neo zes geavanceerde portretstijlen aan - te weten Vintage, Zwart & Wit, Japan, Candy, Sepia en Portrait - door de karakteristieken van gezichtsportretten te analyseren. Zo komt iedereen altijd het beste voor de dag.

De fotografen onder ons die een wat minder vaste hand hebben kunnen leunen op een flinke bak techniek en hulpmiddelen. Zo combineert de Oppo Find X2 Neo dankzij Ultra Steady Video 2.0-techniek OIS (optische beeldstabilisatie) en EIS (elektrische beeldstabilisatie). Tegelijkertijd heeft de Oppo Find X2 Neo een groothoekstabilisatiemodus voor een 87% bredere kijkhoek. Andere fotografie- en videofeatures zoals het videoportret-bokeh-effect, videozoom en slimme videobewerking maken bewerken en editen een fluitje van een cent.

Door het superbeeldstabilisatie-algoritme en de uiterst nauwkeurige gyroscoop wordt het beeld dat door de groothoekcamera wordt vastgelegd gestabiliseerd en daardoor breder. In vergelijking met de vorige generatie superbeeldstabilisatie is het framegebied met 87% vergroot. Het resultaat is verbluffend.

Slimme antennes
In 2020 wordt 5g verder uitgerold in Nederland en de rest van Europa. Oppo heeft hier een voortrekkersrol bij en voorziet zijn nieuwe toestellen van uitgebreide 5g-functionaliteiten. Beide nieuw aangekondigde toestellen worden aangedreven door het Qualcomm Snapdragon 765G-platform, wat multigigabit (download-)snelheden tot 3,7 Gbps mogelijk moet maken.

De Oppo Find X2 Neo maakt daarnaast gebruik van een 360-graden antenne-ontwerp. Dat betekent dat er langs het buitenframe meer dan tien antennes aanwezig zijn. Zo wordt automatisch de best bereikbare antennegroep gebeld, op basis van de positie. Hierdoor kan een optimale signaalsterkte worden gerealiseerd. De Oppo Find X2 Neo kan daarnaast bogen op zogenaamde slimme Antenna Cutting Technology. Deze technologie evalueert signalen via vier antennes om het optimale kanaal te vinden voor de netwerksnelheid. In potentie kan dit de netwerksnelheid tot 30% verhogen. Ten slotte ondersteunt de Oppo Find X2 Neo zowel 5g als wifi-dualkanalen, waardoor het 5g-netwerk en 5GHz-wifi tegelijkertijd actief kunnen zijn om een optimale netwerksnelheid te garanderen.

De Oppo Find X2 Lite maakt zogezegd gebruik van een Qualcomm Snapdragon 765G dual-mode 5g-soc die SA/NSA Dual Mode 5G ondersteunt.

Waar koop je de nieuwe smartphones?
- De OPPO Find X2 Neo in Moonlight Black met 12GB ram + 256GB rom is verkrijgbaar bij T-Mobile, Ben, Tele2 en Mobiel.nl i.c.m. een abonnement, of los voor € 699,-
- De OPPO Find X2 Lite in Moonlight Black en White met 8GB ram + 128GB rom zijn verkrijgbaar voor € 499,- bij T-Mobile, Tele2, Ben, en Mobiel.nl.

Volg voor meer informatie de website en het Instagram-, Facebook- en YouTube-account van Oppo Nederland.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar een advertorial. Mocht je ideeën met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame algemeen, daar zullen collega's aanwezig zijn om jouw vragen en/of opmerkingen te bespreken/beantwoorden.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (32)

Wijzig sortering
Hoe is ColorOS?
als ik andere revieuws moet geloven is de colorOS 7 bijna net zo stock android dan die van One plus.
ook gelezen van iemand die oneplus heeft gehad en vanwege de problemen van het scherm overgestapt is naar oppo find x2
hoe bevalt het voor jou? Ik zit er aan te denken om een BKK telefoon aan te schaffen.
Maar nu is Oneplus eentje wat goed zou moeten zijn qua rom support, en OS support.
wilde eerst ook een oneplus bestellen, maar vanwege het schermprobleem en lees dat bij oneplus nog veel software fouten in zitten, denk ik dat ik de stap maak naar de find x2 neo.
Gisteren iemand gesproken die dus 3 keer een oneplus 8 heeft gehad en retour heeft gestuurd, en nu met de find x2 werkt en zegt dat de software ColorOs 7 net zo identiek is dan ogygenOS.

dus dan maar geloven he
Check de X50 Pro nog even. Heeft een 865, 90Hz Oled, ongeveer zelfde camera's, en kost €100 minder. Software is misschien nog wel beter dan puur ColorOS en er zit ook een goede haptic engine in + stereo speakers.
klopt, alleen camera stuk minder, vond de foto kwaliteit van de realme x2pro niet zo.
schijnt dat de realme x2pro betere foto's maakt dan de realme x50

en wanneer komt de x 50 uit?
De X50 heeft zeker betere camera's door flinke optimalisatie. Zeker in low-light stukken beter. Check deze review maar: https://youtu.be/GAgbhvDR51U . De camera's zijn nu zelfs aardig goed volgens hem. De X50 Pro is nu in pre-order, maar ik verwacht halverwege mei.

Edit: De Find X2 Neo heeft dezelfde camera's, dus zo heel veel beter dan de X50 Pro zal die niet zijn. Misschien wel slechter zelfs.

[Reactie gewijzigd door Potenscia op 6 mei 2020 12:15]

Wellicht dat de optimalisatie in low light wat beter is dmv software, maar de module is identiek. De x2 pro scoort overigens als 1 van de beste cameras na de p40 pro.
Waarom stuur je een product 3x retour?
even lezen, ik niet maar iemand anders in de hoop op een oneplus zonder scherm problemen
Inderdaad, Oppo is een onbekend merk, onbekende reputatie (vervelend als je hem wilt doorverkopen) en de prijzen zijn voor chinese toestellen toch wel erg hoog!
Oppo is hier in Nederland onbekend, maar paar jaar terug op vakantie in Marokko stond het merk op bijna elke gevel van winkels waar iets met telefoons (of prepaid kaartjes saldo aanvullen) verkocht werd, kortom, 60% van de gevels schreeuwde Oppo.
en volgens mij afgelopen jaar grote sponsor op wimbledon
De specs van de Oppo Find X2 Neo lijken erg veel op de Oneplus 8. Mijn voorkeur gaat uit naar de Oneplus 8.
Ik vind Oxygen OS erg fijn om mee te werken en het wordt lang ondersteund.
Volgens mij is color os 7 ook een stuk beter geworden.
volgens mij is de foto kwaliteit bij Oppo wel een stuk beter

de vraag is wel, merk je het verschil in sd 865 of sd 765 zoja wanneer?
de vraag is wel, merk je het verschil in sd 865 of sd 765 zoja wanneer?
De 765 heeft lagere 5G modem snelheden,en de processor is trager wat je zult merken bij bepaalde games en veel multitasken, of andere zware zaken zoals een OS upgrade.
Gebruik je hem gewoon voor bellen, mail, whatsapp en Tweakers, maakt het niet uit welke je neemt.
Ik denk dat je het nu wel erg overdrijft.

Ga je het merken tijdens bepaalde games? Vast wel, maar bij 99 van de 100 games niet, aangezien de games binnen deze markt op zoveel mogelijke apparaten moeten draaien. Het is niet te vergelijken met de PC markt. Natuurlijk heb je emulatoren die veel van je processor vragen, maar dit is vooralsnog alleen de wii emulator en heb geen idee of de nieuwste snapdragon dit al vloeiend kan draaien.

Ga je het merken tijdens het multitasken? Vast wel, maar dan moet je er wel een stopwatch bij houden. Tijdens het werken met zo'n apparaat merk je het gewoonweg niet. Ben zelf van een snapdragon 710 naar 855 gegaan en ik moest mijn oude telefoon ernaast leggen om het verschil echt te kunnen waarnemen.

Of je het verschil echt gaat merken tijdens een OS upgrade, dat weet ik niet. Ik heb er geen ervaring mee, maar verwacht ook niet dat dit een wereld van verschil gaat zijn.

Ik weet wel dat mijn volgende telefoon geen snapdragon uit de 800 serie hoeft te hebben, want een 700 volstaat prima. Het merkbare verschil zie ik in het dagelijks gebruik gewoon echt niet.
Een snellere SOC is toekomstbestendiger. Mijn ervaring met tragere SOC's is dat ze in het begin nog wel meekomen en dat het verschil tussen de snellere broertjes nog niet te merken is, maar een jaar later wil je niet meer terug naar die tragere SOC. Een snelle SOC levert veel minder vertraging op handelingen. Al is het maar bij het openen van een applicatie.
Een goed doordacht systeem heeft naast die snelle SOC vaak ook sneller RAM en opslag.

Maar goed een telefoon is een totaalplaatje, niet alleen de SOC is bepalend, ook prijs, scherm, camera, functionaliteit enz... voor iedereen is er een telefoon die past bij zijn/haar wens.
Zelf zal ik altijd proberen het beste te kopen omdat ik dan minimaal 3 jaar vooruit kan met m'n phone of iemand van mijn gezin nadat ik erop ben uitgekeken.
Mijn S8+ bijvoorbeeld, was een duur toestel destijds, maar ik heb er nog steeds dagelijks ontzettend veel plezier van.
De 765 is toch juist single SoC design waar de 865 een aparte modem heeft?
Ben je beter af met de 765, stukje zuiniger en het verschil in Gbps ga je niet merken.
Wel opvallend dat de genoemde leveranciers van het X2 Neo toestel niet in de Pricewatch staan hier, en de leverancier die er wel in staat gewoon even 20 Euro duurder is dan de geadverteerde prijs.
Goh nog twee telefoons van +/- 160 mm lang...

Na mijn S7 ben ik op zoek naar een nieuwe high-end telefoon die niet te groot is, max zo'n 150 mm. De enige high end Android telefoon die hier enigszins bij in de buurt komt is de S20. Waarom laten alle merken behalve Apple dit zo liggen? Ik ben toch vast niet de enige die niet zo'n joekel van een telefoon wil?

Kleinere mid-range telefoons zijn er zat, maar ik wil graag een uitstekende telefoon (camera vooral) waar ik vervolgens zeker 4 jaar mee doe.
Ik zal wel afgeschoten worden, maar zullen maar eens beginnen over Touch Latency? Bij de iPhone is dit ontzettend laag en dat is goed. Maar bij mij mijn One Plus 6, is het gewoon hoog en dat merk je goed met snel typen.

Dit is wel iets waar ik volgende keer op ga letten bij aanschaf van een nieuwe telefoon.

OnePlus 6 Touch Latency: 101ms - oneplus
https://www.reddit.com/r/...us_6_touch_latency_101ms/

[Reactie gewijzigd door Animalcommencal op 6 mei 2020 08:17]

Dit gaat over de OPPO en niet over de Oneplus ;)
Dat weet ik, ik praat ook in het algemeen erover.
Waarom haal je twee andere telefoons erbij? Totaal niet relevant en al zeker niet voor advertentie.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 6 mei 2020 09:30]

Je hoeft niet te schreeuwen hè. :)
De Oneplus modellen van het verleden waren vaak een aangepast (eerder uitgekomen) Oppo/Vivo model..
Geen idee waarom je bij een advertorial van de Find X2 Neo en Find X2 Lite over de touch latency van de OnePlus 6 begint maar goed. Misschien omdat het hetzelfde moederbedrijf betreft?

Dit vond ik iig over de OnePlus 7 pro, zelf in gebruik en geen last van een merkbare latency. "The display at least responds quickly to inputs though, thanks to its low latency, which we measure at 32.5 ms."

Aangezien je het over OnePlus hebt dan is dit misschien ook interessant voor je: Betreft de OnePlus 8 Pro "The device has a touch sampling rate of 240Hz"
Ik snap dat Tweakers moet adverteren, maar daarbij heb ik wel de vraag: "Vind ik reviews/artikelen over Oppo of concurrenten van Oppo nog wel betrouwbaar?". Ben je streng tegenover de mensen die je betalen? Misschien leuk om dit verdienmodel keer in een artikel toe te lichten en hoe je als journalist hier tegen beschermt.
Staat toch duidelijk op de voorpagina als 'adv.', bovenaan het artikel staat in een rood vak 'Advertorial' en onderaan het artikel staat een groot grijs vlak met uitleg met dat het een advertentie is.

Hoe duidelijk wil je het hebben?
Ik krijg de artikels op een feed en daar is het absoluut niet duidelijk?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee