Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Help ons Tweakers te verbeteren door mee te doen aan ons gebruikersonderzoek

30-04-2020 • 10:01

69 Linkedin

Jullie dagelijkse feedback over de site, de functionaliteit en de content is voor ons enorm waardevol. Om nog meer van jullie te horen en een nog beter beeld te krijgen van jullie behoeften, hebben we een onderzoek opgezet.

Feedback geven jullie ons doorlopend in de reacties, op het Forum, via e-mail en op evenementen, al doen we die laatste nu even niet. Toch weten we dat we daarmee niet jullie allemaal horen, want niet iedereen is even mondig. Vandaar dit onderzoek dat voortborduurt op een traject dat vorig jaar is gestart en waarbij we bijvoorbeeld ook bij gebruikers thuis zijn langsgegaan. Daar zijn interessante inzichten uitgekomen en die willen we nu bij een grotere groep verifiëren.

Deze vragenlijst hebben we expres breed ingestoken. Onze interesse gaat uit naar welke onderwerpen en productgroepen je interessant vindt, hoe je je oriënteert op nieuwe techaankopen en in welke vorm je content graag tot je neemt. Maar ook welke andere sites je graag bezoekt, je koopgedrag, hoe je jezelf binnen de community ziet en welke apparaten je graag gebruikt. De inzichten die we hiermee opdoen, willen we gebruiken voor onder andere redactionele keuzes, plannen voor productontwikkeling en marketing. Het uitgangspunt daarbij is dat wat we doen, zo goed mogelijk aansluit bij jullie behoeften.

Afhankelijk van hoe je de eerste vraag beantwoordt, zijn er ook vervolgvragen die zich richten op mensen die niet direct aan het Tweakers-profiel voldoen. Hoewel we ook meer over deze groep willen weten, betekent dit niet dat Tweakers zich meer op mainstreamgebruikers gaat richten. Integendeel, voor Tweakers zijn we op zoek naar de inzichten over de mensen die echt een passie voor technologie hebben. Dat neemt niet weg dat informatie over andere soorten gebruikers ook nuttig is, bijvoorbeeld voor onze samenwerking met AD Tech.

Het invullen van de vragenlijst duurt zo'n tien tot vijftien minuten. Omdat we begrijpen dat jullie tijd zelfs in deze periode van binnen zitten kostbaar is, verloten we onder de deelnemers een bol.com-cadeaubon van vijftig euro en nog twee Tweakers-goodiebags.

Alvast enorm bedankt aan iedereen die meewerkt.

Reacties (69)

Wijzig sortering
Het onderwijssysteem in BE is anders dan in NL.
Als je toetst naar iemands onderwijsloopbaan kan geen enkele Vlaming antwoorden als je enkel NL stromen geeft als keuze.

havo, mavo, kavo, lavo, savo, voor mij is dat allemaal hetzelfde.

Net zoals Nederlanders waarschijnlijk geen kaas gegeten hebben van ASO, TSO, BSO, KSO,...
Was ook mijn opmerking. Tweakers heeft dat wel vaker, dat ze meer richten op NL.
Als ik even eerlijk ben... ik was totaal onbewust dat het zo heel anders is. Ik vermoed heel veel Nederlanders met mij. Onbeschoft land is het ook, interesseren zich niets in de buren.
Jij bent dan ook geen redacteur, veronderstel ik :).
Een site die zich expliciet ook op Vlaanderen richt, hoort zoiets te weten.
Inderdaad, er was jaren geleden ooit een artikel over dat ze er wat aan gingen doen. Is toen ook een paar maanden beter gegaan. Maar nu is het weer helemaal terug bij af.
Aso's kennen we wel, nooit geweten dat die allemaal in België worden opgeleid :+
Toch wel, en die krijgen zelfs het meeste aanzien. :P
De BSO ook :P (buiten schoolse opvang)
15 minuutjes is mij teveel voor een vragenlijst en is een indicator van een niet optimaal doordachte enquête. Zoals de vraagstelling vaak de uitkomst beinvloed zo heeft de lengte misschien nog wel meer invloed omdat mensen de enquete afraffelen en de data die je dan vergaard corrupt is. Ik stel voor maximaal 5 minuutjes aan te houden voor een enquete. Je moet gewoon goed nadenken over de vraagstelling en het minimaliseren ervan. Want 70% van de data is waarschijnlijk niet effectief impactfull.

[Reactie gewijzigd door govie op 30 april 2020 11:57]

er zaten ook dubbelzinnige vragen tussen! 2 vragen in 1 vraag en dan meot je het er mee eens of oneens zijn? dat is dan knap lastig! Deze enquete krijgt een dikke dikke onvoldoende! Te veel tekst, teveel dubbelzinnigheid en te lang! De uitslag zal nergens toe doen aangezien de vragen niet relevant genoeg waren.
Volgens mij doet de vragenlijst het nog niet goed. Ik kan in ieder geval geen antwoorden selecteren.

fixxed en ingevuld :)

[Reactie gewijzigd door SirLenncelot op 30 april 2020 10:30]

Zelfde probleem hier, kan niets aanvinken. Staan alleen default antwoorden in aangevinkt.

https://net11.crowdtech.c...e6-4076-bb29-ee7fde1c4af8 werkt wel :)

[Reactie gewijzigd door MineTurtle op 30 april 2020 10:08]

En er zijn al antwoorden vooraf ingevuld 8)7
jup same here. vragenlijst says nooooo.
Ai, die link klopte niet helemaal. Is nu gefixt.
Ik heb het ingevuld, maar vind de lijst echt veel te lang.
In het begin leek het snel te gaan met het percentage vragen, maar daarna leek het ineens een stuk trager te gaan...
Ik ben op 75% afgehaakt. Veel te lang. In het begin heb je inderdaad het idee dat het lekker vlot gaat, en dan verzandt het in meer van hetzelfde, en steeds trager oplopende percentages.

[Reactie gewijzigd door Paul op 30 april 2020 17:10]

Bij 75% ben je er zo goed als doorheen. Die laatste 25% ben je zo doorheen :)
Ja, ik ben ook afgehaakt...veel te langdradig dit. Wel jammer.

Deze enquête had veel slimmer neergezet kunnen worden, meer tot de kern. Nu kwam ik punten tegen dat ik op een gegeven moment over astronomie moest aangeven of ik daarin productvergelijking interessant vond, of de aanbieders van astronomie...

En naarmate ik vorderde hoe langzamer de voortgangsbalk ging...
Die percentages kloppen nooit. Ik heb iedere keer een paar vragen ingevuld, ben iets anders gaan doen, paar vragen ingevuld, iets anders gaan doen. Ging er redelijk vlot doorheen.
Maar het was niet de langste vragenlijst van vandaag, voor mij.
:+ We zullen doorgaan :+
Dat van die percentages is meestal een indicatie dat er meerdere vragen komen als je dingen aanvinkt.

Bijvoorbeeld, zeg je dat je geinteresseerd bent in bijvoorbeeld camera's, dan komt er later een stukje met meer vragen over wat voor camera's precies.

Daarom geeft het percentage dan vaak het gevoel dat het niet helemaal 'gelijk loopt'. Maar dat komt omdat het systeem niet weet wat je gaat antwoorden en dus wat er nog gaat komen.
Kan het kloppen dat deze enquête reeds +/- 2 weken actief is (n.a.v. een banner boven in de website)?
Zo ja, dan heb ik hem toen al ingevuld. ;-)
Als dat het is, dan snap ik dat de site nu aangeeft dat ik hem al heb ingevuld.

De link die ik eerder in de ochtend opende, gaf al voor-ingevulde resultaten aan.
Idd, krijg ook al zo'n 2 weken een vragen lijstje.
Het is niet dezelfde die ze recent aan abonnees hebben gestuurd (over hoeveel je overhebt voor een tweakers abonnement enzo). Je bent zelf geen abonnee dus je zal hem niet gehad hebben, maar ik wou het even melden voor het geval iemand anders de antwoorden ziet. Aangezien deze ook in de laatste weken plaatsvond.

PS: Over abonnees gesproken: Er wordt gevraagd of je je adblocker uitschakelt voor Tweakers. Ik mis nog een antwoord "Nee maar ik ben abonnee". Ik maak nooit uitzonderingen op mijn adblocker maar ik ben wel abonnee van veel sites.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 1 mei 2020 02:58]

Nee, ik weet vrijwel zeker dat dit exact dezelfde enquête is als laatst. Niet gerelateerd aan bijv. een Tweakers abonnement.
Ja ik weet het, maar ik bedoel, ik had deze zelf nog niet gezien maar die voor abonnees wel, die was ook in de afgelopen weken verstuurd :)

Wou het alleen even melden voor diegenen die deze ook nog niet gezien hadden maar de abonnee enquete wel.
Mainly, ik zou graag weer een tweakers express zien rijden.
De Tweakers Express lijkt me ook weer leuk. Als dat dan weer als vanouds kan, zonder 1,5m, liters handgel en mondkapjes.
Dat als eis stelt een en ander wel uit natuurlijk. Geen commentaar op de maatregelen verder.
Gamecom gaat dit jaar sws niet door. Dus dan volgend jaar pas.
Ja precies, zelfs als Gamescom door zou gaan zou het momenteel drama zijn. Eerst terug naar de "echte normaal" en niet die "nieuwe normaal". Zodra het kan natuurlijk (persoonlijk hoop dat het virus uit zichzelf uitdooft, heeft SARS versie 1 immers ook gedaan, zodat we niet op een vaccin hoeven te wachten).

Sowieso gaat de organisatie van evenementen voor volgend jaar voorlopig gewoon door.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 1 mei 2020 03:15]

Ja ik ook!! Beter dan al die meetups en lan parties wat mij betreft. Tweakers Express was leuk en had meerdere aspecten (gaming + de leuke reis, beetje internationaal stadsbezoek en wat tijd voor spontane ontmoetingen). Het was echt iets speciaals. Ik kwam er zelfs elke keer voor naar Nederland.

Helaas gaan alle beurzen dit jaar sowieso niet door, maar volgend jaar zou wel weer heel tof zijn wat mij betreft.

Ik heb ook om die reden mijn abonnement terug laten vallen naar supporter. Ik voel me wat minder betrokken bij het tweakers gebeuren (en het prijsverschil is toch wel een hele berg).

En een van de voordelen van Hero was dat je voorrang kreeg op dit soort evenementen, en ook vaak korting. Nu ik daar niet meer heen ga valt dat voordeel weg, en ook de abodag is lastig omdat ik in het buitenland woon.

Dus bij deze een stukje feedback aan tweakers, ik vind het nog steeds een hele toffe site maar het begint wat minder 'speciaal' te worden wat mij betreft. En ik mis ook een beetje dev aandacht voor GoT, voor mij juist belangrijker dan de frontpage. Het voelt alsof Tweakers dit onderdeel onderwaardeert.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 1 mei 2020 03:19]

Anoniem: 1350842
30 april 2020 10:06
Wanneer ik de survey open in Chrome of Edge (ook in incognito modus in Chrome) is er geen enkele mogelijkheid om bij de eerste vraag een antwoord in te vullen. Er is er één standaard grijs (Technologie is mijn passie) maar verder is niets te veranderen.
Is er een ander antwoord denkbaar dan? :P

Maar lijkt nu te werken.
Ingevuld! Ik ben benieuwd of ze hier ook nog een followup op doen. Zou best vet zijn om te zien wat ze nu gaan doen met deze informatie.
gezien sommige vragen, proberen een app te lanceren. En van een dergelijke app zie ik de meerwaarde niet in. Dus als er hier zijn die me kunnen enlighten ;)

Verder, en ik heb het ook gemeld op het einde van de vragenlijst. Doe nu eens de moeite om de Belgische equivalenten van de diploma's er bij te plaatsen. Lijkt mij het makkelijkste te gaan via aparte keuzes.
Bij mij werkte het prima, alleen sommige antwoorden waren vooraf ingevuld en heb ik moeten wijzigen.
Bij de vraag over over de add-blocker en Tweakers op whitelist mis ik de optie / vervolgvraag of je een Abo hebt
Door onderwerpen als IT-Pro, Privacy&Security, etc, als "Producttype" aan te merken krijg je wat kromme vragen

[Reactie gewijzigd door hellknight op 30 april 2020 10:25]

Jup, kan ik je geen ongelijk in geven.

Gebruik je adblock? Ja
Blokkeer je de banners? Ja

Opvolgvraag was: heb je een abo?

Want nu lijkt het alsof ik de boel bewust blok, maar daarvoor compenseert het abo toch (een deel)?

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee