Door Daniel Kegel

Cambrium en Tweakers.net introduceren Tweakable

10-05-2004 • 09:21

127 Linkedin

Vandaag introduceren Cambrium en Tweakers.net BV gezamelijk kabelinternettoegang onder de naam Tweakable. Dit initiatief is het tweede samenwerkingsverband tussen de twee bedrijven, na een succesvolle gemeenschappelijke lancering van TweakDSL, achttien maanden geleden. Het gaat hier om een primeur in internetland. Tweakable biedt als eerste partij in Nederland toegang tot het internet waarbij gebruikgemaakt wordt van het kabelnetwerk van een derde partij. Dit maakt Tweakable het eerste serieuze alternatief voor de huidige kabelinternetprovider in het oosten van het land. Daar is het bovendien een complementair product voor de gebieden waar ADSL niet beschikbaar is en TweakDSL niet kan leveren.

Tweakable logoNog nooit was er een partij die werd toegestaan het gehele kabelnetwerk van een derde partij te gebruiken om kabelinternet aan te bieden. Tweakable zal met 7 pakketten op de markt komen, in snelheid variërend van 300/64 kbps tot 2400/512kbps. De prijzen lopen uiteen van € 19,95 tot € 95,20 per maand. Alle pakketten kenmerken zich door onbeperkte downloadlimieten en e-mailboxen. Daarnaast is het gebruikers toegestaan eigen servers op de kabelinternetverbinding aan te sluiten. Met dit aanbod richt Tweakable zich op de gevorderde gebruiker die gebruik wil maken van de mogelijkheden die het internet biedt.

Reacties (127)

127
127
94
16
0
4
Wijzig sortering
Ligt het aan mij, of is het een beetje duur?

Maar eigen servers mogen draaien enzo is wel nais O+
Erg duur ja...
@home kost met 3mbps/256kbps minder dan 50 euro in de maand!
* 786562 Q-collective
* 786562 Robkazoe
Nieuwsserver met meer dan 80.000 groepen (5 dagen retentie)
Dat kunnen jullie bij @home alleen maar dromen....

Daarnaast 100MB webspace, geen datalimiet en onbeperkt mailboxen. Het gaat hier duidelijk om de extra's....
ooit gehoord van payservers robkazoe? voor ongeveer $15 kan je dan ook onbeperkt downloaden van newsservers met een goede retentie en dan nog blijf je onder het bedrag van tweakable
@Q-collective

GAME servers...
FTP servers...
MAIL servers...

...niet WWW servers...

Sommige mensen willen gewoon een ftp server hebben en open laten staan, of lekker gamen op hun eigen bak die bijvoorbeeld als gameserver van een studenten huis fungeert
Ik wil helemaal geen tachtigduizend nieuwsgroepen, ik wil ongeveer 50 goeie nieuwsgroepen ;)

in alt.music.southamerica.peru.native.tribemusic.1960s.midi ben ik niet zó ge-interesseerd, in diverse alt.binaries wel, maar de kans dat ze daar daadwerkelijk 5 dagen retentie aanbieden lijkt me weer erg klein ;)

Tja, dan kan je wel vrolijk pochen met tachtigduizend, dat is geen probleem... Maar je moet dan wel een lijst geven wélke groups... :z
op http://www.imhosted.com/ heb je anders al een pakket van 1 GB storage en 50 GB traffic per maand voor 8 euro per maand ofzo.... Daar kan ik dus ook m'n site op mieteren...is nog goedkoper ook :*)
@eamelink: ja dat snap ik nou ook niet, dat hij nou niet eens een lijst geeft. Ik wil ook weten WELKE 80.000 nieuwsgroepen. O zo :P

* 786562 berend_engelbrecht
@Q-collective :

En geen donder te vertellen over de server config...
Sorry maar veel virtual hosting clubs en zeker de goedkoperen hebben geen kaas gegeten van een server fatsoenlijk configgen en up to date houden...

Degenen die het wel fatsoenlijk doen hoeven zich niet aangesproken te voelen, maar ik kan me erg goed voorstellen dat iemand een server thuis wil hebben draaien aangezien een dedicated server of een eigen server colocaten te duur is voor hem / haar...
En ik blijf lekker bij Chello, binnen twee weken nieuwe snelheden waarschijnlijk, dan gaat het dus mooi 2500 kbps down. dat is meer dan de 2400 down die tweakable bied. En dat voor 49.95 (Chello classic). Terwijl die 2400 kbit aansluiting van tweakable mooi meer dan 90 (!) Euri kost.

Dat is gewoon idioot. Tweakdsl is nog wel enigszins prijs/kwaliteit's gezien goed, maar dit is echt een soort van verlate 1 april grap.
Als je in een gebied woont waar ADSL geen optie is, denk ik dat je blij mag zijn met een always-on abo voor 20 euro per maand.

Bovendien zit daar vast nog een stuk modemhuur in.
Voor iedereen die meer wil weten hoe duur alles is:

http://www.tweakable.nl/
Anoniem: 80577
@JBplap9 mei 2004 11:42
voor nederland misschien een beetje duur
voor luxemburg een koopje.
Hier vragen ze meer voor minder
Duur?
onbeperkte downloadlimieten en e-mailboxen
Naar mijn normen niet duur.
Ik heb weining kijk op prijzen van kabelinternet, maar in vergelijking met ADSL is dit inderdaad vrij duur.
Je betaald bijv. €68,43 voor een 2048/256 verbinding.
Voor minder geld (€65) heb je anders een 8/1Mbit ADSL verbinding (ook zonder harde datalimiet (FUP) en met onbeperkte mailadressen en een nieuwsserver)
En voor €19,95 heb je een 512/256 ADSL verbinding.

Dus in verhouding is het niet goedkoop.

Aan de andere kant, in gebieden waar geen ADSL beschikbaar is is het natuurlijk erg interessant, en een stuk goedkoper dan de telefoonlijn.
Telefoonlijn kost ook nog € 10.- per maand. Hoewel veel mensen nog standaard een vaste lijn hebben zijn er ook veel mensen die alleen nog maar een mobiele telefoon hebben.
tweakerbee,

je zegt wel dat er € 10,- bij moet voor telefoonkosten bij ADSL maar hoeveel denk je dat je kabelaansluiting (CAI) kost die je nodig hebt voor kabelinternet?

Veel mensen hebben al wel een CAI aansluiting, maar er zijn er ook genoeg met een schotel die geen CAI nodig hebben.

zelfde als TEL/ADSL dus die € 10,- moet je niet mee rekenen.
wat mij betrefd is dit wel duur met het huidige kabel abbonnement van @home van +/- 50 euro krijg je dezelfde diensten als twekable geeft voor 68 euro.

Alleen als er natuurlijk geen enkele andere aanbieder in de reagio is voor breedband is het een alternatief. Goed wil ik niet zeggen omdat het zich nog niet bewezen heeft maar er is tenminste een alternatief voor die mensen met alleen 56k / isdn modem

[moet sneller leren typen geloof ik]

[@^Tijger^]
als dat zo is kun je dan verklaren dat ik wel @home heb maar geen tweakable kan krijgen? volgens de postcode check. Of bieden ze het alleen aan als er geen @home beschikbaar is?
Errmm...Tweakable maakt gebruik van @Home's kabelnetwerk, als dat niet aangeboden wordt dan kan Tweakable ook niet aangeboden worden.
[@^Tijger^]
als dat zo is kun je dan verklaren dat ik wel @home heb maar geen tweakable kan krijgen? volgens de postcode check. Of bieden ze het alleen aan als er geen @home beschikbaar is?
Ik denk dat tweakable nog niet landelijk is want ook mijn postcode wordt nog niet bediend door tweakable. Ook vreemd want chello is hier al jaaaaaren beschikbaar. Dus hoe dat zit weet ik ook niet.
Maar eigen servers mogen draaien enzo is wel nais
Wel een niet zo hoge upload heb je daar voor.
Prijs is wel ok, als de upload hoger zou zijn.
Als ik even vergelijk met mijn Demon ADSL-abbo, 1024/512 voor 39,- en Tweakable surf 1024/128 voor 34,95 dan zou ik niet willen ruilen...
Of is de upload altijd zo laag bij kabel?
* 786562 Major
Of is de upload altijd zo laag bij kabel?
Hier iig wel. WanadooCable 1024/128.

Maar er gaat met eMule toch heel veel uit aan verkeer. 8-)
Misschien is de upload ook wel "tweakable" :+
Anoniem: 6104
@JBplap8 mei 2004 19:38
Niet alleen duur :)
Spreiding is ook niet alles ;P

"Postcode-check
Helaas, wij leveren geen kabel internet in uw postcodegebied"
uhm de eerste die als 3de op 'n kabelnetwerk mag.
nono, kabelnoord laat chello en @home toe.
En ze hebben zelf ook nog zakelijk aansluitingen.

Is wel geen gigantisch gebied maar toch nog 25.000 aanslutingen.
In Harderwijk heb je het cai netwerk van de cai harderwijk waar Chello en Kabelfoon hun diensten beide aanbieden. :)
En een ander voorbeeld is Wanadoo op het Casema netwerk.

Eerst waren Casema en Wanadoo hetzelfde, maar tegenwoordig bieden ze beiden hun eigen pakketten aan.

Casema is de beheerder van het kabelnetwerk, wanadoo maakt er gebruik van
Wanadoo en Casema zijn officieel nog niet helemaal los heb ik begrepen, Wanadoo schijnt nogal een boel aandelen te hebben nog enzo ;)
Nee hoor, Casema is in handen van een investeringsmaatschappij, en daarbij, Wanadoo zelf heeft nooit aandelen oid in handen gehad, dit was France Telecom. ;) Wel heeft Casema wel bepaalde contracten met Wanadoo, immers Wanadoo heeft nog allerlei Cable-klanten die van Casema en Wanadoo zijn.
Hier in Goor en omgeving ligt Cogas Kabel, daar kun je ook gewoon @home nemen. Alleen BBned is niet beschikbaar hier :'( Verder vind ik de prijzen ook iets te hoog, of maak de download dusdanig dat het ook een pro pakket wordt (4mbit ofzo minimaal) :Y)
Anoniem: 85924
8 mei 2004 16:21
Geinig.... Heb de postcode check gedaan... en ik kan deze dienst ook krijgen.

Alleen is het kabelnetwerk waar ik woon niet retourgeschikt. En dat zal ook nog wel even duren voordat dit wel geschikt is voor kabelinternet. (Ik werk in de cai-techniek voor een aannemer van Essent)

Misschien kunnen ze beter hun postcode database herzien, kan een hoop ellende besparen.
dus het is het essentnetwerk waar we het over hebben? Doe dan eens een check bij Essent, Waarschijnlijk zal er dan wel soortgelijke problemen opspelen :)
Is 2400 kbit niet een beetje weinig voor 95 euro per maand? Ik heb er nu 8196 voor 65 per maand met Demon ADSL. Overigens staat er nergens over WELK netwerk deze diensten gaan, als het het @Home netwerk is, zal de kwaliteit hiervan ook niet bijster hoog zijn...
Hmm, @home netwerk is hier anders van vrij hoge kwaliteit hoor. Ik heb hier 3500kbit/s down en 256kbit/s up voor E49,99 geloof ik.

Deze verbinding heb ik nu bijna 5 jaar schat ik, en deze is bijna nooit downgeweest. (behalve dan downtime door eigen fout.)

Dus ik vind de prijzen van dit Tweakable abbonement echt veel te hoog. Ik denk dat E49 tot E59 een veel redelijkere prijs is voor het duurste abo.

Want ik heb bij @home ook een heel redelijkere FUP (ik download redelijk veel, en nooit klachten of brieven gehad) Over routers en servers doet @home ook niet echt moeilijk tenzij je echt teveel up verkeer genereerd en 5 POP boxen moet ook genoeg zijn voor de gemiddelde abbonee denk ik.

Ik zie dus de meerwaarde van Tweakable niet in boven @home breedband. Zeker niet voor E40 prijsverschil.

Mocht het echter over het Chello netwerk gaan dan kan ik niet oordelen.
Over routers en servers doet @home ook niet echt moeilijk
Nee, alleen staat poort 25 dicht, zodat je geen mailserver kan draaien :( :r
En dat heeft een hele goede reden. Elk halfzolig virus kan op die manier over je netwerk feest gaan vieren. XS4all doet het ook via een MX hoor. (En dat is een extra service die @home dan weer niet biedt)
XS4all doet het ook via een MX hoor.
Je bent in de war met Planet.
XS4all heeft al die idioterie niet nodig. Alles staat daar gewoon open.
Met als gevolg dat ze uiteindelijk zelf op de blacklist kwamen }>
Bij @home 256 kbit up? En dat al 5 jaar? Geloof ik niet. @home is pas de laatste maanden begonnen aan het upgraden van de upload van 128 naar 256 kbit en dat gaat met veel kinderziektes gepaard. Misschien zit je qua betrouwbaarheid in een goed gebied, maar in de meeste gebieden is @home echt wel eens down - zeker vaker dan de adsl-diensten.
ADSL en kabel zijn totaal niet te vergelijken. De prijzen die je aan de kabelaar betaald zijn "ietwat anders" dan die je BBned betaald.

Niet alleen vanwege het feit dat Tweakable gaat beginnen en @home/chello al honderdduizenden gebruikers hebben ofzo hoor 8)7
Anoniem: 2044
@Arno9 mei 2004 19:07
Voor het gebruik van Demon DSL geldt een Fair Use Policy (FUP). Dit houdt in dat er geen vaste datalimiet is gesteld op de hoeveelheid data die u, als Demon DSL gebruiker, mag downloaden. Dit houdt ook in dat Demon Internet kan ingrijpen als een gebruiker regelmatig significant meer download dan het gemiddelde voor het betreffende DSL account. Dit heeft als voordeel dat u best af en toe veel data kunt downloaden, zolang uw gemiddelde dataverkeer over langere periodes niet significant hoger is dan dat van andere gebruikers. Als Demon een vaste maandelijkse limiet zou instellen zou dat inhouden dat u een extra rekening zou krijgen voor alles boven die limiet. Dit is niet iets dat Demon wil doen.
OEI!!
Anoniem: 33071
8 mei 2004 16:05
Toch is dit IMO nog geen goede zet. Het is wel goed dat ze ook mensen die in afgelegen gebieden willen voorzien van internet, van Tweakers.net maar als je kijkt naar hoe TweakDLS presteert heb ik hier zo mijn bedenkingen bij.
Regel nou eerst dat TweakDSL flexibel loopt, ga dan uitbreiden en/of andere services aanbieden.

Overgins nogmaals: Goede zet om ook de mensen die niet in aanmerking komen voor ADSL breedband aan te bieden.
Hier loopt mijn tweakdsl anders als een zonnetje en ze staan 2de in de lijst van speedtest, wat ook wel veel zegt want het aantal gebruikers is op speedtest best hoog.
Wat is er mis met TweakDSL, nooit problemen hier... in tegenstelling tot de @home gebruikers in deze omgeving.
En TweakDSL is het beste wat kwa prijs/kwaliteit word geleverd in onze buurt. KPN was/is nog niet mogelijk.
Anoniem: 113259
8 mei 2004 16:35
het zijn inderdaad erg hoge prijzen, voor wat je krijgt. Misschien slaat dit terug op dat zij via een niet-eigen netwerk zitten, daarvoor zullen ze ongetwijfeld comissies moeten betalen waardoor hun diensten duurder worden.

Mensen die in dat gebied wonen en inderdaad geen adsl kunnen krijgen zijn met de komst van tweakeble geholpen, omdat de lokale kabelinternet provider nu geen monopoly positie meer heeft. En door concurentie te creeren, zal het vanzelf voor de consument steeds beter worden omdat er een concurentiestrijd zal ontstaan, waardoor de prijzen omlaag gaan etc.
Ik denk dat men een beetje vergeet dat je als 'starter' niet het volume haalt dat @home/Chello heeft.

Tweakable is een starter op dit kabelnetwerk, met navenante prijzen mag ik aannemen. Chello en @Home hebben letterlijk honderdduizenden gebruikers... Dat maakt best een verschil ;)
Deze informatie is voor de consument natuurlijk helemaal niet relevant. Consumenten willen een internetconnectie met een zo goed mogelijke prijs/prestatie verhouding, en je kunt toch wel stellen dat de prijs/prestatie verhouding van de Tweakable abonnementen niet echt goed te noemen is. Een vluchtige blik op de markt laat zien dat er abonnementen bestaan die meer bieden tegen een lager bedrag.

Zelf heb ik hier Casema Maxi en ik ben hier zeer tevreden over. 2048 kbps up, 384 kbps down, geen datalimiet en 4 e-mail adressen. Dit voor € 49,50 per maand. Als ik dit afzet tegen Tweakable ProSquare (2048/256 kbps), wat weliswaar een onbeperkt aantal e-mail adressen biedt plus nog wat andere extra's, maar wél € 68,43 per maand kost dan zie ik als consument geen reden om over te stappen.
Waarschijnlijk is het de uploadsnelheid (max 512kb) die het duur maakt.
Met chello plus heb je

upload snelheid 512 Kbps
download snelheid 4608 Kbps

voor € 79,95 per maand, dus het is wel redelijk duur :)
Hoe is de samenwerking van tweakers.net en cambrium? Volgensmij word de dienst geleverd door cambrium met een tweakers naamkaartje er aan. Tweakers heeft er volgensmij vrij weinig mee te maken. Kopt dat??
Die samenwerking is niet alleen een naamkaartje gelukkig :)
Anoniem: 111783
8 mei 2004 16:44
Ja, leuk.

Nu even over de markt hierover:

@Home
ASDSL
chello broadband
Cistron Broadband
CompuServe
Concepts ICT
De Digitale Stad
Demon
Fast-XS
Fiberworld
Freeler
HCCnet
Het Net
Internet Acces Facilities
InterNLnet
Introweb
Kabelfoon
KPN
Ladot
Metia
Multikabel
Netvisit
Planet Internet
Quicknet
Qweb Internet Services
Scarlet
Solcon
Speedlinq
Studenten.net
Tiscali
Trido Internet
Wanadoo
Whirlwind Communications
XS4ALL Internet
ZeelandNet
Zon

En nu dus ook nog Tweakers...

Dit is een zware markt met veel concurrentie.

SUCCES!
Tweakers doet al anderhalf jaar mee op die markt en is toch echt geen kleintje meer als het om BBned-DSL gaat. De uitbreiding is nu dus kabel erbij en dat is toch wel vrij uniek :)
In het oosten van het land zit introweb al op het kabelnetwerk van Essent dus tweakers en cambrium zijn zeker niet de eersten...
Er staat ook in het bericht dat het het "gehele netwerk" betreft, dat is wel iets anders dan Introweb doet met haar regionale aanbieding. (In combinatie met de Hanzehogeschool toch?)
Anoniem: 43668
@Floor-is19 mei 2004 15:06
Ja, maar het is niet het gehele netwerk, hier in Hilversum heb ik chello, maar ik zou niet kunnen overschakelen. (ook niet willen ook trouwens veel duurder voor minder snelheid.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee