Door Tweakers Partners

Testers gezocht voor GilletteLabs Heated Razor: het eerste verwarmde scheermes

04-12-2019 • 11:56

222 Linkedin

GilletteLabs, de nieuwe divisie van Gillette gericht op het hogere segment, brengt op 16 december de GilletteLabs Heated Razor uit in Nederland. Het Amerikaanse merk geeft acht leden van de Tweakers-community de kans om dit verwarmde scheermes te testen nog voordat het in Nederland in de winkels ligt. GilletteLabs ontwierp de Heated Razor met als doel een dagelijkse wellness-beleving te creëren.

Speerpunt van de GilletteLabs Heated Razor is de verwarmingsstrook van roestvrij staal. Via één druk op de knop wordt hierbij keuze gemaakt tussen een warmteniveau van 43 of 50 graden Celsius. Vier sensoren zorgen voor een constante temperatuur en voorkomen oververhitting. GilletteLabs vergelijkt zijn verwarmingstechnologie met de scheermethode van barbiers, die voor de voorbereiding van de huid al eeuwenlang verwarmde (hand)doeken gebruiken. GilletteLabs claimt dat de warmte zorgt voor een schoon gezicht en zachtere haren, waarbij ook ingegroeide haartjes vrijkomen. Dit levert naar verluidt een gladder en nauwkeuriger scheerresultaat zonder huidirritaties op. Volgens de scheermessenfabrikant geeft een verwarmd mesje daarnaast een rustgevende scheerervaring. Benieuwd of GilletteLabs deze belofte waarmaakt? Geef je dan op als reviewer!

Draadloos opladen

De GilletteLabs Heated Razor beschikt over een vervangbaar blok met vijf mesjes, waarbij een flexibele kop dankzij de FlexDisc-technologie de vormen van het gezicht volgt. Verder heeft het scheermes een aluminium handvat en is de behuizing volledig waterdicht. Voor het opladen van de geïntegreerde lithium-ion-accu levert GilletteLabs een draadloze oplader en magnetisch dockingstation mee. Na een oplaadbeurt gaat het verwarmde scheermes naar schatting zes scheerbeurten mee. De adviesprijs van de GilletteLabs Heated Razor Starter kit bedraagt € 199,99. Daarnaast is voor € 49,99 een set met acht mesjes verkrijgbaar.

Wil je verwarmd scheren?

De GilletteLabs Heated Razor is over de grens al een beproefd concept. Zo bracht Gillette het verzorgingsproduct eerder dit jaar in de Verenigde Staten op de markt, waarbij het verschillende prijzen in de wacht sleepte. Zo vlak voor de feestdagen is Nederland als afzetmarkt aan de beurt. Gillette biedt acht Tweakers Community-leden de gelegenheid om de GilletteLabs Heated Razor als eerste te reviewen. Als dank voor het schrijven van de review mogen alle testers het product houden. Meld je via onderstaande poll aan om kans te maken. In totaal worden acht tweakers geselecteerd voor het testpanel.

Testpanel GilletteLabs Heated Razor

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Algemene voorwaarden

 • Je Tweakers-account moet voor 4 december 2019 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot en met 9 december 2019 09:00 uur, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen. Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • Om de GilletteLabs Heated Razor goed te kunnen testen, is het handig als je baardgroei hebt ;).
 • De acht winnaars krijgen uiterlijk 9 december 2019 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • De acht winnaars zijn bereid en beschikbaar om het product in de twee weken na ontvangst te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
 • Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Na de testperiode zijn de winnaars eigenaar van de GilletteLabs Heated Razor.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Medewerkers van Tweakers en Gillette zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (222)

Wijzig sortering
50 euro voor 8 vervangmesjes. Zelfs als ik dit product gratis aangeboden kreeg zou ik weigeren.
Tja, fabrikanten proberen alles om meer te verdienen door producten duurder en luxer te maken, terwijl het voordeel regelmatig marginaal tot non-existent is. Als je nuchter blijft kijken of aankopen je een noemenswaardig voordeel bieden of niet ipv mee te gaan in het marketingverhaal, kun je bakken met geld besparen. :)

Overigens moet Gillette - als beursgenoteerde - wel, aangezien ze 8 miljard dollar verlies leden vorig boekjaar, omdat minder mensen zich scheren. Daarnaast is er, volgens het artikel "sprake van scherpere concurrentie." :+
Daar staat wel weer tegenover dat de gemiddelde man tegenwoordig meer dan alleen zijn gezicht scheert. Ook geslachtsdelen en borsthaar worden door veel mannen meegenomen. Qua oppervlak is het dus juist toegenomen. Denk wel dat veel mannen voor dergelijke scheerbeurten de goedkopere wegwerpmesjes prefereren.
Zou het? Sinds ik een baard heb is de behoefte om de rest te scheren flink verminderd. Meestal doe ik met de tondeuse ook de rest, als ik toch bezig ben. Daar ga ik niet apart een scheermes voor pakken. Staat ook wat vreemd naar mijn idee, wel een baard maar de rest van het lijf glad. t Moet toch wat consistent zijn, nietwaar :P
Ik zie wel steeds meer jongere mannen (net als ik) die het niet zo nauw nemen, vroeger was scheren een mesje tegenwoordig hoeft het niet zo glad.. en kan je het meeste al doen met een trimmer/apparaat.. das minder gedoe en krijg er geen ingegroeide haren van in mijn nek.. (ben niet de enige)

Een mesje gebruik ik enkel om de wat meer delicate delen lekker glad te maken.. en dat hoeft ook niet meteen overal te wezen.. en ook niet met een mesje van 20 euro... 6 wegwerpmesjes kosten ook maar 1 euro bij de action.. om maar wat te noemen.

Maar als je nou eens globaal kijkt zal je zien dat bv chinezen geen baard hebben.. en moslims hem trots allemaal laten staan.. laten dat nou net de bevolkingsgroepen zijn die per hoofd 5 kinderen krijgen terwijl het bij blanke mensen minder dan 1 is...
Ik heb een review gevonden op Youtube en daar geven zo ook aan dat het meer een "luxe" is dan daadwerkelijk een betere scheermes. Ik wil het zeker proberen als tester, maar om eerlijk te zijn ga ik het echt niet kopen kwa prijs. Ik ben tevreden met mn huidige Gillette Scheermes die ik 1 a 2x per maand moet vervangen. (ik scheer ook mijn hoofd erbij :+ )
ik kan je deze adviseren. ik vervang nu nog maar eens in de drie á vier maand mijn mesje en ik scheer ook elke dag mijn hoofd :)

https://www.bol.com/nl/p/...rmesjes/9200000031404571/
*kuch* woke *ugh* broke
Dit levert naar verluidt een gladder en nauwkeuriger scheerresultaat zonder huidirritaties op. Volgens de
scheermessenfabrikant geeft een verwarmd mesje daarnaast een rustgevende scheerervaring.
Dezelfde teksten lees je bij wasmiddelen, die worden als 50 jaar beter en beter of het bekende wij van wc eend.

Wel leuk gevonden marketing bij barbier met warme handdoek, het klinkt leuk en er zullen vast mensen zijn die er iets in zien.

@TerraGuy de markt kromp idd en onze Willem Alex met baard is ook slecht voor de scheermesjes verkopen.
Mooiste stukje marketing ooit is toch wel de One Blade.... Eerst 10-20 jaar reclames met steeds nóg een mesje er bij. En dan ineens komen met iets nieuws: Een scheermes met maar 1 mesje! Wow! Amazing! 8)7
Je baardharen verwarmen en vochtig maken scheert wel degelijk fijner. Ik heb baardharen als koperdraad en een mega gevoelige huid, daarom ook al jaren een baard in plaats van gladgeschoren. Daarvoor scheerde ik altijd gewoon na het douchen en verwarm/reinig ik het scheermes in een glas warm water, daarnaast vaak mesje vervangen. Deze 'uitvinding' laat ik ook aan mij voorbij gaan als ik naar het prijskaartje kijk ...
Scheer je gewoon na het douchen dan zijn je haren zacht en heb je geen scherp mesje nodig, vorige maand een nieuw mesje geplaatst na 8 jaar ;)
En ik scheer me elke dag..

Pakje komt nog bij de slecker vandaan, die drogist is allang weer weg uit nl.
Ik gebruik maximaal 3 mesjes per jaar. Het is heel simpel: heel goed afdrogen na gebruik en ze blijven lang goed. Ze worden vaak vooral slechter doordat ze vochtig blijven en er dus corrosie ontstaat. Goed afspoelen en een paar keer slaan op een droge doek.
3 mesjes per jaar? Dan heb je echt geen baardgroei, maar dons
Mesjes worden niet alleen bot doordat ze niet goed afgedroogd worden, maar ook door het snijden van de haartjes.
Ik gebruik niet Gillette maar Boldking. Ik heb best wel heftige baardgroei maar niet echt een gevoelige huid. Ik heb ook maar een stuk of 3 mesjes per jaar nodig. Dus ik denk dat het nogal afhankelijk is van de persoon. Ik vind wel de Boldking mesjes een stuk beter maar ook dat is persoonlijk.
Idd persoonlijk, ik heb boldking teruggestuurd.
Plus het is zeer onhygiënisch om een mesje zo lang te gebruiken..
Sinds een tijd sla ik het scheermes door een glas water met wat azijn erin tegen de kalk-aanslag :)

Samen met droog wegleggen en geen kalk-aanslag meer, blijven ze enorm veel langer goed!

Moet trouwens ook zeggen dat 20 jaar geleden, Gillette onbetwist aan de top stond en merkbaar enorm veel beter scheerde dan de toen verkrijgbare goedkopere alternatieven. Die goedkopere alternatieven zijn stiekem wel ook heel goed geworden de laatste jaren.

Misschien toch wel lekker om eens dit welness-scheermess te proberen voor ontspannen scheren op de zondag :9
Mesjes afdrogen? Nog nooit gedaan, het zou niet eens in me opkomen... Gebruik al 30 jaar dagelijks mesjes van Wilkinson, spoel ze schoon na gebruik en hang het ding in de houder. Als ik er vier per jaar verbruik is 't veel denk ik (hou het niet echt exact bij).
Ik denk ook niet dat je met 'een paar keer slaan op een droge doek' de mesjes echt droog krijgt trouwens, tussen de mesjes is 't dan nog steeds kletsnat, en in je badkamer is 't vochtig dus als je een mesje hebt dat gevoelig is voor corrosie dan voorkom je dat daarmee niet.
Mijn Wilkinson Sword mesje ligt gewoon op het schapje in de douche waar ook de shampoo en douchegel staan. Droog het ook nooit af (spoel wel af na gebruik) en merk niet dat het enig nadelig effect heeft op het mesje.
Én als bonus wordt het mesje onder de douche gelijk opgewarmd. Geen nieuwe dure shizzle voor nodig. B)
Het verhaal is mooi, maar komt over als een verkoop praatje. Misschien dat het scheren iets prettiger wordt, maar heel veel kan dat niet uitmaken.
Wat betreft de prijs voor de mesjes lijkt het sterk op het Gillette model, maar daar zijn ze niet voor niets de naamgever van.
Het IS een verkooppraatje, gebracht als een revolutionaire technische doorbraak...
Ja.... dat is wel een flink minpuntje.
4 stuks Kruidvat 6bladen scheermesjes voor zeven euro is wat mij heeft doen besluiten om af te stappen van Gilette.

Maar ik zal me nu wel in mijn gezicht aant snijden zijn want ik had me aangemeld voor het testen van deze Gilette :+
Helemaal mee eens dat ze duur zijn! Er is ook een maar, die maar is dat ze veel langer meegaan dan andere goedkopere merken en merkbaar gladder scheren met minder irritaties en dat laatste is wel het meest belangrijke...

Ik scheer vooral elektrisch, maar als ik dan weer eens nat scheer, dan altijd met Gillette en heb echt wel andere merken geprobeerd, maar altijd terug gegaan en vaak zelfs andere merken gewoon maar weggegooid...
'k gebruik al jaren die zogenaamde ouderwetse veiligheidsmesjes (safetyblades). Voor een paar euro koop je er tientallen; ze gaan lang mee en voor mij iig is het veel fijner scheren dan met die gillete of wilkinson marketing meuk (en geen scheerschuim, hoogstens wat scheerzeep met een kwastje erop).
mja, als je 300+ euro over heb voor een apparaat mee te bellen dan is 200 euro voor een scheermesje nog niet eens zo gek.
Gebruik jij dan je scheermes een paar uur per dag? :+
meer dan mijn telefoon. Maar punt is dat een topscheerapparaat zonder verwarming nu ver boven de 200 euro zit op koelbloew (meerdere types zelfs).
Zoals al diverse keren gezegd in de andere reacties... Dit wil ik uitproberen, voordeel is dat ik behoorlijk baardgroei heb.
Ik scheer mij zelden doordat ik altijd irritatie en ingegroeide haartjes heb. Ik trim nu hoofdzakelijk alleen nog maar.

Ben benieuwd! Ik ga er van uit dat het warmte elementen te kort op de huid zit om de huid en haartjes goed te verwarmen en de mesjes zoals altijd te snel niet meer super scherp zijn.

Heb namelijk al dure, goedkope, 3 mesjes, 5 mesjes, protector mesjes, trillende mesjes, schuim, gel, zeep, warme doekjes, hete doekjes, onder de douche etc etc etc geprobeerd.
Dus ook met warme/hete vochtige doeken.

Voor 200 euro moet dit apparaat bijna wonderen verrichten. En de mesjes, 50 euro voor 8 stuks? Prijzig!

Ik ben benieuwd of de 8 gekozenen in de twee weken veel kunnen testen en ervaren.
Als ik niet kan testen, ben ik benieuwd naar de volgende vragen;
- Hoe gaat het als je je elke dag scheer? (Korte haren)
- Hoe gaat het met een 3 dagen baard?
- Hoe met een 5 dagen/week baard? (Iedereen is anders, mijn 3 daagse baard is bij een ander 5 dagen of zelfs 7)
- Behandel je voor? Creme? Zeep? Eerst douchen?
- Behandel je na? Koud water, zeep, creme?
- Scheer je met je haren mee? Scheer je tegen de haren in?
- Welke middeltjes gebruik je (merk en type, want dit kan ook invloed hebben)
- Wanneer heb je je voor het laatste geschoren, met welk merk en type? (Want als je al 10 jaar niet meer scheert, is je ervaringen ook outdated)
- Hoe vaak gebruik je het mesje?


--edit--
Klein stukje in "Bold"
Zodat de 8 gelukkige deze vragen kunnen meenemen. Want ik ben hier serieus benieuwd naar!

[Reactie gewijzigd door RedRayMann op 4 december 2019 13:21]

Het is een gimmick, net als dat geweldige tril systeem wat ze bedacht hadden...
over een jaartje brengen ze een scheermes uit met google assistent
Sarcasme aan/
Over 2 jaar brengen ze een verhitte, trillende met flexbal versie uit voor €250,- (starters set)
Sarcasme uit/

Ik ben het geheel met je eens, ik zie het als een Gimmick, en zal deze dus alleen kopen als deze een bewezen beter resultaat oplevert die zijn prijs rechtvaardigt.

Als ik een van de testers mag zijn, dan zal ik deze ook uitgebreid uitlichten ten opzichte van mijn “Phillips 9711”scheerapparaat, en mijn “Gilette fusion power”.
Over beiden ben ik tevreden, maar ik wacht nog steeds op het laser apparaat uit diverse films :9~
De starter sets zijn altijd goedkoop. De winst zit hem in de vervangmesjes. Net zoals bij consumenten printers. De printer bijna gratis weggeven om dan de inkt duur te verkopen.
Ze zullen ook nooit aangeven dat het slechter scheert, want dan had je het net zo goed niet op de markt kunnen brengen...Iedere keer hoor ik ook in mijn achterhoofd wij van WC Eend adviseren...
Yup, that's marketing.
Ik kijk wel uit naar de Google Assistent functie.
"Hey Google, shave my beard"
Ipv een pop-up camera een pop-up scheermes.

Alexa, hoort dat je scheert en bestelt direct nieuwe mesjes.

Top die ontwikkelingen!
OT: Ik had vroeger ook altijd irritatie, zowel met scheerautomaten als met Mach3-achtige mesjes. Ik ben een aantal jaren terug overgestapt op een ouderwetse safety-razor en na een kleine leercurve had ik met dit systeem amper last meer. Bijkomend voordeel is dat je 10 mesjes hebt voor 2 euro, het duurdere mes verdient zichzelf dus vrij rap terug.
Ben nu het scheer topic aan het doorlezen. Een aanrader!

Ga denk ik toch weer wat dingen proberen. Vrouwlief vind het fijn als ik een volle baard heb of helemaal glad ben. Helaas is dat tweede zelden.

Voor anderen, lees desnoods alleen de openingspost.
Ik ben inderdaad benieuwd of het de 'nieuwe mesjes' waard is. Dan moet de ervaring wel heel veel beter zijn dan standaard mesjes.

Tip van mij: eerst je huid natmaken, daarna even deppen met babyolie, even laten intrekken, en daarna scheergel gebruiken en ook dat 20sec laten intrekken. Ik heb een gevoelige huid, en hiermee heb ik er vrijwel geen last meer van!
Van een goed reviewer verwacht ik wel minstens dat het hoofd ook kaal gaat. En de edele delen, dat is ook belangrijk voor de review natuurlijk :+
Als ik gekozen wordt gaat de kop kaal :9 No bamboozle.
ik zal wel een oude lul zijn, maar edele delen scheren? Borsthaar scheren? Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt.
Geen haar op uw hoofd?

Scheelt mesjes!
ik wordt vanzelf wel kaal, maar ze zijn er wel.
Heb je al eens geprobeerd te scheren met DE mesjes? Hier een heel topic met tips & tricks: Het Scheer- en verzorgingstopic deel 3

Het is even wennen in het begin, maar uiteindelijk veel minder irriterend voor je huid - en ook een gladder resultaat.
Ik scheer mijn lichaam tegen de stroming in en mijn bakkus meej stroming. :+
Ik zou eens in deze draad kijken https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1632720 Miscchien is dat wat voor je.

Edit: ik zie dat @LankHoar mij voor was :-)

[Reactie gewijzigd door koesie op 4 december 2019 17:58]

Na het douchen t Beste, en dan flink scheerschuim gebruiken. Goed afdrogen en dan aftershave balsem ipv gewone aftershave tegen irritatie...
Het enige wat je tegen huidirritaties kan doen is voor zover ik weet warm scheren en na het scheren alles afspelen met (ijs)koud water zodat je poriën dicht gaan. Indien je iets gaat gebruiken waar alcohol of parfum in zit = irritaties.
Zo scheer ik alleen nog mijn nek met mesje (rest met een trimmer, gewoon, omdat ik geen gladde bakkes wil), zonder scheerschuim of andere poespas. En sindsdien (doe dit al jaren zo) geen irritaties meer.

Dus warm water op de plek van scheren, scheren, afspoelen met ijskoud water, handdoek erop (deppen, niet wrijven) en klaar.
Zo zal deze gillettelabs superduper hotironmusclepower niet veel anders doen dan eerst je huid/haren verwarmen met warm water.. , sterker nog, ik verwacht dat warm water nog veel meer effect heeft dan een paar warme mesjes die niet warm hoeven te zijn... Gewoon 1 grote kul dus :D

Is pure logica van hoe een huid werkt, al die zalfjes of weet ik veel wat voor troep bevat 9 van de 10x parfum of alcohol of andere chemische meuk waar je de irritaties van krijgt.

Niet dat deze manier van scheren garant staat voor 0 irritaties, maar het zal het zeker verminderen (of zoals bij mij: helemaal geen irritaties meer).

Ik gebruik wegwerp mesjes trouwens, 3 blades volgens mij (ligt eraan welke de vrouw meeneemt, al zijn het 2 blades dat maakt mij niks uit) :)

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 7 december 2019 09:23]

Wanneer krijgen we de kans om gezichtscreme te reviewen? Ik snap het techelement in verwarmde mesjes maar technologie zó breed trekken :+

Aan de andere kant ben ik wel benieuwd wat en hoe dit wat toevoegd aan de 'scheer ervaring' gebruik nu mijn Mach 3 van Gillette nog/weer omdat ik een pakjes mesjes voor een prikkie kon kopen. Daarnaast in de loop der jaren ook andere systemen gebruikt dus heb wat vergelijkingsmateriaal :+

Vind de marketing van dit soort dingen ook facinerend, " de dagelijkse Wellness beleving" en dat voor maar €250 voor een starterkit en pakje mesjes. Wellicht ben ik gewoon een (te) nuchtere boer maar voor mij is scheren eerder een noodzakelijk iets wat moet gebeuren en wat het liefst niet teveel moet kosten :+
Wellness beleving met een paar gillende kinderen om je heen zit er niet in :+

Lijkt me hilarisch om zoiets te reviewen 8-)
Aan de andere kant ben ik wel benieuwd wat en hoe dit wat toevoegd aan de 'scheer ervaring' gebruik nu mijn Mach 3 van Gillette nog/weer omdat ik een pakjes mesjes voor een prikkie kon kopen.
Van dit product weet ik het uiteraard niet, want nog niet gebruikt, maar ik heb ook nog een oude Mach 3 liggen terwijl ik me ondertussen dagelijks scheer met een "Fusion Proglide met Flexball" (wat een naamgeving 8)7 ) en ik vind het wel een heel groot verschil qua scheercomfort hoor.

Moeilijk uit te leggen waarom precies maar ik heb doorgaans minder last van irritatie, en bereik met minder moeite/armbewegingen een optimaler scheerresultaat.

Wat een verwarmd scheermes dan nog toevoegt, ik weet het niet, maar dat vond ik van alle voorgaande iteraties van de zoveelste nieuwe Gilette ook wel :)
Ik mag hopen dat je voor 6,25 per mesje wel meer dan 5-8 keer kan scheren....wat een afzetterij.... :(
Grappig dat dit hier ook voorbij komt!
Wil hem graag testen.

Heb vaak irritatie na het scheren. 1001 dingen geprobeerd maar het blijft rottig.
Wellicht dat deze daar verandering in brengt... :9
Heb je al eens geprobeerd om met een "ouderwets" DoubleEdge scheermees te scheren? Ik heb hetzelfde probleem gehad en een aantal jaar geleden kwam ik op een Scheertopic hier op Tweakers terecht. Aan de hand daarvan heb ik een simpel DE scheermes op een Chinese website gekocht en getest. En daarna heb ik nooit meer omgekeken naar dure nieuwe scheermiddelen.

Het scheer- en verzorgingstopic op het forum vind je hier https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1632720
Dank voor je info!
Maar ja ook dat heb ik weleens geprobeerd...

Ik doe nu hetzelfde als @cricque
Paar keer per week een trimmer erover en dan zo kort mogelijk.

Het topic hier op Tweakers was ik niet bekend mee.
Ga er eens rondsnuffelen. Thanks!
Heb je toevallig krullend haar? Irritatie bij mij kwam door geschoren baardharen die terug m'n huid "inkrulden". Nu ik een oneblade van Philips gebruik nergens last meer van aangezien die niet heel glad scheert.
Nee, eigenlijk niet.
Het is bij mij vooral dat het heel rood en geïrriteerd wordt met (glad) scheren.
Precies dit had ik ook last van (zelden een ingegroeide haar), enige wat ik je hierbij kan adviseren: gebruik niks qua spullen behalve: warm water voor / tijdens het scheren, een simpel scheermesje, afspoelen en deppen met ijskoud water, ook met de handdoek deppen en niet wrijven.. Dit is het enige wat je kan doen, werkt dit niet dan zal geen enkel zalfje of chemisch wondermiddeltje je helpen.

De zalfjes, aftershave, scheerschuim en etc zijn juist de boosdoeners indien je een gevoelige huid hebt aangezien je huid niet tegen die parfum en alcohol etc kan. Als je leest wat in een bus scheerschuim ''voor de gevoelige huid'' zit dan denk je: joh vind je het gek dat het niet helpt :D

Warm water: maakt de haartjes soepeler idem voor je huid = makkelijker scheren
Koud water na het scheren: sluit de poriën en voorkomt dus irritaties
Hoe makkelijk en logisch kan het zijn hé, thanks to Geer en Goor waar ik dit van geleerd heb :D

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 7 december 2019 09:33]

als je toch niet heel glad wil scheren kan je net zo goed de trimmer gebruiken en dan een scheerapparaat om het nog wat korter te krijgen.. visueel geen verschil voor mij.. en geen gedoe met schuim/natmaken..
Yups, ook de OneBlade en natte scheerapparaat met gel van Philips. Maakt allemaal niks uit
Daarom dus nu gewoon 3x de week met de trimmer en zeer korte stoppelbaard, geen last meer van :)
De OneBlade lostte bij mij het probleem wel op! Scheert kort genoeg om geen zichtbare haartjes te hebben en zorgt toch niet voor irritatie, echt perfect!
Met de oneblade heb ik wel een heel pak minder irritatie, maar bepaalde zones nog altijd. Maar denk wel dat dit een oplossing kan zijn voor vele mensen. Maar vervangingsmesjes zijn wel redelijk duur. Maar tis een keuze :)
Dit is idd wat ik nu ook doe!
Met een trimmer en dan zo kort mogelijk.
Ik heb dat opgelost door gewoon te stoppen met scheren en een kneiter van een baard te groeien. In your face, dure scheermesjes!
Hahaha dat is idd ook een optie! :*)
de enige echte optie imho
Scheer zelf nog steeds met plastic bic achtige scheermesjes. Wil al een langere tijd iets fatsoenlijk halen maar vind de prijzen nogal hoog. (Om de zoveel maanden nieuwe scheermesjes te halen is natuurlijk ook duur)
Je hoeft mesjes niet zo vaak te verwisselen, je kunt ze zelf weer makkelijk scherp maken. Mijn mach3 gaat op die manier bijna een jaar mee.
Nou, kom maar op met die lifehack dan...?
Je kan als de mesjes droog zijn even tegen de scheer richting over je spijkerbroek (of handpalm) heen gaan.

Braampjes en oneffenheden gaan er dan af. Op die manier kan ik de levensduur behoorlijk rekken.
Ik droog m'n mesjes steevast netjes af, haaks op de scheerrichting. Ik heb best wel wat baardgroei maar op die manier gaan mijn mesjes ook best lang mee.
Die truuk gebruik ik ook al een tijdje, alleen gebruik ik een droge handdoek om de mesjes even over te laten glijden.
Oud stukje spijkerstof werkt ongetwijfeld nog beter maar ik doe sinds ik de mesjes zo ontbraam weken langer met een mesje.
Dit idd ik doe het altijd gewoon over mijn onderarm heen.
Werkt net zo goed. Je hebt er ook speciele lederen riemen voor.
Ok, thnx. Maar eens proberen dan :)
Een echt ouderwets scheermes is schijnbaar nog altijd de beste optie. Daarna komt het single-blade Safety Razor.. Ik wil zelf ook nog steeds het een en ander testen en niet meer in de valkuil lopen van dure mesjes... Zoals de valkuil in dit plan

Daarnaast is voor € 49,99 een set met acht mesjes verkrijgbaar.

:X
Ik scheer inderdaad met een single-blade safety razor. Het is even wennen, maar het scheert fantastisch. De houder kost iets van 20-30 euro en 100 mesjes kosten iets van 20 euro. Kan zelfs nog goedkoper als je voor een ander merk kiest.
Een ouderwets krabbertje met dubbelzijdige mesjes (de mesjes van de Hema zijn prima), in combinatie met een blok scheerzeep en een kwast: je scheert je lekkerder dan ooit voor een fractie van de kosten.

Dat Gillette en Co iedereen hebben wijsgemaakt dat die wegwerprommel de normale manier van scheren is, is de beste reclamecampagne/oplichting ooit geweest.
Ik heb me opgegeven voor de test, altijd met Gilette geschoren. Maar ivm de prijs overgestapt naar boldking, en tevreden prijs kwaliteit is prima. Kijken of dit me kan overtuigen terug te keren naar Gilette.
Als je ivm prijs naar iets anders bent gegaan, lijkt mij dat 200,- + 50,- voor 8 mesjes niet echt een betere deal gaat zijn? Maar goed, ik zou em ook prima willen testen hoor. Denk alleen dat Gilette dat liever niet wil hehe.
Ik gebruik de scheermesjes van de Lidl, die met 5 blades. Kosten per mesje stukken minder dan de dure broeders en ik doe lachend meerdere maanden met 1 mesje.
shaversclub al bekeken? komt neer op 2,50 per mesje of 1,75 als je de goedkopere versie neemt

[Reactie gewijzigd door dakka op 4 december 2019 12:02]

Van die youtube sponsers? Die leveren niet in nederland.
Bold King levert wel in Nederland, maar ik vind ze gewoon te duur.
Tot nu toe haal ik mijn mesjes gewoon bij een (goedkope) supermarkt, dan doe ik maar wat korter met een mesje (scheer elke dag), maar is wel betaalbaar.
Heb Gillette geprobeerd en andere merken. Best tevreden over het resultaat, maar die prijzen...

Ik ben wel benieuwd, naar wat een verwarmd mesje nou voor verschil geeft t.o.v. scheren met warm water...
Als je het goed doet, zal de zeep nog altijd koud zijn, als je hem op je smoeltje smeert ;)
Voor mij is Boldking toch wel goedkoper dan de mesjes van de supermarkt. De mesjes van de supermarkt zijn zo bot. Ik heb gelukkig niet zo'n hele snelle baardgroei waardoor ik maar eens in de drie weken echt hoef te scheren. Boldking heeft zo vaak aanbiedingen dat ik sinds ik met Boldking scheer een stuk minder kwijt ben
Ik gebruik de dure eigen merk van Kruidvat. Wel betaalbaar en scheert fijn. :)
Eerder dit jaar ben ik bewust van Gillette afgestapt. De kwaliteit van Gillette is prima, maar de prijzen... Om de kosten te drukken bleef ik (te) lang doorgaan met de mesjes. Het grote nadeel, niet alleen van Gillette is het vastzitten aan bepaalde mesjes v/h merk. Daar wilde ik vanaf. Na enig zoeken kwam ik de Leaf Shave (https://leafshave.com/) tegen. Deze werkt met de 'ouderwetse' mesjes zoals o.a. in een Double Razor. De aanschafprijs van het scheerapparaat ligt weliswaar relatief hoog. Daartegenover staat dat je sterk bezuinigd op de mesjes. Enige nadeel vind ik het gewicht. Hij is relatief zwaar, hoewel dat uiteindelijk went.

Edit: Die reclame heb ik blijkbaar gemist (geen TV). Naast de prijs een prima reden om ze links te laten liggen.

[Reactie gewijzigd door JKP op 4 december 2019 12:44]

Scheert dit anders? Ik ben zelf voornamelijk geïnteresseerd in een wat duurzamere manier van scheren, waarbij de mesjes dus langer meegaan.
De mesjes gaan niet langer mee, maar het is toch duurzamer. Het hele frame van plastic zoals bij navulmesjes ontbreekt. De mesjes voor een double razor breek je doormidden en plaats je in de houder v/h scheerapparaat (in totaal 3 stuks). Enige wat je nog weggooit zijn de mesjes. Geen verdere troep.

Klinkt overigens omslachtig, maar het valt mij reuze mee. De tweede keer ben je er hoogstens een minuutje mee bezig. Vanwege mijn dunne/gevoelige huid wissel ikzelf overigens met elektrisch scheren. Hoelang de mesjes meegaan zal per persoon ook verschillen. Daarnaast is het assortiment van mesjes super uitgebreid, omdat je dus niet vastzit aan één bepaald merk. Koop je andere mesjes, dan zouden die zomaar langer mee kunnen gaan (gebruik nu nog de meegeleverde mesjes).

[Reactie gewijzigd door JKP op 4 december 2019 13:11]

Heb in het verleden scheermes en Double Razor geprobeerd helaas werkt dat niet met scheerschuim van Gillette + ik ben langer bezig met scheren en haal mij regelmatig open.

Leaf Shave werkt dat wel hetzelfde als een Gillette mesje? En werkt het met Gillette scheerschuim?
Scheerschuim van Gillette, Nivea etc. heb ik al een tijdje geleden achter mij gelaten. Dat werkte voor mij ook niet. In plaats daarvan ben ik overgestapt op een goede scheercrème, met 'ouderwetse' kwast.

De Leaf Shave inderdaad hetzelfde als een Gillette mesje. Ik zie zelf geen reden waarom het niet zou werken met Gillette scheerschuim.
Ik wil best wel testen, heb al jaren Gillete jammer is wel dat de mesjes schrikbarend duur zijn. Dus ik wacht altijd op een aanbieding bij de kruidvat en sla dan in :+
Je kan ook voor een safety razor gaan, kleine investering, maar die haal je er op termijn uit met veel goedkopere mesjes.
En als je net als ik de stap naar een Safety Razor niet aandurft, dan wijs ik je graag op mijn eerder reactie: JKP in 'plan: Testers gezocht voor GilletteLabs Heated Razor: het eerste verw...
Is het een angst of liever niet een investering doen omdat het misschien tegenvalt? In het laatste geval ben ik bijvoorbeeld begonnen met een cheapo ding van dx.com destijds. Daar kan ik ze niet meer vinden, maar heb nog wel deze voor je gevonden: https://nl.aliexpress.com/item/32971249820.html

Wetende dat het nog een betere ervaring zou kunnen zijn (als je wat kwaliteitswerk zou kopen) heb ik niet lang daarna voor ~25,- een Mühle R89 gehaald, met gesloten kam (die is wat veiliger en lijkt meer op het scheren met een cartridge zoals gilette). Wat verschillende mesjes gekocht, favoriet gevonden, voor 20 euro 100 mesjes gekocht en 3 jaar mee kunnen scheren. Niet meer omgekeken naar gilette. En dan heb ik dus om de dag geschoren en ~10 dagen met 1 mesje gedaan. Reken uit je winst (tov Gilette).

[Reactie gewijzigd door Jivebunny op 4 december 2019 15:33]

Beiden. Ik weet niet of je gelezen hebt wat ik eerder schreef, maar om die reden bewust gekozen voor de 'Leaf Shave'. Dat was ook een investering (80 Euro geloof ik), maar een investering waar ik toch meer zekerheid bij had dat het zou bevallen. Mede omdat het systeem vergelijkbaar is met Gillette. Met het verschil dat je de dure mesjes van Gillette achter je kan laten. Dat is nl. de aanleiding geweest. Niet langer doorgaan met een eigenlijk te bot mesje, om de kosten enigszins te drukken.

Overigens ben ikzelf bij fysieke scheerwinkel langsgegaan. Mede vanwege mijn gevoelige huid en toch enigszins onderontwikkelde, fijne motoriek, uiteindelijk voor het genoemde systeem gegaan.
Ik bestel ze meestal online ergens en heb een jaar of 1,5 geleden bij het Kruidvat een set van 24 mesjes gekocht omdat ik er een JBL Go2 BT speaker bij kreeg en daar ben ik nog niet aan begonnen. Desalniettemin ben ik best benieuwd hoe zo'n voorverwarmd mes bevalt.
Gilette irriteert enorm.
Niet de mesjes, die zijn prima, maar hun manier om hun klanten weg te zetten als foute mensen in de hoop mensen voor zich te winnen die zich niet eens scheren (ie. feministen en woke outrage crowd). Ze hadden al aangegeven dat ze het weglopen van een gedeelte van hun bestaande klanten ingecalculeerd hadden. Tjonge jonge. Hoe P&G een topmerk, wat over vele decennia is opgebouwd, zo kan verwaarlozen nadat ze het hebben opgekocht. Lijkt EA wel.

Het is dat ik nog een voorraadje had liggen dat ik nog niet ben overgestapt, maar ik zoek nog een goed ander merk. Niet goedkoop, dat boeit me niet, maar kwalitatief net zo goed of beter dan Gilette.
(wilkinson geprobeerd, maar dat vond ik echt minder)
Heeft iemand nog tips?
Probeer een krabbertje met mesjes van feather ;)
Traditioneel scheren. Die houdt ik als backup, maar zoek een iets luxere beveiliging tegen mezelf snijden.
Bedankt voor je tip.
Gebruik al jaren een Mach 3 Turbo maar heb een erg gevoelige huid en altijd een hoop irritatie en wondjes, zelfs na weken in bad en “sensitive” scheerschuim. Zou heel benieuwd zijn of dit helpt.
Tip: niet laten weken in bad of in de douche, daar wordt de huid juist heel week van waardoor je veel eerder wondjes zult krijgen. Beste is om even voor te behandelen met een scheerolie, of even een hete, vochtige doek op je baard te leggen zodat de haartjes wel wat zachter worden, maar de huid niet te week wordt.

Verder zijn mijn ervaringen met de "normale" scheerschuimen uit de winkel slecht. De meeste scheerschuimen glijden veel te slecht, daar zit te weinig zeep in. De enige die ik nog redelijk vind is de Tabac Original scheercreme (de tube, niet het schuim), maar probeer anders een goede scheercreme van bijvoorbeeld Taylor of Old Bond Street (met voldoende water!) Met de cremes is een kwast niet eens direct nodig, ik maak het schuim ook vaak aan door een dotje over mijn gezicht uit te wrijven. En dan na het scheren even met koud water afspoelen en een aluinblok tegen je gezicht houden :)

En als je het nog beter aan wil pakken, probeer in plaats van een Mach 3 een ouderwets double edge scheermes, bijvoorbeeld een Gilette Super Speed van eind jaren '60 (de gewone, geen red tip want die is een stuk aggressiever), stop daar een goed mesje in (Derby, Astra etc.) en gebruik dus goede scheercreme. Ik heb ruim 10 jaar geleden zo'n mes gekocht via eBay, en het is mijn beste aankoop wat betreft scheerspullen ooit. Duurt alles bij elkaar misschien iets langer, maar met wat handigheid scheelt het niet eens zo heel veel en het levert een gladder resultaat op met veel minder irritatie.
Wow, dit had ik niet verwacht. Dankjewel, hier ga ik eens mee aan de slag!
“sensitive” scheerschuim
Ik ben jaren geleden overgestapt op vaste scheerzeep in een kuipje, aangebracht met de scheerkwast, dit bevalt veel beter dan scheerschuim uit een spuitbus.
Nowp dat gaat totaal geen verschil maken.. Zoals ik hierboven vermeld heb (maar zo te zien ben ik onder een redelijk oud artikel aan het posten haha..

Het enige wat je kan doen is schuim/parfum/aftershave/creme/troep vrij scheren.. Dus:

1. Huid waar je wilt scheren schoon en nat maken met goed warm water
2. scheren met een mesje naar keuze (ik gebruik de wegwerp die de vrouw op dat moment meegenomen heeft)
3. afspoelen met ijskoud water
4. deppen met een doek

Meer kan je niet doen, het is juist de scheerschuim, aftershave en alle troep die voor de irritaties zorgen. Sensitive is natuurlijk pure marketing want er zit parfum en etc in wat voor de huidirritaties zorgt.

Scheerschuim en dergelijke maakt het scheren wel makkelijker, maar dit is alleen weggelegd voor mensen die geen gevoelige huid hebben. Heb je dit wel dan moet je alles vermijden en alleen warm/koud water gebruiken. Sinds ik dat doe: 0 irritaties.
Ook scheerzeep: niet gebruiken want ook daar zul je gewoon irritaties door krijgen, dit zijn juist de boosdoeners haha ;)

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 7 december 2019 09:52]

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee