Door Tweakers Partners

Vul de survey in en win een Seagate interne harde schijf of ssd

12-09-2019 • 12:00

135 Linkedin

Harde schijven en ssd's zijn nog altijd populair bij tweakers, bijvoorbeeld om hun privacy te waarborgen, als opslag voor gaming of voor een nas. Fabrikanten bieden steeds snellere, betere en goedkopere varianten aan, maar welke harde schijven en ssd’s gebruikt de Tweakers-community? En waarom?

Seagate is de oudste zelfstandige fabrikant van harde schijven. Al in 1980 ontwikkelde het de eerste 5,25"-hdd. Deze 5-megabyte-ST-506 heeft intussen plaatsgemaakt voor harde schijven van 16 terabyte, iets waarin Seagate pionier is. Seagates producten worden voornamelijk gebruikt in en/of voor computers, maar worden ook geleverd aan bijvoorbeeld Microsoft voor de Xbox, aan Creative voor zijn audioproducten en aan Samsung voor zijn pc’s en notebooks.

Er zijn talloze manieren om deze harde schijven en ssd’s te gebruiken, en Seagate is benieuwd hoe de Tweakers-community gebruikmaakt van deze schijven, want hoeveel bezit jij er momenteel en welke keuzes heb je gemaakt bij het uitkiezen van deze schijven? De survey duurt slechts drie minuten. Dus vul hem in en maak kans op een Seagate interne harde schijf of ssd! Onder alle deelnemers worden vijf Seagate schijven/ssd's verloot; er zijn vijf verschillende types te winnen. Je kunt je voorkeur aan het einde van de survey aangeven.

seagate

Edit: 18-09-2019 11:00 uur: De survey is reeds gesloten.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (135)

Wijzig sortering
Serieus? een google docs dingetje. Was er geen mogelijkheid om dit op tweakers te houden?
een survey in elkaar timmeren op een website is niet een 123. dat kost tijd en geld.
en waarom het wiel opnieuw uitvinden als een externe partij zoals google al een goed werkend alternatief heeft?
Aan de reacties te zien niet goed werkend.

Met een platform als LimeSurvey heb je wel een doeltreffend systeem, dat onder andere met conditionele vragen om kan gaan. En beter voor de privacy.

Google Docs -> ik pas voor deze survey.
Waarom? Omdat de interface matig is op mobiel? Of privacy?
Privacy natuurlijk. Zeker gezien het niet eens een dedicated oplossing is - hier is beveiliging ook veel minder een prioriteit. Ze hadden net zo goed een Excel-bestand kunnen uploaden en vragen of we die aan elkaar doorsturen. Professionaliteit ten top.
Op zich zit hier niet echt privacygevoelige informatie in, toch?
Geen idee. Aangezien er iets mee te winnen is verwacht ik dat op zijn minst één stuk identificerende gegevens ingevuld zullen moeten worden.

Ik vul uit principe geen Google Forms in. Het is zwaar onprofessioneel, de layout en user experience is brak en Google is niet lief met privacy. Al zou het alleen maar een "Hou je van Seagete? Ja/nee" vraag zijn - ik laat de prijs wel aan iemand anders over.
Je hebt inderdaad geen idee. Net als Microsoft Office 365 kun je Google Gsuite ook gewoon zakelijk aanschaffen. Je data is dan gewoon jouw data en Google doet er niets mee. Het is alsof je klaagt dat een excel blad op internet je ‘privacy’ schend (al is de vergelijking een beetje krom want Microsoft heeft ook forms).

Onderaan het formulier zie je ook staan:
This form was created inside of de Persgroep en de actie start zelfs met een duidelijke verwijzing naar de privacy policy van Tweakers.

Dus, je klaagt maar hebt geen moeite gedaan of je klacht ook maar ergens op gebaseerd is..
Toch niet, alleen je Teakers-gebruikersnaam en hoeveel harde schijven je hebt.
Excel bestand uploaden en vragen of we die aan elkaar doorsturen? Uit welk tijdperk kom jij? dat is veel erger qua privacy. Liever alles bij Google daar ben je toch maar een random nummer, dan in een lijst met beperkte community.
Natuurlijk is mijn voorstel een Reductio ad absurdum en niet een serieus voorstel... het is voor mij echter wel in hetzelfde straatje als een online spreadsheet gebruiken voor een enquête.

Voor Google ben ik niet een random nummer. Ik ben (in ieder geval als ze hun zin krijgen) een vastgesteld stabiel nummer waar ze zoveel mogelijk eigenschappen en relaties aan hangen, zodat ze me zo goed mogelijk kunnen overladen met "gepersonaliseerde" advertenties.
Als jij om privacy geeft, zoals je aangeef ,dan gebruik jij in eerste instantie al geen Google meer en krijg jij dus ook niet die "gepersonaliseerde" advertenties.

PS: Dat noem je geen Reductio ad absurdum. Gebruik geen dure woorden, als je niet weet wanneer je het kan toepassen.
Situaties tot in het absurde doortrekken is dat wel. Een Excel-sheet rondmailen als een enquête is in mijn ogen wel vrij absurd, compleet onrealistisch en compleet onwerkbaar. Niemand zal dat serieus gaan overwegen (mag ik toch hopen).

En ik gebruik inderdaad geen Google. Vandaar ook mijn (tussen haakjes) erbij. Ze krijgen van mij hun zin niet. Neemt niet weg dat je Google op geen manier privacyvriendelijk kan noemen. Het is hun core business om je privacy zo veel mogelijk te grazen te nemen.
Nou zo absurd is het niet, want in soortgelijke situaties als hier wordt dat dus wel gewoon gedaan. Ik zou het wel echt absurd vinden als je 'persoonlijke gegevens' erbij moest vermelden zoals adres, BSN noem maar op en dan moest doormailen naar elkaar hier.

Al was het alleen een random mailadres met een lijst naar wie je het doormailt valt het nog enigsinds mee.
een survey in elkaar timmeren op een website is niet een 123. dat kost tijd en geld.
en waarom het wiel opnieuw uitvinden als een externe partij zoals google al een goed werkend alternatief heeft?
Waarom wordt er zoveel prive data gelekt denk je? Juist door dit soort gratis websurveys die overal de kop op steken. Je moet wel iets persoonlijks invullen, anders win je niets. Welkom bij de potentiele datalek. :+
Een username is toch niet persoonlijk. ja het is terug te herleiden naar tweakers. so what? dan moet je hier ook niet reageren.
Op basis van een combinatie van data kun je dus wel herleiden wat iemand zijn prive situatie/koopgedrag is. Veel tweakers hebben bijvoorbeeld hun geboortedatum of functie ingevuld op hun profiel. Daarnaast is eea te achter halen via het forum. Is eenvoudig te achterhalen aan de hand van 1 simpel Google survey.
De mensen die dat hebben ingevuld, geven die om privacy? dan is dat echt een rare zet van ze geweest, want die info hoef niemand te weten. Het is allemaal tweakers data en als je om privacy geeff zet je daar geen persoonlijke dingen op.

Dus wat maakt het uit? Dat google de info krijg die jezelf geeft op tweakers. Waarom mag tweakers wel die info en google niet? Net alsof tweakers er niets mee doet.

Als je om privacy geef dan blijf je lekker anoniem met niet herleidbare info op het internet.
Maar Google heeft een goed werkend alternatief voor bijna alles.

Ik denk dat veel tweakers(en hopelijk ook de "gewone" burger) een beetje amerika beu aan het worden is wat betreft tech bedrijven/services.
Ik hoop ook dat veel Tweakers (en hopelijk ook de “gewone” burger) dan ook eens gaat nadenken waarom er in geen enkel tech bedrijf/services in Europa blijft of zit. Innovatie wordt hier keihard de kop ingedrukt met rare vrije ‘innovatie steden’ als gevolg om ze toch maar aub hier te houden... het is vergelijkbaar met heel Nederland besteld in China voor een stuiver minder en klaagt over de leegstaande winkelstraten..

Altijd mooi een ander op de schuld geven maar zelf veranderen, ho maar.
Nou ja, deze functionaliteit zit natuurlijk al in het tweakers portal ingebakken dus ik vind de vraag wel terecht.
Precies!
Wilde kijken naar de survey maar toen ik de URL zag was ik blij dat ik op een stoel zit. Het was anders een rare situatie geweest hier op kantoor met een afgezakte broek :+

Google ≠ privacy
Echt van een knullige vorm deze survey. Zelfs niet een (semi) gratis aanbieder om een onderzoekje te doen.
Wanneer wordt Tweakers volwassen want het aantal jaren doet vermoeden van wel maar uit verschillende uitvoeringen van activiteiten denk ik er anders over.

Zo, dat gezegd hebbende ga ik weer over tot de orde van de dag
Tgho. Is het erg dat Google weet dat je een survey hebt ingevuld om iets te winnen? Hint: ze weten het waarschijnlijk toch al als je Chrome gebruikt.
Welke browser denk je dat ik gebruik :+
Waarom meteen weer 'privacy!' roepen?
Ongelooflijk hoe het hier op Tweakers hét toverwoord is om +1 te halen op je reactie... Echt óveral wordt een privacy issue van gemaakt. Ik wil echt niet weten hoe sommige mensen hier leven... Je zal je maar de hele tijd zorgen maken.

Ik zou het liever niet in Google Docs zien omdat ik het hier op kantoor niet kan openen (geblokkeerd).

Edit: En uiteraard -1 door de aluhoedjesbrigade :O

[Reactie gewijzigd door Nyarlathotep op 12 september 2019 13:37]

Waarom meteen weer 'privacy!' roepen?
Sorry het lijkt wel beroepsdeformatie
Je zal je maar de hele tijd zorgen maken.
Nogmaals, sorry het lijkt wel beroepsdeformatie
Ik zou het liever niet in Google Docs zien omdat ik het hier op kantoor niet kan openen (geblokkeerd).
Wat is de reden dat ze dat op je werk gedaan hebben?
De reden is dat alle diensten die iets met cloud storage te maken worden geblokkeerd. Dit om o.a. datalekken te voorkomen.
Hm, het is bijna alsof er een privacy probleem zou kunnen zijn, je werk lijkt het in ieder geval te denken...
Ja roepen om privacy en dan alsnog op tweakers.net op nieuwsartikelen reageren. Dan geef je niet zoveel om privacy als dat je aan het schreeuwen ben. Maarja ieder z'n dopamine weer even aanvullen met dat FB-achtige moderatiesysteem.

[Reactie gewijzigd door Emin3m op 12 september 2019 14:51]

Nou nou, Google begint steeds meer een privacy voorvechter te worden:
https://safety.google/privacy/
Als je nou Facebook zou zeggen, dan geef ik je gelijk.
Natuurlijk is in het verleden niet alles goed gegaan maar Google is hard op weg om de goede kant op te gaan met hun Privacy beleid.
Ik kan hierover met je in discussie gaan.
Maar ik pas, ik denk dat het woord Privacy in mijn woordenboek anders wordt weergegeven dan in jouw woordenboek.


Ollie's werk heeft te maken met .... juist ja.

EDIT: waarom denk je dat Facebook en Google hier niet bij aansluiten? Meer info

[Reactie gewijzigd door ollie1965 op 12 september 2019 12:37]

Zoals hieronder al vermeld is, maken wij als Tweakers (en de rest van de Persgroep) gebruik van G-Suite. Oftewel, wij gebruiken de software van Google en betalen daar gewoon een goed bedrag per gebruiker per maand voor. Daardoor blijft de data van en binnen de Persgroep.

Google heeft daar niets mee te maken en heeft daar geen inzicht in.
Ik vind het juist leuk zo een survey waar je dingen kunt winnen.
Ik kan geen enkele andere tech website waar ze dat doen.
En hoe die survey in elkaar steekt maakt toch niks uit, of zie ik dat verkeerd?
ik heb voor een 8 tb harde schijf gekozen.Misschien win ik hem wel.
Leuke survey. Alleen raar over de ‘behuizing’ vraag bij interne schijven. Verder ok :)
Ik vatte dat op als hoe het ding er uit ziet... Kan van belang zijn als je een window in je case hebt en de schijf zichtbaar monteert. Ik ben om die reden juist voor een nvme schijf gegaan net omdat die niet zichtbaar is.
Nou, kijk even naar de Hyper X Fury bijvoorbeeld... het RGB virus is niet weg gebleven van de SSDs :+ snap niet waarom iemand een RGB SSD zou willen, maar het bestaat wel haha

[Reactie gewijzigd door FuriousKiwi op 12 september 2019 13:22]

Ik vind de behuizing wel boeiend, want ik heb raampjes in mijn kast. Samsung SATA SSDs zijn mooi grijs/zwart, dus die zouden de voorkeur hebben over lelijke felgekleurde behuizingen met stickers

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 12 september 2019 13:28]

"NAS" is geen interface...
Dit hield mij ook even bezig ja.. zelfs nog even gezocht op het grote internet (mis ik iets?) maar voor zover ik kon vinden is NAS niet een bestande interface inderdaad. Vreemde optie onder interfaces.
Naja, het is een network <-> storage interface. Geen moederbord <-> ssd interface idd.
Zet je er ethernet neer is het ook weer niet goed, snappen de meeste hier ook niet wat je bedoelt. Maar het is een beetje een slordige enquête inderdaad.
Geen goede ervaringen met Seagate harde schijven, laat deze aan mij voorbij gaan.
Ik zou ook voorheen NOOIT een Seagate aanraden, echter hebben ze met hun IronWolf (Pro) serie NAS schijven wel iets heel netjes neergezet en is dat na het verdwijnen van HGST schijven op de markt mij go-to HDD voor NAS schijven (waar ik toch de meeste storage capaciteit op heb draaien... WD geniet niet langer mijn voorkeur na de laatste keer dat ik daar Enterprise schijven van heb gekocht. 'Gewone' Seagate schijven zou ik ook nog zo mijn twijfels bij hebben, zelfde bij SSDs (voorkeur geniet Samsung nog steeds).

@Tomba Was WD Gold ook niet al weer EOL?

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 12 september 2019 14:01]

Ik zou ook voorheen NOOIT een Seagate aanraden, echter hebben ze met hun IronWolf (Pro) serie NAS schijven wel iets heel netjes neergezet en is dat na het verdwijnen van HGST schijven op de markt mij go-to HDD voor NAS schijven (waar ik toch de meeste storage capaciteit op heb draaien... WD geniet niet langer mijn voorkeur na de laatste keer dat ik daar Enterprise schijven van heb gekocht. 'Gewone' Seagate schijven zou ik ook nog zo mijn twijfels bij hebben, zelfde bij SSDs (voorkeur geniet Samsung nog steeds).
HGST/Hitachi; geweldige disks... Heb hier 2 4K5000's die al 5 jaar 24/7 zonder problemen draaien.
De He12 serie van HGST is gerebrand naar WD Gold, kan ze van harte aanbevelen.

@Cergorach niet dat ik weet; product: WD Gold (sowieso de 10TB en de 12TB)

[Reactie gewijzigd door Tomba op 12 september 2019 14:54]

Dat waren die 2tbs van 7 jaar geleden. Al is er bij mij nooit eentjr gesneuveld. En de productie van thailand naar china verplaatsen heeft ook niet geholpen
Nou nee, de recente modellen van 8TB (toevallig ook de reeks die je kunt winnen) is nu ook niet bepaald betrouwbaar te noemen. Zie ook de reviews op Coolblue bijvoorbeeld. Veel NAS schijven die defect gaan.
Ah ok. Gebruik zelf al 6 jaar 5x4tb van ze en die doen t gelukkig nog goed. Maar hangen wel ventilatoren langs dus zijn altijd op kamertemperatuur
Dat waren die 2tbs van 7 jaar geleden. Al is er bij mij nooit eentjr gesneuveld. En de productie van thailand naar china verplaatsen heeft ook niet geholpen
Bij mij waren het er wel wat meer dan alleen die 2TB's ;) (zelfs Enterprise SSD's die er spontaan mee kapten) Het is dat Seagate de enige is de 2.5" disks hebben van 4TB+ anders kwamen ze er echt niet meer in bij ondergetekende (en dan alleen in RAID met ReFS met Integrity Streams enabled)
Ik heb geen externe harde schijven. Toch ben ik verplicht aan te geven welke aansluiting mijn externe schijven hebben (die ik dus niet heb). Beter om deze vraag optioneel te maken.
Ook geen USB sticks? Dan reken je die als extern.
Was het de bedoeling om die als extern te zien? Je moest aangeven welk type opslag je gebruikt en een USB stick was niet één van de opties. Aangezien dat een veelgebruikte manier is, zou je dat er jij verwachten mochten ze dat dus inderdaad willen
Er staat een nvt (niet van toepassing) optie. Wel is er de vraag welke aansluiting je het liefst zou hebben (waar je eventueel kan aangeven dat het je niet boeit onder other).

Edit: Lees net dat die nvt optie later is toegevoegd. Excuses.

[Reactie gewijzigd door svenk91 op 12 september 2019 12:21]

Valt een NAS nou wel of niet onder externe schrijven en waarom staat ethernet niet, maar wifi wel, bij de aansluitingen?
NAS is natuurlijk interne schijven. Zonder gemierennenk mag ik hopen dat we toch allemaal wel weten wat 'externe schijven' zijn...

categorie: Externe HDD/SSD behuizingen

En voor de eerste die begint over interne schijven in een externe diskreader...

@Abom Zoek eens op Seagte Wireless Plus, zit zelfs een batterij in. Kan je aansluiten via USB-A (3.0) of via wifi. Er zijn meer van dit soort oplossingen. Doordat het via wifi benaderbaar is, zou je het een NAS kunnen noemen, maar je PC is ook geen NAS omdat het aan het netwerk hangt en er schijven in zitten...

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 12 september 2019 13:22]

Maar wat is dan een externe harddisk met WiFi aansluiting? Dat is toch gewoon een NAS?
Ingevuld. Mijn NAS kan wel een upgrade gebruiken. :)
een NAS met 1 schijf?
Nee 2 schijven. Maar kan er altijd nog eentje bijkopen. ;)
"Wat voor aansluitingen hebben je externe schijven? (meerdere opties mogelijk) *"
@Tweakers Partners Geen eSATA? O-)
Yup - die miste ik ook. Maargoed; vaak is de schijf SATA en de behuizing/kabel naar PC is dan e-Sata.

[Reactie gewijzigd door Wisher op 12 september 2019 13:26]

Dit is eigenlijk ook zo met USB. Eigenlijk met alles wel zo.
"Hoeveel externe schijven bezit je? *" ... 0

"Wat voor aansluitingen hebben je externe schijven? (meerdere opties mogelijk) *" ... :+
Gelukkig staat de optie "nvt" er (nu) bij :)
"Hoeveel externe schijven bezit je?"
-> geen
"Wat voor aansluitingen hebben je externe schijven? (meerdere opties mogelijk) *" -- verplichte vraag..

Ik kom niet verder helaas.
We hebben de keuze 'nvt' toegevoegd, dus als het goed is kun je verder!
Komt er ooit een bericht over wie heeft gewonnen? Of enkele resultaten? ben eigenlijk wel benieuwd :)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee