Door Tweakers Partners

Back to Reality - Dag 11 en 12: win een FritzRepeater 3000

04-09-2019 • 08:00

90 Linkedin

Aan alle goede dingen komt een einde, zo ook aan deze zomervakantie. Tijd om terug te gaan naar het dagelijks leven op werk of school. Maar niet getreurd! Wij maken de overgang graag een stuk leuker door in samenwerking met onze partners een aantal fantastische producten weg te geven.

Vandaag kunnen maar liefst drie deelnemers een FritzRepeater 3000 winnen, mogelijk gemaakt door AVM.

Productspecificaties

 • Product
 • Specs

De FritzRepeater 3000 biedt dankzij drie zendeenheden met intelligente Mesh-Repeating een grote reikwijdte en hoge gegevensoverdracht over wifi. De moderne techniek is geschikt voor iedereen die bijzonder veel apparaten in het draadloze thuisnetwerk wil integreren.

 • Maximaal wifivermogen dankzij intelligent gebruik van drie zendeenheden (2x5GHz en 1x2,4GHz)
 • Optimale verbinding met router/FritzBox via een eigen band van 5GHz
 • Wifi tot 1733Mbit/s (5GHz 4x4), tot 866Mbit/s (5GHz 2x2) en 400Mbit/s (2,4GHz 2x2)
 • 2 x Gigabit-lan-aansluiting
 • Compatibel met alle wifirouters met de draadloze standaarden 802.11ac/n/g/b/a
 • Veilige verbindingen met wpa2-standaard
 • Eenvoudig en snel ingericht dankzij wps
Netwerkproduct Acces point, bridge, range-extender
Verbinding (wlan) 802.11a, 802.11ac (Wi-Fi 5), 802.11b, 802.11g, 802.11n (Wi-Fi4)
Ethernet (RJ45) 2x ethernet 1Gbit/s, 2x ethernet 100Mbit/s
Maximale totale wifi snelheid 2999Gbit/s
Maximale snelheid 2,4GHz 400Mbit/s

pricewatch-button

Een mooie prijs dus van onze partner van vandaag. Wil je deze winnen? Dan hoef je alleen maar onderstaande poll in te vullen en je maakt automatisch kans.

Back-2-Reality 2019 - Dag 11 en 12

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Voorwaarden

 • Je Tweakers-account moet voor 3 september 2019 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot en met 6 september 2019, 07.55 uur, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Je kunt één keer aan de poll van vandaag deelnemen.
 • Winnaars krijgen uiterlijk 6 september 2019 bericht via e-mail (niet-winnaars ontvangen geen bericht). Tweakers draagt zorg voor de afdracht van eventuele kansspelbelasting.
 • Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers en AVM zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.
 • Niet-winnaars ontvangen eenmalig een mail met een kortingscode.
 • De mail met de kortingscode wordt verstuurd via Mailchimp. De gegevens worden 30 dagen bewaard en na die tijd verwijderd.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (90)

Wijzig sortering
Mijn huidige repeater moet flink inleveren op de volledige bandbreedte, is ook draadloos aangesloten op de router/modem*. Is dit ook het geval met deze FritzBox? Of wordt er door de meerdere antennes de "originele" snelheid gehaald?


* en vanwege brandveiligheid is even een kabel neerleggen niet mogelijk.

[Reactie gewijzigd door Sugocy op 4 september 2019 08:13]

Je geeft eigenlijk al het probleem aan wat niet benoemd wordt met dit soort versterkers.

Je basisstation op 5ghz zal als dat bijv in midden van je huis staan en je hebt betonnen vloer op de eerste verdieping met 5ghz al veel aan sterkte en dus snelheid verloren zijn. Je kan daar dan deze repeater neerzetten maar als het signaal van je router op de eerste verdieping maar 500 mbps is zal deze repeater uiteindelijk ook niet sneller zijn.

Je kan de repeater dan ook beter met een lan kabel aansluiten. Daar komt dan meteen het mooie de lan kabel is max 1 gigabit terwijl de repeater veel sneller is bij ideale omstandigheden.
conclusie je haalt dus nooit meer dan je gigabit aanlsuiting, die 1733 mbit zijn dan weer een leuk marketing verhaaltje.

Wat nog grotere misser is, is dat is geen poe aansluiting zie. Het verhaaltje zonder kabels, je hebt nog steeds stroom nodig. Daar je denk ik voor optimale snelheid beter lan kabel kan gebruiken is het logischer om dan meteen daarover ook de voeding aan te sluiten zodat je het ding ideaal kan plaatsen.

conclusie leuk ding maar boel marketing en zonder poe te beperkt in mogelijkheden.
Gigabit wifi is gewoon onrealistisch. Een 500 mbit link tussen twee devices is ook behoorlijk zeldzaam, meestal mag je al blij zijn met 150mbit/s of meer.
Klopt hoewel heb hier een accesspoint en haal met 5ghz wifi wel rond de 800mbit/s. Maar goed afstand is 6 meter met stenen muur er tussen. Je moet dan wel aan je pc een kaartje hebben met meerdere antennes om dat te halen.
wordt de afstand groter valt de snelheid op ghz idd dramatisch. Als ik onder accesspoint op begane grond sta met dikke betonnen vloer is het signaal idd nog maar fractie.
Je kan daar dan deze repeater neerzetten maar als het signaal van je router op de eerste verdieping maar 500 mbps is zal deze repeater uiteindelijk ook niet sneller zijn.
Het zit al in de naam: repeater. Het zal dus nooit zo snel zijn als gewoon een losse access point.

conclusie leuk ding maar boel marketing en zonder poe te beperkt in mogelijkheden.
Inderdaad, maar dit is het geval met alle repeaters. Uiteindelijk zijn het allemaal best wel ondingen maar voor de meeste consumenten die er niet veel van snappen is het prima tot ze netflix opstarten met 3 man en de boel instort...

Er is een reden waarom dit soort dingen ook alleen aan consumenten worden verkocht. In een bedrijf zie je deze dingen echt niet terug.

Dus iedereen die dit leest, doe jezelf een lol en koop gewoon een goede set professionele Access Points zoals Ubiquiti. Deze werken samen zodat je kunt "roamen" en een perfecte dekking kunt creëren zonder domme bottlenecks. Ondersteund PoE en zijn ook nog eens goedkoper dan deze ondingen.
Sluit ze dan ook aan met netwerkkabel zodat de repeater in ieder geval een 1gbit aansluiting heeft en dus ook dat als maximale snelheid. In idd poe is dan nog beter zodat je geen stroomkabel moet trekken.
Een kabeltje brengt je brandveiligheid in gevaar?

wut?
Ja brand- en rookdoorslag als je dat niet goed dichtpapt of kit.
Via trappengang oid waar niet in geboord mag worden vanwege brandveiligheid en/of struikelgevaar door losse kabel :+
Misschien een beetje offtopic maar mocht je niet winnen ;). Als een UTP kabel lastig is kan je misschien kijken naar Ethernet over Powerline. Of anders een Mesh netwerk van bijvoorbeeld Unifi of Google.
Heb ik naar gekeken! Mijn appartement 2de verdieping moet helaas de aansluiting delen met appartement begane grond. Metermasten zijn dan wel weer verdeeld en dus is mijn elektra net los van de andere woning. :z
Op wifi de volledige snelheid van je abonnement halen is vrij lastig. Zeker als je grote afstanden wilt overbruggen zoals van de begane grond naar de zolder of tuin(afstand, beton, staal, interferentie signalen). Een repeater haalt deze storingen niet weg en heeft er ook last van. Plaatsing van je modem/router en de repeater is dus de belangrijkste factor voor het behalen van een goed signaal.

Met mijn 'oude' Netgear R7000 router haalde ik op zolder in mijn nieuwe woning slechts enkele MB's terwijl in mijn oude woning ik daar nog ruim 200Mbit trok. Ik heb dan ook gekozen de R7000 te verkopen hier op Tweakers en een TP-link deco mesh netwerk set te halen. Er is 1 satelliet gekoppeld aan het modem, een draadloos op de 1e etage en een satteliet staat op zolder. Haal nu op zolder ongeveer 100Mbit over de wifi en ben daar tevreden mee.
Zie mijn reactie op xfix, ik zit op de 3de verdieping. En maximaal een 50mbit internet aansluiting op het adres waarvan ik maximaal 25mbit krijg met huidige setup.

Eigeb kabel aanvraag is al gaande maar niet zeker of dut lukt ivm huren en een erg traag process.

Dank voor de info. Ga me nog verdiepen in andere repeaters.
De 3000 heeft een extra 5Ghz radio voor draadloze backhaul.

Heb er net eentje gekocht, bevalt me goed.

...ik wil er nog wel een :-D

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 4 september 2019 08:53]

Noem mij ouderwets, maar ik trek graag kabeltjes door mijn hele huis. Dus gun deze prijs aan mijn mede Tweakers.
Verder natuurlijk wel een fantastische prijs weer! Tot wanneer is de actie met steeds weer mooie prijzen?
Kabeltjes werkt idd beter en zelf een kabeltje naar deze repeater werkt beter.

Waar veel mensen niet bij stilstaan is dat een repeater het signaal versterkt. Echter als je deze 10 meter verder plaatst, 2 betonnen / stenen muren dan is het basissignaal 5ghz al gezakt is naar zeg 500 mbit zal de repeater uiteindelijk ook niet sneller zijn.

Nog grappiger is het als je de repeater met 1gbit aansluit en draadloos 1733 mbit kan halen. die haalt die dan ook niet aangezien je kabeltje 1 gbit is.
Enige nadeel van kabels naar boven is vaak dat je moet gaan boren, wat niet altijd mag als je een woning huurt bijvoorbeeld. Een koophuis is de schade voor eigen rekening gelukkig.
Klopt idd, kabels leggen kan niet altijd. Maar hoe er dan wel rekening mee dat de snelheid van de repeater puur afhankelijk is van de afstand tot het basisstation. Voor hogere snelheid kan je hem dus beter iets dichterbij plaatsen.
Ik heb ook weleens apparaten gezien die je in het stopcontact stop en die de verbinding laat lopen via stroomkabels? Powerline heet dit geloof ik. maar in hoeverre werkt dit in vergelijking tot de echte netwerkkabel?
Wat ik gelezen heb is de snelheid stukken lager. Heeft daarnaast ook weer te maken of je aansluiting een 1 of 3 fase is. Bij 3 fase moet je dacht ik dingen weer overbruggen.
Test die ik gelezen heb zijn op zich leuk voor tv kijken maar verwacht geen gigabit snelheid of zelfs de 1/2 daarvan.
Lang verhaal kort... gewoon kabeltjes trekken dus?
voor beste resultaat wel.
Maar goed heeft er ook mee te maken wat doe je met je netwerk. Heb je bijv een NAS dan is gigabit gewoon fijn. Heb je geen nas en gebruik je netwerk alleen voor internet dan moet je weer kijken naar je internet snelheid. Als die zeg 100-200 mbps is dat kan wifi gewoon voldoende zijn. Zit je op glas gigabit dan is kabel weer beter.
Een repeater gebruikt je ook niet om je wifi sneller te maken, maar voor het bereik.
Als een repeater toevallig nog support heeft voor twee snelle 5ghz links om hetzelfde moment, alleen maar leuk.
klopt alleen zijn de aangegeven snelheden van de repeater dan erg misleidend. die haal je alleen als je de repeater naast de wifi router zet of je haalt max 1 gbit als je deze via netwerk aansluit.
Of met meerdere devices, beide 866 mbit.
Ja je punt is correct, maar het is wel conform alle andere producenten. Niemand zal met de waarschijnlijke snelheden adverteren als juist die max zo goed is.
Klopt niemand adverteert met werkelijke snelheden. Probleem voor mij is echter dat de werkelijke snelheden fors maar dan ook heel fors lager zitten. Een tweaker begrijpt dit misschien maar als ik een 500 mbit/s signaal ga versterken zal ik vlak naast de repeater een sterker signaal te zien krijgen echter het doorsturen zal langzamer gaan. Beetje bedrog dus.
Idem 1 gbit aansluiting maar een wifi 5ghz die 1733mbit aangeeft. Dat haal je dus ook never nooit.
Het stinkt allemaal een beetje en zoals gezegd een beetje tweaker weet hoe het werkt. De massa wil aansluiten knopje drukken en moet werken. Dat de snelheid dan niet gehaald wordt weten ze niet eens.
Die kan ik goed gebruiken in mijn nieuwe woning! :9~
Die kan ik goed gebruiken in mijn oude woning! :P :+
Die kan ik goed gebruiken in mijn huis. :P
Nice die wil ik wel heb zo goed als geen Wifi op de zolder.
Ook handig voor in de tuin. Ondanks de vele beperkingen van repeaters, vind ik de flexibele inzet (letterlijk plug & play) hét grote voordeel. Je plugt er eentje in een stopcontact op de plek waar dat nodig is. Of je zet er twee in, voor de zolder én de tuin. 😊
Als ik de reviews hier lees kan deze alleen samenwerken met een Fritzbox, is dat zo?
Nee, maar het werkt wel makkelijker met een Fritz!Box. Mesh is volgens mij of vendor-specific, maar de rest niet. Hij kan gewoon WPS enzovoorts.
Mijn oude repeater begint wat kuren te vertonen, dus een nieuwe zou zeer zeker van pas komen :).
wederom weer een mooie prijs!

net als bij vele andere zou deze goed van pas komen :)
Oehh, mooi dingetje als vervanging wanneer ik weg uit huis, staat nu een router van mezelf die ik mee neem.
Mooie prijs. Dan heb ik misschien internet tot in de slaapkamer :)
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee