Door Daniel Kegel

Tweakers.net HCC Pricewatch via SMS

25-11-2003 • 15:34

39 Linkedin

Hoewel Tweakers.net als organisatie niet op de HCC dagen 2003 aanwezig zal zijn hebben we wel besloten de traditionele HCC Pricewatch op te zetten. Deze zal worden gevuld door een team dat live vanaf de HCC beurs de laagste prijzen en de standnummers zal invoeren.

Nu zijn computers met (vlot) Internet op de HCC dagen nogal dun gezaaid, en als ze er al zijn is het er vaak stervens druk. Je kunt natuurlijk ook van tevoren thuis kijken waar je moet zijn, maar dan ben je weer niet op de hoogte van de laatste prijsontwikkelingen. Voor dat probleem heeft Tweakers.net in samenwerking met BlueSMS een oplossing ontwikkeld: een SMS-dienst waarmee je de laagste prijzen uit de database kunt opvragen.

*Hoe werkt het?

Om een prijs op te vragen stuur je simpelweg een SMS bericht naar nummer 3663 met daarin de tekst:

'HCC PW +productnaam' of
'HCC PW +productID'.

Bij 'productnaam' geef je een omschrijving van het product op. Hoe duidelijker die omschrijving hoe groter de kans dat je de juiste prijs terugkrijgt. Met alleen 'AMD processor' of iets dergelijks kunnen we logischerwijze weinig . Je moet minimaal merk en type aangeven. Als je helemaal zeker wilt zijn van de juiste prijzen kun je ook het Pricewatch productID sturen. Deze kun je in de reguliere Pricewatch vinden door bij het juiste product in de adresbalk van je browser te kijken. Stel nu dat je op de HCC-dagen de prijs van de ATi Radeon 9800 Pro wilt weten, dan stuur je een bericht met 'HCC PW 54804' naar nummer 3663. Je moet dan alleen wel vooraf gekeken hebben welke productnummers je op wilt gaan vragen natuurlijk

Als je je bericht verstuurd hebt krijg je direct een SMS-bericht terug met daarin de 5 laagste prijsvermeldingen, de naam van de shop en het standnummer.

*Wat kost het?

De HCC SMS-dienst kost € 0,80 per ontvangen bericht. Maar: die kosten kun je natuurlijk makkelijk terug verdienen als je weet bij welke stand je je hardware het goedkoopst kunt aanschaffen. Bovendien kun je door de dienst te gebruiken kans maken op Tweakers.net T-shirts, mokken, glazen en de bekende casebadges! Winnaars krijgen direct een gratis SMS-bericht met een code waarmee ze hun prijs af kunnen halen.

*De kleine lettertjes

 • Tweakers.net B.V. en BlueSMS trachten de database vrij van fouten te houden maar kunnen desondanks de juistheid van de opgevraagde informatie niet garanderen.
 • Tweakers.net B.V. en BlueSMS zijn niet aansprakelijk voor welke schade dan ook als gevolg van foute prijsvermeldingen of standnummers.
 • Het kan gebeuren dat een ontvangen bericht geen prijsvermeldingen bevat, bijvoorbeeld als de productomschrijving niet duidelijk genoeg is verstuurd of als er simpelweg geen prijzen voor dat product in de database staan.
 • Restitutie van de kosten van het bericht is in geen enkel geval mogelijk.
 • De T-shirt actie geldt zolang de voorraad strekt.

Reacties (39)

Wijzig sortering
En wat is per ontvangen bericht? Per bericht wat ik ontvang, of per bericht wat T.net van mij ontvangt? :)
Interresanter daarbij te weten is of je altijd 1 bericht terugkrijgt, of dat er meerdere berichten binnen komen daar wordt hier geen duidelijkheid over gegeven.

De prijs bij 1 bericht is dus:
-Prijs verzenden (€0,10 voor hardcore sms'ers)
+
-Prijs ontvangen bericht. (€0,80x aantal berichten)
Je krijgt altijd 1 bericht binnen tenzij je een casebadges of tshirt gewonnen hebt!

Dan krijg je namelijk 2 berichten waarvan de 2de (met de informatio wat je gewonnen hebt) GRATIS is!

Maar je kan dus NOOIT 2x SMS krijgen á € 0,80 bij 1 prijsaanvraag!
Meestal is het iets van 25ecpvb en 80ecpob
..uiteraard met de informatie die JIJ ontvangt!
Daar betaal je voor..
Logisch ook... de verzending gaat via jouw operator die er de normale tarieven voor berekent :P
Vorig jaar heb ik de HCC-pricewatch met de 'normale' vergeleken. Toen bleek dat de HCC-dagen helemaal niet zo goedkoop zijn. Dus een tip voor alle mensen die op de HCC iets willen kopen: vergelijk de prijs ook eens met de 'normale' prijzen...
Tijdens de opkomst en popularisering van het internet kon je hardware kopen voor een flink lagere prijs dan in de winkel. Hetzelfde medium heeft ervoor gezorgd dat de prijzen aan beide kanten gemiddeld werden, waardoor er afgelopen twee á drie jaar ongeveer dezelfde prijs gehanteerd wordt. Nu is het zelfs, althans voor mij dan, dat je losse hardware beter in de winkel kan kopen en niet via internet, want bij een bestelling via internet komen ook nog eens verzendkosten bij in tegenstelling tot de winkel. En praktisch in elke stad of dorp staat wel een computerboer.

Helaas is de HCC ook niet meer zo goedkoop, waardoor je praktisch al een dag kwijt bent om op zoek te gaan naar de goedkoopste prijs. Bij de kleinere stands zou je kunnen proberen om af te dingen. De grotere stands zal je dat niet zo snel lukken omdat zij de hardware snel aan iemand anders kunnen verkopen zonder de prijs te verlagen. Nooit geschoten is echter altijd mis ;).
Verdient Tweakers.net hier ook nog aan?

Niet dat ik het erg vind hoor maar niet zo dat alle winst naar BlueSMS gaat ofzo :P

En komt er ook nog een WAP pricewatch?
Dat is al verteld in het HCC forum, maar het antwoord is ja ;)
Ja op welke, de verdienste of het wappen, of allebei?

Allebei zou natuurlijk et beste wezen ;)
bedenk wel dat bij de normale pricewatch meestal webshops het goedkoopst zijn, en dat daar dus verzend kosten bijkomen (ok de hcc is ook nie gratis maar toch)
Waarom niet een wap versie van de hcc pricewatch? Ik heb heb wel wap op mijn telefoon (wie niet eigelijk). Of zie ik nu wat over het hoofd?
Er komt al een WAP versie, zoals Traag al zei en zoals in Thema Forum: HCC staat. Let wel: voor het laatste heb je NSTM/SG rechten nodig, anders kan je hem niet lezen (voordat er een paar mensen zijn die dat gaan roepen) :)
Een wap-versie is er sinds vanavond: wap.tweakers.net/hccpricewatch.dsp . De WAP-site schijnt overigens om onduidelijke reden problemen te hebben bij Telfort-abonnees.
Ik hoop dat er dit keer genoeg prijzen in de DB staan.
Vorig jaar was het niet zo bijzonder imho.

Het is volgensmij nog steeds makkelijker om ff naar een pctje te gaan en ff op tnet kijken. Vorig jaar had je allemaal spots waar je kon internetten :) Bij hccnet onderanderen :)
En heel traag is het ook niet :)
De database is nu leeg, deze wordt vanaf vrijdag gedurende de drie dagen van de HCC continue aangevuld en aangepast door 3 tot 5 man.

Het lijkt me dat er dan wel e.e.a. in moet komen te staan :Y)
Ik vind het een beetje een hoog 'belspelletje gehalte' hebben om er € 0,80 p.o.b. van te maken. Waarom niet gewoon een kostendekkend tarief?
Of kostenloos voor abonnees, dan worden meer mensen abo.
En hoe wou jij bepalen of dit niet kostendekkend is? Tenslotte staan er een aantal mensen die hele dagen prijzen aan het invoeren zijn, hebben we partners moeten vinden die over dergelijke sms-mogelijkheden beschikken en wil je zo'n dienst beschikbaar (en werkend) hebben voor zo veel mogelijk aanbieders/mensen.

Afgezien daarvan ontvang je maar 1 berichtje, dus in het geval dat je gericht naar iets zoekt kost het je €0,80 terwijl je in vergelijking met een normale winkel misschien wel het tienvoudige bespaart. Je moet er gen sport van maken om dan 20 producten te gaan opzoeken, maar op het moment dat jij weet wat je wilt kan deze oplossing je best wel helpen om dat te vinden wat je zoekt. :)
En hoe wou jij bepalen of dit niet kostendekkend is?
Bij BlueSMS kost het zenden van een bericht zo'n €0,10 cent volgens de website. Wellicht nog kosten erbij voor het systeem, wat heus niet €0,70 per bericht kost.
De mensen die de prijzen opzoeken en in het syteem invoeren zijn gratis, tenzei ze nu wel wat krijgen natuurlijk.

Ik neem nu dus aan dat er (mits het gebruikt wordt zoals verwacht), geen verlies zal zijn hierop.
Maargoed, dat is normaal bij een commercieel bedrijf. Tweakers.net is dat.

Enja, wellicht klopt deze aanname niet helemaal, maar dat is het logische gevolg als er hierover geheim wordt gedaan. ;)
Bij BlueSMS kost het zenden van een bericht zo'n €0,10 cent volgens de website
Waar zie jij die € 0,10 @ BlueSMS website staan :?
Ten eerste: www.bluesms.nl doet ut nie...
Ten tweede: reverse billing werkt ff iets anders. Om een dergelijk systeem aan te kunnen bieden heb je ten eerste hele hoge abo kosten. Heb het zelf eens gedaan en een eigen shortcode (in dit geval HCC op 3663) kost al snel 250 euro per maand. Ook de kickbacks zijn echt niet zo rooskleurig als dat jij denkt. Ongeveer de helft van wat een sms kost (80 ct dus hier) krijgt de ontvanger. Dus tweakers.net krijgt slechts 40 ct hiervan, misschien zelfs nog wel minder afhankelijk van hun contract. De telco's zijn hier mooi de lachende derde.
gaat dat sms'je een automatisch zoeksysteem in of wordt het door iemand met de hand uitgezocht?
Dit gaat volledig geautomatiseerd verwerkt. Ik moet er niet aan denken om straks al die SMSjes met de hand in de db op te moeten zoeken en terug te moeten sturen :Y)
RobinVR heeft het achter de schermen uitgelegd hoe het systeem werkt. De prijzen worden echter die-hard met de hand bijgehouden door een klein groepje hulpkrachten die op de HCC de prijzen invoeren:
Eerst wordt er gechecked of je een Tweakers.net ProductID meegeeft (bijvoorbeeld HCC PW 2870 voor de 256MB PC133 SDRAM-reepjes). Vervolgens wordt er gekeken of er producten in de database staan met overeenkomsten in de tekst en van deze producten wordt gecontrolleerd of er prijzen in de HCCPW beschikbaar zijn. Hieruit wordt de beste match gekozen en daarvan worden de prijzen verstuurd.
'Ontvang de goedkoopste prijzen' ?

OMG, mag hopen dat dat niet serieus op een levensgroot bord staat op de HCC. Het is niet bepaald een correcte nederlandse zin ;(
Het is opgezocht en zoals te zien op GoT in het Themaforum HCC is het correct gespeld Nederlands.
Het klopt anders niet hoor...

Prijzen zijn niet goedkoop, die zijn hoog of laag. Alleen artikelen zijn duur of goedkoop.

;)
Het zijn zeker wel de goedkoopste prijzen, of kun je bij een concurrent voor €0,70 de prijzen per SMS ontvangen? :P
Misschien gaat het over hun casebadges/t-shirts die ze kunnen winnen, dat die goedkoop zijn :P
Er is een verschil tussen correct gespeld en gramaticaal correct hè ;)
De T-shirt actie geldt zolang de voorraad strekt.
Ik wil niet pissig doen, maar hoe groot is de voorraad?
Groot genoeg om een flink aantal mensen te voorzien.

en anders is er altijd nog andere tweakers merchandise (is dat goed gespelt?).
Merchandise naar mijn weten wel, gespelt niet ;)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee