Door Femme Taken

Architect

MSI nieuwe sponsor van Tweakers.net-serverpark

17-09-2003 • 16:43

34 Linkedin

MSI heeft Tweakers.net verblijd met vier nieuwe serverborden die het serverpark van Tweakers.net zullen versterken. De moederborden van MSI zijn geen onbekende verschijning in de serverfarm van Tweakers.net. Onze eerste co-located servers draaiden op MSI K7 Pro moederborden en later hebben we diverse webservers gebouwd op basis van MSI K7T en K7T Turbo moederborden. Hoewel deze desktopmoederborden niet waren bedoeld voor gebruik in servers hebben zij destijds toch uitstekend dienst gedaan. Met de groei van ons arsenaal van servers is ook de kwaliteit van de hardware verbeterd. De meeste machines zijn voorzien van high-end servermoederborden. MSI heeft dit streven naar kwaliteit ondersteund met de sponsoring van twee Pentium III en twee dual Opteron-moederborden.

De Pentium III-moederborden zijn van het type MS-6394 en zullen gebruikt worden in twee nieuwe machines die de gecombineerde functionaliteit van een load balancer, firewall en access logger zullen uitvoeren. De MSI MS-6394 is gebaseerd op de ServerWorks ServerSet III LC chipset en is dankzij onboard video en dual fast ethernet uitstekend geschikt voor gebruik in low profile servers. De reden dat we hebben gekozen voor Pentium III-systemen is dat de load balancers geen hoge performance nodig hebben en de Pentium III vanwege z'n lage stroomverbruik makkelijk gebruikt kan worden in zelfbouw 1U rackmounts. Pentium 4's en Athlons produceren meer warmte en stellen daardoor meer eisen aan de koeling en de voeding. De nieuwe load balancers worden redundant uitgevoerd en zullen de

Het tweede koppel moederborden dat MSI beschikbaar heeft gesteld, bestaat uit twee exemplaren van de MSI K8D Master-F. De K8D Master is een high-end dual Opteron-serverbord dat de dual channel geheugencontrollers van beide Opteron-processors kan benutten en verder is voorzien van onboard video, dual gigabit ethernet en PCI-X. De exacte bestemming van de borden moet nog bepaald worden. Waarschijnlijk zal één plank gebruikt worden om de database-server van Fok! te upgraden en zal het tweede bord in een webserver belanden. Fok! draait nu nog op een oude dual Pentium III-1000 die het tijdens de drukke uren zwaar heeft te verduren. De

Reacties (34)

Wijzig sortering
Als ik het goed begrijp ga je naar 4 loadbalancers toe? Er waren toch de 2 Appro balancers en deze erbij?

Of heb ik het e.e.a. gemist en zijn de appro's weg?

wenzen :x

/edit:
hmm, dus als ik blijkbaar iets serieus vraag, dan wordt het als grappig bestempeld? Was namelijk niet echt de bedoeling. Leuk dat de mods het leuk vinden.

@ripexx: ah, helemaal compleet in de war dus. Thanks...
We hebben op dit moment vier Appro dual Xeon webservers, twee dual Athlon MP database-servers, een BrainForce load balancer (gebaseerd op een IBM PIII server), een dual Xeon fileserver en nog wat minder belangrijke Athlon XP en dual Athlon MP servers. De Athlon MP database-servers gaan vervangen door Opterons en de load balancer wordt vervangen door twee Pentium III apparaten. Met de hardware die overblijft zullen de dual PIII's van Fok! uitgerangeerd worden. De eerste dual PIII is in diverse verschijningsvormen al bijna drie jaar in gebruik.
De appro's zijn webservers voor T.net en GOT, de B-ONE loadbalancers zullen worden vervangen voor de twee PIII servers, die deze taken zullen overnemen. :)
Wat ik niet helemaal begrijp is de keuze van de Opteronborden. Ik begrijp dat de Fok db server aan vervanging toe is, maar ik dacht dat eerst apollo zou worden vervangen en later was er sprake van Artemis. Dus waarom niet bijvoorbeeld Artemis vervangen en dan de oude doneren aan Fok?

En waarom een dual Opteron in zetten als webserver terwijl je nu al beschikt over 4 dual Xeon bakken die met gemakt geheel T.net, Got en Fok kunnen trekken?

Terwijl de betere preformance van mysql op het opteron platform en de mogelijkehid om meer dan 4GB te adressen juist voor een DB server veel meer toegevoegde waarde heeft.

Verder top dat MSI jullie zo wil sponsoren _O_
Wat ik niet helemaal begrijp is de keuze van de Opteronborden. Ik begrijp dat de Fok db server aan vervanging toe is, maar ik dacht dat eerst apollo zou worden vervangen en later was er sprake van Artemis. Dus waarom niet bijvoorbeeld Artemis vervangen en dan de oude doneren aan Fok?
Artemis en Apollo worden vervangen door nieuwe Appro 2128Hs dual Opterons. Met de hardware die overblijft zal de dual PIII 1GHz in Aprhodite vervangen worden door een dual Athlon MP 1900+. Aanvankelijk waren we van plan om Alicia (Fok! dbserver) te upgraden met de Tyan Thunder K7 uit Artemis, maar dat plan is gewijzigd omdat we dankzij MSI twee Opteron borden 'over' hebben.
En waarom een dual Opteron in zetten als webserver terwijl je nu al beschikt over 4 dual Xeon bakken die met gemakt geheel T.net, Got en Fok kunnen trekken?
Omdat de MSI K8D Master borden aan het werk gezet willen worden :) . Beter teveel servers dan te weinig ;) .
Terwijl de betere preformance van mysql op het opteron platform en de mogelijkehid om meer dan 4GB te adressen juist voor een DB server veel meer toegevoegde waarde heeft.
Alle database-servers zullen dus op Opterons gaan draaien. Artemis en Apollo worden vervangen door Appro barebones en die kunnen niet zonder moederbord besteld worden. De Appro's zijn naar onze mening de beste oplossing voor Artemis en Apollo (beter dan zelfbouw).
Betekent dat ook dat de doorgefikte Tyan die jullie omruilen geen diensten meer gaat vervullen door de komst van de twee MSI moederborden?

Dat zou zonde zijn, of willen jullie de Tyan niet meer gebruiken vanwege de 4GB grens (daarboven was de server niet stabiel), of ligt dat niet aan Tyan maar aan de gebruikte chipset. Want jullie hebben ook een MSI gepakt om te kijken of het daar wel ging, maar dat bleek niet zo te zijn.

En gaat AMD jullie ook sponseren met Opteron CPU's? Want als Tweakers.net die zelf moet kopen dan zijn jullie veel geld kwijt. Of krijgen jullie die van AMD, die tenslotte nog steeds een sponser is van Tweakers.net
Het Tyan bord is inmiddels omgewisseld maar dat heeft geen oplossing geboden. We hebben nu de tweede Appro 2128Hs en gaan de 2128Hs die we al hebben in zijn geheel RMA'en bij de leverancier. Verder hadden we nog een probleem met instabiliteit bij 6GB geheugen dat of aan de DIMMs kan liggen of aan een driverprobleem. Omdat de machine stuk is gegaan hebben we niet verder kunnen pionieren om tot een oplossing te komen.

AMD heeft toegezegd een viertal Opteron-processors te zullen sponsoren (2x 240 en 2x 242).
Ik verwar de Appro's dus met de MSI borden. Maar dit maakt het dus duidelijk thx :)

Wordt dus een leuk serverparkje :9 Maar wanneer kunnen we deze upgrades dan verwachten?

Ik neem aan dat alles in delen zal gebeuren of krijgen we weer een mega upgrade of was dat niet zo goed bevallen?
Wat voor OS gaat er draaien op die Opterons?
Wat voor OS gaat er draaien op die Opterons?
Denk dat dit vrij simpel is: Linux 64 bit versie.
Aan deze versie wordt nog wel druk gewerkt maar er zijn al enkele redelijke stabiele versies dacht ik.
Linux is geen OS, Linux is een kernel.
Dat Linux er is voor 64bit weet ik ook wel, maar ik wil graag weten wat voor OS ze ermee draaien.

Ikzelf heb net SuSE 8 voor AMD64 geinstalleerd op onze dual opteron, en vroeg me dus af of er ook goedkopere oplossingen waren.
Na lang zoeken vond ik bij de "About Us" van het serverpark dit:
Software

Alle servers draaien Slackware Linux met een recente 2.4 kernel.
Lijkt me dus dat er een Slackware 64bit port op komt? :?
Ik denk net als de rest van de servers Slackware, dacht ooit ergens gelezen te hebben dat Kees het houdt bij Slackware.

@cryforhelp: kwestie van de juiste kernel modules installeren en optimalisaties goed zetten.
SuSE draait er nu op, simpelweg omdat dit de enige (serieuze) distro is voor AMD64 en de beste support heeft.

We hebben geexperimenteerd met slackware, redhat en suse, en die laatste is tot nu toe mijn favorite (totdat slackware een 64 bits versie uitbrengt ;))
Ik heb het gevoel dat jullie vrij vaak met nieuwe servers bezig zijn, of dat zaken van bestaande servers vervangen worden. Is dat gebruikelijk voor (grote) websites, of komt dat vooral omdat jullie tweakers zijn en graag willen sleutelen aan nieuwe hardware?
Het is nodig dat de hardware vervangen word, want ook servers verslijten en verouderen.
En de aantallen internetgebruikers en (snelle) internetverbindingen blijven maar stijgen, en dat zal nog wel een poos zo doorgaan.
Mjah, als je de hardware gesponsort krijgt zou het zonde zijn om daar geen gebruik van te maken, lang niet altijd zal het direct performance opleveren, maar het is wel zo dat ongeveer jaartje terug de hardware te slap was, en dat was met name op het forum te merken. Moet zeggen dat het qua uptime het laatste halfjaar vrij aardig gaat, en snelheid is ook nog steeds goed.
We hebben een aardig aantal servers (stuk of 13) waardoor het regelmatig voorkomt dat er een machine vervangen of geupgrade wordt of dat er nieuwe servers bijkomen. Per stuk gaan die servers vaak één tot twee jaar in ongewijzigde vorm mee. De laatste keer dat de database-servers werden geupgrade is al meer dan een jaar geleden.
mooizo, goed geregeld een nieuwe sponsor!, alleen had ik persoonlijk liever échte serverborden gezien... Wat hier tot nu toe gebruikt word heeft een leuk voor thuis gehalte, maar daar houd het dan ook mee op
Hmm, als deze MSI borden en de Tyan Thunder planken in de webservers en database-servers geen serverborden zijn, wat is volgens jou dan wel een serverbord?
ag, een ServerWorks Grand Champion XX of Intel 815 based server bord voor de P3's lijkt mij beter, de prijs is daar uiteraard ook naar...

Maar dat komt gewoon met persoonlijk slechte ervaringen met MSI. Vind het prachtig dat zo'n bedrijf jullie park wil sponsoren, dat gebeurt nl niet zomaar! NFI
De PIII plankjes hebben een ServerWorks ServerSet III LC chipset. Daar heb je maar aan dan een i815 aangezien je bij de ServerSet III ook 64-bit PCI krijgt. Een Grand Champion is een Xeon chipset, da's een beetje overkill voor een load balancer.
De B-100 voldoet niet geheel aan onze wensen, vandaar dat we een eigen oplossing hebben gebouwd. Technische details over de load balancers zullen tezijnertijd in een .plan gepost worden.
Hallo, hier B-1-0-0. Ja, wat is er, B100 (naar de televisieserie :D ) Daar had je ook iemand die vond dat B100 niet aan z'n wensen voldeed :)
Jaja, dat was de Baron, die gast vond ik altijd nog het grappigste van de hele serie :9
Oke, ik zit hier gewoon even te kwijlen, zeer lekker specs. Wanneer komt MSI nu in de powered by balk te staan??
Staat er al :+ Mooi om te zien dat er veel gesleuteld word aan het serverpark.
Gaat FOK! dan ook draaien onder het hele clustertje van webservers? Athena en Aphrodite staan al tijden behoorlijk te zwoegen!
ik ben heel benieuwd hoe t.net de opteron gaat bevinden. Ikzelf ga over een maandje ofzo eens kijken of we een supermicro kunnen uitrusten met opterons, als we de poen tenminste van de baas los krijgen ;)
Dat wordt dan een Supermicro met een Tyan of MSI bord? :) Supermicro maakt alleen moederborden voor Intel-processors.
offtopic:
Begin van de week zag ik al onderin het Epox logo-tje vervangen worden door MSI en was al benieuwd naar wat er nu gebeurd was! Verder top!
Ik zie een epox logo staan met een onmouseover ding met MSI info :D
Blijkbaar heb je nog een oud plaatje in je cache.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee