Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

Heb jij suggesties voor toffe vakantiegadgets voor je medetweakers?

03-05-2019 • 15:18

118 Linkedin

De vakantie is weer op komst en daarmee voor velen ook het vakantiegeld. Je kunt dat gebruiken voor vakantie en andere uitgaven, maar voor veel tweakers is het ook het moment voor nieuwe gadgets. Om een overzicht van toffe vakantiegadgets samen te stellen, willen we graag jullie input.

Net als vorig jaar willen we ook dit jaar een Zomervakantie Gift Guide publiceren. Daarin willen we tech- en andere producten bundelen op basis van jullie suggesties en ideeën van de redactie. We hebben daarom een forumtopic geopend waarin jullie niet alleen jullie eigen voorstellen voor toffe gadgets kunnen doen, maar ook de suggesties van je medetweakers kunt beoordelen met behulp van het duimpje rechts boven de forumberichten.

Op basis van jullie input maken we een selectie van de populairste gadgets, die we bundelen in een artikel dat we gaan publiceren. Bij elk product vermelden we de nickname van de Tweaker die het heeft aangedragen. Wie zijn keuze beargumenteert, maakt meer kans om positief beoordeeld en dus genoemd te worden.

Op basis van feedback van vorig jaar stellen we het maximale bedrag dat het product mag kosten op honderdvijftig euro, exclusief verzenden. Daarbij willen we benadrukken dat veel lezers het waarschijnlijk waarderen als er veel gadgets in de Guide komen die een stuk goedkoper zijn. Een andere eis is dat het product op het moment van publicatie online verkrijgbaar is. Of dat bij een Nederlandse, Duitse of Chinese webshop is, maakt niet uit.

Om wat voor soort gadget het gaat, mag je zelf weten. Zo kan het gaan om handige apparaatjes voor tijdens de vakantie of leuke spullen voor thuis. Ook boeken die interessant zijn voor de tweaker, mogen aangedragen worden. Suggesties mag je achterlaten in dit topic.

Reacties (118)

Wijzig sortering
Leg je telefoon of gadget gewoon wat vaker weg tijdens je vakantie. Bekijk de vakantie door je eigen ogen en ontmoet nieuwe mensen.

Wanneer we met zijn allen wat minder onnodige gadgets zouden kopen, wordt iedereen een stuk gelukkiger. Consumeren geeft maar een korte happiness implus en maakt je op de lange termijn echt niet gelukkiger.

Het zorgt er hoogstens voor dat je huis steeds voller ligt met zooi.
Lekker subjectief. Tuurlijk, je hoeft niet maar altijd alles te kopen, en van zowel geld als spullen wordt je niet gelukkig, maar mijn hobby is ICT (zoals velen hier) en ik kan best gelukkig worden van een nieuw gadget of iets aan hardware waar ik mee kan knooien.

Niet dat mijn leven daar beter van wordt perse, maar het geeft je wat leuks om te doen. Wat is daar mis mee? Bovendien gaat de vraag over wat jij koopt van je vakantiegeld.

Wij hebben bijvoorbeeld een nieuwe camera en lens gekocht toen wij een paar jaar geleden ver op reis gingen. We hebben daar veel plezier van gehad en achteraf mooie herinneringen aan door het foto en videomateriaal. :) Neemt niet weg dat we natuurlijk ook onze ogen uitgekeken hebben, en niet alleen via de zoeker van de camera gekeken hebben.
Komt weer zo'n moraliserende opmerking. Alsof je met telefoon en/of gadget geen andere mensen ontmoet. Of misschien wil je wel helemaal geen andere mensen ontmoeten omdat je geniet van de rust. Niks mis met op je fiets door de Toscane gaan en alle mooie plekjes vastleggen / taggen om op een later moment te bezoeken.

Daarbij...een huis wat volligt met zooi. Hoezo heb je daar tijdens je vakantie last van?
Verkopers van 'onnodige gadgets' worden overigens niet gelukkiger wanneer hun spullen niet gekocht worden trouwens.
Ik ben het er absoluut mee eens dat een gadget je vakantie kan verrijken. Maar waar ik me wel aan stoor zijn al die toeristen die niet van het moment kunnen genieten en alléén maar bezig zijn met foto’s. Natuurlijk moet iedereen zelf weten hoe je je vakantie viert, maar ga maar eens naar Rome, prachtige historische kunst, en 80 miljoen toeristen die allemaal dezelfde foto’s maken, er ook nog eens minutenlang voor poseren en als een zombie door de stad heen lopen. Ik vind dat dus echt verschrikkelijk. Mensen leven in hun online sociale netwerk en lijken zich totaal niets aan te trekken van de rest van de wereld.

Het dieptepunt is de selfie-stick. Ik was afgelopen zomer in een dierentuin met het kleine grut, kinderen van 2-5 jaar. Naar mijn idee hield men vroeger veel meer rekening met (kleine) kinderen i.v.m. het zicht, maar tegenwoordig ramt de selfie-stick aso zich overal doorheen voor zijn/haar perfecte plaatje, ook al duurt dat een kwartier. Die lui zijn alleen maar bezig met de perfecte foto om hun zogenaamde perfecte leven te etaleren op het internet.

Daarmee wil ik niet zeggen dat je geen foto’s mag maken, dat hoort ook bij vakantie. Maar er is een verschil tussen foto’s van je vakantie maken en op vakantie gaan voor foto’s.
Maak je niet zo druk. Als je je zo druk maakt over wat en hoe andere mensen iets doen dan ga je nog een zwaar leven tegemoet.
Leven en laten leven.. dat zouden er meer moeten doen. Maar voor iedere scheet wordt tegenwoordig een clubje opgericht omdat het gedrag van anderen aanstootgevend is. En de 99% die nergens last van heeft moet zich er dan maar weer op aanpassen.
Als ik er zelf niet door geraakt zou worden zou ik mij ook niet druk maken, maar je merkt op toeristische locaties dat men asocialer wordt. De sfeer bij bij deze locaties is vaak bedroevend en resulteert nogal eens in een flinke ruzie. Ik heb opgedofte Russinnen elkaar de haren bij de Trevifontein zien uittrekken vanwege asociaal foto gerelateerd gedrag, gezellig hoor, een gespannen sfeer.

Bezienswaardigheden worden soms letterlijk geblokt door de Instagram generatie, als toerist zie je simpelweg minder omdat er altijd wel ergens iemand voor staat te poseren, vaak ook in musea. En op zich mag dat wel, maar je ziet er gewoon vanaf dat het poseren is om een attractie af te vinken. En dan heb ik het nog niet gehad over de ‘vloggers’ i.c.m. restaurants, die op een meter van je vandaan luid verslag staan te geven van wat er op hun bord ligt.

Dus nee, ik vind je opmerking niet terecht.
Ik vraag me af waarom je denkt dat mensen die in het dagelijks leven al niet hun gadgets met rust kunnen laten, dat wel tijdens hun vakantie kunnen.

En nieuwe mensen ontmoeten ... dat deden de meesten daarvoor ook niet. Zelfde dat mensen in de trein alleen maar met hun telefoon aan het spelen zijn tegenwoordig. Vroeger was iedereen met de krant of een boek bezig.
Dat snap ik niet, in de Nederlandse treinen is altijd al weinig contact geweest, of alleen maar mooi weer vandaag. Gewoon omdat we niet graag een persoonlijk gesprek houden dat iedereen kan horen. Ik heb zelfs een hekel aan dat soort gesprekken om me heen. Verder lees ik boeken op mijn telefoon en de Gardian en nos.nl. Vind ik fijn.
Dat is precies wat ik bedoel met mijn reactie op Frankspin, maar blijkbaar heb ik heb mij niet duidelijk geuit.
Je hebt geljjk nu ik je reactie opnieuw lees!
Vroeger had ik in de trein, en bus, wel degelijk veel meer contact met anderen. Nu zijn de meeste mede reizigers zo veelvuldig bezig met hun smartphone dat de wereld om hen heen eigenlijk op dat moment niet bestaat en dat het inderdaad lastiger is om eens een gesprek aan te gaan omdat je bijvoorbeeld toevallig net hetzelfde buiten voorbij ziet komen.
En ja, hoewel ik probeer zoveel mogelijk mijn smartphone niet te gebruiken in de trein betrap ik mezelf er ook wel eens op dat ik de hele rit mail aan het bekijken ben geweest of dat ik alleen maar nieuws heb zitten lezen.
Onzin.

Ik reis al 15 jaar met het OV en waar ik vroeger meerdere keren per week een leuk gesprekje had met mensen op het perron, bij de bushalte, in de bus of trein of whatever. Vertragingen waren kut, maar je leerde dan al snel nieuwe mensen kennen. Ook mensen die je elke dag zag, je OV-maatjes, sprak je af en toe mee.

Heb ik het afgelopen jaar 1... 1 leuk gesprek gehad met een oude deftige man die technologie niet begrijpt. Ik zag ook aan hem dat hij het super fijn vond om een keer een gesprekje te hebben.

Mensen zijn zombies geworden. Ik ben digitaal opgegroeid en vind het zelfs belachelijk.
Ook onzin. Ik reis dan pas 8 jaar met het OV maar ik ga erg vaak gesprekken aan met mensen om mij heen. Die duren dan geregeld de gehele trein rit. Het grote verschil is misschien dat gesprekken minder makkelijk ontstaan, maar dat kun je zelf erg makkelijk oplossen. Het is misschien even wennen en een beetje eng misschien. Maar als dit het grote probleem in de samenleving is en meerdere mensen dit een probleem vinden, dan ben ik daar erg tevreden mee want dit is dus ook iets wat we erg makkelijk kunnen veranderen.
Een fototoestel is ook een gadget. Alleen heb je dan geen telefoon.

Een gadget is niet perse iets waarmee je individualistisch wordt. Maar kan ook helpen.
Ja maar dan moet ik naar buiten!
Ook de Tweaker in zijn/haar (man)cave, of die regelmatig onder bureaus of in donkere krochten komt om aan kabels of apparaten te sleutelen kan dit lampje prima gebruiken. :P
Spoiler alert: de graphics zijn wel prima, fps is ook best wel constant, maar de NPC’s, sidequests en post-game content is waardeloos of afwezig.
Ik heb enkele jaren geleden - voor de nieuwe roaming regels - ook ervaren hoe heerlijk het kan zijn verstoken te zijn van internet. Op een camping genieten van de rust en de natuur i.p.v. het refreshen van social media. Een eye-opener. Maar dat neemt niet weg dat er handige gadgets kunnen zijn op het gebied van navigatie, muziek luisteren of boeken lezen. Want ook dat hoort bij een vakantie.
Ik heb enkele jaren geleden - voor de nieuwe roaming regels - ook ervaren hoe heerlijk het kan zijn verstoken te zijn van internet. Op een camping genieten van de rust en de natuur i.p.v. het refreshen van social media. Een eye-opener.
Daarvoor moet je dus afgesloten worden van het internet? Ik bedoel het niet lullig, maar is dat niet een beetje sneu? Dat is toch gewoon een gebrek aan zelfcontrole?

Als dat de context is waarin FrankSpin zijn opmerking bedoeld kan ik me er best wel wat bij voorstellen. Verder vind ik het namelijk maar onzin, al mijn gadgets maken me het leven gemakkelijker en leuker. Dat zulke dingen net na de aankoop net even spannender zijn dan als je er aan gewend bent dat kennen we, maar het maakt ons toch niet ongelukkiger om dergelijke zaken te bezitten?
Je weet pas wat je mist, als je het niet meer hebt ;) dat is de kracht der gewoonte.

Dat zou ik niet per se 'sneu' of 'triest' noemen. Dat is gewoon de dagelijkse realiteit :P En als die doorbroken wordt door een 'vakantie zonder internet', kan dat zeker een 'eye-opener' zijn, omdat je nu dingen doet die je normaal niet doet
Noem het zoals je wilt, maar soms moeten de omstandigheden er naar zijn om zoiets in te zien. Het is gewoon moeilijk om maat te houden. Heb je internet dan is de verleiding gewoon groot om meer tijd aan je scherm te besteden.

Eens met @Arthesian dus.
Sommige gadgets maken je vakantie een stuk aangenamer. Een goede zaklamp op de camping is best nuttig :) Er zijn er heel veel in zeer verschillende niveaus van kwaliteit.

Ik nomineer de Nitecore TUP. Een zeer functionele kleine zaklamp, oplaadbaar en leuk voor tweakers, want met een display welke aangeeft in welke modus je de lamp gebruikt en hoe lang je nog licht hebt.
voor een zaklamp zeker hightech ziet er goed uit
Zoals vorige keer werd getipt in de boeken-sectie:

https://www.bol.com/nl/p/on-off/9200000071824946/

On/Off: op zoek naar balans in digitale tijden
Vakantie kan je op verschillende manieren doorbrengen. Ik ben in het voorjaar naar de Franse Antillen geweest. Ik was er nog nooit geweest, dus ik kende er mijn weg niet.
Ik had express mijn laptop thuis gelaten. Wel had ik mijn smartphone en mijn fototoestel mee. Beiden zijn een stuk technologie, een gadget.
Daar waar het fototoestel algemeen aanvaard kan worden als een gadget voor op vakantie, hebben sommige mensen het moeilijker als het gaat over een smartphone. "Het werk kan je nog bereiken" of "de social media zal je toch willen volgen".
Ik gebruikte mijn smartphone voor volgende zaken :
 • als gps in de wagen
 • als gps en stafkaart bij wandelingen (met de app die ik vorig jaar hier promootte
 • het plaatselijk weerbericht kon ik opvragen, toch redelijk belangrijk als je actieve vulkanen en de hoogste toppen van het Caribisch gebied wil bestijgen
 • via google maps vond ik leuke adresjes om uit te eten
 • en vond ik de openingsuren van musea en bezienswaardigheden
 • kon ik mijn vliegtickets regelen, en kon ik het thuisfront al laten weten dat mijn vlucht tussen Parijs en Amsterdam verlaat was
 • was ik staat om een livestream te volgen van een voetvalwedstrijd van de nationale ploeg
 • en misschien niet onbelangrijk, kon ik parkwachters waarschuwen dat er een aardverschuiving had plaatsgevonden
 • en dat ik geef toe dat ik nadat ik terug uit het woud kwam, een douche had genomen, en aan het zwembad lag, even de sociale media aanzette.
Het gaat er dus om hoe je met de technologie omgaat en of je die je hele reis laat domineren. Het plezier van het reizen zit'em deels in het ontdekken en verrassen. En of ik me heb laten verrassen (er blijkt een groot verschil te zijn tussen de vissen dorade en dorado). Maar voor sommige zaken, heb ik liever een zekerheid. Ik had tijdens een wandeling in het regenwoud verscheidene wondjes van dorens opgelopen. Fotootje van die plant, moest het ineens gek gaan doen.

Na mijn vakantie heb ik me toch nog een gadget aangekocht. Ik sleurde nog altijd "analoge" boeken mee. Nu heb ik me een e-reader aangeschaft. Scheelt toch veel ruimte in huis, en kilo's in de bagage. :9
Leg je telefoon of gadget gewoon wat vaker weg tijdens je vakantie. Bekijk de vakantie door je eigen ogen en ontmoet nieuwe mensen.

Wanneer we met zijn allen wat minder onnodige gadgets zouden kopen, wordt iedereen een stuk gelukkiger. Consumeren geeft maar een korte happiness implus en maakt je op de lange termijn echt niet gelukkiger.

Het zorgt er hoogstens voor dat je huis steeds voller ligt met zooi.
Wat doe je op Tweakers? Post je ook op het AutoWeek forum dat mensen eens vaker op de fiets moeten? Buitenlucht en beweging is goed voor je. :+

[Reactie gewijzigd door nst6ldr op 3 mei 2019 15:32]

De tijd die je met jouw telefoon of gadget bezig bent is niet recht evenredig (of elk ander verband dan ook) aan de interesse die je ervoor hebt.
Dit inderdaad, ik ben een gadgetfreak en app ontwikkelaar, maar ik vind het heerlijk om m'n telefoon links te laten liggen en een boek te lezen
Je bent letterlijk zo veel als dat bezig aangezien je niet op Tweakers komt zonder gadget. Daar komt bij dat iedereen zelf z'n vakantie mag invullen en niet iedereen behoefte heeft aan het ontmoeten van nieuwe mensen. Het commentaar van FrankSpin is ronduit betuttelend en getuigt van onwetendheid of wereldvreemd zijn, en zelfs al had dat niet het geval geweest, dan nog was het sterk off-topic op dit artikel en 99% van Tweakers. Hooguit dat dit draadje hier zou passen, maar meer ook niet.
Je hoeft letterlijk tijdens vakantie niet op Tweakers te komen terwijl je letterlijk buiten de vakantie de halve dag op Tweakers kunt zitten. Het is letterlijk verenigbaar.

Wat dat betreft heb je Asgar__ in 'plan: Heb jij suggesties voor toffe vakantiegadgets voor je medet... de reactie van @Asgar__ totaal niet begrepen.
Hoe kom je daarbij? Ook jij maakt de aanname dat iedereen blijkbaar de hele dag op een telefoon of computer zit en een kantoorbaan heeft.

Asgar zegt dat de tijd die je bezig bent met een gadget niet evenredig is aan de interesse die je hebt voor een hobby, alleen is de interesse in dit geval in lijn met Tweakers dus zal je hoe dan ook een apparaat gebruiken om dat te lezen.
Tweakers is zoveel meer dan het gebruik van een smartphone tijdens een vakantie. Je kunt prima tijdens een vakantie geen gebruik maken van Tweakers of een smartphone. Tijdens een vakantie vier je namelijk vakantie, en daar heb je geen Tweakers of smartphone voor nodig. Het kan en mag wel, maar het hoeft niet. Sterker nog, het is eigenlijk niet noodzakelijk.
Tweakers (en dus gadgets) is de hobby. Als je veel tweakers leest dan ben je onlosmakelijk bezig met gadgets.

En joh, al wil ik mijn telefoon gebruiken om momenten vast te leggen in mijn vakantie album, of muziek af te spelen als ik ga lezen, of een spelletje doen als het buiten brak weer is, of een restaurant uitzoeken met goede reviews, of een route plannen naar een bezienswaardigheid, of kijken waar een apotheek is, of omrekenen hoeveel dat souvenir in euro's kost, of de oppas nog even vertellen dat er een snoepje voor de vogels in de rechter keukenlade ligt, of de wekker zetten, of even extra geld overmaken naar mijn betaalrekening, of opzoeken wat die ene vage naam op de menukaart nou voor gerecht is (allergie?), of juist een ticket eerder naar huis boek om van die onverwacht slechte vakantie af te zijn, dan moet dat kunnen zonder een of ander betuttelende opmerking van iemand die blijkbaar dermate eenzaam is dat hij de reden daartoe projecteert op iets irrelevants als een telefoon. Mocht ik er naast zitten dan hoor ik graag waar zo'n onzinnige en neerbuigende post anders vandaan komt.

[Reactie gewijzigd door nst6ldr op 3 mei 2019 17:38]

Ik word echt heel erg onrustig als ik ergens geen internet kán gebruiken. Niet hoeven is heerlijk, niet kúnnen is voor mij stress en ellende.

Routeplanner, muziek, foto’s en wat sociaal contact vind ik onontbeerlijk. En ja ik check ook tussentijds wel eens m’n werkmail, puur omdat ik het fijn
vind om te kunnen zien aankomen wat ik de eerste werkdag na m’n vakantie aan zal treffen. Dat geeft me rust, ook omdat ik me totaal niet verplicht voel er in mijn vakantie iets mee te doen. Maar wél kan zien wát er gaande is.
Al deze voorbeelden die je noemt waren ook op te lossen voor het bestaan van een smartphone.

KaiOS heeft bijvoorbeeld ook Google Maps. Je kunt ook nog steeds communiceren met thuis. Een goede standalone camera kost geen drol. Dumbphones, smartwatches, hotels allemaal hebben ze wekkers. Omrekenen kun je ook uit je hoofd, hoe denk je dat dat vroeger ging? Allergie argument snijdt ook geen hout. Als je een allergie hebt ga je het risico niet nemen. Waarschijnlijk verwar je allergie met intolerantie.

Ik zat laatst bij m'n moeder in de auto. Die rijdt volledig op basis van Kaarten terwijl het notabene op dure ANWB borden staat aangegeven. Borden die ze tot voor kort prima begreep. Zo afhankelijk zijn wij van zo'n knullig apparaatje geworden. Tegelijkertijd staat er dusdanig veel privé informatie op, het is maar de vraag of je dat naar een vreemd land moet willen exporteren.

En eenzaam? Well that escalated quickly. Treurig dat je zo op de persoon moet afsluiten. Ik vind het heerlijk om me af te sluiten ipv te moeten. Als ik alleen ben, dan is dat een weloverwogen keuze. Ik kan je garanderen dat het hebben van een gezin bepaald niet een eenzaam bestaan is...
Ah, maar dan ga je natuurlijk ook te voet of te paard op vakantie. Want alle onzuivere uitvindingen die je lui of onsociaal maken zijn ongeveer begonnen in de periode waar jij of je moeder de wijde wereld in trok.
En eenzaam? Well that escalated quickly. Treurig dat je zo op de persoon moet afsluiten. Ik vind het heerlijk om me af te sluiten ipv te moeten. Als ik alleen ben, dan is dat een weloverwogen keuze. Ik kan je garanderen dat het hebben van een gezin bepaald niet een eenzaam bestaan is...
Zeker niet met het OV geweest? Mensen die ineens over zinloze dingen als het weer of de wedstrijd van gisteren beginnen, dat zijn tevens de mensen die steevast klagen dat gadgets ons minder sociaal maken. Dat zijn over het algemeen eenzame figuren en hebben vaak zelf niet door dat ze mensen afstoten door dat "verplichte" gedoe.
Ah, maar dan ga je natuurlijk ook te voet of te paard op vakantie. Want alle onzuivere uitvindingen die je lui of onsociaal maken zijn ongeveer begonnen in de periode waar jij of je moeder de wijde wereld in trok.
Lees mijn reactie nog 'ns, dan kun je lezen dat ik alternatieven bied voor de smartphone die ook met techniek te maken kunnen hebben.
Zeker niet met het OV geweest?
Dagelijks.
Mensen die ineens over zinloze dingen als het weer of de wedstrijd van gisteren beginnen, dat zijn tevens de mensen die steevast klagen dat gadgets ons minder sociaal maken. Dat zijn over het algemeen eenzame figuren
Voor deze verschillende stellingen worden geen bewijzen aangedragen.
Ik kom hier voor gadgets, niet voor advies over hoe ik mijn vakantie moet besteden.
Dan raad ik jou een GSM-jammer aan. Helaas illegaal in een groot aantal landen waaronder EU. Misschien een Wifi-jammer?
Grote kans dat er straks een artikel geschreven word waarbij er gevraagd wordt waar je je vakantiegeld aan uit gaat geven dit jaar..

Ik aan de tuin!!! :P
Nieuwe mensen ontmoeten.... nee dank je. Zou niet weten wat ik daarmee zou moeten.
Ik snap niet dat niemand het nog gezegd heeft, maar niet iedereen verstaat hetzelfde onder 'vakantie'.

Ik vind het bijvoorbeeld leuk om naar hackerfestivals te gaan, dat soort dingen, in plaats van met een tentje ergens op de hei te zitten of urenlang in het vliegtuig te zitten voor een verre reis.

Waar mensen plezier in vinden verschilt per persoon.
Een kompas. Ik heb al geregeld de weg kunnen vinden op de kaart met een fatsoenlijk kompas.
Helemaal als het zo bewolkt is dat je niet meer kan zien aan welke kant de zon staat en je kaart een beetje ruk is.

https://www.zwerfkei.nl/product/suunto-plaatkompas-a-30-nh

of als je naar het zuidelijk halfrond wil:

https://www.zwerfkei.nl/product/suunto-plaatkompas-m-3-gcl-cm-global
Een kompas voor het zuidelijk halfrond? :? Ik zit de beschrijvingen op die site te lezen, maar kan niet vinden wat het verschil is tussen een 'globaal' kompas, en eentje voor het noordelijk halfrond.

Kun jij me dat vertellen?
Sure.

In het noordelijk halfrond gaat het magnetisch veld de aarde in.
De noordwijzer van het kompas wordt dus niet alleen richting het noorden getrokken, maar ook de aarde in.
Om daarvoor te compenseren is de zuidelijke wijzer iets zwaarder. Dat is vrij goedkoop om te maken.

Op het zuidelijk halfrond komen de veldlijnen de aarde uit, waardoor de naald beter vast moet zitten, zodat-ie niet uit balans kan raken, maar hij moet nog wel heel soepel kunnen blijven bewegen en dat is blijkbaar moeilijker te maken.
De inclinatiecorrectie :

Kompassen met een global system hebben een speciale constructie waarbij de magneet onafhankelijk van de naald wordt opgehangen, en zijn daardoor overal ter wereld bruikbaar O-)
Neem dan deze: https://www.zwerfkei.nl/product/suunto-mb-6-global

Die werkt op beide halfronden.

Let ook op de declinatie correctie. In Nederland is dat een graad of zo, maar er zijn diverse gebieden met meer dan 13 graden afwijking!
+1Anoniem: 491161
3 mei 2019 19:11
.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 491161 op 4 mei 2019 18:11]

Goede tip voor iedereen die in elfjes geloven die bij maanlicht deze dragonfly's smeden! }:O
Als je er zelf geen een hebt of hebt kunnen beoordelen is dit soort trollen heel erg vreemd op een site als tweakers. Ieder zijn hobby en wat de een kan waarderen hoeft voor de ander geen meerwaarde te hebben.
Geen trollen, gewoon feiten. Lees anders dit topic even door:
De zin en onzin van Audio Tweaking / Special Products
Voortaan even copiereren waar je op reageert. 😏

Want voor het weet is die tekst verwijdert door de schrijver 😕
Een paar goede wandelschoenen
Meer heb ik niet nodig :D
Een camera en een Nintendo switch heb ik al,
Meer heb ik niet nodig op vakantie :+
De rest gaat mooi in het spaarpotje voor mijn droom reis :Y)
héhé, Nintendo Switch. Die heb ik gekocht voor wanneer ik weer een nachtje of 2 in hotel blijf slapen voor m'n werk. Uitstekende aankoop.
Heb er zelf ook geen spijt van !
Mosquito Killer
https://www.cellsii.com/b...ric-mosquito-killer-lamp/

Er zijn ook handige formaten van Xiaomi of dergelijke
Zelf al geprobeerd?
Die eerste reviews zijn al niet veel belovend. :P
Heb eentje op komst :9
Eerst zelf proberen, daarna pas advies geven.
Ik kijk er naar uit om weer lekker met m'n domotica te gaan knutselen.

Dit jaar wil ik iets gaan doen met een persoonlijk smart grid. Het zal nog even duren voordat het smart-grid breed uitgerold is en hier wil ik niet op wachten. Ik heb een paar smart-grid-ready apparaten (zoals een wasmachine) die door de netwerk beheerder geregeld kunnen worden. Ik wil kijken of ik niet met een soort proxy zelf controle over kan krijgen en de apparaten aan kan sturen op basis van mijn eigen zonnepanelen. Als het niet via het smart-grid protocol zelf kan hebben de meeste (maar niet alle) apparaten wel een API waar het zelfde mee bereikt kan worden.
Ik ben lekker bezig oude halogeen lampenkapjes om te bouwen naar WS2812B LEDS (3 leds per kapje) zodat er met een bluetooth controller (of Arduino) via de telefoon aangestuurd kan worden.

Maybe niet zo uitgebreid als jij, maar wel leuk om te doen :)
Een 3d printer en print al je eigen onmisbare gadgets zoals telefoonhouder voor op statief en beeldjes welke je kan schilderen! 8-)
En wargaming miniatures! We spelen regelmatig Fighting Sail bij Militia Brabantia en die schepen zijn uitstekend zelf te printen.
We hebben er sinds kort een. Beste aankoop van de afgelopen jaren. Hele gezin doet er zijn ding mee. Van bouwpakket tot gadget, alles rolt eruit. 8-)
Een firesteel. Niks brengt mensen zo goed samen als lekker rond een vuurtje zitten. Dus zaak om iets mee te nemen om vuur aan te maken. Als je dat met een firesteel doet, in plaats van lucifers, maak je meteen de blits, en ze doen het nog als ze nat zijn:

https://www.bushcraftshop.nl/strikefire-fire-starter-large.html
En een workshop om te leren hoe je zo'n firesteel moet gebruiken, ben je ook gelijk een dag lekker buiten bezig: https://siegurd.nl/workshop-vuur-de-basis
En als je dan toch vuur wilt maken is een kuub haardhout ook wel handig als je zo'n firesteel hebt meegenomen. Of anders een mooie (zweedse) bijl om te eigen hout te hakken en te kloven.
Die heb ik bij de Action zien liggen!
https://www.bol.com/nl/p/unhacked/9200000104756461

Als je echt een topboek wil

[Reactie gewijzigd door ThaStealth op 3 mei 2019 20:24]

Opmerkelijk hoe men hier in de comments vooral een schermloze levensstijl evangeliseert. Daarmee neem je toch echt zelf aan dat het om een mobiele telefoon of iets dergelijks gaat. Ooit gedacht aan een camera, een gezelschapsspel, een handige backpack, camping of hike spullen?
De wereld is zo veel groter dan schermpjes...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee