Door Tweakers Partners

Test en maak kans op de HP Elitebook - Zijn ze praktisch genoeg?

30-01-2019 • 08:00

74 Linkedin

Met de 15"-HP Elitebook 1050 G1 vult HP een hiaat in zijn zakelijke productlijn. Ook is er een convertible: de HP Elitebook x360 1030 G3. Beide hebben een lange accuduur, een helder scherm en een korte laadduur. We zijn benieuwd of gebruikers dit ook ervaren en zoeken daarom zes deelnemers aan het Tweakers Testpanel.

Ben jij veel op reis voor je werk en moet er onderweg ook het nodige gedaan worden? Vragen vrienden en familie jou regelmatig om advies als het aankomt op het aanschaffen van nieuwe apparaten? Dan zijn wij naar jou op zoek! Bij Tweakers liggen de notebooks klaar om opgestuurd te worden voor een kritische blik: de HP Elitebook x360 1030 G3 en de HP Elitebook 1050 G1. Je krijgt veertien dagen lang een van deze laptops in bruikleen om vervolgens een kritische review te schrijven in de Tweakers Pricewatch. Wie weet levert deze deelname je ook een mooie prijs op.

Premiumervaring

Eerder testte de laptopredactie van Tweakers de HP Elitebook 1050 G1. De notebook maakte indruk, met een 8,5 als resultaat. Vooral praktische aspecten als de stevige behuizing, de uitstekende accuduur en de grote mate van gebruiksvriendelijkheid werden geroemd. Dat is één review, maar we weten dat de Tweakers-community hier meer deskundige inzichten aan kan toevoegen. De HP Elitebook x360 1030 G3 wacht zelfs nog op de eerste Tweakers-recensent die zijn of haar licht over deze zakelijke notebook laat schijnen.

Met zowel een 13”- (1030 G3) als een 15”- (1050 G1) beeldscherm, gecombineerd met minimaal 8GB werkgeheugen - de 1050 G1 is zelfs beschikbaar met 32GB werkgeheugen - brengt HP twee zakelijke notebooks op de markt: de Elitebook x360 1030 G3 voor de (reizende) professional en de Elitebook 1050 G1 met Nvidia GeForce GTX Graphics voor de poweruser. Twee weken lang kun je ervaren of dit inderdaad het geval is. En dat niet alleen: onder de zes reviewers verloten we ook een HP Elitebook 1050 G1. Win je die niet? Dan ontvang je een cadeaubon van Bol.com ter waarde van vijftig euro.

Meedoen? Vul dan hieronder de poll in en geef aan dat je de HP Elitebook x360 1030 G3 of de HP Elitebook 1050 G1 wil proberen. Uit alle inzenders selecteren we at random zes deelnemers. Ben jij daar straks een van, dan ontvang je een e-mail met alle informatie die je nodig hebt om de laptop te gaan testen.

Testpanel HP Elitebook

Poll


De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Algemene Voorwaarden

 • Je Tweakers-account moet voor 29 januari 2019 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot en met 5 februari 2019, 09.00u, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • De zes winnaars krijgen uiterlijk 6 februari 2019 bericht via e-mail. Niet-winnaars ontvangen geen bericht.
 • Winnaars worden at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • De zes winnaars zijn bereid en beschikbaar om het product in de twee weken na ontvangst te testen en een uitgebreide review te publiceren in de Tweakers Pricewatch.
  Let op: de laptops worden getest in 3 rondes van 2. De winnaars worden at random geselecteerd en ingedeeld. Hou er dus rekening mee dat je, als je deelneemt aan de actie, ingedeeld kunt worden in de periode van week 7 tot en met week 13.
 • Na de testperiode gaat het product retour naar Tweakers.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers en HP zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Onder de winnaars wordt 1 Elitebook 1050 G1 verloot. De overige winnaars ontvangen een cadeaubon van Bol.com ter waarde van vijftig euro.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Reacties (74)

Wijzig sortering
Mijn vader had de 8530w. Een vriend van mij had de 8540p en ik had de 8560w. Ik ben best wel benieuwd hoe de bouwkwaliteit nu ervoor staat want mijn 8560w was een regelrechte tank namelijk. Ook even zwaar trouwens. Ze werken allemaal nog steeds en met ren ssd zijn ze nog steeds snel zat. Deze heeft dus wel wat waar te maken t.o.v. zijn voorgangers.
Bij de TU Delft hadden we andere ervaringen met de elitebooks. Vooral de generatie uit 2011 had veel problemen. Zo begaf het laadcircuit van de batterij het na een jaar of twee bij het merendeel van de studenten. Ook werden er wel eens schroefjes los in de behuizing gevonden en kon de sata poort breken doordat de HDD niet altijd vastgeschroefd zat.

Naar mijn idee voelden de laptops vooral oerdegelijk aan, maar was de assemblage een puinhoop. Het laadcircuit zal een productiefout zijn geweest, maar op deze schaal verwacht je dat niet van een (prijzige) Elitebook.
Hmm, het enige wat mij is voorvallen is een kapotte fan. De rest is nogsteeds prima. Bij de 8540 waren de meeste problemen. Hij laadde niet goed en werd te warm en bij stevig gebruik viel hij soms ineens uit. Geen idee waar dat aan lag (De versie met i5). Mijn pa's laptop (8530w) is nogsteeds goed, ondangs de vroegere mishandelingen van mij (tijdens het fietsen te dicht langs een verkeersbord, mn schouder miste, mn laptoptas niet).

[Reactie gewijzigd door B00m3rang op 30 januari 2019 16:00]

Zal ook wel schelen dat er op de TU gewoon bijna 25.000 studenten rond lopen. Als dan ieder jaar 2500 man dezelfde laptop koopt is het natuurlijk veel zichtbaarder dat er iets mis is dan wanneer er toevallig één Dell of Asus kapot gaat.
Ik heb een, nog steeds werkende, 8540w (gedurende een lange tijd overigens ook veel en lang gebruikt voor gamen én m'n studie: AutoCAD, SketchUp en InDesign/PhotoShop), de 8470w heb ik ook een korte tijd gehad. Was over beide erg te spreken :*)
Ik gebruik mijn 8560w nogsteeds. Fan is wel kapot gegaan dus heb ik de heatsink + fan vervangen. Liep weer als een trein.
Ik heb zelf ook solidworks, autocad en photoshop gebruikt voor mn studie (IPO) en ik ben er eigenlijk nog steeds tevreden over. Kleine modellen draait ie nog steeds soepel en spelletjes als LoL en CS:GO doen t prima. De 8560w was een schot in de roos voor mij (vooral het trackpad was in de tijd van mini plastic trackpads super goed) en als deze nieuwe ook maar in de buurt komt van de kwaliteit van de mijne heb je er sowiezo een goede aan.

[Reactie gewijzigd door B00m3rang op 30 januari 2019 11:50]

De Elitebook is meer een opvolger van de p serie. De Zbook volgt de w serie op, en die is ook onverwoestbaar, en heel gemakkelijk te upgraden.
Ja klopt. Eerst was de elitebook series gesplitst in p (personal) en w (workstation).
Ik heb een 8530w en een 8570w. De 8530w heeft een kapot touchpad en geeft random kliks, dus deze is uitgeschakeld en kan alleen met externe muis gebruikt worden. Op mijn 8570w heb ik onlangs de videokaart vervangen. Het vervangen is prima te doen, er zijn goede service manuals beschikbaar. Als deze nieuwe laptops in lijn zijn met de voorgaande modellen uit de elitebook serie is het goed spul
Ik heb lang de 8540w gehad omdat ik de performance van een gaming laptop zocht met de robuustheid en stabiliteit van een workstation. Hij ziet er eigenlijk nog steeds als nieuw uit (altijd voorzichtig mee omgegaan) en werkt nog prima. De enige nadelen die ik heb ervaren was het matige TN-paneel en de langzame harddisk. Maar als ik er een SSD in zet zou hij nog jaren bruikbaar zijn voor kantoortoepassingen.

Ik ben inmiddels over naar de Dell Precision lijn met de M4800 en 7520 maar de kwaliteit van HP met hun Z series workstations staat op gelijke voet. Ik vond Dell echter makkelijker met hun online configurator ten tijde van de M4800.
Ik ben niet goed in het schrijven van reviews... maar wat is de kans dat ik er eentje te pakken krijg :P

edit: Ik kan wel vergelijken met een oudere 15" HP Envy x360 die ik van m'n werk heb. Beroepshalve sleur ik dat ding ook elke dag overal mee heen. Een 13" versie zou ik wel wat handiger zijn.

[Reactie gewijzigd door JanAd op 30 januari 2019 09:10]

Dat hoeft ook niet, de reviewers worden random geselecteerd. Je hoeft dus alleen maar geluk te hebben ;)
Maar geluk is natuurlijk niet genoeg om een leuke review te schrijven waar de rest van de community ook wat aan heeft. Ik ben vooral benieuwd naar de dagelijkse praktische aspecten.
Moest ik winnen, zal ik natuurlijk m'n best doen. ;)
Je krijgt de laptop in bruikleen. Tot zover ik lees zal je hem dus niet winnen ;) maar kan de winnaar van de reviews wel een mooi presentje krijgen. Is dit eigenlijk bij voorbaat al niet een vorm van omkopen voor een positief review?
Nee, want de uitkomst van de review bepaalt niet de prijs. Daarnaast is het voor mensen die een product hebben aangeschaft soms lastig om hun eigen product negatief te beoordelen. (Denk aan de buurman met de nieuwe auto waar veel te grote velgen opzitten, hij zal vaker zeggen dat het als een huis op de weg ligt dan dat iedere dilatatievoeg haarfijn doorkomt. Overigens dempt de anonimiteit van Tweakers dat effect wel)
Inderdaad, leuk om hem eens te vergelijken met mijn XPS
IK ben heel benieuwd, ben net op zoek naar een goed werkpaard dus wel benieuwd of deze voldoen aan mijn eisen.
Klinkt super. Geef zelf vaak advies. Laatste was een 15 inch HP van 600 euro. Maar heb zelf die niet veel uit kunnen proberen. Nu wordt mijn eigen Acer V3 toch wel oud (5jaar) en met zijn bijna 4 kg aan gewicht. Ben ik hem wel zat aan het worden.

Dus dit lijkt mij een prima begin om uit te zoeken of dit een goede vervanging wordt voor een nieuwe school / werk laptop.
Bezit zelf de HP ENVY x360 - 15-bp130nd, ben nog niet echt op zoek naar een vervanger omdat deze nog in perfecte conditie is. Maar er voor open staan doe ik wel, zal hoe dan ook de reviews afwachten. Kijken of ze bepaalde mankementen nu verholpen hebben bij de 'x360' reeks.

[Reactie gewijzigd door weszz op 30 januari 2019 08:22]

Ik ben best wel benieuwd hoe de bouwkwaliteit nu ervoor staat want mijn 8560w is super robuust. Ook behoorlijk zwaar trouwens. Met een SSD is er best nog wel op te werken, en kan ie nog wel een paar jaartjes mee. Benieuwd hoe zwaar deze is, en hoeveel sneller.
Ik heb hier wel interesse in, ik heb nu een Dell Precision omdat ik veel in industriële omgevingen, over de hele wereld, werkzaam ben.
Dus ik ben wel benieuwd hoe dit zich houd.
Mijn asus van 7 jaar oud is inmiddels wel aan vervanging toe.
Een strakke business laptop als deze zou zeker welkom zijn en de power zal ook zeker van pas komen in mijn unity hobby
Ik werk vaak met HP laptops en ben benieuwd wat het effect van een touchscreen is op mijn dagelijkse werkzaamheden. Vooral als ik GIS-applicaties gebruik op een touchscreen, of dat nou wat is of dat het niet bevalt. Het lijkt mij dat het een stuk 'natuurlijker' werkt omdat je meteen op een kaart kunt tekenen.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee