Door Tweakers Partners

December Prijzen Parade - Dag 14: Win een Devolo Magic 2 WiFi Starter Kit

20-12-2018 • 08:00

169 Linkedin

Win een Devolo Magic 2 WiFi Starter Kit

In de laatste weken voor kerst viert Tweakers altijd de December Prijzen Parade. Mede dankzij onze partners mogen we jullie, onze trouwe users, dan blij maken met vette cadeaus. Vandaag staat de Prijzen Parade in het teken van de volgende weggeefactie: een Devolo Magic 2 WiFi Starter Kit ter waarde van 199,- euro.

 • Product
 • Specs

Geniet van supersnel, draadloos internet dankzij de Devolo Magic 2 Wifi Starter Kit. Surf overal in huis met 2400Mbit/s, veilig en stabiel.

• Snelheden tot 2400Mbit/s
• Bereik tot 500 meter
• Plug & Play
• Uitbreidbaar met losse adapters

De belangrijkste eigenschappen

Aantal 2x
Verbinding (powerline) Powerline 2Gbit/s
Maximale, totale wifisnelheid 1,167Gbit/s
Ethernet (RJ45) 2x Ethernet 1Gbit/s
Verbinding (wlan) 802.11a, 802.11ac (Wi-Fi 5), 802.11b, 802.11g, 802.11n (Wi-Fi 4)

Een mooie prijs dus van onze partner van vandaag, Expert. Wil je deze winnen? Dan hoef je alleen maar onderstaande poll in te vullen en je maakt automatisch kans. Win je niet? Niet getreurd, want alle deelnemers ontvangen uiterlijk 24 december eenmalig een e-mail met een kortingscode van Expert.

December Prijzen Parade - Dag 14

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Voorwaarden

 • Je Tweakers-account moet voor 6 december 2018 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot 21 december 2018 07.55 uur, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Je kunt één keer aan de poll van vandaag deelnemen.
 • Winnaar krijgt uiterlijk 21 december 2018 bericht via e-mail. Tweakers draagt zorg voor de afdracht van eventuele kansspelbelasting.
 • Door deelname aan de poll ga je akkoord met het ontvangen van een eenmalig bericht via Tweakers met een kortingscode van Expert.
 • Niet-winnaars ontvangen eenmalig een kortingscode per e-mail. Binnen enkele dagen ontvang je de code. (Onder niet-winnaars wordt verstaan: deelnemers die op 'Ja, ik wil kans maken op een Devolo Magic 2 WiFi Starter Kit!' hebben geklikt op de poll, en niet gewonnen hebben).
 • Winnaar wordt at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers & Expert zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (169)

169
168
150
4
0
2
Wijzig sortering
Wat niet heel erg duidelijk is bij de beschrijving is of het een versie is die enkel in Nederland werkt (randaarde). In België hebben mensen bij mijn weten enkel penaarde. Op de foto lijkt het alsof het inderdaad enkel randaarde is, daardoor vallen de Belgische tweakers af. Jammer, ik kon deze anders goed gebruiken, de keuken apparatuur houdt het wifi signaal nogal tegen voor de slaapkamers die daar achter liggen.
Goh, dat je daaraan denkt, maar op de foto hier zie je inderdaad duidelijk dat dit apparaat in onze Belgische stopcontacten niet zal werken. Ben je dat al vaker tegengekomen bij een product van minder dan pakweg een decennium of drie oud? :) (Terzijde, als gebruiker heb ik liever randaarde.)

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door Frenziefrenz op 20 december 2018 09:30]

Nog nooit tegengekomen nee, maar ik was wat verder aan het kijken om wat meer te weten te komen over de mesh wifi functionaliteiten, en via bol.com (https://www.bol.com/nl/p/...utm_term=9200000098546322) zag ik deze waarschuwing. Ik dacht dat dit wel interessant was voor meerdere tweakers onder ons. Ik ben geen expert op dit vlak, dus als iemand mij wat meer details kan uitleggen, graag!
Waarom dat eigenlijk? Penaarde ziet er een stuk netter uit, geen scherpe randen in het stopcontact zelf én je kan polariteit afdwingen (wat bij sommige apparaten echt nodig is).
Wisselstroom wisselt steeds van polariteit, er is dus niets af te dwingen. Een nadeel van de Belgische penaarding-stekkers is wel dat je de stekker er niet ondersteboven in kan steken. (Wat in principe opgelost kan worden met twee gaatjes voor de aarding, maar is slechts zelden aanwezig.) Soms kan het daarom zijn dat iets niet past, Bv twee stekkers met een hoek van 90 graden onder elkaar lukt niet altijd. Maar, misschien is het wel netter, daar heb je wel een punt.
steek de kabel van je CV ketel maar eens verkeerd om in de stekkerdoos....dit maakt wel degelijk verschil heb ik uit ervaring...
Zeker wel: er is een blauwe en een bruine draad en die zijn niet voor niets verschillend van kleur: nuldraad en fasedraad. De nuldraad (het woord zegt het al) is ongeveer gelijk aan de aarde en zou je normaliter veilig aan moeten kunnen raken (don't try this at home). De fasedraad blijf je maar beter vanaf ;)

[Reactie gewijzigd door noes op 20 december 2018 16:56]

Dan moet je ervan uitgaan dat het stopcontact ook juist aangesloten is. En tenslotte zou het toch niet mogen uitmaken bij wisselstroom?
Ik vind het niet netter, maar dat heeft verder niets met het gebruik te maken. :) Als er scherpe randen in een schuko zitten, dan zit er een gevaarlijke prikpen in de stopcontacten hier in België, waar ik overigens al eens een vinger aan bezeerd heb terwijl ik er een eurostekker instak. Iets dergelijks is in een schuko m.i. zo goed als onmogelijk.

Polariteit afdwingen is geen argument vanuit de gebruiker, maar vanuit de techniek. Maar dan bestaat er dus in zo'n beetje heel Europa een gigantisch probleem? De Amerikaanse en Deense versie van polariteit afdwingen (met de derde pen in de stekker) vind ik gebruiksvriendelijker. De Amerikaanse versie is verder behoorlijk onveilig natuurlijk, net zoals de stopcontacten uit de jaren '50/'60 waarmee ik ben opgegroeid.

Het probleem, om een groot woord te gebruiken, is tweeledig: ten eerste is het lastiger om alles op de juiste manier uit te lijnen, en ten tweede moeten de stekkers als ik het goed begrijp ook werken op een of ander antiquair net iets kleiner model aardepen waardoor het op onze "normale" aardepennen (te) strak zit.

In Nederland zijn stopcontacten lekker soepel, zonder rare uitsteeksels, terwijl de boel wel goed vastzit. Hier in België zijn ze stroef dankzij een vervelende pen in het midden om je het leven moeilijk te maken. Maar als polariteit afdwingen inderdaad nodig is: in Denemarken zijn ze ook soepel, veilig, en netter bovendien.
Ik dacht al dat ik wat vreemds zag aan het stopcontact dat er op zit... Waarom zitten we uberhaupt met zoveel varianten van wat in essentie dezelfde stekker is |:( In Portugal merkte ik ook al tot mijn verbazing dat mijn telefoon-oplader wel in de stopcontacten paste, maar wat anders dan weer te dikke pinnen had.

Toch echt wel hoog tijd voor een échte Europese standaard op dat vlak lijkt me. Er is toch totaal geen voor- of nadeel aan 1 van deze verschillende ontwerpen?
Nee, geen echt voor of nadeel. In Brazilië gebruiken ze zelfs verschillende systemen per regio in 1 land.
Waarom geen EU standaard? Omdat het nu is zoals het is, en het is nogal prijzig om een deel van het continent te laten veranderen terwijl een deel van het continent dat niet hoeft. Er zijn zo veel apparaten en zoveel stekkerdozen dat het nogal in de papieren loopt voor 'de gewone inwoner'. En het werkt nu ook, dus dat is de goedkoopste optie.
Wellicht kunnen ze de Belgische variant leveren. Die heeft aan de stekkerkant zowel randaarde als twee gaten voor penaarde (zodat je em ook ondersteboven kunt plaatsen). Ik blijf het raar vinden dat Devolo dat systeem niet op alle schuko producten van ze toepast.
Kan ik zeker gebruiken straks in mijn nieuwe huis. :+
Als je nog de mogelijkheid hebt in je nieuwe huis en nog in de bouwfase zit, kan ik enkel aanraden om toch te kijken of je nergens netwerkbekabeling kan bijleggen. :)
Heeft zeker mijn aandacht ;)
Ik zelf ook een kabeltje van beneden naar zolder getrokken, waar het NAS en een game server staan. Geen spijt van. Gigabit is snel genoeg.
Deze apparaten zoals hierboven werken echter ook prima zover ik begrijp. Bij ons koste een loze leiding al snel 600 euro :-).

Zoveel heb ik niet nodig, een wireless puntje op de 1e of 2e etage zal meer dan voldoende moeten zijn.
Wauw, bij ons kostte elke loze leiding inclusief afdekraam enzo maar 160€. En dan maakt het niet uit of hij naar zolder moest, naar buien, naar de garage, alles was goed. Wat een verschil.
Geloof tenminste zo iets, maar misschien overdrijf ik zou best wel 's 300 ofzo kunnen zijn geweest
het zou kunnen hoor. Wij moesten voor een uitbouw over de volle breedte van het huis van 240CM 9.500€ betalen. Mijn schoonvader schrok daarvan (zit zelf in de bouw) en vertelde dat ze bij hem daar minimaal 25.000€ voor vragen (als buren meedoen, anders nog meer). Zelfde voor een extra raam plaatsen (wij hebben hoekhuis en wilden een extra raam aan zijkant). kostte 175€. Dat zijn geen gekke prijzen. Ze kunnen er zomaar 5x zoveel voor vragen :-) Rare wereld.
Haha, volgens mij was 't bij ons net zo duur maar dan kreeg je anderhalve meter :-).
Ik zou toch echt een kabel trekken wanneer je toch al met inrichten bezig bent :)
Ik woon in een nieuwbouwhuis (inmiddels 6 jaar oud) met enorm dikke gewapend betonnen vloeren en heb inmiddels honderden euro's uitgegeven aan routers, repeaters, accesspoints en meer van die onzin. Als iemand het zonder zooi zou kunnen doen zou ik meteen 1000 euro van mijn kleine nichtje jatten om heel mijn huis bekabeld te krijgen en ik zou er niet eens spijt van hebben :+

Dus als het nog kan, geef die paar extra euro's uit aan putjes in de muur, je toekomstige ibow gaat blij met je zijn :)

edit:
herfrasering

[Reactie gewijzigd door Gulli op 20 december 2018 09:07]

Ga vanavond eten bij mijn zus dus }>
Bij nieuwe bouw geen loze leiding laten aanleggen? Hier heb ik naar elke ruimte een loze leiding.
Ik heb één loze leiding op de middenverdieping (omdat daar oorspronkelijk een CAI-putje zou komen maar die heb ik geslachtofferd) en die is een beetje mijn redding geweest de afgelopen tijd. Tijdens de bouw was alles al duur genoeg en toen leken loze leidingen en utp-putjes allemaal overbodig 'want met wifi moest dat ook wel lukken toch?'

Lesje geleerd, in mijn volgende nieuwbouwhuis is het de eerste optie die ik aankruis.
Ja meerprijzen zijn soms niet normaal.
Mijn huis zijn ze aan het bouwen en de meerprijzen voor 3/4 buis was €100 per buis. Met UTP en afwerking €345 per aansluiting.
Ik laat nu naar elke kamer een loze leiding leggen waar ik in elk twee kabels kan trekken.
En van de meterkast laat ik drie leidingen leggen naar de trappenkast zodat ik daar een patchkastje kan hangen. Geen gezeur meer met een overvolle meterkast, alles netjes afgewerkt en door de kabels zelf te trekken, scheelt het mij ook nog eens een boel extra kosten.
Dit huis is uit 97. De vorige eigenaar was zelfs zo "slim" geweest om enkele kabels weg te werken in het stucwerk, dus ZONDER buis :(
Alles werkt nu, maar een kabel erbij trekken of het huidige aansluitpunt echt netjes wegwerken kan ik vergeten, tenzij ik de woonkamer opnieuw laat stuccen... ;(
Ja, sommige mensen zijn echt handig: bij mij lopen kabels los door de vloer :( (en om nog maar te zwijgen over de groepenverdeling van de electriciteit). Zou verboden moeten worden!
|:(
Ik heb ook een 'nieuw' huis en ga het volledig strippen. En daar komt gewoon een deftig Netwerk te liggen en geen brakke powerline :p
De adapters die ik heb, mag je komen ophalen als ik verhuis. (wel een oudere generatie dan de deze)
In mijn nieuwe huis werkten deze dingen niet in verband met de dubbele aardlekschakelaar (komt niet hoger dan 10-20mbit).
Heb uiteindelijk Orbi's aangeschaft om de boel te fixen omdat de netwerkkabels niet door de buizen willen :(
(nou ben ik de 2de eigenaar van het huis uit 2005). Dus ik zou zeker gelijk overal netwerkkabels heen laten trekken. Je kunt ze beter al hebben liggen dan dat je later bedenkt dat je ze nodig hebt.

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 20 december 2018 09:29]

Gefeliciteerd met je nieuwe huis :)
Ah een mede 'nieuwe huis' tweaker! Gefeliciteerd :)
Dank je wel. Jij ook gefeliciteerd met je nieuwe woning.
Ik wilde toevallig een nieuw setje kopen met een 3e powerline adapter erbij. Zou wel fijn zijn als ik deze zou winnen. Scheelt flink :P
Hoy ee dan wel rekening mee dat deze niet compatibel is met Homeplug AV adapters, dus ook niet met eerdere Devolo Powerline sets. Voir de Magic serie gebruiken ze een andere standaard.
Dat viel mij ook op, in de review bij de buren van Hardware.info, waar @Frenziefrenz naar linkte in zijn reactie.
quote: HWinfo
Opvallend is in de eerste plaats de techniek: niet HomePlug AV2, maar het relatief onbekende G.hn vormt hier de basis. Deze techniek belooft net iets meer doorvoersnelheid - zo'n 400 Mbit/s tegenover de best uitgeruste HomePlug AV2 adapter. [...] Daar moeten we wel bij zeggen dat G.hn niet compatible is met HomePlug AV2 adapters, dus als je bijvoorbeeld al een dLan 1200+ kit in huis hebt, gaat dat onderling niet werken. Als je van nul moet beginnen maakt dat natuurlijk niet uit.
Dit kan ik dus niet combineren met m'n TP-link setje |:(
Ik heb powerline geprobeerd in mijn huis, maar het was voor mij niet werkbaar. De enige manier waarop het redelijk werkte, was als ik beide powerline adapters in een stopcontact stak die in dezelfde groep van mijn stoppenkast zat, maar dat had dan weer minder toegevoegde waarde.

Nu dus gewoon naar de belangrijkste kamers (studiekamer, woonkamer en slaapkamer) bedraad neergelegd en de kabels netjes weggewerkt. Op de studiekamer staat dan ook nog een Wi-Fi repeater, zodat ik keurig in het hele huis goed bereik heb.
Gek genoeg staat de woonkamer in dezelfde groep met mijn zolderkamer. Joost mag weten wie op het idee kwam om dat te doen maar achteraf is het wel handig.
Joost heeft daar heel goed over nagedacht, waarschijnlijk is het namelijk niet heel je woonkamer die op dezelfde groep zit. Door verschillende delen van kamers te verdelen over verschillende groepen is niet in 1 keer heel je kamer donker als juist die groep uitvalt.
Ha, nu je het zegt is het wel slim ja. Good Guy Joost
Dat zijn inderdaad de gevallen waarbij je denkt "Hé, waarom?" maar die juist voor dit soort situaties heel goed uitkomen ja.
Klopt, dat powerline niet zomaar over meerdere groepen werkt is een dingetje waar je ook nog eens goed op moet letten bij de aanschaf; sommige zijn ervoor geschikt, andere weer niet.
Hierdoor (onder andere) heb ik altijd het "your mileage may vary" gevoel bij Powerline wat het, in mijn mening, niet echt geschikt maakt als alternatief op een bedraad netwerk.

[Reactie gewijzigd door Mavericky op 20 december 2018 08:21]

Bij mij draait al een paar jaar een Devolo kit, verdeeld over drie groepen, en werkt prima. Blijkbaar heb ik mazzel, ik ken ook mensen waar 't inderdaad niet functioneert.
Idem hier. Ook een devolo kit en werkt prima over meerdere groepen.

Heb zelfs in onze achtertuin een unit hangen, zodat ik daar kan zitten werken met lekker weer :)
Jep, bij mij werkt het prima, zowel in oude als nieuwe huis. Een vriend krijgt het dan weer helemaal niet aan de praat.

Dat gezegd zijnde, 199 euro lijkt me wel absurd duur voor 2 powerline adapters.
299€ voor deze zelfs
199€ is voor de LAN variant zonder WIFI
Als je huis 3 fase is dan klopt dat wel. 2 groepen van dezelfde fase zou dan wel moeten kunnen. Dus bijv groep 1 en 4 zijn vaak fase 1(2 en 5, fase 2 etc.).

Of er moet een filter zitten tussen de groepen van de meterkast...

[Reactie gewijzigd door mjl op 20 december 2018 08:59]

Jaren geleden had ik Powerline adapters (200mbit) en die vergaten hun configuratie regelmatig waardoor ze flink in de war raakten en ze telkens een reset nodig hadden. Als ze wel werkten was de snelheid en ping niet erg regelmatig, al zaten ze wel op een meterkast met maar één enkele fase.
Hopelijk win ik hiermee, bedraad heb ik niet zo veel opties om de kabel weg te werken en met wifi repeaters heb ik niet al te beste ervaringen.
Dat is normaal bij powerline dat door groepen de verbinding heel stuk slechter is. Is ook met een stekkerdoos. Daar wordt de verbinding ook heel stuk slechter door.
In ons vorige huis hadden we in de meterkast geen stopcontacten en hebben toen special op de groep laten zetten die we zouden gebruiken voor de powerline naar een slaapkamer.
Werkt bij mij wel goed, heb alleen wel een ping constant aan omdat ie anders in de slaapstand gaat (zou na 15 minuten zonder activiteit gebeuren, maar mijn ervaring is dat je dan in een online spel zit en er opeens uitgeknikkerd wordt).
Als ik het goed begrijp als er een kabel in doet heb over de stroom een bekabelde verbinding?
Bedankt voor de reactie dan wil ik hem wel mij pc boven wil nog wel eens de wifi verbinding verliezen dan heb ik hem liever aan de kabel.
Verschilt per huis hoe goed het werkt maar het is zeker het proberen waard als oplossing tussen WiFi en helemaal bekabeld in.
ik heb zelf ook enorm veel verlies maar het is wel stabieler dan WIFI ( vooral voor streamen )

op een devolo 1200+ momenteel haal ik 150mb/s nog
dat is voor mij meer dan voldoende ( mijn internetverbinding is niet hoger dan dat )

ik betwijfel of ik met deze 2400 kit hogere snelheden eruit zou halen
Ik betwijfel het. Ik denk dat de bottleneck in je elektra zit. Toen ik nog powerline gebruikt was het verlies inderdaad enorm maar voor online gamen heb je liever een stabiele verbinding met een lagere latency. Online games verbruiken amper data (ongeveer 150-200kbps voor battlefield).
Ik heb mijn pc naast de router staan, maar mijn NAS staat zo'n beetje aan de andere kant van het huis. 1080p video's streamen van NAS naar pc was over wifi (met een wifi > ethernet adapter) geen doen. Ik heb nu een soortgelijk product als de prijs van vandaag (dus ethernet over stroom) en dat werkt een stuk beter.

Ik kan me voorstellen dat het heel erg ligt aan hoe de stroomkabels in je huis liggen en hoe die kabels er aan toe zijn. Stroomkabels zijn natuurlijk bedoeld om stroom door te leiden en zijn niet ontworpen of aangelegd met het doel van een data-netwerk in het hoofd, maar in mijn geval is dit een betere oplossing dan alleen wifi.

[Reactie gewijzigd door Kjoe_Ljan op 20 december 2018 08:44]

In mijn huis was deze oplossing een prima manier om bekabeld netwerk te krijgen op plekken waar ik dit anders niet zou krijgen. Maar ik vond de verbinding niet altijd even stabiel. Vooral met gamen en tv kijken (iptv) merkte ik dit.
Dit heeft natuurlijk legio mogelijke oorzaken: Hoe is de bekabeling in huis er aan toe, wat is de kwaliteit van de homeplugs, etc.
Ja, zoiets. Wel opletten om hem niet in een stekkerdoos te steken, dat is funest voor de verbinding. Maar inderdaad, de ene in de router, de andere in de pc.
Ahh, deze heb ik van powerline gehad, maar na veel zeuren bij het vrouwtje mocht ik tóch een netwerkkabel over de gang trekken naar mijn PC, dus ik sla deze over haha.

Succes aan alle geïnteresseerden!
Je kan Devolo niet echt vergelijken met Powerline. Devolo zijn de verreweg de beste powerline adapters, Powerline... tja... het prijsverschil zegt genoeg he :)
Volgens de test heb je bijna gelijk:
https://nl.hardware.info/...ers-review-testresultaten

TL-Link staat bovenaan, inderdaad wat een prijsverschil zeg ;)
Nog nooit gehoord van Powerline. Is dat een nieuw merk? :+
Wat vreemd dat vrouwlief zoveel problemen heeft met een kabeltje...
Ook een mooi hebbedingetje :) maar nee, dit gebruik ik niet. iemand anders mag dit hebben.
Exact mijn gedachte.
Succes voor de rest!
Interessant, mijn huis is bijna klaar (nieuwbouw dus). En ik wilde eigenlijk al dit soort apparatuur gaan aanschaffen omdat alles beton is met vloerverwarmingen e.d.

Niet dat iemand dit leest.
Als je nieuwbouw hebt, dan had je beter direct overal leidingen kunnen laten aanleggen voor netwerkkabels, had ik destijds ook gedaan. Ideaal, want nu kan ik overal een extra AP ophangen zonder lastig te moeten doen :)
Niet nodig, hopelijk iemand anders er blij mee !
Mooi setje, ik heb al soortgelijke set... wens een ander hier veel plezier mee :D succes allemaal
1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee