Door Tweakers Partners

December Prijzen Parade - Dag 2: Win een LG OLED55B8-tv t.w.v. 1799 euro

08-12-2018 • 08:00

394 Linkedin

Win een LG OLED55B8 TV t.w.v. 1799 euro

De laatste weken voor Kerst viert Tweakers altijd de December Prijzen Parade. Mede dankzij onze partners mogen we jullie, onze trouwe users, dan blij maken met vette cadeaus. Ook dag twee staat in het teken van een weggeefactie van Expert: de LG OLED55B8-tv.

 • Product
 • Specs

De LG OLED55B8 geeft een verbluffend nauwkeurig en breed kleurengamma weer en heeft perfecte zwartwaarden, met dank aan de zelf-oplichtende pixels.

De belangrijkste eigenschappen

Resolutietype 4K Ultra HD
Schermdiagonaal (cm) 140 cm
Schermdiagonaal (inch) 55 inch
Schermtype OLED TV
HDR ondersteuning Dolby Vision
Refreshrate 120Hz

Een mooie prijs dus van onze partner van vandaag, Expert.nl. Wil je deze winnen? Dan hoef je alleen maar onderstaande poll in te vullen en je maakt automatisch kans. Niet getreurd, want alle deelnemers ontvangen eenmalig een e-mail met een kortingscode van onze partner. Zo wint iedereen een beetje.

December Prijzen Parade - Dag 2

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Voorwaarden

 • Je Tweakers-account moet voor 6 december 2018 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot en met 9 december 2018 07:55 uur, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Je kunt één keer aan de poll van vandaag deelnemen.
 • Winnaar krijgt uiterlijk 10 december 2018 bericht via e-mail. Tweakers draagt zorg voor de afdracht van eventuele kansspelbelasting.
 • Door deelname aan de poll ga je akkoord met het ontvangen van een eenmalig bericht via Tweakers met een kortingscode van Expert.
 • Niet-winnaars ontvangen eenmalig een kortingscode per e-mail. Binnen enkele dagen ontvang je de code. (Onder niet-winnaars wordt verstaan: deelnemers die op 'Ja, ik wil kans maken op een LG OLED55B8!' hebben geklikt op de poll, en niet gewonnen hebben).
 • De kortingscode is geldig op de TV en Soundbar van LG.
 • Winnaar wordt at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers & Expert zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (394)

Wijzig sortering
Tip voor de winnaar: Een of andere wazige instelling zorgt ervoor dat HDR standaard uit staat op de HDMI poorten. Je moet bij instellingen zoeken naar "ULTRA HD ECO COLOR" of iets dergelijks en dit per poort aan zetten om HDR te gebruiken.

Gisteren gemerkt bij een vriend die de C8 heeft gehaald, maar geldt voor alle LG modellen.

/Edit: De instelling heet "HDMI ULTRA HD Deep Color", zoals te zien in dit filmpje - stond bij mij wel op een andere plek i.v.m. nieuwe versie WebOS.

[Reactie gewijzigd door MatthiasL op 8 december 2018 13:54]

Dat was ook zo bij mijn Sony TV, geldt dus niet alleen voor LG tv's.
Dit geldt volgens mij voor elke tv :P
Ah, de Super Ultra Glorious Mega Fantastic Color Extravaganza. Hoe konden we dat nou missen? ;)
Nou, het lijkt er sterk op dat ik de gelukkige winnaar ben :) 8)7
Bedankt voor de tip.
Meedoen zonder allemaal kansloze spelletjes/vragen en/of verplichte abbo’s. Duidelijke voorwaarden. Top!
Er moet alleen nog wel 600€ betaald worden om de prijs in ontvangst te mogen nemen (kansspelbelasting). Ik vraag me nu even af of Tweakers dat betaald, of Expert, of gewoon de winnaar....
Winnaar krijgt uiterlijk 10 december 2018 bericht via e-mail. Tweakers draagt zorg voor de afdracht van eventuele kansspelbelasting.
Jeetje, helemaal overheen gelezen, en ik had de voorwaarden nog gelezen ook! :-) dank je!
Gewoon een leuke giveaway. Prima actie.
Stond dit er vroeger ook bij, of is dat nieuw? Ik kan me dit niet herinneren.
Nee volgens mij niet, vandaar dat ik dat ook vroeg toen ze de aankondiging deden. Maar blijkt dat ze dat wel gewoon regelen.
Geldt dat ook als de winnaar in België woont? Hier hebben we zo geen belasting, of toch niet voor prijsvragen zoals dit (enkel casino denk ik) - of ben ik mis?
Tweakers zit in Nederland, en als deze actie vanuit het kantoor in Nederland wordt georganiseerd dan heb je daar mee te maken ja. Ook als jij als Belg in Nederland gaat werken, dan moet je in Nederland gewoon belasting betalen.

Heb zelf ook wel eens een boete gekregen vanuit België omdat ik te hard reed. Helaas maakte het niet uit waar ik vandaan kwam, de overtreding was in België gemaakt, dus moest ik daar betalen.
Grappig hoe je belasting "gewoon" noemt.

Er zijn zoveel andere manieren om de staatsinkomen te behouden zonder "kansspelbelasting" van 30,1% over een product van €1799.

Iemand met een krap budget kan de TV dan "gewoon" niet accepteren. Waarom de armen zo erg straffen?

Als de drempel nou hoger was, bijv. naar "verhouding actuele nettowaarde", ofzo, zou het al eerlijker zijn. </robinHood>

Is niet echt iets waar jij wat aan kunt doen weet denk ik, maar noem het aub niet "gewoon".

[Reactie gewijzigd door Mushroomician op 8 december 2018 16:12]

In de voorwaarden staat letterlijk "Tweakers draagt zorg voor de afdracht van eventuele kansspelbelasting.". Dus ook een iemand met krap budget kan de tv "gewoon" accepteren want Tweakers betaalt.
(Krap.)

Belasting vind ik gewoon, ja.

Neemt niet weg dat ik met je eens ben dat dit behoorlijk lullig is. Wat iemand die arm is wel kan doen is het product verkopen en vervolgens eentje kopen van (100-30,1) * 1799 EUR (ofwel ~1257 EUR + S&H). Dan moet je wel een buffer hebben van ~542 EUR, en een buffer hebben en behouden is moeilijk voor arme mensen.
Zelfs armere mensen hebben een buffer, maar als je maar een buffer hebt van 500 tot 2000 euro dan bedenk je je wel 100x voordat je hem gebruikt.
30% is gewoon heel sneu voor mensen met een veel lager dan gemiddeld inkomen.
Daarom vind ik persoonlijk dat de kansspelbelasting ook eigenlijk zou moeten afgedragen worden door de loterijen e.d. Dus dan spekt het toch gewoon netjes de kast en als je iets wint dan win je het ook echt.

Hier doen ze het dus enorm netjes en zoals het een goede loterij ook toebehoort vind ik.
Mee eens, de prijs zou moeten zijn inclusief belastingen. Net zoals de prijs ook inclusief BTW is.
ik vind erfbelasting gekker dan kansspelbelasting, maar in principe vind ik het wel 'gewoon' ja.

Wat ik nog veel gekker vind is dat huishoudens in Nederland 70% van alle milieuheffingen betalen, terwijl ze slechts 40% van de uitstoot veroorzaken. Bedrijven betalen naar verhouding bijna niks, terwijl daar de vervuiling vandaan komt. Goed voor concurrentiepositie natuurlijk dat gewone huishoudens daarmee Unilever sponsoren, maar eerlijk.... Heffingen en belastingen en subsidies en tegemoedkomingen (wajong vaak!) zijn zelden eerlijk en logisch.
Erfbelasting is juist prima. Geld waar je zelf echt helemaal geen reet voor hebt gedaan mogen ze best goed belasten.

Alsof je ineens recht zou hebben op iemands geld omdat je toevallig een bloedband hebt.

Ik hoop ooit nog eens 100.000 euro successierecht te mogen betalen. :)
Ach ja, er is natuurlijk al een hoop belasting over betaald wb inkomstenbelasting, en dan nog een keer. Ik zeg overigens niet dat die belasting weg zou moeten, maar ik vind het een hele gekke belasting.

Overigens mijn oma heeft in haar laatste 30 jaar (ze werd 96) elke cent exact gratis aan haar kinderen en kleinkinderen weg kunnen geven volgens het maximaal gratis schenken. Mijn ouders doen nu hetzelfde. Als je echt miljoenen hebt moet je het nog iets anders aanpakken natuurlijk, maar ook dan kom je er wel uit.
Of ik het geld uitgeef of mijn kinderen, wat zou het de staat moeten uitmaken? Ik vind erfbelasting de meest belachelijke vorm van lijkenpikkerij die er is. Over dat geld is al lang inkomstenbelasting en mogelijk vermogensbelasting betaald.
Nou prima schaffen we het af.

Gaan we het innen door extra loonbelasting te heffen.

Wat jij wil.
Je logica is onnavolgbaar :P Het is hierboven al uitgelegd: over dat geld is al lang loonbelasting betaald door degene die het geld ooit verdiend heeft. Had die persoon zelf iets gekocht van dat geld, dan was er enkel BTW geïnd, nu moet er nog eens extra belasting geïnd worden omdat een ander zijn/haar geld uitgeeft.
Ja geld waar je niks voor hebt hoeven doen en dat belasten we.

Overheid zal toch zijn geld innen, dus het geld wat ze daarmee binnenhalen zal ergens anders vandaan moeten komen. Zeg het maar, BTW omhoog? Inkomensbelasting?

Dat gehuil dat het niet eerlijk is is zo lekker oerhollands kortzichtig...
Ja geld waar je niks voor hebt hoeven doen en dat belasten we.
Er is wel degelijk iets gedaan voor dat geld en er is al inkomstenbelasting over betaald. Waarom dus dubbel belasten?
Overheid zal toch zijn geld innen, dus het geld wat ze daarmee binnenhalen zal ergens anders vandaan moeten komen. Zeg het maar, BTW omhoog? Inkomensbelasting?
Laat ze zorgen voor minder managers in onderwijs en zorg, dat scheelt al enorm in de kosten van onderwijs en zorg en zorgt ervoor dat beide takken van sport efficiënter werken. Het is zo'n domme gedachte dat als je inkomsten teruglopen door belastingmaatregelen je alleen door meer geld binnen te harken de balans weer op orde krijgt. Je kunt ook wat aan je uitgaven doen.
Hoog tijd voor tweakers om een brievenbusfirma in het kansspelbelastingparadijs belgië te beginnen. :P
Als er niets aan belasting ofzow betaalt dient te worden dan hoeft het niet, logisch gevolg toch? :+ En als er wel iets betaalt moet worden dan zorgt Tweakers daarvoor
Is die belasting niet alleen geldig als er ook een inzet wordt neergelegd?

Anders kan de belastingdienst veel geld halen bij de twitchers die giveaways doen :p
Het is ook maar de vraag of die giveaways naar de letter van de wet zij toegestaan. Net als veel “like en win” acties op FB :)
Als het een waarde heeft van onder de €449 dan sowieso niet.
Daarboven wel, maar het mooie is dat indien de weggever dit niet betaald, de ontvanger dit moet betalen.
Alleen vermoed ik zo dat niemand dat doet. :+
Daarnaast geldt dit voorbeeld alleen voor dat beide partijen in NL zitten, indien anders verschilt de wetgeving per land... het kán erg complex worden.

[Reactie gewijzigd door JohanNL op 8 december 2018 13:30]

Meedoen zonder allemaal kansloze spelletjes/vragen en/of verplichte abbo’s. Duidelijke voorwaarden. Top!
Daar kunnen veel sites nog van leren.
Die hebben als business model het verzamelen en doorverkopen van je gegevens. Dat zullen ze alleen nooit zo zeggen. :)
Ik zie liever prijsvragen waar je iets voor moet doen. Meer kans voor degenen die er tijd in willen steken om iets juist te beantwoorden/moois te maken, minder kans voor de luie "ik maak een account om overal aan de prijsvragen mee te doen".
Die spelletjes, vragen, slagzinnen (weet je nog van vroeger) en kleurplaten zijn een manier om onder die kansspelbelasting uit te komen.
Toch heerlijk, only on tweakers
Enkel mogen ze over de prijs wel wat eerlijker zijn. Het toestel is in NL te koop voor 1499 euro. Daarnaast in Duitsland al voor 1299 euro. Nog steeds een mooie actie hoor, daar niets dan lof over.
Leuke actie!
Heb hem gehad maar echter veel problemen met dit toestel gehad. Zelfs zoveel dat we in overleg met de winkel een ander merk hebben aangeschaft. Lg kon het ook niet oplossen helaas.
Ben ook wel benieuwd naar die problemen. Hangt hier momenteel al een jaar aan de muur en is een briljante TV, wat een kijk ervaring vooral met gamen op PS4 Pro :9~
Vooral het gamen in 4K 8-)
Pas wel op met inbranden vooral omdat je een TV voor meestal een jaar of 10 koopt. Als je de game pauzeert zou ik de TV op een bewegend kanaal zetten.

Maar gek genoeg zijn het vooral kanalen zoals CNN die het meeste inbranden (op die link kan je naar beneden scrollen en dan zie je per kleur de schade, bij CNN is het heel erg, bij de games valt het mee)

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 9 december 2018 23:02]

Dat is juist het mooie van deze televisie, die doet dat vol autmatisch al. Wanneer er 1-2 minuten een stilstaand beeld is, schakelt deze over naar volledig zwart met een bewegende maar minimale vuurwerk show.
Wat voor problemen vooral?
Heb um ook,maar tot nu toe geen problemen er mee.
Ben benieuwd wat voor een problemen je heb gehad dan.
Hier hetzelfde. Witte/blanco stipjes binnen een maand. LG deed eerst moeilijk totdat de winkel zich ermee bemoeide. Echter was ik toen al zo klaar mee dat we (ook in overleg) een andere hebben gekocht.
Mooie prijs weer! :)

Dat wordt dan de Philips in de slaapkamer en de LG in de woonkamer 8-) :+
ik denk toch andersom
Ik geef em dan aan m'n dochter die nog niet zo lang geleden op zichzelf is gaan wonen.
Mooie TV! Daar weet ik wel raad mee!
Beter dan de huidige 32 inch die nu in de woonkamer staat... :'(

Met de verrekijker is de afstand overigens wel goed te overbruggen.

[Reactie gewijzigd door exodude op 8 december 2018 10:41]

Misschien kan je het televisiebeeld streamen naar je smartphone en dan daarop kijken. :+
Ik klik op Ja maar kan niet op verzenden klikken of zo? klopt dat?
Anoniem: 372172
@moos1818 december 2018 10:07
Als je het witte stipje van ja met een zwart puntje ziet dan is het oké :)
Ehh als ik op December Prijzen Parade - Dag 2

----------------------------------------------------------------
Hartelijk dank voor je keuze voor 'Ja, ik wil kans maken op een LG OLED55B8 TV!'. Je kan je keuze hieronder aanpassen.
Ja, ik wil kans maken op een LG OLED55B8 TV!
----------------------------------------------------------------
druk komt er dan een poll tevoorschijn? #durfdommevragentestellen #Schaam
:?
Wanneer je het witte stipje van ja met een zwart puntje gevuld ziet dan is het oké :)
Nog nooit iets gewonnen en een prijs als deze tv is natuurlijk helemaal top!
Same here.

Zou toch een keer leuk zijn als voor het eerst meteen zo'n mooie LG TV in huis heb staan :9
Ziet er goed uit maar om deze nu te winnen en meteen op marktplaats te zetten
Ik laat hem aan mij voorbij gaan
Dankjewel! Dat wordt zeer gewaardeerd door de mensen die 'm wel graag voor zichzelf willen (zoals ik, bijvoorbeeld).
Thanks! Ik hoop oprecht dat er meer mensen zijn zoals jij en de mensen die de tv echt willen hebben en gebruiken een kans maken. :)
voor de zoveelste keer in zoveel jaar waten we gespannen af of we ooi iets zullen winnen ;)
Hoeveel mensen zouden meedoen eigenlijk per poll? Zou dat wel graag willen weten.
Anoniem: 120539
@Arokh8 december 2018 09:28
Vooral het aantal nee’s zou wel grappig zijn om te weten.
Wellicht nog interessanter is het aantal pageviews door ingelogde accounts die vervolgens toch helemaal geen keuze maken.
Ook nog interessant om te zien is of het aantal accounts in deze periode harder stijgt. (Waarbij dat kan zijn om er de volgende keer wel bij te zijn.)
En ook leuk: hoeveel mensen loggen toch nog in terwijl ze dat niet waren toen ze het artikel zagen.
Poeh; valt een hoop data te halen uit een eenvoudige pagina.
Als je een paar willekeurige accounts opent die hier reageren zie je regelmatig personen die nauwelijks tot nooit ergens op reageren of actief zijn :P
Zo lees ik bijn elk artikel op Tweakers en kom ik er meerdere malen per dag voor nieuws, Pricewatch en het forum, maar reageer ik vanwege tijdgebrek eigenlijk nooit (met deze reactie als uitzondering!)
Ik doel ook meer op de personen die hier puur voor de prijzen komen ;)

Ik reageer ook niet veel maar zit elke dag wel op tweakers. Niet dat ik dan vind dat ik meer kans moet maken. Maar die prijzenjagers vind ik wel grappig
Tja, hier idem... weinig tijd om te reageren maar wel veel aanwezig... en als een van de eerste aangemeld voor de big crash destijds in 1999... daarna heb ik een half jaartje geen account gehad (juni 1999 t/m jan 2000) waarna ik me toch maar weer aangemeld heb..... ;)
Account moet geactiveerd zijn voor 6 december O-)
Anoniem: 120539
@D!zzy8 december 2018 10:26
Vandaar:
(Waarbij dat kan zijn om er de volgende keer wel bij te zijn.)
Wow een 2de OLED in 2 dagen. Begint goed deze prijzen festifal. Nu alleen hopen dat ik win :*)

edit: had een gewone losstaande reactie moeten zijn :z

[Reactie gewijzigd door lonewolf2nd op 8 december 2018 11:47]

Ja dat zou wel leuke info zijn om te weten, klein countertje erbij hoeveel mensen op ja of nee gedrukt hebben.
Gegarandeerd dat de info bekend is, want daarmee kun je aan de sponsor aangeven hoe groot het bereik van de actie is ;)
Absoluut. En je weet welke actie populair is, beetje kansberekening op de winst, allemaal leuk om te weten :-)
Ik ken het gevoel.
Wel een toffe acties hoor, die tv's!
Er wordt in ieder geval iemand heel erg blij :P
ahwww.. Ik gun het je hoor! O+

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 31

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee